RUGACIUNI CATRE MAICA DOMNULUI, IZVORUL TAMADUIRII la vreme de necaz obstesc si de prigoana a Bisericii

10-05-2013 Sublinieri

Izvorul Tamaduirii

Fericitul Filotei Zervakos:

Rugaciune catre Preasfanta Nascatoare de Dumnezeu,
izvorul tamaduirii

Preacurata, preanevinovata, preamilostiva, prealaudata, pururea Fecioara Nascatoare de Dumnezeu Marie, izvor al dumnezeiestii tamaduiri, grabnic ascultatoare si eliberatoare, aparatoare nebiruita a cres­tinilor, mijlocitoare statornica catre facatorul, na­dejdea, acoperamantul si ajutorul celor ce alearga la tine, iti cer dumnezeiasca ta intelegere. Nimeni din cei ce au venit la tine nu a iesit afara lepadat, curata Fecioara Nascatoare de Dumnezeu, ci, cerand harul, a primit darul cererilor celor de folos.

Şi noi, pacatosii si nevrednicii robii tai, intrand cu nevrednicie in preacurata ta casa, in aceasta sfanta manastire, alergam catre tine, scaparea noastra, apa­ratoarea noastra, nadejdea, acoperamantul, ajutorul nostru, iar tu, ca Maica noastra duhovniceasca, preaiubitoare si preamilostiva asculti cererile noastre.

In aceste zile viclene, cand, dupa cum profetul David zicea, cel cuvios pe pamant nu mai este si tot omul este mincinos, iar cei ce fac binele au pierit, caci pana la unul cu totii s-au sfarsit; cand a fugit dragostea celor multi, pentru ca s-a inmultit faradele­gea, credinta s-a micsorat si dupa cuvantul de-Dumnezeu-propovaduitorului Pavel, gura lui Hristos, oa­menii au devenit – unii mai mult, iar altii mai putin – iubitori de sine, iubitori de argint, inselatori, trufasi, hulitori, nemultumitori, nestiutori, neinfranati, neiu­bitori de bine, tradatori, iubitori de placere, avand doar chip de evlavie si nu si lucrare a acesteia; deci in aceasta stare de plans a oamenilor din aceasta ge­neratie vicleana si pacatoasa, a gasit prilej potrivit in­cepatorul intunericului, adancul uraciunii, sarpele cel din vechime, stricatul, vicleanul si prearaul diavol ca sa-si arunce toate puterile lui, toate ostile lui, toti slujitorii lui vazuti si nevazuti asupra Bisericii Orto­doxe, asupra preacuratei si nenuntitei mirese a lui Hristos, ca fiarele cele salbatice urland si ca lupii cei salbatici apucand si sfasiind si imprastiind oile. Iar cei randuiti de Domnul pentru a se ingriji si a pazi oile, cu putine exceptii, s-au facut ajutatori ai stapanului intunericului, ingrijindu-se cum sa predea tur­ma lupilor celor eretici. Altii, vazandu-i pe lupi apu­cand si sfasiind oile, fiind naimiti, au fugit si au lasat oile, iar corabia bisericii, din cauza vanturilor celor puternice si a valurilor celor furioase, a multelor raz­boaie vazute si nevazute, dinauntru sau dinafara, este in pericol sa se scufunde.

Maica noastra duhovni­ceasca, izvorule al tamaduirilor, noi cei mici, cei pa­catosi, cei nevrednici robi ai tai si fii ai tai duhovnicesti, madularele cuvantatoare ale turmei lui Hristos, ale acestei alese a Lui Biserici Ortodoxe, ca niste bolnavi si neputinciosi, cu frica de a nu fi sfasiati de lupii cei turbati, ca niste oameni cu putina credinta, neputand sa ne impotrivim maniei valurilor salbatice ale ereticilor, scapam cu pocainta si cu lacrimi la aju­torul tau cel nebiruit si la acoperamantul tau cel tare. Intinde, Stapana, acoperamantul tau cel tare si ocroteste-ne pe noi, fiii tai, sub acoperamantul aripi­lor milostivirii tale si al dragostei tale de maica si pazeste-ne de incornoratii cei nevazuti, care cauta sa ne sfasie pe noi. Pazeste si manastirea ta si fiii tai de toata erezia cea desarta, de toata ratacirea si de orice alt rau. Mijloceste catre Fiul tau si Dumnezeul nostru pentru iertarea pacatelor noastre, pentru luminarea sufletelor si a cugetelor noastre, pentru calauzirea pe calea adevarului, pentru intarirea noastra in adevara­ta credinta ortodoxa si pentru predaniile cele aposto­lice si patristice. Tine-ne pe noi in dragostea cea ade­varata si curata catre aceasta si catre aproapele nos­tru, intareste-ne pe noi in tine, spre marturisirea si spre lupta virtutii si descopera-ne noua voia lui Dum­nezeu cea preabuna, cea desavarsita.

Mijloceste catre Fiul tau sa-i lumineze pe arhierei, sa se pocaiasca, sa se spovedeasca, sa fie aparatorii viteji ai canoanelor si predaniilor apostolice si patristice, si nu inselatori si calcatori ai acestora. Sa-i lumineze pe mai-marii tarii acesteia ca sa lase necuviinta, certurile dintre ei si ambitiile politice, sa se inteleaga, sa se impace cu mai-marii bisericii, caci unde sunt trufiile, ambitiile si luptele, acolo este toata stricaciunea. Sa ii uneasca pe toti intru una sfanta, soborniceasca si apostoleasca biserica, intr-o singura credinta, intr-un botez, pre­cum ne-au predanisit de-Dumnezeu-purtatorii Parinti la cele sapte sfinte sinoade ecumenice. Sa ne ierte si sa ne mantuiasca pe noi toti dupa marea si bogata Sa mila si sa ne invredniceasca de buna pocainta, de sfarsit bun si de Imparatia cerurilor. Amin.

Rugaciune catre Preasfanta Nascatoare de Dumnezeu pentru libertate, pentru incetarea maniei Domnului si pentru pacea intregii lumi

Preasfanta Stapana, Imparateasa cerului si a pa­mantului, Maica lui Dumnezeu si Maica duhovni­ceasca a noastra, a pacatosilor, aparatoare, acopera­mant, ajutor, nadejde si scapare a celor ce alearga la tine. Intru tine indraznim, intru tine ne laudam si catre tine este toata nadejdea noastra. La tine scapam si pe tine te chemam din tot sufletul si din toata ini­ma, mijloceste preabinecuvantata si prealaudata, ca­tre iubitorul de oameni, Fiul tau si Dumnezeul nostru, si roaga-L sa treaca cu vederea multele si nenu­maratele noastre pacate.

Marturisim ca am pacatuit cu totii, am calcat le­gea lui Dumnezeu, am nedreptatit, nimic nu am facut precum ni s-a poruncit noua si nimic bun in noi nu este. Am pacatuit, calcand dumnezeiestile porunci ale Domnului si desconsiderand dumnezeiestile ase­zaminte. Am pacatuit si pentru aceasta dupa dreptate suntem pedepsiti. Este aprinsa in flacari intreaga lu­me, nu doar ca in Sodoma si Gomora, ci dintr-o latu­ra in alta a pamantului si in aceste infricosatoare flacari, pe care le-au aprins pe de o parte multele noas­tre pacate, pe de alta parte mania lui Dumnezeu si ne­voia dreptatii sale, in aceste flacari ard orase si sate, barbati si femei, batrani, tineri si copii. Ard si bogatii, si saracii, si cei mici, si cei mari… O, blestematule pacat, cate rele aduci in lume si noi nefericitii nu vrem sa te lasam pentru ca ne-am obisnuit cu tine. Iar in aceasta vrednica de plans stare in care ne gasim, doar o singura nadejde ne-a ramas, o singura mangaiere si un singur ajutor. Tu, Preasfanta Nas­catoare de Dumnezeu, tu si numai tu, ca Maica a Zi­ditorului tuturor, poti sa ne ajuti si sa ne izbavesti din aceste multe primejdii si ispite care ne-au impresurat.

Are dreptate Fiul tau si Dumnezeul nostru sa ne strice pe toti, caci cu totii am pacatuit si am calcat legea Sa. Dar, Maica a milostivirii, a milei si iubirii de oameni, daca exista oameni care te hulesc – pe tine, pe Fiul tau si pe Dumnezeul nostru—, exista insa si oameni, putini intre cei alesi, care isi pleaca evla­vios genunchii sufletului si ai trupului si te roaga si te slavesc, te cinstesc si se inchina tie si Fiului tau si Dumnezeului nostru.

Iar noi, pacatosii care am venit astazi in aceasta sfanta biserica a ta, plecandu-ne genunchii sufletului si ai trupului, te rugam din tot sufletul si din toata ini­ma noastra, pentru marea si nemasurata ta dragoste, pentru mijlocirile si compatimirea, pentru milostivi­rea si iubirea de oameni pe care le ai, stapana prea­sfanta, catre noi si catre intregul neam omenesc, pen­tru cei putini alesi, pentru pruncii cei fara de rautate, milostiveste-te spre noi si mijloceste catre Unul Nas­cut Fiul Tau si Dumnezeul nostru, sa inceteze mania Sa, urgia Sa, si sa ne elibereze pe noi dintre vrajmasii cei vazuti si cei nevazuti, sa dea pace si unire popo­rului nostru, pace intregii lumi, luminare intru toate oamenilor, ca toti sa fie o singura turma si un singur pastor. Şi dintr-o gura si o inima sa slaveasca prea­cinstitul si de mare cuviinta nume al Tatalui si al Fiului si al Sfantului Duh si sa te laude si sa te ma­reasca pe tine, preabinecuvantata si preaslavita Nascatoare de Dumnezeu, Fecioara Maria, acoperaman­tul, ajutorul si mantuirea neamului nostru. Amin.

(in: Fericitul Filotei Zervakos, Sfaturi, minuni, rugaciuni, Edturile Sophia si Cartea Ortodoxa, Bucuresti, 2005)

 phoca_thumb_l_53873

Legaturi:


Categorii

1. Slider, Fericitul Filotei Zervakos, Izvorul Tamaduirii, Maica Domnului, Rugaciunea (Cum sa ne rugam?)

Etichete (taguri)

, , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

27 Commentarii la “RUGACIUNI CATRE MAICA DOMNULUI, IZVORUL TAMADUIRII la vreme de necaz obstesc si de prigoana a Bisericii

 1. Preamilostivă Maică, al milei sfânt izvor,
  Nădejdea mântuirii, scăparea tuturor,
  La Tine vin cu lacrimi, când sunt îndurerat,
  (La mila Ta, Măicuţă, cu grea durere cad).

  Că cine plânge oare, în jale şi-n nevoi
  Şi suferă durerea, alăturea de noi ?
  Doar inima de mamă, cu sufletul curat,
  Pentru copil îndură, durerea ne’ncetat.

  Fecioara cea mai sfântă (şi Mama lui Iisus),
  Şi Maica tuturora , (a noastră-n ceruri sus),
  Tu suferi pentru lume, cu noi eşti în nevoi,
  Tu eşti în suferinţă, alăturea de noi.

  Căci pruncul la durere, (sărman şi necăjit),
  De inima de mamă se simte ocrotit.
  Că mama îi nădejde , izvor de mângăieri,
  (Când ei îi spui durerea, recapeţi noi puteri).

  Cu lacrimi de durere Te chem, neâncetat,
  Să nu ne laşi la demoni, (să nu ne laşi în Iad).
  O ,..inimă de mamă, auzi durerea mea,
  (Şi ruga cea smerită ce-o fac în faţa Ta).

  Îndură-te şi’ascultă, pe robul tău smerit,
  Că răutatea creşte si nu ne’am pocăit.
  (Că mulţi robim sub patimi, sub ură și’n nevoi),
  Îndură-te și roagă-L pe Domnul, pentru noi.

  Îndură-Te şi roagă-L (adânc), Stăpâna mea,
  Că numai ruga Ta cea sfântă, ne mai poate salva.
  Că ne’am pierdut iubirea, răbdarea și căinţa
  Puterea rugăciunii și ne’a slăbit credinţa.

  La inima de mamă la îndurarea Ta,
  Venim Sfântă Fecioară, strigând, ne lăsa!
  Venim, să-L rogi pe Domnul. Pe Bunul Fiul Tău,
  Să scoată ortodocşii din gheara celui rău.

 2. Excelent de bine zis! Parca e scrisa pentru Romania de azi. Dar la noi cred ca e mai rau ca la greci: la noi “politicieni” vand tara pe bucati, de peste doua zeci de ani.

 3. E săptămâna luminată
  Şi bucuria în Hristos
  Şi’arată pacea şi iubirea
  (În ce-i mai sfânt şi mai frumos).

  E săptămâna bucuriei
  (Slăvite şi prealuminate),
  A cântecului învierii,
  Şi’a dragostei nevinovate.

  Şi’o cântă vesel şi câmpia,
  (În ciripit şi în culoare…)
  Iar codrul înverzit o’mparte
  (În verde crud şi în cântare).

  Cucul o cântă’n armonia
  Beţiei sfinte de lumină,
  Parfumul florilor, ne’o spune
  (În simfonia lor divină).

  Ne’o cântă cerul, în albastru
  Care se pierde-n infinit,
  Şi păsăretul, ce dă viaţă
  La’ntreg cuprinsul înverzit.

  E feerie din iubire,
  Din dragoste şi din frumos.
  În curăţia şi-n lumina,
  Din învierea lui Hristos.

  Că-i Rai (acum), întreg pământul,
  (În dar ceresc înveşmântat),
  Prin bogăţia de lumină,
  (Prin ceea ce, e-n noi curat)

  E săptămâna luminată.
  E pace sfântă pe pământ.
  (Botezul harului luminii),
  Adusă-n dar de Duhul Sânt.

  Hristos în noi, e bucurie,
  E Adevăr, este credinţă.
  E bucuria fără seamăn
  (Ce-a izvorât din suferinţă).

  E sfânt, (din sfânta Lui iubire).
  E taină, pace și putere.
  E bucuia mântuirii
  Adusă lumi’n Înviere.

 4. AMIN AMIN AMIN!

 5. Pingback: RUGACIUNE CATRE MAICA DOMNULUI a celui coplesit de intristare si bantuit de ispite: “Sufletul meu se simte sfarsit; totul imi este greu, chiar si rugaciunea…”/ PREDICI AUDIO la Izvorul Tamaduirii (Ierom. Teofan, pr. Ciprian) -
 6. Pingback: Cuviosul FILOTEI ZERVAKOS (†8 mai 1980) despre MANTUIREA IN VREMURILE APOSTAZIEI SI NECURATIEI GENERALE, INTR-O LUME VICLEANA SI STRICATA: “Satana face ultimul asalt… Numai la Dumnezeu ne vom putea refugia si sa fim gata pentru asta, caci s-
 7. Pingback: Sa praznuim ADORMIREA MAICII DOMNULUI daca nu e in Biblie? -
 8. Pingback: Din cuvintele de folos ale unui parinte athonit de o luminata simplitate: “SPORESTE FARADELEGEA si de aceea se apropie a doua Venire. CINE ARE MARE DRAGOSTE CATRE EA, VA FI AJUTAT DE PREASFANTA NASCATOARE DE DUMNEZEU. Maica Domnului are putere, dar
 9. Pingback: ADUCEREA LA TEMPLU A MAICII DOMNULUI. Smeritele si tacutele lectii duhovnicesti ale Preasfintei Fecioare (si AUDIO, VIDEO) -
 10. Pingback: DE CE O IUBIM ATAT DE MULT PE MAICA DOMNULUI?/ Care este cel mai mare dar al Preasfintei Fecioare? Parintele Cleopa despre FLAGELUL AMBITIEI NEBUNE DE “A FI IN RAND CU LUMEA”: “Cine se mai osteneste astazi sa alunge ciuma mandriei din in
 11. Pingback: ACOPERAMANTUL MAICII DOMNULUI. Predici audio despre istoricul sarbatorii, MINUNILE, MIJLOCIRILE si LACRIMILE bunei noastre Maicute din cer -
 12. Pingback: “CUVINTE DIN INIMĂ” ale Cuvioasei Starete Macrina (III): “S-O IUBIM MULT PE MAICA DOMNULUI! Nici nu poate pune cineva in mintea sa nemasurata dragoste a Maicii Domnului… CE BUN ESTE DUMNEZEU! INDELUNG RABDA… Orice face cineva pentru
 13. Pingback: Stareta Macrina Vassopoulos: “MAICA DOMNULUI VREA SA-I VORBIM, SA-I SPUNEM UNA SI ALTA… Si Hristos vrea sa strigam la El, vrea sa-L chemam. El este Cel iubit si vrea ca toata dragostea noastra sa I-o dam Lui” | Cuvântul Ortodox
 14. Pingback: IZVORUL TAMADUIRII. Maicuta Domnului – cea care ne scapa de cursele vrajmasilor, pune pe fuga duhurile rele si ne ajuta grabnic in nenorociri si situatii fara iesire: “Ea pune la inima fiecare lacrima si fiecare suspin” | Cuvântul Ortod
 15. Pingback: “Pleacă, Mamă, zările, Tinde-ți îndurările, Du-te, strânge-Mi cioburile. Cioburile, cioturile…” – MAICA DOMNULUI, IZVORUL TAMADUIRII SUFLETELOR | Cuvântul Ortodox
 16. Pingback: INIMA ADANCA A MAICUTEI LUI DUMNEZEU/ “Cine învaţă pe femei şi pe fete să muncească luni şi ani de zile, nu spre a-şi cumpăra cele de nevoie vieţii, ci rochii la modă, încălţăminte luxoasă şi alte lucruri deşarte…?”/ CU
 17. Pingback: RUGACIUNE UMILITA a Fericitului Filotei Zervakos in vreme de primejdie a NAVALIRII ALTOR NEAMURI ASUPRA NOASTRA si a INCEPUTULUI RAZBOIULUI | Cuvântul Ortodox
 18. Pingback: STARETUL FILOTHEI DIN FAROS (ZERVAKOS) – SFANTUL UCENIC AL SFANTULUI NECTARIE, ravnitorul Predaniei si al unitatii Bisericii: „Fiecare astăzi are limba lui pro­prie, nici unul nu-l aude pe celălalt. Toţi vorbesc în folo­sul lor, nici unul pe
 19. Pingback: SA NE SLUJIM UNII PE ALTII! “Maica Domnului ne învaţă să fim în toată vremea în slujire… Hristos ne împrumută mâinile Sale milostive şi slujitoare ca noi înșine să fim milostivi şi slujitori, asemenea Lui”. PREDICA PS MACA
 20. Pingback: IATĂ MAMA TA! “În viaţa noastră vin ceasuri în care sabia durerii despică măruntaiele noastre… Stai lângă noi, fiindcă eşti Mamă, iar mamele nu pleacă!”/ CRUCEA NEVAZUTA A MAICII LUI DUMNEZEU (poezii duhovnicesti) | Cuvântu
 21. Pingback: Rugăciune către Preasfânta Născătoare de Dumnezeu izvorul tămăduirii | La Taifas
 22. Pingback: UNDE ESTE MAICA DOMNULUI? “Maica Domnului este printre fiii ei; ȘTERGE LACRIMILE, ALINĂ DURERILE, CULEGE RUGĂCIUNILE şi apoi le înalţă la Fiul ei”. “Aşa cum L-a purtat pe Fiul său, NE POARTĂ PE FIECARE ÎN PARTE” –
 23. Pingback: MAICA DOMNULUI ESTE AICI, NU SUNTEM SINGURI… “De atunci până astăzi şi pentru totdeauna, cine poate spune că nu are Mamă care să plângă pentru el?” | Cuvântul Ortodox
 24. Pingback: SOBORUL MAICII DOMNULUI, ALINATOAREA DURERILOR, MANGAIETOAREA SI HRANITOAREA NOASTRA. Cuvinte duhovnicesti calde si duioase ale Parintelui Episcop Macarie Dragoi – 2015: “Maica Domnului ne ține la inima sa maternă, încălzindu-ne, și pe no
 25. Pingback: MAICA DOMNULUI – IZVORUL TĂMĂDUIRII SUFLETELOR ÎNTRISTATE, OMUL CARE ÎNȚELEGE CEL MAI BINE SUFERINȚA INIMILOR SFÂȘIATE. Cuvânt al Părintelui Ciprian Negreanu: “În durerile noastre, în despărțirile noastre, în așteptările noast
 26. Pingback: SĂ NU SECĂM IZVORUL TĂMĂDUIRILOR MAICII DOMNULUI! Cuvântul PS MACARIE DRĂGOI: “Nu putem pretinde mila şi ajutorul Maicii Domnului şi, totodată, să ne fie indiferent dacă trăim într‑o ȚARĂ ÎN CARE CĂSĂTORIA E BATJOCORITĂ şi VIA
 27. Pingback: PS MACARIE: “Fiule, fiică, iată Mama ta! Unii se laudă cu tehnologia lor, alții se laudă cu civilizația și forța lor, însă noi ne lăudăm cu Maica Domnului!” (VIDEO, TEXT) | Cuvântul Ortodox
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Carti

Articole recomandate

Rânduială de rugăciune

Articole Recomandate

Carti recomandate