Semne promitatoare in bisericile surori greaca si rusa. CRITICI LA NIVELUL CEL MAI INALT AL IERARHIEI BISERICII RUSE FATA DE PROIECTUL CARDULUI ELECTRONIC. Parintele Theodor Zisis si IPS Serafim din Pireu despre cardul cetateanului

28-04-2011 8 minute Sublinieri

Surpriza sau capcana: si comunistii rusi sunt impotriva cardului universal...



Bisericile Rusa si Greaca se opun planurilor din cele doua tari de a se introduce carduri electronice de identitate menite rationalizarii birocratiei si, in cazul Greciei, facilitarii integrarii in Uniunea Europeana (? – n.n.).

Oficialii Bisericii cer studierea in detaliu a cardurilor si, de asemenea, cer autoritatilor sa le faca optionale. Ei sustin ca informatiile personale si financiare ce vor fi stocate pe microcipurile din carduri pot fi manipulate pentru a discrimina credinciosii.

Intr-un interviu acordat luna trecuta Rossiiskaya Gazeta, un ziar oficial guvernamental, Mitropolitul Ilarion de Volokomlamsk, seful Departamentului de Relatii Externe al Patriarhiei Moscovei, a afirmat: ”cardurile de credit pe care o persoana le foloseste pentru a ridica bani din bancomat sau pentru a plati intr-un magazin, sunt ceva, iar un card personal in care toate informatiile despre viata si activitatile unei persoane vor fi stocate, despre conturile sale bancare, sanatatea sa, calatoriile sale, sunt cu totul altceva. Sunt grade diferite de control asupra oamenilor.”

Aripile conservatoare si nationaliste din interiorul bisericilor au tinut demonstratii la Athena si Moscova sustinand ca aceste carduri vor compromite identitatea nationala si religioasa. Multi merg pana acolo incat sa sustina ca numerele de identitate cum ar fi 666 sunt ”semnul fiarei” din Cartea Apocalipsei. In cadrul unei demonstratii tinuta la Moscova, pe 16 aprilie, nationalistii ortodocsi si-au unit fortele cu membri ai Partidului Comunist. Comunistii se opun, la randul lor, Cardului Universal Electronic, programat sa fie introdus in Rusia anul viitor.

Segodnia.ru, o publicatie online ce acopera deseori subiecte religioase si nationaliste, comentand asupra demonstratiilor, spune ca introducerea CUE face posibila construirea unei nemaiauzite dictaturi electronice super-totalitare, in care fiecare persoana devine un bio-obiect controlabil de la distanta, un robot pentru tot felul de activitati practice, cu un cod de bare pe corpul sau sau un microcip sub piele.”

Patriarhul Bisericii Ruse, Kirill II, a afirmat in cadrul unei intalniri a Sinodului, in februarie, ca ”biserica intelege pozitia oamenilor care nu vor sa fie supusi unui control ce face posibila culegerea unei informatii cuprinzatoare despre viata lor privata, putand, pe termen lung, sa fie folosita pentru a discrimina cetatenii pentru viziunea pe care o au asupra lumii.”

Pe 27 martie, miide preoti ortodocsi, calugari, calugarite si mireni au marsaluit prin Atena spre Parlament pentru a protesta. In Aprilie, Sinodul Bisericii Grecesti si-a exprimat ingrijorarea asupra cardurilor, afirmand ca va avea intalniri cu oficiali guvernamentali de rang inalt. Mitropolitul Prokopie de Filipi, Neapolis si Thasos, ce prezideaza comisia sinodala de probleme dogmatice si canonice, a raportat ca, in urma discutiilor preliminare avute cu oficiali guvernamentali, biserica a primit asigurari ca, printre altele, numarul 666 nu va aparea pe carduri sub nicio forma. (…)”

  • Graiul Ortodox:

Actualitatea panortodoxă prezentată de Părintele Theodoros Zisis

Cardul cetăţeanului: Mă întreabă foarte multă lume asupra acestui lucru şi se pare că mulţi nu înţeleg ceea ce spun, unii chiar din cercul nostru. Ei pun în gura mea lucruri pe care eu nu le spun, nu înţeleg sau vor să denatureze? [deci  asa ceva se intampla si pe la alte “case”, mai mari, n.n.] Mi-a telefonat un monah din Sfântul Munte şi o monahie a telefonat Pr. Serafim de la Ierusalim cum că circulă zvonul că Pr. Theodoros Zisis a făcut o declaraţie în favoarea cardului cetăţeanului. Spun asta ca să se audă, pentru că toate aceste lucruri sunt false. Eu nu am făcut niciodată declaraţie în favoarea cardului cetăţeanului. Ceea am spus şi o repet este că chestiunea cardului cetăţeanului ca act politic ne priveşte pe toţi, îndosarierea ne priveşte pe toţi. De vreme ce suntem cetăţeni ai acestui stat, toţi suntem neliniştiţi de perspectiva îndosarierii. Iar dacă s-ar organiza o mişcare politică [n.n: traducerea corecta ar fi, probabil: civica] împotriva cardului cetăţeanului, evident, eu aş fi împotriva cardului cetăţeanului.

Dar pentru că problema cardului cetăţeanului a fost corelată cu anumite vederi şi consecinţe teologice, cu 666, cu Antihrist şi cu sfârşitul lumii, eu am declarat doar că nu abordez chestiunea din punct de vedere teologic, am reţineri. Pentru că, dacă accept faptul că acest card al cetăţeanului ne aduce pecetea lui Antihrist şi pe 666, înseamnă că Antihrist a venit şi a venit şi sfârşitul lumii. Dar eu mă tem să fiu neascultător faţă de ceea ce spus Însuşi Hristos: “Iar de ziua şi de ceasul acela nimeni nu ştie, nici îngerii din ceruri, nici Fiul, ci numai Tatăl.” (Mt. 24, 36). Nimeni nu ştie când va veni ziua aceea şi când va veni Antihrist. Printre exagerările care au loc se numără şi cazul unui ieromonah, foarte zelos şi entuziast, care a publicat o carte în care spune că Antihrist a venit, s-a născut. Suntem în pericolul să păţim ceea ce au păţit Martorii lui Iehova care au stabilit date ale celei de A Doua Veniri şi până la urmă s-au dovedit mincinoşi. Respectivul ieromonah a scris că Antihrist s-a născut în 1980 şi se va arăta în 2013, la vârsta de 33 de ani. Această carte circulă cu titlul “Antihristul a venit: 1980-2013″ şi se vinde foarte bine.

Nu sunt doar eu care am rezerve, sunt şi alţi părinţi, dar nu le voi pomeni numele acum doar ca să-mi întăresc eu poziţia. În orice caz, o repet: sunt împotriva cardului cetăţeanului ca act politic, ca act de îndosariere, dar am rezerve faţă de corelarea acestuia cu 666 şi cu Antihrist.”

[n.n.: Corelarea cu Antihrist este de respins doar in legatura cu identificarea cardurilor cu pecetea/semnul lui Antihrist, din motive despre care si pe acest site au mai fost explicate si le puteti gasi la trimiterile de mai jos, insa nu in sensul ca nu am avea deja semnele apropierii acelui sfarsit – fara sa stim insa nimic precis despre date, ani, etc. – sau ca aceste planuri nu urmaresc instaurarea dictaturii mondiale antihristice – prorocite in Sfanta Scriptura si revelate si unor Sfinti – urmate de A doua Venire a lui Hristos. In mod evident, atunci cand va fi vorba despre Antihrist, el trebuie sa fie si o persoana, nu doar un sistem de putere, si evident ca atunci nu se va pune problema de impotrivire prin manifestatii si luari de pozitie ale Bisericilor si ale specialistilor in informatica…

Deocamdata, reactiile ierarhilor celor mai importanti din BORusa si a mai multor episcopi, duhovnici si teologi din Biserica Greciei sunt incurajatoare in sensul ca se poate pune cel putin o frana acestor planuri sau directiei actuale de realizare a lor. Poate ca vor constitui un exemplu de urmat si o incurajare si pentru episcopii Bisericii noastre. Drept pentru care… Domnului sa ne rugam!]

Mitropolitul Serafim al Pireului: GUVERNUL ELEN A ACHIZIŢIONAT DEJA 9 MILIOANE DE BULETINE ELECTRONICE

R(eporter): În urmă cu două săptămâni au atins punctul culminant protestele împotriva Cardului Cetăţeanului din partea organizaţiilor bisericeşti. Comisia preoţilor şi laicilor „Lupta împotriva Cardul Cetăţeanului” are binecuvântarea Înalt Preasfinţiei-Voastre. Binecuvântarea şi mesajul Înalt Preasfinţiei-Voastre au fost citite la manifestaţia de la Pedio Areos (27 martie 2011). În acelaşi timp însă Biserica Greciei a păstrat o poziţie mai neutră, aşteptând evoluţia lucrurilor.

M(itropolitul) S(erafim): Biserica Greciei este un organ oficial prin care se exprimă întregul Bisericii, administrează întreagă viaţă bisericească şi, desigur, are o responsabilitate mult mai mare decât un episcop izolat sau un om anume. Însă, v-o spun, aşa cum percep eu lucrurile, poziţia Bisericii este aceea pe care o exprimă şi creştinii care au protestat … […]

R: O precizare! Consideraţi că Biserica Greciei va trebui să organizeze şi ea adunări populare împotriva Cardului Cetăţeanului?

MS: Nu, nu consider că este corect acest lucru. Cred că este o măsură neadecvată, pentru că răstălmăcirile intenţionate [relative la acest eveniment] au furnizat material pentru presa dirijată şi pentru publicaţiile electronice. Spre exemplu, despre ultima manifestaţie [de protest împotriva Cardului Cetăţeanului] am avut informaţia că au participat 150 000 de oameni. În prezentările [din presă] însă se vorbea de 5000, să zicem, încă 1000-1500 în plus. […]

Ceea ce trebuie să facă Biserica este să spună poporului său care este realitatea.

În privinţa Cardului Cetăţeanului, nu mă refer acum la numărul fiarei, care desigur pentru toţi este cumplit şi respingător, dar care nu va fi vizibil în acest act provocator. Conţine, potrivit deosebit de importantei, nu păreri, ci judecăţi a profesorilor specialişti în informatică, conţine un sistem de microprocesoare al unei tehnologii foarte avansate RFID, care tehnologie, ce reuşeşte? Reuşeşte reprogramarea. Adică în Cardul Cetăţeanului sunt conţinute date, care sunt date personale sensibile, pe care le poţi re-programa, re-situa, re-crea, re-trata, dintr-alt loc, de la o rază de 30 de metri. Devii astfel obiect al unor procesări de date, fără ştiinţa ta, fără judecata ta.

Şi problema este că aceste date nu vor fi stocate într-un server din Grecia, ci într-un server central al Uniunii Europene. Şi se pune întrebarea cine este cel care va administra aceste date? Deci se alterează personalitatea umană. […] Biserica nu poate lua poziţie în legătură cu aceasta dacă nu are în faţa ei cadrul legal respectiv. În acest moment, Ministrul de Interne, domnul Ragouzis …

R: Deci, Înalt Preasfinţiei-Voastre nu vă temeţi că acest card se corelează cu 666 şi cu toate celelalte?

MS: Nu cred că va exista la vedere [această legătură]. Acum, ce poate să survină în privinţa acestor lucruri, este altceva. Însă în acest moment, primordială, periculoasă este alterarea personalităţii umane, pentru a cărei libertate Biserica a dat râuri de sânge şi din acest motiv şi textele şi comunicatele Bisericii arată că [Biserica] are reţineri, că vede o confuzie, o perfidie şi, în sfârşit, ceva care nu este absolut limpede.

Voi spune şi altceva. Ştiu că Guvernul Elen – o spun şi să se înregistreze! – a contractat deja cu firma Toppan din Japonia, a achiziţionat deja 9 milioane de microprocesoare RFID. Sunt depozitate la sediul Unităţilor de Restabilire a Ordinii Publice (MAT) din Kesariani (Atena). Şi întreb: Cum a făcut [Guvernul Elen] acest contract şi achiziţionarea micriprocesoarelor înainte de ratificarea legii?

R: În microprocesoare nu au intrat încă datele personale.

MS: Nu, dar vedeţi însă acţiunea de pregătire sistematică, planul, că înainte de ratificarea legii, înainte de a deveni lege a statului, înainte de a trece prin Parlament …

R: Deci este hotărâre din oficiu.

MS: Exact, asta vreau să spun! Este o hotărâre din oficiu! Şi care este al doilea stadiu? Al doilea stadiu este să fie furate unele carduri […]. Veţi vedea acest lucru. Şi ne vor conduce apoi la implantare, prin care omul, din persoană va deveni, nu individ, va deveni număr, robot, va deveni masă socială. Implantarea este scopul.

R: Ce vreţi să spuneţi prin implantare?

MS: Înseamnă că RFID va deveni o capsulă, care deja a fost creată şi deja se foloseşte [la implantări] în America, în Israel şi în alte părţi şi se implantează sub piele. Şi despre această capsulă se poate considera că se identifică cu pecetluirea la care se referă Apocalipsă.

R: Să întreb ceva?

MS: Întrebaţi!

R: Reprogramarea, cum aţi spus, cum poate să mă afecteze pe mine ca persoană fizică?

MS: Dacă discutaţi cu profesori de informatică, aşa cum am avut marea binecuvântarea şi şansa să o fac, vă vor informa ce înseamnă acest lucru şi cât de uriaşe sunt posibilităţile reprogramării unui asemenea mecanism.

R: Adică, poate Antonios Triandafillou …

MS: Poate Antonios Triandafillou … Va lua datele dumneavoastră personale cutare X care este interesat şi apoi va introduce alte date personale şi va apărea că Antonios Triandafillou s-a însurat de 25 de ori, că are 500 milioane în cutare bancă, că are cutare şi cutare …. Acestea nu sunt lucruri simple, sunt colosale … şi trebuie să fim foarte atenţi.

Să vă spun o situaţie din Mitropolia Pireului, despre care nu ştiam nimic. Că sistemele electronice centrale ale Mitropoliei sunt înregistrate în New-York, în Londra şi în (insula) Kos. Şi abia acum am făcut demersurile necesare … Nu ştiam …

R: Adică pe internet?

MS: Da, exact. Şi acum făcut demersurile ca să avem un server asupra căruia să am controlul prin anumite coduri. Ar fi putut deci oricine să introducă acolo afirmaţii pe care eu nu le-am făcut şi dacă apoi eu nu aş putea dovedi contrariul … e de la sine înţeles!

Profesorul de drept constituţional, rectorul profesorilor de drept contituţional, domnul Gheorghios Kasimatis, a spus: „Aşa-numitul progres tehnologic şi aşa-numite deservire a populaţiei constituie un pericol maxim pentru personalitatea umană”. Aşa se lansează maselor, că „veţi fi deserviţi, vă veţi face treburile etc”. Ne ascund însă realitatea din spatele acestora.

R: În acelaşi timp însă există cărţi de credit şi mii de alte …

MS: Acolo nu există însă date personale …

R: Cum nu există? Ştiu şi obiceiurile noastre de consum.

MS: Nu există date personale în sensul în care vor exista în Cardul Cetăţeanului.

R: Dar prin cărţile de credit se pot constata şi cumpărăturile pe care le face cineva.

MS: Acestea sunt foarte puţine în comparaţie cu multele şi serioasele date pe care le va conţine Cardul Cetăţeanului.

Legaturi:

***


Categorii

Carduri electronice/ cipuri, Era Big Brother, Guvernarea electronica (E-GUVERNARE), Mitropolitul Ilarion, Mitropolitul Serafim de Pireu, Părintele Theodoros Zisis, Patriarhul Kirill, Raspunsurile Bisericii la problemele vremurilor, Traduceri

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

22 Commentarii la “Semne promitatoare in bisericile surori greaca si rusa. CRITICI LA NIVELUL CEL MAI INALT AL IERARHIEI BISERICII RUSE FATA DE PROIECTUL CARDULUI ELECTRONIC. Parintele Theodor Zisis si IPS Serafim din Pireu despre cardul cetateanului

  1. Pingback: Biserica Rusiei si a Greciei se opun introducerii cardului electronic de identitate « Theologhia
  2. Pingback: Razboi întru Cuvânt » SFANTA CHINOTITA A SFANTULUI MUNTE ATHOS SE PRONUNTA PE TEMA CARDULUI CETATEANULUI SI CERE GUVERNULUI SA RENUNTE LA PROIECT
  3. Pingback: ANTIHRISTUL ESTE "MESIA" ASTEPTAT ASTAZI DE EVREI - marturiseste in fata unui rabin Mitropolitul Serafim de Pireu. Ce este si ce rol are CABALA?
  4. Pingback: IPS Serafim de Kythire cere Sinodului Bisericii Greciei sa ia atitudine fata de PRACTICILE ERETICE SI NE-CANONICE ALE PATRIARHIILOR SERBIEI SI CONSTANTINOPOLULUI
  5. Pingback: SACCSIV SI CALOMNIILE DIN POSTUL MARE: Reincalzirea vechilor minciuni ale unui diversionist. Ce credem despre cipuri, carduri, pecete si antihrist? - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  6. Pingback: Comisia Europeana forteaza adoptarea obligatorie de CARTI DE IDENTITATE CU CIP BIOMETRIC - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  7. Pingback: Parintele Ioan Buliga despre INSELARE, CIPURI, ALARMISME, RAZBOIUL INFORMATIILOR. “Astazi curatenia si smerenia sunt foarte rare, insa invatatori sunt tot mai multi si atunci ratacirea creste…” -
  8. Pingback: Biserica Greciei si CARTEA DE IDENTITATE ELECTRONICA: Politia Elena renunta la stocarea amprentei si semnaturii digitale - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  9. Pingback: Biserica Rusiei isi exprima REZERVELE SERIOASE fata de ACTELE DE IDENTITATE ELECTRONICE - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  10. Pingback: Autoritatile au legiferat prin OUG regimul CARTII DE IDENTITATE. Alternativa se mentine/ Proiectul faranoic al DIGITALIZARII SANATATII si ambiguitati cu privire la CARDUL ELECTRONIC DE SANATATE - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  11. Pingback: Biserica Rusa despre GUVERNAREA ELECTRONICA, CARDUL UNIVERSAL, BIOMETRIE SI CIPURI. Pericolul unui sistem global de control totalitar al cetateanului - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  12. Pingback: Mitropolia Inaltului Serafim de Pireu: ATITUDINI PE TEMA ACTELOR DE IDENTITATE ELECTRONICE - Razboi întru Cuvânt
  13. Pingback: MEMORIU cu privire la ACTELE ELECTONICE de identitate - Razboi întru Cuvânt
  14. Pingback: MITINGUL IMPOTRIVA ACTELOR ELECTRONICE DIN BUCURESTI (video). Subiectul "anticip" condamnat la "rastignire" intre avocatul Rapcea si preotul Tanasescu? - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  15. Pingback: CIP IMPLANTAT LA NASTERE FIECARUI OM: ideea lansata la BBC de o scriitoare de SF - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  16. Pingback: NOILE BULETINE VOR FI SI CARDURI DE SANATATE! Decizie de ultim moment incredibil de ABUZIVA a PARLAMENTULUI - Recomandari
  17. Pingback: ABUZ IN FORMA CONTINUATA: Cristian Busoi, seful CNAS, confirma CONTOPIREA BULETINULUI CU CARDUL DE SANATATE si anunta, totodata, distribuirea CARDURILOR DE SANATATE pentru cei care nu-si schimba buletinele - Recomandari
  18. Pingback: Ministerul de Interne anunta introducerea NOILOR BULETINE pe 1 APRILIE 2014. Autoritatile afirma ca va exista ALTERNATIVA la buletinele electronice. Ce s-a intamplat cu precedentul proiect de CONTOPIRE a BULETINULUI cu CARDUL DE SANATATE? - Recomandari
  19. Pingback: 43 asociatii crestine contesta OUG privitoare la ACTELE de IDENTITATE ELECTRONICE si cer carti de identitate simple cu numele parintilor - Recomandari
  20. Pingback: FERICITUL PARINTE PETRONIU TANASE, marele duhovnic al Prodromului athonit (22 februarie – 3 ani de la adormirea intru Domnul) despre NUMARUL 666 -
  21. Pingback: IPS Serafim de Pireu despre ACTELE ELECTRONICE: “SA NU DEMONIZAM TOTUL, DAR NICI SA ACCEPTAM TOTUL” [video] - Recomandari
  22. Pingback: CARTILE DE IDENTITATE ELECTRONICE: textul INTEGRAL al OUG nr. 82/4 decembrie 2012. STRATEGIA AUTORITATILOR, DEZINFORMARI, INTERPRETARI | Cuvântul Ortodox
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare