Merita macar putina atentie si opinia unui MUCENIC real al zilelor noastre? PARINTELE DANIIL SASOEV despre actele biometrice, pecetluire si Antihrist. SE POATE REEDITA IN ROMANIA FENOMENUL SECTAR DE LA PENZA, LA O SCARA MULT MAI MARE?

9-09-2010 Sublinieri

“Atunci când va veni antihristul adevărat, toate aceste persoane care se tem de primirea pecetei vor primi adevărata pecete de bunăvoie. Deoarece vor căuta pecetea nu acolo unde va fi ea”.

Cine sunt parintele Daniil Sâsoev si Iurii Maximov?

Parintele rus Daniil Sâsoev este, probabil, cel mai nou preot martir al Bisericii Ortodoxe (din cate se cunoaste). A fost asasinat anul trecut, pe 18 noiembrie, în biserica Apostolului Toma din Moscova, de catre un musulman mascat. In viata sa el a implinit unul din darurile printre cele mai rare pentru preotii timpurilor noastre: apostolica misiune de convertire a necredinciosilor la adevarata credinta. In timpul misiunii sale a botezat aproximativ 500 de neoprotestanti si mai mult de 80 de musulmani.

Inceputurile misiunii sale printre islamici au fost provocate chiar de musulmani, care l-au invitat la o dezbatere organizata de ei. Parintele a fondat inclusiv o scoala de misionari cu binecuvantarea Patriarhului Alexie al II-lea, si preda misiologia la Seminarul Teologic Nikolo-Perervinskii. Toata viata sa parintele Daniil si-a daruit-o misiunii si ingrijirii turmei sale duhovnicesti, ceea ce l-a si dus la moartea sa martirica. In ziua mortii sale, dupa liturghie, a botezat un copil, a alaturat Bisericii Ortodoxe o persoana care se ratacise in ocultism si a tinut obisnuitele sale dezbateri biblice. Dupa ce a vorbit pana noaptea tarziu cu toti cei care il solicitau, a intrat in altar, de unde a iesit pentru a il intampina pe ucigasul sau, ce intrase in biserica tragand si strigand: “Unde este Sâsoev?”

Iurii Maximov este profesor la Academia Teologica din Moscova de la Man. Sfantul Serghie Radonej. A fost, timp de 10 ani, partenerul de conferinte si de misionariat al parintelui Daniil Sâsoev. Specialist in patristica, studii islamice, hagiografie, istorie bizantina etc.

In perioada urmatoare vom reproduce, pe larg, cu ajutorul lui Dumnezeu, amanunte privind viata Fericitului martir si alte convorbiri importante din cartea nou aparuta la Editura Sophia.

Pana atunci, puteti (re)citi, pentru a va apropia in duh de acest parinte nou martir, urmatoarele materiale:

Orice credincios sincer si cu minima bunavointa poate face usor diferenta intre credibilitatea cuvantului unui  preot sfant, marturisitor, care nu a trambitat vorbe multe despre mucenicie si nici nu i-a impins pe altii la moarte, ci s-a jertfit zi de zi, clipa de clipa si a marturisit el insusi pana la moarte, si alti preoti rusi dubiosi, suspendati din slujire, despre care s-a facut vorbire in alte parti.

Credem ca este de meditat foarte serios asupra celor semnalate de Pr. Daniil, dar fara a intelege insa, din accentele pe care le-a pus parintele mucenic, ca trebuie sa cadem cu vreun milimetru in extrema nepasarii sau a minimalizarii pericolelor grave ale inrobirii noastre electronice (si nu numai).

Dar ar fi foarte util sa intelegem cam care este duhul si care sunt originile, fundamentele si consecintele reale ale celeilalte extreme, a supralicitarii acestui pericol, pana la psihoza, si pana la constituirea de grupari sectare.

Reamintim cu aceasta ocazie si avertismentele parintelui Arsenie Papacioc, de care altii, care fac altminteri mult caz de “marii duhovnici”, refuza sa tina seama, deliberat, ca de niste cuvinte care ard:

“- Parintele Mihail: Unii spun ca ar fi chiar lepadare de Hristos daca primesti actele cu cip.

– Parintele Arsenie: Parinte draga, lepadare inseamna lepadare. Nu este insa departe lepadarea despre care spuneti. Lepadarea e: eu nu cred in Domnul Hristos, asta e lepadarea.

– Parintele Mihail: Da, o marturie anti-Hristos.

– Parintele Arsenie: Anti-Hristos. Sa nu fim cu conceptia asta antihristica…

(…) – Parintele Mihail:...si apoi mai spun si ca preotii care au acele acte, unii pot sa fie chiar in strainatate, zice ca au pierdut harul, nu mai au Taine valide.

– Parintele Arsenie: Vai de mine, ce usor ne bagam in Iad. Ce usor ne lepadam de haruri.

– Parintele Mihail: Asta sa fie totul?

– Parintele Arsenie: L-a costat atat de mult pe Mantuitorul ca sa intelegem dreapta judecata a lucrurilor”.

(…) –Trebuie atentie ca sunt ravne necontrolate si se pot sa faca greseli. Se grabesc, si orice graba in momentul asta, in sensul asta, iese in castig vrajmasul. La astfel de emanare – cine are cip, cine nu stiu ce – ei i-au dat drumul si urmaresc cum se reactioneaza.

(…) – Voce: Zic unii ca tainele preotilor ecumenisti n-ar mai fi valide.

– Parintele Mihail: Adica unii preoti, care mai au pareri ecumeniste, zice ca nu mai savarsesc tainele valide.  Dintre preotii ortodocsi.

– Parintele Arsenie: Nu, e o mare greseala asta. Draga, nu ne jucam cu preotia”.

 

***

“— Următoarea întrebare este despre ispitele contemporane de la noi. In Serbia a început introducerea paşapoartelor biometrice, şi există ispita în rândul oamenilor că prin primirea unui nou paşaport se renunţă la Hristos şi se primeşte pecetea lui antihrist.

– Iurii Maximov: Aceasta este înşelarea drăcească şi una dintre capcanele tradiţionale ale diavolului. Este uşor de observat după istoria Rusiei. La noi, când nu demult au fost schimbate paşapoartele sovietice cu paşapoarte ruseşti, oamenii spuneau că cei care primesc paşapoarte ruseşti nu mai sunt creştini şi nimic nu îi mai poate salva, nu trebuie să acceptăm noile paşapoarte, ele sunt de la antihrist, trebuie să păstrăm paşapoartele vechi, sovietice, „bune”. Asta, în timp ce cu patruzeci şi ceva de ani în urmă, când au fost introduse aceste paşapoarte sovietice „bune” pe scară largă în întreaga ţară, tot astfel de oameni spuneau că ele sunt de la antihrist şi că nu trebuie acceptate. Chiar mai mult decât atât, încă mai devreme, înainte de Revoluţie, pe timpul ţarului, au existat oameni care spuneau că nu trebuie să acceptăm paşapoartele ţariste, deoarece acestea sunt de la antihrist.

– Părintele Daniel: Sfântul Dimitrie al Rostovului a scris că în secolul al XVIII-lea, atunci când au apărut primele paşapoarte şi primii bani de hârtie, erau persoane care susţineau că acestea sunt pecetea lui antihrist.

– Iurii Maximov: Care este sensul acestui truc? Sensul este de a forţa oamenii să privească nu la Hristos, ci la unele lucruri exterioare. Paşaport, card, un oarecare cod de bare. Dar o persoană nu poate sluji la doi stăpâni. Aşa se dovedeşte că noi nu ne mai uităm dacă suntem sau nu împreună cu Hristos, dacă îndeplinim sau nu îndeplinim poruncile Lui, daca ţinem credinţa lui Hristos sau nu o ţinem, ci ne uităm la faptul dacă am primit sau nu paşaportul, dacă ambalajul are cod de bare sau nu. Adică oamenii încetează să se uite la esenţă şi sunt abătuţi de la ea.

— Persoanele care au aceste puncte de vedere cu privire la noile paşapoarte etc., fac referire la cuvintele stareţilor, Paisie Aghioritul şi alţi câţiva despre care eu nu ştiu nimic, în afară de ceea ce este scris despre ei pe Internet. Cum să înţelegem acest lucru?

– Părintele Daniel: Noi ştim că şi Sfinţii Părinţi făceau greşeli, atunci când ne învăţau contrar doctrinei Sfintei Tradiţii. După cum spunea Sfântul Vincentiu de Lerin, Sfânta Tradiţie este ceea ce au învăţat toţi, întotdeauna şi peste tot.

In orice caz, această teorie a pre-peceţii — la noi, în Rusia, a fost inventat acest termen — este o învăţătură care a apărut abia de curând. Aşa ceva nu a existat înainte. De fapt, acest punct de vedere este greşit şi în sensul teologic. Iurii Valerievici a vorbit despre semnificaţia spirituală, iar eu voi vorbi despre cea teologică. Adevărul este că pentru noi principalul lucru este legământul oamenilor cu Hristos. Noi suntem în acord cu Dumnezeu, iar Dumnezeu – cu noi. Şi, după cum a spus Domnul, nimeni nu ne va răpi din mâinile Tatălui Ceresc, deoarece Tatăl nostru este mai mare decât oricine. Domnul a spus că „din mâna Mea nu fură nimeni”.

Şi pecetea lui antihrist, care este descrisă în Apocalipsă, în capitolul al treisprezecelea, după cum este interpretată de Părinţii Bisericii — Sfântul Ipolit Romanul, Sfântul Andrei al Cezareei, Sfântul Irineu de Lyon —, aceasta este o chestiune de acord personal cu antihrist. Acesta este, de asemenea, un legământ, dar diferit. Nu în zadar Sfântul Andrei al Cezareei spune că, aşa cum noi primim pecetea Duhului Sfânt prin miruire, la fel şi antihrist va da pecetea cea rea, necurată. Şi aici problema nu este de mijloace tehnice – asta este o gândire îndreptată în direcţie greşită. Pentru că o pecete poate fi aplicată şi cu o mână obişnuită, cu orice. Sensul acestei peceţi nu constă în mijloacele tehnice, ci în faptul că oamenii de bunăvoie trec de partea duşmanului. Acest lucru este foarte important!

Mulţi oameni cred că antihristul nu va reuşi să identifice persoanele fără pecete, dar în antihrist va trăi satana, după cum se menţionează în Epistola către Tesaloniceni, că el va acţiona prin acţiunile lui satana, iar satana are autoritate asupra tuturor duhurilor viclene. Duhurile viclene merg după noi şi ne compromit. La fel cum e descris în istorisirea despre trecerea fericitei Teodora prin vămile văzduhului, ele înregistrează fiecare faptă rea pe care o facem noi. Oare îi va fi greu antihristului să cheme duhurile şi să le întrebe unde se află cineva? Ba îi va fi foarte uşor să le întrebe. Pentru aceasta el nu are nevoie să ne urmărească. Antihristul nu va fi interesat să afle unde se află persoana, cu ce se ocupă, ce vinde. Pentru el va fi important ca persoana să încheie acordul cu el. Să intre în uniune cu el. El o să ne şantajeze prin foame, de aici interdicţia asupra comerţului, şi principiul va fi simplu – nu te vei închina la mine, te voi extermina cu foamea. Aceasta este logica, înţelegeţi?

La noi a avut loc o substituire, care a fost realizată de către sectanţi. Ideile că INN [CNP, n. n.] şi paşapoartele biometrice, şi paşapoarte în general sunt pecetea lui antihrist provin din mediul disidenţilor. Despre paşaport au inventat disidenţii. La început disidenţii ruşi, vechii credincioşi, apoi alergătorii – a existat o astfel de sectă, după cum a spus şi Iurii Valerievici. Iar în ceea ce priveşte INN, această idee a venit de la adventiştii de ziua a şaptea. Şi anume, în 1970 una dintre predicatoarele adventiste a avut o „viziune” cu un spirit, care i-a spus că aceasta este o pecete a lui antihrist – înţelegeţi din ce surse confuze provin toate aceste lucruri?

Dar pentru ce răspândeşte satana toate aceste lucruri? Pentru că, atunci când va veni antihristul adevărat, toate aceste persoane care se tem de primirea pecetei vor primi adevărata pecete de bunăvoie. Deoarece vor căuta pecetea nu acolo unde va fi ea. Ei vor căuta pecetea în mijloacele tehnice, care de fapt nu sunt necesare pentru antihrist. Diavolul doreşte să facă în aşa fel, încât atunci când va veni duşmanul adevărat, oamenilor să nu le mai fie frică.

Dar Sfântul Ipolit spune aşa:

„Ce vor spune oamenii, primind pecetea antihristului? Ei vor spune – eu renunţ la Dumnezeu, Creatorul cerului şi al pământului, la Unicul Său Fiu Iisus Hristos, la Duhul Sfânt, la Sfânta Biserică şi singur mă predau ţie”.

Iată că Sfântul Ipolit a avut dreptate. Principalul lucru acum este prin ce câştigă teren – prin renunţarea la crearea universului. Oare evoluţia nu este o pregătire pentru venirea lui antihrist? Desigur că este o pregătire, evoluţia teistă în special. Atunci când se afirmă că Dumnezeu a creat cu ajutorul răului, al morţii – aceasta duce la antihrist. Afirmaţia că Hristos nu este singura cale spre Dumnezeu, acesta este calea spre antihrist. Afirmaţia că există mântuire în afara Bisericii – aceasta este calea spre antihrist. Afirmaţia că rostul nostru este aici, pe pământ, după cum spune Apostolul Pavel, atunci când se va spune că e pace şi siguranţă, atunci va veni dezastrul — iată, aceasta este calea spre antihrist. În ideologie este drumul spre antihrist, nu în tehnologie. Aceasta este într-adevăr o substituire diabolică — să înlocuieşti cu dispozitivele tehnice problema reală a acordului.

Eu spun aşa, că în sens spiritual mulţi oameni au împărtăşit deja ideile lui antihrist. Ideea că există un singur Dumnezeu, dar sunt multe căi – aceasta deja este o idee antihristă. Dar împotriva acestei idei nu scrie nimeni. Nu se luptă nimeni împotriva acestui lucru. Se luptă împotriva unor lucruri care au fost de mult timp depăşite. (…)

Şi indiciul aici este foarte simplu – reţineţi, cu cât începe să se implice mai mult o persoană în lupta cu INN [CNP la noi] sau cu paşapoartele biometrice, cu atât ea devine mai iritabilă, agresivă, furioasă. Oare asta este de la Duhul Sfânt? Oare Duhul Sfânt este Dumnezeul confuziei? După cum a spus Apostolul Pavel, Dumnezeul nostru nu este un Dumnezeu al confuziei, ci al păcii. Iar eu nu am văzut încă nici măcar un om liniştit şi paşnic care să fie implicat activ în lupta cu INN. Toţi sunt isterici. A fost la noi, într-o mănăstire mare, un arhimandrit cu autoritate, nu voi menţiona numele lui, pentru a nu-l dezonora, care se lupta activ cu INN, iar în consecinţă a înnebunit, în sensul propriu al cuvântului. El a început să alerge gol prin mănăstire, să strige absurdităţi, apoi a ajuns într-o casă de nebuni. Aceasta este o confuzie spirituală care l-a vătămat pe om în totalitate. La noi oamenii au început să meargă în peşteri. Cunoaşteţi istoria din Penza?* Este rezultatul aceleiaşi ispite. Oare asta este de la Dumnezeu? Nu, este de la satana. Şi este acest lucru de la satana tocmai pentru că diavolul vrea să păcălească oamenii. I-a păcălit în aşa fel, încât ei au uitat de Hristos şi îşi amintesc doar de diavol.

Aţi vorbit despre părintele Paisie, iar eu mi-am amintit o poveste pe care o ştiu din surse directe, în anii ’80 au venit la stareţul Paisie Aghioritul nişte pelerini şi au început să-l întrebe când va veni antihrist. Iar el i-a întrebat:

„Dar ce, voi îl aşteptaţi aşa de tare?”

– O altă întrebare despre viaţa duhovnicească. Ce este necesar pentru a rezista ispitelor contemporane, care este virtutea cea mai importantă?

–  Părintele Daniel: Increderea în Dumnezeu este cea mai importantă. Dacă noi nu avem încredere în Dumnezeu, atunci rugăciunea noastră va deveni o regulă chinuitoare. Duhovnicul va deveni un psihanalist. Toate celelalte lucruri vor deveni neimportante. Trebuie să existe încrederea personală în Dumnezeu. Trebuie să ţinem minte că suntem sub Dumnezeu şi Dumnezeu este cu noi. Dumnezeu ne ţine într-adevăr în mâinile Lui. Şi nimeni nu ne va despărţi de El, după cum spune Apostolul Pavel: cine ne va despărţi de dragostea lui Dumnezeu în Iisus Hristos? Într-adevăr, dacă noi vom fi cu Dumnezeu, toţi ceilalţi „binefăcători” vor renunţa. Rugăciunea va deveni comunicarea cu Dumnezeu, Care este cu noi. Ascultarea va deveni capacitatea de a auzi Cuvântul Lui cel Sfânt, de a-L auzi în zgomotul acestei lumi. Ascultarea de duhovnic va deveni capacitatea de a vedea în el o icoană vie a lui Hristos şi privirea Domnului prin el. Duhovnicul este cel care duce spre Dumnezeu, şi nu cel care stă şi acordă el însuşi smerenie. Acelaşi lucru este valabil şi pentru smerenie. Dar o smerenie nu în sensul că eu sunt un om rău, prost, nu înţeleg nimic, ci capacitatea de a înţelege că fără Dumnezeu nu poţi face nimic, iar cu Dumnezeu poţi face foarte multe. Apropo, smerenia are o a doua parte -îndrăzneala -, atunci când o persoană îşi dă seama de talentele de care va răspunde mai târziu. Blândeţea este legată în acelaşi timp cu curajul, pentru că blândeţea fără Dumnezeu este laşitate, iar cu Dumnezeu aceasta este curaj. Şi aşa este în toate. De aceea trebuie să umblăm înaintea lui Dumnezeu, în toate zilele. Şi în zilele moderne, şi în cele antice – întotdeauna”.

(in: Martiriul unui apologet al ortodoxiei. Pr. Daniil Sâsoev. Iurii Maximov, Ed. Sophia, 2010)

***

Comentariu Razboi intru Cuvant:

Membrii gruparilor sectare de la Penza s-au retras sub pamant, in catacombe, asteptand Apocalipsa propovaduita de liderii lor. Un astfel de sef sectar, un oarecare inginer Piotr Kuzneţov, numit de adepţi „Tata Piotr“, nu si-a urmat adeptii sub pamant, explicandu-le ca mai are si alte misiuni de indeplinit pe pamant. Sectele afirmau ca pasapoartele sunt satanice si nu consumau alimente ce proveneau de la animale inregistrate cu cip. De asemenea, refuzau ingrijiri medicale si nu isi lasau copii la scoala. Nu frecventau Biserica, deoarece considera ca ei sunt “adevarata biserica ortodoxa”, si unii dintre ei pastrau cultul unui pustnic local. Desi membrii sectelor au fost putin numerosi (cateva familii), scandalul mediatic a fost urias, de talie internationala, lucru lesne verificabil la o simpla cautare pe internet.

Datele esentiale ale acestor secte sunt aproape identice cu acele grupari declarat extremiste de la noi care indeamna lumea sa vanda totul, sa “iasa din sistem” si sa se retraga  deja in munti, pesteri,  in ascunzisuri. Acestea, daca vor “decreta”, asa cum dau toate semnele acum, ca primirea actelor cu cip este lepadare de Dumnezeu si pierdere a harului, atunci sunt si deja la un pas de ruperea totala de Biserica.

De altfel, o parte dintre ei si afirma deschis, pe langa niste manipulari grave pe care le-am demontat AICI:

Crestinismul este extremism. Prin definitie data actualmente acestui cuvant. Recititi tot ceea ce ne citeste preotul duminicile din Sfanta Scritpura. Daca aplicam in viata de zi cu zi doar o mica parte din cele ce le gasim acolo, deja deveniti niste „ciudati” intr-o lume de „normali”. Asadar, ori alb ori negru. Crestinismul n-are nici o legatura cu griul caldicel. Ci cu fiebintele.

Asta denota, din pacate, o intelegere extrem de saraca, ca sa nu zicem de-a dreptul inselata a Ortodoxiei, din cauza abordarii in spirit protestant si LITERALE (dupa buche!) a Scripturii si a necunoasterii invataturilor  si talcuirilor Sfintilor Parinti. Este ceva extrem de grav, cata vreme intreaga Traditie a Bisericii ne invata exact invers: crestinismul inseamna inainte de toate tocmai DREAPTA SOCOTEALA (si FUGA DE EXTREME despre care stim de la Parinti ca sunt “de la draci”) inseamna calea imparateasca. Confuzia sau viclenia de a incurca “griul caldicel” cu “masura dreapta” este cu adevarat ingrijoratoare prin consecintele incalculabile care decurg din aceasta interpretare aberanta.

Tot necunoasterea grava a Ortodoxiei ii face sa confunde “cugetul Bisericii”, despre care noi am vorbit, cu “majoritatea preotilor si ierarhilor de astazi”, care, asa dupa cum stim, extrem de rar  mai gandesc dupa “cugetul Bisericii”. Acesta inseamna cu totul altceva, inseamna duhul si invatatura acceptate soborniceste in Biserica, “stalpul si temelia adevarului”. Cum spune chiar in cuvantul de mai sus Fer. Daniil, noul mucenic:

Noi ştim că şi Sfinţii Părinţi făceau greşeli, atunci când ne învăţau contrar doctrinei Sfintei Tradiţii. După cum spunea Sfântul Vincentiu de Lerin, Sfânta Tradiţie este ceea ce au învăţat toţi, întotdeauna şi peste tot“.

De asemenea, insusi Cuviosul Paisie Aghioritul, atat de des invocat de “extremisti”, tocmai in legatura cu buletinele noi din Grecia (care NU erau cu cip, ci cu codul de bare continand 666 – “detaliul” esential care scapa de fiecare data “cunoscatorilor”!), spune foarte raspicat, ceva ce ramane vesnic valabil:

Parinte, lumea intreaba ce sa faca in legatura cu noile buletine de identitate.

– Atunci cand va intreaba, voi cel mai bine sa le spuneti oamenilor sa intrebe pe duhovnicii lor si sa faca rabdare sa vada cum va actiona Biserica, pentru ca multi pun intrebari, dar putini inteleg raspunsurile.

Asadar nici parintele Paisie nu s-a pus pe sine – si nu avea cum sa o faca! – mai presus de Biserica, orice parere ar fi avut despre unii sau altii dintre membrii Sinodului. La fel a facut si parintele Arsenie Papacioc, care, subit, nu mai este nici  auzit, nici ascultat, atunci cand spune lucruri in favoarea unitatii Bisericii si a supunerii fata de ierarhie [pana la erezie, se intelege]:

Conducatorii aia de care spuneti, cu corabia, ierarhul e conducator si daca ar fi sa judecam dupa randuieli, nu-i conducerea fara voia lui Dumnezeu. E aparent ca va muri. Dar daca el e conducator, e inspirat, el e ajutorul. Deci El nu lucreaza sa salveze corabia printr-un corabier, ci printr-un conducator. Ca de-aia e conducator. Mata esti in familie, casatorit cu o nevasta (poveste asa, in general – da o pilda – n.n.) rea. Copii au nevoie de un sfat. Il dai dupa cum salvezi unitatea familiala, familia, nu dupa agitatia si nervozitatea muiereasca. Desi are dreptate, dar nu i se da dreptatea. Nu exista conducator decat de la Dumnezeu. Mai ales unde e vorba de viata si moarte.

Iar contextul in care noi vorbeam despre “cugetul Bisericii” era legat tocmai de deosebirile de pareri intre duhovnicii cu bun nume si cu viata sfanta din perioada contemporana pe anumite subiecte sensibile, noi sugerand ca ar fi necesar un “sobor”, un  “sfat al batranilor” si al  arhiereilor vrednici de incredere. Aceasta este o chestiune. Iar alta, la fel de importanta, este RAMANEREA IN BISERICA PANA LA CAPAT, chiar si daca “majoritatea preotilor si ierarhilor” sunt asa cum sunt, atata vreme cat harul ramane in Biserica.

Numai ca aici intervine problema. Si, asa cum remarca si fratele Gigel Chiazna

Pentru ca, urmarind trambitele autodeclarate ale luptei anti-cip si anti-antihrist, putem vedea unde trag: la rupere. Deja nu se mai vorbeste de cadere sau de racire … ci de pierderea harului, ceea ce implica vrand-nevrand schisma si prin aceasta putem intelege si ce doreste diavolul prin acest cal troian care este cipul: decimarea noastra. Mai intai dupa o lupta cruncena si indelungata cu cipul, ideea salvoatoare – neprimirea cipului – ni se arata precum un cal troian, un trofeu al victoriei: frumos, maginific, salvator. Incet-incet patrunde in minte o idee si pe masura ce o acceptam si simturile noastre bune (adica minimul bun-simt) se lasa imbatat, dusmanii pe care ii poarta in ea (semintele schismei) ne vor deschide portile sufletului la dusmanii din afara cetatii (toti fiii mandriei care duc la erezie) care ne vor distruge inainte sa apucam sa ne inchinam lui antihrist (adica ne vor rupe de Biserica).

Si mai departe, Saccsiv ne confirma, foarte direct, ceea ce noi am tot spus pana acum:

“a indemna oamenii sa moara cu zile si sa provoace inutil autoritatile, punandu-i sa isi vanda bunurile, casa, sa iasa din sistem, sa refuze ingrijirea medicala, sa scoata copii de la scoala, sa se retraga aiurea (nici macar la sate), in munti si pesteri”.

Pai, a refuza actele, intr-un final, cam asta inseamna … Desi nu neaparat toate la un loc si sigur nu dintr-o data. Asta e, insa. Asa stau lucrurile. Deci daca nu accepti actele, accepti consecintele. Daca nu accepti consecintele, atunci nu mai mintii [ce cuvant e asta, n.n.?!] ca nu accepti actele.

Sa ne rugam cu totii sa nu se ajunga la o asemenea uriasa ratacire si sminteala, precum cea de la Penza!

***


Mai multe informatii despre secta de la Penza, in materialele urmatoare:

In Rusia a fost descoperita o noua secta, la nici doua luni dupa ce o alta s-a blocat intr-un subsol in asteptarea Apocalipsei. Un grup de 20 de persoane s-a baricadat intr-o casa din Penza, in vestul Rusiei, anunta Russia Today. Printre aceste persoane se afla femei si barbati cu varste cuprinse intre 45 si 50 de ani. Liderii acestei secte sunt un politist si un informatician. Alaturi de ei se afla si Aleksandr Zhukov, in varsta de 52 de ani, cunoscut ca parintele Rafail. Casa in care s-au baricadat membrii sectei a apartinut pustnicului religios Aleksiy care a murit in urma cu patru ani. Neobisnuit insa este faptul ca acestia refuza sa mearga sa se roage in biserica. In schimb, fac ritualuri la mormantul pustnicului Aleksiy. Printre altele ei refuza sa isi faca pasaport din cauza ca seria indica numarul Satanei. Si produsele care au ambalaje cu cod de bare sunt interzise, pe motiv ca acesta este semn satanic.

La 650 de kilometri de Moscova, in regiunea Penza, membrii unei secte a Apocalipsei s-au ascuns sub pamant in asteptarea sfarsitului Lumii, care sustin ei ar veni in mai 2008. Sunt cel putin 29 de persoane, printre care se afla si copii, si au petrecut deja o saptamana intr-un tunel caruia i-au zidit intrarile. Singura lor legatura cu lumea, gurile de aerisire, pe unde, de altfel, mai multi preoti rusi au incercat sa negocieze, duminica, cel putin salvarea copiilor. Autoritatile se tem ca acestia vor muri de frig si de foame in interiorul tunelului. Cel mai mic dintre copii are doar un an si jumatate. Incercarea preotilor nu a avut insa succes, si nu este exclusa, luni, interventia fortelor de ordine ce ar putea utiliza gaz somnifer pentru a-i salva pe copiii, care spun autoritatile, sunt tinuti in captivitate de grupul de sectanti. Locuitorii tunelului au amenintat ca isi vor da foc daca vor fi obligati sa iasa de acolo si au scris o scrisoare autoritatilor locale din regiunea Penza in care afirma ca s-au mutat sub pamant din vointa proprie. Ei sustin ca Dumnezeu le-a spus sa reactioneze astfel si ca vor fi singurii supravietuitori de pe Glob. Sectantii si-au facut provizii suficiente cat sa le ajunga sa treaca de momentul ”Apocalipsei”. Ei spun ca sunt adevaratii slujitori ai credintei ortodoxe. Tunelul are o lungime de patru kilometri si a fost compartimentat, de sectanti, care au construit si o bucatarie. Locul este incercuit de politie, de teama ca li se vor alatura si alti adepti ai sectei din alte regiuni ale Rusiei. Presa rusa avertizeaza ca daca trupele speciale vor recurge la aceeasi substanta folosita in 2002 la teatrul Dubrovka din Moscova, rezultatul va fi asemanator. Atunci au fost „ neutralizati” peste 129 de civili, in afara de comandoul cecen care a luat ostatici aproximativ 900 de persoane. Sectantii s-au instalat in satul Poganovka din regiunea Penza in urma cu un an si jumatate. Oamenii nu lucrau nicaieri, iar pe copii nu-i lasau la scoala. Conducatorului sectei este Piotr Kuznetov. El isi spune Parintele Piotr, dar nu si-a urmat discipolii in subteran. A fost retinut si risca pana la trei ani inchisoare.

Penza, 11 aprilie, 2008 — Un episcop al Bisercii Ortodoxe Ruse crede ca fanaticii religiosi care s-au auto-izolat de cateva luni intr-o pestera situata intr-un sat din Rusia in asteptarea sfarsitului lumii, sunt de fapt parte a unei conspiratii orchestrate din strainatate si indreptate impotriva tarii si a Bisericii. Treizeci si cinci de membri apartinand sectei s-au baricadat intr-o pestera din satul Nikolskoie, regiunea Penza, incepand din luna noimebrie 2007.  Sapte dintre ei au iesit afara de buna-voie in 28 martie ca urmare a discutiilor purtate cu autoritatile. Alti 14 au parasit pestera in 1 aprilie dupa prabusirea tavanului a doua dintre camerele pesterii iar trei altii au iesit la suprafata in 2 aprilie. 11 oameni au ramas inca in pestera. Unul dintre barbatii care au iesit la suprafara au declarat ca doua femei au murit in pestera dar acest fapt nu a fost inca verificat de autoritati. “Acestia sunt oameni rataciti ca urmare a lipsei de catehizare, a analfabetismul religios, care caracterizeaza epoca post-sovietica. Simt si cred ca avem de-a face cu o actiune indreptata in mod intentionat impotriva Bisericii Ortodoxe Ruse si impotriva tarii” a declarat agentiei Interfax, Filaret, arhiepiscopul de Penza si Kuznetk. Intrebat fiind pe cine suspecteaza de complot, Filaret a spus: “Ar putea fi organizatii straine. S-ar putea ascunde in spatele unor organizatii neguvernamentale, non-profit sau filantropice. Nu cred ca Piotr Kuznetov, liderul sectei, ar fi putut el insusi sa scrie toate acele carti.” “Se lucreaza la surparea Ortodoxiei si a modului de viata ortodox actionandu-se de  dinauntru” a spus episcopul. “Organizatiile pseudo-religioase aduc in Rusia lucruri mai grave decat drogurile (…) “Mai degraba e o incercare, un test pentru tara noastra.”
O sursa din interiorul serviciilor de asigurare a ordinii a declarat Interfaxului ca se verifica un raport conform caruia, inainte ca cei 35 de membri ai sectei sa se baricadeze in pestera, zeci de mii de dolari ar fi fost transferati din strainatate intr-un cont bancar apartinand unei rude de-a lui Kuznetov care traieste in aceeasi localitate. Interfax nu a reusit insa sa obtina confirmarea oficiala a acestei afirmatii.

Vezi, pe subiectul sectei de la Penza, si:

***

Cititi si:


Categorii

"Concentrate" duhovnicesti, Biserica la ceas de cumpana, Cipuri, acte electronice, carduri, Fericitul Preot Martir Daniil Sasoev, Marturisirea Bisericii, Mucenici ai vremurilor noastre, Noua ordine mondiala/ Masonerie, Portile Iadului, Razboiul nevazut, Talcuiri la Apocalipsa

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

163 Commentarii la “Merita macar putina atentie si opinia unui MUCENIC real al zilelor noastre? PARINTELE DANIIL SASOEV despre actele biometrice, pecetluire si Antihrist. SE POATE REEDITA IN ROMANIA FENOMENUL SECTAR DE LA PENZA, LA O SCARA MULT MAI MARE?

VEZI COMENTARII MAI VECHI << Pagina 6 / 6 >>

  1. Pingback: Ce inseamna ANTIHRIST si de ce aproape intreaga lume i se va inchina? PARINTELE SERAFIM ROSE despre ispita agatarii de lucruri EXTERIOARE, a PATIMII “CORECTITUDINII” si despre inselarea MODELOR DUHOVNICESTI, a “SPIRITUALITATII CONFORTABI
  2. Chiar asa, merita macar putina atentie opinia acestui sfant nou mucenic, pe care nu ma sfiesc a-l numi si sfant intocmai cu apostolii, pentru propovaduirea lui plina de har care a dus la convertirea la Ortodoxie a unui mare numar de musulmani, plus atei si de alte credinte? Merita macar putina atentie opinia sa fin nuantata si imbatabil argumentata?

    Ei bine, sunt si unii care nu ii dau aceasta “macar putina atentie”, ocupati fiind cu punctele de vedere ale Parintelui Paisie Aghioritul si ale Parintelui Iustin Parvu, si acelea citate trunchiat.

  3. @ Ana Elisabeta:

    … Da, ocupati, de fapt, cu propriile lor idei manipulatoare si chiar ideologii impuse prin intimidare si forta si de rastalmacirile grosolane ale Parintilor.

    Vezi si:

    http://www.cuvantul-ortodox.ro/2010/09/04/ispitirea-lui-dumnezeu-dracul-teolog-si-inselarile-care-dezbina-biserica-in-numele-lui-dumnezeu/

    http://www.cuvantul-ortodox.ro/2014/06/30/duhul-desertaciunii-pecetea-interioara/

    http://www.cuvantul-ortodox.ro/recomandari/?p=81690

  4. @ admin

    Grele cuvinte! Dar ma tem ca sunt cat se poate de la obiect. “[O]cupati, de fapt, cu propriile lor idei manipulatoare”? Am constatat. “[O]cupati de fapt, cu … ideologii impuse prin intimidare si forta”? Am constatat! “[O]cupati de fapt, cu … rastalmacirile grosolane ale Parintilor”? Si asta am constatat, cu mare tristete, mai ales ca la noi de multe ori folosirea numelui unui duhovnic da autoritate absoluta afirmatiilor care se spun in numele lui.

    Dar in primul rand cand am zis: “grele cuvinte!” m-am referit la cele din linkuri, mai ales primele doua. Al treilea text nu stiu daca e la obiect, pentru ca in acest caz nu stiu daca este vorba de o incercare constienta de dezbinare si manipulare din partea oamenilor. Fara indoiala, in orice caz, este vorba de o lucrare de dezbinare si manipulare din partea dezbinatorului (diavolului). Asadar, nu este nicio intamplare ca mecanismele sunt aceleasi.

  5. Al treilea text nu stiu daca e la obiect, pentru ca in acest caz nu stiu daca este vorba de o incercare constienta de dezbinare si manipulare din partea oamenilor

    Este si asta, cu siguranta.

  6. Ceea ce am vrut sa spun este ca literalmente nu stiu, adica nu am dovezi, si atunci nu vreau sa ma cobor la nivelul lor si sa incerc sa-mi dau cu presupusul si sa calomniez. Ii stie Dumnezeu. Pe mine ma intereseaza sa stiu cine este in cugetul Sfintilor Parinti: Sf. Mc. Daniil Sasoev, sau “Almanahul Anticipatia”? (Asa le zic eu din cauza teoriilor stiintifico-fantastice.) Si, slava Domnului, este evident.

  7. @ admin

    Mi-ati gasit cumva un comentariu pe undeva prin spam? Nu era de publicat, era o intrebare lamuritoare cu privire la comentariul nr. 155. Cred ca prefer raspuns pe mail.

    Mai postez o data citatul:

    “Multa lume spune (si pe internet dar am auzit si “live”) ca saccsiv defapt e plantat cu niste scopuri. Faptul ca ataca orice persoana care nu e anticipista apocaliptica, indiferent de eforturile pentru Ortodoxie depuse de persoana respectiva, e un indiciu clar. Cam ciudat sa te iei de dna Oana Iftime dupa atatea eforturi pe care le-a depus impotriva evolutionismului (si nu numai) doar ca nu apocaliptizeaza cipurile… Practic el porcaie pe toti care au facut ceva apologetic pentru Biserica si le minimizeaza increderea in fata fanilor.”

    La asta va refereati? Si a doua intrebare, probabil utopica: se prefigureaza ceva dovezi?

    Iar linkul catre sursa acelui text in comentariul urmator…

  8. Pe care il veti gasi in spam 🙂

    Multumesc; Doamne, ajuta!

  9. @ Ana Elisabeta:

    Nu am gasit nimic la spam, nu am vazut respectivul mesaj. Raspunsul e evident si implicit in intrebare. Dovezile se dau zi de zi, e de ajuns sa avem ochi de vazut.

  10. Am gasit si linkul de care ziceai, desi nu stim al cui blog este, acum il vedem prima oara, si am mai identificat si alte comentarii interesante acolo:

    http://theologiepatristica.wordpress.com/2014/10/10/eroul-ortodoxiei-contemporane-saccsiv/

    In ce ne priveste, suntem obositi de conflicte si scandaluri, iar subiectul discutat acolo ca pentru prima data – nu doar diversionistii dezbinatori, ci interpretarea PATRISTICA a lepadarii si pecetluirii antihristice – a fost deja tratat in anii trecuti cu minutiozitate pe toate fetele. Nu e cazul sa ne aventuram in talcuiri si speculatii pe marginea versetelor apocalipsei, asa cum fac si sectarii vechi si noi, ci sa ne bazam exclusiv pe Parinti, altfel aventura este periculoasa. Printre altele:

    http://www.cuvantul-ortodox.ro/2011/09/27/profetia-despre-antihrist-si-sfarsitul-lumii-a-sfantului-ipolit-episcopul-romei/

    http://www.cuvantul-ortodox.ro/recomandari/2010/09/22/ce-am-retinut-din-talcuirile-si-avertismentele-cuviosului-daniil-gouvalis-privitoare-la-apocalipsa-cum-sa-ne-ferim-de-exegetii-improvizati-si-de-speculantii-financiari-ai-profetiilor-eshatologice-cu/

  11. Sunt intru totul de acord; de altfel am urmarit subiectul la timpul lui aici pe site.

    “Teologie patristica” e blogul unui baiat mai tanar (fata de mine, probabil cu circa zece ani) care ii iubeste pe Sfintii Parinti.

    Multumesc pentru lamuririle suplimentare, precum si pentru materialele de pe site — nu doar folositoare ci si bine organizate.

    Sfinte Noule Mucenic Daniil, roaga-te lui Dumnezeu pentru noi…

  12. Pingback: De actualitate: PARINTELE SERAFIM ROSE despre CALEA IMPARATEASCA, duhovniceasca si sanatos ortodoxa, care SE OPUNE SI ECUMENISMULUI sau MODERNISMULUI, DAR SI ZELOTISMULUI “SUPERCORECT”: “Sunt unii care doresc ca totul sa fie absolut simp
  13. Pingback: SFANTUL GAVRIIL GEORGIANUL despre ZILELE LUI ANTIHRIST, pecetluire, rezistenta si MANTUIREA IN VREMURILE DE PE URMA | Cuvântul Ortodox
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Carti

Articole recomandate

Rânduială de rugăciune

Articole Recomandate

Carti recomandate