IRANUL PROVOACA SUA

28-09-2011 1 minut Sublinieri

    Marina iraniana, care incearca de un an de zile sa-si sporeasca prezenta in apele internationale, va trimite nave in apropierea apelor teritoriale americane, a declarat comandantul sau sef, amiralul Habibollah Sayyari, citat marti de agentia Irna, preluata de AFP.

    La fel cum opresiunea mondiala (Statele Unite, n.r.) este prezenta nu departe de frontiera noastra maritima, (…) marina noastra va beneficia de o prezenta puternica nu departe de apele teritoriale ale Statelor Unite“, a declarat amiralul Sayyari, fara a oferi mai multe precizari. In data de 19 iulie, acelasi amiral afirmase ca Iranul va trimite “o flotila in Atlantic“.

    Declaratia de marti intervine in momentul in care un alt militar de rang inalt iranian a respins crearea unei “linii rosii” telefonice intre cele doua tari pentru a evita orice confruntare neintentionata intre fortele armate ale celor doua state din regiunea Golfului. “Atunci cand vom fi in Golful Mexicului, vom stabili un contact direct cu Statele Unite. Din punct de vedere al Republicii Islamice, prezenta Statelor Unite in Golful Persic nu este legitima, afirmase generalul Ali Fadavi, comandantul de marina al Gardienilor Revolutiei.

    Marina iraniana isi dezvolta prezenta in apele internationale din 2010, trimitand in mod regulat unitati in Oceanul Indian si in Golful Aden pentru a proteja navele iraniene fata de piratii somalezi din regiune. Iranul a trimis pentru prima oara in februarie doua nave de razboi in Marea Mediterana, prin canalul Suez, pentru a vizita Siria, spre nemultumirea Israelului si a Statelor Unite, care sunt ingrijorate de incursiunile Iranului in afara zonei sale traditionale de influenta.

    Fortele navale iraniene sunt formate in principal din unitati usoare inarmate cu rachete si opereaza in Golf sub comanda Gardienilor Revolutiei. Flota oceanica, mai putin importanta, este controlata de Marina si este formata in principal din aproximativ sase fregate si distrugatoare.


    Categorii

    1. DIVERSE, Al treilea razboi mondial, Iran

    Etichete (taguri)

    , , , , , ,

    Articolul urmator/anterior

    Comentarii

    4 Commentarii la “IRANUL PROVOACA SUA

    1. Hm, in toata lumea apar declaratii belicoase, se fac gesturi provocatoare, se expulzeaza ambasadori, se incheaga aliante.Ceva, ceva se coace sub ochii nostri. Cred ca e o problema de timp pana vom afla ce. Niciodata nu au fost in ultimii 20 ani atatea tari atat de diferite implicate,direct sau indirect, in conflicte militare, chiar latente cum par ele acum. Pana nu demult, erau probleme locale,izolate. Pe fondul recesiunii, atmosfera generala este tot mai apasatoare si seamana cam mult cu cea care a precedat al 2-lea RM. Sper din toata inima sa ma insel!

    2. @ Anonyma:

      Asa este. E mult mai bine sa ne pregatim si sa ne asumam matur realitatea pana la capat decat sa speram in desert.

    3. Pingback: SUA A GASIT PRETEXTUL DE A ATACA IRANUL? Scandalul atentatului contra ambasadorului Arabiei-Saudite
    Formular comentarii

    * Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

    Rânduială de rugăciune

    Carti

    Documentare