Parintele Savatie Bastovoi despre sfarsitul libertatii de exprimare si inchiderea emisiunii “PIETRELE VORBESC”: DE ACUM INAINTE NU VOM PRIMI DECAT LOVITURI!

30-07-2012 6 minute Sublinieri

“NOAPTEA E PE SFARSITE, ZIUA E APROAPE!”


Despre locul Bisericii în noua societate moldavă. / Despre tehnicile moderne de persecuţie. Închiderea emisiunii Pietrele vorbesc.Despre declaraţia Sinodului Bisericii Ortodoxe Ruse şi „bîlbîielile” lui Marian Lupu. / Despre simbolurile comuniste, internet şi lupta televiziunilor pentru minţile umane

*

„Înainte de a scoate monumentul lui Lenin de la MoldExpo,  scoateți-l pe Lenin din Constituția Moldovei!”

Părinte Savatie, ați lipsit suspect de multă vreme din mass media moldovenească și de pe internet. Între timp s-au întâmplat niște lucruri: homosexualii au obținut o lege care să-i protejeze, Alianța a fericit poporul cu alegerea unui președinte care învață a citi discursuri de pe foaie și care merge la Bruxeles după indicații; comuniștii au declarat că lupta cu legea nediscriminare este sensul existenței lor ca partid și au revenit în Parlament. La Chișinău dar și prin raioane liberalii luptă cu monumentele leniniste, iar mai nou în lupta aceasta s-a angajat și Parlamentul care a interzis folosirea simbolurilor comuniste. Îmi amintesc că sfinția voastră încă în 2009 sugerați necesitatea scoaterii simbolurilor comuniste în afara legii. Cum credeți, de ce acest lucru s-a realizat anume acum și care vor fi consecințele acestei decizii politice pentru societatea noastră?

Lupta pentru simboluri este ultima şi cea mai importantă luptă pe care o duc cuceritorii dintru începuturi. Așa cum noi ne apărăm Crucea, care-l prefigurează pe Hristos, tot așa dracii de multe feluri și-au făcut simboluri și le-au înmînat oamenilor care îi slujesc. De la Hristos încoace, orice simbol în afara crucii este un simbol străin și, prin urmare, ostil Crucii. Masoneria internațională a mers pînă acolo încît și-a însușit diverse reprezentări ale crucii ca simbol a răului. De aceea astăzi e de o mie de ori mai greu să te orientezi în această luptă pentru simboluri.

Observați că imperiul ateist-sovietc a scos crucile de pe biserici și le-a înlocuit cu steaguri. Ei înțelegeau că puterea bisericii nu e în ziduri, ci în cruce. Cînd sugeram interzicerea simbolurilor comuniste prin lege în locul hărțuielilor prin intermediul Procuraturii împotriva demnitarilor comuniști, propuneam o luptă principială. Dar actuala guvernare a demonstrat că nu are principii, ci doar ambiții și că nu a fost în stare de o luptă corp la corp cu comunismul. Au aplicat lovitura într-un moment cînd animalul comunist era deja la pămînt, sleit de propria ură și măcinare, ceea ce face prezenta lege lipsită de grația pe care ar fi avut-o trei ani în urmă. E ca o vînătoare regală cînd animalul este împușcat în cușcă sau ca o coridă în care toreadorul își obosește taurul cu elicopterul, apoi vine și îi înfige sulița în ceafa cînd animalul este jos.

Această alianță ciudată își va arăta verticalitatea nu prin scoaterea monumentului lui Lenin de la Mold Expo, ci atunci cînd îl va scoate pe Lenin din Constituția Moldovei. Principalul punct al Constituției adoptate chiar în noiembrie 1917 și formulate de Lenin personal era decretul despre libertatea de conștiință în care primul punct prevedea „separarea Bisericii de stat și a școlii de Biserică”. Constituția actuală a Moldovei este fidelă acestui precept leninist care a motivat exterminarea a zeci de milioane de oameni și cu care ne lovesc din nou activiștii noii ordini mondiale.

Logica ne dictează că atunci cînd declari simbolurile comuniste și pe Lenin în afara legii, ca fiind criminale, trebuie să o începi de la abrogarea constituției lui Lenin. Monumentului lui Lenin de la Moldexpo i se închină Voronin și babele, iar lui Lenin din constituția Moldovei i se închină așa zisa societate civilă „nediscriminată” cu toți sprijinitorii lor occidentali.

„Treaba cu introducerea religiei în școli e o joacă”

-Dați-mi voie să vă contrazic. Pentru că totuși Mitropolia Moldovei a obținut introducerea religiei ca obiect de studiu în școli, încă pe timpul când ministru al educației era un om din partidul lui Urechian, care a fost înghițit de un alt partid. Nu putem spune că nu avem religie în școala. Problema e că de la o vreme avem tot mai puține școli pentru că Banca Mondială și Fondul Monetar Internațional cer optimizarea bugetelor pentru educație.

-Treaba cu introducerea religiei în școli e o joacă. Ce să vorbim, dacă nici academia noastră teologică nu are statut de școală, nu e recunoscută de stat. Teologia nu face parte din obiectele academice de studiu, așa cum e în marile universități europene și americane. Și atunci, despre ce vorbim? Ce s-a introdus în școli? O disciplină care nu e obiect de studiu recunoscut de stat și de aceea nu poate fi obligatoriu. E ca și croșetatul sau cursurile pionierești de traforaj.

Mai întîi trebuie schimbat statutul Bisericii, al religiei într-o societate majoritar ortodoxă, precum și statutul teologiei între celelalte discipline de studiu, abia apoi să se treacă la elaborarea unei forme potrivite pentru predarea teologiei elementare în școli. Altminteri, totul are aspectul unei concurențe electorale dintre Biserică și cei care se denumesc cu emfază „societate civilă” și care au aceleași metode și argumente ca și asociațiile luptătorilor ateiști din anii 20-30 ai secolului trecut.

”Dacă televiziunea și noile tehnologii ar avea o mai mare putere de persuasiune decît cartea, Hristos Dumnezeu ar fi făcut televiziunea și internetul cu două mii de ani în urmă și nu ne-ar fi lăsat o Evanghelie scrisă, ci un film

– Aici vă dau dreptate. Pentru că nu trece o seara în care să nu vedem la televizor pe reprezentanți ai societății civile specializați în discreditarea și marginalizarea Bisericii ca factor de opinie și decizie în societate. Avem o ceată de ong-iști în frunte cu Ostaf, Bărbăroșie, Brega și Fonari care trambițează despre statul secularizat în care, vedeți dvs, societatea civilă poate și trebuie să se implice în politicile sociale ale statului, iar sfera de activitate a Bisericii trebuie să se limiteze la a boteza, a ingropa și a îngriji de invalizi. E adevărat că în aceleași emisiuni apar tot mai des și fețe bisericești sau oameni care, zic ei, reprezintă Biserica. Credeți că aceste apariții televizate sunt un mod eficient de apărare a Bisericii?

-Televiziunea în Moldova a devenit un loc al minciunii. O spun cu experiența omului care a lucrat în televiziune. Am avut libertatea de a concepe și realiza o emisiune de autor de 45 de minute la o oră de maximă audiență. Dar asta pînă în momentul în care persoanele pe care le pomeniți au văzut în ieșirea unui „popă homofob” la televizor un pericol la adresa statului secularizat.

Există o înregistrare a unei ședințe a acestor activiști în care ei îmi pomenesc numele și fac un plan prin care să-mi atace emisiunea la CCA. Nu s-a ajuns la asta, deoarece eu nu încălcam nici legislația, nici codul deontologic al jurnalistului, exprimînd doar adevărurile creștine care îi deranjează. La scurt timp după aceea mi s-a propus un tîrg prin care eu mi-aș fi păstrat emisiunea cu condiția să nu mai ating cîteva teme.

Partea cu haz a întîmplării este că domnul Ţopa, patronul televiziunii, m-a asigurat într-o discuţie particulară că nu ştia nimic despre ruperea contractului meu cu Jurnal TV şi m-a rugat să revin. Fără nici o ranchiună personală, am considerat nedemn din partea mea să mă întorc într-o televiziune unde oamenii pot fi cumpăraţi sau vînduţi la nevoie şi unde homosexualii dictează. Mă întreb doar: cine sunt aceşti măscărici care au puterea să dicteze politici editoriale trecînd peste voia patronilor?

Așadar, în condițiile în care televiziunile din Moldova primesc fonduri guvernamentale și externe cu scopul declarat de a face lobby unor legi și atitudini anticreștine, ieșirea preoților la televizor este zadarnică și poate avea chiar un efect invers. Dar nu numai preoții, ci și jurnaliștii cu verticalitate au ajuns să fie persecutați pentru opinie, demiși din funții și înlocuiți cu persoane dubioase care nu au nici pregătirea profesională necesară și nici harismă, postura lor fiind aceia de DJ într-o discotecă de la țară. Intrați pe blogurile lor și vedeți că fac greșeli de ortografie, ca să nu mai vorbesc de logică, inadmisibile și pentru un copil de clasa a șasea. Unora ca aceștia li s-au încredințat politicile editoriale ale noilor televiziuni.

Putem declara cu fermitate că în Moldova oamenii sunt persecutați pentru opinie, iar libertatea presei a apus cu desăvîrșire. Eu personal am refuzat după aceea toate invitațiile de la mai multe televiziuni de la noi de a participa la vreo dezbatere sau emisiune, ceea ce îndemn să facă, măcar pentru o vreme, pe toți cei care au o credință dreaptă.

Creștinii trebuie să se întoarcă la carte. Este o minciună că televiziunea și noile tehnologii au o mai mare putere de persuasiune decît cartea. Dacă ar fi fost așa, Hristos Dumnezeu ar fi făcut televiziunea și internetul cu două mii de ani în urmă și nu ne-ar fi lăsat o Evanghelie scrisă, ci un film. Mitropolia are nevoie de o bibliotecă serioasă în centrul Chișinăului care să fie deschisă pentru toți cei care doresc să cunoască frumusețea moștenirii creștine.

„În ce-l privește pe Marian Lupu sau alt membru al Alianței care îndrăznesc să traseze limite Bisericii lui Hristos, le spun că părerile lor tulburi nu vor călăuzi niciodată popoare”

– Mai multă lume și, în special, credincioșii s-au arătat surprinşi de reacția Președintelui Parlamentului Republicii Moldova la Declarația Sinodului Bisericii Ortodoxe Ruse în legătură cu adoptarea legii egalității de șanse în care Conducătorii bisericii exprimau „dezacordul principial cu orice tentative de a declara viciile nefirești drept normă” remarcând că „Biserica protestează ferm împotriva legalizării viciului, a declarării comportamentului păcătos drept normă și cheamă să păstrăm principiile morale ale societății”. Marian Lupu a declarat atunci pe un ton foarte grav „Nimeni nu este în drept să indice statului suveran şi independent Republica Moldova ce să facă!”. Ar însemna că, ONU poate recomanda statutului Republica Moldova anumite politici sociale și de alt fel, Uniunea Europeană face demult acest lucru, iar Biserica trebuie să stea cumincioară în banca ei și să intervină în viața cetățenilor doar atunci când acești au nevoie să fie înmormântați? Cine este interesat să înstrăineze Biserica Ortodoxă de viața credincioșilor ei?

-Replica Sinodului Bisericii Ortodoxe Ruse a fost o necesitate canonică. Ea nu ar fi venit dacă Mitropolia Moldovei ar fi avut o poziție unitară. Dacă această chestiune a ajuns să fie discutată de Sinodul de la Moscova, care este cel mai numeros sinod din lumea ortodoxă (și în care mitropolitul Moldovei este membru permanent), atunci problema a atins cotele de sus ale gravității. Ortodoxia risca, în cazul Moldovei, să piardă claritatea evanghelică în privința a ceea ce este păcatul.

Este evident că Sinodul Bisericii Ortodoxe Ruse a fost pus într-o situație incomodă, aceea de a provoca acuzația lui Marian Lupu de amestec în treburile statului. Totuși această acuzație este infamă pe lîngă acuzația de complicitate la legalizarea păcatului. Sinodul a ales să rămînă fidel Evangheliei cu prețul unui scandal. Sminteala din popor a fost astfel înlăturată.

În ce-l privește pe Marian Lupu sau alt membru al Alianței care îndrăznesc să traseze limite Bisericii lui Hristos, le spun că părerile lor tulburi nu vor călăuzi niciodată popoare, decît în prăpastia cu orbi. Astăzi Biserica a primit declarația de război din partea mai marilor lumii și este vremea să ieșim din vraja părelnicii libertăți: să ne înarmăm cu armele luminii și să ne îmbrăcăm în armura dreptății că de acum înainte nu vom primi decît lovituri. Noaptea e pe sfîrșite, ziua este aproape.

Interviu realizat de Igor Pînzaru,

Iulie 2012,

ioanatan.wordpress.com

Legaturi:

*

*

***


Categorii

1. DIVERSE, Basarabia, Internet, New Media, Noile Tehnologii, Mitropolitul Vladimir Cantarean, Parintele Savatie, Patriarhul Kirill, Razboiul impotriva Bisericii/ crestinismului, Razboiul impotriva familiei / vietii/ copiilor, Uniunea Europeana, globalizare, guvernarea europeana (UE)

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

29 Commentarii la “Parintele Savatie Bastovoi despre sfarsitul libertatii de exprimare si inchiderea emisiunii “PIETRELE VORBESC”: DE ACUM INAINTE NU VOM PRIMI DECAT LOVITURI!

  1. Va multumim pentru inca o postare! Va rog, daca se poate sa postez un comentariu anterior si aici:

    Va multumesc si pentru tot ce ati facut pentru noi! Pe mine m-ati ajutat nespus in formarea duhovnicesca si in a intelege ce se intampla cu adevarat in lumea in care traim, intr-un stil pasnic, sincer, echilibrat, intelectual, sustinut, de atitudine sanatoasa, ce promoveaza adevaratele valori duhovnicesti si nationale. De altfel, se vede ca ati dat pe site si anunturi umanitare, culturale, de pelerinaj, etc.

    Nu stim ce va mai fi. Nu stim daca mai meritam acest site, de vreme ce se vede ca oricum nu ne prea aplicam in viata noastra ceea ce citim si comentam. Dar faptele voastre raman scrise in sufletele noastre, si eu cer de la Dumnezeu, si cred cu toata taria ca El va va rasplati.

    In toti acesti ani de cand va citesc, nu am avut nici macar un lucru de reprosat; ceva care nu stiu daca se poate spune, decat extrem de rar. Sunt de parere ca nu ati incalcat nici o lege, nu ati dezinformat, nu ati jignit, atacat, ci dimpotriva, ati dat dovada de o lucrare cat se poate de pozitiva, nobila si de folos duhovnicesc, national, academic (sustin eu), etc. O lucrare unica in poporul nostru!

    Fata de cei care va dusmanesc, nu am decat ganduri de tristete si dezamagire. Nu stiu ce fac, si ar fi bine sa afle in ce lovesc, de fapt.

  2. Am observat si eu cum ii apuca SUBIT o neliniste (prost mascata) pe cei care modereaza emisiuni pe teme religioase – probabil ca atunci cand se ating puncte sensibile ce aduc aminte de pacate grosolane (de obicei cele impotriva firii care aduc atingere demnitatii umane) fiind considerate TABU de trusturile media conduse de stim noi cine…drept pentru care creeaza o angoasa, pornind cu o jena, o rusine din partea celor care intervieveaza – probabil din frica pentru pierderea postului prin ‘pactizarea’ cu dusmanul trustului prin expunerea pe sleau ori, datorita propriei constiinte care ‘se pune pe lucru'(de deconspirat, transat si la modul transant) si de-aici…o limitare, auto-limitare daca vrei sa (mai) apari pe sticla si sa ia lumea seama!

    Spune bine Pr.Savatie ca trebuie sa se puna mana pe carti daca vrem sa intelegem ce si cum…

  3. @IoanC:
    subscriu!

  4. @Ioan C si @Costel G

    Ce va apucat?! Parca v-ati lua LA REVEDERE de la administratorii site-ului…si eu ii apreciez si ii stimez MULT – cam din 2008 de cand am dat de ei!
    Am fost uimita de CALEA DE MIJLOC pe care au adoptat-o si au mers pe ‘mana’ ei;
    -in afara de citirea cartilor proprii, au fost bine-venite structurarea articolelor de-aici;
    -amandoi va exprimati ca si cum nu ne-am mai vedea pe-aici, iar adminii…au hotarat sa nu mai ne onoreze pe net – asa este?!

  5. Dragi admini!
    Sa nu indrazniti sa ne parasiti!
    Inca nu e cenzurat net-ul ca la rusi…
    Daca aveti probleme cu haidamacii, spuneti-ne si noua!

  6. @Magda

    Eu am zis ca nu stim ce va fi. Dar, ce bun mai poate urma, si cat timp? Iar, amenintarea cu razbunarea pe cei care au provocat “lovitura de stat”, adica cei care inca mai gandesc si se exprima liber, este mult prea reala…

  7. Zis-a Domnul: „În lume necazuri veţi avea; dar îndrăzniţi. Eu am biruit lumea.” (Ioan 16, 33).

    Sus să avem inimile!

  8. Si eu ca si IoanC si Costel G. Si intr-adevar, sunteti unici!
    Va admir lucrarea din tot sufletul si ma rog sa aveti putere in continuare.

  9. @ Magda:

    Inca nu e, dar mult nu mai e. De azi noapte am intrat, in forta, in alta “era”, dupa care nimic nu va mai fi la fel. Ceea ce a spus p. Savatie aici trebuie sa fim constienti ca va fi valabil in curand si pentru Romania si pentru intreaga ortodoxie.

    Nu e nevoie de laude, insa, nu asta asteptam, dar va multumim doar daca ne ramaneti alaturi, nu doar ca site neaparat, ci si ca oameni, daca si dupa ce nu vom mai fi pe site sau nu va mai fi siteul. Ceea ce, da, e destul de probabil.

    Speram ca s-a inteles ceva cand am scris aici: http://www.cuvantul-ortodox.ro/recomandari/2012/07/25/referendum-basescu-vot-dce-ne-asteapta-dupa-29-iulie/

    Daca nu pleaca, pentru noi este limpede ca va urma doar TOT CE POATE FI MAI RAU pentru Romania ca stat national si suveran, si pentru toti romanii de rand, nu doar pentru conditiile lor sociale elementare, ci inclusiv pentru libertatea de gandire si expresie critica fata de tot ce inseamna euro-cratie si fata de politica antinationala a puterii prezeidentiale.

    Amenintarile recente proferate pe fata de la cel mai inalt nivel, precum si presiunile si intimidarile pe care le primesc in ultima vreme, mai direct sau mai voalat, mai violent sau mai “discret”, aproape toti oponentii, mici sau mari, inregimentati sau independenti, ai regimului Basescu ne indreptatesc sa ne temem ca ne asteapta NIMIC MAI PUTIN DECAT INSTAURAREA UNUI REGIM DE REPRESIUNE SI TEROARE POLITICA mascate sub forma “apararii securitatii nationale” de catre toti cei care, din politica, din media sau chiar de pe internet, ar constitui “amenintari” sau “vulnerabilitati” pentru linia de “unanimitate” de opinii si optiuni dictata in cancelariile euro-americane si urmata intocmai de catre marioneta zeloasa de la Cotroceni.

  10. @Ioan C

    subscriu

    @Magda

    Scumpa de tine si eu am simtit acelasi lucru si ca e foarte trist si pentru faptul ca nu stiu ce m-as face fara oamenii acestia de sunt aici “admini”.

    Insa din cand in cand trebuie facut acest lucru, cel putin din doua motive:

    1. Munca lor trebuie recunoscuta si apreciata spre incurajare nu spre lauda caci de multe ori i-am simtit sleiti de puteri – volumul de munca depus aici este imens.
    2. Nu stim daca maine vom mai avea libertatea asta, asa ca e bine ca intre noi toti, “sa ne luam la revedere” din cand in cand.

  11. @ parintele Mihail

    Sarut mana parinte,

    Asa este: “Sus sa avem inimile” oricum jos aici e vai de noi si nici macar nu e lumea noastra. Nu ne mai ramane decat verticala ca tot la Hristos e scaparea, e greu, dar asta e.
    Parca a inceput sa mi se faca frica atunci cand trece cate o zi “normala” fara sa transpir pentru ceva, fara sa am ceva pentru care sa plang …parca e ceva in neregula, intru in alerta, cum adica sa treaca asa timpul fara probleme si necazuri. Ce fel de crestin sunt eu, fara necazuri?

  12. nu cu usurinta pot spune : de ce sunteti tristi si de ce se mahnesc inimile voastre , oare nu ati auzit ca s-a spus ca “nu avem aici cetate statatoare” ci noi asteptam invierea mortilor si viata veacului ce va sa vina , oare am imputinat credinta noatra … iata Domnul a gatit scaunul sau si vine, vine sa faca judecata…

  13. @ Petre:

    Multumim! Dar trebuie sa fim extrem de constienti ca ceea ce urmeaza va fi cumplit si nu va mai semana cu ce a fost pana acum. Fiindca e usor cat vorbim despre prigoana si mult diferit sa ajungi sa o si traiesti. Si in legatura cu asta trebuie sa fie toata lumea constienta ca si pentru acest site si pentru administratorii lui lucrurile nu vor mai fi la fel de simple. In orice caz, cat am putut, ne-am facut datoria de constiinta si am strigat. Mai departe nu stim…. Dumnezeu cu mila.

  14. Dumnezeu sa va dea putere ca sa duceti mai departe munca de misiune pe care v-ati asumat-o! Si care pe mine m-a ajutat in niste momente grele, si mi-a dat speranta si curaj cand in jur nu vedeam motive pentru asa ceva.

    Doamne ajuta!
    Ana Elisabeta

  15. Iertati-ma, dar nu inteleg de ce am intrat in alta era “de azi noapte”? Senzatia mea este ca intrarea s-a facut mult mai de mult, de la primul mars al sodomitilor in Bucuresti. Credeti ca daca rezultatul referendumului era altul, s-ar fi schimbat ceva in afara de “papusile” aflate la vedere? Credeti ca alungarea lui Basescu de pe scena politica ar fi adus in loc pe altii mai buni romani si crestini? Metodele utilizate pentru a acapara intreaga putere nu sunt la limita dintre lege si faradelege? Deocamdata mi se pare evident ca nu avem din ce alege, nici macar raul cel mai mic.

  16. @ Dragos:

    Te rugam sa ai bunavointa, daca intr-adevar doresti un raspuns – si nu doar sa-ti propovaduiesti o idee tipica de propaganda basista pe care o tot combatem inclusiv de azi dimineata in continuu – sa citesti postarile si comentariile noastre pe tema referendumului din aceste zile. Chiar nu mai avem ce adauga, am scris hiper-detaliat si ras-argumentat, in zeci de randuri.

    http://www.cuvantul-ortodox.ro/recomandari/2012/07/30/sfarsitul-romaniei-cu-flacara-anti-democratiei-la-capatai/

    http://www.cuvantul-ortodox.ro/recomandari/2012/07/25/referendum-basescu-vot-dce-ne-asteapta-dupa-29-iulie/

    http://www.cuvantul-ortodox.ro/recomandari/2012/07/29/distrugatorul/

    http://www.cuvantul-ortodox.ro/recomandari/2012/07/28/referendum-ue-romania-experiment-dictatura-bogdan-teodorescu/

    http://www.cuvantul-ortodox.ro/2012/07/28/steinhardt-profetic-centenar-totalitarism-n-am-stiut/

    http://www.cuvantul-ortodox.ro/recomandari/2012/07/28/viktor-orban-referendum-basescu/

    http://www.cuvantul-ortodox.ro/recomandari/2012/07/30/tokes-basescu-referendum/

    In esenta, deci, pentru ca am intrat, acum de-a binelea, intr-un regim totalitar de natura fascista, girat de UE si de toate puterile, de fapt, regim probabil ireversibil. Daca e asa sa nu, realitatea o va dovedi. Deocamdata, e suficient sa nu tinem ochii inchisi si sa nu ne mintim.

    PS: Mesaj general pentru boicotistii-basistii acoperiti sau fatisi, orice fel de argumente de propaganda ar incerca sa mai posteze la noi:

    Cine nu vrea sa auda, e liber sa nu auda decat propriile slogane iefine ale regimului pe care il gireaza sau il slujesc si sa viziteze numai siteurile care il satisfac. De ce sa ne tulburam inutil unii pe altii? Cu atat mai mult daca nu dorim sa si citim articolele de pe siteul unde postam!

  17. Subscriu în totalitate și eu antevorbitorilor mei în privința respectului și admirației pentru inițiativa și dăruirea de sine în administrarea acestui site ortodox din partea fraților cu adevărat întrcuvânt, de asemenea pentru echilibrul, spiritul colegial și respectuos al dialogului dar mai ales pentru postarea subiectelor alese în spiritul sfânt al învățăturilor Bisericii noastre și ale Învățătorului Bun. Dragilor curaj de la Domnul și să știți că suntem alături de voi căci nu vom înainta în fața Preabunului decât numai cete, cete și cu semnul rănilor ca recunoaștere că suntem de-ai Lui.

  18. e ora 23:26
    In Canda e tarziu si trebuie sa ma culc,caci miine o iau de la capat; servici si Luca cu cantaritul la miligram a mancaii lui. Toata ziua v-am urmarit si m-am hranit cu spranta ca poate o minune inca se mai poate face. Ca poate Bunul Dumnezeu le va lumina mintile si sufletele celor de la CCR si vor lua in calcul adevaratul cvorum electoral. inca mai nadajduiesc cu toate ca tabloul postreferedum pe care l-ati decris e cat se poate de adevarat si de sumbru.Nu ne mai ramne decat rugaciunea. Printre rugaciunile pe care le spun inaite de culcare am o rugaciune pentru lume, de fapt o combinatie intre rugaciunea parintelui Paisie Aghioratul si Sf Siluan Atonitul pentru lume. As dori sa ne rugam impreuna
    Azi dimineata (dimineata pentru mine)am plans si m-am rusinat de mine,cand am aflat ce lungi au fost drumurile voastre ale Damascului

    RUGACIUNE PENTRU LUME

     Dumnezeul meu, să nu-i părăseşti pe robii Tăi care trăiesc departe de Biserică; dragostea Ta să-i aducă pe toţi lângă Tine.
     Pomeneşte, Doamne, pe robii Tăi care suferă de cancer.
     Pomeneşte, Doamne, pe robii Tăi care suferă de boli uşoare sau grave.
     Pomeneşte, Doamne, pe robii Tăi care suferă de infirmităţi trupeşti.
     Pomeneşte, Doamne, pe robii Tăi care suferă de infirmităţi sufleteşti.
     Pomeneşte, Doamne, pe conducătorii ţărilor şi ajută-i să conducă creştineşte.
     Pomeneşte, Doamne, pe copiii care provin din familii cu probleme.
     Pomeneşte, Doamne, pe familiile care au probleme şi pe cei divorţaţi.
     Pomeneşte, Doamne, pe orfanii din toată lumea, pe toţi cei îndureraţi şi nedreptăţiţi în această viaţă, pe văduvi şi pe văduve.
     Pomeneşte, Doamne, pe toţi cei întemniţaţi, pe anarhişti, pe narcomani, pe ucigaşi, pe făcătorii de rele, pe hoţi, luminează-i şi ajută-i să se îndrepteze.
     Pomeneşte, Doamne, pe toţi cei înstrăinaţi.
     Pomeneşte, Doamne, pe toţi cei ce călătoresc pe mare, pe uscat şi prin aer, şi-i păzeşte.
     Pomeneşte, Doamne, Biserica noastră, pe slujitorii sfinţiţi ai Bisericii şi pe credincioşi.
     Pomeneşte, Doamne, toate frăţiile monahale, pe stareţi şi pe stareţe, pe monahi şi pe monahii.
     Pomeneşte, Doamne, pe robii Tăi care sunt în vreme de război.
     Pomeneşte, Doamne, pe robii Tăi care sunt prigoniţi.
     Pomeneşte, Doamne, pe robii Tăi care sunt precum păsările vânate.
     Pomeneşte, Doamne, pe robii Tăi care şi-au lăsat casele şi serviciile lor şi se chinuiesc.
     Pomeneşte, Doamne, pe săraci, pe cei fără casă şi pe refugiaţi.
     Pomeneşte, Doamne, toate popoarele, să le ţii în braţele Tale, să le acoperi cu Sfântul Tău Acoperământ, să le păzeşti de orice rău şi de război. Şi iubita noastră ţară, zi şi noapte să o ţii la sânul Tău, să o acoperi cu Sfântul Tău Acoperământ, să o păzeşti de orice rău şi de război.
     Pomeneşte, Doamne, familiile chinuite, părăsite, nedreptăţite, încercate şi dăruieşte-le lor milele Tale cele bogate.
     Pomeneşte, Doamne, pe robii Tăi care suferă de tot felul de boli sufleteşti şi trupeşti.
     Pomeneşte, Doamne, pe robii Tăi care au adormit intru Domnul
     Pomeneşte, Doamne, pe robii Tăi care ne-au cerut nouă să ne rugăm pentru ei.
     Doamne, îndreptează-ne, precum o mamă duioasă îşi îndreptează copiii săi mici.
     Dă fiecărui suflet să cunoască bucuria mântuirii Tale şi puterea ajutorului Tău.
     Dă uşurare sufletelor chinuite ale poporului Tău şi pe noi, pe toţi, ne învaţă prin Duhul Sfânt, să Te cunoaştem pe Tine.
     Se chinuieşte sufletul omenesc pe pământ, Doamne, şi nu poate să se întărească cu mintea întru Tine, pentru că nu Te cunoaşte pe Tine, nici bunătatea Ta.
     Mintea noastră este întunecată de grijile lumeşti şi nu putem pricepe bunătatea dragostei Tale. Tu ne luminează.
     Milostivirii Tale toate îî sunt cu putinţă.
     Tu ai spus în Sfânta Evanghelie, că morţii vor auzi glasul Fiului lui Dumnezeu şi vor învia. Aşa fă acum : ca sufletele noastre moarte să audă glasul Tău şi să învie, întru bucurie.
    Amin !

  19. @ danz:

    Mai intai, inca o data va rugam sa ne iertati si va dorim multa putere de la Domnul!

    Suntem de acord si impartasim gandul de a rosti impreuna aceste rugaciuni.

    Dorim sa facem o precizare, pentru a nu exista confuzii. Nu am facut-o initial, crezand ca stiati la ce facem aluzie, fiind un fapt de notorietate in tara. Nu la vreunul dintre noi ne refeream cand am spus despre boala si moartea sotiei. http://www.ziare.com/alegeri/alegeri-prezidentiale-2009/antonescu-despre-atacul-la-sotia-decedata-niste-canalii-i-au-dat-dlui-basescu-ceva-odios-951463

    Altminteri da, fiecare dintre noi a avut propriul drum al Damascului, iar unii dintre noi erau si ei cu totul altfel acum 15 sau 20 de ani.

  20. cu-atat mai mult mi-e rusine.

  21. Pingback: PARINTELE ADRIAN DESPRE EPOCA LUI ANTIHRIST: Stramtorarile vor fi mult mai grele decat in comunism. Metoda de la Pitesti se va aplica acum in toata lumea (VIDEO) -
  22. Pingback: HRISTOS SI IROZII DE IERI SI DE AZI. Pastorala de Craciun a PS Sebastian, Episcopul Slatinei: ULTIMA PERSECUTIE A CRESTINISMULUI -
  23. Pingback: Parintele Savatie Bastovoi (interviu Formula As): E O VREME DE SFARSIT, S-AU RASTURNAT LUCRURILE/ Viata in virtual e o mare MINCIUNA - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  24. Pingback: Prof. Ion Patrulescu (Timisoara, 2008, ultima parte): “ECUMENISMUL ESTE PROIECTIA IN BISERICA A NOII ORDINI MONDIALE SI PREGATIREA INSTALARII LUI ANTIHRIST. Daca nu esti corect politic, nu ti se da voie sa existi!“ -
  25. Pingback: Un text de acuta actualitate: Toleranta şi “corectitudinea politica”: NOUA MILITIE A GANDIRII (“SPIRITUALA”) SI NOUA REEDUCARE TOTALITARA ANTICRESTINA. Directivele staliniste se aplica la litera astazi. Se intorc anii `50? -
  26. Pingback: PARINTELE SAVATIE BASTOVOI la Libraria Sophia (2013) despre NOBLETEA DUHOVNICEASCA si "Romania ingerilor" (VIDEO integral) - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  27. Pingback: UPDATE: Mitropolia Chisinaului ii ameninta cu EXCOMUNICAREA pe politicienii care AU VOTAT LEGEA PRO-HOMOSEXUALITATE - Recomandari
  28. Pingback: PARINTELE SAVATIE BASTOVOI a devenit “agent de influenta rus”, care ”PUNE IN ALERTA SERVICIILE SECRETE”… pentru ca a indraznit, la Iasi, sa vorbeasca de rau UNIUNEA EUROPEANA! “Buna ziua, Iasi” – reactie de infierar
  29. Pingback: PARINTELE SAVATIE la Sophia despre SINDROMUL “CESAFAC” (video + transcriere). “Noi trebuie sa mergem impotriva acestui curent de dezorientare a omului” | Cuvântul Ortodox
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare