REGELE MIHAI LA 90 DE ANI – DISCURSUL DIN PARLAMENTUL ROMANIEI: Lumea de maine nu poate exista fara morala, credinta si memorie! (VIDEO)

25-10-2011 5 minute Sublinieri

“Cinismul, interesul ingust si lasitatea nu trebuie sa ne ocupe viata…”

“Sunt mahnit ca, dupa doua decenii de revenire la democratie, oamenii batrani si cei bolnavi sunt nevoiti să treaca prin situaţii injositoare”

Nota: Chiar daca discursul scurt al Regelui a continut referinte la Uniunea Europeana si NATO, probabil se inscrie intr-unul dintre cele mai bune discursuri ale Romaniei post-comuniste, prin apelul la credinta, identitate si morala.” Nu stim si nici nu are sens sa ne inchipuim cum ar fi fost Romania cu o conducere care sa fi promovat un astfel de discurs, de atitudine publica. Stim insa ca presedintele Basescu, actualul reprezentant al puterii in Romania, asa cum il schiteaza, foarte dur, Mihai Gotiu, nu este doar produsul politicii autohtone, ci si al poporului nostru ca intreg…

Sursa foto: Doxologia

Gândul a transmis LIVE discursul Regelui Mihai I în Parlamentul României, primul de la abdicarea sa. Aveţi mai jos DISCURSUL INTEGRAL. Regele Mihai, principesa Margareta, principele Radu, prinţesele Elena, Maria şi Irina de România şi prinţul Nicolae au ajuns în sala de plen.

Sala îl aplaudă pe fostul suveran. Se intonează imnul României.

Preşedintele Senatului, Mircea Geoană, declară deschisă şedinţa solemnă a celor două camere reunite ale Parlamentului şi îi transmite regelui, care împlineşte azi 90 de ani, “La mulţi ani, Majestatea Voastră!”. Prezenţa fostului suveran în Legislativ este considerată de Mircea Geoană “un gest de normalitate”. “Cu toţii avem datoria să ne respectăm istoria şi pe cei care au făurit-o. Nu putem să privim înainte dacă nu avem tăria să privim către predecesorii noştri”, a adăugat preşedintele Senatului.

Regele Mihai este invitat să se adreseze Parlamentului. Urmează DISCURSUL fostului suveran.

Mihai I se află la tribună şi este aplaudat de sala aflată în picioare

CITIŢI ÎN CONTINUARE DISCURSUL INTEGRAL AL FOSTULUI SUVERAN AL ROMÂNIEI :

“Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi,

Sunt mai bine de şaizeci de ani de când m-am adresat ultima oară naţiunii române de la tribuna Parlamentului. Am primit cu bucurie şi cu speranţă invitaţia reprezentanţilor legitimi ai poporului.

Prima noastră datorie astăzi este să ne amintim de toţi cei care au murit pentru independenţa şi libertăţile noastre, în toate războaiele pe care a trebuit să le ducem şi în evenimentele din Decembrie 1989, care au dărâmat dictatura comunistă. Nu putem avea viitor fără a respecta trecutul nostru.

Ultimii douăzeci de ani au adus democraţie, libertăţi şi un început de prosperitate. Oamenii călătoresc, îşi împlinesc visele şi încearcă să-şi consolideze familia şi viaţa, spre binele generaţiilor viitoare. România a evoluat mult în ultimele două decenii. Mersul României europene de astăzi are ca fundament existenţa Parlamentului. Drumul nostru ireversibil către Uniunea Europeană şi NATO nu ar fi fost posibil fără acţiunea, întru libertate şi democraţie, a Legislativului românesc de după anul 1989.

Dar politica este o sabie cu două tăişuri. Ea garantează democraţia şi libertăţile, dacă este practicată în respectul legii şi al instituţiilor. Politica poate însă aduce prejudicii cetăţeanului, dacă este aplicată în dispreţul eticii, personalizând puterea şi nesocotind rostul primordial al instituţiilor Statului.

Multe domenii din viaţa românească, gospodărite competent şi liber, au reuşit să meargă mai departe, în ciuda crizei economice: micii întreprinzători şi companiile mijlocii, tinerii şi profesorii din universităţi, licee şi şcoli, cei din agricultură.

Încearcă să-şi facă datoria oamenii de artă, militarii, diplomaţii şi funcţionarii publici, deşi sunt puternic încercaţi de lipsa banilor şi descurajaţi instituţional. Îşi fac datoria faţă de ţară instituţii precum Academia Română şi Banca Naţională, deşi vremurile de astăzi nu au respectul cuvenit faţă de ierarhia valorilor din societatea românescă.

Sunt mâhnit că, după două decenii de revenire la democraţie, oamenii bătrâni şi cei bolnavi sunt nevoiţi să treacă prin situaţii înjositoare.

România are nevoie de infrastructură. Autostrăzile, porturile şi aeroporturile moderne sunt parte din forţa noastră, ca stat independent. Agricultura nu este un domeniul al trecutului istoric, ci al viitorului. Şcoala este şi va fi o piatră de temelie a societăţii.

Regina şi cu mine, alături de Familia noastră, vom continua să facem ceea ce am făcut întotdeauna: vom susţine interesele fundamentale ale României, continuitatea şi tradiţiile ţării noastre.

Nu m-aş putea adresa naţiunii fără a vorbi despre Familia Regală şi despre importanţa ei în viaţa ţării. Coroana regală nu este un simbol al trecutului, ci o reprezentare unică a independenţei, suveranităţii şi unităţii noastre. Coroana este o reflectare a Statului, în continuitatea lui istorică, şi a Naţiunii, în devenirea ei. Coroana a consolidat România prin loialitate, curaj, respect, seriozitate şi modestie.

Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi,

Instituţiile democratice nu sunt guvernate doar de legi, ci şi de etică, simţ al datoriei. Iubirea de ţară şi competenţa sunt criteriile principale ale vieţii publice. Aveţi încredere în democraţie, în rostul instituţiilor şi în regulile lor!

Lumea de mâine nu poate exista fără morală, fără credinţă şi fără memorie. Cinismul, interesul îngust şi laşitatea nu trebuie să ne ocupe viaţa. România a mers mai departe prin idealurile marilor oameni ai istoriei noastre, servite responsabil şi generos.

În anul 1989, în ajutorul României s-au ridicat voci cu autoritate, venind de pe toate meridianele globului. Ele s-au adăugat sacrificiului tinerilor de a înlătura o tiranie cu efect distrugător asupra fiinţei naţiunii. A sosit momentul, după douăzeci de ani, să avem un comportament public rupt complet şi definitiv de năravurile trecutului. Demagogia, disimularea, egoismul primitiv, agăţarea de putere şi bunul plac nu au ce căuta în instituţiile româneşti ale anului 2011. Ele aduc prea mult aminte de anii dinainte de 1989.

Se cuvine să rezistăm prezentului şi să ne pregătim viitorul. Uniţi între noi şi cu vecinii şi fraţii noştri, să continuăm efortul de a redeveni demni şi respectaţi.

Am servit naţiunea română de-a lungul unei vieţi lungi şi pline de evenimente, unele fericite şi multe nefericite. După 84 de ani de când am devenit Rege, pot spune fără ezitare naţiunii române: Cele mai importante lucruri de dobândit, după libertate şi democraţie, sunt identitatea şi demnitatea. Elita românească are aici o mare răspundere.

Democraţia trebuie să îmbogăţească arta cârmuirii, nu să o sărăcească. România, ca şi toate ţările din Europa, are nevoie de cârmuitori respectaţi şi pricepuţi.

Nu trebuie niciodată uitaţi românii şi pământurile româneşti care ne-au fost luate, ca urmare a împărţirilor Europei în sfere de influenţă. Este dreptul lor să decidă dacă vor să trăiască în ţara noastră sau dacă vor să rămână separaţi. Europa de astăzi este un continent în care popoarele şi pământurile nu se schimbă ca rezultat al deciziilor politicienilor.

Jurământul meu a fost făcut şi continuă să fie valabil pentru toţi românii. Ei sunt toţi parte a naţiunii noastre şi aşa vor rămâne totdeauna.

Stă doar în puterea noastră să facem ţara statornică, prosperă şi admirată în lume.

Nu văd România de astăzi ca pe o moştenire de la părinţii noştri, ci ca pe o ţară pe care am luat-o cu împrumut de la copiii noştri.

Aşa să ne ajute Dumnezeu!”

  • Voxpublica

(Mihai Gotiu): Traian Băsescu, un președinte pur și simplu scârbos

Până în urmă cu două-trei luni, încă mai încercam să înțeleg ce se ascunde în spatele mesajelor și acțiunilor președintelui României. Ce-l mână în luptă. Care e, totuși, viziunea lui. De ce e așa ruptă de realitate o asemenea viziune. Dar efortul e în zadar. Traian Băsescu e, pur și simplu, un președinte scârbit de România și români. Un președinte dezgustat de medicii, de profesorii, de magistrații, de jurnaliștii români. De cetățenii români de etnie rromă. De țăranii români, care sunt fie ”țațe”, fie ”bolșevici”. De foștii lui consilieri. De proprii miniștri, care ”orbecăiesc”. De funcționarii publici. De parlamentari. De polițiști. Mai mult, Traian Băsescu e dezgustat de chiar istoria României. Cea care refuză să-l înregistreze la capitolul ”moderniști”.

Mai are sens, în aceste condiții, să critici ceea ce face și spune președintele României?  Există șansa ca vreun cuvânt să-l atingă, să treacă de blana groasă ce-i acoperă fața și simțurile? Să-l facă să înțeleagă că a ajuns un președinte împotriva românilor, nu al românilor? Sunt întrebări pe care mi le-am pus de dimineață, după avalanșa de articole critice la adresa răspunsului pe care Traian Băsescu l-a dat la interogarea referitoare la un posibil mesaj pentru Regele Mihai. ”Un mesaj care să spună ce?”, a replicat, disprețuitor.

Nu, Traian Băsescu nu mai are nimic de spus. Chiar dacă, cel puțin aparent, vorbește. Emană fraze și propoziții. Urât mirositoare. Jignitoare. Nu caut comparații în regnul animal. Nu există vreo ființă vie care să merite să fie asociată cu Traian Băsescu. În sine, reprezintă o specie nouă. Un mutant. O eroare genetică. Un exemplar care, totuși, va rămâne în istoria României. Dar nu așa cum visează el. Ci cum sunt păstrați, în formol, în muzeele de biologie, avortonii. Ca lumea să nu care cumva să uite ce a putut naște politica autohtonă a ultimilor 20 de ani.

(Alin Fumurescu): … Basescu -Tantalus: un mesaj care spune ce?

Întrebat dacă Preşedinţia va transmite un mesaj cu acest prilej, Băsescu a răspuns: “Pentru ce?”. “Nu, dar un mesaj care să spună ce?“, a continuat preşedintele.”

Nu-i asa ca te-apuca o mila de tot?

Pentru ce? Pentru istorie, domnule Presedinte, pentru istorie. Din respect pentru ea, nu neaparat pentru cetateanul Mihai de Romania.

Un mesaj care sa spuna ce? Un mesaj care sa spuna ca sunteti un om politic si-un sef de stat pregatit sa intre in istorie, nu un ospatar si tinichigiu care-o chibiteaza de pe margine, tratand-o ca pe un client fraier, numai bun de muls. V-ati gandit vreo clipa ce mesaj transmiteti Dumneavoastra cand va-ntrebati public ce mesaj sa transmiteti – nu Regelui, ci istoriei? Pentru ca, domnule Presedinte, multe i se pot reprosa istoriei, nu insa si c-ar fi fraiera. Sau ca nu are tinere de minte.

Asa a crezut si Tantalus, si-a sfarsit-o cu apa pan’ la barbie si cirochinii de struguri sub nas, chinuit de sete si de foame (si da, e si pe Google – de-acum stiti dupa ce sa dati “search”, ca multe te-nvata Google asta, numai aia nu – dupa ce sa dai “search”). (…)

Sursa foto: Doxologia


Categorii

1. DIVERSE, Istorie, Monarhia resuscitata?, Razboiul impotriva Romaniei, Regele Mihai, Video

Etichete (taguri)

, , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

58 Commentarii la “REGELE MIHAI LA 90 DE ANI – DISCURSUL DIN PARLAMENTUL ROMANIEI: Lumea de maine nu poate exista fara morala, credinta si memorie! (VIDEO)

VEZI COMENTARII MAI VECHI << Pagina 2 / 2 >>

  1. “petra”, comentariul meu, asa cum l’am simtit si gandit, e menit sa (te) duca cu gandul la cei catre care trebuie sa se manifeste liber statutul nostru de urmasi, respectandu’i.
    Am avut impresia ca il nesocotesti pe Rege si gasesc, in consecinta, sa’ti semnalez aceasta, dand exemple de alte persoane catre care se cuvine sa ne referim chiar cu sfiala – banuind ca deja procedezi astfel – spre a scaote’n evidenta ca se cuvine sa procedezi in aceeasi masura si la adresa Maiestatii Sale, din motivele oferite si de mine, alaturi de ceilalti crestini, pe aceasta pagina.
    De data asta are noima explicatia mea? ;;)

  2. “Tradiţiile noastre de familie includ și vor include întotdeauna credinţa
    creștin ortodoxă, care va servi drept principiu călăuzitor în toate deciziile viitoare.
    Păstrând respect pentru libertatea de credinţă și de conștiinţă a individului, toţi membrii dinastici ai Familiei vor aparţine ritului creștin ortodox. Rugăm pe Dumnezeu să protejeze Familia noastră Regală, Ţara noastră și Biserica noastră.” (sursa: http://www.familiaregala.ro/uploads/p0002_NormeleRomana.pdf )

  3. Chiar daca in general evit sa lungesc o discutie in contradictoriu de data asta mi se pare totusi necesar sa dau un raspuns la ceea ce s-a spus aici.

    @dragoslav
    N-am sa raspund la lucruri de genul: “daca toata lumea de pe site are o parere atunci si eu trebuie sa am aceeasi”, sau “sa am grija sa nu lezez majestatea regelui”,lucru pe care nu l-am facut oricum. Am impresia ca se confunda notiunea de decenta in exprimare si idei pe un blog cu politetea formala de la o curte regala cind te duci in audienta. Pe prima nu am incalcat-o: faptul ca nu m-a impresionat niciodata regele ca lider nu este o injurie si nici macar o demitizare ci este o evaluare. Cit despre a doua (politetea formala) …nu cred ca-si are locul pe un site de opinii.

    @ adm. si ceilalti
    Este insa vina mea ca nu m-am exprimat mai clar. In primul rind pe mine nu ma intereseaza atit persoana regelui care oricum el insusi nu poate sa mai fie o solutie viabila datorita virstei. Ci, asa cum spuneau si adm.modul in care este folosita imaginea acestuia si a monarhiei imi trezeste suspiciuni foarte mari pentru ca ma uit la CINE ridica in slavi monarhia si imi dau seama ca ceva este foarte in neregula.Adm, au spus-o destul de clar in mesajul de mai sus si sint perfect de acord.

    Este foarte clar ca este vorba de cineva din anturajul regelui care se vrea a fi propulsat…si nimeni din anturajul lui nu mi-a facut o impresie deloc buna.

    Insa apropo de evaluarea ca lider a regelui sau altuia….nu am ridica intimplator aceasta problema. Traim niste timpuri atit de dificile incit ca un conducator sa fie cu adevarat eficient in sensul bun al cuvintului trebuie sa fie nu doar bun (ca a fi mediocru si cu intentii bune in conditiile de acum inseamna o adevarata catastrofa), nici macar foarte bun…trebuie sa fie exceptional ca sa poata sa faca fata nu doar presiunilor interne dar mai ales celor externe. Si nu vorbesc de a-i tine piept lui Antihrist aici, ci pur si simplu ma refer la vremurile noastre pre-antihristice care devin pe zi ce trece foarte dificile si complexe. NU am cunostinta de profetiile din Rusia apropo de venirea unui tar in apararea ortodoxiei si scepticismul din mine imi spune ca asa ceva ar fi prea putin probabil din varii motive,in primul rind din lipsa credintei: cu o floare (citiva crestini si calugari ) nu se face primavara.

    Pe scurt: ar trebui sa fim foarte prudenti la tot ceea ce ni se propune din perspectiva conducerii politice. Nu tot ce luceste e aur, oricit de nostalgici am fi.

  4. Nu stim sa apreciem un om nici macar cand acesta este unul deosebit. Ca dovada si marturiile oamenilor obisnuiti care l-au intalnit intr-o imprejurare sau alta, in exil, si care au spus ca nu se simtea deloc ca au de-a face cu un rege, ca era foarte modest si cumsecade cu ei, ca au fost ajutati (nu mai retin amanuntele, dar am auzit mai multe intamplari de-a lungul timpului si am fost placut impresionata de tot ceea ce am auzit referitor la rege). Modestia a mostenit-o de la mama sa, Elena si bunica sa, regina Maria (cea care croseta ciorapi pentru copiii servitorilor, printre altele, o stiu de la bunica mea care o cunostea). Daca nu stim sa vedem nobletea unui om, nici macar cand este evidenta, si chiar unii mai putin dusi la Biserica o recunosc, atunci…
    Nu am avut sansa de a avea un astfel de om la conducerea statului roman pentru ca pur si simplu nu meritam sa avem un astfel de conducator dupa anii comunismului.

  5. (O mica observatie: dincolo de preocuparile sociale ale reginei Maria, domnia sa a facut parte din secta baha’i, pe care de altfel a si denumit-o religie adevarata.)

  6. Pingback: PRINTUL CHARLES, ...VIITORUL REGE AL ROMANIEI? Ultimul zvon pe piata speculatiilor
  7. Pingback: DINU C. GIURESCU. Discursul decanului de varsta al Parlamentului Romaniei: “ISTORIA NU IARTA… CE TARA VOM LASA URMASILOR NOSTRI?” (video) - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  8. Asadar i’a retras vreo institutie militara romaneasca titlul de maresal M. S. Regelui?
    Aici e scris doar de la ce data ESTE: http://ro.wikipedia.org/wiki/Mihai_I_al_Rom%C3%A2niei

  9. Sa fie oare adevarat? Daca asa este, atunci Dumnezeu sa-l ierte si sa-l odihneasca in pace!
    http://www.nasul.tv/exploziv-regele-mihai-a-murit-dar-nu-are-loc-de-veci/

  10. Iohannis este ultimul presedinte. Se pregateste reintroducerea monarhiei constituționale.

    Presedintele Klaus Iohannis a promulgat legea care prevede readucerea coroanei pe capul acvilei de aur din stema tarii. Potrivit legii, pana la data de 31 decembrie 2018, autoritatile publice au obligatia sa inlocuiasca stemele si sigiliile existente.
    http://www.hotnews.ro/stiri-esential-21150664-presedintele-promulgat-legea-care-modifica-stema-romaniei-acvila-aur-avea-din-nou-coroana-cap.htm

    In perioada următoare toți banii din România vor fi schimbați. Măsura vine după ce președintele Klaus Iohannis a promulgat legea prin care se modifică stema și sigiliul țării.
    Legea prin care se modifică Stema României a fost promulgată de preşedintele Klaus Iohannis. Astfel, se adaugă coroana, revenindu-se la forma proiectată în 1921 şi care a servit Regatului României până la disoluţia sa în 1947, în urma instaurării comunismului.
    http://www.stiripesurse.ro/se-schimba-banii-din-romania-anun-ul-facut-de-banca-na-ionala_1143153.html

    Istoricul Filip-Lucian Iorga a arătat că, la ora actuală, referendumul nu este soluţia potrivită pentru revenirea României la monarhie, ci, mai degrabă, soluţia trebuie să vină din partea elitelor politice.
    “Nu referendumul este soluția, cel puțin nu acum. Noi vorbeam de elitele politice. De ce avem, de fapt, nevoie? Multă lume nu știe ce înseamnă monarhie constituțională. Din punctul meu de vedere, soluția ar veni și de la elitele politice. Vorbesc de un consens între toate marile puteri politice”.
    http://www.dcnews.ro/romania-monarhie-cum-poate-reveni-romania-la-monarhie_458081.html

    Antonescu: Aș vota revenirea monarhiei la referendum
    http://www.dcnews.ro/antonescu-as-vota-revenirea-monarhiei-la-referendum_331411.html

    Marilena Rotaru, co-președinta Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei, a dat publicității o scrisoare deschisă, după ce parlamentarul Ninel Peia a propus un referendum pentru reintroducerea monarhiei constituționale.
    http://www.dcnews.ro/ninel-peia-deputatul-psd-care-vrea-monarhie-raspuns-la-scrisoarea-publicata-de-marilena-rotaru_474265.html

  11. Servicii secrete, multinationale şi monarhişti?

    Noul preşedinte ANRM, teamlider la multinaţională
    Noul preşedinte al Alianţei Naţionale pentru Restaurarea Monarhiei (ANRM) este pe Cătălin Mihai, 35 ani, originar din Bucureşti. El este teamlider într-o multinaţională din domeniul bancar. În 2012 s-a numărat printre membri fondatori ai Alianţei –şi a fost vicepreşedinte timp de 3 ani consecutiv.

    Cătălin Mihai a făcut referire la demisia co-preşedintelui ANRM, fosta prezentatoare TV Marilena Rotaru, care s-a produs în decembrie 2015. Rotaru critica „anexarea politică” a Alianţei de către copreşedintele Alianţei, Cătălin Şerban. “În acest moment mă retrag din Alianţa Naţională pentru Restaurarea Monarhiei. N-am făcut compromisuri şi nu voi face. Nu pot fi de acord cu anexarea politică susţinută din ce în ce mai intens de Cătălin Şerban împreună cu câţiva membri ai Consiliului Director şi nici cu condiţionarea financiară a membrilor ANRM. Nimeni şi nimic nu-mi poate cere să abandonez valorile în care am crezut şi cărora mi-am dedicat întreaga mea viaţă. Nici mizeriile aruncate din nou asupra mea, în stil pur securistic, de oameni ai serviciilor vopsiţi în monarhişti.”
    http://adevarul.ro/locale/cluj-napoca/noul-sef-aliantei-nationale-restaurarea-monarhiei-casa-regala-trebui-implice-mai-direct-lupta-restauratie-1_5733484a5ab6550cb8d7441b/index.html

  12. Cu ani în urmă, la o emisiune TV a domnului Marian Oprea, despre masonerie, invitat să spun la telefon câteva cuvinte, încercând să fiu cât mai succint, am zis că „democrația nu poate funcționa fără sprijinul unor structuri de putere secrete, oculte”! Această afirmație, care i-a scandalizat pe mulți nerozi, nu era o laudă la adresa masoneriei, ci conținea părerea mea proastă despre democrație, evidenția faptul că democrația, aplicată prin legile care o guvernează public, ar duce la disoluția societății.

    Mult mai naturală decât democrația pare ca este monarhia și principiul dinastic! Dar mi-e teamă să afirm public asta pentru că se vor găsi nerozii, alții sau aceiași, care să tragă concluzia că eu sunt adeptul revenirii pe tron a ex-regelui Mihai!… Nici vorbă!

    În jurul monarhului se structurează anumite grupuri de persoane, capabile să se subordoneze unor strategii pe termen lung! Principiul dinastic face posibilă trecerea puterii de la o generație la alta fără convulsii, fără confruntări sângeroase pentru putere.

    În România de azi, după 25 de ani de bezmeticeală, stăm mai prost ca în 1990. Partidele politice au făcut greșeli peste greșeli, și mai ales ticăloșii fără număr. Parlamentul este compromis total, sistemul politic, legea partidelor mai ales, a instituit un monopol politic al câtorva partide de tip mafiot. Toată lumea știe asta, dar nu are cum reacționa eficient! Nu există instrumentul democratic prin care acest monopol să fie înlăturat. Situația este mai disperată ca oricând!
    http://infobrasov.net/monarhia-salveaza-romania-sau-poate-masoneria/

  13. Pingback: LA MOARTEA REGELUI MIHAI. "Se cuvine, cu acest prilej, să medităm duhovnicește și la ceea ce a însemnat regalitatea pentru noi, românii, dar și la tragediile istorice care au implicat direct România și pe Regele Mihai
  14. Pingback: Inmormantarea primului si ultimului rege ortodox al României. Marturii impresionante despre credinta vie a Regelui Mihai si un cuvant cat un testament: "EU SUNT PUTIN INGRIJORAT CU UNIUNEA EUROPEANA... NOI SUNTEM CRESTINI SAU PAGANI?"
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare