Rusia isi trimite o nava de razboi in portul Tartus (SIRIA)

2-04-2012 1 minut Sublinieri

 

Nava de război Smetlevîi a Flotei ruse la Marea Neagră efectuează o misiune în Mediterană, în apropiere de ţărmul sirian, au declarat luni surse militaro-diplomatice.

“Distrugătorul Smetlevîi sub comanda căpitanului Viktor Skokov a părăsit la sfârşitul săptămânii portul Sevastopol şi a pornit spre strâmtorile Bosfor şi Dardanele. Echipajul va îndeplini misiuni în Marea Mediterană”, a declarat şeful Biroului de presă al Flotei ruse la Marea Neagră, căpitanul Viaceslav Truhacev, scrie Agerpres.

O sursă militaro-diplomatică a precizat că nava echipată cu rachete, aptă de lupta antisubmarin şi de apărare aeriană, va face o escală în portul sirian Tartus, singura bază navală pe care o are Rusia la Marea Mediterană. “Este vorba de o escală strict tehnică, pe care o fac aproape toate navele şi vapoarele flotei militare ruse care efectuează misiuni în Mediterană”, a adăugat un reprezentant al Flotei ruse la Marea Neagră, citat de Interfax.

Ministerul rus al Apărării a anunţat, la mijlocul lunii martie, că nava Iman a făcut o escală în portul Tartus pentru a aproviziona navele flotelor de la Marea Neagră şi Marea Nordului, care asigură securitatea în Golful Aden împotriva piraţilor. În ianuarie, portavionul Amiral Kuzneţov a efectuat o escală în această bază navală în timpul unei misiuni în Mediterană şi în Atlantic, suscitând îngrijorarea observatorilor, ţinând cont de tensiunile din regiune.

Rusia, aliat al Damascului din perioada sovietică, a blocat două rezoluţii la ONU care condamnau represiunea regimului sirian împotriva unei mişcări protestatare, care s-a soldat cu aproximativ 10.000 de morţi, potrivit Observatorului sirian al drepturilor Omului, citat de AFP.


Categorii

1. DIVERSE, Siria, SUA versus Rusia

Etichete (taguri)

, , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare