Rusia nu exclude folosirea LOVITURILOR PREVENTIVE impotriva elementelor SCUTULUI ANTIRACHETA NATO din ROMANIA si Polonia

3-05-2012 2 minute Sublinieri


UPDATE

 ***

Rusia nu exclude o utilizare preventivă a armelor împotriva sistemului NATO de apărare antirachetă în Europa, dar la care va recurge doar în ultimă instanţă, a declarat joi, într-o conferinţă la Moscova şeful Statului Major rus, generalul Nikolai Makarov, citat de RIA Novosti.

“Amplasarea unor noi sisteme ofensive în sudul şi nord-vestul Rusiei, îndreptate împotriva componentelor sistemului de apărare antirachetă (al NATO), inclusiv desfăşurarea de sisteme de rachete de tip Iskander în regiunea Kaliningrad este o posibilă cale de paralizare a infrastructurii sistemului european de apărare antirachetă”, a declarat generalul Makarov în cadrul acestei conferinţe de două zile, în capitala rusă, privind apărarea antirachetă.

Având în vedere “natura destabilizatoare a sistemului antirachetă, o hotărâre cu privire la utilizarea preventivă a armelor disponibile va fi luată în timpul unei agravări a situaţiei”, a subliniat şeful Statului Major rus.

Lideri militari şi politici ruşi i-au avertizat deja pe partenerii lor occidentali, în mai multe rânduri că, în cazul unui eşec al negocierilor, Rusia ar putea adopta o serie de măsuri, inclusiv instalarea unor sisteme Iskander de rachete nucleare tactice cu rază scurtă de acţiune în enclava Kaliningrad.

Conferinţa “Factorul apărării antirachetă în formarea unui nou spaţiu de securitate” este organizată joi şi vineri la Moscova de către Ministerul rus al Apărării. La eveniment participă reprezentanţi din 50 de ţări, inclusiv din cele 28 de state NATO, China, Coreea de Sud, Japonia şi OSCE. […]

Elementele scutului antirachetă din România sunt destinate în principal apărării membrilor europeni ai NATO şi nu au potenţial antirusesc, a spus primul adjunct al Sefului Major al armatei ruse, Valeri Gherasimov, informeaza Agerpres. ​​

“Spre deosebire de elementul din Polonia, obiectivul din România, după cum am fost informaţi, este destinat în principal apărării membrilor europeni ai NATO, de aceea el nu are potenţial antirusesc”, a spus Gherasimov in cadrul unei conferinte internationale organizate la Moscova, Missile Defense Factor in Establishing New Security Environment.

Pe de alta parte, secretarul Consiliului Rus de Securitate, Nicolai Patrusev sustine ca pana in 2018-2020, cand proiectul antiracheta intra in fazele trei si patru, in Europa ar fi suficiente capabilitati antiracheta pentru a fi capabile sa intercepteze o parte dintre rachetele balistice intercontinentale ale Rusiei si rachete balistice lansate de pe submarinele rusesti. Potrivit Ria Novosti, N. Patrusev a spus ca, fara participarea Rusiei, scutul antiracheta amplasat in Europa va duce la un dezechilibru al stabilitatii regionale si mondiale, un punct de vedere binecunoscut al Kremlinului. “Refuzul de a discuta conditiile in care Rusia ar putea primi garantii legale ca sistemul nu este indreptat impotriva Rusiei ne intareste convingerile ca scopul real al acestui sistem de aparare antiracheta poate fi diferit de ceea ce se spune”, a adaugat oficialul rus.

De fapt, aceasta este marea dezbatere si marele dezacord intre Rusia si NATO privind scutul antiracheta. Rusii cer garantii legale, fiind, de fapt constienti ca acestea nu vor putea fi nicicand oferite de Aliati. (…)

NATO a oferit posibilitatea de cooperare Rusiei, insa cerintele sale sunt inacceptabile. Blufeaza, mai precis, stiind in mod clar ca, in reciprocitate, nici ea nu ar putea raspunde afirmativ cerintelor pe care le adreseaza Aliantei. NATO se pregateste, la Summit-ul din 20-21 mai de la Chicago, sa declare faptul ca a dat lumina verde primei faze a scutului antiracheta, prin amplasarea interceptorilor la Deveselu, a radarului in Turcia si a celorlalte elemente in Polonia, cu sau fara participarea Rusiei.

De aceea nu este o surpriza declaratia ministrului apararii rus, Anatoli Seriukov, de joi dimineata, citata de Ria Novosti, care spune ca SUA/NATO si Rusia nu au gasit o formula de comun acceptabila pentru chestiunea sistemului antiracheta si ca discutiile sunt intr-un punct mort. (…)


Categorii

1. DIVERSE, Scutul antiracheta (Deveselu), SUA versus Rusia

Etichete (taguri)

, , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

7 Commentarii la “Rusia nu exclude folosirea LOVITURILOR PREVENTIVE impotriva elementelor SCUTULUI ANTIRACHETA NATO din ROMANIA si Polonia

  1. Declaratiile astea belicoase sunt pentru rusi, nu pentru noi. Vor sa se arate niste conducatori de forta si hotarati, asa cum vrea poporul rus, ca mai apoi sa-i calareasca mai bine. Nu vor face nimic altceva decat sa vorbeasca, stati linistiti.

  2. http://en.rian.ru/world/20120503/173200447.html

    “There are just no targets for the missile defense shield other than Russia,” said Nikolai Patrushev, the head of Russia’s Security Council.

    Virtual modeling done by Russian military and presented at the conference indicated that the U.S. missile shield deployed to defend Europe from launches from south of Russia will also be able to intercept Russian intercontinental ballistic missiles (ICBMs).

    Russia needs binding legal guarantees that the missile shield will not harm the strategic nuclear parity it has with the United States, and reserves the right to retaliate if its concerns are not addressed, said Nikolai Makarov, Chief of the General Staff of the Russian military.

    Russia does not even rule out delivering preemptive strikes against missile defense objects in Poland and Romania and shooting down U.S. satellites utilized as part of the shield, Makarov said.

    Pe de alta parte, se da de inteles ca dupa alegerile prezidentiale americane treaba cu scutul s-ar mai relaxa:

    However, if Obama wins reelection in November, the countries are likely to begin cooperating on missile defense in earnest, especially by developing joint centers on missile threats, said Pavel Zolotaryov, who is deputy head of the Moscow-based Institute for U.S. and Canadian Studies.

    The standoff over nuclear deterrence is really a non-issue, because a full-scale nuclear war between Russia and the United States is unimaginable, Zolotaryov said.

  3. 1. in strategia militara conteaza capabilitatile nu intentiile; de aceea rusilor le e teama de ce pot face americanii cu scutul, nu de ce intentioneaza sa faca acum; sa nu uitam ca segretarul general NATO spunea ca NATO nu va participa niciodata la misiuni impotriva Libiei si peste 2 saptamani avioanele NATO atacau Tripoli; deci rusii sunt intreptatiti sa ceara IN SCRIS garantii; americanii insa nu sunt dispusi sa le ofere deoarece au cateva elemente rebele in sanul lor, sunt cativa republicani insetati de razboi care nu doar ca ii flituiesc pe rusi, dar chiar vor sa ii starneasca, fiind siguri ca ei vor castiga;

    2. scutul are rolul de a oferi SUA avantajul primei lovituri: SUA ataca cu nucleare Rusia si mai apoi, folosind capabilitatile scutului, contra-ataca reactia rusilor; punct; vrajala cu Iranul este din categoria “Weapons of Mass Destruction”

    3. Rusia nu a mai avertizat niciodata o tara NATO cu lovituri preemptive; o singura data a avertizat pe britanici ca daca nu se retrag din Egipt, vor participa si ei cu trupe, in spijinul aliatului lor Egiptul, dar in rest nimic; ce se intampla acum, au innebunit rusii de tot de avertizeaza ca vor porni Al 3-lea Razboi Mondial??? Evident, un atac preemptiv asupra scutului nu inseamna nici mai mult nici mai putin decat un atac asupra NATO, deci o declaratie de razboi.

    Privind inspre ce poate sa iese din toate acestea, trebuie sa ne uitam putin inapoi, acum cativa ani cand aliatii NATO, adica Georgia, primind garantiile si sprijinul NATO, au incercat sa tulbure “linistea” ursului si apoi au primit o laba de nu s-au vazut, cu tot NATO-ul lor cu tot; vom avea oare si noi soarta georgienilor peste cativa ani?

  4. Pingback: Turcia vrea INTERVENTIE in SIRIA. Alep: ”mama tuturor luptelor”/ Razboiul rece intre SUA si RUSIA - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  5. Pingback: Polonia pune sub semnul intrebarii SCUTUL AMERICAN ANTIRACHETA si vrea un SISTEM DEFENSIV PROPRIU - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  6. Pingback: Sefii serviciilor secrete din RUSIA si SUA la Bucuresti. Posibile teme de discutie: SCUTUL ANTIRACHETA si SPIONAJUL ELECTRONIC/ Spionaj la summit-ul G8 din 2009/ Secta mormonilor: candidati manciurieni si in cazul NSA, GIGANTUL SECURISTIC AMERICAN - Răzb
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare