Seful popularilor europeni vrea UNIUNE POLITICA REALA si presedinte european ALES DIRECT

30-05-2012 1 minut Sublinieri


Preşedintele Partidului Popular European, Wilfried Martens, a declarat, marţi, cu ocazia lansării cărţii autobiografice “Europa, lupt şi înving”, că viitorul Uniunii Europene este al unei uniuni politice, cu lideri aleşi în mod direct de către cetăţenii europeni.

“Trebuie să devenim o uniune politică reală, aceasta înseamnă că la un moment dat vom avea şi un preşedinte al UE, sunt multe propuneri – ministrul de finanţe german a propus alegeri directe pentru preşedintele Comisiei Europene şi al Consiliului European. Nu mai putem să avem doi preşedinţi, avem nevoie de unul singur. Decizia crucială trebuie luată de şefii de stat şi de guvern, să accepte alegerile directe, şi chiar alegerea de către Parlamentul European a preşedintelui UE, în aşa fel încât acesta să aibă mai multe prerogative şi putere”, a susţinut Martens.

În plus, liderul PPE a afirmat că la alegerile europarlamentare vor trebui instituite mandate de eurodeputaţi pan-europeni.“Trebuie să acceptăm în alegerile pentru Parlamentul European liste pan-europene. Nu toate trebuie să fie pan-europene, dar să zicem 50 sau 100 de persoane alese nu numai la nivel naţional, ci pe o scară mai largă. Este o necesitate pentru viitor”, a susţinut Martens.

În plus, el a făcut un apel la tinerii din România să se implice în viaţa politică şi să-şi exprime ambiţiile civice în cadrul procesului democratic. “Trecutul produce prezentul şi modelează viitorul (…)Tinerii adeseori gândesc în mod neconvenţional şi aduc o imagine proaspătă asupra problemelor. Această carte este scrisă pentru tinerii care doresc să se implice în viaţa politică”, a susţinut Martens.

Lansarea de carte, tradusă în limba română, a fost organizată de Institutul de Studii Populare, iar printre invitaţii la eveniment s-au numărat preşedintele PDL, Emil Boc, preşedintele Senatului, Vasile Blaga, Teodor Baconschi, Marian Jean Marinescu, Traian Ungureanu, Anca Boagiu, precum şi preşedintele ISP, Valeriu Stoica.

Nota noastra:

Este aceeasi idee despre Statele Unite ale Europei, dimensiunea politica: cea in care Parlamentul European ar fi mult mai “pan-european” si in care ar exista lideri europeni puternici alesi prin vot direct, pentru a inlatura perceptia de tehnocratie eurocrata nedemocrata, asa cum functioneaza, in prezent, UE.

Ideea cu presedintele ales nu este noua: LA VREMURI DE CRIZA VIN IDEILE “MARI”: Ce propune Tony Blair: un presedinte ales pentru Uniunea Europeana! Sau despre strategia euro-constrictor

Popularii europeni promoveaza intens SUE, adica o structura mult mai federala decat in prezent decat a Uniunii Europene. Acelasi lucru il fac si socialistii europeni, insistand pentru eurobonduri sau, cu alte cuvinte, pentru socializarea/colectivizarea datoriilor tarilor membre UE, ceea ce ar duce in mod necesar la trezorerie comuna si la guvernare financiara colectiva.

A se vedea si:

Intr-un astfel de imperiu noi suntem periferia (unii cred chiar ca am avea statut de teren marginal, adica ceva mai putin chiar decat periferia…):

Si nu doar noi:


Categorii

1. DIVERSE, Opinii, analize, Uniunea Europeana, globalizare, guvernarea europeana (UE)

Etichete (taguri)

, , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

3 Commentarii la “Seful popularilor europeni vrea UNIUNE POLITICA REALA si presedinte european ALES DIRECT

  1. Sa ne amintim ca printre primii care a lansat ideea aceasta pentru a putea fi digerata de oameni a fost Sarkozy. Intre timp el s-a dus, dar Basescu a ramas si de multe ori a “transpirat” ideea asta, ca si cum ar fi auzit-o si el pe la unii si ca un roman care vrea sa arata stapanului cat de ascultator este el, a repetat-o chiar in public atat de multe ori, incat nu are cum sa nu para suspect.

    Iata acum si pe altii care incearca sa lanseze ideea sa vada ce se mai poate salva.

    Problemele sunt insa imense, nu prea transpir mult in fata dar cel putin in domeniul financiar dezintegrarea Europei este in proces accelerat, asa ca cine vorbeste de unitate acum este paralel cu realitatea.

  2. Pingback: Eurocratii pregatesc o NOUA ORDINE EUROPEANA. Soros tine aproape - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  3. Pingback: ”GRUPUL VIITORULUI”, compus din ministri de externe ai 11 state europene, propune ALEGERI pentru LIDERII UE si FOND MONEDAT EUROPEAN - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare