Grecia inaintea alegerilor: Kammenos, liderul “Grecilor Independenti”, la ESFIGMENU-SCHISMATIC, un lider al SYRIZA propaga mesaje VIOLENT anti-crestine

7-06-2012 1 minut Sublinieri

Liderul gruparii Grecii Independenti, Pannos Kammenos, fost membru al ND (conservatori), demis pentru votul anti-Memorandum cu Troica (FMI-CE-BM), intemeind astfel o miscare politica radicala, ce a reusit sa obtina aproximativ 10% la alegeri si sa se situeze pe locul 4 in Parlament, a facut o vizita in Muntele Athos ce a starnit proteste.

Kammenos a vizitat manastirea zelotista Esfigmenu, obstea schismatica ce a rupt legaturile canonice cu Patriarhia Ecumenica dar si cu restul manastilor athonite si cu Sfanta Kinotita. Liderul G.I. a efectuat aceasta vizita, de altfel, ignorand autoritatile athonite si Karyes, alegand sa mearga direct la Esfigmenu.

Raspunzand criticilor care l-au acuzat de incalcarea Statutului Muntelui Athos prin aceasta vizita facuta unei manastiri ne-canonice, Kammenos a raspuns ca nu a facut altceva decat sa isi viziteze “duhovnicul”, in baza “diamonotirio”-ului sau inca valabil. Cel mai probabil, vizita este calcul electoral: Kammenos vrea sa isi asigure voturile zelotistilor si, de ce nu, poate si ale stilistilor greci.

In orice caz, un semnal foarte prost dat de seful uneia dintre miscarile care apartineau taberei ce se presupunea a fi mai apropiata de Biserica, intr-un peisaj politic framantat in care fortele radicale de stanga, anti-Biserica, sunt tot mai populare. De altfel, un lider important al SYRIZA, miscarea radicala de stanga care a reusit surpriza sa se situeze pe locul doi in recentele alegeri si care are sanse mari sa fie prima la alegerile de peste cateva zile, vehiculat ca posibil ministru de finante, a postat pe facebook un poster propagandistic maoist cu un comunist care zdrobeste cu bocancul un crucifix.

Acum se intelege mai bine, poate, chemarea la pocainta a unui IPS Nicolae al Mesoghiei, avand in vedere lipsa de alternative reale in aceste alegeri: partidele “clasice”, ND si PASOK, responsabile pentru starea actuala a Greciei si co-semnatare ale Memorandumului, SYRIZA, puternic anti-crestina, alaturi de comunisti si alte grupari din aceeasi “barca” ideologica, gruparea radical-zelotista Grecii Independenti si fascistii de la Zori de Aur…

PS: Manastirea nou-infiintata Esfigmenu-Canonic a reactionat oficial fata de vizita lui Kammenos la Esfigmenu-Schismatic, aratand ca cei care acorda autoritate preoteasca celor care nu sunt canonici se fac partasi schismei la randul lor.

Sursa relatarilor: romfea.gr


Categorii

1. DIVERSE, Grecia, Traduceri

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

15 Commentarii la “Grecia inaintea alegerilor: Kammenos, liderul “Grecilor Independenti”, la ESFIGMENU-SCHISMATIC, un lider al SYRIZA propaga mesaje VIOLENT anti-crestine

  1. sunt putin nelamurit… Esfigmenu este o manastire schismatica? stiu ca nu prea se intelegeau cu patriarhul ecumenic, dar nici cu celelalte manastiri?!

  2. @ Bogdan:

    Esfigmenu “vechi” – obstea veche, “disidenta”, zelotista – nu se afla in comuniune cu Sfanta Chinotita a Sfantului Munte, din care face parte, de altfel Egmenul Hrisostom, al noii manastiri (recunoscute) Esfigmenu. Esfigmenu schismatic e si cam singura manastire recunoscuta de curentele stiliste (si reciproc) si este , printre altele “bastionul” celor care, atentie!, au batjocorit si au hulit mereu persoana Cuviosului Paisie Aghioritul – care pentru ei este un tradator, si nu un sfant!

    http://www.cuvantul-ortodox.ro/recomandari/2010/11/22/jocuri-diplomatice-bizare-ale-s-s-bartolomeu-fata-de-schismaticii-de-la-esfigmenu-papa-benedict-incepe-sa-nuanteze-valorile-etice-cancerul-sistemului-sanitar-sau-un-popor-numit-lazarescu/

    Theologhia:

    Parinti athoniti trimit scrisoare Fanarului in legatura cu Manastirea Esfigmenu

    Romfea.gr a raportat pe 19 noiembrie 2010 ca Sfanta Chinotita a Muntelui Athos este tulburata de faptul ca Patriarhia Ecumenica trimite reprezentanti dintre ierarhii ei la schismaticii de la vechiul Esfigmenu, si ca si-a exprimat aceasta ingrijorare intr-o scrisoare trimisa Fanarului. In prezent sunt aproximativ 45 de calugari disidenti care ocupa vechiul Esfigmenu.

    In scrisoare, calugarii athoniti cer Patriarhiei Ecumenice sa-i anunte inainte de a trimite reprezentanti la vechiul Esfigmenu. Arhimandritul Hrisostom, staretul noului Esfigmenu, s-a intalnit saptamana trecuta cu Patriarhul Ecumenic Bartolomeu *(vezi foto sus) si i-a spus acelasi lucru, solicitand pozitia Patriarhiei Ecumenice cu privire la vizitele binecunoscutilor mitropoliti ortodocsi la vechiul Esfigmenu, dintre care amintim pe Theodoropol al Germaniei, Mihail al Austriei si Hrisostom al Mirei.

    Patriarhul Ecumenic Bartolomeu a reiterat faptul ca Patriarhia Ecumenica isi mentine pozitia ferma cu privire la vechiul Esfigmenu, dar ca incearca sa gaseasca o cale de rezolvare a problemei.

    trad.dan.camen.

  3. Lipsa asta de alternative reale in alegeri se manifesta si prin alte parti, nu numai la greci.
    Si nu intamplator se afla aceasta decuplare intre politic si popor, motivele sunt mai multe insa, intr-o privinta, tind sa ii dau dreptate Inaltului Bartolomeu care sustinea acum ceva ani o anumita implicare a Bisericii in treburile politicianiste. Nu o implicare reala in politica ci una in sustinerea unor anumite persoane de calitate, prezente in spatiul politic (conta prin urmare persoana si nu partidul din care facea aceasta parte).

    Din pacate, nu s-a facut asa ceva ” pe fata”, desi ideea avea sustinere si in Sinod si printre ierarhi (inclusiv sustinerea PF Daniel, la vremea aceea inca Mitropolit). Ci s-a purces mai degraba la o implicare directa in politica, insa “in ascuns”.
    Consecintele, atat pentru societate cat si pentru Biserica, sunt acum vizibile cu ochiul liber.

  4. Sunteti in confuzie, Esfigmenu, nu este schismatica, intr-o declaratie de presa , obstea manastirii decalara: “niciodată nu ne-am subordonat vreunui Sinod vechi-calendarist. Am întrerupt pomenirea Patriarhului Constantinopolului, kir Bartolomeu, denunţându-l ca eretic şi ne-am separat de el potrivit canoanelor Bisericii (al 15-lea de la Sinoadele I şi II Ecumenice şi al 31-lea al Sfinţilor Apostoli). Recunoaştem instituţia Patriarhiei Ecumenice, dar continuăm să denunţăm pe actualul Patriarh ca eretic şi ca unul care nu respectă nici Tradiţiile Bisericii, nici Legea Sfântului Munte (Carta Juridică a Sfântului Munte) şi nici condiţiile internaţionale. Declarăm deci cu îndrăzneală tuturor celor care se îndoiesc că niciodată nu am pomenit alt Patriarh sau Episcop. Urmăm prin harul lui Dumnezeu această bună luptă pentru Credinţă, până la deplina îndreptăţire a Sfintei noastre Mănăstiri. Nu ne vom abate nici în cel mai mic amănunt de la linia Sfinţilor Părinţi ai Bisericii şi a Sfinţilor noştri înaintaşi Athanasie şi Efthimie, trecuţi la Domnul. Vom aştepta deplina dreptate de la Chivernisitoarea Sfântului Munte, de la Doamna noastră, Născătoarea de Dumnezeu, sau cu ajutorul acesteia suntem gata să murim – dacă timpul o cere – pentru cele ce credem şi nu vom deveni cu nici un chip trădători ai Credinţei noastre şi ai Spiritualităţii Patriei noastre, care este Sfântul Munte, pentru nici o plată sau cinstire.”

  5. @Toby:

    Dvs sunteti in eroare. A fi schismatic nu inseamna a fi doar stilist. Nici nu am afirmat, de altfel, ca ar fi parte dintr-o organizatie stilista, ci doar ca este foarte apreciata si popularizata de stilistii de la noi, cel putin unele filiere. Esentialul este ca nu sunt in comuniunie cu Biserica, nici macar cu Sfantul Munte. Restul… nu mai conteaza.

  6. De altfel, si cei mai vocali luptatori al ortodoxiei din Grecia, care au criticat pe patriarhul Bartolomeu, s-au delimitat de Esfigmenu schismatic:

    http://www.cuvantul-ortodox.ro/recomandari/2011/11/18/adunarea-clericilor-si-monahilor-ortodocsi-din-grecia-si-muntele-athos-ia-atitudine-fata-de-manevrele-patriarhului-bartolemeu-de-a-ataca-marturisirea-de-credinta/

    Monahii drept-slăvitori ai Marii Lavre, pe care Patriarhul Ecumenic, şi împreună cu el mass-media, i-a asemănat în mod nedrept cu vechea obşte de la Esfigmenou, s-au supus capului de acuzare şi unei serii de mustrări privitoare la ascultarea oarbă, fără cuvânt, nu pentru că au oprit pomenirea Patriarhului (cum a făcut vechea obşte a Mănăstirii Esfigmenou), nici pentru că s-au luat la harţă pentru proprietăţile mănăstirilor sau clădirilor, ci pur şi simplu pentru că au semnat şi au apărat „Mărturisirea de credinţă împotriva Ecumenismului”, singurul text care pune corect problema relaţiilor cu eterodocşii eretici şi cu cei de alte credinţe.

    La semnatari:

    Arhimandritul Athanasios Anastasiou, Stareţ, Sfânta Mănăstire a Marelui Meteor,

    Arhimandritul Sarantis Sarantos, Parohul Bisericii Adormirea Maicii Domnului, Amarousi, Attiki

    Arhimandritul Grigorios Hatzinikolaou, Stareţul Sfintei Mănăstiri a Sfintei Treimi, Ano Gazea, Volos,

    Bătrânul Evstratios Ieromonahul, Sfânta Mănăstire a Marii Lavre, Sfântul Munte Athos,

    Protopresviterul Gheorghios Metallinos, Profesor Onorific al Facultăţii de Teologie Ortodoxă a Universităţii din Atena,

    Protopresviterul Theodoros Zisis, Profesor Onorific al Facultăţii de Teologie a Universităţii din Tesalonic.

  7. Clasic. Probabil ca acest partid obtine fonduri rulate astfel incat sa nu se stie de unde provin. Se stie cine ar putea sustine financiar astfel de partide.
    Totul se intampla pentru a destabiliza ordinea de fapt a Greciei, pentru a grabi ordini sociale altfel imposibil de obtinut: privatizari in masa, accesul la conducere a unor oameni incapabili de ceva, dar buni indeplinitori ai politicii diktate(de UndE?).
    Doamne-ajuta si lumineaza!

  8. Crestinii ajung sa fie cei mai urati si desconsiderati. Ordinea actuala a lucrurilor nu mai permite prezenta lor in societate. Cel putin la nivel decizional.
    Toti (comunisti, nazisti…) sunt contra, dar putini sunt pentru ceva. Castiga popularitate pt ca au curaj sa fie contra cuiva puternic, dar nu au solutii. Singura solutie este crestinismul autentic, urmarea lui Hristos. De aceea si cati Il vor urma vor avea viata pe langa necazuri.
    Asta nu inseamna ca nu exista solutii de a ne implica in societatea actuala. Sarea nu se strica si nici crestinismul (autentic) nu tradeaza.
    Dar acum soarta crestinilor este de a suporta stramtorarea. “Acela-i mare atlet care învinge, deşi-i lovit”(Sf. Ignatie Teoforul).

  9. @exegeticus: “Acela-i mare atlet care învinge, deşi-i lovit”
    As continua spunand ca in lupta cu societatea nu avem nici o sansa, si nici dreptul, sa invingem.
    Daca vorbim de lupta fiecaruia cu pacatele lui, daca vorbim de a ne invinge pornirile noastre pacatoase, atunci are rost sa vorbim de a invinge in lupta…
    Ne asteapta vremuri grele.

  10. PS: Manastirea nou-infiintata (care se afla in relatii canonice cu Sfanta Chinotita) Esfigmenu-Canonic a reactionat oficial fata de vizita lui Kammenos la Esfigmenu-Schismatic, aratand ca cei care acorda autoritate preoteasca celor care nu sunt canonici se fac partasi schismei la randul lor.
    http://www.romfea.gr/ektakta-nea-2/12800-anakoinosi-gia-tin-episkepsi-kamenou-sto-ag-oros

  11. Pingback: ALEGERI GRECIA: populatia face retrageri masive din banci, Tsipras braveaza, Hollande ameninta cu excluderea din UE - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  12. Pingback: ALEGERI GRECIA. Catre Drachmageddon? VOT PE MUCHIE PE CUTIT: Conservatorii ar conduce in exit-polluri, RADICALII de la Syriza, COMUNISTII si NAZISTII ar avea procente apreciabile - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  13. Pingback: GRECIA A VOTAT ANTI-AUSTERITATE SI ANTI-TROICA. Partidul Syriza, “STANGA RADICALA”, castiga alegerile si se aliaza cu “DREAPTA NATIONALISTA” a Grecilor Independenti | Cuvântul Ortodox
  14. Pingback: Gruparea monahala schismatica de la ESFIGMENU ar fi cerut reluarea comuniunii cu PATRIARHIA ECUMENICA | Cuvântul Ortodox
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare