MUCENICIE IN ZILELE NOASTRE: decapitarea unui tanar crestin de islamisti extremisti. PRIGOANA CRESTINILOR DIN LUMEA MUSULMANA. NOI CE AM FACE?

16-06-2012 3 minute Sublinieri

Cititi si:

***

 

Am primit pe mail:

Sigur nu am învăţat să murim pentru credinţa noastră precum cel din filmul de mai jos.

http://www.meforum.org/3256/tunisia-muslims-slaughter-christian-convert

Astfel de fapte au loc curent în ţările islamice. Apostazia (renunţarea) de la islam se pedepseşte cu: bătăi, închisoare sau moarte, în funcţie de legislaţia ţării respective.Vezi aici o statistica a prigoanei împotriva creştinismului din ţările islamice:

http://www.gatestoneinstitute.org/3033/muslim-persecution-of-christians-march-2012

Scena, deşi este terifiantă pentru sensibilităţile noastre de oameni formaţi de sistem, iubitori de plăcere şi speriaţi de proximitatea oricărei dureri  dar mai ales a morţii, reprezenta ceva curent în vieţile mucenicilor, relatate pe larg în cărţile bisericeşti.

Să nu uităm că ferocitatea tiranilor de odinioară mergea până la o răutate de neimaginat pentru noi cei de astăzi, chinuirile mucenicilor fiind ticluite cu plăcere diabolică până în cele mai mici amănunte: tăieri de sâni, ţepuşe înroşite în foc introduse peste tot în trup, jupuiri de vii, zdrobiri sub pietre imense etc., totul desfăşurându-se la vedere, la loc public şi cu pretenţii de spectacol pentru iubitorii de senzaţii tari.

Imaginile din film nu trebuie să trezească sentimente de ură faţă de executanţi – cei mai de plâns fiind ei, victimele unei mari înşelări – ci compătimire pentru rolul jucat şi instrumentat din umbră de urâtorul oricărui bine şi al omului în general ca făptură şi chip al lui Dumnezeu, satana, cel care dintru început a fost ucigaş de oameni.

Nu ştiu dacă mai trebuie să avem vreo îndoială cine este dumnezeul islamului, un dumnezeu crud, care vrea moartea apostatului.

Filmul poate vizionat pentru a înţelege mai bine ce însemna proximitatea morţii pentru creştinii primelor veacuri dar şi pentru cei de azi, în anumite condiţii care sunt în anumite locuri din lume sau se vor crea pe viitor.

traducerea paginii din linkul de mai sus:

Liberalul Tawfiq Okasha, gazdă la talk show, a apărut recent pe ”Astăzi Egipt” difuzând un film în care musulmanii taie capul unui tânăr pentru apostazie, în cazul de față, pentru crima de a se fi convertit la creștinism și refuzul de a se lepăda. Filmul – vă avertizăm, foarte crud – este inserat aici ( execuția efectiva începe de la minutul 1:13 – 4). Pentru cei care preferă să nu-l urmărească, facem un rezumat:

Un tânăr legat apare ținut la pământ de către un bărbat mascat. Capul îi este tras înapoi și un cuțit este ținut la gâtul său. Nu se zbate și pare a fi împăcat cu soarta. Vorbind în limba arabă, un vorbitor de fundal, sau un ”narator”, cântă o serie de rugăciuni și cereri, în cea mai mare parte condamnând creștinismul, care, din cauza Sf. Treimi, este menționat ca o religie politeistă: ”Să fie Allah răzbunat în acest apostat politeist”; ”Allah dă putere religiei tale, fă-o victorioasă împotriva politeiștilor”; ”Allah îi dă pe necredincioși în mâinile musulmanilor”; ”Nu există alt dumnezeu decât Allah și Mohamed este mesagerul lui.”

Apoi, în strigăte de ”Allahu Akbar!” – ”Dumnezeu e mare!”– omul ce ține cuțitul la gâtul apostatului începe să taie, în timp ce victima apare calmă murmurând o rugaciune. Urmează aproape două minute în care aparatul redă îndeaproape cum cuțitul taie gâtul creștinului, care apoi este ridicat sus în strigătele și sloganurile victorioase ale islamiștilor.

Vizibil afectat, Tawfiq Okasha, gazda, întreabă: ”Acesta este Islamul?Asta cere Islamul? Ce legătură are Islamul cu aceast fapt? … Aceste imagini sunt difuzate în întreaga mass-medie din Europa și America…. Vă puteți imagina?” Apoi, cu referire la Frăția musulmanilor din Egipt și Salafis, a căror influență a crescut foarte mult, el întreabă, ”Cum ar putea astfel de oameni să guverneze?”

De fapt, doar cu o zi în urmă unul dintre liderii de vârf ai Salafiului Egiptean a afirmat deschis că nici un musulman nu are dreptul să apostazieze, sau să părăsească Islamul, pe baza hadisurilor canonice, inclusiv porunca lui Mohamed, ”Pe cel care își părăsește religia, ucideți-l”. Manualele Islamului cu cea mai mare autoritate legislativă redau clar faptul că apostazia este o crimă capitală, pedepsită cu moartea.

Cel mai “drept calif”, un model de pietate şi virtute musulmană, a avut zeci de mii de oameni sacrificaţi, inclusiv prin ardere, decapitare, şi crucificare, pur şi simplu pentru că au încercat să se rupă de la Islam. În conformitate cu Enciclopedia Islamului, lucrarea de referinţă cu cea mai mare autoritate asupra Islamului în limba engleză, “există unanimitate, ca apostatul masculin trebuie să fie pedepsit cu moartea.”

În final, câteva cuvinte despre ”rugăciunile” sau cererile către Allah ale călăilor musulmani din acest video: sunt standard si stereotipe. Nu doar acești măcelari anonimi mascați se roagă lui Allah în timp ce sunt angajați în acte satanice, ci chiar liderii musulmani cei mai de seamă invocă în mod deschis astfel de rugăciuni pline de ură.

Aici, See here , se pot vedea cateva exemple de cereri ale musulmanilor către Allah ca să-i lovească pe infideli cu cancer și boli ”până își vor ruga moartea și să n-o primească”, și chiar rugaciuni obișnuite la Mecca, strigate la megafoane în timp ce pelerinii musulmani înconjoară Ka’ba, cerând lui Allah ca viețile creștinilor și ale evreilor ”să fie ținute în mizerie; pline de nesfârșită disperare, durere inexorabilă și boală neîncetată; umple viețile lor cu tristețe și durere, și pune capăt vieții lor în umilință și opresiuni.”

[…]

de la ovidius naso

Nota: Decapitarea tanarului crestin nu are loc in Tunisia, asa cum s-a afirmat, conform declaratiilor mitropolitului grec al Cartaginei, ci undeva in regiunea Golfului, probabil Irak sau Siria.


Categorii

1. DIVERSE, Inchisorile comuniste/ Crimele comunismului, Razboiul impotriva Bisericii/ crestinismului, Traduceri, Video

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

8 Commentarii la “MUCENICIE IN ZILELE NOASTRE: decapitarea unui tanar crestin de islamisti extremisti. PRIGOANA CRESTINILOR DIN LUMEA MUSULMANA. NOI CE AM FACE?

 1. Adevarat mucenic, Dumnezeu sa-l odihneasca cu Sfintii Sai!

  Vad ca pe unele site-uri unii comentatori se grabesc sa ii conteste mucenicia pt ca nu ar fi fost ortodox (desi aceasta informatie nu e cunoscuta). Si ca martirii eretici nu ar putea fi sfinti. Aceasta ar putea fi valabil poate doar daca crestinul eretic ar fi ucis fara voia sa. Dar pentru toti cei care se sacrifica constient si nu se leapada de Hristos, acceptandu-si moartea, acest lucru nu mai este valabil. Nimeni nu ar rezista sa fie supus unui martiriu constient, daca Harul lui Dumnezeu nu l-ar intari pentru aceasta. In plus, cel care moare pentru Hristos, cu acest fel de moarte muceniceasca poate sa nu fie nu doar botezat ortodox, dar nici macar botezat, caci el se boteaza astfel cu Botezul sangelui (precum s-a intamplat si cu alti Mucenici ai Bisericii).

  http://www.sfaturiortodoxe.ro/invatatura-crestina-ortodoxa/catehism-invatatura-credinta-crestina-ortodoxa-taina-sfantului-botez.htm

  Există un Botez al muceniciei sau al sangelui (Matei X, 32 ; XVI, 25), cunoscut în cele dintâi veacuri crestine, întelegând prin el moartea martirică, în persecutii, pentru Mântuitorul Iisus Hristos. Sfintii părinti îl socotesc asemenea Botezului din apă si din Duh, umeori chiar mai de pret decât acesta (sfântul Grigorie Teologul).

 2. Nimeni nu ar putea accepta un martiraj de buna voie daca nu i s-ar fi dat de Sus aceasta, daca nu ar fi intarit de Harul lui Dumnezeu. Cei care nu iertau pe altii, cum avem exemple in Vietile Sfintilor, sau din vreo motivatie egoista acceptau sa mearga la mucenicie, cand incepeau chinurile, Harul ii parasea si se lepadau de Hristos si de moartea muceniceasca. Asadar, e o mare eroare sa crezi ca poate cineva duce acest sacrificiu, fara sa fie ajutat de Dumnezeu, si fara a fi trecut, dupa aceasta jertfa, in randul Sfintilor Mucenici. Ma mahneste mult parerea acelor “veritabili” ortodocsi, super-corecti dar pare-se goi pe dinauntru. Oare cati dintre acestia ar suporta macar o intepatura de ac…

 3. Din cate stiu Sfintii Parinti au spus ca “martiriul ereticilor este sinucidere”. Dar eretic nu inseamna neaparat ca nu esti ortodox (formal) , ci ca crezi intr-o erezie (chiar si pana la moarte). Intr-un astfel de caz, chiar si de ai zice ca mori pentru Hristos, pentru care Hristos? Sau mori pentru tine insuti, pentru erezia pe care o identifici cu Hristos, dar care de fapt te indreptateste pe tine? Se poate distinge foarte clar atunci cand cineva moare pentru Hristos, pentru a se indentifica cu martiriul Sau, sau pentru cine stie ce nebunie. A te sacrifica pentru Hristos este cel mai ortodox lucru, chiar si daca nu ai auzit vreodata cuvantul “ortodox”. Pe de alta parte, poti zice cuvantul “ortodox” si de 1000 ori pe zi, dar sa-l intelegi eretic. Nu e de ajuns sa te numesti ortodox ca sa si fii ortodox; distanta este de la Cer la pamant. Si mai bine ar fi fost daca multi nu ar fi auzit de ortodoxie, ca mai mare pacat (erezie) isi fac lor si smintesc pe altii, precum evreii care i-au dorit moartea lui Hristos.

 4. @IoanC

  “Nu e de ajuns sa te numesti ortodox ca sa si fii ortodox;”

  Bine zici, frate Ioane, si mult mai greu vom raspunde noi ortodocsii in fata Domnului Hristos la Judecata, caci mult ni s-a dat si mult ni se va cere. Iar celor carora li s-a dat putin, putin li se va cere !

 5. cred ca intrebarea fiecaruia este:”eu ce as face?”Trebuie sa ne apropiem cat mai mult de Hristos si sa-L rugam in fiecare zi sa ne dea curaj,daca va veni momentul..daca nu ne pregatim de acum..ne va fi imposibil.

 6. Cuviosul Sofronie de la Essex spunea : Stim unde este Ortodoxia dar nu stim unde nu este. Asa cum scrie fratele Iulian, cred ca intrebarea este ce vom face fiecare din noi cand vom avea prilejul de a marturisi: cu cuvantul sau cu fapta. Domnul sa miluiasca.
  P.S. Imi aduc cu drag aminte de ce imi spunea odata un parinte caruia nu ii dau numele: Draga, cand vom ajunge in Rai sa stii ca vom avea 3 mari uimiri: prima ca ne-am mantuit noi, a doua ca vom gasi acolo pe cei la care nu ne-am asteptat si a treia ca nu vor fi cei la care ne-am astepta. Iertati.

 7. Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, Miluieste-ne pe noi!

 8. Pingback: HOLOCAUSTUL CRESTIN - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare