Ambasadorul Ungariei pledeaza fatis pentru AUTONOMIA TINUTULUI SECUIESC

24-06-2012 1 minut Sublinieri

Autonomia e antonimul separatismului și singura soluție de compromis între suveranitatea României și dreptul de autoguvernare al maghiarilor, a declarat, într-un interviu pentru NewsIn, ambasadorul Ungariei la București, Oskar Fuzes.

Diplomatul ungur a precizat că nu-i înțelege pe românii care cred că autonomie înseamnă separatism. ”Autonomia este împotriva separatismului. Separatismul este antonimul autonomiei. Autonomia este singura soluție de compromis, singura soluție sănătoasă și logică între suveranitatea României și dreptul de autoguvernare a minorității maghiare. Din acest punct de vedere, sunt absolut împotriva revanșismului și a pretențiilor teritoriale din partea Ungariei”, a precizat Fuzes.

Acesta a explicat că există mai multe forme de autonomie. Una dintre forme este ”autonomia teritorială unde minoritatea este majoritate, cum este cazul Ținutului Secuiesc”. Pentru ceilalți maghiari din România nu e însă nevoie de autonomie teritorială. ”E nevoie de autonomie culturală sau autonomie personală”, este de părere șeful misiunii diplomatice de la București.

Oskar Fuzes spune că va fi ”păcat” dacă Legea privind statutul minorităților, aflată în Parlamentul, va fi adoptată fără a prevedea autonomia culturală pentru maghiari, așa cum a declarat Victor Ponta.

Pe de altă parte, Fuzes este convins că maghiarii vor obține autonomia.


Categorii

1. DIVERSE, Destramare teritoriala? (Regionalizare, autonomie), Razboiul impotriva Romaniei

Etichete (taguri)

, , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

13 Commentarii la “Ambasadorul Ungariei pledeaza fatis pentru AUTONOMIA TINUTULUI SECUIESC

  1. Autonomia locala, pe baze etnice, nu poate exista intr-un stat unitar, si nu exista in Europa.
    NU va lasati pacaliti, caci ei spun ca in Franta, Spania, exista asa tinuturi, dar nu este adevarat !
    Tara Bascilor (in Spania), Alsace/Loraine/Bretagne (in Franta) sunt niste nume de regiuni, cu un specific traditional, dar nu cu autonomie administrativ-teritoriala !
    Nu va lasati, luptati prin orice mijloace ca sa impiedicati federalizarea Romaniei !

  2. Omul isi face treaba. Nimic anormal sau gresit in asta. Ce am vrea sa spuna, ca nu-si doreste autonomia. Normal ca si-o doreste …

    Anormal e doar modul in care gestioneaza situatia autoritatile romane.

  3. fara sens
    este gresit a delimita un teritoriu pe baze etnice.nu exista nici un tinut secuiesc,exista chioarul,tara maramuresului,crisana,banat,tara moldovei,tara romaneasca sau international tara bascilor,lorena,sau altceva dar nu este decit o delimitare ce tine de traditii nu pe criterii etnice a unei minoritati.maghiarii sint oameni de treaba in marea majoritate nu-i mai agitati.si actuala ungarie a fost tinut romanesc vreti sau nu sa credeti istoric vorbind.am rude maghiari si nu sint deloc preocupati de ideile voastre nefondate din orice punct de vedere.in plus am rude care au luptat si in ungaria pina la budapesta pentru eliberarea tarii dumneavoastra.deci in concluzie tinut secuiesc poate da d.p.d.v.d traditional nicicum administrativ teritorial.tot respectul natiunii maghiare,poporului nu si al altora agenti “”spiritisti””.
    tot o romanie.
    [ Alta imagine ] Cod *
    Nume

    Email

    Doresti sa primesti stiri de la Ambasada.ro?
    Doresti sa afli cand ai primit un raspuns?
    tocmai le-am scris aceste rinduri….
    Doamne ajuta!
    sa fie de rau?

  4. Ambasadorul ştie ce spune. Odată intraţi în gura molohului european finalul nu va fi decât distrugerea statului naţional român. Grav este că în Parlament toate grupurile politice sunt pro europene adică anti-româneşti.

    Drumul spre federalizare este deschis şi românii o susţin, federalizarea, altfel nu ar vota partide pro SUE. Vom alege cedarea de suveranitate în schimbul unei bucăţi de pită? Sincer, cred că da. Păcăleala cu războiul dintre USL şi dictatorul Băsescu se pare că a prins. Scopurile lor sunt însă comune.

    http://www.zf.ro/business-international/ministrul-german-de-finante-vrea-transferarea-mai-multor-competente-politice-catre-ue-pentru-ca-statele-membre-sa-nu-mai-poata-bloca-deciziile-9777221

    @ Hrisanti, imi cer scuze dar greşiţi privitor la Ţara Bascilor.

    http://www.kultura.ejgv.euskadi.net/r46-6614/es/contenidos/informacion/ezagutu_eh/es_eza_eh/adjuntos/eza_ru.pdf

  5. @Traian P

    🙂
    Sigur, impresionant materialul in limba romana pe care mi-l indicati, si totusi continui sa sustin ca nu exista o autonomie de genul celei pretinse de unguri in Romania !
    Tara Bascilor nu este o tara/teritoriu de sine statator, si nici nu se revendica de la vreo tara vecina, asa cum Ungaria isi revendica Transilvania !

    Sa privim lucrurile cu discernamant…

  6. De citit şi articolele acestea pentru a înţelege mai bine ceea ce urmăresc:

    “De ce e bine ca Ținutul Secuiesc să fie autonom”

    http://www.inpolitics.ro/tihamer-czika_b933/de-ce-e-bine-ca-inutul-secuiesc-sa-fie-autonom_35428.aspx

    “Ministrul ungar de Externe:”Autonomia teritorială v-ar face mai puternici”

    http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:hYmpCWpeB_EJ:www.evz.ro/detalii/stiri/ministrul-ungar-de-externe-atonomia-teritoriala-v-ar-face-mai-puternici-965181.html+&cd=19&hl=ro&ct=clnk&gl=ro&client=firefox-a

    “Consider că este un lucru foarte important să se ţină seama că Ţinutul Secuiesc este un ţinut cu o cultură şi cu peste 90% locuitori de limbă maghiară şi aparţine culturii maghiare. Este un unicat de care ar trebui să se ţină cont în România. Eu sper că în cadrul statului român se vor da drepturi speciale acestei minorităţi, drepturi de autonomie”, a declarat fostul guvernator al statului New York.”

    http://www.evz.ro/detalii/stiri/de-ce-vrea-tokes-sa-vina-americanii-sa-prezerveze-tinutul-secuiesc-unicat-rezervatiil-96.html

    Politica lor este aceea a paşilor mărunţi. Exemplul cel mai clar de viclenie este acela al grupului statuar cultural din faţa hotelului Târnava din Odorheiul Secuiesc inaugurat în 2004 pe vremea guvernului Năstase. Sunt acolo 12 statui ale personalitaţilor culturale secuieşti, inclusiv a lui Josef Nyro. Nu ştiu exact dacă tot la inaugurarea din mai 2004 sau după a apărut şi a treisprezecea, aceea a “Secuiului rătăcitor”. Normal că OUG 31/2002 interzicea statuile celor declaraţi criminali de război şi nu puteau scrie Albert Wass, dar se ştie foarte bine pe cine reprezintă.

    http://www.antena3.ro/thumbs/big/2012/03/15/a-ucis-romani-dar-are-statuie-in-romania-afla-ce-personalitate-maghiara-este-celebrata-cu-ocazia-zilei-ungariei-136593.jpg

  7. Bun si? Care-i problema? Ei actioneaza dupa principiul: daca pot s-o fac o fac. Deci pot si fac. Si pot si fac pentru ca li se permite sa faca si sa poata.

    Si problema tiganeasca nu este deloc diferita de cea ungureasca. Se bazeaza pe acelasi principiu.

    Din punctul meu de vederea federalizarea si autonomizarea Transilvaniei este de multa vreme o problema de: “cind” si nu “daca”.

    Si atunci cind se va intimpla multi dintre romanii ardeleni care “au pus botul” la propaganda Soros cu privire la “cit de diferiti si speciali si superiori mai sintem noi fata de miticii de la Bucuresti si toparlanii din Moldova” o sa inteleaga mai exact diferenta dintre a fi condus de miticii romani si de cei unguri. Si am asa, de-o impresie, c-o sa cam regrete…..

  8. Pingback: PROVOCARI IREDENTISTE: Gupul rock KARPATIA ce militeaza pentru revenirea TRANSILVANIEI la Ungaria participa la Festivalul “Insula Secuiasca”, organizat pe BANI PUBLICI - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  9. Pingback: Oficial ungur ameninta cu FURTUNA POLITICA in relatiile romano-maghiare - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  10. Pingback: RAZBOIUL STEAGURILOR. Autoritatile UNGARIEI se amesteca in chestiunea drapelelor TINUTULUI SECUIESC. Va recunoaste BUDAPESTA, oficial, autonomia Tinutului? - Razboi întru Cuvânt
  11. Pingback: UNGARIA ANUNTA MASURI DIPLOMATICE ca raspuns la INTERZICEREA steagurilor Tinutului Secuiesc. BASESCU se spala pe maini, articol propagandistic anti-romanesc si pro-autonomie in NEW YORK TIMES - Razboi întru Cuvânt
  12. Pingback: BASESCU rade cu ORBAN-ul Ungariei. Cine e NEMETH ZSOLT si care e sensul provocarii MAGHIARE? [video] - Razboi întru Cuvânt
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare