ROMANIA LA ORDINELE LUI BASESCU. Ioan Rus si-a dat demisia, PARCHETUL ASMUTIT asupra chestorului AMENINTAT de presedintele suspendat

6-08-2012 10 minute Sublinieri

  • Cotidianul:

După un lung şir de bâlbe. Ioan Rus şi Victor Paul Dobre au demisionat din fruntea MAI

Preşedintele interimar al ţării nu a fost informat despre demisiile de la Interne. Blat cu Băsescu? Vasile Blaga: Ştiam de ieri de demisia lui Ioan Rus

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, crede că demisia lui Ioan Rus şi Victor Paul Dobre de la conducerea Ministerului Administraţiei şi Internelor este “un gest normal”.

Vasile Blaga a declarat că ştia încă de duminică de decizia lui Ioan Rus de a demisiona de la MAI

“Ştiam de ieri de demisie. Eu cred că bine au făcut, pentru că nu au mai dorit să continue implicarea MAI în acest scandal politic, mai ales că vedeţi şi precizările Curţii Constituţionale, care, văzând deciziile din şedinţa de Guvern din 3 august, a atras atenţia că nu se pune problema unui nou recensământ, ci trebuie să se ia în considerare listele electorale actualizate în baza cărora s-a desfăşurat referendumul, a declarat Vasile Blaga.

Preşedintele PDL a spus că în ultimele zile, discuţiile privind listele electorale incorecte “se duc într-o zonă periculoasă pentru România”. “În 10 zile, orice naştere şi orice deces sunt înregistrate în bzaele de date ale MAI. Acolo datele sunt corecte, iar domnii Rus şi Dobre nu au vrut să mai menţină presiunea pe acest minister. Datele de acolo se actualizează în permanenţă, este o actualizare continuă. Nu pot să nu remarc însă afirmaţia domnului Rus privind presiunile foarte mari pe care le face USL asupra MAI şi pe care, iată, şi preşedintele interimar le face. Este inadmisibil ca MAI, principala instituţie de aplicare a legii să fie adus în această situaţie”, a spus Vasile Blaga.

Preşedintele interimar, Crin Antonescu, a declarat, luni, că nu ştia de demisiile de la Interne, că nu a avut nicio discuţie cu Ioan Rus, nici directă, nici la telefon.

“Nu am discutat, nici direct, nici la telefon, nici în vreun alt fel, n-am făcut nicio declaraţie publică la adresa domniei sale, astfel încât n-am o explicaţie pentru o asemenea afirrmaţie (Rus l-a acuzat şi pe Antonescu de presiuni – nr.). Una peste alta, cred că existau motive ca Rus să demisioneze, care ţin de gestiunea pe care ministerul condus de domnia sa o avea de făcut pentru referendum. N-am avut cea mai mică discutie privată, nici oficială, cu domnia sa”, a spus Antonescu, într-o intervenţie la Antena 3.

Presiunile făcute de Traian Băsescu şi de trompeţii săi asupra CCR au funcţionat. După ce au trimis un document OFICIAL Guvernului cu privire la referendum, Zegrean şi compania s-au răzgândit, şi-au dat seama că trebuie să formuleze altfel cerinţele.

DOCUMENTUL OFICIAL trimis iniţial Guvernului de Curte, de care acum se dezice

“In temeiul art 46 si art 47 din Legea 47 /1992 privind organizarea si funcţionarea Curţii Constituţionale, Plenul Curţii Constituţionale, ȋn şedinţa din 2 august 2012, a hotărât să solicite Guvernului să dispună măsurile necesare pentru actualizarea listelor electorale permanente la data de 29 iulie 2012 şi să transmită Curţii Constituţionale numărul persoanelor ȋnscrise ȋn listele electorale permanente, pentru a putea stabili dacă referendumul naţional pentru demiterea Preşedintelui României din 29 iulie 2012 este valabil ȋn conformitate cu dispoziţiile art. 5 (alin. 2) din Legea nr.3/2000 privind organizarea şi desfăşurarea referendumului.

Vă rugăm să transmiteţi datele solicitate până la data de 31 august 2012.

Vă asigurăm de deplina noastră consideraţie.”

În ce ţară s-a mai văzut aşa ceva?

Curtea Constituţională a revenit, luni, cu o adresă către Guvern în care precizează că a solicitat listele electorale permanente, actualizate conform dispoziţiilor art. 17 alin. 2 din Legea nr. 3/2000 privind organizarea şi desfăşurarea referendumului, liste în baza cărora s-a desfăşurat referendumul din 29 iulie.

“Având în vedere interpretările diferite apărute în massmedia şi în conferinţa de presă a Guvernului României, care a avut loc în data de 3 august 2012, cu privire la datele solicitate de Curtea Constituţională, vă aducem la cunoştinţă faptul că, prin Adresa nr. 5305 din 3 august 2012, plenul Curţii Constituţionale a solicitat Guvernului listele electorale permanente, actualizate conform dispoziţiilor art. 17 alin. (2) din Legea nr. 3/2000 privind organizarea şi desfăşurarea referendumului, liste în baza cărora s-a desfăşurat referendumul din 29 iulie 2012 pentru demiterea preşedintelui României, domnul Traian Băsescu. Vă asigurăm, domnule prim ministru, de deplina noastră consideraţie.”, se spune în Adresa trimisă azi la Palatul Victoria. Articolul 17, alineatul 2 din Legea 3/2000 arată că “reactualizarea listelor electorale permanente se face de către primari… in termen de cel mult 5 zile de la data stabilirii zilei referendumului”.

Actualizarea listelor, cel mai probabil nu va mai avea loc, iar listele electorale vor rămâne pline de morţi ca să nu se îndeplinească cvorumul, şi Băsescu să se întoarcă la Cotroceni, împotriva voinţei a milioane de oameni.

Presiunile  presei aservite şi ale lui Băsescu au funcţionat

Ce a scris România Liberă în weekend 

“După ce Curtea Constituţională a anunţat amânarea deciziei cu privire la validarea referendumului pentru demiterea preşedintelui, au fost emise doua adrese, una către presă, alta catre Guvernul României, cu conţinut juridic total diferit. In adresa trimisă Guvernului, Curtea solicită actualizarea, până la 31 august, a listelor, iar ȋn comunicatul trimis presei, Curtea anunţă că a cerut ” listele electorale permanente actualizate ȋn baza cărora s-a organizat referendumul”.

Ce mai a mai scris România Liberă. “Contactat telefonic de RL, presedintele Curţii, Augustin Zegrean, a negat că ar fi cerut Guvernului actualizarea acum, după referendum, a listelor folosite la referendumul din 29 iulie. Domnia sa ne-a spus că a solicitat din nou de la Guvern listele ȋn baza cărora s-a votat déjà la referendum deoarece instituţii diferite ale statului au transmis date contradictorii, care nu puteau fi folosite pentru a se putea da un verdict corect. Surse din CCR spun că cel mai probabil asistentul magistrat care a redactat adresa către Guvern a schimbat conţinutul, pentru a permite ministrului de Interne Ioan Rus, fără a risca pedeapsă penală prea mare, să “actualizeze” listele permanente, adică să şteargă cât mai multe persoane, deşi aceste liste au fost FOLOSITE déjà la refendumul din 29 iulie. Preşedintele Curţii, Augustin Zegrean, trebuie să sesizeze Parchetul, mai ales că nu ar fi prima greşeală de acest fel la Curte, spun specialiştii”, au îndemnat deontologii de la România Liberă.

Cum au apreciat trompeţii lui Băsescu DOCUMENTUL iniţial trimis Guvernului

“Dacă ar fi real conţinutul acestei adrese, ar ȋnsemna ca instanţa Curţii Constituţionale a României SOLICITA modificarea unor liste electorale permanente ȋn baza cărora DEJA s-a votat, ceea ce este absolut ȋmpotriva tuturor normelor unui stat de drept, cu atăt mai puţin ale unui stat din UE”, scrie România Liberă. Nu dau “vina” pe Curte – că nu-i de bon ton, ci inventează… un asistent magistrat care a redactat adresa către Guvern… schimbând conţinutul. Ce au dorit de fapt trompeţii lui Băsescu: CCR să trimită o NOUĂ dispoziţie către Guvern convenabilă lui Traian Băsescu”, a îndemnat România Liberă. LUCRU CARE S-A ÎNTÂMPLAT AZI.

Băsescu a atacat și el și a făcut presiuni

În “intervenția” lui de sâmbătă cu nimeni, de la sediul de campanie, Traian Băsescu a tras de urechi Curtea Constituţională.

“Aş vrea să am un comentariu şi despre adresa pe care CCR a transmis-o guvernului. Practic să ceri actualizarea până la 29 iulie este împotriva legii. Actualizarea trebuia făcută conform legii până la maximum cinci zile de la data stabilirii datei referendumului. Asta înseamnă că, dacă pe data de 6 iulie s-a stabilit data referendumului ca fiind 29 iulie, listele electorale trebuie să cuprindă situaţia de la 11 iulie”, a spus Traian Băsescu. Băsescu ar fi vrut ca tot cinci zile să aibă guvernul la dispoziţie şi pentru actualizarea listelor, şi nu până la sfârşitul lunii.

“Termenul dat de lege este cinci zile. Asta înseamnă că, în mod normal, preluând informaţiile de la instituţii, Guvernul poate actualiza listele în exact cinci zile de la data solicitării. Pentru că acesta este termenul stabilit de lege, cinci zile. Mă rog, au şansa să o facă până pe 31 (august n.r.)”, a susţinut Traian Băsescu.

Miza diversiunilor și presiunii: listele electorale permanente

Conform legislaţiei electorale în vigoare, cetăţenii români cu drept de vot, dar cu reşedinţa sau cu domiciliul în străinătate fac parte din categoria alegătorilor care nu pot fi trecuţi pe listele electorale permanente. Concluzia? Mai puțin alegători pe listele cerute de CCR, cu posibilitatea atingerii cvorumului și, în consecință, validarea referendumului.

Băsescu a făcut presiuni și duminică

“La  CCR, se va da o citire corectă a definiţiei listei electorale permanente cînd este vorba de alegerea sau destituirea presedintelui României”, a transmis duminică seara Traian Băsescu de la sediul său de campanie.

Precizarea a venit doar după ce el a invocat mai multe articole de lege, care, în opinia lui – care sfidează orice evidență – face ca numărul alegătorilor să crească, și nu să scadă, și astfel să fie invalidat referendumul.

A spus cum trebuie judecat

“În cazul de faţă, pentru destituirea presedintelui, sunt două legi: legea referendumului şi a doua, mama legilor, Constituţia. Constituţia spune, cu privire la alegerea preşedintelui României: este declarat ales candidatul care a intrunit în primul tur de scrutin majoritatea voturilor exprimate de alegatorii inscrisi in listele electorale. Orice alt tip de lista se comaseaza in lista electorala. Daca asa se alege presedintele, cu majoritatea voturilor celor inscrisi in listele electorale – listele permanente şi listele speciale, înseamnă că tot aşa se şi destituie (Cine spune că așa se destituie? Ați ghicit. Traian Băsescu -nr). Oriunde s-ar afla, orice cetatean roman, cand e vorba de destituirea presedintelui, merge si votează. Orice cetăţean cu drept de vot este in lista permanenta (fals – nr.) pentru alegerea presedintelui României. Aici aveti explicaţia de ce eu am spus la un moment dat că, dacă se fac corect listele electorale pentru referendum, vor fi 300.000 de electorali mai mulţi“, a spus Băsescu, care a dat apoi citire și altor articole de lege, de care Curtea ar trebui să țină cont.

Chestorul Constantin Manoloiu, şeful Serviciului Evidenţa Populaţiei, a fost citat luni la Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (PICCJ), pentru a fi audiat în legătură cu adresele transmise Curţii Constituţionale pentru soluţionarea referendumului, informaţiile din acte contrazicându-se.

Constantin Manoloiu a fost pus oficial sub acuzare, împotriva ofiţerului de poliţie fiind declanşată urmărirea penală pentru abuz în serviciu contra intereselor publice. […]

Preşedintele suspendat, Traian Băsescu, a declarat, vineri, 3 august, că şeful de la Evidenţa Populaţiei, chestorul Constantin Manoloiu, “a minţit” ori înainte, ori după referendum.

Băsescu a susţinut că decizia din 2 august a Curţii Constituţionale – prin care s-a amânat validarea sau invalidarea referendului din 29 iulie – a fost generată de un chestor. “Nu ştiu dacă e bine, domnul chestor. Aţi minţit ori înainte de organizarea referendumului, ori ieri. (…) Mă tem că eu v-am făcut chestor. Nu ştiu dacă-i bine, domnul chestor”, a spus Traian Băsescu.

“Este clar că Ioan Rus a dat o dispoziţie pe data de 2, după ce pe 1, ca de altfel şi înainte de desfăşurarea referendumului, dăduse dispoziţie să dea cifra corectă. Pe data de 2, Ioan Rus a dat dispoziţia să blocheze decizia Curţii Constituţionale, şi atunci chestorul şef cu Evidenţa Populaţiei nu a făcut decât să se execute, numai că Ioan Rus şi chestorul trebuiau să ştie un lucru. Au văzut cazul Adrian Năstase, când cel care a dat dispoziţia şi a fost beneficiar, omul politic, a primit doar doi ani de închisoare, pe când funcţionarii care au executat fapta ilegală au primit 5, 6, 7 ani. Deci, eu cred că domnul chestor nu a învăţat nimic din cazul Năstase, a mai susţinut Traian Băsescu.

Curtea Constituţională explică USL de ce „boicotul” lui Traian Băsescu asupra referendumului ESTE LEGAL

Cei nouă judecători ai Curţii Constituţionale şi-au motivat vineri decizia de a respinge toate contestaţiile privind organizarea referendumului din 29 iulie, pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu. Printre altele, ei au explicat şi de ce îndemnul PDL şi al lui Traian Băsescu către alegători, de a nu merge la vot, este legal şi constituţional.

“Boicotul” asupra referendumului, aşa cum l-a calificat USL, nu reprezintă o încălcare a legii sau “un abuz de drept”. Judecătorii arată în motivarea lor că “legea nu prevede obligaţia cetăţenilor de a participa la referendum, ci dreptul acestora. De altfel, Constituţia consacră dreptul de vot, şi nu obligaţia de a vota. (…) Aşadar, ţine de voinţa fiecărui cetăţean de a decide în mod liber dacă îşi exercită acest drept. Acesta nu poate fi obligat să îl exercite sau dimpotrivă să nu îl exercite”.

Judecătorii mai arată de asemenea că statul acasă, în mod deliberat, este tot un mod de a-ţi exprima opinia politică.

“Exprimarea unei opţiuni politice poate avea loc nu numai prin participarea la referendum, ci şi chiar prin neparticiparea la acesta mai ales în situaţiile în care legislaţia relevantă impune un anumit cvorum de participare. În acest fel, se poate crea o majoritate de blocaj raportat la numărul cetăţenilor unui stat; în acest mod, cei ce aleg să nu îşi exercite dreptul la vot consideră că printr-o conduită pasivă îşi pot impune voinţa politică. Astfel, alegând să nu îşi exercite un drept constituţional, cetăţenii îşi văd realizate propriile lor convingeri prin neacceptarea, în mod indirect, a celor contrare. De aceea, neparticiparea la referendum, mai exact neexercitarea dreptului la vot, este tot o formă de exprimare a voinţei politice a cetăţenilor şi de participare la viaţa politică”.

Singura condiţie pentru ca neparticiparea la vot să fie legală este aceea de a nu fi impusă de cineva cu forţa, acelaşi lucru fiind valabil şi pentru mersul la vot. Traian Băsescu şi PDL au avut dreptul, ca orice partid politic, să lanseze acest îndemn.

“Partidele politice pot îndemna sau din contră să nu îndemne cetăţenii să voteze, ambele aspecte ale dreptului la vot contribuind la definirea şi la exprimarea voinţei politice a cetăţenilor. Ceea ce însă partidele politice nu pot întreprinde este obligarea cetăţenilor la a vota sau, din contră, la a nu vota, întrucât numai în acest caz dreptul la vot este golit de conţinut”, arată judecătorii.

“Neparticiparea la vot, având în vedere cele mai sus expuse, nu este susceptibilă de a atrage în accepţiunea Constituţiei astfel de sancţiuni, neputând fi calificată în nici un fel ca fiind contravenţie sau infracţiune”, concluzionează CCR.

Guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, a declarat luni că politicienii vor afla curând că pe pieţele financiare “gura bate fundul”, singura soluţie fiind dialogul, care ar trebui să domine discursul politic, iar cine nu îl stăpâneşte să plece, fără a avea pretenţia să-i scoată pe ceilalţi din casă.

“Folosesc cuvintele unui foarte bun prieten al României, personalitate în lumea finanţelor, care mi-a spus chiar aşa: «Măi, voi chiar nu aveţi ce să faceţi?» (…) Aşa judecă lumea, şi nu trebuie uitat că lumea aceasta este formată din pieţe de unde România ia sume importante ca să-şi finanţeze deficitul bugetar şi ca să merg mai departe pentru a plăti salarii, pensii. Deci, aici nu e vorba de o joacă a BNR şi de o interferenţă. Aici este vorba de a trasmite semnale foarte clare că această ţară trebuie să meargă înainte, instituţiile trebuie să-şi facă datoria (…) Fiecare trebuie să-şi facă datoria, iar în materie de finanţe internaţionale, atenţie, şi în finanţe interne, mai mult decât în oricare altă parte, spun eu că gura bate fundul, şi îl bate rău de tot. Şi nu avem nevoie de aşa ceva. Este un mesaj pe care îl repetăm“, a spus Isărescu.

El a arătat că BNR îşi face datoria, caută să obţină profit şi să achite la buget 80% din această sumă, care-l ajută pe ministrul de Finanţe Florin Georgescu să-şi îndeplinească obiectivele.

Guvernatorul BNR: “Deocamdată se vede pe curs. Se va vedea şi pe costurile de finanţare, inevitabil”

“Nu pot să spun mai mult pentru că suntem neutri politic, dar trebuie să spunem societăţii româneşti realitatea. Şi realitatea este aceasta: depindem de pieţele internaţionale şi ele te penalizează dramatic. Deocamdată se vede pe curs. Se va vedea şi pe costurile de finanţare, inevitabil. Şi e greu să discerni cât vine din plan internaţional, din locaţie geografică, din imagine şi cât vine din ce se întâmplă pe plan intern”, a spus guvernatorul BNR.
Isărescu a adăugat că BNR speră ca dialogul să fie cel care să domine viaţa politică în următoarea perioadă.

“Politicienii asta dezvoltă, nu? Arta dialogului, asta e meseria lor. Cine nu ştie să dialogheze poate să meargă acasă şi să nu ne scoată pe noi din casă. Politicienii trebuie să discute şi să găsească soluţii la situaţia actuală. Politicienii trebuie să se aşeze la masă şi să găsească soluţii, nu să interpreteze cursul că se duce în sus din cauza lui cutare sau lui cutare. Cursul este, cum v-am spus, o primă faţă. Mă opresc aici să nu capete alte conotaţii, dar m-aţi întrebat, nu? N-a fost iniţiativa mea”, a conchis Isărescu.

Nota noastra:

Absolut socant cum Traian Basescu, asa suspendat cum este, reuseste sa conduca dictatorial Romania. A amenintat presedintele pe chestorul Manoloiu, dandu-i inclusiv termenele de puscarie pentru “rebeliunea”  sa, iata ca Parchetul s-a executat si a inceput urmarirea penala impotriva acestuia.

A spus Traian Basescu cum trebuie sa procedeze Curtea? Curtea s-a executat si, incalcand propriile sale decizii si comunicate de saptamana trecuta, astazi a schimbat schimbarea modificarii si a impus singura solutie – castigatoare pentru Traian Basescu: cvorumul se calculeaza pe o statistica falsa.

In plus, motivatia CCR de a considera legitim boicotul PDL si al lui Traian Basescu este efectiv o rusine, o jignire pentru inteligenta oricui. A preluat propaganda basesciana fara rest si fara nuanta. Cum sa fie legitima boicotarea unui referendum, cum sa echivalezi statul acasa cu un act de vointa politica? Cine masoara cati din cei care au stat acasa au stat ca sa isi exercite vointa politica sau au stat pentru ca nu ii mai intereseaza DELOC politica?

Interventia lui Isarescu este si ea de o ipocrizie specifica celor din bransa dumnealui. Odata, pentru ca problemele cu cursul leului nu sunt provocate neaparat de situatia politica, asa cum a explicat Ilie Serbanescu. Conform acestuia din urma, devalorizarea leului era inevitabila si, in plus, parte a acordului deja incheiat cu FMI. Apoi, a face caz de lipsa negocierilor politice, in conditiile in care un actor politic anume tine discursuri urlate despre lovitura de stat si despre cum vor face inchisoare cei care au indraznit sa-l suspende, este rizibil. De fapt, nu, este inca o dovada ca pentru establishmentul puternicilor zilei, pentru tot felul de eurocrati si trilaterali, mentinerea lui Basescu la putere e esentiala.

Asa se face ca, in aceasta lume desprinsa clar din romanul distopic 1984, al lui Orwell, boicotul devine vot exprimat, autoritarismul brutal inseamna negociere si dictatura unui singur om democratie. 

Sa ne pregatim de ce poate fi mai rau!

Legaturi:

*


Categorii

1. DIVERSE, Alegeri in Romania, Opinii, analize, Razboiul impotriva Romaniei, Tradatori si lichele

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

21 Commentarii la “ROMANIA LA ORDINELE LUI BASESCU. Ioan Rus si-a dat demisia, PARCHETUL ASMUTIT asupra chestorului AMENINTAT de presedintele suspendat

  1. Si totusi le e frica..grozav de frica. Si daca il repun pe Base, absolut previzibil privind sensul evenimentelor, frica nu va disparea. Din contra.

  2. Eu nu m-am lamurit cu un aspect. De ce sunt cerute listele actualizate? Nu le aveau? Trecand peste toate povestile din culise, aceasta simpla cerere este absudra. Rezultatele de la BEC contin si acele liste implicit. Altffel care e diferenta intre actualizarea listelor si listele actualizate?
    Oricum, nu e de tolerat o asemenea situatie din partea noastra, a poporului. Probabil celor de sus le-a scapat si lor din mana cam tare si acum o dreg greu si in vazul tuturor.

  3. Cetățeanul în tricou albastru, varianta dâmbovițean-portuară a bolșevismului întrupat, face zilnic doar ce știe din trecutu-i securist: amenință, denigrează, acuză și minte cu nerușinarea-i caracteristică, rânjind cu sadism de suferința milioanelor de români și pe cheltuiala lor, care l-au plătit vrând-nevrând (în funcția de președinte = călău și gropar al țării) ca să beneficieze de cele mai mari onoruri și privilegii. Ca un îndrăcit obsedat de propria imagine și putere pe care și le dorește prelungite la nesfârșit, acest bolnav (păcătos voit) , prin fiecare ieșire în public, violează bunul simț, normalitatea, valorile morale și spirituale românești (cuviință, respect, omenie) și democrația în văzul lumii întregi, intimidându-i prin tupeu și amenințări (ca și țiganii din autobuze susprinși în flagrantul furăciunii) pe toți care-l pot demasca și arăta în escrocheria lui.

    Tehnicile lui de manipulare, de diversiune și presiune nu mai sunt subliminale, au devenit supraliminale, grețoase și sufocante. Pe zi ce trece, manifestările îndrăcirii și îndârjirii lui ating limitele unui conflict paranoic cu toată lumea. De la ”pușcăriabilii” (nicidecum dovediți ca hoții și incompetenții slugarnici din camarila lui mafiotă) din parlament, la chestorii și judecătorii, și-n cele din urmă la electorii români care nu-l mai vor, ba chiar și toți românii cumsecade, toți suportă scuipaturile și bă(BEEP)inile trase cu dispreț total de acest inculpat penal viclean și criminal.

    De ce tace Biserica? Cetățenii români, majoritatea ortodocși, nu merită să fie respectați și slujiți? Oare-n țară nu mai este nici un păstor, nici un prooroc? Au toți s-au abătut și netrebnici s-au făcut de tac complice? Au tot poporul s-a rătăcit de la calea lui Dumnezeu, urmându-i pe conducătorii corupți și păcătoși?…

    Mi-aduc aminte că și regii idolatrii și autolatrii Ahab și Irod, când nu-și mai încăpeau în piele datorită dorinței lor de stăpânire și de control total care le dilatase ființa în dictatori antitei, au pierit în rușine și uitare… Față de situația noastră, în acele vremuri erau Sfinții Ilie și Ioan Botezătorul care-i mustrau pentru păcatele, aroganța și crimele lor spre pocăință!

    Trimite-ne, Doamne, și nouă Sfinți păstori și călăuzitori curajoși, ca să nu pierim dinaintea Ta! „Dumnezeule, milostiveşte-Te spre noi şi ne binecuvintează, luminează fața Ta spre noi şi ne miluieşte!” (Ps. 66, 1)

  4. lasa-le incolo de liste ca nu asta e marea problema.problema majora este aceea ca o masa de romanii,specific MASA(oameni sunt cei cu un pic de creier -cel putin-) care nu au avut amabilitatea sa rupa 10 minute din timpul lor de ascultat manele si mancat friptane ca sa puna stampila pe un amarat buletin de vot.respect celor care au venit si au votat fie da sau nu.cei care nu au votat sa isi vada urmarile faptelor lor,pe care desigur ca le vom suporta si noi.asta este rezultatul manelizarii,balcanizarii,dezradacinarii unui popor cu aspiratii alese si virtuti nebanuite,popor care si-a uitat telul sau.asta au ajuns romanii,gunoiul europei.pacat de oamenii care au incercat sa construiasca o tara pe temeiuri crestine.

  5. Dragi tovarasi si pretini ! In Republica Basista Romania, presedintele suspendat vegheaza dintre gratiile sediului de campanie ca viata “ungurenilor”, pardon, romanilor sa fie cat mai linistita si democrata ! Dormiti linistiti “ungureni”, pardon, romani, caci BUM !!!
    (Basescu, Ungureanu, Macovei) vegheaza pentru voi!
    Cand va veti trezi, tara va fi deja spulberata !

  6. Pai, atunci o decizie CCR nu mai are sens. Ce anume dureaza atata timp sa folosesti aceleasi liste? De fapt ce sa dureze, daca nu: si aceasta decizie CCR a fost facuta sa functioneze in favoarea basismului, ca sa mai adoarma putin vigilenta poporului dupa care sa-l loveasca inca si mai tare. Asa a facut si la protestele din iarna; chiar domnule Basescu, unde sunt dosarele cu diversiunea de atunci?

  7. Deci, cum spuneam si intr-un comentariu anterior, astia de la USL sunt clar batuti in cap. Ii toaca Basescu ca pe chiftele. Nu au, din pacate pentru ei, nicio sansa iar aceasta lupta este cu siguranta pierduta pentru ei.

    Nu imi dau seama insa daca aceasta infrangere va fi, neaparat, si o infrangere pt. Romania. Romania este deja infranta in momentul in care spunem ca ne deranjeaza ca manelistii nu au iesit la vot dar, in acelasi timp, nu ne deranjeaza faptul ca ei exista printre noi, sunt majoritari, ne dicteaza cum sa ne traim vietile si cum sa ne educam copiii.

  8. “De ce tace Biserica? Cetățenii români, majoritatea ortodocși, nu merită să fie respectați și slujiți? Oare-n țară nu mai este nici un păstor, nici un prooroc? Au toți s-au abătut și netrebnici s-au făcut de tac complice? Au tot poporul s-a rătăcit de la calea lui Dumnezeu, urmându-i pe conducătorii corupți și păcătoși?…”

    Cetatenii romani ortodocsi (doar in statistici), sunt respectati si slujiti de pastorii Bisericii tot pe atat pe cat ei Il respecta si Ii slujesc lui Dumnezeu. Din pacate, se vede ca avem ceea ce meritam.
    Vorba Parintelui Arsenie Boca: tu Ma rogi sa incetez cu necazurile, Eu ii rog sa inceteze cu pacatele. Cine de cine sa asculte? 🙁

  9. scuze, dar nu prea inteleg faza cu “gura bate fundul”
    cine e “gura” si cine e “fundul”? poate ma lamuriti si pe mine.
    si de cand asemenea o exprimare??? 😮
    pe-aia cu “pestele de la cap se impute” o fi auzit-o? nu cred ca are tupeu s-o si recunoasca… public.

  10. @florin m:
    Sensul este, dupa Dex online:

    vorbele spuse în pripă atrag după sine regrete, repercusiuni etc.

    E un proverb care, in original, folosea chiar cuvantul considerat mai vulgar azi pentru “posterior”. Nu asta e problema, limbajul, ci interventia cu iz politic in favoarea revenirii la ‘stabilitatea’ cu Basescu la Cotroceni.

    Alte lucruri pe aceeasi linie orwelliana au continuat si azi:

    http://www.hotnews.ro/stiri-politic-12973451-ultima-ora-fraza-cheie-care-spune-cetatenii-romani-domiciliul-strainatate-trebuie-luati-calcul-stabilirea-cvorumului-fost-publicata-monitorul-oficial-devine-operanta.htm

    http://www.cotidianul.ro/pdl-ameninta-cu-plangeri-penale-190782/

    http://www.cotidianul.ro/ccr-care-scrie-dupa-cum-dicteaza-basescu-la-tv-se-plange-de-presiuni-la-comisia-de-la-venetia-190765/

    http://www.gandul.info/news/comisia-de-la-venetia-se-declara-surprinsa-si-socata-de-romania-respectati-pe-deplin-independenta-ccr-si-abtineti-va-de-la-presiuni-9928063

    http://www.gandul.info/international/viviane-reding-dupa-ce-comisia-de-la-venetia-s-a-declarat-socata-de-evenimentele-din-romania-sunt-de-acord-9928211

    http://www.hotnews.ro/stiri-esential-12971598-figaro-tara-lui-eugene-ionesco-absurdul-nu-mai-ucide-usl-ales-sugestia-lui-bertolt-brecht-nu-mai-simplu-pentru-guvern-dizolve-poporul-aleaga-altul.htm

    http://www.gandul.info/international/comunitatea-evreiasca-despre-numirea-lui-dan-sova-in-functia-de-ministru-doar-in-romania-poti-sa-negi-holocaustul-si-apoi-sa-fii-numit-ministru-9927947

  11. Pingback: Traian Basescu si revenirea atmosferei anilor bolsevici: TEROARE SI TUPEU - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  12. Stati oleac’…nu s-a termenat cancanul…ca desi adversarul parea la podea dupa o serie de lovituri aplicate shmekereste de suspendacu…

    Judecătorul constituţional Tudorel Toader a anunţat miercuri că, în cursul serii, a avut o discuţie cu preşedintele Curţii Constituţionale, Augustin Zegrean, căruia i-a solicitat convocarea plenului CCR “poate chiar mâine (joi, n.n.) la prima oră”, pentru a lămuri toate aspectele, având în vedere şi faptul că nu a ştiut nici de erata trimisă luni în numele CCR la Monitorul Oficial, nici de sesizarea Comisiei de la Veneţia. Reacţia lui Tudorel Toader vine după ce, cu o zi înainte, un alt judecător constituţional, Ion Predescu, produsese surpriza, într-un interviu pentru gândul. Judecătorul Ion Predescu ne spusese că decizia de a trimite erata ar fi trebuit luată în plenul CCR, cu toţi cei 9 judecători de faţă. “Trebuie să aştepte răspunsul competent al plenului Curţii. Dacă s-a luat decizia doar cu cinci prezenţi nu este legal, o decizie se ia în cvorum minim cu şase prezenţi. Dacă a survenit o problemă urgentă, Curtea Constituţională poate fi convocată mai devreme de 31 august. Monitorul Oficial poate publica doar după respectarea cu rigoare a legii. Dacă au dubii pot aştepta plenul Curţii, nu ce a trimis judecătorul de serviciu”, a precizat judecătorul Ion Predescu.

  13. Pingback: ADIO, SUVERANITATE, ADIO LEGE, ADIO ROMANIA! Bun gasit teroare, absurd, dictatura! CCR se executa: BASESCU LA O SAPTAMANA DE COTROCENI - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  14. Pingback: NOI GRAVE ABUZURI SECURISTIC-ANTIHRISTICE ALE REGIMULUI BASESCU: Slujba de Adormirea Maicii Domnului intrerupta in comuna Suraia! Tarani scosi din biserici pentru a fi interogati de procurorii DNA, obligatoriu cu mana pe Biblie! - Razboi întru Cuvânt -
  15. Pingback: INTRAREA IN NOAPTEA RAZBUNARII (I) - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  16. Pingback: REFERENDUM INVALIDAT DE CCR CU 6-3, BASESCU SE INTOARCE LA COTROCENI GRATIE CEDARII ASPAZIEI COJOCARU - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  17. Pingback: Rus, Maior, MRU sau TOTI OAMENII… NOII SECURITATI “TRILATERALE”. “Statul de drept” condus prin serviciile secrete si PROCURORII “INDEPENDENTI” CARE UMFLA GOGOASA “FRAUDELOR” depasindu-l in absurd si in
  18. Pingback: "JOS MASCA, DOMNULE PONTA! JOCI PENTRU BASESCU!" S-a ales praful si de ILUZIA USL. Regimul securist Basescu si-a gasit "mostenitor" taman printre liderii care au castigat alegerile pe valul antiprezidential - Razboi întru Cuvânt - Re
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare