RISC DE “RAZBOI CIVIL” IN PIATA UNIVERSITATII DUPA REFERENDUM?/ Ticalosia Europei, dictatul cvorumului, schizofrenia boicotului si DEMNITATEA VOTULUI

28-07-2012 8 minute Sublinieri

Cititi si:

***

Desi parea doar o varianta imbratisata de adeptii „teoriei conspiratiei”, ipoteza declansarii unui adevarat razboi civil capata tot mai mult contur. Ultimele informatii venite din lumea serviciilor secrete nu fac decat sa intareasca aceste temeri. Mai ales ca duminica seara, de la ora 21.00, membrii tuturor structurilor de informatii au fost mobilizati la Piata Universitatii.

Iar cele doua tabere distincte de „civili” inarmati vor scoate la inaintare si propriile grupuri de manevra. Ceea ce, pe fondul nervilor deja intinsi la maxim, poate avea consecinte dramatice.

Plimbarica de seara

Ofiterii de informatii ai structurilor recunoscute ca fiind inca loiale presedintelui suspendat Traian Basescu, in frunte cu SPP-ul si Biroul Cercetare-Documentare al Jandarmeriei Romane,  au fost cei care au dat semnalul mobilizarii. Ordinele s-au transmis prin viu grai, cadrele fiind  chemate sa se prezinte musai duminica in Piata Universitatii, la ora 21.00, pentru o „plimbarica de seara”. Anuntul i-a luat prin surprindere pe cei convocati, mai ales ca acestia stiau ca zona respectiva urma sa fie impanzita cu „colegii” de la SRI, a caror misiune era tocmai sa vegheze ca situatia sa nu degenereze. Prinzand de veste de miscarea rivalilor de moarte, conducatorii structurilor care sprijina fatis actualea coalitie guvernamentala, au decis sa contraatace. Astfel ca numerosii „civili” apartinand Ministerului de Interne au fost si ei chemati, tot „pe cont propriu”, sa ocupe aceeasi Piata a Universitatii, tot la noua seara.

Pregatiti pentru orice

Multi dintre membrii acestor structuri speciale au fost colegi in trecut, chiar daca acum au nimerit in tabere rivale. Si sunt prieteni de familie. Asa ca „telefonul fara fir” functioneaza perfect in sistem, iar ei au putut afla ca practic nu este serviciu secret care sa nu-si scoata oamenii in strada duminica seara. Pana si mult mai rezervatele SIE si DGIA vor fi la Universitate. Mai mult, se vorbeste deja de prezenta galeriei steliste, de partea „suspendatilor”, si de cea a dinamovistilor, pe celalalat trotuar, printre „civilii” Ministerului de Interne. Astfel ca, dupa cum recunosc chiar cei din Servicii, „ acolo poate izbucni un razboi civil in orice clipa. Deja si noi suntem cu nervii la pamant, inraiti unii impotriva altora, iar cum vom fi si dotati conform fisei postului, fereasca Dumnezeu de ce poate fi mai rau! Momentul critic nu va fi la incheierea votului, la 23.00, ci atunci cand una dintre tabere va incerca sa ocupe Piata. Pentru ca ori unii, ori altii vor fura cu siguranta startul.”

Pentru că Traian Băsescu și PDL ne-au cerut tuturor românilor să nu participăm. Dreptul la vot ne aparține, nu ni l-a dat nici Traian Băsescu, nici Adriean Videanu. A susține că e mai bine să nu te prezinți este mai mult decât o jignire. Este sâmburele oricărei gândiri totalitare, fie de dreapta, fie de stânga. Este concepția conform căreia poporul are nevoie de călăuzire, de o avangardă ideologică, revoluționară, singura în stare să deosebească binele de rău: „Lăsați-ne pe noi să judecăm în locul vostru, lăsați-ne să vă conducem, voi trebuie doar să ascultați și să vă sacrificați la nevoie”. Și vai, este întotdeauna nevoie de sacrificiul poporului!

Pentru că referendumul nu este lovitură de stat. Consultarea populară se face cu aprobarea Curții Constituționale. Referendumul nu privește nici înlocuirea Avocatului Poporului, nici schimbarea președinților celor două Camere. Mult invocata Curte Constituțională, în judecata ei neafectată de nicio legislație de limitare a competențelor în această privință, a decis că referendumul este legal și constituțional. Este dreptul cetățenilor României de a  arbitra o criză pe care actorii politici au fost incapabili să o evite. Era mai bine pentru toată lumea să nu se fi ajuns aici. Dar, ajunși în acest punct, singura soluție de stingere a conflictului este voința românilor.

Pentru că absenteismul nu este rezolvarea. Invalidarea referendumului pentru lipsa pragului de prezență va crea cu adevărat haos constituțional. Un rezultat valid al referendumului va duce fie la reluarea mandatului prezidențial până în 2014, fie la alegeri anticipate. Invalidarea unui referendum în care marea majoritate a votanților se va pronunța pentru demiterea lui Traian Băsescu, ceea ce este foarte probabil în urma deciziei de boicot, lasă terenul liber unor abordări care pot scăpa ușor de sub control. În lipsa arbitrului popular, nu va mai exista niciun arbitru și nicio regulă.

Pentru că impunerea pragului de prezență este un act fără precedent în relațiile dintre membrii Uniunii Europene. Nu cred că domnul Barroso sau doamna Merkel ar fi putut emite asemenea solicitări în cazul unui alt stat european. Se tot repetă că este vorba despre valori europene. Este descurajarea participării la vot o nouă valoare pe care s-a hotărât să o apere Comisia Europeană și noi nu știm?

Pentru că democrația nu a stat niciodată într-un singur om, fie el și Traian Băsescu. Dacă ar fi așa, nu ar trebui să facem un referendum prin care să îi oferim președinția pe viață? De data asta, fără prag de participare, nu-i așa?

Pentru că demagogia, manipularea și minciuna legate de situația politică din România au depășit orice limită și orice graniță.

Pentru că nu ne putem câștiga credibilitatea ca națiune decât acționând democratic într-o criză în care se vorbește despre încălcarea democrației. Pentru că, adversari și susținători ai lui Traian Băsescu, mâine ne vom întâlni din nou pe stradă. Pentru că trebuie să punem capăt urii ca mod de a face politică.

Și pentru că este o chestiune de demnitate.

A rămas înregistrat pe camere: Martin Schulz a zis că Băsescu trebuie să scape nepedepsit. Că toţi cei care au furat sub protecţia lui trebuie să rămînă neatinşi. Şi că, în următorii doi ani şi jumătate, pînă în noiembrie 2014, cînd Traian Băsescu expiră la termen, românii trebuie să înghită ceea ce li s-a năzărit unui neamţ, unui portughez, unui belgian sau unei luxemburgheze cu nume de poşetă. Aşa a zis socialistul ăla cu bărbuţă şi ochelari, chiar dacă a folosit alte cuvinte. În realitate, a spus că la referendum trebuie să se prezinte nouă milioane de alegători. Ponta a repetat şi el cifra, dar a fă­cut-o cu privirea paralizată a unei antilope Gnu, trosnind între fălcile unui leu, după ce a fost fugărită prin democraţie de cei mai iuţi gheparzi ai Bruxelles-ului.

Suspendarea asta a fost o problemă de viteză, ni s-a spus, asta ne-a deranjat. De legal, a fost legal, e adevărat, dar, ştiţi, v-aţi mişcat cam repede. Ca să fie pe gustul nostru, legile trebuie aplicate încet. Despoţii care se baricadează lent, autocraţii care se împresoară cu dosare domol şi securiştii care nu arată nici o grabă atunci cînd se protejează cu Parchete şi servicii sînt garanţii Constituţiei, nu ştiaţi? Birocraţia are capriciile ei, hélas.

Cele nouă milioane de alegători cu care ne-am potcovit de la cineva care habar nu are cine e Băsescu sînt, de fapt, 9.150.654. E jumătate din populaţia cu drept de vot din 2003. Între timp, traiul bun a mai împuţinat-o cu aproape două milioane, după cum zice rezultatul preliminar de la recensămînt. Martin Schulz o fi numărat cu atenţie cadavrele, atunci cînd a fost de părere – cu alte cuvinte, desigur – că Traian Băsescu nu trebuie judecat pentru spălare de bani. Jose Manuel Barroso o fi înţeles, la rîndul lui, că românii adoră să-şi vadă salariile şi pensiile scăzînd, atunci cînd a fost de părere – cu alte cuvinte, desigur – că Traian Băsescu nu trebuie urmărit pentru vînzarea flotei. Poate că şi Herman Van Rompuy s-a prins cît de mult ne dorim încă doi ani de nevroză naţională, atunci cînd a fost de părere – cu alte cuvinte, desigur – că Traian Băsescu trebuie lăsat să-şi protejeze complicii.

Sondajele care se zbenguie pînă la 59% participare la vot operează pe populaţia reală. La referendum, BEC o să judece pe listele din 2003, cînd strămoşii noştri erau vii şi apţi de vot. Cele două milioane în minus înseamnă o participare corespunzătoare de 52%. Scăzînd marja de eroare, diferenţa dintre declaraţie şi mersul propriu-zis la vot şi, poate, adaosul voluntar al casei de sondare, observi că de cvorum se poate alege praful. Neamţului, portughezului, belgianului şi luxemburghezei li se rupe. Ei nu trăiesc sub toanele lui Traian Băsescu şi nici nu-şi cresc copiii într-o atmosferă otrăvită de securism. Pentru ei, cedarea de suveranitate a României se cheamă integrare, iar cvorumul aiuristic de 9.150.654 de alegători vechi, nemaiîntîlnit pe continent, se numeşte standard european.

Europa e o prinţesă bătrînă cu sînii căzuţi, o babă genială cu trecut pornografic şi cu cearcăne provenite din lecturi. O iubim şi visăm la ea încă de cînd îi zîmbea pervers lui Ceauşescu, invitîndu-l, din caleaşca reginei, s-o proptească sălbatic în zidul unei catedrale gotice. Numai că, aşa cum se arată lucrurile, de la iubire nu te alegi doar cu fluturi în stomac, poţi să iei şi blenoragie. Hai la vot!

Nu cred că s-a inventat un om politic mai consecvent şi mai coerent în declaraţii decît Traian Băsescu din ultima săptămînă. Cinstit şi onest ca un sfînt al anticorupţiei ortodoxe din România, Traian Băsescu a început în forţă ultima săptămînă de dinainte de referendum, declarînd că trebuie să mergem la vot, că e musai să apărăm democraţia de lovitura de stat, iar el, oricum, e un bărbat adevărat şi nu ar accepta sub nici o formă să cîştige la masa verde.

Bon, a mai trecut o zi, au mai apărut nişte sondaje, intenţia de vot urca şi urca spre 50% aşa că marele onest a schimbat foaia şi a strigat curajos către oşti: Înnaaaapoiiiii, soldaţii mei! Să fugim cu curaj din faţa poporului ca să apărăm democraţia!

Pe cîmpul de luptă al democraţiei contra loviturii de stat era deja hărmălaie şi se puteau vedea mici şedinţe care se năşteau ad-hoc, pe măsură ce vitejii mai puneau mîna pe cîte-un sondaj. Pe iarba plină de sîngele portocaliu al democraţiei, PDL-iştii, leşii lui Mihai şi Răzvan Ungureanu, teutonii lui Neamţu, cruciaţii democraţi ai lui Baconschi şi Papahagi se călcau pe picioare, pe burţi, pe guşi, care neştiind dacă să se retragă din calea loviturii de stat şi să stea în cetăţile lor confortabile şi fortificate, care crezînd că trebuie să atace din flanc lovitura de stat şi să meargă la urne.

Însuşi, conducătorul suprem al forţelor democratice ale binelui, cinstei şi corectitudinii, domnul Traian Băsescuuuuuuuuuu, nu mai ştia încotro s-o ia: dacă ordona mersul la vot, punea umărul la cvorum şi îşi tăia singur jugulara prin care curgea sîngele democraţiei; dacă ordona retragerea, se făcera de cacao în faţa Europei şi a tuturor care încă au încă toţi neuronii bunului simţ la locul lor şi care ar fi zis “Păi, bine, mă nene, faci ca toţi dracii că nu e democraţie şi pe urmă, cînd vezi că democraţia o să te cam muşte de […], îţi goneşti turma de conştiinţe libere înapoi la coteţ? Nu e frumos, dom’le!”.

Prins, aşadar, ca eroul din Neamul Soimăreştilor, între raţiunea de a fi din nou şef peste tot ce mişcă şi pasiunea nestinsă pentru democraţie şi anticorupţia la nivel înalt, Traian Băsescu a dat o luptă interioară cu sinele său. A fost o luptă pe viaţă şi pe moarte şi, în final, a decis să împace, într-o sinteză logică de proporţii hegeliene şi universaliste, binele şi răul, opţiunea politică a soţiei cu destinul partidului, pasiunea pentru filosofie a lui Vasile Blaga cu curiozitatea lui Gabriel Liiceanu pentru tot ce înseamnă operaţiuni vamale de succes, mersul la vot cu statul acasă, pe scurt, lupta contra loviturii de stat cu lupta contra votului democratic al poporului manipulat de duşmanii democraţiei.

Şi, într-o străfulgerare de geniu carpatin, a decis aşa: Voi merge la vot, deşi nici Maria, nici partidul nu merg, şi voi legitima prin votul meu democratic o lovitură de stat nedemocratică contra celei mai înalte instituţii democratice a statului, care sînt eu. Da, oamenii buni, pasionaţi de bricolaj filosofic şi tinichigerie fenomenologică, marele lider al democraţiei va reuşi ce n-a reuşit nici Hegel: să meargă la vot, să voteze împotriva demiterii sale, legitimînd astfel o lovitură de stat contra sa. Ce vreţi mai mult de-atît, domnule Liiceanu? Ce teolog ar fi reuşit asta vreodată, dle Baconschi? Şi, mă rog, şi dle Neamţu?

Cei care duminică votează DA (pentru demiterea lui Traian Băsescu) au motive întemeiate. Cele mai multe bazate pe propriile convingeri și principii și care, într-o măsură mai mică sau mai mare (în unele cazuri foarte mare), diferă de cele invocate de parlamentari pentru suspendare. Sunt convins că mulți dintre ei nu o vor face pe deplin împăcați, ținând cont de alternativa care va rămâne la Putere. Am mai afirmat și cu altă ocazie: am convingerea fermă că semnficația votului lor e de sancționare a atitudinii și faptelor comise de Traian Băsescu în calitate de președinte al României, și nu de susținere a USL.

Decizia lor este, însă, cu siguranță mai ușor de luat decât a celor care duminică se vor prezenta la vot și vor aplica ștampila pe NU (împotriva demiterii), cu riscul ca gestul lor să valideze demiterea. Pentru aceștia am un triplu RESPECT.

În primul rând, RESPECT pentru că înțeleg regulile democrației și conviețuirii sociale, care îți dau dreptul să-ți susții punctul de vedere, să faci asta până în pânzele albe. Până când îți epuizezi toate argumentele și până când, dacă nu s-a ajuns la un verdict, se ajunge la arbitrajul popular, supunându-te deciziei majorității.

Apoi e vorba de RESPECTUL pe care aceștia îl au față de propriile persoane, față de principiile și valorile pe care și le-au asumat, care îi obligă să respecte regulile până la capăt, chiar și atunci când, cel puțin în aparență, îi dezavantajează.

În fine, RESPECT faptul că nu-și arogă o (nedovedită și arogantă) superioritate față de cei din jurul lor. RESPECT RESPECTUL pe care aceștia îl au față de prietenii, rudele, cunoștințele ori pur și simplu alți concetățeni de-ai lor care gândesc (evaluează o situație) atfel decât ei, manifestându-și în mod expres o opțiune contrară cu a lor.

Pentru ei, ultimele două decenii nu au trecut degeaba și au ajuns să înțeleagă pe deplin testamentul politic al lui Ion Rațiu: ”Voi lupta până la ultima picătură de sânge pentru dreptul tău de a nu fi de acord cu mine. Împreună cu ei, țara asta mai are o șansă. Indiferent de câte ori se va întâmpla să aibă opinii, convingeri ori viziuni contradictorii cu ale majorității. Sunt convins că, așa cum respectă decizia majorității când sunt în minoritate, vor respecta și opțiunile minorității când ale lor vor întruni majoritatea populară.

***

Notă: Acel ”tuturor” din titlu suportă, totuși, o excepție: e vorba de o persoană care va merge duminică la vot și, cel mai probabil, va vota NU, după ce și-a îndemnat concetățenii să boicoteze Referendumul. Am mai scris deja, față de comportamentul schizoid al respectivei persoane simt doar milă și compasiune.

 


Categorii

1. DIVERSE, Alegeri in Romania, Alerte, Articolele saptamanii, PROTESTE ROMANIA 2012, Razboiul impotriva Romaniei, Servicii secrete, Uniunea Europeana, globalizare, guvernarea europeana (UE)

Etichete (taguri)


Articolul urmator/anterior

Comentarii

31 Commentarii la “RISC DE “RAZBOI CIVIL” IN PIATA UNIVERSITATII DUPA REFERENDUM?/ Ticalosia Europei, dictatul cvorumului, schizofrenia boicotului si DEMNITATEA VOTULUI

  1. Eu cred ca ar trebui sa va ocupati de credinta nu de politica.

  2. @ Catalin:

    Cunoastem aceasta amenintare binevoitoare, o primim aproape zilnic de la o vreme. Stim, deranjam mult. Si suntem constienti la ce ne expunem.

    1. Nu e vorba de politica, e vorba de viata noastra si de neamul nostru. De care noua NE PASA. Am explicat asta de zeci de ori, de altfel. Mizele sunt acum existentiale, mult dincolo de obisnuita troaca imunda a politicianismelor dambovitene.

    2. Cu siguranta daca am fi sustinut pe acest mare tradator si vanzator de tara, cum o face 90% din blogosfera, inclusiv “crestina” (cu numele), nu ne-ai fi sugerat sa ne ocupam doar de credinta si nu te-ar mai fi suparat deloc ca gasesti aici asa-zisa “politica”. Acest fel de subiecte, cu propriile noastre atitudini, se regasesc pe acest site de cel putin 4 ani, daca nu mai mult, abordate sistematic si potrivit unor principii consecvente. Pana acum cum de nu s-au observat? Retorica intrebare.

    3. Ne ocupam de tot ce ne spune constiinta noastra de crestini si de romani, fara nicio afiliere politica.

    4. Cand intri prima data (sau macar prima data sub aceasta identitate”), credem ca de bun-simt ar fi sa nu poti emite pretentii sa iti ascultam indicatiile pretioase despre tematica siteului.

    5. Mai rasfirati, baieti, mai rasfirati…

  3. @admin
    Cum i-ai spus-o mata, bobocule…mai rar asa cev;´da pe gustul inimii mele.

  4. Ce manipulare grosolana din partea televiziunilor!
    Nu mai am cu cine ma intelege acasa:
    -mama nu se duce la Referendum ‘ca-s toti o apa si-un pamant’ (si are dreptate!);
    -tata tine cu ‘saracul’de Base’ fiindca are el ce are cu ailalti care-l ‘asupresc’: Ponta ( o mare POANTA in politica romaneasca)si cu Antonescu zis si CRIN (care, numai ca o asa floare de neprihanit ce ‘este’!)

    Nu intelege LUMEA ca, se merge in trepte:
    1. il debarci pe Base’ ca sa stopezi raul din el care-l propaga in exterior pentru ca asa i s-a poruncit ‘din afara’ – asta fiind vremea lui;

    2. urmeaza si astalalti – in toamna – cand vor venii alegerile!

    Se confunda debarcarea lui Basescu cu alegerea AUTOMATA – de la sine – care ar insemna incuviintarea pentru ‘ceilalti’ – facuti din acelasi material de palarie. chiar daca nu-i cheama MARIE… pe toti!

  5. “Europa e o prinţesă bătrînă cu sînii căzuţi, o babă genială cu trecut pornografic şi cu cearcăne provenite din lecturi. O iubim şi visăm la ea încă de cînd îi zîmbea pervers lui Ceauşescu, invitîndu-l, din caleaşca reginei, s-o proptească sălbatic în zidul unei catedrale gotice. Numai că, aşa cum se arată lucrurile, de la iubire nu te alegi doar cu fluturi în stomac, poţi să iei şi blenoragie. Hai la vot!”
    Paragraful asta putea lipsi din preluare, nu credeti? Nici acum nu-i tarziu…

  6. Eu ma mai tem si de altceva, tinand cont de actuala evolutie a crizei, care indica tot mai mult (a se vedea situatia din Spania si Grecia) ca sistemul, la nivel global, sta sa crape. Acum cinci ani, articole de genul acesta nu aveau ce cauta in presa mainstream; apareau doar pe bloguri care se ocupa cu teoria conspiratiei http://ca.finance.yahoo.com/news/close-great-depression-142400188.html. Asac ca, daca pe romani s-a experimentat pana acum austeritatea, imi e ca nu cumva sa fim program pilot si pentru a doua faza a crizei, care ar urma sa se declanseze in curand si in statele zonei euro. Anume, colapsul sistemului politic, anarhia, starea de exceptie si implicita restaurare a “statului de drept” si a “democratiei” prin dictatura. Nu degeaba tot urla basistii ca se da lovitura de stat. Penttru ca asta este genul de discurs care justifica cel mai bine necesitatea unei contra-lovituri de stat. Este clar ca UE si Reichkomissarul Basescu au facut tot ce le statea in putinta pentru a ne impinge catre un vid politic, din care nu se pot naste decat belele. De altfel, de la bun inceput, lui Basescu i-au convenit abuzurile USL, deseori lipsite de miza si izvorate din pura prostie, cum a fost cazul incalcarii de catre Ponta a hotararii Curtii Constitutionale ce viza reprezentarea Romaniei la Bruxelles: o minilovitura de stat stupida si lipsita de relevanta, dar tocmai buna pentru a inaugura domnia arbitrarului, domeniu in care, prin definitie, toti actorii au drepturi egale (Joseph de Maistre). Jocul cu capul in gura e jocul preferat al lui Basescu, iar UE a facut tot ce i-a stat in putinta petru a face ca jocul sa degenereze in Romania. Iar daca dupa un referendum nevalidat, asa cum anticipa CTP, parlamentul va forta nota si il va demite pe Basescu print-o lovitura de stat parlamentara, eu cred ca ne putem astepta la o contra-lovitura de stat prezidentiala cu sprijin UE. Sa nu uitam ca teologii prezidentiali sunt mari cititori de Carl Schmitt. In conditiile acestea, prezenta la vot, idiferent de optiune, devine un act de responsabilitate civica.

  7. @Stefan:

    Ne-am gandit si noi ca e cam colorat, dar imaginea Europei ca o Mare Desfranata este o realitate, descrisa, iata, si de jurnalisti care evident nu aveau in minte Apocalipsa cand si-au scris textul.

  8. Pingback: Ce sunt romanii pentru Europa si propagandistii regimului Basescu: ESTICI INFERIORI, PRIMITIVI, NECIVILIZATI/ Romania: cobai pentru o DICTATURA SUSTINUTA DE UE? - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  9. Manipulare prin frică.

    „Manipularea psihologica

    Frica ramine una din modalitatile preferate de manipulare, deoarece, pe linga caracteristicile enumerate mai sus, ea mai determina pierderea capacitatii de discriminare si a luciditatii subiectului. O tehnica clasica de manipulare se bazeaza pe gestionarea reusita a doua sentimente: de vinovatie si de frica. Pentru a induce sentimentul de vinovatie intotdeauna vor fi disponibile realitati intemeiate sau, daca nu, fictive. Iar in cazul in care subiectul manipularii nu face parte dintr-o categorie psihologica ce ar putea fi usor manipulata cu sentimentul de vinovatie, la acesta se adauga, metodic, frica, ea fiind mult mai eficienta. Modalitatile de inoculare a fricii sint selectate in functie de gradul de accesibilitate a autoritatii la sistemul represiv. Deseori se incepe cu tehnici manipulative blinde si, treptat, se exceleaza pina la cele mai feroce. E foarte eficienta varianta atunci cind in cazul unui pericol ce progreseaza se mai adauga senzatia ca evenimentele ies de sub controlul subiectului. Motivatia comportamentului manipulator prin intermediul fricii este foarte simpla: a crea o relatie bazata pe sentimente de dragoste, respect, credibilitate necesita eforturi mult mai mari. Iar marii manipulatori nu sint dispusi sa faca eforturi pentru o cauza atit de banala pentru ei, cum ar fi, de exemplu, „cumintirea” poporului. Ei au nevoie ca prin eforturi minime sa rezolve aceasta problema, pentru ca inainte ii asteapta „faptele marete”. ”

    http://premonitii.ro/showthread.php?tid=21146

  10. nu mai bagati zazanie si zavistie intre oameni ! fiecare om a facut asa cum a gasit de cuvinta si nu ,,cum i s-e spune de unul sau de altul cu interes ! ” si inca ceva : blogul d-voastra sa se preocupe mai mult de cele sfinte ( dupa cum i numele !dar in realitate sunteti atei mascati ! ) si nu de propaganda pe tarlaua politica a vreunei gasti politice ! pentru ca instigarea si blamarea e pacat ! cate prostii si ura gasesc pe acest blog !!! ma face sa ma lipsesc in a-l mai accesa ! Dumnezeu sa va lumineze !

  11. @ Dragos:

    Nici sa nu-l mai accesati, va rugam! Si noi ne bucuram sincer de lipsa celor care urasc sau carora nu le pasa de soarta acestei tari. In ciuda tuturor evidentelor grosolane.

    Ateu mascat esti mata, care sustii fatarnic (pentru ca altfel esti basist fanatic, iar nu isihast detasat de lume) ca un crestin nu trebuie sa se preocupe de neamul sau.

    Mai multe am raspuns aici:
    http://www.cuvantul-ortodox.ro/recomandari/2012/07/27/preot-ortodox-toader-crasmariu-referendum-basescu/#comment-121543

    Dar numai pentru cei de buna-credinta.

  12. @ anonyma:

    E bine si pt noi ca ne-am lamurit (de fapt de mai mult timp) ca erai doar o postaca provocatoare basista plina de venin poleit cu vorbe mieroase. Bucura-te de vanzarea Romaniei, puica de Iuda!

  13. Pingback: SFARSITUL ROMANIEI, CU “FLACARA” ANTI-DEMOCRATIEI LA CAPATAI? - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  14. admin,
    si anonyma???
    Doamne, apara si pazeste!

  15. Pingback: ILIE SERBANESCU DESPRE AMESTECUL DE TIP SOVIETIC AL KOMISARILOR EUROPENI si COMPLICITATEA GEOPOLITICA CU VIKTOR ORBAN si RUSIA (video)/ Fraieri, borfasi, zombi…/ Razboiul lui Basescu impotriva realitatii anunta TEROAREA DE MAINE - Razboi întru Cuv
  16. Pingback: DE CE IUBIM SMECHERII? Hipnoza minciunii ca mod de a fi al “presedintelui cinstit” care “te face din vorbe” sau… CINE ESTE “LAŞUL”, CARE “CASTIGA LA MASA VERDE”? - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  17. Pingback: ROMANIA LA ORDINELE LUI BASESCU. Ioan Rus si-a dat demisia, Curtea Constitutionala decide, practic, INVALIDAREA referendumului, PARCHETUL ASMUTIT asupra chestorului AMENINTAT de presedintele suspendat - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  18. Pingback: Traian Basescu si revenirea atmosferei anilor bolsevici: TEROARE SI TUPEU - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  19. Pingback: Al doilea DIKTAT EUROPEAN in favoarea lui Traian Basescu. BARROSO, COMISARUL-SEF EUROPEAN, PRESEAZA PENTRU INVALIDAREA REFERENDUMULUI - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  20. Pingback: ADIO, SUVERANITATE, ADIO LEGE, ADIO ROMANIA! Bun gasit teroare, absurd, dictatura! CCR se executa: BASESCU LA O SAPTAMANA DE COTROCENI - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  21. Pingback: INTRAREA IN NOAPTEA RAZBUNARII (I) - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  22. Pingback: Ilie Serbanescu: STAPANUL SI-A DAT ARAMA PE FATA!/ Neoiobagismul “corporate”/ CANTECUL DE LEBADA AL ROMANIEI? - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  23. Pingback: REFERENDUM INVALIDAT DE CCR CU 6-3, BASESCU SE INTOARCE LA COTROCENI GRATIE CEDARII ASPAZIEI COJOCARU - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  24. Pingback: 21 august: 44 ani de la INVADAREA CEHOSLOVACIEI DE URSS si momentul istoric in care se CONFIRMA STATUTUL DE PERIFERIE A LAGARULUI EURO-ATLANTIC AL ROMANIEI - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  25. Pingback: Germania aplauda decizia CCR si sare in apararea democratiei si a cetatenilor romani, INTERVENIND PENTRU DREPTUL POPORULUI DE A I SE ANULA VOTUL SI DE A-L AVEA PRESEDINTE ETERN PE BASESCU - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  26. Pingback: Prof.univ. Ioan Scurtu: Scurta istorie a DISTRUGERII ROMANIEI si a PROPAGANDEI ANTI-ROMANESTI. Ni se pregateste SCENARIUL KOSOVO? - Recomandari
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare