OMS ANCHETAT LA CONSILIUL EUROPEI/ Paralizie in urma Cantgrip! /NOVARTIS NE PREGATESTE PENTRU URMATOAREA PANDEMIE / Cercel tine la secret dosarul medical al lui Toni Tecuceanu. VANIA ATUDOREI REVINE!/ (STIRI “PORCINE” 25 – 27 ianuarie 2010)

27-01-2010 6 minute Sublinieri

bigindvaccjpg

Organizatia Mondiala a Sanatatii a fost marti tinta unor critici aspre in cadrul unei audieri la Consiliul Europei, unde a fost nevoita sa se apare in fata acuzatiilor ca a cedat la presiunea industriei farmaceutice pentru a declara in iunie starea de pandemie pentru gripa H1N1, relateaza AFP. OMS a fost convocata sa raspunda intrebarilor parlamentarilor organizatiei paneuropene, in conditiile in care unii alesi au evocat, la inceputul lui ianuarie, o falsa pandemie si au cerut declansarea unei anchete. Agentia a respins acuzatiile expertului epidemiolog german Wolfgang Wodarg, care a acuzat OMS ca a exagerat amenintarea gripei declarand pandemia, la presiunea producatorilor de vaccinuri. “Copiii nostri au fost vaccinati inutil. OMS a facut o grava eroare si nu merita increderea noastra”, a declarat dr. Wodarg. “Marile laboaratoare nu asteptau decat asta, in conditiile in care maladia era relativ putin severa”, a adaugat el, sustinand ca industria farmaceutica asteapta acum “profituri suculente”. El acuza producatorii ca au “utilizat substante cu efecte putin cunoscute”, facand referire la eventuale riscuri pentru sanatatea persoanelor care s-au vaccinat. “Nu putem exclude o eventualitate de cazuri de cancer” pe viitor, a adaugat expertul german. Consilierul special al OMS pentru pandemii, Keiji Fukuda, a replicat ca Organizatia “nu a fost influentata de laboratoare”. El a reamintit ca expertii consultati “trebuie sa semneze o declaratie de interese”. Criticat pentru lipsa de transparenta, numarul 2 in OMS s-a aparat, fara insa sa convinga, explicand ca anumite date nu pot fi publicate, conform legislatiei in vigoare.

In acel moment, s-a declansat o polemica asupra definitiei pandemiei. Dupa dr. Wodarg, pandemia este legata, inainte de toate, de mortalitate. Fukuda sustine insa ca pandemia apare “atunci cand un nou virus se raspandeste in intreaga lume”. “Nu putem sti imediat cate victime va face si este nevoie de cel putin cinci ani pentru o estimare definitiva”, a adaugat el. Un comitet de experti din cele mai expuse opt tari a estimat in unanimitate ca au fost reunite criteriile pentru declararea pandemiei in iunie 2009, s-a aparat el. In numele producatorilor europeni de vaccinuri (EVM), doctorul Luc Hessel a decarat ca “la cele 38 de milioane de persoane care s-au vaccinat in Europa problemele constatate se inscriu in categoria slaba sau moderata”. Comisia pentru Sanatate l-a mandatat pe laburistul britanic Paul Flynn sa intocmeasca un raport pentru Adunarea parlamentara a Consiliului Europei(APCE), care se va sesiza ulterior si va adopta o recomandare. (…)

flynnPaul Flynn (Marea Britanie, SOC), desemnat să elaboreze un raport PACE pe această temă:

Lumea a fost bombardată  cu o serie de ameninţări pentru sănătate – SARS, gripa aviară şi acum gripa porcină. Acum ştim, retrospectiv, că temerile ridicate de aceste boli nu sunt justificate. Aşadar, am dori să aflăm cum se iau deciziile cu privire la pandemii – pe baza unor dovezi ştiinţifice şi epidemiologice, sau sunt influenţate de alte interese? Acest lucru stă la baza reclamaţie noastre. Oare OMS a speriat încă o dată lumea cu H1N1 fără nicio dovadă reală?[…]

kleinProf. Dr. Ulrich Keil, directorul Centrului de colaborare OMS pentru epidemiologie de la Universitatea din Munster

O serie de oameni de ştiinţă şi nu numai pun sub semnul întrebării decizia OMS de a declara o pandemie la nivel internaţional. Virusul H1N1 nu este nou, îl ştim de zeci de ani. Campania de vaccinare împotriva H1N1 a fost oprită brusc după ce s-a descoperit că efectele sunt mai blânde decât se anticipase. Am pretenţia ca OMS să revină asupra anunţului pandemic. În Germania, aproximativ 10.000 de decese sunt atribuite gripei sezoniere, în special în rândul persoanelor în vârstă şi sensibile. Doar un număr foarte mic de decese, şi anume 187, poate fi atribuit virusului H1N1 în Germania şi multe dintre acestea sunt dubioase. Directorul general al OMS a declarat pandemia de H1N1 în iunie 2009, declanşând o cascadă de acţiuni luate de fiecare ţară în parte, ce fuseseră pregătite deja prin ameninţările de SARS şi gripă aviară. Suntem martorii unei alocări extrem de greşite a resurselor în ceea ce priveşte sănătatea publică. Guvernele şi serviciile de sănătate publică aruncă sume imense de bani pentru a investi în afecţiuni pandemice bazate pe dovezi foarte slabe.

Reprezentantul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) a respins, ieri, în cadrul unei audieri la Consiliul Europei (CoE) de la Strasboug, ipoteza că pandemia de gripă nouă ar fi fost declarată la presiunea companiilor farmaceutice. Cu toate acestea, epidemiologul american Keiji Fukuda nu a swineputut să ofere altă dovadă CoE decât faptul că experţii OMS “au semnat declaraţii de interese profesionale şi financiare care ar putea să le influenţeze opinia imparţială. În condiţiile în care 11 din 20 consilieri ai Guvernului britanic privind pandemiile au fost descoperiţi a avea legături cu industria farmaceutică, Fukuda nu a înaintat către CoE numele experţilor invocaţi.

Poziţia oficială a OMS: “Epidemia nu s-a încheiat”

În faţa comisiei CoE pentru probleme sociale, Fukuda a susţinut poziţia oficială a OMS, anume că “lumea trece printr-o pandemie reală, stabilită formal, care nu s-a încheiat”. În opinia lui, a o descrie drept “falsă” este “incorect şi iresponsabil”, căci un al treilea val pandemic este aşteptat pentru începutul primăverii. Expertul OMS a ţinut să răspundă astfel acuzaţiilor epidemiologului german Wolfgand Wodrag (deputat din Grupul socialiştilor), care a depus o moţiune în Adunarea Parlamentară a CoE (PACE), acuzând autorităţile sanitare că au acţionat la presiunea producătorilor de vaccinuri. La audiere, Wodrag a acuzat că “laboratoarele nu aşteptau decât acest lucru (declararea oficială a pandemiei de către OMS – n.r.), deşi boala era relativ puţin severă”, fiind interesate de bani. De asemenea, germanul a susţinut că fabricanţii vaccinurilor “au folosit substanţe cu efecte puţin cunoscute”.

Reprezentantul industriei farmaceutice europene, Luc Hessel (medic la Sanofi Pasteur – divizia de vaccinuri a Sanofi Avensis), a respins acuzaţia. “Am efectuat teste în mod riguros, fără grabă excesivă, folosindu-ne de ultimele progrese tehnologice”. Deşi unii dintre cei vaccinaţi au murit, iar alţii au suferit paralizii, Hessel a descris drept “de la slabe la moderate” efectele secundare ale vaccinării, invocate de cei 38 milioane de oameni care s-au vaccinat în Europa.

O femeie de 30 de ani din Arad a ajuns la spital cu uşoare paralizii ale picioarelor, după ce a fost vaccinată cu Cantgrip. Este primul caz din România la care apar reacţii adverse majore, după administrarea vaccinului contra A/H1N1. Situaţia a fost confirmată de medicii Direcţiei de Sănătate Publică Arad. Tânăra a făcut vaccinul pe 11 ianuarie, iar a a doua zi s-a simţit rău. De atunci situaţia s-a tot agravat. Medicii la care a apelat femeia după ce a făcut vaccinul au încercat să o ajute, însă i-au prescris tratamente care nu au dat rezultate.A doua zi după vaccin, mă dureau muşchii, iar la patru zile aveam furnicături şi îmi simţeam picioarele amorţite. M-am dus la urgenţă şi mi-au zis să iau paracetamol”, ne-a povestit femeia. În cele din urmă, tânăra a ajuns la Spitalul Clinic de Urgenţe din Arad, la Secţia de neurologie, unde se află şi acum. […]

În cazul femeii din Arad, specialiştii din Ministerul Sănătăţii nu au prezentat încă date oficiale, dar în prospectul Cantgrip sunt trecute unele reacţii adverse neurologice, care pot apărea postvaccinare. Este vorba despre nevralgii, parestezii, convulsii febrile, tulburări cum sunt encefalomielitele, nevrite şi sindrom Guillain-Barré. Specialiştii neurologi spun şi ei că reacţii neurologice de acest tip pot apărea în cazul vaccinărilor de toate felurile. „Inclusiv la vaccinarea contra virusurilor sezoniere”, susţine profesorul Constantin Popa, de la Institutul de Boli Cerebrovasculare din Bucureşti. Acelaşi specialist a explicat că situaţiile de acest gen nu sunt mereu fără ieşire. „Dacă e vorba despre sindromul Guillain-Barré, şanse de scăpare sunt, cu tratament adecvat, cu imunoglobuline, nu cu paracetamol. Femeia ar trebui dusă într-un spital de boli infecţioase, unde există medic neurolog”, a spus el. Ca şi alte tipuri de vaccin, şi cel contra A/H1N1 poate declanşa „boli ascunse” sau poate accentua o suferinţă mai veche. „Trebuie investigat dacă pacienta suferea de vreo afecţiune imunologică, dacă lua sau nu pastile antidepresie ori alte tratamente”, a sugerat neurologul Constantin Popa. Femeia din Arad susţine că era perfect sănătoasă şi că medicii i-au recomandat, fără rezerve, imunizarea. Înainte de vaccinare, pacienţii ar trebui să precizeze medicului dacă sunt sau nu sub vreun tratament, dacă au alergii, ce vaccinuri a mai făcut şi când. În ultimele zile nu au fost înregistrate cazuri noi de A/H1N1, iar specialiştii estimează că rata de răspândire a virusului va scădea, din cauza gerului. „La -15, – 20 de grade Celsius, virusul nu se mai transmite aşa repede”, a explicat epidemiologul Molnar Geza.

De ce doar acum se vorbeste despre efectele adverse ale vaccinului?

De ce nu s-a facut lumina in cazurile grave semnalate pana acum, inclusiv decese?

De ce vaccinul Cantgirp este recomandat cu PRIORITATE  tocmai bolnavilor cronici, cand neurologul C-tin Popa confirma faptul ca vaccinul poate acutiza suferintele vechi?

Moartea actorului Toni Tecuceanu – invocată în timpul campaniei de vaccinare împotriva virusului A/H1N1 – rămâne învăluită în mister. Fratele lui Toni, Paul Tecuceanu, susţine că a încercat să obţină de la Institutul de Boli Infecţioase „Matei Balş” o copie după dosarul medical al actorului, însă a fost refuzat. Răspunsul institutului, semnat de secretarul de stat Adrian Streinu-Cercel, amână astfel clarificarea condiţiilor morţii actorului. „Mi-e teamă să nu fie vorba şi de o manipulare. (…) Siguranţa cu care domnul Streinu-Cercel a spus: «Toni Tecuceanu a fost bolnav de gripă porcină» nu se regăseşte în actul de deces, declara atunci Paul Tecuceanu, pentru EVZ. În răspunsul pe care i l-a dat zilele trecute lui Paul Tecuceanu, Streinu-Cercel invocă prevederile Legii nr. 46 din 2003, referitoare la drepturile pacienţilor. În lege nu se face însă vreo referire clară la caracterul con fidenţial al informaţiilor, în cazul în care pacientul a decedat, iar datele sunt cerute de familie. Acest lucru este confirmat şi de preşedintele Colegiului Medicilor din România, Vasile Astărăstoae: „După decesul unui pacient, toate drepturile, inclusiv în ceea ce priveşte dosarul medical, se transferă către succesorii acestuia. Rudele care nu au primit actele cerute pot da în judecată institutul sau pot reclama situaţia la Direcţia de Sănătate Publică ori la Ministerul Sănăţăţii”, consideră Astărăstoae.

Microbiologul intareste afirmatiile din interviul sau legate de interesele financiare care stau in spatele declararii pandemiei AH1N1; este vorba de “expertii” OMS care sunt pe statele de plata ale marilor companii farmaceutice (cel putin 6 consilieri ai sefului OMS, conform Le Parisien). Microbiologul crede ca diagnosticul de gripa porcina se pune cu “prea multa usurinta” in Romania, confunandu-se cu gripa obisnuita sau virozele sezoniere.

Ii mai crede cineva pe acesti manipulatori onerosi, care se joaca iresponsabil cu cifrele si cu vietile omenesti?

Belgradul ar putea distruge până la 500.000 doze de vaccin contra AH1N1, dacă interesul oamenilor pentru vaccinare se menţine la acelaşi nivel scăzut. Presa sârbă a dezvăluit că, din 855.700 doze cumpărate, numai 132.025 au fost utilizate. Distrugerea vaccinurilor nefolosite se va face în Austria, astfel că Serbia va pierde mai mult decât cei 8,2 euro pentru fiecare doză. Decizia finală se va lua după al treilea val gripal, aşteptat în februarie.

Deci, popor globalizat, grabeste-te pentru o noua pandemie… Caci se vede ca Novartis stie sigur ca urmeaza asa ceva! Santaj? DA! Unul mare si urat…

Grupul farmaceutic elvetian Novartis, care produce unul dintre vaccinurile impotriva gripei pandemice H1N1, a lansat marti o avertizare la adresa guvernelor care isi anuleaza comenzile, precizand ca statele “fiabile” vor fi servite preferential, pe viitor, relateaza AFP. “Aceleasi guverne care au exercitat multe presiuni asupra industriei farmaceutice pentru a furniza rapid vaccinurile spun acum ca nu mai doresc sa cumpere ce au comandat”, a declarat presedintele Novartis, Daniel Vasella. Seful gigantului veselafarmaceutic a avertizat ca “data viitoare cand va mai fi o pandemie – si va mai fi o pandemie (!!!!, n.n.) – guvernele care au fost parteneri fiabili vor fi tratate de o maniera preferentiala”, a spus el. Dupa slabul succes al campaniei de vaccinare si posibilitatea de a te vaccina cu o singura doza, in locul celor doua prevazute intial, mai multe guverne (Germania, Belgia, Norvegia si Spania, in special) au revizuit in scadere comenzile de vaccinuri. “Avem contracte constrangatoare pentru ambele parti”, a reamintit Vasella, care s-a declarat “inflexibile” asupra comenzilor deja onorate. “Ceea ce a fost livrat trebuie pastrat si trebuie platit”, a insistat el. Presedintele grupului elvetian a aratat insa ca trebuie sa existe flexibilitate asupra comenzilor in curs, Novartis fiind dispus sa propuna alte produse in locul dozelor de vaccin.


Categorii

Epidemii, gripa porcina, gripa aviara, e.coli, Pagini laice, Presa, Razboiul impotriva sanatatii, Traduceri, Video

Etichete (taguri)


Articolul urmator/anterior

Comentarii

13 Commentarii la “OMS ANCHETAT LA CONSILIUL EUROPEI/ Paralizie in urma Cantgrip! /NOVARTIS NE PREGATESTE PENTRU URMATOAREA PANDEMIE / Cercel tine la secret dosarul medical al lui Toni Tecuceanu. VANIA ATUDOREI REVINE!/ (STIRI “PORCINE” 25 – 27 ianuarie 2010)

  1. Pingback: Razboi întru Cuvânt » REVINE EPIDEMIA DE MINCIUNA PORCINA?/FMI dauneaza grav Sanatatii/ LA CE TRAGEDII POATE DUCE DEPENDENTA DE FACEBOOK/ Statistici crunte privitoare la avort in New York si… Romania/ ESEU DESPRE DEZUMANIZARE/ Raport despre
  2. Pingback: Revine epidemia de manipulare porcina « Bucovina Profundă
  3. Pingback: Razboi întru Cuvânt » OFICIALII MINISTERULUI AGRICULTURII PROMOVEAZA AGRESIV ORGANISMELE MODIFICATE GENETIC (OMG), CONSIDERANDU-LE ”VIITORUL OMENIRII”. Bulgaria le respinge… CUM FUNCTIONEAZA IDEOLOGIA PRO-OMG?/ Vaccinul Pandemrix contra grip
  4. Pingback: Razboi întru Cuvânt » Sociologul Mirel Banica despre tema provocatoare a “fundamentalismului religios”: “Cei de la Petru-Voda fac eforturi extraordinare pentru a avea un centru social si pentru a mentine o anumita incandescenta spirituala”
  5. Pingback: Razboi întru Cuvânt » Curtea Suprema din SUA decide ca parintii nu mai au dreptul de a da in judecata producatorii de vaccinuri. PRILEJ DE REFLECTIE SERIOASA ASUPRA MEGA-CAPCANEI CARE NI SE INTINDE ASTAZI, PRIN PROVOCAREA DISPERARII SI A REVOLTEI
  6. Pingback: Razboi întru Cuvânt » Ultima isterie pe rol? Bacteria “ucigasa” din Germania, data in urmarire generala si in Romania. SA VINA CERCEL!
  7. Pingback: Parintii copiilor imbolnaviti de VACCINUL ANTI-TBC au dat in judecata Ministerul Sanatatii. ESTE DE AJUNS? - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  8. Pingback: STARE DE URGENTA LA NEW YORK SI COD ROSU IN EUROPA DIN CAUZA GRIPEI. Epidemie de… ISTERIE PROGRAMATA pentru VACCINARE IN MASA, DE URGENTA, INCLUSIV A BEBELUSILOR (!) si pentru profitul BIG PHARMA. Se pare ca e programata sa ajunga si la noi… -
  9. Pingback: ISTERIA PANDEMIILOR DE GRIPA si mega-profiturile industriei farmaceutice - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  10. Pingback: Pe langa psihoza gripei obisnuite, la noi se resusciteaza in forta si ISTERIA GRIPEI PORCINE? Cazuri “confirmate” de deces in BULGARIA si ROMANIA - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  11. Pingback: CORPORATIILE VACCINURILOR nu se lasa: Ministerul Sanatatii vrea sa reia CAMPANIA HPV/ Raport oficial: vaccinurile impotriva GRIPEI PORCINE sunt asociate cu NARCOLEPSIA - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  12. Pingback: RAZBOIUL IMPOTRIVA EBOLA. Industria farmaceutica pregateste noi VACCINURI EXPERIMENTALE, SUA trimite … TRUPE MILITARE ca sa combata “AMENINTAREA GLOBALA” - Recomandari
  13. Pingback: MINISTRUL SANATATII: România e aproape de CATASTROFA din cauza RUJEOLEI. Pentru BODOG, singura optiune: VACCINARE OBLIGATORIE
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare