FRANTA: manifestatie URIASA de protest fata de CASATORIILE HOMOSEXUALE (video). Organizatorii anunta cifra de 1 milion participanti

14-01-2013 1 minut Sublinieri

Organizatorii unei vaste manifestaţii care are loc, duminică, la Paris împotriva proiectului de legalizare a căsătoriilor între persoanele de acelaşi sex, o promisiune a preşedintelui socialist François Hollande, ales în mai 2012, susţin că au reunit 800.000 de persoane.

Cifra de 800.000 de manifestanţi a fost afişată pe ecrane gigantice instalate la baza Turnului Eiffel, punctul de întâlnire al manifestanţilor, a constatat un jurnalist al AFP. Nicio evaluare a numărului protestatarilor din partea poliţiei nu era încă disponibilă pentru moment. Poliţia a declarat că se aşteaptă la un număr cuprins între 150.000 şi 300.000 de participanţi.

Organizatorii, susţinuţi de Biserica Catolică şi de opoziţia de dreapta, vor să menţină presiunea în timp ce Parlamentul va examina, începând cu 29 ianuarie, proiectul de lege privind deschiderea căsătoriilor şi adopţiilor pentru cuplurile homosexuale.

Această manifestaţie cu valoare de test pentru François Hollande deoarece se va vedea foarte clar că în Franţa sunt milioane de francezi care sunt probabil îngrijoraţi de această reformă“, a declarat Jean-François Copé, secretarul general al principalului partid de dreapa UMP.

Arhiepiscopul Parisului, monseniorul André Vingt-Trois, s-a alăturat marşului pentru a-şi manifesta “susţinerea” sa faţă de organizatorii manifestaţiei, pe care i-a încurajat.

Deputatul socialist din Paris Jean-Christophe Cambadélis i-a reproşat că desfăşoară o “luptă dubioasă împotriva iubirii” luptând împotriva căsătoriilor între persoane de acelaşi sex. La 17 noiembrie, cei care contestă căsătoriile între persoanele de acelaşi sex au reunit 100.000 de persoane. O manifestaţie în favoarea reformei este prevăzută la 27 ianuarie.

Ministrul Justiţiei, Christiane Taubira, a reafirmat că Guvernul îşi va menţine proiectul indiferent de amploarea manifestaţiei de duminică, excluzând, de asemenea, un referendum cerut de o parte a opoziţiei şi de 115 parlamentari.

Majoritatea francezilor, respectiv 56 la sută, sunt favorabili căsătoriilor între persoanele de acelaşi sex. Susţinerea francezilor faţă de deschiderea adopţiilor pentru homosexuali este mai mică, de doar 50 la sută, potrivit ultimului sondaj.

Nota noastra: Cf. Le Figaro, organizatorii au raportat, intr-un final, 1 milion participanti la manifestatie. Prefectura, mai zgarcita, a raportat “doar” aproximativ 340 000 manifestanti. In orice caz, ar fi cea mai ampla manifestatie din ultimii 30 de ani pe chestiuni sociale.

Legaturi:


Categorii

1. DIVERSE, Razboiul impotriva familiei / vietii/ copiilor, Video

Etichete (taguri)

, , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

15 Commentarii la “FRANTA: manifestatie URIASA de protest fata de CASATORIILE HOMOSEXUALE (video). Organizatorii anunta cifra de 1 milion participanti

  1. bravo francezilor care au iesit in strada

  2. http://www.mediafax.ro/life-inedit/ziua-fara-pantaloni-la-metrou-mii-de-oameni-din-toata-lumea-au-sarbatorit-bizara-traditie-video-10461825

    Ingrijoratoare “traditie” in curs de constituire. Asa vor sa mai “normalizeze” si sa generalizeze inca o forma a dezmatului public “legal”, sa ne faca sa ne obisnuim si sa-l acceptam… Acest gen de strategii de reeducare “vesela” in masa sunt cu adevarat cele mai grave si mai diabolice forme de “obisnuire” cu raul.

  3. Franta profunda (adica cea aflata dincolo de Paris :-)) este foarte traditionalista, si se dovedeste inca odata. Ma bucur ca societatea franceza a reactionat astfel, intr-o Europa in care se incearca uniformizarea creierelor prin distorsionarea legilor logicii, ale bunului simt si ale naturii!

  4. aproape 65% din francezi vor REFERENDUM pe tema asta. Reprezentantii la varf ai opozitiei (UMP Coppe, Front National_Le Pen) au fost pe baricade si dezbaterea in Parlament nu va fi fara sange.Cu toate asta, cum bine s_a precizat, Guvernul o tine langa.

    Francezul de rand are alte griji, iar Franta un razboi in Africa.

    NU m-ar mira insa nici revenirea Zeitei Ratiunii..in fundul gol.

  5. Cum sa fie 65% care vor referendum in conditiile in care aproba casatoriile si, totusi, mai mult de jumatate sunt de acord? A cere referendum inseamna ca esti pe alta pozitie. Eu nu prea cred ca sunt peste jumatate pro.

  6. @ exegeticus

    Uele sondaje spun ca ar fi 56% dintre francezi pentru casatoria gay, dar personal nu cred in aceste sondaje,care pot fi luate pe esantioane de populatie convenabile celor care le comanda si platesc.
    Vom vedea daca se accepta de catre socialistii la putere organizarea unui referendum, fiindca daca 56% sunt de acord, atunci referendumul nu ar face decat sa-i avantajeze…
    Daca nu sunt de acord cu referendumul care este cerut si de opozitie si de societatea civila, asociatii, etc, inseamna ca acele statistici sunt mincinoase. Ceea ce eu mai degraba cred.

  7. cred ca e vorba de o batalie de PR prin sondaje controlate, fiecare parte incearca sa obtina puncte la impresia artistica.
    Insa, pana una alta, una din parti a sarit din sondaje, pe strada. Destul de multi, as zice.

    @Hrisanti: amuzant ce spuneti in contextul in care, totusi, manifestatia a avut loc la Paris.

  8. errata : inseamna ca cele sondaje sunt mincinoase.

  9. @ Alin -7

    Da este foarte amuzant, mai ales ca dvs. probabil ca nu ati avut acces la tv franceze in aceeasi masura ca mine (care sunt in Franta), si unde inca de dimineata se arata cum plecau zeci de autocare cu manifestanti din provincie catre Paris !-). Manifestatia dsigur ca a avut loc la Paris, dar manifestantii erau din aproape toate regiunile Frantei veniti acolo, fie cu autocar, fie cu masinile personale, fie cu avionul…:-)
    Dar ce sa facem, eu m-am obisnuit cu ideea ca dvs. din Romania stiti mult mai bine decat cei din Franta, sau alte tari, ce se intampla acolo….

  10. @Hrisanti:

    apai, sa ma iertati, dar nu trebuie sa ma uit la televiziunile franceze ca sa stiu ca Parisul e capitala Frantei. 🙂
    Altfel, cetind cele ce ati spus, raman intru acelasi amuzament descoperind cum Franta profunda se aduna, cu mic cu mare, sa manifeste tocma in Parisul pro-fund.
    Adicatelea, cum au trecut de baricadele de la portile orasului ghei?

  11. @ Alin-7

    🙂 Desigur, Parisul este capitala Frantei, dar Franta nu se defineste prin Paris, dupa cum nici Romania nu se defineste prin Bucuresti, si cu atat mai bine as zice. Exista o Romanie profunda, dincolo de Bucuresti, care traieste mult mai acut si mai adevarat viata decat o fac bucurestenii…la asta ma refeream.

    Vorbeam, deci, de Franta profunda, cum se spune aici, referindu-ma la oamenii din provincie care raman traditionalisti si cred ca este foarte bine. Iar faptul ca a fost o asa de mare mobilizare la manifestatia de la Paris, lor li se datoreste si nu parizienilor…

    De fapt printre francezii din provincie, parizienii sunt oarecum luati peste picior, pentru superficialitatea lor…se spune ;

    Parisien, tête de chien,
    Parigot, tête de veau… 🙂

    Un pic rautacios, sunt de acord, dar revenind la dialogul nostru, cred ca aceasta manifestatie este un punct bun pentru francezi, care sunt printre putinii occidentali care s-au reunit vreodata intr-o manifestatie atat de ampla impotriva casatoriei si adoptiei homosexuale.

  12. Pingback: FRANTA: Adunarea Nationala a decis instituirea CASATORIILOR HOMOSEXUALE - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  13. Pingback: "Revolutia" lui Hollande merge mai departe: DEPUTATII FRANCEZI AU VOTAT CASATORIILE HOMOSEXUALE - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  14. Pingback: FRANTA: sute de mii de protestatari CONTESTA CASATORIILE HOMOSEXUALE la Paris [VIDEO]. De aceasta data s-au folosit GAZE LACRIMOGENE - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  15. Pingback: IPS IOSIF, Mitropolitul român pentru Europa Occidentala: CRESTINII IN FATA OFENSIVEI TOTALITARE A IDEOLOGIEI HOMOSEXUALITATII - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare