Basescu ar vrea SA CEDAM SI MAI MULTA SUVERANITATE Europei. IPOCRIZIA COMISIEI DE LA VENETIA: acum cere coborarea CVORUMULUI (pragului) pentru REFERENDUM, pentru a trece mai usor noua Constitutie (VIDEO)

14-05-2013 4 minute Sublinieri

Plus: UDMR nu mai vrea regionalizare, daca e vorba numai de criterii administrative, nu si etnice…

1. BASESCU: “CEDARE MAI MARE DE SUVERANITATE CATRE UE”

Radu Tudor despre “rasucirile” revoltatoare ale Comisiei de la Venetia privitoare la cvorumul pentru un referendum in Romania si declaratia lui Traian Basescu de ziua Europei privind cedarea suplimentara de suveranitate pentru o si mai mare unificare europeana

(din introducerea la emisiunea “Punctul de intalnire” de duminica, 12 mai 2013, Antena 3)

*

2. “AU INTORS-O CA LA VENETIA”

– Dezbatere la emisiunea “Subiectiv” cu Razvan Dumitrescu (Antena 3) din 9 mai 2013 privitoare la variabilitatea cvorumului la referendum in Romania in functie de interesul probabil al Uniunii Europene – de pastrare in functie a lui Traian Basescu (in vara lui 2012, cand s-a impus un cvorum aberant) sau, in acest de an, de trecere a unei Constitutii care sa stipuleze o cedare de suveranitate in fata UE (colateral si despre abuzurile de drept ale Curtii Constitutionale):

– Razvan Dumitrescu (realizator), Oana Florea (FACIAS), Marius Pieleanu (sociolog), Serban Nicolae (senator PSD), Cristian Busoi (europarlamentar PNL),  Adrian Izvoranu (director executiv Confederația patronatelor).

Serban Nicolae:

Lucrurile astea se petrec cu cine ţine!”.

Razvan Dumitrescu:

Comisia de la Venetia solicita acest lucru asa ca ma intreb si va intreb: unde o fi fost acest organism pe vremea referendumului cand oficialii europeni bateau cu pumnul in masa, cereau prag si ploua si cu acuzatii de lovitura de stat?

CINE PUNE MAI MARE PRESIUNE PE AUTORITATILE ROMANE OBTINE ORICE!

“Atunci au tacut, ca trebuia protejat cineva, acum scot cvorumul, pentru ca au interes sa treaca aceasta constitutie care trebuie sa cuprinda niste lucruri…”

Telespectator, pe Facebook:

“Raspunsul e simplu, doamna Comisia de la Venetia face jocurile UE, iar acuma -deoarece au musai treaba sa modificam Constitutia, pentru CEDAREA SUVERANITATII, acesta e punctul principal, iar pe locul doi REGIONALIZAREA – joaca iar alba-neagra cu cvorumul!!!”

***

Cu ocazia Zilei Europei, Traian Basescu a transmis un mesaj in care vorbeste desprerealizarea cat mai curand posibil a uniunii politice (…) chiar daca acest lucru presupune un transfer suplimentar de suveranitate nationala“.

bTraian Basescu si alti politicieni s-au gandit sa intrebe si populatia daca vrea cedare suplimentare de suveranitate? Sau oamenii sunt buni doar sa-i manipulezi cu “parlament unicameral” in paralel cu alegeri prezidentiale?

Asa cum vad eu lucrurile, Uniunea Europeana se confrunta cu o serie de amenintari importante: prelungirea crizei economice, impunerea politicilor de austeritate, criza accentuata a locurilor de munca, populism si extremism politic, instabilitate sociala accentuata, accentuarea proceselor de autonomizare si respingere brutala a imigrantilor.

In luna noiembrie vom fi chemati la un referendum pentru modificarea Constitutiei Romaniei si regionalizare. Guvernul si Parlamentul trebuie sa tina cont de toate aceste amenintari pe care le-am evocat mai sus si modul in care ele se pot manifesta la noi, in paralel cu reorganizarea politica si administrativa a tarii.

Intrebarea este : pe ce cvorum votam la referendum in Noiembrie? Comisia de la Venetia o da la intors si spune prin secretarul ei ca “acest cvorum de 50% plus 1 e dificil de atins, el trebuie modificat. Acest cvorum a fost valabil doar pentru referendumul din 2012 pentru demiterea presedintelui Romaniei”.

Iata afirmatia.

Secretarul Comisiei de la Veneţia, Thomas Markert:

“Ar fi înţelept să se modifice cvorumul de participare la referendum, deoarece cvorumul de 50% thomas-markert-500x280plus unu este foarte ridicat, va fi foarte dificil de atins. Cred că noi suntem în favoarea coborârii cvorumului dacă în Parlament este o garanţie suficientă pentru o majoritate calificată. Cred că în primul rând este nevoie de o abordare coerentă. O posibilitate este să nu existe niciun prag cvorum pentru referendumuri, dar ar putea fi unele situaţii specifice în care să fie nevoie de un astfel de cvorumÎn cazul referendumului de anul trecut pentru demiterea preşedintelui, acest cvorum (de 50% plus unu) a fost doar pentru acest referendum, nu şi pentru celelalte, deoarece abordarea nu a fost coerentă, mai ales că procesul (de suspendare n.r.) era deja în desfăşurare. Cred că poate o exista o discuţie generală cu privire la unde e cazul să fie cvorum, dar noi, Comisia, suntem în general în favoarea eliminării acestor praguri de cvorum”

Revoltator acest comportament schimbator functie de interese, nu-i asa?

Este o legatura intre declaratia lui Basescu privind cedarea de suveranitate si impunerea unui cvorum fals din exterior pentru mentinerea lui in mod ilegitim in functie?

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a prezentat, sâmbătă, în cadrul Consiliului Reprezentanților Unionali, care sunt principalele modificări din statutul uniunii maghiarilor, informează Adevărul.

Principala mențiune a vizat modificarea articolului 1, alineatul 1 din Constituţia României care prevede  că “România este stat naţional, suveran şi independent, unitar şi indivizibil”.

”Nu este o chestiune în jurul căreia putem să forăm un consens, dar în cazul modificării Constituţiei, noi trebuie să- urmăm calea pe care o considerăm bună, reală, justă. Este o părere pe care avem datoria să o formulăm şi să nu ţinem cont de şansele pe care le putem avea într-o astfel de dezbatere, motiv pentru care noi propunem, şi spun acest lucru opiniei publice româneşti, propunem exclusiv radierea articolului 1 alinieatul 1”, a declarat Kelemen Hunor.

Liderul UDMR a precizat că argumentul etnic nu constituie centrul de greutate al modificărilor ce se doresc a fi legiferate, însă nu poate ignora faptul că maghiarimea nu poate aparține unei singure regiuni. Interdependența zonelor Harghita, Covasna, Târgu Mureș din punct de vedere istoric și economic dovedește acest lucru, a mai precizat acesta.

Păstrarea pragului de 50% la referendum

Pe lista cerințelor UDMR s-a aflat și menţinerea pragului de 50 % în privința cvorumului pentru referendum și totodată, consultarea populației în privința proiectului de regionalizare, în special,  în ceea ce privește modul de atribuire a competențelor administrative.

[…] Congresul UDMR va fi reluat pe 25 mai, când vor fi realizate ultimele retușuri decizionale.

Presedintele UDMR, Kelemen Hunor, afirma ca Uniunea nu este de acord cu impartirea tarii in “regiuni administrative”, intrucat Romania nu are nevoie de “inca un nivel administrativ”, acest lucru insemnand ca “judetele vor fi golite”.  Kelemen Hunor a declarat, sambata, inainte de sedinta Consiliului Reprezentantilor Unionali de la Sibiu, ca reprezentantii UDMR considera ca Romania nu are nevoie de “inca un nivel administrativ”, potrivit Mediafax.

“Ideea principala este ca nu credem ca Romania are nevoie de inca un nivel administrativ, de inca un nivel birocratic, pentru ca problemele Romaniei nu stau in lipsa acestui nivel de administratie publica. Vrei, nu vrei, la un moment dat, daca mai infiintezi inca un nivel administrativ, judetele vor fi golite, pentru ca nu centrul cedeaza din putere. Nu faci regionalizare pentru un premier, pentru o coalitie, faci pentru 40-50 de ani. Nu mai trebuie sa scoatem bani din buzunarul oamenilor pentru ca inca un nivel administrativ inseamna costuri in plus, inseamna ca centrele decizionale vor fi mai departe de cetatean. Noi credem ca avem nevoie de regiuni economice mai mici in toata tara. Esecul se datoreaza faptului ca actualele regiuni au fost desemnate prost. Eu cred ca pentru regionalizare trebuie sa mergem la referendum, nu asumare, nu ordonananta. Nu trebuie sa-ti fie frica de cetateni. Trebuie sa-i intrebi pe oameni daca vor sa mearga in alt judet”, a afirmat el.

Potrivit acestuia, “judetele bogate vor creste, iar judetele sarace vor deveni tot mai sarace, trebuie judete apropiate ca dezvoltare”.

Intrebat in ce regiune ar trebui sa fie maghiarimea si cu ce capitala, Kelemen a raspuns:

“Maghiarimea e impartita in mai multe zone. Harghita, Covasna, Targu Mures ar fi o regiune pentru ca au legaturi istorice, economice si e foarte clar ca aici asa trebuie sa se intample. Maghiarimea nu poate fi inghesuita intr-o singura regiune. Noi nu punem pe primul plan argumentul etnic, dar nici nu putem sa facem abstractie de acest lucru”.

Kelemen a fost intrebat de jurnalisti daca UDMR spune “nu” regionalizarii.

“Da, spunem nu. Nu suntem de acord cu regiuni administrative”, a raspuns el.

Premierul Victor Ponta declara, marti, ca Guvernul poate merge si pe varianta angajarii raspunderii pe regionalizare, in situatia in care va exista un acord politic nu doar al USL, ci al tuturor fortelor politice.

kelemen-hunor

***


Categorii

1. DIVERSE, Destramare teritoriala? (Regionalizare, autonomie), Razboiul impotriva Romaniei, Revizuirea constitutiei, Tradatori si lichele, Uniunea Europeana, globalizare, guvernarea europeana (UE), Video

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

20 Commentarii la “Basescu ar vrea SA CEDAM SI MAI MULTA SUVERANITATE Europei. IPOCRIZIA COMISIEI DE LA VENETIA: acum cere coborarea CVORUMULUI (pragului) pentru REFERENDUM, pentru a trece mai usor noua Constitutie (VIDEO)

  1. Mamaliga romaneasca a mucegait si incepe sa putrezeasca! Spun asta cu durere in suflet!

  2. @Adrian

    Am aceeasi stare de spirit ca si tine…romanii sunt gomosi, orgoliosi, ciudati si RAI din te-miri-CE si li se casuna/supara, ca vacaru pe sat!

    In schimb cand trebuie sa fie unit si sa lase meschinariile, rautatile de-o parte (sau macar, pe mai tarziu…) prefera sa-si incruciseze mainile pe piept (nu SI in solduri) sa-si plece umerii (a cedare) si sa-si menajeze mintea odihnita!

    El are minte, (romanul) dar numai in ceea ce-l priveste (intereseaza) DIRECT!

  3. E simplu: mergeti si votati NU la referendum.

  4. o mai fi cineva mai prost ca “noi”?

  5. Speculand pe seama antipatiei pt unguri, un procent de romani vor zice “DA” noii Constitutii, cam asta se pare ca este nivelul real de aprofundare a problemei pentru romani. Doresc nespus sa ma insel. 🙁

  6. @Admini1

    Astia sunt si sociologi si psihologi ”fini”: STIU PREA BINE starea sufleteasca a romanului, stiu ca este harsait si satul de clasa politica prin politicianismul asta de hazna, stiu ca romanul este smirgheluit pe creier de atatea griji/probleme (conduse si induse de salariile mici, altele de mizerie, de performarea la locul de m-ca, muncind pentru 2 sau cat 3, de stirile de la TV) urmand ca, in cele din urma – lehamisit nevoie mare, putin sa ii mai pase daca astia isi permit sa coboare sau sa urce in procente – cum iti urca tensiunea la cap sau febra (in grade Celsius)- jucand parca alba-neagra cu destinele noastre, hotarand in locul nostru si pentru noi…daca ne prindem BINE, daca nu, NU!

  7. oameni buni haideti sa nu ne mai vaitam pt. ca noi iam pus acolo prin votul nostru in duminica orbului care se sarbatoreste din 4 in 4 ani pe mici, pe bere, pe malai, pe brichete, pe te mai miri ce, iar acum ne vaitam, in concluzie iam ales dupa chipul si asemanarea noastra, deci ne meritam soarta cu varf si indesat

  8. @Mihai!

    Cu tot respectul – nu ma baga in troaca cu porcii (pardon! toti prostii)!

    Daca ma pot lauda cu ceva, atunci ma laud si ma felicit (in sinea mea)ca n-am mai girat clasa politica (nici cea de azi, nici pe cea de ieri, nici pe aia, de alaltaieri!)

    Am fost anul trecut INSA pentru demiterea lui Basescu…

  9. da Magda ami cer mii de scuze

  10. Pingback: ABERATIILE REVIZUIRII CONSTITUTIEI: interdictia discriminarii pe baza ORIENTARII SEXUALE, introducerea termenului de REGIUNE si respingerea CONSULTARII POPULATIEI in procesul REGIONALIZARII - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  11. Pingback: Istoricul Petre Turlea: "Kosovo va fi un precedent pentru Transilvania". REGIONALIZAREA - INCEPUTUL DISOLUTIEI STATULUI NATIONAL UNITAR! - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  12. Pingback: AUTONOMIA, PREVAZUTA IN CONSTITUTIA REVIZUITA? Prioritatea politica externa a Ungariei: DREPTUL MAGHIARILOR DE PESTE HOTARE DE A-SI FOLOSI SIMBOLURILE - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  13. Pingback: Ponta si activistii anticrestini preseaza puternic pentru A NU INTRODUCE IN CONSTITUTIE DEFINITIA FAMILIEI NORMALE. Antonescu accepta ca AMENDAMENTUL ANTI-GAY POATE FI RESUPUS LA VOT! (video) - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  14. Pingback: Definirea explicita a familiei in Constitutie inseamna ”CANALIZAREA URII” pentru seful CNCD. ROMANIA, SANTAJATA CU RAPORTUL DE TARA AL SUA SI CU "FAMILIILE POLITICE EUROPENE"/ Plagiatorul Ponta nu vrea sa facem COPY-PASTE dupa UNGARIA CONSER
  15. Pingback: DREPTUL LA AUTONOMIE ETNICA INTRODUS PRIN USA DIN DOS IN CONSTITUTIA REVIZUITA la cererea UDMR? Minoritatile isi pot folosi public SIMBOLURILE si se pot organiza AUTONOM! Liber la STEAGUL SECUIESC (si video) - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  16. Pingback: DELIR IDEOLOGIC: asalt IMPOTRIVA CONSTITUTIEI pe motiv de "FASCISM CLERICAL, DOGMATISM RELIGIOS, ORTODOXISM FUNDAMENTALIST"! Autor: trompeta nemteasca DEUTSCHE WELLE, la care se raliaza organizatiile Fundatia Soros, APADOR-CH, Accept si ActiveWa
  17. Pingback: Curtea Constitutionala AMANA referendumul pentru CONSTITUTIA REVIZUITA. Chirieac: “REGIONALIZAREA – PROIECT ANTIROMANESC”. Dr. Bacalbaşa: Daca e antiromanesc si e comanda din exterior, tot se va face! [video] - Recomandari
  18. Pingback: Comisia de la Venetia ar fi cerut RENUNTAREA la ARTICOLUL 1 din CONSTITUTIE, adica renuntarea la SUVERANITATE si caracterul de STAT NATIONAL - Recomandari
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare