ACUZATII DURE LA ADRESA RUSIEI, INVINOVATITA PENTRU DOBORAREA AVIONULUI MALAYESIAN/ Basescu vrea sa puna “DEGETUL PE RANA”/ “Jefuirea mortilor” sau TOTI SUNT VINOVATI

19-07-2014 6 minute Sublinieri

malaesiaFoto: AFP/The Guardian

Dupa declaratiile presedintelui Obama de ieri, mai degraba generale, ce vizau responsabilitatea indirecta, dar certa, a Rusiei in sprijinirea rebelilor din Donetk si, astfel, in doborarea avionului civil malayesian, SUA a facut acuzatii mai precise si mai detaliate in cadrul ONU. Astfel, la Consiliul de Securitate convocat de urgenta, ambasadoarea SUA, Samantha Power, a acuzat faptul ca separatistii ar fi fost reperati joi dimineata cu sistemul de rachete sol-aer Buk, incriminand in mod direct Rusia:

“Avand in vedere complexitatea sistemului SA-11, este improbabil ca separatistii au putut sa o foloseasca intr-o maniera eficace fara personal calificat. Nu se poate exclude posibilitatea unui ajutor tehnic din partea rusilor” (cf. Le Monde).

Intre timpucrainienii au adus noi presupuse inregistrari care ar demonstra o astfel de teza (vezi mai jos).

Dificultatea principala a acestei acuzatii consta in faptul ca, daca racheta ar fi fost realmente trasa de pe un astfel de sistem si inca cu asistenta personalului calificat rus, atunci probabilitatea confundarii unui avion civil cu unul militar este extrem de redusa (conform unui specialist citat de Le Monde, doborarea unui avion civil printr-un astfel de sistem nu se poate face decat deliberat; altii, insa, considera ca se pot face erori si cu astfel de sisteme – desi tezele lor nu sunt foarte convingatoare).

In acest caz, insa, se pune intrebarea: ce folos ar fi tras Rusia, sau chiar rebelii, de la doborarea unui avion civil? Caci, in mod evident, cei care pierd foarte mult din acest eveniment sunt rusii. Nu putine comentarii au aratat ca Putin se afla acum intr-o situatie in care are putine optiuni:

sa sprijine, in continuare, fortele rebele din estul Ucrainei, izolandu-se inclusiv de tarile europene (care, pana acum, nu au insotit SUA in demersurile sale antirusesti – tocmai recent SUA a aplicat sanctiuni mult mai dure rusilor) si reducandu-si radical optiunile de reactie catre cele “hard” (militare),

sau

– sa dea inapoi din Ucraina, inregistrand o infrangere rusinoasa pe plan intern si un posibil inceput al declinului puterii sale (optiunile lui Putin sunt descrise succint de Stratfor).

Autoritatile de la Kiev, totodata, sunt foarte vehemente in acuzatiile aduse Rusiei, inclusiv pentru a masca propria lor responsabilitate: aprobarea rutei avionului civil deasupra zonei Donetkului este dubioasa, la fel si recomandarea de a zbura aproape de limita inferioara a zonei aeriene interzise (cf. themalaymailonline.com). Greu de crezut ca va fi posibila vreo investigatie completa a cazului (rebelii deja sunt acuzati ca distrug probe – vezi mai jos).

Ceea ce este, insa, cert, e ca doborarea avionului marcheaza inca un punct de cotitura in conflictul din Ucraina, prin agravarea si tensionarea pana aproape de limita a situatiei. Avand in vedere ca Putin, cel mai probabil, nu va ceda (si nici nu pare ca rusii ar putea veni cu ceva convingator care sa impuna o alta versiune a evenimentului), vom asista, aproape cert, la o precipitare intensa a situatiei de conflict din Ucraina, cu consecinte urate pentru intreaga lume si, mai ales, pentru noi.

Apropo de noi – presedintele Traian Basescu tocmai a anuntat ca va face declaratii complete pe subiect si ca… va pune “degetul pe rana”. Toata chestiunea e ca degetul pe care-l va pune nu este al lui, ci al Romaniei.

razbointrucuvant

 

Kievul a anuntat, sambata dimineata, ca membrii “grupului de contact” format din Ucraina, Rusia si reprezentanti ai OSCE au ajuns la un acord cu separatitsii pro-rusi pentru instituirea unei zone de securitate pe o raza de 20 de kilometri in zona prabusirii avionului Malaysia Airlines, potrivit AFP. Zeci de anchetatori si observatori internationali au ajuns la Kiev si asteapta sa li se permita accesul in zona tragediei aviatice. Tot sambata, o echipa formata din 62 de experti malaezieni era asteptata la Kiev, in speranta ca va putea examina locul tragediei. Intre timp, un reprezentant al Ministerului rus al Apararii a declarat ca niciun sistem de rachete Buk sau alte echipamente militare ale fortelor armate ruse nu a trecut frontiera ruso-ucraineana: “Este imposibil sa faci acest lucru pe ascuns”, a declarat el, denuntand informatii potrivit carora autoritatile de la Kiev ar fi retinut doi specialisti, cetateni rusi, care ar fi fost insarcinati cu “corectarea traiectoriei rachetelor Buk”.

———————————-
Ora 14:30 O echipa de investigatori din randul organizatiei internationale de cooperare a fortelor politiniesti Interpol si din partea omologului sau european Europol se va deplasa duminica dimineata la Kiev pentru a contribui la eforturile de identificare a victimelor accidentului aviatic de joi din regiunea Donetsk, a anuntat sambata Europol, potrivit Reuters.

Organizatia de politie a UE a precizat ca va contribui cu un membru la echipa internationala formata din 7 persoane. Purtatorul de cuvant al Europol a refuzat sa precizeze daca organizatia a a primit asigurari ca i se va permite accesul la locul accidentului.

Ora 13:55:
Echipele Ministerului ucrainean pentru situații de urgență au explorat 18 kilometri patrati din totalul de 25 de kilometri patrati ai locului unde s-a prăbușit avionul și au găsit 186 de cadavre, a anunțat sâmbătă purtătorul de cuvânt al Consiliului pentru securitate și apărare națională de la Kiev, Andrei Lîsenko, potrivit Reuters.

Ora 13:38: OSCE denunta faptul ca rebelii “limiteaza accesul la la locul epavei avionului”, in pofida acordului cu acestia anuntat sambata de Kiev, privind instituirea unei zone de securitate pe o raza de 20 de kilometri in zona prabusirii avionului. Un purtator de cuvant al OSCE a declarat sambata ca accesul la locul accidentului este limitat de rebeli, oamenii inarmati, care trag focuri de arma in aer, controland in continuare zona, potrivit BBC.

Ora 13:02:Kievul ii acuza pe rebelii pro-rusi ca au incercat sa distruga dovezi ale unor “crime internationale” la locul prabusirii aeronavei Malaysia Airlines, mutand 38 de cadavre la o morga din Donetk si incercand sa transporte in Rusia epava avionului, anunta BBC.

Ora 12:30: Autoritatile ucrainene ii acuza pe rebeli de jafuri la locul accidentului, potrivit CNN. Rebelii pro-rusi ar fi furat bijuterii, bani si carduri de credit de la locul accidentului.

Acordul cu separatistii incheiat sambata are drept scop ca “‘Ucraina sa isi atinga obiectivul esential: recuperarea trupurilor neinsufletite si trimiterea lor familiilor victimelor”, a declarat Valentyn Nalyvaitchenko, seful serviciilor de securitate din Ucraina. OSCE anuntase vineri dimineata ca separatistii pro-rusi au fost de acord sa permita anchetatorilor internationali accesul in siguranta si fara restrictii in Ucraina, la locul unde a cazut joi avionul malaezian.

Premierul malaezian Najib Razak a declarat vineri seara ca a discutat la telefon cu presedintele rus Vladimir Putin si a insistat asupra necesitatii unei anchete obiective si fara obstacole. […]/ integral pe hotnews.ro

  • Mediafax:

HAOS la locul prăbuşirii avionului: Rebeli beţi caută obiecte de valoare şi trag FOCURI de avertisment. Kievul ACUZĂ că se distrug dovezi cu susţinerea Rusiei. Malaysia: Este un “act de TRĂDARE” – FOTO

[…] UPDATE 13:37 Malaysia denunţă distrugerea dovezilor în cazul avionului, considerând că este un “act de trădare”

Malaysia avertizează că dovezi esenţiale în cazul prăbuşirii avionului în estul Ucrainei au fost distruse de insurgenţi, considerând că acesta este un “act de trădare” faţă de cele 298 de persoane decedate.

“Integritatea locului prăbuşirii a fost compromisă; există informaţii că indicii esenţiale au fost distruse. Orice interferenţă asupra locului catastrofei riscă să afecteze întreaga anchetă”, afirmă ministrul malaysian al Transporturilor, Liow Tiong Lai, care sâmbătă se va deplasa în Ucraina. […]

Haos la locul prăbuşirii avionului: rebeli beţi caută obiecte de valoare, trag focuri de avertisment

Insurgenţi proruşi aflaţi în stare de ebrietate trag focuri de armă în aer, blochează accesul experţilor internaţionali la locul prăbuşirii avionului malaysian şi sustrag obiecte ale pasagerilor decedaţi, afirmă surse locale, citate de Kyiv Post. […]/ integral pe mediafax.ro

Rusia: Acuzaţiile SUA privind implicarea rebelilor în doborârea avionului, ABERANTE. Statele Unite sunt responsabile pentru conflictul din Ucraina

Acuzaţiile Administraţiei Statelor Unite privind implicarea separatiştilor ruşi în prăbuşirea avionului de pasageri relevă “percepţia aberantă” a Washingtonului despre situaţia din estul Ucrainei, afirmă Serghei Riabkov, adjunct al ministrului rus de Externe. […]/ integral pe mediafax.ro

Moscova: Niciun sistem de rachete Buk nu a trecut frontiera dintre Rusia şi Ucraina. “Este imposibil să faci acest lucru pe ascuns”

Niciun sistem de rachete Buk sau alte echipamente militare ale forţelor armate ruse nu a trecut frontiera ruso-ucraineană, a declarat vineri seara un reprezentant al Ministerului rus al Apărării, după prăbuşirea avionul Boeing 777 în estul Ucrainei, relatează agenţia RIA Novosti. “Este imposibil să faci acest lucru pe ascuns”, a declarat el, denunţând informaţii potrivit cărora autorităţile de la Kiev au reţinut doi specialişti, cetăţeni ruşi, care ar fi fost însărcinaţi cu “corectarea traiectoriei rachetelor Buk”. […]/ integral pe mediafax.ro

Băsescu: Uciderea a 298 de nevinovaţi într-un ACT TERORIST nu trebuie să treacă fără consecinţe. Am de nuanţat unele poziţii, voi pune degetul pe rană

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, sâmbătă, referindu-se la catastrofa aviatică din Ucraina, că uciderea a 298 de nevinovaţi într-un act terorist nu trebuie să treacă fără consecinţe, el precizând că va face declaraţii detaliate pe acest subiect de la Palatul Cotroceni. […]/ integral pe mediafax.ro

  • Gandul:

NOI ÎNREGISTRĂRI ale serviciilor secrete din Ucraina, care ar dovedi că separatiştii proruşi au primit lansatorul de rachete BUK din Rusia. TRANSCRIPT

Serviciul secret al Ucrainei (SBU) a dat publicităţii o nouă înregistrare în care susţine că separatişti proruşi din regiunea Doneţk discută cu ofiţeri ai GRU, serviciul secret al armatei Rusiei, despre cum au intrat în posesia lansatorului de rachete sol-aer BUK, cu care se crede că a fost doborât avionul Malaysia Airlines. Anterior, SBU a publicat de asemenea şi imagini cu lansatorul transportat pe un trailer. Din înregistrare, reiese că lansatorul ar proveni din Rusia.

Serviciul secret ucrainean SBU a dat vineri seara publicităţii o nouă înregistrare din care ar reieşi că separatiştii proruşi din regiunea Doneţk au primit lansatorul de rachete sol-aer BUK din Rusia.

SBU crede că sistemul BUK a fost introdus în Ucraina în jurul orei 1 dimineaţa, pe 17 iulie, lângă oraşul Sukhodolsk şi că ar fi ajuns la Doneţk la 9 dimineaţa, apoi a fost mutat la Pervomaisk. După ce avionul Malaysia Airlines a fost doborât, serviciul secret al ministerului de Interne ucrainean ar fi filmat cum sistemul BUK era transportat pe un trailer, înapoi către graniţa cu Rusia. “Analizăm informaţiile. Credem că este vorba de acelaşi BUK care a tras asupra avionului de pasageri”, a declarat ministrul de Interne Avakov, conform Kyiv Post. […]/ integral pe gandul.info

Lelia Munteanu: Jefuirea mortilor

[…] N-au trecut decât treizeci de ore. Toată lumea dă vina pe toată lumea. A început distrugerea probelor. Se întâmplă ce e mai dezgustător: o jefuire a morţilor de dreptul lor postum de a se şti de unde li s-a tras. Jefuirea morţilor de adevărul propriei morţi.

Nu există inocenţi. Toţi sunt vinovaţi. Ucraina, pentru că avionul s-a prăbuşit pe teritoriul său. Pentru că putea să anunţe că, necontrolând Donbasul, nu garantează siguranţa zborurilor şi că acestea ar trebui redirecţionate – cum s-a întâmplat abia astăzi. Vinovată e Rusia, care a declanşat şi întreţine conflictul. Rusia, care a furnizat bateria de rachete, în cazul în care miliţiile separatiste n-au confiscat-o chiar din unităţile militare ale ucrainienilor. În cazul acesta, ucrainienii sunt încă o data de vină, fiindcă nu au semnalat că le lipsesc nişte arme extrem de periculoase. (Un avion aflat la înălţime de croazieră nu poate fi doborât cu lansatoare de umăr). […]

Unii spun că am trăit al doilea 11 septembrie. Noi l-am trait, cei 298 l-au murit. Dar teroriştii din 2001 şi-au luat drept ţintă civili nevinovaţi, pe când teroriştii de-acum au tras din greşeală amestecată cu prostie. (Deşi, ca să mânuieşti un armament atât de complicat, îţi trebuie un dram de minte şi un ordin).

Până când cutiile portocalii vor fi şterse de funingine, dacă vor fi şterse vreodată (deocamdată înţeleg că au fost găsite şi rebelii vor să le ducă ofrandă ruşilor), rămâne o întrebare ca un urlet: de ce i s-a repartizat avionului malaezian (şi altora, cu mai mult noroc, care vor fi trecut prin zonă), acel culoar de zbor de deasupra Donbasului?

În seara în care întreaga lume privea şocată tragedia din Ucraina, premierul Netanyahu, iscusit, a declanşat ofensiva terestră în Gaza. […]/ integral pe gandul.info


Categorii

1. DIVERSE, Al treilea razboi mondial, America, Opinii, analize, Rusia, SUA versus Rusia, Ucraina

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

67 Commentarii la “ACUZATII DURE LA ADRESA RUSIEI, INVINOVATITA PENTRU DOBORAREA AVIONULUI MALAYESIAN/ Basescu vrea sa puna “DEGETUL PE RANA”/ “Jefuirea mortilor” sau TOTI SUNT VINOVATI

VEZI COMENTARII MAI VECHI << Pagina 2 / 2 >>

  1. Sigur că avionul a fost condus intentionat spre o zonă de conflict,fiind deviat de la rută.În plus a si fost escortat de două avioane militare.O spune un controlor de trafic aerian spaniol,iar afirmatia lui se încearcă a fi musamalizată.Dacă,să spunem,federalistii au doborât acest avion,autorii morali rămân cei care au dirijat acolo avionul.Dar,putin probabil,căci sitemul BUK e un complex de radare si masini,iar oricare dintre părti,fie rusi sau americani ar fi stiut cu sigurantă de posibilul atac în faza de urmărire si localizare.În zona în care a fost doborât avionul se aflau câteva sisteme BUK,ale armatei ucrainiene.Ce căutau acolo,căci separatistii nu au avioane? Rusii nu aveu nici un interes să le livreze sisteme BUK federalistilor,atâta timp cât avioanele ucrainiene executau lovituri aeriene punctiforme de la înăltimi mult mai mici.Ei nu au tehnologia necesară să bombardeze la punct fix,de la altitudini mari.
    Rebelii ăia sunt militari(fosti)de profesie.Nu are nici o logică doborârea avionului,cum nici rusii,în nici un caz nu au vreun amestec.Dacă la federalistii pro-rusi există posibilitatea unei erori,mică si ea,la rusi nu există nici o posibilitate să fie amestecati.E absurd.Singurii interesati de această catastrofă ar fi SUA si Ucraina,direct,iar Israelul prin deturnarea opiniei publice de la genocidul comis în Gaza.E îmbucurător faptul că,tot mai multi români,sau prins de ”Stilul„criminal al americanilor.Dumnezeu să-i ierte si să aibă grije de sufletul lor!Să-I ierte deasemenea pe palestinieni si pe rusii care mor nevinovati.

  2. @ciorgan:

    Sigur că avionul a fost condus intentionat spre o zonă de conflict,fiind deviat de la rută.În plus a si fost escortat de două avioane militare.O spune un controlor de trafic aerian spaniol

    Pana si noi avem capacitatea de a vedea zborurile in spatiul aerian ucrainean, daramite rusii… Daca ar fi fost rachete din alta parte, daca ar fi fost avioane de vanatoare, lucrurile astea ar fi fost imediat publicitate de rusi. Si, de altfel, nu doar rusii mor nevinovati. Sunt si ucrainienii oameni, si ei mor nevinovati pentru ca Putin nu concepe sa nu fie Rusia o mare putere, asa cum altii mor ca SUA nu concepe sa nu controleze Europa si Orientul Mijlociu.

  3. Dincolo de invazii armate si avioane doborate, saptamana asta s-a mai intamplat ceva foarte important.. a luat nastere ‘BRICS bank’, o banca destinata tarilor in curs de dezvoltate si care se doreste a fi un competitor al FMI-ului. http://economie.hotnews.ro/stiri-finante-17681595-brics-lansat-noua-arhitectura-financiara-destinata-contrabalanseze-fmi-banca-mondiala.htm
    http://www.dw.de/brics-the-final-after-the-final/a-17795513

    Va amintiti ca si Ceausescu & Friends doreau sa creeze o asemenea banca? Ceausescu n-a mai apucat sa-si vada visul cu ochii, nici macar prietenul Gaddafi, dar iata ca intre timp ideea a fost preluata si materializata de catre Putin & Friends 🙂 http://adevarul.ro/news/societate/adevarul-despre-arma-nucleara-banca–mondiala-romania-1_50acb7e67c42d5a66388dd63/index.html

    Nimic nu e intamplator.

  4. Ioan
    Majoritatea au inteles jocul maicii Putin cu imperiul lui eurasiatic. Este doar o alta optiune de sclavie. Adica mai simplu :
    – iesiti din puscaria lor si poftiti in puscaria noastra asa zis ortodoxa.
    Romania nu are ce cauta in eurasia. Romania a fost si va fi europeana iar maica Putin va trebui sa se obisnuiasca cu ideea asta. Daca nu, drum bun in eurasia, nu-l impiedica nimeni sa mearga acolo.

  5. Revin cu stirea aceasta dar mi se pare de maxima importanta si cred ca arata viitoarea directie de actiune a SUA in ceea ce priveste Rusia:
    http://www.messenger.com.ge/issues/3161_july_18_2014/3161_ani.html

    Ce inseamna sa fii declarat Major Non-NATO Ally?

    Concret,Moldova, Ucraina si Georgia au fost puse pe acelasi palier al prioritatilor in politica externa americana cu Japonia, Israel, Coreea de Sud sau Egipt. The Russian Aggression Prevention Act of 2014 a fost adoptat vineri 18.07.2014 in Congresul american. El se afla in dezbatere din mai 2014 dar a fost nevoie de o zi a infamiei,doborarea avionului malaezian, de un “game changer” vorba lui McCain, pentru a putea fi adoptat cu aprobarea publicului american. Posibilitatea vanzarilor crescute de arme in tarile aliate poate inclina decisiv rezultatul conflictului( vezi Afganistan ’80..cazul rachetelor Stinger si nu numai).

    A Major Non-NATO Ally is any country not a member of the North Atlantic Treaty Organization and designated as a major non-NATO ally under Section 2350a(f)(2) of Title 10, United States Code. The MNNA is a designation given by the U.S. government to exceptionally close allies,/b> who have strong strategic working relationships with American forces but are not members of the North Atlantic Treaty Organization. “Major Non-NATO Ally,” is a title of uncertain distinction; they have become eligible for certain kinds of military assistance, including purchasing excess defense articles and participating in cooperative defense research and development projects.

    Major Non-NATO Ally (MNNA) Status does not entail the same mutual defense and security guarantees afforded to North Atlantic Treaty Organization (NATO) members. However, designation as an MNNA represents an affirmation of the importance the US places on the relationship.

    http://en.wikipedia.org/wiki/Major_non-NATO_ally
    http://www.globalsecurity.org/military/agency/dod/mnna.htm

    Ce mai spune legea respectiva:

    Directs the President to: (1) implement a plan for increasing U.S. and NATO support for the armed forces of Poland, Estonia, Lithuania, and Latvia, and other NATO member-states; and (2) direct the U.S. Permanent Representative to NATO to seek consideration for permanently basing NATO forces in such countries.

    Si:
    Directs DOD to assess the capabilities and needs of the Ukrainian armed forces. Authorizes the President, upon completion of such assessment, to provide specified military assistance to Ukraine.

    Expresses the sense of Congress that the President should: (1) provide Ukraine with information about Russian military and intelligence capabilities on Ukraine’s eastern border and within Ukraine’s territorial borders, including Crimea; and (2) ensure that such intelligence information is protected from further disclosure.

    DOD=Department of Defence

    O opinie din mai 2014 asupra draftului de lege si a implicatiilor sale:

    Corker and fellow Republican Party senators have shepherded to full U.S. Senate passage the «Russian Aggression Prevention Act of 2014». The law, if enacted, would subject Russia to the same level of draconian sanctions currently employed by the United States against Iran, Syria, and Sudan. There is no doubt that such sanctions have one intention: U.S.-style violent regime change as previously directed against Libya and Iraq.
    http://www.globalresearch.ca/russian-aggression-prevention-act-of-2014-another-u-s-style-violent-regime-change/5383970
    Si ca se vezi ..nu scapam de fractare nici aici

    Also included in the bill is a gift to America’s natural gas «fracking» industry. The bill would provide «direct assistance» to Ukraine, Moldova, and Georgia to «exploit existing natural gas reserves» in their countries.

    Implicatiile legii sunt majore …extrem de majore. Pana si China s-a ferit sa-i fie impiedicat accesul pe pietele financiare ale Americii. Cand s-a mai practicat in istorie jocul cu embargourile? Si cu ce consecinte. Un remember:

    http://www.americanforeignrelations.com/E-N/Embargoes-and-Sanctions-World-war-ii.html

  6. @ admin

    ” Sunt si ucrainienii oameni, si ei mor nevinovati pentru ca Putin nu concepe sa nu fie Rusia o mare putere, asa cum altii mor ca SUA nu concepe sa nu controleze Europa si Orientul Mijlociu.”

    Pai daca SUA doresc sa controleze Europa,mai degraba Putin doreste sa-si apere tara,in primul rind,nu poarta razboaie si ataca tari aflate la mii de km departare de teritoriul lor.

    Apoi,insurgentii pro federalizare nu s-au dus sa atace Kievul,ei se apara si isi apara orasele unde sint atacati de armata ucrainiana.Aici putem dezbate daca au acest drept,asa cum l-au avut slovenii,croatii,bosniacii sau kosovarii,toti sprijiniti de SUA si Nato.
    Ce sa mai vorbim de teroristii teroristi din Siria si Irak,sprijiniti tot de SUA si unele tari vest europene,in detrimentul conducerilor acelor tari.

    @ Marian ex Norvegia

    Rusia este o tara,cea mai intinsa din lume,care sta si in Europa si in Asia,ca si cum le-ar tine cu 2 miini pe amindoua,este ca un pod sa zicem.Eurasia ( Europa + Asia ) ar fi in primul rind o zona de circulatie economica intre cele 2 continente,prin Rusia,o modalitate de a spori cresterea economica si bunastarea tarilor componente,ar lega China si alte tari asiatice si resursele lor de Europa si resursele ei,prin Rusia.Facilitari de investitii,proiecte in infrastructuri ( autostrazi,tren de mare viteza ),in energie…

    Probabil ca aceasta ar intari mult si Rusia in primul rind,dar si Europa si Asia,si poate ar fi in detrimentul SUA,de aici si opozitia.
    O parere…

  7. @admin
    Pardon,dar controlorul de trafic,chiar era responsabil cu ghidarea avionului.Îl cheamă Carlos,iar stirea a fost făcută publică.Chiar rusii au cerut explicatii oficiale,atât în ceea ce priveste dirijarea avionului,cât si a bateriilor AA ucrainiene din zona cu pricina.Pe de altă parte ucrainienii mor fiindcă nu vor să pricepă că nu-i vor călării si stăpânii niciodată pe rusi.Nu vor să mai priceapă că factorul etnic e de o importantă geopolitică fundamentală,decisivă,iar Ucraina nu prea e tară.Defapt e o creatie bolsevică,nu e deloc ”tară”.Cândva,acolo,vor izbucnii revolte ale românilor,ungurilor,polonezilor etc..SUA nu vor să controleze doar Europa si Orientul Mijociu,ci,întreaga Lume ,prin neoliberalismul economic si marxismul cultural.Chiar voi ati scris despre acest lucru.Orice am spune de acestă dată Rusia e statul agresat,iar această politică de sugrumare (containment sau politica anacondei,cum s-o chema)durează de mult.Întotdeuna,în istoria modernă Occidentul a dorit Rusia si au atacat-o oricând,atunci când li s-a ivit ocazia,ca niste animale nesătule de pradă,după resursele acesteia.

  8. Marian ex Norvegia – Da, de acord, Romania a fost si trebuie sa fie europeana, dar depinde ce intelegem prin “european”. Eu inteleg civilizatia europeana crestina, altii inteleg Europa ca leagan al sodomiei, al francmasoneriei, al imigratiei necontrolate, al eutanasiei, al stergerii frontierelor. Se face (de mult) o confuzie voita. In anii 90 se toit spunea ca “trebuie sa intram in Europa” dar in vreme ce romanii, complexati de cei 45 de ani de comunism, intelegeau prin asta ca trebuie sa revenim la civilizatia batranului continent, la valorile de dinainte de comunism, altii pregateau de frapt o intrare intr-o structura dictatoriala si impotriva lui Dumnezeu, cum este Uniunea Europeana.
    Asa ca, sa avem pardon, prefer o Rusie ortodoxa unei Europe satanizate, sodomizate, ajunsa la faza avansata a decompunerii.

  9. @ciorgan:

    Ucrainienii nu vor sa-i calareasca pe rusi, ci sa nu fie in sfera lor de influenta. Acum, ca o parte din ucrainienii din est vor totusi Rusia, asta e altceva. Insa e viceversa: Rusia vrea sa aiba in mana Ucraina.

    @sherlock:

    Cand spui ca Rusia e in defensiva, nu e ca si cum Germania marsaluieste cu tancurile spre Moscova. Rusia e in defensiva privitor la sfera sa de influenta, adica privitor la interesele sale strategice de mare putere, de imperiu.

  10. Cei care trambiteaza mnereu “Europa, Europa” sunt cei care urasc civilizatia europeana. Fiindca Europa nu este o notiune politica, ci una geografica dar si culturala (istorica, etnica, ligvistica, etc). Cum poti iubi Europa dar da aduci valuri nmesfarsite de imigranti de pe alte continente (tot occidentul este invadat, se darama biserici si se construiesc moschei, francezii, germanii, belgienii, etc nu mai sunt stapani in tara lor). Europa inseamna filosofia greaca, dreptul roman, limbile romanice,. slave si germanice, arta dezvoltata in secole si secole de civilizatie. Ce legatura este intre toate acestea si constructia numita “UNiunea Euiropeana” care nu vrea altceva decat amestecarea religiilor, a popoarelor, desfiintarea statelor nationale, stergerea frontierelor, amalgamarea popoarelor europene cu africani si asiatici, distrugerea crestinismului, impunerea uraciunii sodomiei ca normalitate, distrugerea familiei si asa mai departe ?

  11. @ admin

    ” Cand spui ca Rusia e in defensiva, nu e ca si cum Germania marsaluieste cu tancurile spre Moscova. Rusia e in defensiva privitor la sfera sa de influenta, adica privitor la interesele sale strategice de mare putere, de imperiu.”

    Ar fi cumva adevarat ceea ce spuneti,dar…

    Nu exista imperii fara supusi,vasali,colonii.Daca SUA au peste 900 de baze militare in 130 de tari:

    http://www.politifact.com/truth-o-meter/statements/2011/sep/14/ron-paul/ron-paul-says-us-has-military-personnel-130-nation/ ( acesta da Imperiu )

    rusii aveau o baza militara in Tartouz,Siria care probabil acum este semi-dezafectata.

    Asa ca imperiul SUA comparativ la imperiul Rusia,este mai mult la nivel de concept pentru unii,de domeniul trecutului pentru altii,si nerealist,raportat la realitati.

    Cit priveste tancurile germane ( si aici sint cumva de acord cu voi ),daca Nato isi amplaseaza scuturi anti racheta in Ucraina,Moldova,Georgia,probabilitatea ca SUA sa initieze o prima lovitura nucleara impotriva Rusiei devine apropiata de 1,adica sigura.Ar face cu mult mai mult rau decit tancurile germane in ofensiva prin teritoriul rusesc.

    Asa ca apararea Rusiei de catre rusi,inseamna salvarea noastra,a intregii umanitati,de razboiul nuclear pe care SUA si NATO il pregatesc.

    Parerea mea.Inchei aici.Numai bine.

  12. Referitor la linkul acesta:
    http://www.americanforeignrelations.com/E-N/Embargoes-and-Sanctions-World-war-ii.html
    pe care l-am dat la commentul #47, as avea 2 observatii:

    In 1941 nici Japonia nici SUA nu aveau arma nucleara cum se intampla acum cu Moscova iar Rusia nu e importator ci exportator de resurse naturale. Doua avantaje majore. Deocamdata inca mai are loc de invartit, de spart mese, scaune si sticle in capul altora.

  13. @sherlock:

    Ma rog, daca scopul suprem e evitarea unui razboi nuclear, atunci e simplu: Rusia sa renunte la ideea putinista (aceea de a fi o mare putere) si se rezolva garantat. Insa nu acesta e scopul lui Putin, ba chiar ar alege mai degraba un razboi decat detronarea sa si reducerea Rusiei la ceva nesemnificativ pe plan global.

  14. “La început naziştii au venit să-i ridice pe comunişti
    Și eu nu am strigat în apărarea lor pentru că nu sunt comunist,
    Apoi au venit după evrei,
    Și eu nu am strigat pentru ca nu sunt evreu.
    Au venit apoi pentru sindicalişti şi catolici
    Și nici atunci nu am strigat pentru că nu sunt nici sindicalist și nici catolic.

    Când au venit după mine,

    Nu mai era nimeni în jurul meu să se ridice în apărarea mea.

  15. Obrenovici
    La Europa valorilor crestine si culturale ma refer ci nu la UE. Popoarele europene nu sunt satanice asa cum insinueaza Rusia….europenii de rand nu agreaza ideea de uniune europeana si foarte multi dintre ei tin la valorile si traditia lor. Intradevar ei nu sunt ortodocsi (vesticii) nu au credinta noatra dar ne bat la capitolul FAPTE. Pentru ca ei in mod inconstient au in esenta lor fapta buna crestineasca fara sa trambiteze si fara sa scoata ochii vreodata. Insa pe la noi si mai ales pe la rusi, se fac niste fapte strigatoare la cer sub paravanul ortodoxiei.
    Te rog, nu-mi spune de faptele sodomice ale europei aducand contraargument faptele Rusiei ortodoxe…..ca Rusia nu are nicidecum fapte ortodoxe. Siturile pornografice sunt invadate de rusi , europa este invadata de curve rusoaice,avorturile rusilor, mafia rusa a speriat toata europa, emigranti rusi prin toata europa, mai ales in tarile scandinave unde creaza probleme cu scandalurile si atitudinea mitocaneasca etc.
    Decat o Rusie ortodoxist-stilista care ma obliga sa vorbesc ruseste si care ma obliga la ortodoxia ei amestecata cu paranormal, prefer sa-mi traiesc ortodoxia romaneasca lasata de stramosi in tara mea si sa o port cu mine printre europenii decazuti dar care imi lasa deplina libertate si care nu imi cer nimic mai mult decat onestitate si respect.

  16. @ admin,
    N-ai înteles nimic prietene,cu scuzele de rigoare! Cum să renunte Rusia la ideea ”putinistă„ de mare putere,când tocmai Putin îi asigură securitatea în fata tăvălugului neopăgânismului occidental?Rusia a trăit această experientă a ideologizării si internationalismului de prin 1917.Rusia a fost supusă unei experiente ale unor forte venite din SUA.Pe româneste,Rusia e ”Stan Pătitul”.Rusia nu poate renunta la statutul de mare putere ,pentru că,fulgerător de rapid va fi distrusă din temelii.Cum poti să crezi că tara cu cele mai multe resurse din lume ar fi crutată.Putin a re-nationalizat resursele,a stabilizat economia si nivelul de trai a ajuns undeva la 900 de euro în marile orase.Putin a reusit să coalizeze o aliantă împotriva sodomiei occidentului si să păstreze ideea nationalistă,dar si protectionismul economic în detrimentul internatioalismului liberalo-bolsevic.Politicile pro-familie ”putiniste„au oprit declinul demografic,Rusia,înregistrând anul trecut o crestere demografică.În afara statutului de mare putere, Rusia,nu există.

  17. @sherlock:

    Ne place mult cand ni se bate obrazul ca nu suntem rusofili.

  18. @ciorgan:

    Cum să renunte Rusia la ideea ”putinistă„ de mare putere,când tocmai Putin îi asigură securitatea în fata tăvălugului neopăgânismului occidental?

    Oh, da, asta nu-l lasa sa doarma pe Putin, neopaganismul occidental! 🙂

    Nu putem vorbi si noi ca niste oameni? Adica – folosind rationamente simple si nu referinte de acest gen (lupta lui Putin cu neopaganismul) care duc discutia mai degraba intr-o zona mitologica, nu una bazata pe “fapte si argumente”. Daca neopaganismul ca practica de putere s-ar fi potrivit in context rusesc, e absolut sigur ca Putin s-ar fi folosit de asa ceva. La rusi, insa, se pare ca astfel de fenomene nu produc altceva decat anarhie si haos. In Occident, in schimb, neopaganismul a devenit un mijloc de control social. In esenta, lupta lui Putin e pentru putere. Nu doar putere personala, ci putere statala. Recurgerea la autoritarism si traditionalism este, din acest punct de vedere, secundara, nu principiala, este un mijloc potrivit consolidarii acestei puteri.

    Cat priveste chestiunea cu Rusia si marea putere, da, e ceva real aici, insa acolo raspundeam cuiva si la ceva, avea o logica in context observatia. Scopul lui Putin este ca Rusia sa fie o MARE putere – nu doar o tara mare sau o putere regionala. Scopul SUA este ca Rusia sa nu devina niciodata o mare putere, caci asta ar insemna limitarea hegemoniei sale. Ambii actori, Rusia mai mult decat SUA, sunt gata sa aleaga si razboiul, in anumite conditii, decat sa abdice de la obiectivul general. Asta e conflictul pe care-l traim astazi, dintr-un punct de vedere realpolitik si rational.

  19. O altfel de grija pentru mediul inconjurator
    8 Geopolitically Endangered Species:
    http://www.foreignpolicy.com/articles/2012/01/03/8_geopolitically_endangered_species

    In afara de Belarus, toate celelalte 7 state erau sau au devenit Aliati Majori(de mare importanta) non-Nato ai SUA. Puncte de presiune in masajul geostrategic tot mai viguros al Americii. Poate apasa prea tare pe un “nerv” si paralizeaza tot globul.

  20. Pingback: “MOMENTUL ADEVARULUI PENTRU RUSIA”. SUA si tarile occidentale declara Rusia VINOVATA pentru doborarea AVIONULUI MALAYESIAN - Recomandari
  21. Un punct de vedere.
    The Missile That Will End the War
    Why the downing of MH17 is the beginning of the end for Ukraine’s separatists and a nightmare for Vladimir Putin.

    Putin could double down and try to help the rebels win quickly, before sluggish Western democracies can act to bolster Kiev. But turning the tide would require something much more dramatic than providing covert men and materiel, such as an air campaign or even an invasion by Russian troops. It is hard to see even today’s more belligerent Putin being willing to pay the political and economic price for this. Russians rejoiced at their near-bloodless reunion with Crimea, but a bloody war in eastern Ukraine would be very different. Polls show that 73 percent of Russians oppose intervention.

    Putin will almost certainly have to back away from the insurgency. And mere rhetoric will not be enough. He will actually need to take concrete steps to close the borders and stop the supply of weapons if he is to convince the West that he is serious about distancing himself from the men who brought down MH17. In these circumstances, re-energized government forces will probably be able to win the war militarily, and sooner than would otherwise be the case
    http://www.foreignpolicy.com/articles/2014/07/18/buk_missile_mh17_shoot_down_putin_ukraine_rebels_war

    Mh17 un sut in dos( pardon de expresie) si un pas inainte pentru UE. Cam vrand-nevrand:

    MH17 crash galvanises EU opinion on tougher Russian sanctions
    http://www.ft.com/intl/cms/s/0/05993cb0-0e6c-11e4-b1c4-00144feabdc0.html#axzz385Tz87dD

    European capitals which have urged tougher EU action against Russia are pushing for quicker and broader sanctions to be imposed on Moscow following the suspected shooting down of a civilian airliner over Ukraine, EU diplomats said on Friday.

    At a meeting of EU ambassadors on Thursday evening, diplomats agreed to new legal language that would allow Brussels to broaden the type of individuals and companies targeted for sanctions and will next week begin compiling its list of those subject to new “enhanced” sanctions.

    The whole world is watching:

    http://www.bbc.com/news/uk-politics-28397222

    Like father, like son:
    http://www.msnbc.com/morning-joe/watch/brzezinski–this-is-clearly-a-game-changer-307636803584

  22. Pingback: ZBIGNIEW BRZEZINSKI despre avionul doborat in Ucraina: “ACEST MOMENT ARE O SEMNIFICATIE DECISIVA PENTRU VIITORUL SISTEMULUI MONDIAL” [video]. Strategul american despre “LEADERSHIPUL” AMERICAN al Europei si IZOLAREA RUSIEI - Recoman
  23. Pingback: BASESCU PROVOACA GRATUIT RUSIA si SE RASTESTE LA LIDERII EUROPENI: “Federatia Rusa este parte a actului terorist. Putin nu poate fugi si nu se poate ascunde sub amanari si minciuna de responsabilitate”. Presedintele vrea si REDEFINIREA relatie
  24. Pingback: PUTIN – NOUL PARIA AL LUMII/ Doborarea avionului malayesian: CRIMA DE RAZBOI?/ Europa, sanctiunile si IPOCRIZIA/ Isteria antirusa a lui Basescu si interesul national/ Rusia pune EMBARGO Moldovei/ CEDO a condamnat Polonnia pentru INCHISORILE CIA - Re
  25. Pingback: “Nu e razboiul lor”. ROMANII DIN CERNAUTI PROTESTEAZA IMPOTRIVA MOBILIZARII TINERILOR LA RAZBOI [video]/ Vor produce SANCTIUNILE impuse Rusiei RUPTURA FINALA?/ Va izbucni RAZBOIUL fatis intre Rusia si Ucraina in AUGUST? Comando olandez la Hark
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare