Razboiul a inceput deja pentru unii dintre noi. REPORTAJ Digi 24 DESPRE INROLAREA IN ARMATA A ROMÂNILOR DIN UCRAINA (video)/ Destabilizarea Ucrainei sau tradarea Romaniei?/ RUSIA ISI MOBILIZEAZA REZERVISTII, Putin tine prelegeri despre PACEA AMENINTATA a Europei/ Un jurnalist ucrainean ar fi indemnat la EXTERMINAREA locuitorilor DONBASULUI

2-08-2014 9 minute Sublinieri

Ucraina sapa TRANSEE la frontiera cu TRANSNISTRIA

FACTORII CARE AR PUTEA DECLANSA UN AL TREILEA RAZBOI MONDIAL

*

UPDATE

Sute de ruşi s-au reunit sâmbătă la Moscova pentru a-i cere preşedintelui Vladimir Putin să “treacă la acţiune” în Ucraina, trimiţând trupe de menţinere a păcii, pentru a pune capăt vărsării de sânge din estul acestei foste republici sovietice, relatează AFP, conform Mediafax. […]

Într-un articol publicat pe site-ul american Atlantic, editorialistul Roger Cohen de la „The New York Times“ consideră că tensiunile din Ucraina, războiul din Siria şi disputele teritoriale din Marea Chinei de Est sunt factori care ar putea declanşa un Al Treilea Război Mondial. Mai mulţi analişti tind să-i dea dreptate. Analistul Gérard-François Dumont, profesor la Sorbona, susţine că scenariul unui Al Treilea Război Mondial nu este imposibil, dar ar trebui ca mai multe ipoteze să se adeverească. Prima ar fi extinderea unui conflict local. Actualul conflict din Gaza este unul de spaţiu mic, dar cu toate acestea are o rezonanţă puternică în mass-media şi în geopolitică la nivel mondial şi asta datorită faptului că cele două părţi beligerante au o diasporă importantă răspândită în toate colţurile lumii. În cazul în care acţiunile de izolare a acestui conflict nu sunt realizate cu succes, răspândirea sa poate avea loc, mai ales pe fundalul fragilizării unor state altădată influente în zonă cum ar fi Egipt, Siria, Irak. […]

Pierre Verluise profesor şi el la Sorbona, predă geografia politică, spune că „după două Războaie Mondiale, nu este nevoie să fii un geniu să ştii că într-o zi va fi un Al Treilea Război Mondial. Sunt analişti care spun că „Al Treilea Război Mondial“, a avut deja loc, referindu-se la „Războiul Rece“ din 1947-1990. Acesta întruneşte multe dintre caracteristicile unui Război Mondial, iar acum aşteptăm un „Al Patrulea Război Mondial“, suţin unii geopoliticieni.

Alt punct de tensiune care ar putea declanşa un Al Treilea Război Mondial este Ucraina. Status quo-ul geopolitic care a existat în partea de nord a Mării Negre a fost rupt la începutul anului 2014 prin anexarea Peninsulei Crimeea de către Rusia şi susţinerea războiului separatist din estul fostei republici sovietice.

Resentimentele Rusiei împotriva Occidentului, după ce a ieşit din Războiul Rece precum Germania după Tratatul de la Versailles, ar putea fi la baza actualului conflict din Ucraina, Moscova dorind să-şi ia revanşa. Dar oare ce se întâmplă acum în estul Ucrainei este suficient pentru un conflict la scară largă?, se întreabă analiştii. Gérard-François Dumont susţine că, da, fiindcă Rusia se simte în defensivă. Se simte înconjurată, mai ales după intrarea din statele baltice şi a Poloniei în NATO. Una dintre priorităţile Rusiei este de a zădărnici intrarea în NATO a altor ţări limitrofe, mai ales a Ucrainei şi Georgiei. Este probabil ca Rusia să fie dispusă să recurgă la mijloace militare pentru a preveni astfel de situatii. […]/ integral pe adevarul.ro

Oraşul Lugansk, bastion separatist din estul Ucrainei devastat de lupte, se află în pragul unei catastrofe umanitare, fiind privat de apă, electricitate şi aprovizionare cu produse alimentare, a avertizat sâmbătă primăria, citată de AFP. […]/ integral pe gandul.info

[…] Reprezentantul Pentagonului, amiralul John Kirby a anunţat că administraţia Obama a cerut Congresului avizul pentru a investi 19 miliarde de dolari anul viitor în echiparea şi antrenarea Gărzii Naţionale ucrainene, în scopul măririi apărării interne. […]/ integral pe antena3.ro

***

La Cernăuţi, etnicii români şi ucraineni protestează pe străzile oraşului. Oamenii cer să se renunţe la înrolarea tinerilor care apoi ar urma să fie trimişi în estul ţării, să se confrunte cu separatiştii proruşi. Spiritele au fost inflamate de guvernatorul regiunii care a spus că cine nu acceptă să meargă la luptă, trebuie să părăsescă ţara.

Ucrainenii din zona Cernăuţiului trăiesc cu teama în suflet de când tinerii sunt chemaţi la arme. Autorităţile spun că nu este vorba decât de o verificare a listelor cu bărbații apți de luptă. În realitate însă, mulţi dintre ei au ajuns în inima conflictului. 

„La Kiev au stat acolo la poligon, pe urmă, de pe data de 4 mai, ne-a sunat că îi duce la Doneţsk. Şi de pe 4 mai am trăit aici acasă aşa, numai am aşteptat să aud glasul lor. N-aş dori nici la o mamă aşa”, a spus Leostina Costiniuc. 

Victor are 22 de ani. Este unul dintre tinerii care, în martie, a crezut că e chemat, pentru câteva zile, la un simplu antrenament. N-a fost aşa. S-a trezit în mijlocul conflictului şi a cunoscut faţa urâtă a unui război pe care nu îl înţelege. Şi coşmarul nu a luat sfârşit pentru Victor. În scurt timp trebuie să se întoarcă pe câmpul de luptă. 

„Pe noi ne trimite acolo şi pe aceia de acolo îi trimite încoace. Şi pentru ce? Măcar să ştii cu cine, dacă vine o naţie ceva spre tine, dar aşa, ucraineni, pe ucraineni. Mulţi sunt cumpăraţi acolo, le dau bani, şi fac toate astea. – Mercenari? – Da, pentru bani! S-au gândit că dacă le-au dat automatul în mână şi bani înseamnă că sunt Dumnezeu”, a spus Victor, soldat român.

Când şi-a încurajat fiul să devină militar profesionist, Constantin Mihail nu şi-a imaginat că băiatul său va ajunge să lupte într-un război adevărat. S-a gândit doar că va avea un serviciu sigur şi un salariu bunicel. Acum, fiul său e la Lugansk. Iar Constantin se întreabă dacă cei 200 de euro pe care îi primeşte pe lună merită să îşi rişte viaţa. 

„Îl sun dimineaţa, seara, când pot întruna îl sun, îi spun suna-mă dimineaţă spune-mi măcar două cuvinte că totul e bine şi cu asta măcar eu să am linişte că la mine la familie nu se începe ziua până nu aud un sunet de la dânsul, ştiţi! E foarte serios, nu? Ne rugăm!”, a spus Constantin Mihail.

O mie de tineri au murit în confruntările cu rebelii proruşi în numai patru luni. Bilanţul îi îngrozeşte, în egală măsură şi pe ucraineni. 

Tinerii din regiunea Cernăuţi, deopotrivă români sau ucraineni, sunt reticenţi în a îmbrăca haina militară nu doar din cauza veştilor teribile care vin din zona de conflict, dar şi din cauza lipsei de explicaţii a autorităţilor care preferă în schimb mesajele dure.

„Dacă militaţi împotriva integrităţii teritoriale a statului aveţi opţiunea de a merge în Rusia sau în orice altă ţară în care să trăiţi mai bine decât în Ucraina. -E mesajul guvernatorului! – E mesajul guvernatorului pe o reţea de socializare, publicată cu vreo două zile în urmă”, a declarat Nicolae Toma, jurnalist din Cernăuți.

Am observat chestia asta pe Facebook. Da, m-am indignat, sigur că m-am indignat, că nu ar fi trebuit, dar cred că este o greșeală pe bază de emoție făcută”, a spus Adrian Medved, jurnalist din Herța.

Românii din zona Cernăuţiului nu refuză să meargă la luptă din laşitate, ci pentru că, spun ei, simt că li se cere să se sacrifice într-un război care nu e al lor. 

„Situația rămâne încordată, deosebit de negativă. Populația privește cu neîncredere chestiunea privind înmânarea acestor înștiințări de mobilizare. Iar în privința apărării țării, oamenii sunt gata s-o apere, dar deocamdată doar ceea ce se referă la teritoriul regiunii noastre, ținutul bucovinean”, a declarat Vitalie Ciurai, de la Comisariatul Militar Regional Cernăuți. […]/ integral pe digi24.ro

Vocile, fie ele româneşti sau străine, care ne cer supunere şi tăcere în faţa nedreptăţii la care sunt supuşi românii din afara graniţelor au găsit acum o nouă scuză: să nu destabilizăm. După ce am solicitat public apărarea românilor din Ucraina supuşi unui proces ciudat de mobilizare în masă, ni s-a spus că românii trebuie să tacă şi să se supună, la fel şi noi, cei de la care ar trebui să vină sprijinul, pentru că altfel destabilizăm Ucraina!

Dar când le închideau şcolile şi le interziceau limba română etnicilor din ţara amintită, atunci nu se destabilizau? Cât de uşor este să acuzi orice iniţiativă de apărare a românilor (comunicatul meu AICI) drept un act de trădare, în timp ce trădarea constă, mai degrabă, în tăcerea eternă la care suntem condamnaţi pentru a putea fi desfiinţaţi mai uşor! În aceeaşi logică ni se spune nici să nu vorbim de reunificarea cu Republica Moldova, pentru că destabilizăm şi deturnăm cel de-al doilea stat românesc de la drumul său european, de parcă reîntregirea României nu s-ar face în Europa, ci pe lună.

Nici de drepturile românilor din Valea Timocului nu avem voie să spunem sau să condiţionăm aderarea Serbiei de respectarea românilor de acolo, pentru că oprim Belgradul din marea lui aventură europeană în care vrea să intre cu interzicerea rugăciunilor în română cu tot! Dar nici la noi în ţară nu avem voie să-i apărăm pe românii din Transilvania de extremismul maghiar şi de vizitele agresive ale oficialilor de la Budapesta, pentru că, la fel, destabilizăm şi suntem extremişti. Nici împotriva campaniilor de presă sau politice din Europa împotriva românilor nu avem voie să comentăm, pentru că destabilizăm. Nu avem voie decât să tăcem şi să acceptăm tot ce se pune în cârca noastră, ca să fim buni europeni! Când am ajuns aşa de slabi încât să acceptăm că singurul nostru rol în istoria contemporană este să tăcem şi să înghiţim orice afront? De ce ne acceptăm rolul de victime care sunt vinovate şi dacă deschid gura? […]/ integral pe adevarul.ro

Citand experti europeni cu autoritate in domeniu, publicatia germana Der Spiegel scrie in numarul sau de vineri ca evenimenele din Ucraina pot degenera intr-o confruntare militara neintentionata intre Rusia si Occident.

Temeri legate de o astfel evolutie a lucrurile sunt evocate intr-o declaratia a European Leadership Network, printre semnatarii documentului numarandu-se fosti ministri de externe si ai aparii din Germania, Marea Britanie, Franta, Polonia, Turcia si Rusia.

“In opinia noastra, criza din estul Ucrainei ameninta securitatea intregii Europe. De-a lungul crizei s-au inregistrat deja cateva situatii, la un pas de a deveni conflictuale, motiv pentru care trebuie redusa eventualitatea repetarii lor. Liderii statelor participante la conflict trebuie sa tina cont de regulile implicarii militare, mai ales in contextul actual, cand ambele parti dispun de mii de unitati de arme nucleare, gata oricand de lansare”, se arata in documentul citat de Spiegel.

Numai asa, afirma semnatarii declaratiei, poate fi evitata o escaladare neintentionata a crizei.

Expertii atrag, totodata, atentia ca pericolul vine nu numai din Ucraina, dar si din asa numitele “conflicte inghetate” de pe fostul teritoriu sovietic, din Georgia, Transnistria si Nagorno-Karabah. […]/ integral pe incomemagazine.ro

  • Hotnews:

David Cameron: Occidentul are nevoie de o prezenta militara mai puternica la granitele Rusiei. Trebuie sa revizuim pe termen lung relatia NATO cu Rusia

Aliatii vestici au nevoie de o prezenta militara mai puternica in Europa de Est, la granitele Rusiei, pentru a putea raspunde rapid la orice noua amenintare, arata premierul britanic David Cameron intr-o scrisoare adresata secretarului general al NATO, Anders Fogh Rasmussen, si liderilor celorlalte 27 de tari membre ale organizatiei, potrivit The Guardian.

Scrisoarea trimisa NATO vine in contextul rolului jucat de Rusia in inarmarea rebelilor ucraineni suspectati ca au doborat avionul de linie malaezian MH17 si pe fondul deteriorarii relatiilor dintre Occident si liderul de la Kremlin Vladimir Putin.

Cameron cere, de asemenea, o revizuire a relatiei NATO cu Rusia, spunand ca Putin vede acum organizatia ca pe un adversar si nu un partener.

Marea Britanie a anuntat ca va trimite 1300 de soldati si 350 de vehicule blindate pentru a lua parte la exercitiile NATO care se vor desfasura in octombrie in Polonia, in speranta ca miscarea va reasigura tarile din Europa Estica de sprijinul aliatilor vestici. […]/ integral pe hotnews.ro

Rusia isi mobilizeaza rezervistii pentru doua luni de antrenamente cu armament nou

Ministerul rus al Apararii intentioneaza sa mobilizeze rezervistii de pe teritoriul Rusiei pentru doua luni de antrenamente cu armament nou, relateaza vineri agentia Interfax, citata de Reuters.

Moscova a folosit anterior astfel de exercitii ca sa isi mareasca numarul de trupe de la granita sa cu Ucraina. Occidentul este ingrijorat ca fortele ruse ar putea interveni in conflictul dintre fortele guvernamentale ale Kievului si separatistii pro-rusi din estul Ucrainei. Oficialul rus a aratat ca exercitiile au fost planificate inca din luna noiembrie a anului trecut si ca se vor desfasura incepand din august pana in octombrie. […]/ integral pe hotnews.ro

Vladimir Putin sfatuieste liderii mondiali sa nu uite lectiile primului Razboi Mondial: Rusia a cautat intotdeauna pacea, dar nu a ezitat niciodata sa respinga o agresiune externa

Presedintele Vladimir Putin a criticat vineri “ambitiile politice” care ameninta pacea din Europa, intr-un discurs de omagiere a memoriei soldatilor rusi morti in timpul primului Razboi Mondial, in care a avertizat ca Rusia a cautat intotdeauna pacea, dar nu a ezitat niciodata sa respinga o agresiune externa, scrie AFP.

Acest razboi “reaminteste la ce pot conduce agresiunea si egoismul, ambitiile fara masura ale sefilor de stat si elitelor politice atunci cand acestea capata prioritate fata de bunul simt“, a spus Putin, la inaugurarea unui memorial dedicat soldatilor rusi cazuti in primul Razboi Mondial.Aceste ambitii, a adaugat el, au pus “continentul cel mai adapostit de tulburari, Europa“, in pericol.“Ar fi bine sa ne amintim de acestea astazi”, a declarat presedintele rus, alaturi de seful Bisericii Ortodoxe ruse, Patriarhul Kirill, si de inalti responsabili. […]/ integral pe hotnews.ro

  • RomaniaTV:

Te ia cu FIORI: Un jurnalist ucrainean are o SOLUŢIE pentru LOCUITORII în PLUS ai Donbasului

Ucraina nu are nevoie de problemele şi de populaţia Donbasulului – o regiune depresivă (din punct de vedere economic) – consideră jurnalistul publicaţiei ‘Săptămâna ucraineană’, Bogdan Butkevici, într-un interviu la postul de televiziune Hromadske.tv, propunând ca soluţie exterminarea ‘oamenilor în plus’ din Doneţk şi Lugansk, după cum relatează Ria Novosti, citată de Agerpres. Populaţia regiunii Donbas se cifrează la aproximativ patru milioane de locuitori, dintre care 1,5 milioane sunt în plus (din punct de vedere economic). Nu avem nevoie să înţelegem Donbasul. Trebuie să înţelegem interesul naţional ucrainean, iar Donbasul să fie folosit doar ca o resursă’, a pledat el, într-un interviu, extrem de mediatizat în ultimele zile de diferite canale media ruse. El mai spune că nu are nicio soluţie pentru rezolvarea problemei Donbasului, dar crede că o parte din populaţia ‘în plus’ a regiunii ar trebui, pur şi simplu, să piară, potrivit Ria Novosti, citată de Agerpres.[…]/ integral pe romaniatv.net

Procurorul General al Rusiei DENUNŢĂ “GENOCIDUL” împotriva POPORULUI ucrainean

Procurorul general al Rusiei, Iuri Ceaika, a declarat vineri că ceea ce se întâmplă de mai multe luni în Ucraina constituie un ‘genocid’ împotriva poporului ucrainean, considerând că situaţia din fosta republică sovietică trebuie să fie examinată de justiţia internaţională. […]/integral pe romaniatv.net

Actuala situaţie din Ucraina “nu este nici în interesul Rusiei, nici în interesul Statelor Unite”, au convenit vineri preşedinţii Vladimir Putin şi Barack Obama, într-o conversaţie telefonică, anunţă Kremlinul, potrivit AFP. “Sancţiunile occidentale sunt contraproductive şi ar putea afecta cooperarea ruso-americană”, i-a transmis preşedintele rus, Vladimir Putin, omologului său american, Barack Obama. […]/ integral pe gandul.info

Au apărut complicații la frontiera Ucrainei cu Republica Moldova. Ucraina sapă tranșee anti-tanc pe sectorul transnistrean al frontierei cu Moldova, pentru a împiedica un eventual atac din partea forțelor armate ruse dislocate pe teritoriul regiunii transnistrene a Republicii Moldova, administrate de regimul separatist pro-rus al lui Evghenii Șevciuk. Potrivit purtătorului de cuvânt al Serviciului de Grăniceri al Ucrainei, Oleksander Iakovenko, șanțul va avea adâncimea de doi metri, lățimea între 3,5 și 3,75 de metri, iar lungimea va fi de peste 400 de kilometri. Cinci kilometri de tranșee au fost deja săpați. Presa de la Kiev scrie că tranșeele au fost săpate mai mult pentru a stopa contrabanda, Transnistria fiind considerată “o zonă periculoasă” în acest sens. Numai în 2013, pe acest segment de frontieră au fost confiscate mărfuri de contrabandă în valoare de 170.000 de euro.

Analiștii politici spun, însă, că de fapt, temei pentru săparea tranșeelor de către Ucraina a servit prezența celor 1500 de militari ruși staţionaţi în regiunea transnistreană care au în dotare inclusiv tancuri și artilerie grea. Kievul a recurs la măsuri de precauție după ce în presă au apărut informații despre faptul că în Transnistria s-ar antrena grupuri de militanți pro-ruși ce ar urma să fie trimiși ulterior să lupte în Ucraina de partea separatiștilor. Din aceleași motive, în luna martie, autorităţile de la Kiev au sporit nivelul de securitate la graniţa cu Moldova.

Șevciuk vrea mai mulți militari ruși în Transnistria

După ce autoritățile de la Kiev au început să sape tranșee la frontieră, șeful administrației separatiste de la Tiraspol, Evghenii Șevciuk (întors recent din Crimeea, unde s-a întâlnit cu vicepremierul rus Dmitri Rogozin), a solicitat Federației Ruse suplimentarea trupelor rusești în regiune. El a explicat că “fortificarea misiunii de pacificare” în regiunea transnistreană este necesară “în contextul ultimelor schimbări geopolitice din regiune”. […]/ integral pe capital.ro


Categorii

Al treilea razboi mondial, Rusia, SUA versus Rusia, Transnistria, Ucraina, Video

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

48 Commentarii la “Razboiul a inceput deja pentru unii dintre noi. REPORTAJ Digi 24 DESPRE INROLAREA IN ARMATA A ROMÂNILOR DIN UCRAINA (video)/ Destabilizarea Ucrainei sau tradarea Romaniei?/ RUSIA ISI MOBILIZEAZA REZERVISTII, Putin tine prelegeri despre PACEA AMENINTATA a Europei/ Un jurnalist ucrainean ar fi indemnat la EXTERMINAREA locuitorilor DONBASULUI

VEZI COMENTARII MAI VECHI << Pagina 2 / 2 >>

  1. @ marian

    Ai grija sa nu scrii de pe telefonul mobil cind conduci,agitat cum esti.

    Nu stii ca in vremurile din urma,oamenilor le place sa traiasca in locuri decadente,unde este bine pentru trup si patimi si mai rau pentru gindit si cele ale sufletului ?

    De ce sa se intoarca copiii si familiile oligarhilor rusi din occidentul decazut,he he he ? Lasa-i acolo,poate se naturalizeaza si scapa rusii de ei,daca sint corupti.

    Puterea militara rusa un mit ? Sfintii spun ca or sa ajunga pina la Ierusalim si or sa se lupte impotriva a zeci de tari Nato,SUA si Israel simultan.( bine ar fi fost sa nu fie cazul )

    ” gogoasa cu Rusia bogata si independenta este un mit grosolan . Banii proveniti din gazele rusesti sunt ai oligarhilor, poporul de rand sufera de foame si traieste cu frica si teroarea in glanda.”

    Deci Rusia nu este bogata si independenta ( cauzele reale ale razboiului impotriva ei ) pentru ca poporul traieste cu frica in glanda ( care glanda ? ) si banii sint ai oligarhilor ? In Rusia sint peste 11 milioane de imigranti in cautare de oportunitati de munca,nu ar veni daca nu ar sti ei ceva.Nu spun ca stau pe roze,dar economia lor era in crestere de multi ani,pina cind cu sanctiunile economice…

    In SUA incepind din anul 2009,95% din cistigurile economice ale tarii s-au dus in buzunarele a 1% din populatia tarii,cei bogati.

    Din cite stiu eu,si americanii recunosc,presedintele rus este apreciat pozitiv de 80% dintre rusi.
    ….

    In incheiere,recunoscind ca nu cunosc ce inseamna chin si disperare,ba poate nici chiar suparare,pe care aproape ca nu le-am trait inca in viata ,si am ani destui( multumesc Doamne!) eu sint un om glumet de felul meu….iti doresc si tie la fel,eu nu am sa-ti mai raspund la mesaje daca mai scrii asa de pe telefonul mobil,incilcit,multe neadevaruri,agitat…ce marca de telefon ai ? Poate il schimbi!

  2. Multam fain pt grija ce mi-o porti…..de obicei scriu de pe tel mobil atunci cand pilotez un Mig . Ca scriu ceva sau ca ma concentrez la pilotaj, este totuna (ho ho ho), fiind constient ca in orice clipa Mig-ul va cadea. Asa ca daca tot va cadea, mai bine sa scriu. Greselile mele de tastare sunt de la faptul ca Mig-ul face ca tractorul pe aratura….fara turbulente sau atacuri cu rachete si proiectile. Sincer mi-e teama sa lansez eu o racheta din Mig. Nu stiu ce se va intampla : va pleca racheta la tinta sau va pleca Mig-ul inapoi din recul :))
    ________________________________________________________________________________
    Sa iau la puricat ce ai scris :
    -Sa ramina copiii oligarhilor in occident ? caci asa va scapa Rusia cea curata de niste corupti ca ei ? haaaaa ha ha ha ha…..foarte tare. Eu zic ca daca ar fi ca rusii sa fie nevoiti sa plece in occident pe motiv ca sunt corupti, atunci toata clasa lor politica si-ar lua talpasita. Iar rusilor de rand daca ar fi sa li se permita tuturor sa plece in occident….si-ar lua talpasita toti. Intre timp pleaca doar rusii cu relatii si cei care dau spaga autoritatilor, adica foarte multi. Ceilalti ramin resemnati acasa suportand tirania Putinului si a mafiei ruse.
    -Nu crezi ca ‘puterea militara rusa’ e un mit grosolan ? Ca spun sfintii Parinti ca vor ajunge pina nu stiu unde ? care sfinti Parinti …..cei pe care i-ati ales voi ? Eu nu cred nici unui prooroc, profet sau parinte contemporan care prooroceste pe zone si regiuni. Cred doar in profetiile Apocalipsei Sf.Ioan Teologul si in atentionarile Mantuitorului date sfintilor Apostoli cu privire la sfarsitul veacurilor. Si imi este mie de ajuns pentru ca acele profetii au fost date pentru toata suflarea omeneasca si pentru ca ma atentioneaza sa iau seama la mine in primul rand si LA PROOROCII MINCINOSI. Sfarsitul va veni oricum cand va vrea Dumnezeu…..daca maine eu mor, acela este sfarsitul lumii ptr. mine si nu ma mai intereseaza cum va mantuieste pe voi Putin, Rusia sau biserica de stil vechi.Tu daca vrei, asteapta cand slavita Rusie va purta razboi cu Israel, Turcia,NATO si SUA simultan, (ha ha ha ha). Succesuri…. si pina atunci vezi sa nu schimbe baietii tai profetiile !!
    -Deci asta e motivul pentru care dusmanii ataca Rusia (care Doamne iarta-ma dusmani si cine Doamne iarta-ma o ataca ??? )…adica marile ei bogatii ???
    Pai atunci Rusia sa se apere de dusmani atunci cand aceia o vor ataca pentru bogatiile ei . Dar Rusia ce face acum ? si-a pierdut rabdarea si a purces la atacarea tarilor mici si fraiere care-i sunt vecine….halal aparare, dar mai sti !
    In Rusia spui ca sunt peste 11 milioane de emigranti in cautare de ……POFTIM ??
    Sherlock, tu ti-ai luat pastilele pe ziua de azi ?care sunt emigrantii aia nefericiti ce cauta de lucru in Rusia ? probabil amaratii care provin din tarile federatiei Ruse, adica tari subjugate de Rusia (kazaci, georgieni, poate afganistani, adzeri, mongoli si alti ghinionisti )pina cand fac ceva banuti ca sa emigreze mai departe in occident. Aaaaaa si mai sunt basarabeni din Rep.Moldova care mergeau la rusi. Dar cum le-a dat Romania unda verde la buletine si pasapoarte romanesti, au dat Moscova pe Italia…hai ca stim bine.
    Uite cam astia sunt amarastenii de emigranti care au avut ghinionul sa ceara de munca in Rusia :
    http://www.youtube.com/watch?v=7h_D3hqI9DQ
    Deci in privinta minciunilor cu 11 milioane de emigranti care cer Rusiei……nu, nu, deci nu pot…..canta la alta masa te rog.
    -Din cate sti tu, presedintele rus e apreciat de rusi in proportie de 80% ? pai si ce ne intereseaza pe noi ? suntem rusi cumva ? auzi, dar cine a creat sondajele in Rusia ? cum i-a cnvins Putin pe rusi sa-l admire, cu arma la timpla ? ca pe adversari i-a eliminat cu plutoniul. Deci nu, las-o mai moale ca macane. Totusi rusii aia care il admira sunt in majoritate aia carora li s-a bagat in cap ca este posibila reinflorirea fostului URSS, tineretul imbecilizat de ei.
    -In incheiere ma anunti ca nu cunosti ce este ala chin sau disperare sau…….bine, bine, cunosc. In general prin blogosfera toti se plang si se dau de ceasul mortii dar cand sunt atinsi la orgoliu, toti sunt bogati fericiti si au facut universitati.
    Spui ca esti un om glumet de felul tau ???? SHERLOCK !!!!! abia acum ai spus un mare adevar si iti dau in totalitate dreptate omule. eu m-am prins mai demult ca tot ceea ce spui legat de Putin, Rusia si in general cam tot ceea ce spui, este o MARE GLUMA. Eu admir oamenii glumeti.
    -Nu mai vrei sa-mi raspunzi la mesaje ? de ce ? Mai Sherlock, daca tu nu ma vrei….eu te vreau ha ha ha ha. Marca telefonului meu este un Samsung Galaxy si este de provenienta occidentala. Deci este din occident si are incorporata tehnica avansata. Ba cica mai are si cip…..deci este antihristic. Iti promit ca imediat ce voi gasi un telefon mobil cu manivela pe baza de carbuni , marca sovietica, il voi schimba si voi fi bucuros sa te anunt. Daca tu ai vrounul sau imi poti recomanda un magazin de specialitate, ajuta-ma…….mai ales ca telefoanele voastre mobile au calendarele setate pe vechi.

  3. Pingback: Mai bine “idiot” decat tradator… sau despre PATINA ANTI-ROMANEASCA a “intelighentsiei” pro-europene - Recomandari
  4. Pingback: NATO SUSPENDA RELATIILE CU RUSIA SI NU VEDE NICIUN SCENARIU OPTIMIST PENTRU CONFLICTUL DIN UCRAINA. “Orice interventie in Ucraina va fi considerata INVAZIE” – avertizeaza un oficial SUA/ Un oficial NATO despre “costurile” inv
  5. Pingback: VA INTERVENI RUSIA IN UCRAINA, FIE SI CU PRETEXT “UMANITAR”?/ Asalt final la Donetk/ Romanii din Ucraina: intre ASIMILAREA ucraineana si OFENSIVA ruseasca - Recomandari
  6. Pingback: Comentariu DW: CONFLICTUL DIN UCRAINA INTRA IN FAZA DECISIVA/ Oficial rus: TRANSNISTRIA VA DEVENI PARTE A RUSIEI/ Moldova – invadata mediatic de Rusia/ Televiziunile rusesti – inclusiv RUSSIA TODAY – INTERZISE in Ucraina/ Semnificatia in
  7. Pingback: ROMÂNII DIN NORDUL UCRAINEI risca INCHISOARE daca refuza ordinele de MOBILIZARE/ Separatistii au cucerit aeroportul din DONETK/ Merkel intinde ”morcovul” lui Putin: colaborare economica UE – Uniunea Eurasiatica - Recomandari
  8. Pingback: O GURA DE RAI (Video). Reportaj cutremurator “In Premiera” despre PARINTELE LONGHIN JAR de la BANCENI, tatal copiiilor parasiti. VLADICA AMENINTAT PENTRU CA SE OPUNE RAZBOIULUI: “Mi-au deschis dosar penal, mi-au cerut sa plec” | Cu
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare