PATRIARHIA doneaza 500.000 euro CRESTINILOR PRIGONITI din SIRIA si alte zone din ORIENTUL MIJLOCIU. Rezultatul? Reactii anticrestine socante ale “haterilor” pe retelele sociale si pe siteurile de stiri

5-12-2014 1 minut Sublinieri

 antioh-romansursa foto: basilica.ro

Patriarhia Romana a donat, conform mass-media, un cec in valoare de 500000 euro crestinilor din Orientul Apropiat aflati in grea prigoana (detalii AICI). Banii au fost stransi de la manastiri si parohii intr-un timp relativ scurt. Oamenii de presa au dat stirea in mod normal, unii punctand chiar ca, atunci cand sunt stiri pozitive despre BOR, trebuie date si acestea.

In aceste conditii, in care nu a existat o prelucrare tendentioasa a stirii, reactiile cititorilor de pe retelele de socializare si comentariile de pe siteurile care au dat stirea sunt socante. O izbucnire de ura care maculeaza instantaneu pana si acest gest, lucru care arata o dubla perversitate: pe de o parte, nicio tresarire morala, niciun gand fata de crestinii prigoniti din Orientul Apropiat; pe de alta parte, negarea vehementa a sinceritatii si altruismului faptei.

Un spectacol grotesc, imposibil de explicat rational, cu icnete care te duc cu gandul mai degraba la o stare de demonizare colectiva.

Si nu e vorba de cititori de siteuri obscure sau tendentioase. Iata mostre de pe digi24.ro, un site de stiri mai discret si destul de moderat ca ton:

comentarii-digi

Evident, pe gandul.info nici nu se putea altfel:

comentarii-gandul

Iata si o mostra din reactiile la postarea de pe Facebook a jurnalistului Florin Puscas, care, in plus, daduse trimitere la stire cu urmatorul comentariu personal: “să fim corecţi şi să dăm share şi la chestiile bune făcute de BOR, nu numai la cele greşite.” Atat i-a trebuit omului, care a fost pus la punct si la curent cu faptul ca… nu mai traim in Evul Mediu.

comentarii-FB

Mentionam ca nu am facut niciun fel de efort in a selecta comentariile cele mai rele. Am luat cvasi-aleatoriu, cu precadere pe primele.

Rezumand, progresistul-democrat-secularist roman, la ORICE fel de mentionare a BOR in spatiul public, ba, poate, mai abitir la stirile pozitive, reactioneaza visceral. Biserica e o organizatie din Evul Mediu care spoliaza banii lor si merita pentru donatia facuta crestinilor din Orientul Apropiat …puscarie.

Exista un termen pentru astfel de manifestari scelerate. In limbajul corect politic, haterul este cel care uraste, urâtorul daca ar fi sa traducem literal termenul in romana. Din cauza provenientei ideologice, termenul e folosit mai ales pentru a desemna fascistii, rasistii si ”homofobii”. O simpla cercetare experimentala ar arata, insa, ca singurii hateri de pe spatiul internautic romanesc sunt cei care urasc Biserica si crestinismul in general. Nu credeti? Cautati stirile despre homosexuali de pe aceleasi siteuri citate si incercati sa gasiti astfel de manifestari de ura similare cu cele expuse mai sus. Nu veti gasi… Haterul anticrestin este ocrotit, insa, si de spatiul public, si de institutia de cenzura ideologica CNCD. El are nu doar libertate de exprimare necenzurata (ceea ce, dpdv juridic, e si normal), ci simte si ca e momentul lui, ca ura lui e validata si chiar incurajata social. Injuria e un act de onorabilitate, in acest caz.

Cuvantul Ortodox

Legaturi:


Categorii

Opinii, analize, Patriarhul Daniel, Razboiul impotriva Bisericii/ crestinismului

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

49 Commentarii la “PATRIARHIA doneaza 500.000 euro CRESTINILOR PRIGONITI din SIRIA si alte zone din ORIENTUL MIJLOCIU. Rezultatul? Reactii anticrestine socante ale “haterilor” pe retelele sociale si pe siteurile de stiri

VEZI COMENTARII MAI VECHI << Pagina 2 / 2 >>

  1. @Ioan (36.)
    Aproape de un bătrân trăia un frate care era puţin mai trândav în nevoinţă. Lângă acesta, când trăgea să moară, şedeau unii din fraţi şi văzând bătrânul că se duce din trup vesel şi cu bucurie, vrând să-i zidească pe fraţii care şedeau aproape, i-a zis: – Frate, noi toţi ştim că nu erai prea osârdnic la nevoinţă şi de unde aşa cu bucurie te duci?
    Şi i-a răspuns fratele: – Crede, părinte, adevărul îl grăieşti, însă de când m-am făcut monah, nu ştiu să fi judecat om, sau să fi ţinut pomenire de rău asupra cuiva, ci de s-a întâmplat cândva vreo prigonire cu cineva, în acel ceas m-am împăcat cu el. Deci vreau să zic lui Dumnezeu: Stăpâne, Tu ai zis, nu judecaţi, şi nu veţi fi judecaţi, ci, iertaţi şi vi se va ierta vouă!
    Deci i-a zis bătrânul: – Pace ţie, fiule, că şi fără osteneală te-ai mântuit!
    http://www.doxologia.ro/cuvinte-duhovnicesti/nu-judeca-nu-vei-fi-judecat

  2. “Preotii nu se duc precum apostolii din casa in casa sa stea de vorba cu cei necredinciosi !”

    Preotilor nu li se deschide usa nici macar – odata – pe an, cand vin cu Botezul, la casele noastre.

  3. @ Eleni:

    Ne temem ca incepand de la acest Craciun inainte va fi cu mult mai rau decat sa nu li se deschida: vor fi, destul de probabil, insultati si agresati pe scara larga.

  4. A facut bine Patriarhia.

  5. Daca eu vreau sa dau 10 lei pentru un acatist si mai sarut si sfintele moaste e mai de folos decat sa dai banii in baruri pe whisky , poker, genti de milioane, excursii exorbitante.Ne educa ei care nu au fost vreodata intr-o biserica.Biserica este sfanta , asa a lasat Hristos.

  6. Apoi cei de pe facebook in loc sa se dea mari cu poze care mai decare si cu exprimari agramate ce dovedesc incultura mai bine ar mai citi si alte site-uri spre exemplu Cuvantul ortodox de unde ai ce invata. Ce ma priveste pe mine ca un cutare ins s-a dus spre exemplu in America si cine stie ce a facut acolo.Sau pune poza unui copil abia nascut si zice ca-i tare.Apoi eu m-am multumit cu primul salariu de 540 00 lei vechi in 1997 ca asa era , dar acum sunt bine pentru ca am ascultat de parinti.Generatia facebook vrea casa, masina si 500 euro de la primul salariu.Pai o casa o faci intr-o generatie .Se bat cu pumnii in piept ca diapora ,sau le zic eu mai bine capsunari(ca nu puteau fi capsunari decat in strainatate si nu si in tara lo) ne-au salvat la alegerile din 16 noiembrie pe noi cei din tara care nu vrem stapani straini in tara noastra.Ca noua nu ne este greu ? dar ce sa facem ne iubim tara.Si apoi nu este corect ca un om cu dubla cetatenie sa voteze de doua ori.Ce eu am doua cetatenii?Si daca m-ar ruga nu as vota pentru Franta, sau Germania de exemplu ca nu ma priveste pe mine.

  7. Imi cer iertare ca am facut atatea comentarii.Nu o fac pentru a atrage atentia asupra meaa ci pentru ca asa simt.Nu cred ca Biserica este cea mai bogata institutie din tara, nici pe departe, mai ales dupa revolutie.Cunosc preoti amarati care vor sa faca bine si nu au cu ce pentru ca lume multa nu prea este la biserica.Nu toata lumea plateste acatiste cu bani multi, sunt rari aceia,majoritatea daca da maxim 50 lei ca nu are de unde si sunt saraci , ca mai mult ei au nevoie de preot si de biserica.Nu este corect ca pentru un reprezentant al bisericii sa se loveasca in toti preotii.Lume multa se strange de Invierea Domnului si atunci poate se strange o suma mai mare, dar poate acel preot are si familie si este bine ca are salariu ca altfel ar muri de foame.Cine nu vede barna din ochii proprii arunca cu piatra.De ce sunt judecati cei care au dat pentru binele crestinilor din Orientul Mijlociu?Au cerut bani celor care au postat pe Facebook?Personal nu am donat si mi-e rusine, dar macar sa-i sustin cu o vorba buna si tot este ceva.(Poate biserica Catolica sa fie prea bogata devreme ce are conturi secrete in banci)

  8. Pingback: ATEISMUL MILITANT DEVINE OBSCEN DE NEOBRAZAT SI PERICULOS DE AGRESIV. Jalnica sfidare mincinoasa a “VESTIRII NASTERII DOMNULUI” CONTRACOST si ideile lui Toma Patrascu (ASUR): RELIGIA E UN “SISTEM IDIOT CARE ATRAGE SI PRODUCE IDIOTI”
  9. Pingback: Actualizare/ PATRIARHUL ANTIOHIEI, IOAN AL X-LEA, IN MOLDOVA: “Suntem aici și ca să dăm un strigăt de pace pentru Orientul Mijlociu. Ne-am săturat de promisiuni și de călcarea drepturilor omului. SE PARE CA DREPTURILE OMULUI SE FORMEAZĂ DUP
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare