Dupa victoria zdrobitoare in alegeri, “martorii lui Macovei” dau startul “REVOLUTIEI” NEO-IACOBINE SI NEO-BOLSEVICE, chemand “la arme” impotriva Bisericii: BOR este “TUMOARE PE CORPUL SOCIAL AL TARII”; se cere DEMISIA PATRIARHULUI DANIEL/ Plus: Cine sunt adevaratii COMUNISTI?

17-11-2014 9 minute Sublinieri

bor

[…] Biserica Ortodoxa Romana este o tumoare de pe corpul social al tarii. Comportamentul ei in campania electorala a socat prin intensitate, insa nu a fost o noutate. Intre noi fie vorba, dragi prelati, a te face frate de cruce electorala cu un partid de stanga inseamna a prea curvi (dezlegat). Asemenea struto-camile concepute in prag de alegeri  numai pe meleagurile noastre se pot naste.

Actuala BOR trebuie asadar combatuta cu aceeasi intensitate cu care se combate coruptia, nerespectarea drepturilor constitutionale si pradarea banului public. Parazitarea mintii e mai grava decat cea a buzunarului. Profesorul din Buzau, Emil Moise (ce nume frumos!), care a invins binomul Stat-BOR si le-a dat in cap cu legea la Curtea Constitutionala e un exemplu de urmat. Parinti-votanti de Romanie Normala la aceste alegeri, retrageti-va copiii de la actualele ore de religie din scoli. Tineri ai acestei tari, urmariti si denuntati manevrele financiare, fiscale si inlesinirile de tot felul acordate bisericilor nu in schimbul vreunui loc in Rai, ci a unor marsave foloase Pamantesti. Preafericitilor, din doua una: ori va va bate Dumnezeu ori va va lua Dracu’, daca o tineti tot asa! Ma veti intreba ce m-a apucat sa asez Biserica pe lista cu plagile Romaniei? Ganditi-va la milioanele de minti infestate si veti intelege o buna parte din dezastrul de astazi. Vrem spitale, nu catedrale, suna un bun slogan. […]

  • Contributors/ Adrian Papahagi: ACUZ

[…]

Domnule Daniel Ciobotea,

Vă cer public, în numele a milioane de dreptmăritori creștini, ca fiu nevrednic al Bisericii lui Hristos, să vă retrageți din fruntea Bisericii Ortodoxe Române. Prin susținerea fățișă a unor anticriști, prin acceptarea mitei acestora, prin lăcomia Dvs. ați smintit poporul care aștepta de la Dvs. cuvânt de învățătură în spiritul dreptății și adevărului Domnului nostru Iisus Hristos. Ați târât Biserica în scandal și le-ați dat ocazia celor care o urăsc să se întărească împotriva ei. Ați dat cezarului cele ce se cuvin doar Lui Dumnezeu. Nevrednic sunteți! Singurul gest de demnitate pe care îl puteți face este să vă retrageți la mănăstire și să vă rugați Mântuitorului nostru pentru iertarea păcatelor. […]

Unul dintre cel mai apropiat om al președintelui Traian Băsescu vorbește despre contestarea și anularea alegerilor la CCR, din cauza situației din Diaspora.

Este vorba despre fostul consilier prezidențial, Daniel Funeriu, care a publicat patru consecințe pe care le prevede din cauza faptului că mulți români din străinătate nu pot vota.

“Dacă nu vor reuși să voteze TOȚI cei care stau la coadă în străinătate prevăd următoarele consecințe (aud că la Strasbourg situația devine foarte de tensionată pe alocuri):1) contestarea alegerilor la CCR cu șanse serioase de anulare;

2) nu vreau să-mi imaginez ce se va întâmpla în clădirile consulatelor și ambasadelor din cauza furiei unor oameni enervați, obosiți și cărora li se fură existența de ROMÂNI. Eu îi îndemn la calm, indiferent ce situație.

3) În interiorul României, care are vocația de a fi una singură pe veci, se vor produce două falii majore: una de-a lungul Carpaților și una între ortodocșii pro-BOR și cei anti-BOR.

4) Ar fi o extraordinară victorie pentru Rusia lui Putin. Am convingerea că, pe faliile de la punctul 3, plus o conducere a României pro-China și pro-est, Rusia și cel puțin un vecin binevoitor al României vor construi o strategie pe termen mediu menită să distrugă România în granițele ei actuale.

Asta e, de fapt, semnificația votului de azi”, a scris Daniel Funeriu pe pagina sa de Facebook.

Este bine. Este perfect ca societatea civila din Cluj-Napoca creste. Dar este rau ca cei ce se lipesc acum de protestul anti-Ponta se duc acolo nepregatiti, cu mintea inmuiata in ura. Protestul, ca si act civic, nu este despre ura. 

Protestul facut in strada este despre a-ti exprima un punct de vedere. Altul decat al majoritatii, poate, dar cel al credintei tale.

E adevarat ca meseria ma face sa simt mai acut orice fel de opresiune facuta la adresa libertatii mele de exprimare. Sunt jurnalist si cred mai mult in religia libertatii de a vorbi liber decat un inginer sau un programator. Nu ar trebui sa fie asa, insa. Cu totii ar trebui sa intelegem si sa ne asumam in intregime importanta acestui drept.

Cand imi ataci/contesti/anulezi cu injuraturi dreptul de a-mi exprima o opinie, oricare ar fi ea, tu, draga participantule la protestul de vineri seara, nu mai esti decat un simplu taranete civic.

Sa o iau putin mai babeste. Motivul pentru care nu am publicat nimic despre protestul de vineri seara a fost felul incredibil de exagerat in care “participantii” s-au comportat la auzul discursului tinut de Dumitru Cornel Valcu. Ma despart de Valcu o gramada de lucruri, ne-am injurat de multe ori, dar domnul Valcu a avut vineri seara o prestatie oratorica de exceptie.

A fost inspirat, a fost corect, a fost obiectiv. In momentul in care a inceput sa fie huiduit de “participanti”, adica in momentul in care Valcu a vorbit despre nevoia tuturor celor prezenti de a accepta si alte pareri politice si a inceput sa fie injurat de cei din mijloc si spate, am decis sa ma car de acolo si sa nu mai scriu nimic. 

Cei care refuza sa asculte si alte pareri huiduind si injurand nu sunt demni de nicio cinste. 90 la suta din cei ce au participat la mitingul de vineri seara nu au citit si nici nu stiu care e numarul articolului din Constitutie care se refera la libertatea de exprimare, un drept FUNDAMENTAL pe care Valcu, Alexa, Gotiu, Fernando de la Caransebes sau Gica Hagi sau chiar tu, cititorule, il ai:

“Libertatea de exprimare a gândurilor, a opiniilor sau a credinţelor şi libertatea creaţiilor de orice fel, prin viu grai, prin scris, prin imagini, prin sunete sau prin alte mijloace de comunicare în public, sunt inviolabile” (articolul 30 din Constitutie).

Citeste-l, domnule protestatar de conjunctura, tu, berbecule de 23 de ani care vorbesti de anticomunism si de valorile dreptei, cu banii de la mami in jeb!

Si tu citeste-l, mare angajat al unei institutii de stat, care o arzi socialist la proteste injurand comunismul!

Si tu, programatorule ce lucrezi la o companie de soft ce iti da salariul de 1300 de euro pentru ca Statul Roman, nu taica-tau, a decis sa iti dea AJUTOR de STAT prin acordarea de facilitati si scutirea de impozite.

Si tu, studentule, cel care te revolti acum impotriva comunismului, citeste si tu Constitutia  si apoi ia bricheta si arde-ti legitimatia de transport gratuit, caci el este un AJUTOR din bani publici, adica comiti un uzufruct de sorginte socialista folosindu-l!

Cititi-l voi, toti cei ce l-ati huiduit pe Valcu, cititi-l de 50 de ori ca sa va intre bine in cap ca dreptul la libera exprimare este la fel de important ca dreptul de vot.

Injurandu-l pe Valcu, va anulati constiintele si deveniti niste termite sociale ce vor sa rontaie si sa ucida tot ce le sta in cale.

Am vazut in aceste zile frati injurandu-se, soti scuipandu-se, prieteni certandu-se! Ba, voi v-ati tampit? Dreptul vostru de a crede in Iohannis se termina atunci cand incepe dreptul altcuiva de a crede in Ponta! Dreptul vostru de a crede in valorile Dreptei nu devine superior, nu are prioritate in fata celui ce nu vrea sa mearga la vot sau a celui ce vrea sa isi anuleze votul sau a celui ce voteaza cu Ponta!

De asta am decis sa nu public nimic despre protestul de vineri seara. Am fost primul jurnalist din presa locala care, la precedentul miting, a laudat prestatia celor 5000 de clujeni ce au iesit in strada (vezi AICI ca sa nu existe comentarii). Dar nu inseamna ca ziarul meu va deveni exponentul celor ce se pisa pe libertatea de exprimare. Daca nu sunteti in stare sa intelegeti ca fiecare roman are dreptul la o parere, atunci voi amenda aceasta atitudine ignorandu-va. Este dreptul vostru de a nu crede in libertatea de expresie si dreptul meu de a folosi ziarul asa cum cred de cuviinta. 

Dar mai este un drept pe care voi, cei ce l-ati huiduit pe Valcu vineri seara l-ati incalcat. Il regasim tot in Constitutie, dar se vorbeste tot mai putin despre el, fiindca face referire la un organ tot mai bolnav al acestei natiuni – constiinta.

Articolul 29 care se refera la libertatea de constiinta a fost incalcat cu mouse-ul, cu tastatura, cu vorba, cu SMS-ul si cu pumnul de sute de mii de ori in ultimele doua saptamani. Iar asta mi se pare cel mai grav, caci imi arata ca exista un mare pericol ca tinerimea romana sa se transforme intr-un dusman stalinist al constiintei si al respectului.

Vorbiti de comunism si de dictatura lui Ceausescu?

Cu fiecare om injurat de tine pe net sau in viata reala, numai pentru ca are alta opinie decat tine, tu, mare luptator anticomunist, te transformi tot mai mult intr-un dictator. Iar tu, mare pesedist, ce pui otrava in vorbe si pe Facebook stupchind peste religia lui Iohannis si insinuand ca e un borat de pocait, nu faci decat sa bagi cutitul urii in viitorul copiilor tai. 

“Libertatea gândirii şi a opiniilor, precum şi libertatea credinţelor religioase nu pot fi îngrădite sub nici o formă. Nimeni nu poate fi constrâns să adopte o opinie ori să adere la o credinţă religioasă, contrare convingerilor sale.

Libertatea conştiinţei este garantată; ea trebuie să se manifeste în spirit de toleranţă şi de respect reciproc” (Articolul 29 din Constitutie)

Stimate domnule protestatar sau stimata doamna protestatar, da, tu, ce ai iesit abia acum doua saptamani si abia vineri seara in strada, 

Te felicit ca ai facut acest gest! Este nevoie de curajul tau si pe viitor! Dar nu de ura ta! Este nevoie de prezenta ta si pe mai departe, dar nu de superficialitatea ta!

Acceptandu-i langa tine pe politicienii de la ACL, dar injurandu-l pe Valcu, tu ai politizat demersul civic ce a fost creat pentru apararea dreptului la vot.

As vrea sa te vad in strada chiar luni, daca nu te superi, sa mergem sa protestam si pentru jegul de la Urgenta! Sigur, o sa zici ca nu e treaba ta.

Tu ai card de al firma, de la Regina Maria sau mai stiu eu de pe unde, si o sa imi spui ca te doare in cur de ce se intampla acolo. Iar eu iti spun, dragul meu viitor membru al societatii civile, ca la unu noaptea cand copilul tau va voma, va face diaree si va avea febra 40, la Regina Maria e inchis. E deschis doar la Urgenta unde, intr-un spatiu de 3 pe 3 metri, intr-o sala de asteptare ponosita, vom sta acolo impreuna cu totii: si cei bogati, si cei saraci, si bugetari, si programatori de la Siemens, si romani si tigani de la Pata Rat, si clujeni si vinituri. 

Asta visam si eu, si Valcu, si Gotiu, poate in mod total diferit: o societate civila care sa conteze. Iar ea nu poate conta atunci cand ea conteaza pe ura si pe conjunctura, pe violenta si pe calcarea in picioare a opiniei celuilalt.

Or fi vinovati politicienii pentru halul in care ne-au adus tara. Dar si tu esti vinovat, draga protestatarule “de-o zi”.

Ai ani de zile la “activ” de stat “pasiv”, in fata monitorului.

Acum il injuri pe Ponta, dar unde ai fost in ultimii doi ani, de ce nu ai protestat pentru proasta lui guvernare?

Acum militezi pentru libertatea votului, dar de ce nu i-ai spart capul Monicai Macovei cand ii indemna pe cetateni sa nu mearga la vot, cand ii implora sa nu il suspende pe Basescu?

Acum injuri comunismul si blocarea votului celor din diaspora, dar de ce nu ai iesit in strada cand aceeasi diaspora fura la Paris in 2009, alegandu-l pe Basescu? 

Ce trist destin are tara asta! Duminica vom avea de ales intre un tanar ce este acuzat ca reprezinta comunismul (desi nu are nicio legatura cu acea perioada) si care face parte dintr-un partid cu o gramada de corupti ce acum sunt la parnaie si un roman adevarat, etnic sas, in spatele caruia stau pituliti toti coruptii PDL ce nu au platit inca, toti vopsitii lui Basescu, cu care neamtul nu are nicio legatura, dar pe care ii va aduce din nou la butoane, odata parcat la Cotroceni.

PS: In toata ura generala, Mihnea Blidariu, vocalul trupei Luna Amara, publica pe Facebook un mesaj incredibil de relevant pentru situatia de vineri seara. Poate ma repet, si eu, si Mihnea, avem pareri total diferite despre Rosia Montana (am acces interzis la contul lui, asta ca sa intelegeti in clar), dar uite ca am simtit la fel in acest caz. Ii public mesajul in integralitatea lui, va indemn sa il cititi si pe acesta de mai multe ori pana va intra in cap: dreptul tau se termina acolo unde incepe al meu, dreptul tau se termina acolo unde incepe al meu, dreptul tau se termina acolo unde incepe al meu…

Am fost si eu la manifestatia anti-Ponta de la Cluj, de astazi. Am plecat cam dupa o ora, cand marsul ce se pornise deabia ajunsese in piata Avram Iancu. 

Sincer, imi pare rau pentru organizatori. In primul rand, imi pare rau ca si-au luat rolul de “organizator” – astfel, n-au facut decat sa legitimeze legislatia actuala confuza si care permite jandarmeriei si politiei sa comita abuzuri asupra cetatenilor care vor sa-si exercite dreptul de a protesta, spontan sau nu. 

In al doilea rand, imi pare rau ca discursurile lor, pline de bune intentii, au trecut cu viteza gandului negandit pe langa urechile electoratului de dreapta, majoritar la acest protest. 

Desi organizatorii au declarat in mod repetat pe retelele de socializare ca mitingul asta e “doar anti-Ponta”, bannerele cu “voteaza Klaus Johannis”, “KLAUSenburg”, “klaus presedinte, neamtu’ nu ne minte”. etc. au fost peste tot. 

La 5 minute dupa ce Dumitru Cornel Vîlcu a vorbit despre necesitatea de a intelege optiunile politice ale concetatenilor si de a ocoli capcana dezbinarii intinsa de clasa politica, o gramada de lume s-a apucat sa strige “afara, afara cu PSD din tara!“. Pai ma, manca-v-as galagia, astea sunt metode fasciste sau comuniste, oricum ati lua-o! Ce vreti, partidul unic ACL??!?…Nu tanjeati dupa o democratie functionala? Ca intr-o democratie functionala, e voie cu mai multe partide, stiti?...In afara de asta, daca tot urli Uniti, salvam toata Romania!”, ei bine, afla ca Romania e compusa si din oamenii aia care voteaza altfel decat tine – cu ei ce faci, ii bati, ii dai si pe ei afara?…

Am vazut o tipa cu o pancarda “B.O.R.itilor!” (aluzie la implicarea unor preoti ortodocsi in campania PSD) si la 10 metri mai in fata un tip cu o pancarda “Doamne iarta-ne ca te-am tradat din nou!”. M-a confuzat un pic faza…

Am vazut multe steaguri tricolore. Nu prea inteleg chestia asta, pentru mine fluturarea drapelului in strada are sens eventual cand intra o putere straina peste noi sa ne ocupe. In rest, stim unde traim, care-i stresul?…Ca sa nu mai spun ca tot spectacolul tricolor amintea al naibii de bine de mitingurile alora de-i uneste Ponta…

S-a tot strigat “Jos comunistii!”. Eu nu-i vad pe nicaieri. Stiu un baiat, doctor in filozofie, care are simpatii comuniste. Uneori, mai vad reportaje tv cu “nostalgicii” care-i pun flori lui Ceausescu la mormant. Dar in rest…unde-s, frate, comunistii astia? Ponta? PSD? Pe 28.10.2014, guvernul Ponta a declarat ca e “cel mai pro-bussiness guvern”. Cam ciudate aspiratii pentru niste comunisti. PSD e o oligarhie a carei principal scop e profitul realizat prin incalcarea legii. Hmm…niste comunisti gangsteri…asta ar fi o premiera!…”Comunistii” impotriva carora se striga sunt, de fapt, latura cea mai intunecata a capitalismului de stat din Romania.

Sunt convins ca au fost si oameni faini si mesaje ok. Am si vazut cativa si cateva, dar pareau stingheri/e intre toate celelalte descrise mai sus. Ah, da, si mi-a amintit cineva si era sa uit: “Poporul ignorat/ Al treilea candidat!” a fost unul din cele mai faine sloganuri auzite si strigate vreodata! 

Am vrut sa scriu despre protestul asta pentru ca e unul din putinele proteste de la care am plecat dezamagit. Nu m-am regasit in confuzia prezenta. Si in 2012 era confuzie, dar macar oamenii cu opinii politice diferite se tolerau in virtutea unei solidaritati a bunului-simt in fata marlaniei prezidentiale. Atunci USL s-a catarat in fruntea protestelor, de aceea ele au si murit. Acum, ACL face la fel. Singura concluzie pe care pot s-o trag de aici e ca PNL e de o duplicitate cinica rara si isi vede exclusiv propriul interes, de a ramane la putere. De aceea, n-as vota niciodata un om provenit din PNL. De ce nu l-as vota pe Ponta sper ca nu mai e nevoie sa explic…

Pentru mine, duminica ramane ‪#‎VotAnulat‬” (Mihnea Blidariu, Luna Amara, mesaj postat pe contul personal de Facebook)

Nota noastra:

Iacobinism si bolsevism resuscitat. Dar pe linie culturala, nu pe linia luptei de clasa, caci ne-au explicat vectorii de propaganda ca asistam la un “razboi al civilizatiilor“. Asa ca razboiul cultural al Romaniei impotriva Romaniei trebuie sa inceapa, imperativ, fara mila. Alt vector de propaganda a numit “partida ortodoxavulnerabilitate la adresa sigurantei nationale. Aceasta tabara se considera castigatoarea alegerilor (intr-un fel, asa si e) si cauta sa profite la maximum de moment.

Asa poate fi caracterizata starea de spirit a “instantelor morale” si “civice” care se simt, acum, pe val. Si care vor sa defineasca si agenda noului presedinte ales, lucru care nu e deloc prea greu. Iohannis a fost votat de multi romani si de multi ortodocsi. Fireste ca nu toti sunt pe linia celui care considera ca BOR este o “tumoare sociala”, insa NU ei vor face agenda, ci acesti “intransigenti” care sunt bine organizati, reprezentantii Puterii reale din Romania. Sunt “partidul DNA”, ai “institutiilor independente”, ai “societatii civile”, martorii lui Macovei, GDS-istii etc. Ei trebuie sa inceapa, de-acum, acest razboi cultural intern (“civil”) care sa inlature “tumoarea sociala” a Ortodoxiei romanesti (in dimensiunea ei conservatoare si pe partea activa, influenta social, militanta) din tara. 

Aceasta partida, din toate semnalele date pana acum, desi este subreprezentata, la nivel electoral, grav (undeva in jur de 5% maximum), si-a arogat victoria lui Iohannis si se crede indreptatita sa faca jocul politic care nu e prea complicat, dupa cum arata restul articolului semnat de Muresan: dosare penale, DNA, puscarie, taxe mai mici, anti-BOR, ceva cenzura. Atat si nimic mai mult. Cu “arme democratice”, adica cu institutiile de forta represive si cu discurs al urii (ce om normal, apropo de “normalitate”, ar caracteriza o institutie sociala uriasa ca BOR drept “plaga” si “tumoare”?!).

Pe de alta parte, Papahagi, acest fripturist care face pe Emile Zola, s-a pozitionat oportun, ca de obicei, dand semnalul taberei ortodocsilor… anti-BOR, mentionata ieri de colegul sau, D. Funeriu. Vor fi ortodocsii “conformi”, cei care se vor dezice la tot pasul de aceasta institutie “invechita” si “retrograda”, care vor fi pusi in oglinda noii Romanii manufacturate ca sa existe segmentul reprezentat si, totodata, sa fie si un instrument de “curatenie” interna in BOR. Ceilalti, ortodocsii nealiniati, vor fi impinsi catre marginea societatii, stigmatizati, exclusi, intr-o forma sau alta.

sfantul-sinod-patriarhul-daniel

Vezi si:

 


Categorii

1. DIVERSE, Articolele saptamanii, Noile totalitarisme, dictatura si reeducare, Opinii, analize, Patriarhul Daniel, Razboiul impotriva Bisericii/ crestinismului

Etichete (taguri)

, , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

49 Commentarii la “Dupa victoria zdrobitoare in alegeri, “martorii lui Macovei” dau startul “REVOLUTIEI” NEO-IACOBINE SI NEO-BOLSEVICE, chemand “la arme” impotriva Bisericii: BOR este “TUMOARE PE CORPUL SOCIAL AL TARII”; se cere DEMISIA PATRIARHULUI DANIEL/ Plus: Cine sunt adevaratii COMUNISTI?

VEZI COMENTARII MAI VECHI << Pagina 2 / 2 >>

  1. Pingback: ANTICLERICALISMUL – noul consens manufacturat in Romania? “Vom avea un preşedinte luteran care va stabiliza statul laic cum n-a făcut-o nimeni până acum în România”/ EXCLUDEREA RELIGIEI DIN SCOLI SI IMPOZITAREA BISERICII – ag
  2. Pingback: HRISTOS SI PĂSTORII – Pastorala de Craciun a PS SEBASTIAN, Episcopul Slatinei, despre asaltul anticlericalist din zilele noastre si despre denigrarea si marginalizarea Bisericii din pricina caderilor unor slujitori -
  3. Pingback: NOUA ROMÂNIE, NOUL LENINISM: elitele impotriva maselor/ DESTRUCTURAREA POLITICII SI DOMNIA PROCURORILOR/ Presedintele ”viral”: complexul ”mesia” la apogeu/ ALEGERILE PREZIDENTIALE CA RAZBOI CIVIL | Cuvântul Ortodox
  4. Pingback: ”De ce atata ura?” sau SECULARIZARE PRIN REEDUCARE. Campania mediatica agresiva pe tema ”finantarii” Bisericii abia a inceput. “BUGETUL SOCIAL” AL BOR – ADEVARATA TINTA A SISTEMULUI DE PROPAGANDA | Cuvântul Ortodox
  5. Pingback: ”De ce atata ura?” sau SECULARIZARE PRIN REEDUCARE. Campania mediatica agresiva pe tema ”finantarii” Bisericii abia a inceput. “BUGETUL” SOCIAL AL BOR – ADEVARATA TINTA A SISTEMULUI DE PROPAGANDA | Cuvântul Ortodox
  6. Pingback: BISERICA ORTODOXĂ ROMÂNĂ - ȚAPUL ISPĂȘITOR AL ISTORIEI RECENTE. Tezele propagandistice ale istoricului elvețiano-austriac Oliver Schmitt și câteva răspunsuri. „Bolșevism pur, din acela al anilor 1930!"
  7. Limbricul ala de #haipagigi s-a rebrenduit acum.
    Sta in spatele Alternativei Dreapta cu amicul lui, Meamțu, dupa ce au incalecat pe referendumul pentru familie…

  8. Patriarhul a fost omul Centenarului.
    Sa-l tin aDumnezeu sanatos si si in putere, ca iude la #haipagigi si #meamtu, macovisti-basisti rebrenduiti, tradatori de neam si tara, sint destui.

  9. Pingback: ROMÂNIA, COLONIA SECURIZATĂ A UNIUNII EUROPENE. Analize și comentarii despre alegerile europarlamentare/ Cine va fi următorul dușman al poporului?
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare