update – GLOBALIZAREA NOULUI PITESTI. Scandal major in SUA, unde un raport despre TORTURILE CIA va fi dat publicitatii. Dosarul integral, de SASE MII de pagini, va ramane CLASIFICAT

9-12-2014 10 minute Sublinieri

La 65 de ani de la declansarea celui mai satanic experiment de reeducare, in România bolsevizata…

[…]  “Asistență financiară” și “subvenții”

În raport se arată că “CIA a oferit plăți în cash în valoare de milioane de dolari unor oficiali ai unor guverne străine” pentru a convinge aceste guverne să găzduiască și să sprijine funcționarea de închisori secrete clandestine ale CIA pe teritoriile lor.

De exemplu, raportul prezintă cazul unei țări care a găzduit o facilitate secretă clandestină de detenție a CIA și care a refuzat la un moment dat transferul pe teritoriul său al lui Khalid Shaik Muhammad, presupusul “arhitect” al atentatelor de la 11 septembrie. Guvernul statului respectiv a revenit, însă, asupra deciziei, după intervenția ambasadorului SUA în acea țară. Luna următoare, CIA a plătit peste 1 milion de dolari unor terți neidentificați ai statului respectiv.

Potrivit unei surse oficiale citate în raport, rezidența CIA din țara respectivă a afirmat că “schimbarea de poziție a guvernului cu privire la transferul lui Khalid Shaik Muhammad poate fi pusă cel puțin parțial pe seama cadoului nostru de [sumă ștearsă] milioane dolari”. Potrivit mai multor surse, Khalid Shaik Muhammad ar fi fost deținut de CIA în închisori secrete din Polonia și România, înainte de a fi transferat în facilitatea de detenție de la Guantanamo Bay. […]

Intelectualilor, ziariştilor injectaţi cu ser conservator pînă şi în salariul minim şi domnului Klaus Iohannis de la care n-am nici o speranţă,

În România au existat închisori secrete CIA. Autorităţile române, partenere strategice de nădejde, au negat vehement întotdeauna. Dar prea mulţi ziarişti de încredere au dovedit existenţa lor deja, s-au dat şi fotografii cu presupuse locuri de arest secret. Dar totul a rămas în ceaţă.

Acum nu mai sîntem la stadiul de “a fost sau n-a fost”. După raportul prezentat în Congresul american, vrem să ştim CE a fost. E dreptul nostru să ştim dacă democraţia din România tolerează astfel de practici. Eu zic că e important să ştim asta. Veţi găsi evident numeroşi experţi UE/NATO pe care-i plătim din bani publici ca să ne spună că Europa şi democraţia vestică se ţin cu sacrificii şi cu chestii băgate în rectul suspecţilor de terorism.

Şi în Vest dezbaterea a fost prezentată uluitor în unele medii, simţul drepturilor minimale fiind probabil bine tocit. Mulţi au abordat subiectul, urmîndu-i pe cei care au dezbătut raportul, în termeni de EFICIENŢĂ. Cu alte cuvinte, produce tortura intelligence bun? Răspunsul şefului CIA a fost pe măsură: da, produce.

CIA director John Brennan released a statement rebutting the report and saying the practices “did produce intelligence that helped … save lives”. (sursa)

Nici măcar senatorul McCain n-a putut fi de acord cu aşa ceva, el fiind martorul direct al acestor practici în Vietnam.

Aşadar, aceasta nu e o scrisoare deschisă. Nu avem ce aştepta nici de la spaţiul public intelectual românesc, nici de la preşedintele luminos ales. Nu ne interesează. Închei cu un citat din RAPORT şi vă urez cele bune în continuare:

tortura

Ancheta legislativului de la Washington asupra activitatilor CIA pe glob a dezvaluit detalii despre modul in care spionajul american si-a asigurat colaborarea autoritatilor de la noi pentru functionarea “centrului de detentie NEGRU”

Centrul de detentie NEGRU”: acesta a fost numele de cod folosit de CIA pentru inchisoarea care a functionat in tara noastra intre 2003 si 2005. Pana acum au existat doar franturi de informatii pe acest subiect. Raportul comisiei de ancheta a Senatului american, publicat de Washington Post, ofera insa o imagine mult mai completa, care ridica mari semne de intrebare si asupra liderilor de la Bucuresti. De asemenea, desi multe informatii sunt cenzurate, raportul da si numele unor teroristi care au fost detinuti – si torturati – in baza din tara noastra

Baza din Romania, deschisa pe baza de “subventie”

Potrivit informatiilor obtinute de comisia de ancheta a Senatului SUA, CIA a incheiat in 2002 o intelegere cu o autoritate din Romania al carei nume este cenzurat pentru ca tara noastra sa gazduiasca un centru de detentie al CIA. In 2003, conducerea CIA a invitat misiunea CIA dintr-o tara al carei nume este cenzurat sa identifice metode prin care poate sprijini autoritatea din Romania sa „demonstreze la cel mai inalt nivel guvernamental cat de mult apreciem cooperarea si sprijinul lor” pentru programul de detentie.

Misiunea a raspuns cu o lista de dorinte in valoare de cateva milioane de dolari (valoarea exacta este cenzurata). Conducerea CIA le-a dat o suma chiar mai mare in scopul „subventionarii” (in original „subsidy”) iar in toamna lui 2003 a inceput transferarea detinutilor CIA in Centrul de Detentie NEGRU.

Unde se afla precis acest centru in Romania? Raportul nu da niciun indiciu, dar o investigatie realizata in 2011 de Associated Press impreuna cu televiziunea germana ARD sustinea ca inchisoarea CIA din Romania ar fi functionat in cladirea in care in prezent se afla Oficiul Registrului National al Informatiilor Secrete de Stat (ORNISS), pe strada Mures, nr. 4, in sectorul 1 al Capitalei. Un sef al ORNISS a calificat atunci afirmatiile ziaristilor drept ceva „imposibil”.

inchisoarea CIA

Ambasadorul SUA, mai indignat decat autoritatile romane

In 2003, ambasadorul american in Romania, Michael Guest, a vrut sa contacteze oficialii Departamentului de Stat (Ministerul de Externe american) pentru a se asigura ca acestia stiu de existenta inchisorii CIA si posibilul ei impact asupra relatiilor romano-americane. Misiunea CIA din tara noastra i-a comunicat ca acest lucru „nu este posibil” si ca nimeni din Departamentul de Stat, nici macar secretarul de stat, nu a fost informat despre inchisoarea din Romania. Ambasadorul a considerat pozitia CIA „inacceptabila” si a a cerut un act semnat cel putin de consilierul pe probleme de securitate al presedintelui SUA carei confirme ca CIA are dreptul sa desfasoare programul de detentie. Diplomatul a mai solicitat si un act care sa ateste ca tehnicile de investigatie ale CIA respecta drepturile omului si un ordin explicit care sa-i interzica sa discute pe acest subiect cu secretarul de stat. Conducerea CIA a cerut atunci interventia secretarul de stat adjunct Richard Armitage, care l-a sunat pe ambasador. Armitage a cerut CIA sa il informeze permanent pe el si pe secretarul de stat, pentru ca nu cumva sa fie luati pe nepregatite daca ambasadorul din Romania va mai ridica probleme legate de inchisori.

In mai 2004, dezvaluiri despre abuzurile comise la inchisoarea din Abu Ghraib l-au determinat pe ambasador sa ceara informatii privind conditiile de detentie si metodele de interogare folosite de CIA. In toamna lui 2004, cand ambasadorul a cerut sa vada documentele care autorizeaza programul de detentie, CIA a cerut din nou ajutorul lui Armitage, care a facut o serie de „remarci dure” privind faptul ca el si secretarul de stat au fost tinuti deoparte de discutiile din Consiliul National de Securitate (echivalentul american al CSAT) despre programul de detentie al CIA. Armitage ar fi pus la indoiala si rezultatele acestui program.

CIA i-a mintit pe oficialii romani

Autorii raportului nu stiu daca intrebarile ambasadorului de la Bucuresti au primit un raspuns, dar ulterior acesta l-a sustinut pe seful misiunii CIA intr-o prezentare catre un oficial sau o autoritate al carei nume este cenzurat. In prezentare nu s-au dat detalii despre tehnicile de interogare, dar s-a afirmat ca acestea au permis obtinerea de informatii de la Khalid Sheikh Mohammed si alti detinuti de nivel inalt. De asemenea, prezentarea ar fi inclus si alte afirmatii „incorecte”, supraevaluand importanta marturisirilor obtinute de la detinutii CIA. De asemenea, in prezentare s-a mentionat ca presedintele SUA a cerut sa nu fie informat unde se afla centrele de detentie pentru ca nu cumva sa divulge accidental informatia.

Intr-un alt paragraf care cel mai probabil se refera la Romania arata ca la jumatatea anului 2003 CIA a decis sa-si extinda facilitatile de detentie de aici si ca i-ar fi oferit milioane de dolari pentru a-si „arata aprecierea” pentru sprijinul acordat programului de detentie unui oficial sau institutii al carei nume e cenzurat. Ulterior, in cadrul operatiunilor de largire a spatiului de detentie, CIA ar fi oferit informatii false autoritatilor romane, spunandu-le ca extinderea nu va mai avea loc. Potrivit raportului, misiunea CIA din tara noastra era de parere ca autoritatile din Romania nu stiu precis la ce sunt folosite facilitatile de detentie

Dupa aparitia primului articol din Washington Post despre inchisorile CIA, pe 2 noiembrie 2005, autoritatile romane au cerut inchiderea in termen de ore a centrului de detentie NEGRU. In scurt timp, CIA a trimis detinutii care mai ramasesera in tara noastra in alte facilitati.

Ce teroristi au fost detinuti in Romania

1. Raportul Senatului il mentioneaza pe Abd al-Rahim al-Nashiri , evaluat de CIA ca fiind cel care planifica operatiunile teroriste ale al Qaeda, implicat in bombardarea navei USS Cole si a ambasadelor americane din Dar es Salaam si Nairobi (7 august 1998). Capturat in Emiratele Arabe Unite in octombrie 2002, acesta a trecut prin mai multe inchisori CIA.

Dintr-o nota de subsol din document rezulta ca, dupa inchiderea centrului de detentie din Polonia, al-Nashiri ar fi fost mutat in cel din Romania, unde din cand in cand i s-ar fi cerut sa identifice in fotografii diversi suspecti de terorism. “In iunie 2005, seful centrului de detentie NEGRU ar fi suspendat chiar si aceste interogatorii deoarece al-Nashiri recunostea foarte rar pe cineva in poze iar interogatoriile ii provocau iesiri nervoase.”

De altfel, in octombrie 2004 o evaluare psihologica a lui al-Nashiri, realizata in Romania, a fost folosita de CIA pentru a incepe discutia la cel mai inalt nivel despre incheierea programului de detentie.

2. Khalid Sheikh Mohammed (foto jos), considerat organizatorul atentatelor din 11 septembrie si seful operatiunilor de propaganda ale al Qaeda, capturat in 2003 in Pakistan

A fost transferat in centrul de detentie din Romania dupa ce s-a stabilit ca da informatii false, inclusiv in privinta locului unde se ascunde Osama bin Laden. In noiembrie 2003 era in Romania. Washington Post a scris in trecut despre conditiile in care a fost detinut Mohammed in tara noastra.

3. Hassan Ghul, evaluat de CIA  ca agent al Qaeda, capturat in 2004 in Irak, a dat informatii vitale pentru localizarea lui Osama bin Laden. Transferat la baza din Romania, dupa sosire a fost ras in cap si barbierit si pus sa stea in picioare langa un perete, cu mainile deasupra capului, timp de 2 ore. Anchetatorii au cerut voie sa foloseasca „tehnicile extinse de interogare”, adica tortura si au primit rapid aprobare de la sediul central al CIA, desi Ghul era dispus sa coopereze – potrivit martuiriei unui agent, „a cantat ca o pasarica”.

Ca urmare, Ghul fost tinut fara somn vreme de 59 de ore pana cand a inceput sa aiba halucinatii, dar un psiholog i-a spus ca e normal si ca halucinatiile se vor opri cand va spune adevarul. Cand s-a plans de dureri de spate a primit acelasi raspuns. Potrivit unui mesaj, „anchetatorii i-au spus ca nu-i intereseaza daca are dureri, ci doar daca da informatii complete si reale”. In ciuda torturilor, Ghul nu a oferit nicio informatie noua sau valoroasa si ulterior a fost eliberat.

4. Abu Faraj al-Libi (foto jos), seful operativ al Al-Qaeda (considerat numarul 3 in aceasta organizatie), capturat in 2005 in Pakistan, transferat in mai la centrul de detentie NEGRU. La o zi dupa sosirea sa s-a primit aprobarea pentru folosirea „tehnicilor extinse de interogare”. Al-Libi a fost torturat mai bine de o luna, pana cand s-a plans ca nu mai aude, apoi a fost mutat la Guantanamo.

5. Janat Gul, un intermediar pentru al Qaeda, a fost capturat in iunie 2004. Pe atunci CIA considera ca Gul e o figura extrem de importanta in organizatia terorista. A fost transferat la baza din Romania unde, cu toate ca nu opunea rezistenta la interogatorii, a fost torturat pentru a da informatii privind locul unde se ascunde Osama bin Laden. Seful bazei a afirmat insa intr-un mesaj trimis la centru ca Janat Gul nu avea acces la liderii al Qaeda. „Pur si simplu, nu e cine credeam ca este, nu e o figura centrala asa cum am crezut inainte de a-l detine. Ne facem noua insine un deserviciu continuand sa credem asta”. Intr-un alt mail, acelasi oficial CIA afirma chiar ca Janat Gul „e un om needucat de la tara cu o viziune foarte simpla asupra vietii, pe care doar lenea sa l-a bagat in belele fiindca a intrat in diverse combinatii. […] Nu a avut niciodata acces la informatiile pe care noi vrem sa le obtinem de la el”. Cu toate acestea, CIA a continuat sa sustina in fata celor care anchetau activitatile agentiei ca Janat Gul are legaturi cu liderii al Qaeda, cu sefii talibanilor si cu reteaua al-Zarqawi; ba chiar a fost dat ca exemplu de detinut de mare importanta de la care s-au obtinut informatii vitale prin tortura.

„Oricine vrea e trimis in Romania”

Intr-un mail din 15 aprilie 2005, seful centrul de detentie NEGRU, unde erau inchisi multi detinuti evaluati de CIA ca fiind „de mare importanta”, s-a plans ca sefii de la sediul central al CIA selecteaza si trimit la baza sa doar „agenti problema, cu performante sub medie, agenti noi, fara experienta sau oricine doreste si poate sa fie delegat la acest centru de detentie”. Rezultatul acestei selectii de personal, potrivit sefului inchisorii din Romania, a fost „obtinerea de informatii de calitate mediocra sau, imi permit sa spun, inutile”.

De altfel, raportul arata in continuare ca numerosi ofiteri CIA aveau notate in dosar „probleme personale si profesionale, inclusiv cazuri de violenta si abuzuri la adresa altor persoane care ar fi trebuit sa ridice semne de intrebare asupra capacitatii lor de a fi implicati in Programul de Detentie si Interogare al CIA”. Raportul spune ca aceste probleme erau cunoscute de CIA in majoritatea cazurilor.

Nemultumirile sefului inchisorii CIA de la noi

In mesajul din aprilie 2005, seful inchisorii din Romania a declarat ca se inregistreaza o „scadere in calitatea generala si nivelul de experienta al personalului” si ca „detinuti au fost storsi de orice informatie utila pentru actiuni imediate”, singura lor valoare in acel moment fiind cea de a oferi date ce pot fi integrate in analize strategice privind motivatiile, structura si scopurile gruparilor teroriste. De asemenea, seful centrului din Romania au observat ca in cursul anului inchisoarea s-a transformat dintr-o facilitate de colectare a informatiilor intr-una de detentie pe termen lung, ceea ce ridica „noi provocari”, legate de regimul de temnita al detinutilor.

Ma ingrijoreaza lipsa de interes a sediului central in a trimite cei mai straluciti si mai calificati agenti. […] Majoritatea anchetatorilor sunt mediocri, cativa sunt exceptionali dar si mai multi sunt practic incompetenti. Din ce ne dam seama, nu exista niciun fel de criterii de selectie a anchetatorilor . In loc sa-i aleaga pe cei mai buni, sefii par sa aleaga agenti problema. […] Nu mi se pare ca i-ar pasa cuiva sa trimita aici o echipa de elita”, sustinea comandatul inchisorii CIA din tara noastra.

Seful bazei din Romania s-a plans, in acelasi mesaj si de calitatea personalului de securitate, „lipsit de experienta, marginal, cu rezultate sub medie” si format din agenti cu „probleme semnificative de contrainformatii”. Sesizarea a dus la un audit intern al CIA, realizat in 2006, care nu a constatat probleme grave – insa la acel moment inchisoarea din Romania fusese deja desfiintata.

Fost consilier al presedintelui Iliescu, audiat ca martor

Problemele ridicate de raport sunt in mod evident foarte grave, si nu doar in ceea ce priveste partea americana. O varianta necenzurata a documentului ar clarifica rolul unor persoane si institutii din Romania. Deja in Polonia, o alta tara unde a functionat o inchisoare similara (centrul de detentie ALBASTRU), procurorii au cerut acces la originalul raportului.

Polonia, care nu a recunoscut niciodata oficial ca a gazduit inchisori secrete ale CIA, a fost deja condamnata in iulie de CEDO pentru complicitate la torturile suferite pe teritoriul sau de un palestinian si un saudit. In octombrie 2013, Parlamentul European a emis o rezolutie prin care cere autoritatilor romane declansarea rapida a unei anchete privind implicarea Romaniei in programul de detentie al CIA, dar si sa coopereze cu CEDO in cazul al-Nashiri.

In 2012, al-Nashiri, care apare raportul Senatului american ca fiind unul dintre cei detinuti in centrul din Romania, a depus o plangere la Parchetul General iar ulterior Romania a fost reclamata la CEDO in numele sau. Procurorii romani au demarat o ancheta, in care a fost audiat in toamna anului trecut ca martor fostul consilier prezidential Ioan Talpes (fotosus). “Mi s-a recomandat sa pastrez confidentialitatea acestei discutii avute referitoare la problema inchisorilor de pe teritoriul Romaniei“, a spus atunci Talpes. In perioada in care in Romania a activat centrul de detentie NEGRU, Talpes era consilier pe probleme de aparare, ordine publica si securitate nationala al presedintelui Ion Iliescu.

Nivelul alertei de securitate a fost ridicat la instalaţii americane din întreaga lume înainte de publicarea unui raport parlamentar privind tehnicile de interogare utilizate CIA în lupta împotriva terorismului în urma atentatelor de la 11 septembrie, a anunţat Casa Albă.

Ambasadele şi alte instalaţii adoptă măsuri de precauţie, în urma “unor indicii” cu privire la “un risc mai mare”, a declarat un purtător de cuvânt al preşedinţiei.

Un rezumat de 480 de pagini al raportului întocmit de Senatul american urmează să fie dat publicităţii marţi, relatează BBC News online.

Documentul urmează să ofere detalii despre campania Agenţiei Centrale americane de Informaţii (CIA) în lupta împotriva reţelei teroriste Al-Qaida, în urma atentatelor comise pe 11 septembrie 2001 în Statele Unite.

Sunt aşteptate atât detalii despre metode controversate utilizate de agenţi operativi CIA într-un efort de a obţine informaţii de la “suspecţi foarte valoroşi”, cât şi recunoaşterea faptului că aceste interogatorii în forţă nu au condus la rezultatele dorite.

Publicarea raportului a fost amânată din cauza unor disensiuni, la Washington, cu privire la ceea ce să se facă public.

Raportul integral, de aproximativ 6.000 de pagini, întocmit de către Comisia pentru Informaţii din cadrul Senatului, rămâne clasificat.

Rezumatul de 480 de pagini este făcut public de către democraţii din Comisie.

Barack Obama a pus capăt programului CIA după ce s-a instalat la Casa Albă, în ianuarie 2009, şi a recunoscut că metodele folosite pentru interogarea deţinuţilor din Al-Qaida sunt asimilabile torturii.

În timpul preşedinţiei lui George W. Bush, în cadrul operaţiunii CIA împotriva Al-Qaida – cunoscută intern sub numele de “Rendition, Detention and Interrogation” – aproximativ 100 de suspecţi de terorism au fost deţinuţi în “închisori secrete” în afara teritoriului Statelor Unite, inclusiv în România.

inchizitie

Nota noastra:

Iata ce inseamna “presa independenta”! Dupa cum se vede, stirea zilei, la Mediafax, NU este faptul ca in Senatul American se va discuta un raport de sase mii de pagini (!) care detaliaza, inclusiv video, un PROGRAM de tortura al CIA, ci faptul ca SUA a ridicat nivelul de alerta… Ceea ce inseamna ca mai bine nu s-ar fi discutat asa ceva, nu?

Am subliniat program de tortura, pentru ca ceea ce a fost documentat nu contine detalii despre ABUZURI punctuale, individuale, cvasi-intamplatoare, ci un mod sistematic de a trata prizonierii considerati “eligibili”. Tortura aleasa si aplicata “stiintific”, lucru ce nu ar fi o premiera pentru CIA.

Printre astfel de metode, se numara inclusiv amenintarile cu violul. Care, in alte locuri, ca in inchisorile din Georgia ale “democratului” Saakasvili, chiar au fost puse in aplicare – si nu asupra suspectilor de terorism, ci asupra adversarilor politici.

Exista un raport sintetic, inca din 2013, despre aceasta chestiune: GLOBALIZING TORTURE. CIA SECRET DETENTION AND EXTRAORDINARY RENDITION, in care se face si o geneaologie a fenomenului. Sunt implicati oficiali americani de top, care au incurajat si sustinut tortura aplicata de CIA, care a cautat sa-si aplice metodele si in cadrul celebrelor “inchisori secrete”, inclusiv din Romania.

Lucru care ne rusineaza profund, pentru ca, dupa experimentul Pitesti, iata ca am participat si la experimentul CIA… Si este la fel de semnificativ faptul ca aceasta pata pe obrazul tarii noastre este mentionata in treacat, in exact ultima propozitie a stirii de pe Mediafax, si exact ultimul cuvant al acesteia.

Cateva din aceste tehnici sunt amintite in raportul citat:

walling” (smucirea detinutului si izbirea de un perete fals);

“water dousing” ;

 “stress positions” (fortarea detinutului sa ramana in pozitii care induc disconfort fizic);

“wall standing” (fortarea detinutului sa stea in picioare, cu mainile intinse astfel incat degetele de la maini sa atinga un perete aflat la aprox. 1 metru si sa suporte intreaga greutate a trupului);

“cramped confinement” (inghesuirea intr-o cusca);

“insult slaps” (palmuirea detinutului peste fata cu degetele rasfirate);

“facial hold” (fixarea imobila a capului detinutului cu palmele);

“attention grasp” (tragerea bruscanta a detinutului de guler spre interogatoriu);

nuditate fortata, deprivare de somn concomitent cu incatusarea verticala, manipulare a dietei etc.;

Unele torturi au continuat chiar si dupa ce interogatorii au ajuns la concluzia ca detinutul nu poate oferi informatii relevante…

In stirea video de la ABC apare si presedintele Bush, cel sub administratia caruia a fost initiat programul de tortura documentat aici. Ce spune el? Ca acesti baieti din CIA care torturau si dupa ce era evident ca nu mai puteau obtine informatii, “au fost niste patrioti” . Pai, daca suntem de partea “values” si scopul nostru este “freedom, democracy and prosperity”, atunci se justifica orice mijloace, nu? Dar, parca mai avea cineva discursul asta? De gen “pentru a obtine omleta trebuie sa spargi oua”? Ah, da, erau bolsevicii…

Vezi si:

*


Categorii

America, Articolele saptamanii, George Friedman/ Stratfor, Inchisorile CIA, tortura, Noile totalitarisme, dictatura si reeducare, Opinii, analize, Stat politienesc, Teroarea "terorismului", Video

Etichete (taguri)

, , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

12 Commentarii la “update – GLOBALIZAREA NOULUI PITESTI. Scandal major in SUA, unde un raport despre TORTURILE CIA va fi dat publicitatii. Dosarul integral, de SASE MII de pagini, va ramane CLASIFICAT

  1. Soljenitin a avut dreptate.

  2. Experienta pitesteana a esuat, dar daca omenirea nu va intelege la timp ce o asteapta, va fi o bezna pitesteana internationala. (Ioan Ianolide)

  3. Daca cineva isi imagineaza ca metodele de obtinere a informatiilor in alte parti ale lumii sunt mai roz, cred ca se inseala amarnic. Nici un detinut nu este rugat frumos sa faca confesiuni. Nu ar face confesiuni… ar spune baliverne. Teroarea este folosita si va fi folosita intotdeauna in diverse combinatii. Sa nu uitam ca sunt oameni constransi prin tortura sa “recunoasca” si ce n-au facut. Dumnezeu sa ne pazeasca!

  4. @ Mircea Bogdan

    Daca chiar voiau sa obtina informatii prin ” tehnici imbunatatite de aflare a adevarului ” cei de la CIA trebuiau sa le aplice pe ei insisi,pe cei de la Mossad,pe presedintele,vicepresedintele SUA,cei din anturajul lor imediat,presstitutie,”justitie”,armata… adica pe cei care au facut posibil 9/11 2001.

    Asa,tortura nu a fost decit o mare inscenare si ea,o perversiune ca toate celelalte care se impun astazi,pentru satanizarea de buna voie sau nu a umanitatii.

  5. http://www.vox.com/2014/12/9/7360823/cia-torture-roundup

    http://www.vox.com/2014/12/9/7363661/fox-torture

    “The United States of America is awesome. We are awesome, but we’ve had this discussion” about torture, Tantaros said. She lamented, “the reason they want to have this discussion is not to show how awesome we are;” rather, “this administration wants to have this discussion to show us how we’re not awesome.” This is because “they apologized for this country, they don’t like this country, they want us to look bad. And all this does is have our enemies laughing at us, that we are having this debate again.”

  6. “Asistență financiară” și “subvenții”

    În raport se arată că “CIA a oferit plăți în cash în valoare de milioane de dolari unor oficiali ai unor guverne străine” pentru a convinge aceste guverne să găzduiască și să sprijine funcționarea de închisori secrete clandestine ale CIA pe teritoriile lor.

    De exemplu, raportul prezintă cazul unei țări care a găzduit o facilitate secretă clandestină de detenție a CIA și care a refuzat la un moment dat transferul pe teritoriul său al lui Khalid Shaik Muhammad, presupusul “arhitect” al atentatelor de la 11 septembrie. Guvernul statului respectiv a revenit, însă, asupra deciziei, după intervenția ambasadorului SUA în acea țară. Luna următoare, CIA a plătit peste 1 milion de dolari unor terți neidentificați ai statului respectiv.

    Potrivit unei surse oficiale citate în raport, rezidența CIA din țara respectivă a afirmat că “schimbarea de poziție a guvernului cu privire la transferul lui Khalid Shaik Muhammad poate fi pusă cel puțin parțial pe seama cadoului nostru de [sumă ștearsă] milioane dolari”. Potrivit mai multor surse, Khalid Shaik Muhammad ar fi fost deținut de CIA în închisori secrete din Polonia și România, înainte de a fi transferat în facilitatea de detenție de la Guantanamo Bay.

    http://energyreport.ro/index.php/2013-stiri-pline-de-energie/2013-stirile-pline-de-energie/2013-batalia-pe-resurse/3321-cum-a-mituit-sua-oficiali-ai-unor-alte-state-pentru-a-accepta-inchisori-clandestine-cia-pe-teritoriile-lor-romania-pe-lista-suspectilor

    Avand in vedere ca DNA se ocupa de cazuri de coruptie vechi cu deceniile, sa ne asteptam oare la anchetarea acestui caz de MITA pentru TORTURA? Sau…

  7. Pingback: TORTURILE CIA – marturii de la prizoneri nevinovati. Guantanamo, dronele si INSTRUMENTALIZAREA ADEVARULUI - Recomandari
  8. Pingback: Seful diplomatiei Germaniei: PERICOLUL UNEI CONFRUNTARI MILITARE ESTE CONSIDERABIL. TRAIM O PERIOADA MAI REA DECAT RAZBOIUL RECE/ Rusia a adus rachete ce pot transporta focoase nucleare aproape de Tarile Baltice/ AMBASADORUL RUS DESPRE BRIGADA MULTINATION
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare