Rod Dreher despre CRIZA DRAMATICĂ DIN CHINA, „Ciuma” lui Camus și întoarcerea la spiritualitate a locuitorilor disperați. MĂRTURII CREDIBILE despre DIMENSIUNILE REALE ALE SITUAȚIEI DISPERATE DIN CHINA ȘI VIETNAM, ascunse de autorități și de OMS. INVAZIE DE LĂCUSTE după EPIDEMIA DE CORONAVIRUS? “V-aș îndemna să vă aprovizionați cu cât mai multe medicamente chiar acum. NU AȘTEPTAȚI”

20-02-2020 9 minute Sublinieri

Sursa: https://edition.cnn.com/2020/02/11/sport/qatar-china-table-tennis-coronavirus-spt-intl/index.html

Camus, Biserica si China


17 februarie 2020
de Rod Dreher | The American Conservative

Pe 8 februarie, am mutat un comentariu al unuia dintre cititorii noștri care este medic (ii știu numele real și am luat legătura cu el) la nivel de postare. Il puteti citi aici. In comentariu este vorba despre virusul COVID19 și descrie prin ce trece familia soției sale chineze. El a împărtășit detalii terifiante pe care nu le-am văzut prea mult prin mass-media din SUA. I-a indemnat pe americani să se pregătească pentru o penurie severa de bunuri medicale fabricate în China.

Cu câteva săptămâni in urmă, când abia începeau să apară veștile proaste dinspre Wuhan, medicul mi-a împărtășit  câteva materiale de pe conturile de socializare chineze ale soției sale (și vi le-am transmis tuturor, cu permisiunea lui). El a explicat că până și chinezi cu studii avansate și extrem de secularizați, cum este soția sa, cred în astrologia chineză și în numerologie. El mi-a trimis capturi de ecran din noiembrie 2019.

El nu citește in mandarineză, dar mi-a spus că mesajele au fost transmise pe grupul de WeChat al elevilor din liceul ei. El a menționat că este important faptul ca și oameni foarte educați trimit astfel de lucruri. El imi scrie că soția sa i-a tradus următorul text:

Unul dintre ele enumeră anii precedenți ai Șobolanului de Aur și dezastrele care au avut loc.

Unul din mesaje enumeră o lista cu toti anii Sobolanului de Metal de pana acum si prezinta toate dezastrele care s-au petrecut in acesti ani.  Apoi se ajunge până în 2020 – și imediat avertizează de aparitia unei ciume chiar la începutul anului. Că oamenii sănătoși vor cădea subit morți și ii îndeamna  pe oameni să nu mănânce carne de vânat sălbatic – nu poti inventa asa ceva. Restul anului va fi plin de inundații și mari greutăți. Apoi, restul (mesajelor) este un fel de discuție astrologică pe care, in ciuda eforturilor sotiei mele de a-mi explica, nu am putut sa o înțeleg.

Am rămas în legătură pe e-mail cu medicul. Săptămâna trecută, el a răspuns la unul dintre e-mailurile mele cu o scrisoare care includea acest lucru:

Cum a gestionat umanitatea ciuma in trecut? Aș mentiona două cărți: CIUMA de Albert Camus și AND THE BAND PLAYED ON de Randy Shilts.

Va las acest citat din CIUMA – care cred eu ca este cu adevarat potrivit pentru ziua de azi:

În acest sens, oamenii noștri erau ca toți ceilalți, înfășurați în ei înșiși; cu alte cuvinte erau umaniști; Erau neincrezatori  în ciumă. O ciumă nu este un lucru făcut la măsura omului; așa că ne spuneam că pestilența [ciuma] este o simplă sperietoare a minții, un vis rău care va trece. Dar nu trece, si dintr-un vis rău in altul, oamenii sunt cei care trec (mor).

În această după-amiază am primit următoarea scrisoare de la el. O public cu permisiunea lui. Am editat-o doar ușor pentru a proteja familia soției sale. Luati-o cum vi se pare:

Rod – mi-ai cerut sa iti dau noutati în acest weekend – iata, asadar.

Ți-am mai trimis un email săptămâna trecută – nu sunt sigur că l-ai primit. Iti povesteam despre îngrijorarea soției mele in legatura cu totalitarismul înfiorător al Republicii Chineze care i-a pedepsit familia și iti spuneam și citam din ceea ce Albert Camus a descris cu mare pricepere în capodopera sa – Ciuma – adica ignoranța completă a populației cu privire la pericolul unei adevărate ciume.

Dacă nu ai primit, te rog să ma anunți și iti voi retrimite.

Situatia soției mele s-a agravat în mai multe feluri.

Mama ei este încă în carantină, în micul ei apartament, mâncând doar orezul pe care îl are în casă. Aceasta refuză să mănânce orice este livrat de afara. Străzile sunt goale și nimeni nu face niciun fel de activitate sau de afaceri. Micile afaceri din tot orașul fac implozie una câte una. Ea se simte bine – și pare să fi trecut peste boală – nu sunt sigur că a fost virusul Wuhan sau altceva.

Încă nu am auzit niciun cuvânt de la tatăl ei de mai bine de trei săptămâni. Soția mea este deznădajduită de acest lucru – nu am cuvinte. El era în Beijing.

Fratele ei și familia lui sunt încă în apartamentul lor din… [un megalopolis chinez]. Primim puține vesti de la ei pe WeChat – nu există un serviciu telefonic în acest moment. [Orașul] rămâne sub legea marțială; nimeni nu lucrează, nimeni nu iese pe străzi. Dacă vor mâncare, comandă; Aceasta este adusa la recepția cladirii de apartamente și merg să o ridice. Nimănui nu ii este permis să iasă din clădire. Au drone care zboară pe la ferestre, până la etajul 18, de trei ori pe zi – pentru a detecta febra. Dacă cineva are febră, persoane în costum hazmat apar și îi iau pe toți din apartamentul respectiv. Există o renaștere ciudată a Revoluției Culturale în timpul căreia vecinii erau încurajați să spioneze și să îi toarne pe semenii lor. [Metropola] este dimensiunea orașului Dallas / Fort Worth și este complet liniștită, fără a exista vreo activitate.

Din nou – doar ca bun simț – ce guvern ar face toate acestea pentru o simpla gripă?

Nu am reușit să-mi alin soția de ceva vreme. Nu am văzut-o niciodată așa. Este o femeie profund educată și înțeleaptă în sens modern. Cu toate acestea, acum a revenit la fosta ei religie a buddhismului- Zen, a oamenilor din familia sa – într-un mod care mi se pare frumos și înfricoșător în același timp. Bunica ei s-a asigurat că ea și frații săi cunosc Vechile Căi, chiar și pe timpul Chinei maoiste în care a crescut.

Si-a confecționat aceste haine frumoase pentru ea și copiii noștri. Le numește „hainele indurării” – am impresia că este ca versiunea lor pentru „sac și cenușă”. Când toate au început, m-a privit fix în ochi și mi-a spus: „Am uitat de vechile noastre tradiții și de strămoșii noștri binecuvântați. Acum ei ne reamintesc că nu ne-au uitat. A construit un altar budist în camera noastră din față – vezi poza atasată – și în fiecare seară este acoperit cu lumânări votive – ea și copiii se închină, fac ritualuri și cântă. Este ca o cântare gregoriana – dar un pic diferita.

Medicul continuă:

    În acest weekend, am văzut din nou abisul privindu-mă prin ochii ei. Dacă vă amintiți, un prezicător i-a scris toamna trecută si i-a spus că ciuma va începe in iarnă și că Anul Nou Lunar nu va fi sărbătorit. Următorul lucru pe care l-a spus că se va întâmpla ar fi distrugerea completă a culturilor – iar acest lucru se va întampla din cauza lăcustelor.

     Nu îți poți imagina asadar privirea din ochii ei – și lacrimile care au inecat-o – când Mandarin TV a anunțat că roiurile de lăcuste din Africa au ajuns în Xinjiang, unde își adună acum forțele și că nu mai fusese atat de rău de câteva zeci de ani.

Lăcustele sunt cu adevărat acoloIată știrile agricole de astăzi.

Derivativele Futures pe produse agricole, listate pe principalele burse de mărfuri din China au crescut decisiv luni, deoarece ONU a emis o avertizare asupra pericolului roiului imens de lăcuste care migrează în sud-vestul Asiei, provocând temeri de pierderi potențiale ale culturilor.

     Roiul migrator, care a călătorit deja prin Africa, Marea Roșie și o parte substanțială a subcontinentului, a ajuns aproape de granița de sud-vest a Chinei în weekend, potrivit informarilor mass-media.

   Derivativele Futures pe bumbac, orez și grâu pe bursele din China au avut principalele evolutii in cadrul produselor agricole, tranzactiile contractelor pentru toate cele trei produse urmând să se oprească luni, în condițiile în care comercianții au inceput miscari speculative pe termen lung.

Mai multe informatii primite de la medic:

 Inima industrială a Chinei este acum în genunchi. Dacă această invazie de lăcuste începe să se răspândească de la Xinjiang la Qinghai, Gansu, Ningxia și Sichuan, s-ar pune în genunchi productia de paine chinezeasca. Acolo se cultivă tot orezul, grâul și alte cereale. Prezicătorul soției mele a spus că, după ce culturile vor fi fost distruse in primăvara, inundațiile vor începe vara.

     Din nou, soția mea este o femeie extrem de educată – absolventa a unei universitati de top – și până acum a dus o viata foarte secularizata. Am senzația că, dacă soția mea se comportă în acest fel, probabil că se întâmplă acest fenomen în toată China.

     Ce va însemna asta pentru Xi Jinping și Republica Populară? Ce s-ar întâmpla în America dacă, în mod inexplicabil, ar deveni realitate o mare parte din „Meme-le Apocalipsei” – ce efecte ar avea asta asupra vieții noastre culturale și civice?

Ceea ce vrea sa spuna medicul e cum ar afecta psihologic și social America, dacă tipurile de lucruri asociate cu profețiile Biblice ale Apocalipsei ar începe să se întâmple. Mai mult:

     Acum, când China este a doua mare putere economica din lume – care vor fi efectele când lucrurile vor începe să ajunga la apogeu? Cum va fi lumea cu 1,5 miliarde de chinezi în revoltă sau chiar într-un război civil? M-am gândit foarte mult la acest aspect în ultima perioadă și am presimțirea rea că toți ne vom gândi la asta foarte mult în următoarele luni.

     Cât despre ce ar trebuie să ne ingrijoreze la noi …

     Rămân în continuare la teama mea cu privire la consumul de medicamente. Medicamentele generice, în special, nu vor fi produse, probabil, în următoarele 6-9 luni.

Asta înseamnă că vor fi aprovizionări foarte restricționate – dacă vor exista. Combină asta cu comportamentul la care suntem deja martor, al pacienților care au inceput sa facă provizii pentru 90 de zile. Avem deja o problemă gravă in aprovizionare, iar acum vedem și o epuizare rapidă a rezervelor pe care le avem. Acest lucru va deveni un haos în câteva luni.

Totusi: V-aș îndemna pe dumneavoastră și pe membrii familiei dvs. să va aprovizionati cu cât mai multe medicamente chiar acum. NU ASTEPTATI. Aș cumpăra, de asemenea, o rezerva rezonabilă de pastile precum IBUPROFEN și MOTRIN (toate fabricate în China), siropuri pentru tuse, remedii stomacale, banda adeziva, tifon și ace de insulină, dacă va sunt necesare.

Aceasta nu este o glumă.

Avem industrii întregi în această țară care vor fi grav afectate – unele fiind deja afectate. Industria croazierelor are deja probleme serioase. Companiile aeriene sunt urmatoarele pe listă.

Hollywood-ul tocmai este pe cale să primească un pumn în figură. China este al doilea cel mai mare client al lor – și cine știe când se vor redeschide din nou cinematografele acolo? Și peste tot, în vestul american – inclusiv in statul meu – industria turismului va fi decimată. O mare preocupare este deja exprimată în presa locale. Rezervările chinezilor sunt anulate in stânga și in dreapta.

De asemenea, mă preocupă ignoranța generală care se manifestă în comentariile de pe internet și pe social media. Oamenii discută probleme precum virusologia și epidemiologia – iar acești oameni nu au habar despre ce vorbesc. Sunt un profesionist medical pregătit și nici nu aș îndrăzni să discut și să opinez despre lucruri despre care vorbesc oamenii ca și cum ar fi experți. Vă rog, recitiți citatul din Ciuma pe care l-am trimis săptămâna trecută, de Albert Camus. Istoria se repetă.

Nota bene: Aceasta este corespondența cu un medic american care s-a căsătorit cu o persoană dintr-o familie chineză și care este în contact cu oamenii de la fața locului. Nu vă spun să credeți sau să nu credeți ce zice acest medic – din nou, a cărui identitate o cunosc. Gândiți-vă la ce spune și comparați-l cu ce auziți și citiți.

Un lucru nu pot să inteleg: cu o mare parte a Chinei inertă, de ce piața bursieră nu reacționează negativ? Citatul lui Camus ar putea explica acest lucru: pentru că ei cred că acesta este un vis rău care va trece. Îmi amintesc ceva ce mi-a spus un bancher senior de investiții în urmă cu ceva ani, despre o întâlnire la un castel elvețian a elitelor din banca la care lucra. A fost o sarbatoare bahica. Și-a dat seama atunci că marea bogăție i-a transformat pe toți colegii săi în niste prosti. L-a zguduit atât de tare acest fapt încât, când s-a întors în SUA, a revenit la religia sa evreiască – și a părăsit acea firmă, mutandu-și investițiile într-un loc sigur. El mi-a spus că a fost singurul dintre colegii săi care a trecut prin criza din 2008 fără a fi pierdut tot sau aproape tot.

Toți au văzut ce se apropie, a spus el – dar toți și-au spus că mai pot juca încă o rundă la masă înainte de a-și încasa câștigul și a fi în siguranță.

Acum, știu că tind să fiu alarmist în privința acestor lucruri. Cititorii mei care ma stiu de multă vreme vor ține cont de asta. În aceeași ordine de idei, s-ar putea să fi auzit astăzi știrile Organizației Mondiale a Sănătății potrivit cărora infecțiile cu COVID19 din China par să scadă, iar situatia nu este la fel de grava ca SARS sau MERS. Acestea se bazează pe cifrele raportate de autoritățile sanitare chineze. Nu sunt sigur de ce ar trebui să creadă cineva ceea ce spune Beijingul. De altfel, s-au ridicat întrebări cu privire la apropierea dintre OMS si regimul de la Beijing.

Medicul răspunde:

Nu sunt deloc sigur care sunt cifrele reale, dar cifrele tulburătoare sunt cele care apar de peste tot, mai puțin din China – creșterea este exponențială. Nu vom sti nimic cu siguranță, până nu vom avea cifrele exacte de mortalitate – și ele sunt pur și simplu indisponibile.

De când am început să scriu această postare, am primit un alt e-mail de la Medic:

Eu și soția mea tocmai am dat terminat de vorbit la telefon. Cred  că ti se va parea acest lucru interesant. Vă amintiți de cele două spitale din Hubei pe care lumea le-a privit cu rasuflarea intretaiata în timp ce PLA le-a construit în maxim 10 zile?

     Ei bine, ele au nume oficiale date de Partidului Comunist – dar cum au început Oamenii din CHINA să le numească în limbaj popular?

Unul este cunoscut ca Muntele Zeilor Focului.

Celălalt este cunoscut sub numele de Muntele Zeilor Tunetelor

De ce este important acest lucru? În primul rând, folosirea cuvântului Dumnezeu (Zeu) este strict interzisă în China comunistă. Acest lucru este extraordinar.

În al doilea rând, Focul și Tunetul sunt singurele două lucruri din religia lor străveche, care pot învinge Metalul – ca în anul Șobolanului de Metal.

Aceasta este o dovadă mai mult decat suficientă a faptului că ceva se produce în inimile și în mințile chinezilor. Astfel de lucruri ar fi fost de neconceput să se intample cu doar câteva luni în urmă – iar faptasii ar fi fost pedepsiți instantaneu. Comuniștii nu permit să se gândească oamenii la zei și religii antice.

Am în continuare sentimentul că aceasta va fi o poveste fascinantă.

Conform Wikipedia, pentru aceste două spitale (vezi linkurile mai sus), numele au fost de fapt date de stat – ceea ce este cu adevărat interesant! În medicina tradițională chineză, metalul este asociat cu plămânii; focul și tunetul înfrâng metalul în ierarhia chineză, astfel că numele exprimă credința că boala pulmonară COVID19 va fi învinsă.

Indiferent dacă povestea medicului este corectă, sau dacă descrierile de pe Wikipedia sunt fidele, ideea este practic aceeași: e într-adevăr interesant faptul că liderii comuniști ar fi atribuit astfel de nume, fie le-ar fi permis pur și simplu. Vă reamintesc că provincia Hubei, epicentrul focarului, este unul dintre locurile din China unde persecuția creștinilor de către regimul comunist a fost cea mai severă.

În urmă cu două săptămâni, un pastor (crestin) chinez anonim din Wuhan a emis un apel public de rugăciune.

Extras:

  “Este evident că ne confruntăm cu o incercare a credinței noastre”, a scris pastorul. „Situația este extrem de critică, cu toate acestea [avem] încredere în promisiunile Domnului, ca gândurile Lui față de noi sunt de pace, nu de rău (Ieremia 29:11) și că el ingaduie un timp de încercare, nu spre a ne distruge, ci spre a ne intari. ”

     „Prin urmare, creștinii nu trebuie doar să fie impreuna-patimitori cu oamenii din acest oraș, ci sa avem si responsabilitatea de a ne ruga pentru cei din acest oraș care se tem și să le daruim lor pacea lui Hristos.”

Pastorul a subliniat că, în timp ce Hristos ne-a „dat pacea Lui”, „pacea nu înseamnă să ne îndepărteze pe noi din fața dezastrului și a mortii, ci mai degrabă să ne dea puterea de a avea pace în mijlocul dezastrului și al morții, pentru că Hristos a biruit acestea”.

Acesta ar putea fi un moment de cotitură în istoria Chinei. Biserica din primele veacuri a câștigat respect și prețuire printre romani, datorită compasiunii pe care membrii ei au arătat-o bolnavilor și morților în timpul unei ciume. În relatarea sa istorică de la începutul secolului al IV-lea, episcopul Eusebiu a scris despre cum s-au comportat creștinii din Cezareea când a lovit ciuma:

Aceasta a fost răsplata trufiei lui Maximin si a oraselor care au scris impotriva noastra, in timp ce a fost evident pentru toti paganii marele zel si cucernicia crestinilor.  In aceasta cumplita incercare, doar ei au dat dovada iubirii si umanitatii lor. Toata ziua ei aveau grija de muribunzi si ajutau la ingroparea lor, a celor nenumarati, de care nimeni nu se ingrijea. Altii adunau intr-o parte a orasului pe cei doborati de foamete si le imparteau paine, astfel ca faptele lor erau pe buzele tuturor, si Il slaveau pe Dumnezeul crestinilor. Toate aceste fapte ii convingeau de faptul ca ei singuri erau cucernici si tematori de Dumnezeu.

Dupa toate acestea, Dumnezeu, marele, cerescul Biruitor al Crestinilor, dupa ce Si-a aratat judecata Sa impotriva oamenilor ca plata a rautatii lor impotriva noastra, Si-a intors mila Sa catre noi din nou si a facut ca lumina Pacii sa straluceasca peste noi din intunericul cel mai adanc, aratand tuturor fara tagada ca El Insusi S-a ingrijit mereu de cele ale noastre. Cateodata El ii indrepta pe cei ai Sai prin incercari, dar dupa ce ii pedepsea, le arata mila si iubire celor ce isi puneau nadejdea in El.

 UPDATE: La postarea anterioara despre coronavirus, tocmai a aparut acest comentariu:

Soția mea este din Vietnam, iar în 2015 am călătorit acolo și am avut ocazia să întâlnesc o parte din familia ei extinsă, inclusiv o mătușă minunată în vârstă și pe unii din verișorii soției mele la care am stat. Astăzi soția mea a auzit de la mătușa ei că lucrurile din Vietnam sunt foarte grave acum din cauza virusului. Vietnam este plin de cetățeni chinezi care încearcă să fugă cat mai departe de China. Niciunul dintre copii nu merge la școală în Saigon, deoarece sunt toți in carantină pentru a evita răspândirea virusului. Mulți oameni se îmbolnăvesc și mulți dintre ei mor, dar nimeni nu are voie să vorbească despre asta și sunt arestați imediat dacă fac acest lucru. Mătușa și familia lor sunt oameni minunați, catolici dedicați și sunt absolut îngroziți.

Nu știu nimic despre medicul din Wyoming, dar nu imi vine să-l cataloghez ca pe un paranoic, pentru că am încredere în informatiile primite din Vietnam de la oameni pe care îi cunosc. Lucrurile sunt mult mai îngrozitoare în Extremul Orient decât sunt prezentate in rapoartele oficiale.

O femeie din Wuhan trecând pe lângă o biserică ortodoxă din oraș (Photo by Getty Images)


Categorii

1. DIVERSE, China, Dezastre, calamitati, Pandemia de coronavirus/ COVID-19, Rod Dreher, Traduceri

Etichete (taguri)

, , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

15 Commentarii la “Rod Dreher despre CRIZA DRAMATICĂ DIN CHINA, „Ciuma” lui Camus și întoarcerea la spiritualitate a locuitorilor disperați. MĂRTURII CREDIBILE despre DIMENSIUNILE REALE ALE SITUAȚIEI DISPERATE DIN CHINA ȘI VIETNAM, ascunse de autorități și de OMS. INVAZIE DE LĂCUSTE după EPIDEMIA DE CORONAVIRUS? “V-aș îndemna să vă aprovizionați cu cât mai multe medicamente chiar acum. NU AȘTEPTAȚI”

 1. Deși a fost „anunțat” ca Wuhan 400 încă din 1981 (Dean Koontz – “The Eyes of Darkness” – https://mustsharenews.com/novel-wuhan-virus/), coronavirusul care atacă plămânii nu are efecte prea urâte asupra copiilor(!!!) – https://www.comisarul.ro/articol/misterul-virusului-ucigas-de-ce-coronavirusul-ii-o_1070433.html.

 2. Nu stiu ce sa,zic despre denumirile,date,spitalelor nou construite in zona Afectată,de virus,dar zeii tunetului si ai focului sunt Baal,adica,demoni.In alta ordine de idei,ce poate aduce Anul Sobolanului decat pesta si noroi(adica inundatii)asa,cum animalul totemic respectiv este purtator de boli.Am urmarit mai multi docti astrologi stil chinez pe,sticla romaneasca…Nici unul n-a pomenit de Anul Sobolanului ca,aducator de pesta,desi manifestari ale virusului in China erau din noembrie 2019

 3. https://www.breakingisraelnews.com/145395/israels-top-rabbi-im-currently-in-discussions-with-the-messiah-himself/
  Am citit de curând acest articol si am rămas uimită de faptul că acel rabin a spus că ar fi vorbit cu mesia lor, aka antihristul. Tin să menționez că nu cred în abilitatea rabinilor de a profeți, deoarece ei nu il au pe Duhul Sfânt dar cred ca ei au alte “surse”.
  Este prima dată când aud așa ceva din gura unui rabin si as dori să aud și părerea voastră, se merită să se ia în considerare mărturiile unor asemenea personaje sau trebuie ignorate complet?

 4. Am fost in China acum trei ani si am stat destul de mult, i-am cunoscut destul de bine pe chinezi. Are dreptate medicul acela cand spune ca ei cred in astrologie si numerologie. Ce nu se intelege in Europa este faptul ca aceasta tara nu s-a schimbat de mii de ani. China si chinezii sunt aceeasi ca acum 7000 de ani. Doar faptul ca au acces la tehnologie de ultima ora, dar chinezul de rand a ramas la fel. Are aceeasi mentalitate, aceleasi obisnuinte. Asta este esenta si asta e ”secretul” Chinei de azi si dintotdeuna.

 5. @andreea : O traducere in romana se poate ?

 6. @Andreea:

  Este prima dată când aud așa ceva din gura unui rabin si as dori să aud și părerea voastră, se merită să se ia în considerare mărturiile unor asemenea personaje sau trebuie ignorate complet?

  Dacă e să fim exacți, e vorba de o mărturie indirectă – un rabin relatează ce ar fi spus un alt rabin. În ceea ce privește cum ne raportăm la aceste mărturii, avem două variante: minimalistă (dar nu minimalizatoare), prin care luăm act de faptul că există această fervoare și așteptare iminentă a mesiei în zona ortodox-haredică a evreilor, și maximalistă, prin care le considerăm semne clare că marile evenimente din Apocalipsa Sfântului Ioan sunt la ușă.

 7. In primul rând vreau să mulțumesc admin-ului pentru răspunsul acordat si apoi as dori să fac un mic rezumat al părții din articol care ne interesează, cu dedicatie pentru Cristina . După cum a precizat și admin este vorba de o relatare indirectă, a unui rabin Zissholtz despre un proeminent rabin Kanievsky, în cadrul unei emisiuni radio. Se pare ca acest rabin Kanievsky este considerat sfânt și profet, de către comunitatea evreiască ortodoxă, prin urmare cuvântul lui are mare greutate.
  In urma cu 5 ani, Kanievsky a spus cum că mesia este la ușă, peste putin timp deja trecuse pragul iar cu putin timp in urmă deja era aici. In urma unei destăinuiri către un alt rabin, aflăm că Kanievsky deja a vorbit cu mesia, este deja in Israel dar încă nu exista o dată fixă a revelarii lui având în vedere că nu are toată puterea necesară pentru a-și începe lucrarea.
  Am incercat să scriu pe scurt ce mi s-a părut mai important. In continuare cred ca ceva nu este in regulă, am mai auzit de-a lungul timpului rabini care vorbeau de venirea iminenta a lui mesia dar este prima dată când aud cum ca este deja in Israel. Doamne ajută!

 8. @Andreea : Multumesc.

 9. https://www.zerohedge.com/geopolitical/coronavirus-deaths-outside-china-surge-overnight-explosion-new-cases-suggests-outbreak

  Se pare ca nivelul de alerta in Beijing a ajuns sa fie asemanator cu cel din Wuhan.

  Citeam un comentariu pe un blog ca in Iran sunt 2000 de oameni infectati cu corona, statul este total nepregatit, neavand nici masti chirurgicale in unele spitale, iar Iraqul a inchis granita pentru iranieni si a suspendat cursele aeriene. Ultima parte deja se verifica:

  https://www.rferl.org/a/iran-coronavirus-3-new-cases-of-coronavirus-qom-2-deaths/30446052.html

  Pentru doi morti si 3 oameni infectati au hotarat sa inchida institutiile, virusul fiind adus cel mai probabil de turisti, oamenii care au murit avand in jur de 80 de ani. Ce va fi oare la noi? Doamne miluieste, sa ne acopere Maicuta Domnului si sa ne intelepteasca.

  In conditiile in care milioane de chinezi au fugit in Vietnam, iar cel putin un milion s-au intors la munca in Africa, pare ca se va ajunge la un scenariu horror(ingaduit de Dumnezeu).

 10. Pingback: Epidemia coronavirusului se extinde. ITALIA, TARA CEA MAI AFECTATA, cu peste 60 de cazuri si RESTRICTII in 12 localitati/ „OCHII INTUNERICULUI” sau despre strania "profetie" fictionala din 1996 despre un virus-arma biologica intitulat WUHAN
 11. Pingback: PAN-ISTERIA COVID-2019 - o criza provocata si un razboi psihologic, ca PAS NECESAR SPRE DICTATURA A "STATULUI GLOBAL"? Care este rolul OMS in aceasta afacere cu SANATATEA si FRICILE oamenilor? Dr. VASILE ASTARASTOAE: "Speriati de epidemie,
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare