CRIZA REFUGIATILOR – DRAMA UMANA TRATATA CU CINISM EUROPEAN (Video). Fapte, riscuri si alarmisme pe tema IMIGRANTILOR de la granitele UE. NE INDREPTAM CATRE UN RAZBOI AL CIVILIZATIILOR SAU CATRE SUSPENDAREA SCHENGEN?

27-08-2015 16 minute Sublinieri

“Un dezastru produs de sergenții mesianici de la CIA!”

Where Are the Syrian Refugees?

Europa trece prin cea mai mare criză din ultimele decenii. Mii de imigranţi veniţi din Orient şi Nordul Africii, zone măcinate de război, intră în fiecare zi pe continent şi se îndreaptă, mulţi dintre ei pe jos, zeci de kilometri, spre Occident. Grecia, Macedonia, Serbia şi Ungaria au devenit puncte fierbinţi pe o hartă a Europei, care pare că nu are deocamdată soluţii. Digi24 urmăreşte şi astăzi prin corespondenţii speciali lungul drum al refugiaţilor spre ţările din vest.

ACTUALIZARE 23.00.  Au fost tensiuni în tabăra de refugiaţi de la graniţa Ungariei cu Serbia. Aproximativ 200 de migranţi au rupt cordoanele forţelor de ordine şi au mers haotic prin Roszke mai bine de o oră. Au căutat o staţie de autobuz sau gara, de unde să plece spre Budapesta. Oamenii sunt furioşi şi spun că autorităţile nu le acordă atenţie, nu mai au mâncare şi nici apă. Astfel că încearcă să ajungă cu orice preţ spre vest, pe cont propriu.

Lăsarea serii a adus haos în tabăra de refugiaţi din zona Roszke, Ungaria. Flămânzi, obosiţi şi speriaţi, peste 200 de migranţi şi-au luat bagajele, copiii şi au trecut peste forţele de ordine.

Oamenii au mers 5 kilometri, pe jos, şi au traversat satul Roszke. Sperau să găsească o staţie de autobuz sau o gară. În zadar însă. Le-a fost greu pentru că foarte puţini vorbesc limba engleză şi nimeni nu înţelege maghiara.

„Vrem să găsim o staţie de autobuz spre Budapesta. Apoi, vrem să mergem în Austria, Germania, Danemarca, Suedia.

Rep: De ce aţi părăsit tabăra?

Nu aveam nimic. Nu aveam mâncare, nu aveam apă”.

Singurii care încearcă să îi oprească pe refugiaţi să înainteze în Roszke sunt doi oficiali tineri ai primăriei. După ce au ieşit din Roszke, oamenii nu s-au oprit, ci şi-au continuat drumul spre Budapesta.

ACTUALIZARE 15.42. Situatia de la graniţa Ungariei cu Serbia, în apropiere de localitatea Roszke, se complică pentru autorităţile maghiare. Tot mai mulţi migranţi aleg să nu mai treacă prin punctul cu calea ferată, aşa cum o făceau până aseară, şi preferă să sară peste sârma ghimpată care delimitează graniţa dintre cele două ţări.

Pe de altă parte, poliția de frontieră maghiară, care până acum a fost deschisă față de presă, i-a evacuat pe jurnaliști de pe zona de frontieră și li s-a dat voie să meargă doar la tabăra înființată pentru refugiații care vin pe calea ferată, dar nu și să intre și să vorbească cu oamenii.

Astăzi, la prânz, la unul din centrele pentru înregistrarea refugiaților care intră în Ungaria, foarte mulți oameni s-au apropiat de gard și au încercat să plece, în condițiile în care locul era foarte aglomerat. Poliția a încercat să-i disperseze folosind gaze lacrimogene. Nimeni nu a fost rănit și conflictul a fost aplanat, potrivit poliției.

Macedonia ia măsuri extraordinare pentru fluidizarea valului de imigranţi care vin Grecia şi vor să ajungă tocmai în Germania. După confruntările de săptămâna trecută şi fluxul tot mai mare de refugiaţi, guvernul de la Skopije a trecut la construirea unor tabere provizorii. De asemenea, a fost amenajată o gară temporară pentru refugiați.

Mii de imigranţi reuşesc să intre în fiecare zi din Serbia în Ungaria, ţară membră a spaţiului Schengen. De aici, ei speră să ajungă mai uşor Vest, în special în Germania. Trimisul special al Digi24 în Ungaria, Dan Codre, se află în localitatea Roszke, principalul punct de trecere dintre Serbia şi Ungaria.

În ultimele24 de ore, raportul Poliției de Frontieră din Ungaria arată că prin județul Csongrad, de la frontiera cu Serbia, au intrat 2.200 de refugiați. Cei mai mulți vin pe calea ferată, dar sunt și oameni care încearcă să forțeze gardul de sârmă construit tocmai pentru a împiedica pătrunderea imigranților în Ungaria. Lângă localitatea Roszke, de lângă frontieră, gardul este însă întrerupt. Polițiștii supraveghează zona pentru a prelua cât mai mulți dintre refugiați și pentru a-i îndruma spre viitoarea destinație.

Mulți refugiați evită însă să ajungă în fața polițiștilor maghiari, pentru că se tem că, dacă vor fi înregistrați, vor putea fi trimiși înapoi.

Oamenii sunt pe drum de zile întregi, dar nu renunţă la visul de a-şi clădi o viaţă într-o ţara civilizată. Pentru mulţi nu există cale de întoarcere, aşa că nu au nimic de pierdut. Ţelul este să ajungă cât mai repede la destinaţie.

„Din Siria până aici, (am călătorit, n.r.) cam 10 zile. Cu trenul, cu autobuzul, am mers pe jos. Vrem să mergem în Belgia”, spune un refugiat.

Ne temem de momentul când vom fi amprentaţi în Ungaria. Poate că Belgia nu o să ne vrea şi o să ne trimită înapoi în Ungaria”, spune un altul.

În întuneric, linia ferată rămâne cel mai bun reper şi cea mai bună cale de intrare în Ungaria. Mulţi refugiaţi stau aici, pe cale, temându-se să nu cadă în mâinile poliţiei.

Printre ei şi un bătrân care a fugit din mijlocul războiul cu toţi membrii familiei. În total, 30 de oameni.

„Mănânc asta. Porumb. Am plecat cu familia, cu copiii”, spune el.

Pe fondul actualei crize, în Europa începe o dezbatere semantică: ”imigrant” sau ”refugiat”? Folosirea primului termen este criticată pentru că nu ar reflecta situația disperată în care se află acești oameni, care, în cele mai multe cazuri, fug de ororile unui conflict armat.

Al-Jazeera a și menționat că nu va mai folosi decât termenul ”refugiat” pentru cei care vin în Europa din Africa și Orientul Mijlociu.

The Guardian preferă o altă abordare: ”De ce albii sunt expați, iar restul sunt imigranți?”. Pentru comentatorii de la publicația amintita este limpede că toți cei care merg să lucreze în altă țară sunt expați. Însă ei remarcă că realitatea este alta – acest lucru se aplică doar albilor.

Imigrant este un cuvânt lăsat pentru ”rasele inferioare”

”Africanii sunt imigranți, arabii sunt imigranți, asiaticii sunt imigranți. În schimb europenii sunt expați pentru că nu se pot pune pe același nivel cu alte etnii. Ei sunt superiori. Imigrant este un cuvânt lăsat pentru ’rasele inferioare’”, scrie The Guardian.

Blogul dedicat expaților de The Wall Street Journal oferă o definiție termenului. ”Unii sunt descriși drept expați, alții ca imigranți. Depinde de statutul social, depinde de țara de origine și de statutul economic. E ciudat să auzi că unii din Hong Kong sunt descriși ca expați iar alții nu. Toți cei cu origini într-o țară occidentală sunt considerați expați…menajerele filipineze sunt considerate ”oaspeți”, chiar dacă sunt aici de decenii. Chinezii sunt rareori considerați expați. Este un dublu standard care și-a făcut loc și în politica oficială”.

Aceeași situație cu Africa și Europa. Cei mai buni profesioniști africani care vin să lucreze în Europa nu sunt considerați expați. Sunt imigranți. Punct. ”Lucrez pentru multinaționale. Fiind negru nu am reușit să-mi câștig statutul de ”expat”. Sunt un imigrant cu înaltă calificare, asa cum mi se spune in jargonul corectitudinii politice”, spune un african pentru The Guardian.

”Albii rareori spun că ar fi privilegiații unui sistem rasist. Responsabilitatea noastră este sa le negăm aceste privilegii legate de o ideologie perimată a supremației. Dacă îi vedeți pe ”expații” albi în Africa, spuneți-le imigranti. Daca asta le jignește superioritatea albă, atunci nu au decât să se întoarcă în Europa și să stea aici. Trebuie deconstruită această viziune depășită asupra lumii”, scrie The Guardian.

Toți refugiatii sunt imigranți, nu toți imigranții pot fi refugiați

Revenind la dezbaterea imigrant-refugiat, iată cum este definit ”refugiatul” de Conventia de la Geneva din 1951. ”Termenul refugiat se va aplica tuturor celor care, temându-se să fie persecutați pe motive de rasă, religie, naționalitate, apartenență la un anumit grup social sau pentru opiniile lor politice, se află în afara țării a cărei cetățenie o deține și nu poate sau, din cauza acestei temeri, nu vrea să ceară protecție din partea acelei țări, sau care, dacă nu au cetățenie, se află în afara țării în care au reședința obișnuită în urma unor evenimente din cauza cărora le este teamă să se întoarcă”.

Acest statut de refugiat se pierde odată cu schimbarea situației din țara de origine sau in cazul în care persoana respectivă se reîntoarce acolo voluntar sau își schimbă cetățenia, scrie Le Monde.

Refugiat devine acea persoana care depune o cerere de azil și un stat consideră că el a fugit din țara sa din cauza unor amenințări grave. Această condiție trebuie demonstrată: refugiatul trebuie să facă dovada amenințărilor la care este supus. O cerere de azil este în mod normal individuală.

Există însă și cazul particular al conflictelor generalizate, aplicabil pentru actualele conflicte din Libia, Siria, Afganistan, Irak, conflicte recunoscute pe plan internațional.

În cazul unui aflux mare de imigranți care fug din calea unor asemenea conflicte, Înlatul Comisariat ONU pentru Refugiați prevede că: ”capacitatea de a realiza un interviu personal cu fiecare refugiat care a traversat frontiera nu este suficientă – nu va fi niciodată. Acest lucru nu este necesar în cazul în care, în asemenea condiții, motivul fugii lor este evident”. Aceste persoane sunt recunoscute automat ca refugiați, fără a mai trebui să aducă dovezi. Sunt excluse de la acest tratament persoanele despre care există date că ar fi comis acte de violență.

Dacă toți refugiatii sunt imigranți, nu toți imigranții pot fi refugiați. DEX-ul arată că imigranții sunt persoane care vin într-o țară străină pentru a se stabili aici. În cazul imigranților ce vin din Africa sau Orientul mijlociu pe Mediterana se aplică această definiție. În cazul celor care vin din state în curs de dezvoltare în căutarea unei vieți mai bune, ar trebui folosit mai degrabă termenul de ”imigrant economic”, sugerează Înaltul Comisariat pentru Refugiati. Aceștia din urmă sunt și categoria cea mai puternic afectată de politicile dure în materie de imigrație, acuză Înaltul Comisariat ONU.

Contactat de Le Monde, Înlatul Comisariat pentru Refugiați precizează că, având în vedere violențele și persecuțiile din Orientul Mijlociu și Africa, actuala criză este o ”criză a refugiaților”, deși organismul onusian folosește depotrivă termenul de refugiat și cel de imigrant.

Pentru Amnesty International lucrurile trebuie stabilite mai riguros: termenul de refugiat nu poate fi folosit decât când este vorba despre un solicitant de azil a cărui cerere a fost aprobata. Restul sunt imigranți.

Înainte de toate aş începe prin a semnala că lungul gard construit de Ungaria la frontiera cu Serbia pentru a stăvili afluxul de imigranţi ilegali va avea ca efect aproape sigur deturnarea unei părţi a acestuia spre România, ceea ce nu reprezintă un lucru care trebuie ignorat. Pe de altă parte, în tot acest context complex trebuie reamintit că, în 2011, în timp ce Libia era atacată de o coaliţie internaţională care viza înlăturarea de la putere a lui Muammar Kadhafi, acesta din urmă a adresat un avertisment dur occidentalilor ce s-a dovedit a fi o adevărată profeţie: „Dacă eu cad, veţi avea parte de mii de imigranţi care vor invada Europa pornind din Libia şi nimeni nu va putea să-i oprească”!

Din păcate, nimeni, atunci, nu l-a băgat în seamă, drept care, departe de noi de a-l apăra pe fostul lider de la Tripoli, liderii vestici aveau atunci alte preocupări: eliminarea lui fizică, instalarea democraţiei ca punct distinct al Primăverii arabe şi împărţirea petrolului libian, unul dintre cele mai bune din lume din punct de vedere calitativ, aflat foarte aproape de coastele europene sudice. Zis şi făcut, doar din perspectiva ultimului punct. Numai că, ulterior, nimeni nu s-a preocupat de soarta Libiei, care, la ora actuală, nu mai există practic ca stat de sine stătător, are două parlamente şi două guverne, şi, înainte de toate, aşa cum a prezis Kadhafi, a devenit principala poartă a imigranţilor din nordul Africii şi subsaharieni spre Europa.

Mai exact, dacă, înainte, africanii francofoni mergeau legal pe ruta Algeria sau Tunisia ca muncitori sezonieri în Franţa sau alte ţări vest-europene, acum se asistă zilnic la un aflux de imigranţi greu de imaginat, greu de descris şi greu de stăpânit la nivelul statelor unde ei ajung într-un număr care creşte spectaculos pe zi ce trece. Bărci, tot felul de ambarcaţiuni improvizate, nave pline ochi cu copii, femei, bărbaţi tineri sau mai puţin tineri pleacă zilnic din porturile libiene spre a ajunge în acest Eldorado al zilelor noastre – porturile italiene de la Marea Mediterană. De multe ori marina italiană acţionează în forţă, ambarcaţiunile se scufundă, mulţi dintre ocupanţi mor, dar numărul lor nu se va afla niciodată, dat fiind că sunt victimele colaterale ale unui război nedeclarat al Europei civilizate cu aceşti oameni din lumea a treia.

Cum am spus, mai toţi se strâng întâi în Libia, unde autorităţile statului nu mai există, dar mişună în voie tot felul de călăuze şi samsari care, contra cost, „le asigură transportul” până în Europa sudică, de acolo, dacă au reuşit să ajungă, urmând să-i preia alţi inşi, la fel de rapaci. Totuşi, există cel puţin o ciudăţenie ce nu poate scăpa şi unei analize de amator: cum se face că în condiţiile în care, în Libia, există tot felul de grupări paramilitare care zburdă prin ţară, că de pe acest teritoriu, mai exact din Benghazi, a plecat nucleul dur al Al-Qaida; că tot pe pământ libian fiinţează grupări ce au declarat supunere Statului Islamic, terenurile petrolifere, conductele sau terminalele de la Marea Mediterană în care încarcă petroliere occidentale nu au fost atacate vreodată? Or, cum se ştie, ţintele privilegiate ale acestor grupări jihadiste sunt cele Vestice.

Revenind la imaginile apocaliptice zilnice cu imigranţii care traversează Mediterana, nu pot să nu invoc o povestire de prin anii ’60 a unui scriitor italian, Italo Calvino, cred, pe care am citat-o în prefaţa antologiei „Drama dezrădăcinaţilor” din 1984, ce trata exact situaţia aparte a imigranţilor. În povestirea cu pricina, un grup de imigranţi italieni se îmbarcă noaptea pe o navă, care urma să-i ducă pe şest în SUA. Nava i-a dus pe apă câteva nopţi lungi de tot pentru ca, în final, pasagerii să fie debarcaţi tot noaptea. Erau fericiţi, se credeau ajunşi pe ţărmul mult visat, dar, după câteva minute, au constatat stupefiaţi că fuseseră duşi câteva zeci de metri mai departe de locul în care se îmbarcaseră…

Celălalt mare pol al imigranţilor ilegali îl reprezintă partea sud-estică europeană, care-i strânge pe cei plecaţi din cauza războaielor din Siria, Irak, Eritreea, Somalia şi Afganistan. S-o luăm pe rând: în 2003, când SUA şi Marea Britanie au invadat Irakul, preşedintele George W. Bush a făgăduit că după eliminarea dictatorului Saddam Hussein se va instaura democraţia în marele Orient Mijlociu. Rezultatul: Saddam a fost spânzurat; petrolul irakian împărţit meticulos, Al-Qaida bântuie în Irak; nordul irakian este acum controlat de Statul Islamic; kurzii stăpânesc o zonă bogată în zăcăminte. Iar peste toate trebuie luaţi în seamă numeroşii irakieni care au luat drumul bejeniei, cum spun românii. În ce-o priveşte, Siria este teatrul unui război civil prin procură: se vrea eliminat regimul Hafez Assad şi, scuzaţi repetiţia!, instalată democraţia şi, în subsidiar, eliminată prezenţa rusă în portul mediteranean Tartus. Războiul durează de patru ani, distrugerile materiale sunt uriaşe, numărul morţilor este enorm, dar cel mai grav este fenomenul migraţiei care a cuprins milioane de oameni.

Cei mai mulţi se află în tabere din ţara vecină – Turcia –, pentru că în Israel nu au cum ajunge, iar în SUA, cea care îşi doreşte cu ardoare instaurarea democraţiei şi pe aceste meleaguri, cu atât mai puţin. În atare condiţii, extrem de mulţi sirieni au luat drumul Europei. Reţele de călăuze controlate de mafioţi din Vest îi duc în insulele greceşti, în state ale Uniunii Europene prin Macedonia, Serbia, Bosnia-Herţegovina, Albania, Muntenegru, Kosovo. Aşa se face că în multe din aceste ţări abundă scenele de haos, disperare şi deznădejde. Zilele trecute, Macedonia a închis trei zile frontierele sale, imigranţii fiind atacaţi cu arme, bastoane şi gaze lacrimogene de poliţie. La fel a procedat Bulgaria la cele 4 puncte de trecere a frontierei cu ţara vecină.

Mai presus de orice despre această „explozie” vorbesc cifrele: din ianuarie până la finele lunii iunie a.c., doar pe ruta de mai sus au intrat în UE 102.000 imigranţi clandestini. Per total, în primele şapte luni din 2015, în UE au pătruns 340.000 imigranţi ilegali, faţă de 123.500 în 2014. Ţara cea mai vizată este Germania, care se aşteaptă la circa 800.000 în acest an, ceea ce înseamnă de 4 ori mai mult decât până acum.De aici şi preocupările cancelarei Angela Merkel, pe de o parte de a stopa în concertare cu UE şi mai ales cu Franţa acest aflux greu de controlat; pe de alta de a introduce tot felul de măsuri în acest sens. Avem în vedere că sirienii au fost retrimişi pe şest în ţara prin care au intrat în UE, măsură discriminatorie şi aberantă, la care s-a renunţat. Este un „gest de solidaritate europeană”, spunea miercuri Merkel, vizitând în premieră o tabără de refugiaţi din Haidenau, care a fost ţinta unor manifestări violente anti-imigranţi.

Europa este într-o situaţie care nu este demnă de Europa, trebuie s-o spunem clar”, declara Merkel, făcând apel în context la o mai judicioasă repartiţie a primirii de refugiaţi în cadrul UE. Împreună cu preşedintele francez Francois Hollande ea a spus că vor un răspuns unic al Europei la problema imigranţilor clandestini, iar Austria a anunţat că la summitul Balcanilor de Vest consacrat acestei spinoase probleme va propune un plan ce va viza următoarele domenii: lupta împotriva reţelelor de călăuze; repartizarea „mai echitabilă” a refugiaţilor din UE; o cooperare securitară întărită; ajutor acordat ţărilor din care provin imigranţii.

Până atunci să notăm că scenele de luptă autentică între imigranţi şi poliţişti englezi ori francezi la intrarea şi ieşirea tunelului pe sub Canalul Mânecii au devenit un element cotidian. De asemenea, Ungaria a trimis 2.100 de poliţişti pentru a ajuta grănicerii proprii ce păzesc gardul de 167 de km construit la frontiera cu Serbia, care va închide efectiv accesul imigranţilor în Spaţiul Schengen. Aici se află cheia explicaţiei felului timid, evaziv sau absent în care mai-marii UE, cât şi liderii marilor democraţii occidentale au reacţionat la construirea acestui zid, care aproape sigur va deturna din Serbia spre România o parte a fluxului de imigranţi clandestini. Asta ne mai lipsea, pe lângă cinismul, egoismul şi aerul superior cu care ne tratează unii „europeni” în atare situaţii complexe.

Puține știri din ceea ce se cheamă Actualitatea internațională m-au impresionat atît de tare ca cea despre aruncarea în aer a Sanctuarului Baal-shamin, una dintre bijuteriile Palmirei, faimosul site sirian.

Am vizitat Sanctuarul, ca și site-ul de faimă mondială Palmira, în 2010 cînd Siria nu se confrunta cu devastatorul Război civil și țara era întreagă.
Ne-a fost îndrumător, mie și celorlalți jurnaliști români, directorul Muzeului arheologic din Palmira, un prieten al României, autorul unei teze de doctorat despre Legiunea siriană din Armata romană care a cucerit Dacia.

Acum, cînd văd ororile comise de ISIS în zonă, mă întreb dacă mai e în viață.
Cu ceva timp în urmă, scriam pe cristoiublog.ro:

Palmira – un oraș roman în Siria
Războiul civil din Siria ne-a făcut să uităm (dacă am știut vreodată) că aici se găsesc și pot fi vizitate ruinele orașului roman Palmira, parte a provinciei Siria, sub Tiberius, nod comercial între Roma și Orientul Depărtat.
Vizitînd Palmira în 129, Împăratul călător Hadrian a proclamat orașul oraș liber și l-a botezat Palmira Hadriana.
Știe cineva cui aparține azi Palmira? Regimului Assad sau rebelilor? ”

Știrea de marți, 25 august 2015, mi-a dat răspunsul:
Palmira aparține ISIS.
Și cei din ISIS au comis una dintre marile crime ale istoriei, egală cu un genocid:
Au distrus un Monument de importanță crucială pentru Memoria umanității.
Și n-au distrus în timpul năvălirilor barbare, cînd Imperiul Roman se prăbușise, n-au distrus în Evul Mediu, zis și întunecat, n-au distrus în anii războaielor nesfîrșite, poreclite și de 30 sau de 100 de ani.

Au distrus în anul de grație 2015, când Omenirea beneficiază de telefon mobil, de Internet și de libertățile fundamentale ale omului, cînd se fac demonstrații pentru supraviețuirea crocodililor și cîinii beneficiază de locuri de lux în hoteluri.
Numai cine știe cît de greu s-au păstrat de a lungul timpului dovezile că am existat pe acest Pămînt, numai cine s-a apropiat cu emoție de ruine rămase de mii de ani în picioare, își dă seama de gravitatea știrii transmise de agențiile de presă internaționale.

Știrea aceasta vine împreună cu alta, la fel de îngrijorătoare pentru noaptea în care se poate cufunda din nou civilizația:
Europa Luminilor se confruntă cu o nouă migrație a popoarelor.

De ani buni României îi este refuzată intrarea în spațiul Schengen.
Deși ai noștri au făcut tot ce li s-a spus, inclusiv de a fi mituit, prin afacerea EADS, niște ștabi nemți, fericiți că Estul le dă posibilitatea de a se îmbogăți prin corupție, fără nici un risc, pentru că Occidentul admite să încalci legea maimuțelor din Est, dar în nici un caz legea țării tale, pentru că presa babuinilor din Est e într-un orgasm continuu de 25 de ani cînd vine vorba de ștabi din Occident și de companii din Vest, Marile Puteri protectoare ne-au refuzat și ne refuză admiterea în spațiul Schengen.

Ce-ar însemna admiterea României în spațiul Schengen?
Ar însemna că un român ar putea ajunge în Austria sau în Germania fără a fi oprit și verificat de un polițist de frontieră.
Pentru cei care nu aparțin Spațiului Schengen – de la ruși pînă la români și trecînd prin moldoveni – funcționează ceea ce se numește poliția de frontieră. Cînd am fost ultima oară în Germania, deoarece mă uitam în altă parte și nu la neamțul tîmpit de la ferestruica ghișeului de la Aeroportul Tegel (să te ferească Dumnezeu de un neamț tîmpit, față de alte neamuri, cînd sunt tîmpiți, nemții sunt dublu tîmpiți, deoarece creierului de găină i se adaugă supunerea de robot la proceduri!), neamțul a fost cît pe-aici să mă bată.
Murea de grijă ca nu cumva să intru în Germania în chip ilegal, fără să am dreptul.
Acum, îmi dau seama că aș fi putut intra în Germania fără nici o problemă.
Și nu înselîndu-l pe idiotul de la frontieră, ci dîndu-i cu tifla.
Și nu pe șest, ci transmis în direct la tv.

Aș fi putut face asta dacă aș fi fost nu român cu acte-n regulă, plecat în Germania ca turist, ci imigrant ilegal din Orientul Apropiat, unul din miile de imigranți care iau cu asalt țărmurile europene.

Știrea numărul unu în presa mondială se referă la drumul de neoprit al miilor de imigranți ilegali din Orientul Apropiat spre inima Europei.
Din punct de vedere juridic, sirienii, libienii, tunisienii, coborîți pe țărmurile Greciei în varianta de nouă hoardă migratoare, trec ilegal granițele, una după alta.

Încercați să intrați în Serbia fără pașaport.
Ați fi imediat întors înapoi.
Și, dacă ați face scandal sau chiar numai dacă ați insista, v-ați trezi și cu o scatoalcă.

Ei bine, mii de inși îmbarcați pe vase dubioase, plătind bani grei unor Baroni ai imigrării, la fel de nocivi ca și Baronii drogurilor din Columbia, ajung pe pămînt european. De aici, fără a avea pașaport, ba chiar fără a avea o lețcaie, trec graniță după graniță.
Și nu pe furiș, ci cu scandal, transmiși în direct de televiziuni, bociți de ONG-uri și priviți cu stupefacție de politicieni. Deocamdată, România e ocolită. Imigranții n-au descoperit că e drum spre Vest și prin țara noastră.
Cînd vor descoperi, să vezi invazie migratoare!

Dincolo de efectele nebănuite ale acestei noi migrații a popoarelor în plan economic, rămîn marile probleme juridice:

  1. Imigranții îi îmbogățesc pe niște ticăloși: Baronii imigrării.
  2. Imigranții trec granița încălcînd legea.
  3. Ce rost mai are să ții Poliție de frontieră, să pui idioți să citească pașapoarte, să scotocească în computere pentru a-i opri pe nedoriți, cînd simpla condiție de imigrant venit cu vasul pe Mediterana îți dă dreptul de a trece frontiera fără să te întrebe nimeni nimic?!

E limpede că liderii occidentali, prin nimic deosebiți în micimea gîndirii lor de liderii mîncători de semințe din România, sunt depășiți de noua provocare istorică.

Mă întreb cum ar reacționa pițifelnicii care conduc acum Europa de Vest, dacă Rusia și-ar trimite tancurile să treacă peste granițele țărilor lor?
Noroc că Rusia, contrar propagandei tembele de la noi, n-are de gînd să facă un asemenea experiment.

De ce se confruntă Europa cu noua migrație a popoarelor, cu o invazie a barbarilor prin nimic deosebită de cea a hoardelor lui Attila?
Din același motiv pentru care în Siria sunt aruncate în aer patrimonii ale umanități, sunt ucise călugărițe ortodoxe, sunt supuși oameni ai secolulului XXI unor legi de secolul al II-lea.

Americanii, mai precis sergenții mesianici de la CIA, cei loviți de paranoia numită instaurarea democrației americane peste tot în lume, au destabilizat Orientul Apropiat cu Operațiunea lor imbecilă: Primăvara arabă.

În locul democrației s-a instaurat, dacă nu dictatura militară mai ticăloasă decît cea răsturnată prin crearea Piețelor diversioniste, atunci haosul, haosul absolut.
Și în acest haos, proliferează dușmani infiniți mai periculoși pentru civilizația occidentală decît foștii dictatori îmbătrîniți în ticuri:
Radicalii din ISIS, baronii imigrărilor ilegale, bandele de răufăcători care terorizează orașe întregi, șefi de trib care-și dispută sîngeros teritorii.

E mai bună ca înainte viața celor eliberați de dictaturi prin așa zisa Primăvară arabă, Operațiune CIA imbecilă, la fel de imbecilă ca și răsturnarea premierului iranian în 1954, ca și asasinarea lui Patrice Lumumba în 1961 sau cele 625 de tentative de asasinare ale lui Castro?
Firește că nu.
Cei din țările așa zis democratizate de Operațiunea CIA o duc infinit mai rău în haosul ivit și amplificat după căderea căderea dictaturilor, pentru că țările respective nu erau pregătite minim pentru democrație.

Și așa cum țările din Est, nefiind pregătite pentru comunism, au suferit cumplit după impunerea cu forța de către sovietici a democrației socialiste, la fel, țările din Orientul Apropiat suferă cumplit după impunerea cu forța de către americani a democrației pluraliste.

Celor de la CIA nu le-a convenit Assad.
Au acordat credit, cum s-a întîmplat și în Caraibe, unor șmecheri din Siria, care-și ziceau Opoziție democratică.
Și au pus la cale Războiul civil din Siria.
Acum pe o parte a teritoriului sirian nu mai există puterea lui Assad.
Există puterea numită ISIS.
Și vedem cu toții de ce-i în stare această nouă creație a sergenților majori mesianici din America.

La această nouă nebunie a sergenților majori mesianici, Europa n-a reacționat.
Față de alte vremuri, cînd era condusă de lideri precum De Gaulle, Europa a aplaudat aventura americană, deși realiza, a nu știu cîta oară, că americanii, judecînd lumea prin programele computerelor, nu vor produce decît dezastru.

Acum, americanii asistă impasibili, dacă nu chiar bucuroși, la luarea cu asalt a Europei de către miile de imigranți produși chiar de americani.

Și e doar începutul. […]

Nota noastra:

Dupa ce au transformat in ruine Libia, Irak si Siria, cu ajutorul europenilor, americanii se spala acum pe maini si lasa tarile membre ale UE sa se confrunte cu valul de refugiati din aceste zone. SUA se afla la adapost de orice fel de criza prin simpla geografie – daca a traversa Mediterana pe o barca improvizata iti mai da ceva sanse de supravietuire, nu acelasi lucru se poate spune despre traversarea Atlanticului in aceleasi conditii.

Generosi nevoie mare, americanii au anuntat ca sunt gata sa admita cateva mii de refugiati din Orientul Apropiat. Cateva mii! Adica o picatura din valurile de oameni disperati care sunt dispusi mai degraba sa moara inecati sau sa fie batuti de politia maghiara decat sa traiasca cu ISIS pe cap.

In ceea ce priveste amploarea exacta a crizei refugiatilor, recomandam vizionarea primului material video, unde Hans Roslling arata, faptic, cum stau lucrurile. In Europa ajung doar o foarte mica parte din multele milioane de refugiati – numai din Siria – alungati din casele lor de razboiul civil, de Statul Islamic si Asociatii.

Adevaratii vinovati de aceasta stare de lucruri sunt, insa, tocmai SUA si Europa, cei care acum nu vor sa primeasca refugiatii. SUA si Europa au distrus state cat de cat stabile, au inarmat banditi feroce, au starnit ura sectara in Orientul Apropiat, in numele democratiei si al drepturilor omului. Iar acum, aceleasi puteri se lamenteaza ipocrit cu privire la ”criza” ce trebuie sa fie intotdeauna ”fara precedent”, adica, vezi Doamne, nu poate fi gestionata eficient, saracutii de ei nu au mijloacele necesare, pentru asta trebuie convocata intreaga UE, ONU, planeta, cosmosul, galaxia etc. Si toate acestea pentru un simplu motiv: NU VOR SA PRIMEASCA REFUGIATII TARILOR DISTRUSE DE EI.

Ba, unii mai iuti de mana, ca germanii, vor sa profite si sa elimine cu totul sistemul Schengen, car, cine stie, in dimensiunea sa de circulatie libera, va fi redus la doar cateva tari europene, ”nucleul” UE.

Cateva lucruri pot fi estimate:

1. Romania nu va mai intra niciodata in Schengen.

2. Romania, ca tara periferica, va fi folosita, ca si alte tari non-UE (Macedonia, Serbia) ca un fel de ”cordon sanitar”, de zona-tampon care trebuie sa stavileasca valurile de imigranti/refugiati in marsul lor catre Europa. Trebuie reamintit ca acesti refugiati NU vor sa ramana in aceste tari – nici macar in Ungaria, ci tinta lor sunt tarile occidentale.

3. Ungaria si-a arogat deja rolul de tara anti-imigratie, cu zid cu tot. Lucru care inseamna, asa cum s-a aratat si mai sus, faptul ca presiunea imigrantilor/refugiatilor va fi deviata spre Romania. Ce poate insemna asta? Nimic bun, cum arata si SRS aici: Sorin Roşca Stănescu, dezvăluiri-bombă: În 2014, Traian Băsescu se angajase să aducă în România 4.000 de terorişti iranieni

Daca i se va cere, Romania va excuta toate ingineriile sociale posibile destinate opririi refugiatilor la granitele tarilor occidentale. Inclusiv cele foarte periculoase pentru stabilitatea sa.

4. Cat priveste razboiul civilizatiilor, mai mare razboi decat cel pe care europenii si-l duc impotriva lor si a noastra, anume cel al desfiintarii familiei, nu poate exista. Cateva sute de mii de imigranti, dintre care multi crestini, o proportie infima in raport cu populatia UE, nu pot provoca crize structurale sau razboaie de acest tip. Actiunea tarilor vestice de a plasa pe umerii periferiei intreaga greutate a crizei refugiatilor, insa poate duce la probleme sociale si civilizationale grave in aceasta parte a Europei.

In concluzie, stratagema tarilor occidentale europene, in frunte cu Germania, este de a deplasa toate costurile umane, dar si riscurile sociale ale razboaielor din Orientul Apropiat pe umerii periferiilor UE. Consecintele acestei strategeme vor fi tragice si periculoase totodata.

Majoritatea refugiatilor, oameni sarmani, in bejenie, vor alerga dintr-o granita in alta, ca intr-o preinchipuire a profetiilor eshatologice.

Cei care vor ramane in vreo tara de tranzit sau care vor fi fortati, din cauza politicilor europene, sa se stabileasca in Romania, vor alcatui enclave neintegrate, de vreme ce nu aceasta era tara de destinatie si nu exista o capacitate locala de integrare si de preluare a acestora.

Printre ei, este perfect posibil sa se strecoare numerosi agenti ai Statului Islamic.

Ironic (si nu prea) vorbind, acest tip de agenti sunt cei mai convenabili pentru ”sistem”. Ei nu vin pentru a se integra, nu cheltuie resursele asistentei sociale, nu cer cetatenie. Activitatea lor face, insa, ca amenintarile teroriste sa nu mai fie reprezentate de ”atacuri cibernetice”, ci sa capete concretete. Haosul, destabilizarea, eventualele atentate teroriste asociate crizei refugiatilor sunt tot atatea oportunitati pentru institutiile de forta si statul politienesc de a-si justifica politice coercitiv-totalitare si de supraveghere continua si totala a populatiei.

Si, desigur, toate acestea intamplandu-se, in mod convenabil, in estul Europei. Nu e prima oara cand Germania isi impune ”solutiile finale” in aceste regiuni…


Categorii

America, Articolele saptamanii, Criza refugiatilor/ imigrantilor, Germania, Kosovo, Serbia, Opinii, analize, Ungaria, Uniunea Europeana, globalizare, guvernarea europeana (UE), Video

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

35 Commentarii la “CRIZA REFUGIATILOR – DRAMA UMANA TRATATA CU CINISM EUROPEAN (Video). Fapte, riscuri si alarmisme pe tema IMIGRANTILOR de la granitele UE. NE INDREPTAM CATRE UN RAZBOI AL CIVILIZATIILOR SAU CATRE SUSPENDAREA SCHENGEN?

  1. Daca vin la noi trebuie sa-i primim pe acesti oameni cu bratele deschise! Ei sunt poate ultima sansa pe care ne-o da Dumnezeu de a ne alege calea ca popor: crestin-ortodox (primitor de straini, napastuiti, orfani) sau occidental …
    Ar trebuie poate noi insine sa-i chemam si sa le dam o bucata de pamant (atat de mult ramas nelucrat) din mult-ravnitul de corporatii pamant al tarii. Ca niste oameni trecuti prin focul suferintelor, ne-ar ajuta si pe noi sa ridicam tara din mocirla si decaderea “europeana”

  2. Si totusi daca miile de oropsiti sunt folositi, fara voia lor, ca un cal troian, pentru destabilizarea Europei prin infiltrarea premeditata a dementilor ISIS, ca sa faca din nou pe aici nenumarate butoaie cu pulbere, de la care, la o adica, sa se declanseze si un haos profitabil “stapanilor” si de la care sa se aprinda si razboiul mondial?

  3. Am si eu o nelamurire : de ce acesti oameni nu emigreaza la fratii lor musulmani ? Arabia Saudita e mai bogata decat toata Europa ! la fel si EAU .

  4. Scopul acestor evenimente lansate sub apasarea pachidermului amerloc ghidat de bagheta soricelului cel viclean este distrugerea structurii etnice europene albe si crestine.
    Toate aceste organizatii teroriste au fost create de amerloci si stau sub protectie amerloca, chiar daca prostilor li se arata ca se lupta impotriva lor.

    “In 2011, în timp ce Libia era atacată de o coaliţie internaţională care viza înlăturarea de la putere a lui Muammar Kadhafi, acesta din urmă a adresat un avertisment dur occidentalilor ce s-a dovedit a fi o adevărată profeţie: „Dacă eu cad, veţi avea parte de mii de imigranţi care vor invada Europa pornind din Libia şi nimeni nu va putea să-i oprească”!”

    Pai, papusicile si papusoii din guvernele occidentale jucate de soricelul ascuns in urechea pachidermului, tocmai pentru asta luptau, sa-l dea jos pe omu’, ca sa se faca acest “machiaj” batranei Europe.
    In tot puhoiul asta arab, cred ca nici 5% nu sunt crestini, asa ca ideea de a-i primi cu “bratele deschise” este falimentara.

  5. @ Liviu:

    Un ziarist arab din Romania tocmai spunea ca deja celelalte tari arabe au primit, chiar cu milioanele, sirieni, insa deja nu mai pot sa-i tina nici ei.

  6. mutatis mutandis: Zicea, acum ceva ani, A. Zinoviev…
    să-i vedem acum pe occidentali, că nu au înțeles nimic…

    Eu şi Occidentul — Ce aveţi cu Europa Occidentală? M-a întrebat un localnic. Şi aşa aveţi prea mult pământ. Defrişaţi-vă Siberia şi lăsaţi-ne în pace! — Am vrea s-o facem, am spus, însă pune-te în locul nostru. În Siberia e frig şi mocirlă, pustietatea e nesfârşită şi roiesc ţânţarii şi musculiţele. Pe când la voi e confort şi bogăţie, iar peisajele sunt minunate. Unde-i mai bine? Nu ne mai tot trimiteţi în Siberia, ne-am săturat până-n gât de ea. Noi aici venim, în Europa. Şi apoi, cu timpul, o să vă trimitem noi pe voi în Siberia.
    — N-o să vă lăsăm să veniţi aici! A strigat localnicul speriat şi indignat.
    — Eşti primul şi probabil singurul care vorbeşte aşa, i-am spus. Din păcate, te-ai trezit prea târziu. Suntem deja aici.

  7. O parere:

    1. Romania nu va mai intra niciodata in Schengen.

    Este foarte bine sa nu intram in Schengen, nici nu vom fi de interes pentru islamisti. Pentru ca dupa ce se vor fi riscat sa treaca Dunarea, drumul spre vest ar insemna sa treaca inca o data o granita periculoasa cu sarma ghimpata si controale severe, cea cu Ungaria. Si pana la urma ce-i cu Schengen asta? Ca om simplu nu mi se cere decat sa arat un act la granita. A incercat odata unu sa-mi explice ca e ceva cu tirurile care trec mai repede, ceva cu vama, dar nu m-a convins: avem destula hrana de import si asa.

    2. Romania, ca tara periferica, va fi folosita, ca si alte tari non-UE (Macedonia, Serbia) ca un fel de ”cordon sanitar”, de zona-tampon care trebuie sa stavileasca valurile de imigranti/refugiati in marsul lor catre Europa. Trebuie reamintit ca acesti refugiati NU vor sa ramana in aceste tari – nici macar in Ungaria, ci tinta lor sunt tarile occidentale.

    Mie mi-a placut cum s-a descurcat zona tampon Serbia-Macedonia. A pus la dispozitia emigrantilor niste trenuri ca sa poata merge mai usor pana la granita cu Ungaria. Poate ca din greseala a lasat pe langa gardul acela deja faimos si niste clesti de sarma. Stiu, intai a fost cu gaze lacrimogene si bastoane, dar trebuie sa intelegeti ca si aparentele trebuie salvate. Vai de cei care au fost jertfiti pentru aceasta!

    3. Ungaria si-a arogat deja rolul de tara anti-imigratie, cu zid cu tot. Lucru care inseamna, asa cum s-a aratat si mai sus, faptul ca presiunea imigrantilor/refugiatilor va fi deviata spre Romania. Ce poate insemna asta? Nimic bun, cum arata si SRS aici: Sorin Roşca Stănescu, dezvăluiri-bombă: În 2014, Traian Băsescu se angajase să aducă în România 4.000 de terorişti iranieni
    Daca i se va cere, Romania va excuta toate ingineriile sociale posibile destinate opririi refugiatilor la granitele tarilor occidentale. Inclusiv cele foarte periculoase pentru stabilitatea sa.

    Romaniei i se vor cere poate multe, dar emigrantii nu vor aici si punctum. O sa le facem lagare, dar ei tot vor fugi. Sau mai sigur nici nu vor veni. Daca nu ar fi atat tragism in situatia de fata as hohoti de ras la enormitatile spuse de cei care presupun ca refugiatii vor putea fi trimisi fie inapoi fie in vreo alta parte decat cea pe care si-au ales-o ei. Cu ce bani si ce eforturi? Sunt prea multi! Numai un Hitler ar mai putea aduna atat de multi oameni in trenuri ca sa-i duca cine stie unde (Doamne fereste!). Dar pana si personajul de sinistra amintire ii lua de acasa, nu de pe drum, adica nu fugea dupa ei, si aduna niste oameni care nu stiau ce ii poate astepta. Refugiatii de astazi sunt insa pregatiti de orice…
    Iar pe SRS, cine sa-l creada, de ce nu a zis-o atunci… Oricum, aici nu m-am putut abtine, am hahait, recunosc… Cum a aflat SRS de ce vrea Basescu sa faca: era presedintele grupului parlamentar de prietenie romano-iraniana.

    4. Cat priveste razboiul civilizatiilor, mai mare razboi decat cel pe care europenii si-l duc impotriva lor si a noastra, anume cel al desfiintarii familiei, nu poate exista. Cateva sute de mii de imigranti, dintre care multi crestini, o proportie infima in raport cu populatia UE, nu pot provoca crize structurale sau razboaie de acest tip. Actiunea tarilor vestice de a plasa pe umerii periferiei intreaga greutate a crizei refugiatilor, insa poate duce la probleme sociale si civilizationale grave in aceasta parte a Europei.

    Sa luam si noi exemplul Slovaciei: sa cerem sa vina la noi refugiatii crestini. Poate asa ne mai revigoram in credinta molipsindu-ne de la ei, noii martiri crestini ai zilelor noastre.

  8. Au fost sf.Parinti care au proorocit ca Italia va fi invadata de islamici si toti sau gandit ca va fi in urma unui razboi.Cei ce au gandit asa au avut dreptate numai ca razboiul s-a dus nu pe teritoriul Italiei,sa nu fie,ci in neamul popoarelor imigrante.Incalcite(tainice)sunt proorocirile.DOAMNE AJUTA!

  9. “nu renunţă la visul de a-şi clădi o viaţă într-o ţara civilizată.”
    Aparent…. Islamul nu este nici pe departe compatibil cu Ortodoxia ci seamana cu papistasismul cand vine vorba de “dreptul” de a ocupa Pamantul.
    Trebuie sa ii privim ca oameni ai aceluiasi Dumnezeu – straini de credinta dreapta asa ca va trebui sa fie identificati, cazati sub supraveghere si sa li se ceara angajament solemn ca respecta nu doar legea statului, entitate nevie ci si traditia si credinta Ortodoxa a romanilor si nu vor actiona spre convertirea … gazdelor.
    Musulmanul are obligatia sa converteasca iar viata infidelilor (adica ne-musulmani) nu “face” mai mult decat a unui caine.
    Fara “re-educare” nu facem decat sa predam tara Islamului.
    —————–
    “…de ce acesti oameni nu emigreaza la fratii lor musulmani ? Arabia Saudita e mai bogata decat toata Europa ! la fel si EAU..”
    1. “Fratii” nu sint chiar frati… intre siiti si sunniti nu este nici un fel de dragoste, nici macar un fel de “ecumenism” pseudo-credtin. Daca mai pui si tipul de Islam al Arabiei Saudite, ramura mai dura juridic…
    Am citit intr-o interventie pe alt sait de net ca Arabia Saudita (ferma familiei Saud…) impusca tot ce misca si vrea sa calce nisipul “sfant” ….
    Acolo nu au treaba cu “drepturile omului” chiar musulman daca zice ca e “refugiatu'”,… nu aranjeaza Saud tabere de regugiati… consuma gloantele de la americani ca sa nu rugineasca si nu cred ca trimite echipe de gropari – ca si alea costa…
    Nu cumva era mai “inaltator” la Allah (de exemplu!) sa isi apere pamantul de atacatori?
    Ca cica se ajunge direct in seraiul lui Mahomed…
    Contra atacatorilor nu s-a organizat nimeni sa se dinamiteze?
    Ca atunci cand atacatorul a fost american asta au facut dar au stat acasa la ei.

  10. Extrase lamuritoare:
    Cine este aproapele nostru?
    Răspunsul ni-l dă Însuşi Mântuitorul, în frumoasa parabolă despre samarineanul milostiv (Luca 10, 29-37), … aproapele nostru este orice om, fără nici un fel de deosebire.
    După învăţătura creştină, toţi oamenii sunt fii ai aceluiaşi Tată Ceresc.

    Dragostea crestina, atat dragostea de Dumnezeu cat si cea catre aproapele se dovedeste prin faptele bune, precum: milostenia, ajutorarea celor din nevoi, primirea de straini, mangaierea si cercetarea celor suferinzi, sustinerea celor slabi, ascunderea defectelor altora, iertarea celor ce ne-au suparat, rugaciunea pentru binele altora, jertfirea de sine pentru altii etc.
    (II Corinteni 8, 22; I Tesaloniceni 2, 6; II Timotei 2,10; I Ioan 3, 6; Luca 17, 4; Efeseni 4, 32; II Corinteni 9,14).

    Părintele Serafim Rose: Trebuie să luaţi aminte la necazurile celorlalţi, să le aduceţi mângâiere şi să-i ajutaţi să scape din ele. Toate aceste lucruri ajută la vieţuirea în har în Biserică“.

    …din însuşirile dragostei către aproapele:
    – Lucrătoare şi jertfelnică, adică arătându-se prin fapte. „Să nu iubim cu vorba, numai din gura, ci cu fapta şi cu adevărul” (I Ioan 3,18). „Dacă un frate sau o soră sunt goi şi lipsiţi de hrana cea de toate zilele, şi cineva dintre voi le-ar zice: Mergeţi în pace! Încălziţi-vă şi vă săturaţi; dar nu le daţi cele trebuincioase trupului, care ar fi folosul?” (Iacov 2, 15-16).
    – Universală, adică să cuprindă pe toţi oamenii, fiindcă precum s-a spus, toţi sunt fiii lui Dumnezeu şi Domnul nostru Iisus Hristos nu îndepărtează pe nimeni de la dragostea Sa.
    Desigur, dragostea trebuie să se arate mai întâi faţă de cei cu care Dumnezeu ne-a pus în legătură mai strânsă, de rudenie sau de prietenie. Totuşi, ea nu trebuie să înceteze de a fi atotcuprinzătoare.

    Sfantul Ioan Damaschinul scrie despre islamism in cartea sa “Despre erezii” caci religia musulmana este o erezie ariana.

    Ereticii, fiind vrajmasi ai lui Dumnezeu (Psalm 36, 20 si 91, 9), nu avem voie sa-i iubim, ca pe crestini, ca ei sunt “fii ai diavolului”, “pui de vipera” (Matei 3, 7; 12, 34; 23, 33; Luca 3, 7).

  11. In concluzie – sa ii primim – dar conditionat:
    – sa fie cazati separat, in amenajari speciale suptravegheate si fara libera deplasare in afara incintei
    – sa isi ia obligatii in moid solemn (sa jure pe ce crede fiecare public si sa sa semneze inscris oficial care se pastreaza de autoritatea romana):
    1. de a respecta legile statului
    2. de a respecta cultura si traditiile ROMANILOR, a OAMENILOR
    3. de a nu actiona pentru convertirea credintei.
    4. de a parasi pamantul romanesc (TARA ROMANILOR) deindata ce li se va cere aceasta de catre autoritati.
    Daca nu vrea – sa nu fie lasat fiindca dovedeste ca dusmaneste oamenii, tara si viata romanului.
    Nu stam sa-i convertim si nici nu le ingradim libertatea inchizandu-i in lagar … ca la Guantanamo.

  12. @Catalin, noi le aferim ajutor dar crezi ca ei sunt dispusi sa-l primeasca? Eu unul ma cam indoiesc ca acesti refugiati si-ar dori sa-si refaca viata in Romania muncind pamantul.
    Cred ca Balcanii vor ramane pentru ei doar o zona de tranzit, tinta lor finala ramanand Germania, Franta si Olanda.

  13. @gheorghe:

    Ereticii, fiind vrajmasi ai lui Dumnezeu (Psalm 36, 20 si 91, 9), nu avem voie sa-i iubim, ca pe crestini, ca ei sunt “fii ai diavolului”, “pui de vipera” (Matei 3, 7; 12, 34; 23, 33; Luca 3, 7).

    Nu stim a cui invatatura e asta, insa sigur nu e a Bisericii!

    Porunca e clara: milostenia, aratarea iubirii in fapte, se face fara a cauta la fata omului, adica fara a tine cont de identitatea sa etnica, religioasa, sociala. Asta au invatat si au practicat toti sfintii, gasiti absolut peste tot. Altceva este sa nu iubesti credinta si ratacirea lor, in aceste sens doar nu ii iubesti ca pe frati, dar ii miluiesti ca pe oricare semen.

  14. Sunt de acord in mare parte cu ce spune Cumpanasu. Un singur amanunt: nu cred ca ISIS s-a intors impotriva fortelor occidentale care l-au creat si nici ca a scapat de sub control. Daca era asa, era de mult terminat. Din pacate s-a ajuns intr-un punct inimaginabil, in care in scolile de mananagement si comert din occident profesori invata, pe fata, ca cea mai buna afacere este razboiul. Drept urmare sunt create puncte de conflict care sunt aducatoare de mult profit pentru cei care le pun la cale. Aceste puncte fierbinti sunt intretinute si nu exista nici un interes ca ele sa se stinga. S-a ajuns la un cinism si o nepasare fata de vietile oamenilor greu de imaginat. Aceasta nepasare nu este doar fata de viata oamenilor din punctele de conflict ci si fata de propriile popoare. Nu exista sentimente in aceste calcule economice ale orchestratorilor. Sunt puse in balanta castigurile fata de pierderi si balanta inclina intotdeauna in partea castigului. Vietile pierdute sunt considerate daune colaterale nesemnificative daca nu chiar dorite. Oricum suntem prea multi pe planeta in opinia unora.
    In acest iad satanic singurul lucru care ne mai ramane este sa nu cumva sa ne pierdem omenia. Daca avem puterea sa facem ceva ca sa-i ajutam pe cei in suferinta sa o facem.
    Sa nu uitam cuvantul Mantuitorului:
    “Adevărat zic vouă, întrucât aţi făcut unuia dintre-aceşti fraţi ai Mei, prea mici, Mie Mi-aţi făcut.”
    sa nu cumva sa auzim: “Duceţi-vă de la Mine, blestemaţilor, în focul cel veşnic, care este gătit diavolului şi îngerilor lui.
    Căci flămând am fost şi nu Mi-aţi dat să mănânc; însetat am fost şi nu Mi-aţi dat să beau;
    Străin am fost şi nu M-aţi primit; gol, şi nu M-aţi îmbrăcat; bolnav şi în temniţă, şi nu M-aţi cercetat.”

  15. @ daniela:

    Sigur ca da, categoric.

    E mare lucru si atat de la A. Cumpanasu, care e strecurat multe adevaruri (desi neduse pana la capat), pentru un ong-ist binecunoscut aici ca un fel de purtator de cuvant neoficial al SRI si al ambasadei SUA.

  16. Efectul democratzarii cu forața. Cu tacul şi racheta. Neo imprislismul modern, diversionist, este cel mai viclean şi mai perfid sistem politic cunoscut. Luptă cu inamici creați de el însuşi, finanţaţi şi înarmați demonic chiar de el (terorişti, ISIS, separatişti, jihadişti, etc).
    Democratismul american obligatoriu îşi arată toxicitatea şi septicemismul peste tot. Ei sunt cei ce controlează şi supraveghează totul şi nu se lasă, şi nu pot fi controlaţi de nimeni.
    Armatele de refugiați vin exact din focarele dechise de acest sistem, mai viclean şi mai perfid decât comunismul.
    Toată lumea “democrată” e sub controlul şi puterea acestui “binefacător” mondial şi nu va mai putea scăpa vie, de sub stăpânirea lui.

  17. Inca o filmare cu tabara refugiatilor din Debrecen

    https://m.youtube.com/watch?v=Ax6Kd0KSryM

  18. Pingback: STATELE EUROPENE DIN SCHENGEN ARUNCA UNA CATRE ALTA CARTOFUL FIERBINTE AL CRIZEI REFUGIATILOR (Video)/ Comentarii si atitudini pe tema valurilor de imigranti. SPRE DICTATURI “SALVATIONISTE”? | Cuvântul Ortodox
  19. Pingback: STATELE EUROPENE DIN SCHENGEN ARUNCA UNUL CATRE ALTUL CARTOFUL FIERBINTE AL CRIZEI REFUGIATILOR (Video)/ Comentarii si atitudini pe tema valurilor de imigranti. SPRE DICTATURI “SALVATIONISTE”? | Cuvântul Ortodox
  20. Pingback: Pozitia Patriarhiei Romane pe tema REFUGIATILOR. “TOTI ROMANII ORTODOCSI TREBUIE SA ACTIONEZE CU DRAGOSTE DE SEMENI.” Mitropolitul Andrei: “Trebuie să fim buni, dar şi atenţi la ceea ce se întâmplă” | Cuvântul Ortodox
  21. Pingback: “America prepara masa, restul lumii spala vasele”. CAUZELE SI EFECTELE TRAGEDIEI REFUGIATIILOR SI MEGA-INGINERIILE DEMOGRAFICE. Fabricarea unei “NOI EUROPE” din valurile de imigranti orientali? VA FI REPARTIZATA ROMANIEI COTA OBLIGATORIE D
  22. Pingback: EXODUL REFUGIATILOR ESTE ABIA LA INCEPUT. Romania nu poate primi mai mult de 1800 refugiati/ COMISIA EUROPEANA NU A RENUNTAT LA PLANUL DE COTE OBLIGATORII DE IMIGRANTI/ Cipru vrea doar refugiati crestini/ CONFLICTUL DIN SIRIA: CEL MAI CINIC RAZBOI DIN LUM
  23. Pingback: COMISIA EUROPEANA VREA SA OBLIGE ROMANIA SA PRIMEASCA PESTE 6000 REFUGIATI (Video)/ Razboiul din Siria si pozitionarile marilor puteri/ EFECTUL ASA-ZISEI INVAZII A “IMIGRANTILOR”: Nu va avea loc nicio islamizare a continentului, ci doar o BEST
  24. Pingback: QUO VADIS, EUROPA? Interviu pe tema REFUGIATILOR cu Dan Dungaciu/ GERMANIA REINTRODUCE CONTROLUL LA GRANITA/ Vor fi SANCTIONATE tarile est-europene care REFUZA cotele obligatorii?/ SARKOZY a gasit “solutia”… finala: LAGARE DE CONCENTRARE
  25. Pingback: UNGARIA DECLARA STARE DE URGENTA IN URMA INCIDENTELOR DE LA GRANITA (Video). Conflict diplomatic acut intre ROMANIA si UNGARIA pe tema GARDULUI ANTI-REFUGIATI/ GERMANIA vrea PENALIZAREA tarilor care refuza impunerea COTELOR OBLIGATORII/ Bashar al-Assad ac
  26. Pingback: UNGARIA DECLARA STARE DE URGENTA IN URMA INCIDENTELOR DE LA GRANITA (Video). Conflict diplomatic acut intre ROMANIA si UNGARIA pe tema GARDULUI ANTI-REFUGIATI/ Extinderea POLITIEI si JANDARMERIEI: pretext politienesc sau masura de urgenta?/ GERMANIA vrea
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare