HUIDUIND BISERICA, PREOTII si chiar pe PROTESTATARII CU PANCARTE CU MESAJ CRESTIN! (Video de la SIBIU si BUCURESTI). Nu, nu e vorba doar despre “cativa care striga impotriva Bisericii”, ci de MULTIMI ATATATE DELIBERAT SI INTARATATE/ Din cauza “popilor” si a bisericilor nu sunt bani de spitale si scoli?

5-11-2015 3 minute Sublinieri


PROTESTATARI CU PANCARTE CRESTINE HUIDUITI SI… de medialert

Pentru prima dată după 1990, într-o ţară majoritar ortodoxă, la proteste cu zeci de mii de participanţi (70.000 doar miercuri seara) se strigă împotriva conducătorului Bisericii Ortodoxe. Fapt ce consider a fi extrem de grav şi îngrijorător pentru Biserica însăşi.

[…]

Deosebirea este că în aceste zile cei care au strigat „Jos Patriarhul” nu mai pot fi acuzaţi şi trataţi cu aceleaşi cuvinte şi identificaţi nominal. Nu mai poţi trimite un comunicat de presă în care să explici ce? Că 70.000 de oameni sunt cum? Ieri seară nu doar Bucureştiul, ci şi alte mari oraşe ca Timişoara, Iaşiul, Clujul, Sibiul, Bacăul, Galaţiul au strigat „Vrem spitale, nu catedrale!” „Daniel, Daniel du-te după Viorel!”, „Demisia”. Bucureştenii, invitaţi la biserică de însuşi Patriarhul D., s-au îndreptat spre Dealul Mitropoliei.

În SIBIU s-a întâmplat altceva.

La Catedrala oraşului şi la o altă biserică mare de pe traseul manifestanţilor, preoţii i-au întâmpinat pe cei 3.000 de sibieni şi i-au invitat în Biserică pentru a se ruga. Ba au şi tras clopotele în întâmpinarea lor. Spre dezamăgirea preoţilor mulţimea nu a intrat în biserică (la Catedrală au rostit o rugăciune în stradă), ba mai mult, sibienii au strigat cu putere „fără politică în biserică” şi „vrem spitale, nu catedrale” şi au plecat mai departe…Domnilor, când poporul insultă Biserica, refuză preoţii şi trec pe alături este o problemă mare. Cu poporul sau cu Biserica? Judecaţi dumneavoastră!

Pe alte pancarde se putea citi „Piedone şi Viorel luaţi-l şi pe Daniel” sau „Biserica spală creiere şi bani publici în timp românii spală WC-uri în alte republici” sau ”Protest privat, patriarh neinvitat” şi „BOR = Euro“. Tot ieri, o ştire de la PRO TV suna aşa: cu butoni cu Iisus la camaşă şi lanţ de aur la gât, Patriarhul ne explică: “Nu invatati dumneavoastra Biserica ce rol are ea” […]

Protestele de la București s-au întins în mai multe orașe din țară.  Deși în general au fost pașnice, au existat și momente în care participanții s-au dedat la comportamente nedemne de specia umană.

Un astfel de moment s-a petrecut la Sibiu, orașul care a fost păstorit, până acum, de președintele Iohannis. Acolo, protestatarii au scandat “Vrem spitale, nu catedrale”, în fața Catedralei Mitropolitane din oraș. Părintele Constantin Necula, unul din cei mai populari preoți din țară, a ieșit în întâmpinarea acestora, invitându-i să discute în lăcașul ctitorit mai bine de 100 de ani.

Aceștia nu au dorit să răspundă apelului preotului și au continuat să scandeze afară. În timp ce vorbea cu presa locală, între părintele Necula și un protestatar a avut loc un dialog de la distanță pe care îl puteți auzi în clipul de mai sus.

Nota: Adevarul.ro continua sa fie varful presei angajate impotriva PF Daniel si a BOR. Popularizeaza o “initiativa” obscura, pe Facebook, a unor oarecare (Vocea Tineretului), ce se aduna exclusiv cu scopul de a striga “jos Patriarhul Daniel”, si incadreaza tendentios-negativ pana si cererea de iertare a acestuia (vezi captura).

Captura adevarul.ro

Captura adevarul.ro

  • George Damian:

Vreți spitale, nu catedrale? Vă zice moșu’ unde e banii!

Nărodul e o specie periculoasă, nărodul cu convingeri rupe lanțul și mușcă prin gard – iar bezbojnicii sunt o categorie specială de nărozi. Orice bezbojnic știe sigur că din cauza bisericilor și a popimii nu se construiesc spitale, că popii înfulecă bugetul și construiesc biserici și nu se ajung banii de la buget, rămân copii fără educație materialist dialectică și bătrânii mor fără medicamente. Hai să le numărăm coane Fănică! Deci două la școala de fete? Să le numărăm coane Fănică, să le numărăm…

Am scociorât prin bugetul de stat să scot cifrele și să mă lămuresc cum stăm cu acest dezastru inimaginabil. Pentru 2014 nu am găsit cifrele pentru salariile popimii și banii cheltuiți pentru construcția de biserici. Cifrele sunt din proiectele de buget, execuțiile bugetare diferă – de exemplu în 2013 Ministerul Sănătății a avut alocate 8,67 miliarde, dar a cheltuit 9,78 miliarde. Am zis să simplific treaba și am lăsat doar proiectele în lei noi, am folosit ca unitate de măsură miliardul, să fie mai clar. Și avem așa:
2015
0,04 miliarde – construire biserici
0,28 miliarde – salarii popi
9,13 miliarde – educație
29,94 miliarde – sănătate (Ministerul Sănătăţii: 6,75 mlrd, CNAS: 23,19 mlrd)
2014
nu știu – construire biserici
nu știu – salarii popi
8,56 miliarde – educație
30,91 miliarde – sănătate (Ministerul Sănătăţii: 7,95 mlrd, CNAS: 22,86 mlrd)
2013
0,03 miliarde – construire biserici
0,26 miliarde – salarii popi
8,52 miliarde – educație
31,75 miliarde – sănătate (Ministerul Sănătăţii: 8,67 mlrd, CNAS: 23,08 mlrd)
2012
0,01 miliarde – construire biserici
0,24 miliarde – salarii popi
8,71 miliarde – educație
24,5 miliarde – sănătate (Ministerul Sănătăţii: 5,46 mlrd, CNAS: 19,04 mlrd)
2011
0,038 miliarde – construire biserici
0,24 miliarde RON – salarii popi
8,55 miliarde – educație
22,2 miliarde – sănătate (Ministerul Sănătăţii: 4,41 mlrd, CNAS: 17,82 mlrd)
2010
0,04 miliarde – construire biserici
0,27 miliarde – salarii popi
14,59 miliarde – educație
21,44 miliarde – sănătate (Ministerul Sănătăţii: 4,19 mlrd, CNAS: 17,25 mlrd)
2009
0,1 miliarde – construire biserici
0,27 miliarde – salarii popi
11,98 miliarde – educație
18,82 miliarde – sănătate (Ministerul Sănătăţii: 4,21 mlrd, CNAS: 14,62 mlrd)
2008
0,12 miliarde – construire biserici
0,16 miliarde – salarii popi
15,83 miliarde – educație
20, 74 miliarde – sănătate (Ministerul Sănătăţii: 4,96 mlrd, CNAS: 15,78 mlrd)
2007
0,067 miliarde – construire biserici
0,15 miliarde – salarii popi
11,91 miliarde – educație
16,86 miliarde – sănătate (Ministerul Sănătăţii: 3,86 mlrd, CNAS: 13 mlrd)

SURSE: buget CNASbugetul României

Situația este într-adevăr gravă, stat teocratic, popii înghit bugetul pe nemestecate. Să reținem că salariile popilor includ toate cultele,nu doar pe bărboșii de ortodocși. Se vede clar, pe cifre, că din cauza construcției de biserici au de suferit școlile și spitalele.

[…]

image-2015-11-5-20562693-0-protest-piata-universitatii-24


Categorii

1. DIVERSE, Clubul Colectiv, Patriarhul Daniel, Preot Constantin Necula, Razboiul impotriva Bisericii/ crestinismului, Revolte populare, revolutii, Video

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

55 Commentarii la “HUIDUIND BISERICA, PREOTII si chiar pe PROTESTATARII CU PANCARTE CU MESAJ CRESTIN! (Video de la SIBIU si BUCURESTI). Nu, nu e vorba doar despre “cativa care striga impotriva Bisericii”, ci de MULTIMI ATATATE DELIBERAT SI INTARATATE/ Din cauza “popilor” si a bisericilor nu sunt bani de spitale si scoli?

VEZI COMENTARII MAI VECHI << Pagina 2 / 2 >>

  1. Oameni buni, rokul este imcompatibil cu ortodoxia şi atage tierii prin ispită nu precum ortodoxia prin calități, idem fb-ul cu aşa numita socializare care socializare este în fapt contaminare cu tot arsenalul ispitelor lumii care cultiva mândria, înstrainarea de familie şi de valorile tradiționale, cultivarea individualismului, narciismului şi a lumii închipuite, virtuale. FB-ul uneşte patimi şi patimaşi. “Prieteni” pe FB-sunt doar sceia ce laudă şi cultivă aceleaşi patimi. FB-iştii resping cu aversiune şi toxicitate orice contrazicere, orice atgument doveditor care-i încriminează ceva, FB-ul è lumea lor ireală în care traiesc cultivându-şi convingeri şi trairi straine de realitate, trairi intense şi libertați numai virtual posibile. De aceea biserica este privita ca una dintre cauzele care blochează, consumă şi epuizează fondurile şi argumentele împlinirii fericirii lor. FB-iştii sun virtualişti, oameni si unei lumi închipuite, a unei lumi a duhurilor egoiste, care devin din ce în ce mai incapabili sa acceeadă realitaților vieții. Sunt oamenii extremelor. Ori deznadejde şi suicid ori radicalizare şi ISIS. Omul nu descinde din animal spre a se întoarce (prin decadență) la salbaticiunea ci cade în degradarea duhului, în demonic. Acțiunile omului nu se coboară la instincte ci la motivații cu logica demonică la ideologii satanice.
    Bisericii i se cresc duşmanii din proprii nostri copii. Sa luăm aminte. Sa înțelegem ce este FB-ul şi ce cultivă. Se vor organiza. Vor avea disciplina convingerilor şi scopurilor.

  2. Este masa ideală de manevră în societate, ce se va radicaliza până la demonizare.
    Vedeți ce susțin “BISERICA SPALĂ CREIERE”
    Biserica spală pacatul, eliberează conştiințe încatuşate în robia demonică a pacatului. Dar iata cum vad ei aceasta. Ce dovadă mai bună poate fi, decât aceasta? Biserica a facut din tâlhari apostoli şi din pagâni mucenici, din oameni epave, valori divine. Numai un orb este incapabil sa nu vadă asta şi un demon incapabil sa urască aşa ceva.
    Mijoacele media, sa ia aminte ce cultivă. Dostoievski a fost un vizionar când şi-a ales DEMONII ca titlul acelui volum celebru.

  3. Mai dureros decât ce s-a întâmplat în club mi se pare ca ai noștrii copii să huiduie biserica. În Evanghelia care s-a citit Duminică mântuitorul le spune apostolilor că cei care nu-i vor primi, pe EL nu-L primesc și cei care pe EL nu-L primesc pe Dumnezeu nu-L primesc. Deci copiii noștrii pe Dumnezeu nu-L mai primesc. Cum de s-a ajuns aici? Copiii noștrii pe care-i iubim, cărora am încercat să le oferim cât mai mult au ajuns aici. Ce s-a întâmplat? Le-am dat tot dar i-am lipsit de ceea ce era mai important-de binecuvântarea lui Dumnezeu. Sunt puține românce care nu au făcut avorturi dar și mai puține familii în care nu s-au făcut avorturi. Dacă nu a făcut fica, a făcut mama, sau soacra, sau cumnata, etc. În felul acesta a plecat binecuvântarea lui Dumnezeu de pe copiii noștrii, din familiile noastre și tare mi-este teamă că și de pe țara noastră. Le-am dat copiilor Facebook, jocuri pe calculator, mâncăruri și haine scumpe că de… și acum acești copii huiduie biserica. Ce mai putem face? Putem doar să plângem și să ne rugăm de Dumnezeu să ne întărească în ceea ce va urma. Pentru că, și nu trebuie să fi profet pentru asta, paharul mâniei lui Dumnezeu se va vărsa peste noi. Putem doar să mulțumim lui Dumnezeu pentru zilele bune care ni le-a dat spre întărire în credință și să-L rugăm să ne-ntărească și-n suferință. Măcar de ne-am trezi! Dar tare mi-este teamă să nu se-ntâmple cum spune în Apocalipsă-că după fiecare năpastă oamenii-L huleau mai tare pe Dumnezeu.

  4. @ Sanziana:

    Putem doar să plângem și să ne rugăm de Dumnezeu să ne întărească în ceea ce va urma. Pentru că, și nu trebuie să fi profet pentru asta, paharul mâniei lui Dumnezeu se va vărsa peste noi. Putem doar să mulțumim lui Dumnezeu pentru zilele bune care ni le-a dat spre întărire în credință și să-L rugăm să ne-ntărească și-n suferință. Măcar de ne-am trezi! Dar tare mi-este teamă să nu se-ntâmple cum spune în Apocalipsă-că după fiecare năpastă oamenii-L huleau mai tare pe Dumnezeu.

    Asa vedem si noi.

  5. Pingback: “Mai bine satanisti”?! TRAGEDIA CARE INRAIESTE SI INVRAJBESTE. Ce duhuri stau in spatele SCUIPARII PREOTIMII si LEPADARII BISERICII?/ Parintele Savatie propune o strategie de recuperare duhovniceasca a locului “blestemat” de la Col
  6. Pingback: “Mai bine satanisti”?! TRAGEDIA CARE INRAIESTE SI INVRAJBESTE. Durerea com-patimitoare deturnata in focul dracesc al RAZBUNARII. Ce duhuri stau in spatele SCUIPARII PREOTIMII si LEPADARII BISERICII?/ Parintele Savatie propune o strategie de re
  7. Pingback: Chiar daca protestele s-au stins, CAMPANIA DEMENTA IMPOTRIVA BISERICII NU IA PAUZA. | Cuvântul Ortodox
  8. Pingback: DESTINUL ORTODOXIEI POST-#COLECTIV? Profesori de religie TRASI LA RASPUNDERE pentru “DERAPAJE” in abordarea MUZICII ROCK. Care au fost acelea?/ Biserica din Ploiesti, aproape de a-si DARAMA CLOPOTNITA, dupa ce a fost data in JUDECATA din cauza
  9. Pingback: Opinii si analize in APARAREA BISERICII, dar si pentru A TRAGE NISTE INVATAMINTE din “lectia” CRIZEI “COLECTIV”. Ce greseli ar fi de asumat, ce raspunsuri ar fi de dat? PROPAGANDA DE CASA TINE LOC DE MISIUNE AUTENTICA?/ Tinerii imb
  10. Pingback: Intrebari, lectii si rani dupa “Colectiv”… | Cuvântul Ortodox
  11. Pingback: SCRISOAREA – AVERTISMENT A PARINTILOR ATHONITI AI SCHITULUI PRODROMU catre poporul român dreptcredincios “INTR-UN MOMENT DE RASCRUCE, poate cu mult mai grav decat la anul 1990″. PERICOLUL este cel al “instituirii unei NOI ORDINI A
  12. Pingback: PARINTELE NICHIFOR HORIA pentru “Familia ortodoxa” despre interpretarea si infruntarea duhovniceasca a incercarilor Bisericii dupa momentul “#Colectiv”: “SUNT VREMURI VICLENE. Dureros este ca nu suntem uniti, dar si usurinta
  13. Pingback: Selectii de PASTORALE la NASTEREA DOMNULUI (2015) ale ierarhilor români, din care RAZBATE DUH DE INGRIJORARE si se transmit cu gravitate AVERTISMENTE DUHOVNICESTI FATA DE INCERCARILE CARE SE PREGATESC BISERICII SI ROMÂNIEI: “Mărturisirea păcatel
  14. Pingback: MOLOHUL SI JERTFELE UMANE DE LA COLECTIV. “A lovit diavolul cu copita in România si acum isi aduna slugile”/ PREOTII SI TINERII sau… Cu durere si cu dragoste despre LIBERTATE, MANIPULARE, PACATE, ROCKERI, CLUBURI, SPITALE si BISERICI |
  15. Pingback: 1 AN DE LA MOMENTUL “# COLECTIV”… | Cuvântul Ortodox
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare