Mitropolitul Ieremia de Gortina despre PARTENERIATELE CIVILE HOMOSEXUALE: “Gata, Dumnezeu va lua Harul Sau de la noi, deoarece am tradat legea Sa si am votat legea spucarciunii!”/ IPS Serafim de Pireu: “SE ACTIONEAZA IN SENSUL DISTRUGERII OMULUI”. Mitropolitul acuza AMERICA si FUNDATIA DE SOROS de implicare in campania de promovare a PARTENERIATELOR GAY (Video)

28-12-2015 1 minut Sublinieri

gortinos

Linistit si in pace a parut Episcopul nostru astazi dimineata in timpul slujbei pentru a doua zi de Craciun, in satul Paleohori din Megalopoli, unde s-a aflat pentru a savarsi Sfanta Liturghie si pomenirea mortilor. De asemenea, linistit a parut sa fie si in timpul predicii sale. Biserica a fost neincapatoare pentru multimea stransa.

Spre sfarsitul predicii, episcopul a facut o paralela intre Evanghelia zilei si “marele pacat”, asa cum a marturisit, care s-a petrecut in tara noastra, anume cum a devenit lege desfraul, atacand dur pe acei care au votat o asemenea «lege a rusinii», dupa cum a numit-o.

Mitropolitul a fost dur in cuvantul sau in special fata de parlamentarii din eparhia sa care au votat legea nedreapta. In acest cuvant Mitropolitul le-a transmis de mai multe ori «sa le fie rusine».

El le-a cerut crestinilor sa transmita parlamentarilor lor nemultumirea pentru acest vot. Mitropolitul le-a spus: «veniti, crestinii mei, la tribunal ca sa ascultati ce le voi spune». Nu putem aminti aici tot ce ne-a spus ierarhul nostru indurerat de legea votata. Amintim doar faptul ca a mentionat cu durere in ce hal a ajuns tara noastra care cinsteste pe Fecioara Maria, astfel incat conducatorii nostri sa voteze desfranarea pe post de lege.

«Si va rog, dragii mei crestini – a spus – nu ma lasati singur. Credinta si tara nu este doar a mea. Ortodoxia este si credinta voastra, Grecia este si tara voastra.

Slavitul nostru popor a cazut in vremurile noastre deoarece ne-am indepartat de Dumnezeu care este Tatal nostru.

Gata, Dumnezeu va lua Harul Sau de la noi, deoarece am tradat legea Sa si am votat legea spucarciunii» (…)

Si nu, nu il vom lasa sa lupte singur deoarece si noi credem in valorile pe care bunicii nostri ni le-au lasat ca zestre, si noi ne iubim tara.

(Crestinii din Megalopoleos)

In emisiunea “Rasturnari” a canalului de televiziune MEGA a fost invitat Inalt Prea Sfintitul Mitropolit de Pireu, Serafim, cu putin timp inainte de votul parlamentului pentru legea asa zisului parteneriat civil.

Prea Sfintitul, pe parcursul intregii emisiuni, a dat raspusnuri puternice si documentate interlocutorilor sai, caracterizand proiectul de lege fals si contrar principiilor credintei.

«Omul este icoana lui Dumnezeu, nu este un contract, iar astazi se doreste crearea unui nou tip de om care nu exista in natura» a spus kir Serafim.

Intr-un alt moment, Prea Sfintitul a condamnat homosexualitatea, subliniind ca este «o abatere tragica de la natura omului».

Cand domnul Psarianos, adresandu-se Mitropolitului Pireului, a declarata ca Biserica nu are nici un drept sa se implice in legislatia seculara, Prea Sfintitul a raspuns ca «Biserica nu se implica in lumea politica, dar are un cuvant de spus in privinta moralitatii, iar ea nu exprima o parere homofoba, ci un cuvant duhovnicesc».

Inca o data, Mitropolitul Serafim a insistat asupra faptului ca America si Fundatia Soros au promovat adoptarea parteneriatului civil, dorind in acest fel sa distruga credinta ortodoxa in Europa.

Raspunzand acuzatiilor de cazuri de homosexualitate in sanul Bisericii, Mitropolitul Serafim a spus ca «cine cunoaste astfel de situatii la reprezentanti ai Bisericii trebuie sa le denunte, altfel se face partas al pacatului si calomniator».

De asemenea, Mitropolitul Serafim a spus ca Biserica condamna legalizarea parteneriatului civil, aratand ca “se actioneaza in sensul distrugerii omului, deoarece eu, care m-am nascut barbat, nu pot devein femeie.”

Merita mentionat faptul ca, atunci cand dl Psarianos s-a referit la Papa si Biserica Catolica, Prea Sfintitul a reactionat astfel: catolicismul nu este biserica, este erezie.”

traduceri de e.p. pentru cuvantul-ortodox.ro


Categorii

Grecia, Homosexualitate, Ierarhi greci, IPS Ieremia de Gortina, Mitropolitul Serafim de Pireu, Raspunsurile Bisericii la problemele vremurilor, Traduceri, Video

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

27 Commentarii la “Mitropolitul Ieremia de Gortina despre PARTENERIATELE CIVILE HOMOSEXUALE: “Gata, Dumnezeu va lua Harul Sau de la noi, deoarece am tradat legea Sa si am votat legea spucarciunii!”/ IPS Serafim de Pireu: “SE ACTIONEAZA IN SENSUL DISTRUGERII OMULUI”. Mitropolitul acuza AMERICA si FUNDATIA DE SOROS de implicare in campania de promovare a PARTENERIATELOR GAY (Video)

  1. Ce poate fi mai josnic şi mai condamnabil decât tradarea?
    Cei aleşi şi platiți de popor să-i reprezinte şi sa le apere interesele şi credința şi-au aratat adevărata față, de tradatori.
    Sminteala trebuie să vina… dar vai celor prin care vine această sminteală.
    Vai celor ce… pentru a fi aleşi fac totul pentru a convinge poporul… fac juramite sfinte poporului… şi apoi, dupa ce au primit împuternicirea, î-şi vând sufletul, neamul şi credința lui.
    Mai bine era pentru ei, pentru popor şi pentru lume, sa nu se fi născut.

    Cuvântul spus de înaltul prelat este adevarat, in sensul, că acesti aleşi sunt (tototuşi), fii ai acestui popor(în Hristos,botezat)… şi ca au pierdut Harul lui Dumnezeu, prin ce au facut. Din cei ce s-au unit cu tradarea, din cei ce susțin alegera facuta, Dumnezeu şi-a retras Harul şi vor pieri în pacatele lor.

    Sa nu desnadajduim.
    Dumnezeu nu-şi va trada poporul sau, precum aceştia.
    Cine va cauta, prin credința si tainele bisericii, mântuirea, prin tainele bisericii, o va afla, pentru ca avem marturia cuvântului evanghelic al Domnului Iisus, ca va fi cu noi, pâna la sfârşit.
    Iar sfârşitul va fi atunci când liturghia va înceta.
    Când nu vor mai fi preoți care sa facă posibilă dezlegarea celor de pe pământ ce se dezleaga şi în cer.
    Atunci nu va mai fi posibila iertarea nimanui, şi existența umană nu va mai avea rost, pe pământ.
    Vremurile acelea vin cu o repeziciune uluitoare şi de la zi la zi sporeste ura şi atacul asupra bisericii şi a tainei preoției, cea mai urâta de catre demoni, pentru ca prin preot (şi doar prin preot), lucrarea demonica este anulata, credinciosul este dezlegat (şi pe pamânt şi-n cer) de legatura pacatului.

    “Popii”… “popii”…

    Câta ura demonica poate cuprinde acest cuvânt disprețuitor, inlauntrul sau…, şi cât demonism au inimile celor ce-l fac public.
    Cât de “destepți”, de “drepți” şi de “justificați” li se pare a fi, acetor orbi şi orbiți de ura demonică… este de ne-imaginat…
    Radicalism voiți???
    Îl gasiți în aceştia.
    Fundamentalism demonic voiți ???
    În aceştia îl veți afla.
    Ura… (demonică)… intoleranță… ???… in acestia o gasiți. Şi culmea… este şipracticata şi promovata şi tolerata exact de cei ce condamna intoleranța…

  2. Aleşii noştrii, sa ia aminte!
    Sa nu întarâte mânia Lui Dumneze aupra lor, şi sa determine vre-un ierarh sa-i dea anatemii.
    Nu-şi imaginează mai nimeni ce înseamna legatur unui ierarh sau a unui preot a bisericii drept maritoare, in numele Lui Dumnezeu, aici, pe pământ.
    Acesti slujitori nu au mandatul SUA, UE, a statului de… “drept”, ci a Lui Dumnezeu.
    Sa ia aminte.

  3. De ce nu i-a scos din Biserica de tot ? De ce nu i-a dat anatemei, blestemului si despartirii de Biserica ?
    Pe toti aceia care s-au rupt de Biserica si care promoveaza nebunia lumii ?

  4. @D:

    Pai in multe mitropolii asta s-a si intamplat, nu stim si daca la nivelul intregii Biserici a Greciei.

  5. ce bine ar fi fost sa avem si ASTFEL DE IERARHI,si cum avem noi tradatori nostri asa ai au si grecii pe ai lor

  6. Si mie mi se pare o rusine tot ce s-a intamplat in Grecia si nu m-as mira sa fi numarat cine nu trebuie (cu mita la ghiozdan) voturile. Asta e un plan diabolic pus la cale mai demult, dar timpul ii preseaza pe tartorii principali, dupa cum se vede.

    Dar sa ne uitam si in ograda noastra unde se poarta goliciunea in teatru mai demult.

    “CNDB dorește ca această ediție să fie un manifest pentru schimbarea necesară a mentalităților şi a percepție asupra rolului şi locului dansului contemporan între celelalte arte, în cultură şi societate.”
    În premieră pentru scena românească, cu ocazia decernării premiilor, CNDB în colaborare cu Forumul Cultural Austriac București prezintă spectacolul More than Naked, creat de coregrafa Doris Uhlich, o coproducţie ImPulsTanz & insert (Theaterverein), prezentat în premieră în 2013 în cadrul ImPulsTanz Vienna. Spectacolul conține nuditate totală și nu este recomandat minorilor.

    http://www.tnb.ro/ro/more-than-naked

  7. Pingback: Alte reactii ale mitropolitilor greci. IPS PAVEL de Siatista: “MA SIMT CA UN REFUGIAT IN TARA MEA. Am ales sa ne otravim singuri cu LEGI OBSCENE”. IPS NICOLAE al Fthiotidei: “Prigonitorii Bisericii poarta, azi, masca civilizatiei moderne
  8. Pingback: Alte reactii ale mitropolitilor greci fata de legalizarea uniunilor homosexuale. IPS PAVEL de Siatista: “MA SIMT CA UN REFUGIAT IN TARA MEA. Am ales sa ne otravim singuri cu LEGI OBSCENE”. IPS NICOLAE al Fthiotidei: “Prigonitorii Biseric
  9. Ileana,

    “Spectacolul conține nuditate totală…”
    Iacă ce ne aduce “cultura” şi “desteptaciunea”…, inteligența cea fara Dumnezeu, în popor ortodox, care ştie foarte bine că ÎNCEPUTUL ÎNȚELEPCIUNII, ESTE FRICA DE DUMNEZEU”.

    Pacatul “artă”.
    Artiştii…, scriitorii, oamenii de “cultură”… cultivatori ai decadenței… .
    Coregrafia… trupurilor goale… a organelor ruşinii expuse “aristic”…

    Cultul trupului şi al pacatelor lui…
    Arta… pacatului…
    Arta a gasit desteptaciune (ne mai vazuta)… în pacat, în a transforma ruşinea şi pacatul în virtute şi… înălțime… .
    Interpretarea demonic-trufaşa si disprețuitare a virtuții creştine… “deşteptaciune”…

    De fapt nu e atceva decât intoarecere la… preistorie, la golatatea primitiva, la idolatria pagâna, la cultul trupului şi organelor ruşinii.

    Doamne, ce face demonul din oameni… când oamenii cred în ei înşişi şi in mintea lor, în “cuceririle”… minții lor.

    Mintea omului nu a fost capabila să-L descopere pe Dumnezeu (spune sf. Ap.Pavel).
    Dar nu numai atât… Nu este capabila sa se înteleaga nici pe sine… . Nu este capabila nici sa deosebeasca duhurile şi actiunile manipularii acestora.
    Şi ne falim cu… academii… cu descoperiri ştiințifice… .
    Da!
    De aceea nu putem barem înțelege, ca nimeni, înafară de Dumnezeu, nu ne poate scoate din stricaciune viața noastră…

    Psalmul 102, ne spune: “Binecuvintează, suflete al meu pe Domnul, ŞI TOATE CELE DINLAUNTRU MEU, numele cel sfânt al Lui”.

    Toate cele din launtru meu…

    Ce face arta “desteptaciunii”, cu toate cele dinlauntru meu?

    Lauda pe cine? Lauda ce?

    Psalmul 102, ne arata şi pentru ce sa facem aceasta… .

    Pentru: a nu “uita răsplatirile Lui”,
    Pentru a nu uita ca El, este cel ce: “curațeşte toate faradelegile tale;…Cel ce vindecă toate bolile tale…
    “Cel ce IZBVESTE DIN STRICACIUNE VIAȚA TA…”

    Unde este carturarul…???
    Unde este înțeleptul ???

    Demonizarea lumii a devenit artă… deşteptaciune… inteligență… tehnologie a mnipularii (demonice), pe toate planurile…

    .

  10. As vrea si eu sa vad acest video dar nu este tradus, sau cel putin eu nu il vad cu traducere. M-ar interesa argumentele acestui ierarh.Ma puteti ajuta?
    Doamne ajuta!

  11. @ livia:

    Nu este tradus, dar rezumatul interventiilor sale se gaseste in stirea tradusa in postare.

  12. Este inadmisibil sa se voteze intr-o tara profund ortodoxa o asa lege satanica.Este clar ce ne asteapta.

  13. Este o lovitura grea data crestinatatii de aceasta lege odioasa.Eu ca un om crestin cred ca Dumnezeu a lasat pe pamant PE ADAM SI EVA.Pentru ca Adam era singur a luat din coasta lui si a facut-o pe Eva.Dupa ce a pacatuit neascultand porunca data de Domnul de a nu manca din pomul Raiului, Eva a fost blestemata sa nasca copiii in chinuri si Avram sa traiasca din sudoarea muncii.Nu sunt de acord cu legea homosexualitatii intrucat Dumnezeu nu lasat impreunarea dintre barbat si barbat sau femeie cu femeie.Din unirea dintre barbat si femeie in urma casatoriei rezulta urmasii.Asta este scopul vietii.Domnul i-a binecuvantat pe Adam si Eva dupa ce le-a dat haine noi , sa se inmulteasca.In vechiul testament erau bogati cei care aveau urmasi multi.Acum este o viclenie cu legea LGTB:Caci despre legea asta este vorba, o lege impotriva firii si impotriva Domnului.Sodoma si Gomora Le-a ars Domnul pentru aceste pacate de moarte .Si se pare ca Sodoma si Gomora s-au intors pe pamant.Cum sa ne mai tina Dumnezeu?Ma rog ca in tara noastra sa nu se voteze asa ceva.Sa ne fereasca dumnezeu de aceasta uraciune si pustiire.

  14. Un barbat nu poate deveni femeie pentru ca genetic este barbat (cromozomii XY). Un lucru similar si pentru femeie (XX). Prin urmare “schimbarea sexului” este antinaturala si are doar un scop sa ii spunem dedicat unor placeri ca si imperecherile in cadrul celuiasi sex. Incalca si scopul fundamental al oricarei fiinte vii: inmultirea (sa lasam povestile cu mai bine adoptat decat cu parinti adevarati – a se vedea cazurile din Norvegia si Finlanda). De morala nu se mai vorbeste in “legile” sinistre impuse de niste decerebrati!!!

  15. “Dumnezeu va lua Harul Sau de la noi” – oare la ce se refera aici, la tot poporul sau doar la parlamentarii care au votat legea?

  16. @Mirela:

    La tot poporul… Insa exprimarea nu se refera la Sfintele Taine, la Biserica, ci la pierderea harului proniator al lui Dumnezeu.

  17. Doamne, ce ne asteapta si pe noi de acum incolo se vor ocupa de tara noastra, dar nu se vor bucura mult ca va veni urgia peste lume .

  18. Unde e traducerea?? Cum accesez?

  19. @cristinaM:

    Daca va referiti la traducerea emisiunii la care a participat IPS Serafim, nu o avem, ci doar rezumatul stirii in care au fost prezentate interventiile sfintiei sale.

  20. Pingback: UN AN DE RASCRUCE – semnale, atitudini, opinii. ASALTUL GLOBALIST TOTALITAR anti-Parlament si anti-partide politice/ REFERENDUMUL pentru familie/ Revolutia tinerilorliberisifrumosi sau … a cretinilor? | Cuvântul Ortodox
  21. Pingback: CONFLICT DE EPIFANIE. IPS Serafim de Pireu critica dur GUVERNUL TSIPRAS dupa ce televiziunea de stat nu a mai transmis ceremonia religioasa: “GUVERN CU MENTALITATE FASCISTA, MARCATA DE URA SI RAZBUNARE”/ Mitropolitul fervent ecumenist Hrisosto
  22. Doamne ajuta sa reuseasca sa darame legea aia a spurcaciunii,dar sper din tot sufletul ca nu cumva Romania sa faca aceeasi greseala!

  23. Pingback: O istorie nefardata a prabusirii Imperiului Roman de Apus. HOMOSEXUALITATEA AFISATA PUBLIC SI EXPLOATAREA NEMILOASA A SARACILOR, VICIILE CARE AU DUS LA PRABUSIREA UNEI CIVILIZATII. Marturia scriitorului bisericesc Salvianus | Cuvântul Ortodox
  24. Pingback: Mitropolitul IEREMIA de Gortina: DECLAR OFICIAL CA ECUMENISMUL ESTE PAN-EREZIE. Ierarhul respinge si lucrarile Sinodului din Creta | Cuvântul Ortodox
  25. Pingback: Guvernul Tsipras scufunda Grecia in nebunia teoriei genului. ADOLESCENTII ISI POT SCHIMBA IDENTITATEA DE GEN printr-o simpla declaratie. Biserica Greciei a denuntat legea "monstruoasa"/ IPS Ieremia de Gortina: "SUNTEM IN VREMURILE ANTIHRIST
  26. Pingback: Mitropolia Kalivritei (Grecia): CLOPOTELE BAT ZILNIC A JALE, cate 3 minute, timp de o saptamana, IN SEMN DE PROTEST FATA DE LEGEA SCHIMBARII IDENTITATII DE GEN! Mitropolitul AMBROZIE cheama la POCAINTA si la REZISTENTA in fata pervertirii metodice a copii
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare