1 MILION DE ITALIENI PENTRU FAMILIA TRADITIONALA (Video). Protest urias la Roma impotriva proiectului de adoptare a PARTENERIATELOR CIVILE HOMOSEXUALE

31-01-2016 1 minut Sublinieri


Un protest masiv a fost tinut la Roma in apararea familiei traditionale. Evenimentul a fost provocat de dezbaterea din Italia legata de recunoasterea parteneriatelor gay si a unor drepturi de adoptie limitate pentru cuplurile de acelasi sex (Euronews).

Prevederea care permite homosexualilor sa adopte copiii biologici ai partenerilor lor este cea mai contestata, inclusiv in coalitia condusa de premierul de stanga Renzi, care sustine proiectul (AFP).

Ministrul de interne, Angelino Alfano, membru al Partidului Noului Centru-Dreapta, este unul din criticii cei mai vocali ai ”prevederii copilului vitreg”, asa cum este numita masura legislativa. Angelino a declarat recent ca va cauta sa anuleze prevederea, daca va fi votata in Parlament, prin convocarea unui referendum pe tema (The Guardian).

La mars au participat mai multi membri ai parlamentului european. Printre ei, inclusiv Elisabetta Gardini si Vice-presedintele PE, Antonio Tajani.

Papa Francisc a readus aminte opozitia Bisericii Catolice fata de casatoriile gay, cu o saptamana in urma, afirmand ca familia traditionala este familia dorita de Dumnezeu (Euronews).

Sursa: The European Post

Mii de oameni au participat la Roma la un protest faţă de planul guvernului italian de a aproba căsătoria între persoane de acelaşi sex. Manifestanţii şi-au exprimat nemuţumirea şi faţă de proiectul prin care cuplurile de homosexuali pot adopta copii. Proiectul de lege a fost prezentat, săptămana aceasta, în Parlament şi ar urma să fie votat luna viitoare.

Mitingul de la Roma a fost susţinut de Biserica Catolică, iar la protest au participat oameni veniţi din toate regiunile Italiei sau chiar din afara ţării.

Mirko Marinelli, protestatar: „Vrem să aratăm că familiile creştine există, familiile creştine au dreptul să existe şi familiile creştine nu pot fi puse la egalitate cu familiile formate din doi bărbaţi sau două femei”.

Emanuel Amadou, preot din Camerun: „Cum să permitem implementarea unei astfel de legi? Nici un animal nu ar face acest lucru. Suntem pentru viaţă şi suntem aici să sprijinim viaţa. Cum poate un om atât de inteligent şi înţelept să distrugă viaţa? Ce poate rezulta din relaţia a doi bărbaţi sau a două femei? O pisică? Un câine? Ce?”

La demonstraţia din centrul Romei au venit şi numeroşi părinţi cu copii. Ei susţin că ideea guvernului italian de a aproba adoptarea copiilor de către cuplurile de homosexuali este una greşită.

Giovanni Imbesi, părinte: „Am doi copii şi îl aşteptăm pe al treilea. Şi eu am crescut într-o familie cu un tată şi o mamă. Cel mai mare dar pe care mi l-a făcut viaţa a fost iubirea părinţilor mei”.

Proiectul privind căsătoriile gay şi adoptarea copiilor de către cuplurile de homosexuali a divizat inclusiv guvernul de la Roma. Aliaţii de dreapta ai premierului Matteo Renzi nu sunt de acord cu proiectul şi intenţionează să blocheze adoptarea legii, aşa cum au mai procedat şi în trecut.

Sondajele de opinie arată că societatea italiană e împărţită în privinţa căsătoriilor gay, însă este total împotriva adoptării copiilor de către cuplurile de homosexuali.

Family-Day-3


Categorii

1. DIVERSE, Homosexualitate, Papa (Papism), Razboiul impotriva familiei / vietii/ copiilor, Video

Etichete (taguri)

, , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

1 Commentariu la “1 MILION DE ITALIENI PENTRU FAMILIA TRADITIONALA (Video). Protest urias la Roma impotriva proiectului de adoptare a PARTENERIATELOR CIVILE HOMOSEXUALE

  1. Pingback: Alina Mungiu-Pippidi cere INTERVENTIA SERVICIILOR SECRETE pentru “SECURIZAREA” SPATIULUI PUBLIC. Dusmanii poporului: protestatarii impotriva abuzurilor BARNEVERNET, acuzati ca ar fi in solda Rusiei! | Cuvântul Ortodox
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare