GRECIA: CIRC GAY SI DISPERARE SOCIALA. SYRIZA a CAPITULAT TOTAL in fata TROICII, batandu-si joc de ideea de ALTERNATIVA la NEOLIBERALISMUL AUSTERITATII/ AUSTRIA cere excluderea GRECIEI din SCHENGEN, in timp ce GERMANIA face concesii TURCIEI/ De ce nu este exemplul grec util propagandei LGBT?

24-01-2016 2 minute Sublinieri

tsipra-syriza-anel

La un an de la castigarea alegerilor de catre Syriza, speranta a lasat locul disperarii, se arata intr-o analiza a Greekreporter.com.

Planul Syriza de reformare al sistemului de pensii si continuarea masurilor dure de austeritate, precum si taxele tot mai mari, in conditiile unei economii aflate in coma, continuarea degradarii nivelului de trai al grecilor duc la o stare de spirit in care domneste disperarea si care anunta proteste antiguvernamentale. 

In analiza se arata ca lipsa de experienta a liderilor Syriza s-a vazut in faptul ca acestia nu au dezvoltat o alternativa reala la criza in care se afla tara. Astfel, rezultatul a fost totala capitulare a guvernului in fata creditorilor internationali, adica infamei troica, pe toate fronturile.

Tsipras a devenit un alt premier obedient fata de euro-stapanii sai, semnand in august 2015 inca un memorandum prin care se vor aplica doze si mai mari din acelasi tratament care a dus la faliment economia Greciei si a transformat tara intr-un protectorat german. 

Asta in ciuda unui sprijin popular imens, care s-a vazut in referendumul prin care Syriza a consultat poporul grec in privinta acordurilor incheiate cu Troica.

Iar asta nu e tot. Noul guvern a continuat si practicile rusinoase ale guvernarilor antecedente, rudele liderilor Syriza impanzind sectoarele publice si administrative. In concluzia analizei, Greekreporter arata ca in mai putin de un an guvernul Syriza a reusit sa-si piarda orice urma de legitimitate. 

Aceste lucruri se vad si in sondajele de opinie recente, conform carora o larga majoritate a grecilor sunt pesimisti cu privire la viitorul tarii, iar noul lider al Partidului Noua Democratie (conservatori) este mai popular decat Tsipras, desi, per total, increderea grecilor este scazuta atat in partidele de guvernamant, cat si in cele din opozitie.

Trebuie precizat faptul ca Ministrul Justitiei din guvernul conservator antecedent celui actual, Haralambos Athanasiou, a exclus, in decembrie 2014, orice fel de adoptare a parteneriatelor civile pentru cuplurile de acelasi sex, in ciuda deciziei CEDO. 

Cu toate ca subiectul nu se afla printre prioritatile societatii grecesti si nici nu intrunea o majoritate favorabila in atitudinile opiniei publice, Ministrul Justitiei din guvernul Syriza a redactat proiectul de legalizare a uniunilor homosexuale, proiect adoptat recent, in preajma Craciunului 2015, de catre Parlamentul Greciei, in pofida opozitiei Bisericii. 

Oportunismul antisocial al guvernului Syriza nu a ajutat prea mult Grecia in raport cu euro-stapanii sai. Indiferente fata de spectacolul grotesc al celebrarii uniunilor homosexuale, tarile europene au continuat sa stranga cu usa Grecia. Ultimul episod – Austria a cerut, nici mai mult, nici mai putin, excluderea Greciei din spatiul Schengen. Asta in timp ce Germania tocmai facut Turciei, tara care nu face parte din UE, o importanta concesie privitor la circulatia in spatiul Schengen.

In concluzie, agenda “drepturilor gay”, contrar propagandei lobby-ului LGBT, nu va consolida statutul unei tari in cadrul UE, nu va duce la o imbunatatire a raporturilor dintre tarile periferice si cele eurocrate si nici nu va scuti respectiva tara de umilinte repetate in cadrul negocierilor internationale. Cu atat mai putin vor ajuta parteneriatele gay la prosperitatea si modernizarea unei tari!

Exemplul grecesc, adica circ gay si austeritate neoliberala, este departe de a fi unul care sa slujeasca lobby-ului LGBT; este, dimpotriva, un exemplu clar de ASA NU pentru tarile periferice de traditie crestina.

Merita mentionat ca singura institutie sociala care a ramas fidela critici acerbe a austeritatii impuse de Troica a fost Biserica Ortodoxa, care, de altfel, este si singura cu o actiune sociala impresionanta pentru a ajuta grecii saraciti de criza. O Biserica ce, in ciuda culorii de stanga a Syriza, a sustinut referendumul declansat de aceasta, indemnand grecii sa voteze NU (cererilor creditorilor internationali).

Circ gay si austeritate neoliberala.  Cam asa arata "revolutia sociala" a Syriza.

Activisti LGBT aratand ce stiu sa faca mai bine. Circ gay si austeritate neoliberala. Cam asa arata “revolutia sociala” a Syriza.

*


Categorii

1. DIVERSE, Germania, Grecia, Homosexualitate, Opinii, analize, Transcrieri-Redactari, Uniunea Europeana, globalizare, guvernarea europeana (UE)

Etichete (taguri)

, , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

10 Commentarii la “GRECIA: CIRC GAY SI DISPERARE SOCIALA. SYRIZA a CAPITULAT TOTAL in fata TROICII, batandu-si joc de ideea de ALTERNATIVA la NEOLIBERALISMUL AUSTERITATII/ AUSTRIA cere excluderea GRECIEI din SCHENGEN, in timp ce GERMANIA face concesii TURCIEI/ De ce nu este exemplul grec util propagandei LGBT?

  1. Foarte bine subliniat!

    Pacat insa ca cei care ar trebui sa vada si sa inteleaga nu dau pe-aici!

    Sau, eventual, mai vin sa mai surpe cate ceva!

    Foarte binevenita in campanie si stirea de aici:

    http://lonews.ro/coalitia-pentru-familie/21610-de-ce-coalitia-pentru-familie-grecia-n-a-tinut-cont-de-apelul-calugarilor-din-athos.html

  2. @admin,
    care dintre sf.parinti a spus ca UE va face concesii Turciei, si-i va asmuti inpotriva Greciei?si uite asa va incepe al treilea dezastru?DOAMNE AJUTA!

  3. Voi expune doar cîteva păreri.Problema imigrantilor islamisti.Vedem clar ,că, pînă în urmă cu un s-au doi,,Turcia nu voia în Shengen si UE.Acum sînt interesati,de ce oare?Dacă Turcia v-a intra în Shengen,vor avea granitele libere,adica într-un cuvînt,invadatine fara opreliste și granite.C-am asta se urmareste de fapt de puterea masonică,distrugerea valorilor Europene,prin multicolorism și încrucisarea raselor,dar, cum?Doar islamistii au voie să ne violeze,fetele,femeile,mamele etc,și nu invers.Si uite asa în 10 20. Ani valorile europene și credința noastră v-a fi distrusă.

  4. Pingback: 1 MILION DE ITALIENI PENTRU FAMILIA TRADITIONALA (Video). Protest urias la Roma impotriva proiectului de adoptare a PARTENERIATELOR CIVILE HOMOSEXUALE | Cuvântul Ortodox
  5. Pingback: DISCURS INSTIGATOR LA URA? Un activist gay promoveaza pe Facebook VANDALIZAREA BISERICILOR. “Revolutie fara violenta nu am vazut” | Cuvântul Ortodox
  6. Pingback: ALIANTA NEOBONJURISTILOR SI A SECURISTILOR. Un val urias de URA FACEBOOK-ista s-a starnit impotriva SEMNATARILOR PRO-FAMILIE. “Prosti”, “ipocriti”, “giboni”, “primitivi”, “trogloditi” – cat
  7. Pingback: Guvernul Tsipras scufunda Grecia in nebunia teoriei genului. ADOLESCENTII ISI POT SCHIMBA IDENTITATEA DE GEN printr-o simpla declaratie. Biserica Greciei a denuntat legea "monstruoasa"/ IPS Ieremia de Gortina: "SUNTEM IN VREMURILE ANTIHRIST
  8. Pingback: Mitropolia Kalivritei (Grecia): CLOPOTELE BAT ZILNIC A JALE, cate 3 minute, timp de o saptamana, IN SEMN DE PROTEST FATA DE LEGEA SCHIMBARII IDENTITATII DE GEN! Mitropolitul AMBROZIE cheama la POCAINTA si la REZISTENTA in fata pervertirii metodice a copii
  9. Sa inteleg ca un mesaj care se refera la stiinta si nu la religie, nu va fi publicat? Cata intoleranta!

  10. :))

    La multi ani si sanatate va dorim!

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare