E nevoie de rugaciune. CURTEA CONSTITUTIONALA se va pronunta asupra cererii unui CUPLU GAY de RECUNOASTERE a CASATORIEI, precum si asupra proiectului revizuirii Constitutiei pentru PROTEJAREA FAMILIEI TRADITIONALE

19-07-2016 3 minute Sublinieri
cuplu gay

O poza-mesaj. A se observa iconita din fundal si culorile care transmit calm, caldura si prospetime. Nu e ca si cum avem de-a face cu activisti, militanti de profesie care vor sa impuna prin forta institutiilor schimbari fundamentale in cultura si legislatia societatii…

Un cuplu format dintr-un român şi un american a solicitat Curţii Constituţionale recunoaşterea căsătoriei, oficiată în Belgia. Aceştia au dat în judecată statul român, după ce autorităţile au refuzat recunoaşterea căsătoriei

Cei doi s-au căsătorit la Bruxelles în 2010 şi, ulterior, au atacat în instanţă faptul că o căsătorie între două persoane de acelaşi sex nu este recunoscută pe teritoriul României. Judecătoria Sectorului 5 a admis excepţia de neconstituţionalitate şi au trimis-o către judecătorii constituţionali.

Relu Adrian Coman şi soţul său, cetăţeanul american Robert Clabourn Hamilton, au dat în judecată statul român în urma refuzului de a recunoaşte căsătoria lor oficiată în 2010 la Bruxelles.

Autorităţile din România refuză, de asemenea, să recunoască relaţia de familie dintre soţi. Acest lucru îi împiedică pe cei doi să se stabilească în România, pentru că dreptul la rezidenţă se acordă exclusiv membrilor familiei. În momentul de faţă, Clai Hamilton nu poate locui legal în România pentru perioade mai lungi de 3 luni în calitate de membru de familie, deşi este căsătorit cu un cetăţean român.

Urmează ca, miercuri, CCR să se pronunţe. În cazul în care va decide că articolul 277 este neconstituţional, practic toate căsătoriile de acest fel încheiate în străinătate între un român şi o persoană de altă naţionalitate ar trebui recunoscute în România, scrie b1. Cel mai probabil, având în vedere că în România acest lucru e interzis, judecătorii vor respinge excepţia de neconstituţionalitate.

Cererea se va judeca în aceeaşi zi cu una contrară, de modificare a articolului 48 din Constituţie prin care termenul „soţi“ să fie înlocuit cu formula „bărbat şi femeie“.

Prieteni, miercuri vom cunoaște, posibil, decizia Curții Constituționale cu privire la dosarul proiectului de revizuire a Constituției în vederea ocrotirii căsătoriei și familiei în România.

Decizia Curții va fi favorabilă (caz în care Parlamentul urmează să se pronunțe pe proiectul de lege și în ce privește organizarea consultării populare) sau nefavorabilă, caz în care proiectul de revizuire va fi respins și va exista și un lanț de alte consecințe.

În liniște și unire, să ne rugăm Domnului pentru cei 9 judecători (numele lor sunt pe pagina www.ccr.ro). Spre deosebire de alții, noi nu ieșim pe stradă să încercăm influențarea Curții.

Doamne ajută!

*

Referendumul pe care 3 milioane de cetățeni ai României îl solicită este conform cu standardele europene privind drepturile omului.

În primul rând, cu Convenţia Europeană a Drepturilor Omului, asa cum este aceasta interpretată de Curtea Europeană a Drepturilor Omului.

Dreptul de a se căsători, garantat de articolul 12 al Convenției, în interpretarea Curții, se referă EXCLUSIV la căsătoria între două persoane de sex biologic diferit, iar formularea „bărbatul şi femeia” (și = conjuncție copulativă semnificând însumarea) a fost voită astfel de către redactorii Convenţiei. 

Tot conform CEDO, scopul căsătoriei constă esențialmente în protejarea căsătoriei ca fundament al familiei. Deci, familia se întemeiază pe căsătorie, aceasta fiind și formularea din amendamentul la Constituția României, propus de cetățeni. 

Tot CEDO apreciază căsătoria ca fiind nu doar o simplă expresie a unei intenţii, a conştiinţei sau a religiei, ci şi ca o instituţie socială cu beneficiu public. De aceea, noi, cele 3 milioane de cetățeni cu drept de vot, suntem încrezători în decizia favorabilă a Curții Constituționale, pe care o așteptăm cu nerăbdare.

*

Apropiata decizie a Curții Constituționale cu privire la propunerea de revizuire a Constituției în vederea ocrotirii familiei a mobilizat, firesc, diverse organizații internaționale, care au remis Curții memorii juridice cu argumente pro și contra amendamentului.

Colegii de la „Accept” beneficiază de sprijinul ILGA-Europe, cea mai importantă grupare de lobby ce promovează interesele celor ce practică homosexualitatea pe lângă Uniunea Europeană şi Organizaţia pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE). ILGA are și statut participativ în Consiliul Europei.

Mai mult de jumătate din bugetul anual al ILGA, de 2 milioane euro, este furnizat de Comisia Europeană, care plătește acest fals „ONG” pentru a face lobby pe lângă… Comisia Europeană.

Scriem acestea ca să înțelegeți care este adevăratul raport de forțe și în favoarea cui este de fapt acesta.

În presa „progresistă” din România se face mult caz de victimizarea comunității homosexualilor și de „oprimarea” ei. Am vrea și noi să fim „oprimați” cu un buget de 2 milioane euro anual din banii publici pentru a ne preface că suntem ONG…

Nota noastra

Nu este interesant ca stirea despre initiativa celor 3 milioane de romani de revizuire a Constitutiei in sensul protejarii familiei a devenit stirea despre recunoasterea casatoriei dintre doi barbati care “se iubesc”?

Prezentati ca un cuplu oarecare, intr-o maniera pozitiva, cei doi fac parte dintr-o initiativa tipica de presiune angajata asupra institutiilor pentru obtinerea, cu forta, a drepturilor gay, inclusiv a dreptului de casatorie si adoptie. Astfel, “sotul” roman a fost primul presedinte al organizatiei ACCEPT. Cu totul intamplator, desigur, este si primul homosexual care contesta constitutionalitatea legilor familiale din Codul Civil, care interzic atat casatoria dintre persoane de acelasi sex, cat si recunoasterea acestora atunci cand ele au fost efectuate in alte tari.

Dincolo de aceste informatii, ramane manipularea mass-mediei romanesti, aproape generalizata. In loc sa se discute despre initiativa Coalitiei, se vorbeste despre “dragoste” homosexuala si vedem un american care ne lauda cultura si ospitalitatea, mizand pe reciprocitatea destinatarilor mesajului sau. Adica, te vorbeste de bine americanul si tu sa nu-i recunosti casatoria?

Dincolo de aceste aspecte, consideram ca nici strategia Coalitiei nu a fost cea mai fericita. Absenta cvasi-totala din spatiul public tocmai in aceste zile, lipsa evenimentelor, fie ele preluate doar de siteuri alternative, a intarit perceptia slabiciunii si a “invizibilitatii” celor “3 milioane” de semnatari, a faptului ca acestia sunt doar o masa imposibil de activat in spatiul public. Iar faptul ca ONG-urile gay organizeaza mitinguri, iar Coalitia doar…”se roaga”, nu stim daca e o idee asa buna… O coalitie de ONG-uri exista ca sa faca activism civic, nu numai ca sa se roage.

romania-pentru-familie-foto-coalitia-pentru-familie


Categorii

1. DIVERSE, Homosexualitate, Opinii, analize, Razboiul impotriva familiei / vietii/ copiilor, Revizuirea constitutiei

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

61 Commentarii la “E nevoie de rugaciune. CURTEA CONSTITUTIONALA se va pronunta asupra cererii unui CUPLU GAY de RECUNOASTERE a CASATORIEI, precum si asupra proiectului revizuirii Constitutiei pentru PROTEJAREA FAMILIEI TRADITIONALE

<< Pagina 1 / 2 >> VEZI COMENTARII MAI NOI

 1. Ah , frate admin, ce bine ai punctat in nota , tocmai îmi venea sa urlu ca am ajuns sa ne consolam cu ideea ca noi avem bun simt si nu punem presiune… De fapt , nu presiune trebuia sa punem ci sa- i punem pe unii la punct si sa le arătăm ca semnăturile n-au fost strânse in necunoștință de cauza a semnatarilor ci dimpotriva. Acum e prea tarziu…
  Oricum , emotiile rămân pana la comunicarea verdictului si s-ar putea sa fie un meci nul , adică vor respinge cererea … “dragalasilor” si in contrapartidă si pe a noastra …astfel considerând ca s-a împăcat si capră , si varza …
  Doamne , ajuta- ne , te rugam !

 2. M-am uitat pe profilul Linkedin al lui Adrian Relu Coman si am observat ca, pe langa faptul ca a lucrat o perioada prin Parlamentul European (un loc care colcaie de homosexuali), a publicat cateva carti printre care una mi-a atras atentia: “The Gay Map of the Orthodox World”.

 3. Prima reactie este sa-mi fac Sfanta cruce cand vad poza cu acest cuplu zis gay.

 4. Prima reactie este sa-mi fac Sfanta Cruce cand vad poza cu acest cuplu zis gay.

 5. Sa dea Domnul sa reuseasca aceasta lege a familiei crestine.

 6. @ioan

  Pai bineinteles…se refera la cazurile de “homosexualitate” din ascetismul ortodox,in special cel de pe Sfantul Munte.

 7. @ fane:

  Multumim. Asa ne gandim si noi… Bine ai revenit!

 8. Psalmul 19
  1. Să te audă Domnul în ziua necazului şi să te apere numele Dumnezeului lui Iacob.
  2. Trimită ţie ajutor din locaşul Său cel sfânt şi din Sion să te sprijinească pe tine.
  3. Pomenească toată jertfa ta şi arderea de tot a ta bineplăcută să-I fie.
  4. Dea ţie Domnul după inima ta şi tot sfatul tău să-l plinească.
  5. Bucura-ne-vom de mântuirea ta şi întru numele Dumnezeului nostru ne vom mări. Plinească Domnul toate cererile tale.
  6. Acum am cunoscut că a mântuit Domnul pe unsul Său, cu puterea dreptei Sale.
  7. Îl va auzi pe dânsul din cerul cel sfânt al Lui.
  8. Unii se laudă cu căruţele lor, alţii cu caii lor, iar noi ne lăudăm cu numele Domnului Dumnezeului nostru.
  9. Aceştia s-au împiedicat şi au căzut, iar noi ne-am sculat şi ne-am îndreptat.
  10. Doamne, mântuieşte pe împăratul şi ne auzi pe noi, în orice zi Te vom chema.

 9. mda, coaliția incompetenților se roagă să le facă Dumnezeu treaba.

  se vede că levitează pesemne într-o alta realitate. paralelă. paralelă cu ducerea unui lucru pana la capăt, cu ințelepciune și strategie, paralelă cu treaba făcută cum trebuie, cu dedicare și responsabilitate. paralelă cu înțelegerea dimensiunii sarcinii la care s-au înhămat și a misiunii pe care și-au asumat-o.

  niște iohaneși, din secta martorilor lucrului bine făcut praf. ca și Herr-ul, și ‘mnealor, cocoțați pe 3 milioane de semnături, o să ia la cunoștință decizia de pe 20 iulie și o să se considere informați.

 10. http://adevarul.ro/news/societate/parintii-romanului-cere-instanta-recunoasterea-casatoriei-barbatiubirea-adrian-clai-ne-a-ajutat-sa-i-intelegem-1_578e50125ab6550cb803463c/index.html

  http://adevarul.ro/locale/constanta/exclusiv-procesul-putea-schimba-romania-doi-barbati-cer-recunoscuta-casatoria-1_578ba15a5ab6550cb8f15ec1/index.html

  Adevarul confirma ca este organismul mediatic nr. 1 in promovarea agendei LGBT, facand o reala campanie de PR pentru actiunile organizatiilor de profil, “umanizand” personajele principale si rasturnand perspectiva: dintr-o situatie in care am fi avut de-a face cu initiativa populara de schimbare a Constitutiei, am ajuns la situatia in care publicul roman trebuie sa “inteleaga” de ce e necesara recunoasterea casatoriei dintre persoanele de acelasi sex.

 11. L-ați ratat tocmai pe cel al activistului ghei, cu un titlu ales, desigur, din preaplinul de tolerantă și respect pentru sentimentele celuilalt pe care inima tovarășului Viski îl poartă cu mândrie:

  http://adevarul.ro/news/societate/saptamana-luminata-1_578c8c7a5ab6550cb8f6b714/index.html

 12. Nu inteleg ce-i opreste pe cei doi “familisti” sa se stabileasca definitiv in America unde aceste casatorii sant legale si nu in Romania.

  La urma urmei unul din miri este cetatean american si poate sa-si aduca mireasa masculina in tara lui, in mod legal, pentru “reintregirea familiei”.

  Ceea ce se urmareste este un atac la legislatia curenta a Romaniei.
  Eu nu cred ca s-ar stabili in Romania chiar daca ar castiga dreptul la rezidenta.

  Este numai o incitare si propaganda de joasa speta, prezentandu-se drept “victime” ale discriminarii.
  Nesimtirea si impertinenta acestor, sa le zicem oameni (?), este greu de imaginat.

 13. Ce declara tatal romanului cu pricina (http://adevarul.ro/locale/constanta/exclusiv-procesul-putea-schimba-romania-doi-barbati-cer-recunoscuta-casatoria-1_578ba15a5ab6550cb8f15ec1/index.html):

  Liviu Coman: Eu am aflat după ce Adrian s-a confesat mamei lui. Tot ce m-a interesat atunci a fost să ştiu e dacă este bine, dacă e fericit. Ca părinte ajungi să înţelegi ce este în sufletul copilului tău. Evident, este un proces prin care treci, mai ales în acele vremuri când informaţia lipsea. Chiar dacă la început mulţi oameni se canalizează pe sexualitate, ajungi să vezi ce este în sufletul fiului tău şi înţelegi că legătura dintre el şi partener este eminamente una spirituală, la fel ca în orice alt cuplu. Aşa că, din punctul meu de vedere, familia lui Adrian e una cât se poate de tradiţională. Este extrem de normal să vrei să îţi asumi o relaţie de viaţă şi să o legalizezi, să îţi juri că la bine şi la greu vei fi alături de omul de lângă tine. Iubirea e iubire, orientarea sexuală e un detaliu.

  Se pare ca unora le scapa detaliile, sau le ies de sub control…

 14. @Corina

  Liviu Coman:
  ……………………………………………………………….
  “Iubirea e iubire, orientarea sexuală e un detaliu.”

  Cuvinte pompoase, demagogie, slogane generale si ieftine.

  Deja suporterii legalizarii pedofiliei au inceput sa foloseasca aceleasi sabloane. precum cele de mai sus.

  Iar daca “famila lui Adrian e una cat se poate de normala” urmatorul pas ar fi adoptia unui copil, preferabil confiscat de la o famile traditionala crestina. Pentru ca o familie “normala” nu este intreaga fara copii, nu-i asa?

  De fapt aceste justificari generale, se pot folosi la orice inclusiv la “iubirea” pentru un animal, pentru ca “orientarea sexuala e un detaliu”.

  Asadar unde incepe si unde se termina aceasta “iubire” aparent prezentata drept platonica?

 15. observati ca in fundal au si o icoana cu Maica Domnului

 16. acum am vazut ca ati scris si voi.Este incredibil cat depriceputi sunt la manipulare.

 17. @ Irina

  Daca ar fi cu adevarat credinciosi nu ar trai astfel ci ar urma preceptele biblice.
  Asadar icoana pe perete nu inseamna nimic religios ci doar implica o falsa religiozitate.

  Pentru ca nu vor sau nu pot sa traiasca dupa normele traditionale ale majoritatii incearca sa schimbe aceste norme adaptandu-le la nivelul lor de viata si la modul lor de gandire.

  Orice: moralitate, traditie, religie, normalitate, familie trebuie compromise si transformate pt ca asa este politic corect conform drepturilor “homului”.

 18. Oare mirele american s-a convertit la ortodoxie si a fost botezat ?

  N-as prea crede asa ca icoana este doar decorativa avand scopul de a crea o iluzie de normalitate.

 19. Iata si “ilustra” cariera a lui Relu Adrian Coman (care indica ca atacul impotriva legislatiei romane a fost premeditat):

  “Director al programului său internațional al drepturilor omului , Fundația Arcuș . A servit în calitate de consilier al unui membru al Parlamentului European , cu accent pe drepturile omului și probleme de justiție socială . Anterior, el a fost director de programe pentru Comisia pentru drepturile omului internațional gay și lesbiene, unde a proiectat și implementat strategia organizației la Națiunile Unite . Fostul director de activitate și de program asociat al Fondului de Parteneriat baltic- american de la Open Society Institute . Din 1997-2002 , el a fost director executiv al ACCEPT , organizatia neguvernamentala din Romania nationale a drepturilor omului ( ONG ), care lucrează pentru egalitatea LGBT . De asemenea, el a servit pe bord al Regiunii Europene a Lesbienelor , Gay , Bisexuali Trans și Asociația Intersex .”

 20. Adrian, e clar ca au pus icoana acolo ca sa sugereze ca si ei sunt credinciosi, ca sunt oameni ,,obisnuiti,,.In interviu americanul spune ca a fost botezat,ca se duce la biserica baptista, ca se roaga.Vor sa induca ideea ca sunt ca toti ceilalti, deci este corect sa aiba dreptul la casatorie ca tot omul.

 21. Adevarul e ca nici “iubirea” unora dintre crestinii hetero, aparatori ai familiei traditionale nu e deloc departe de “iubirea” si “credinta” celor homo…

  https://www.facebook.com/photo.php?fbid=509434245918718&set=a.109651885896958.1073741825.100005564412640&type=3&theater

 22. Stiu ca este offtopic,dar tocmai am realizat cu stupefactie ca metodologia de inscriere la ora de Religie s-a schimbat.Astfel,daca pana acum se facea o singura inscriere care era valabila pe tot parcursul perioadei de scolarizare, adica de la clasa 0 pana la clasa a XII a,acum se va face cate o inscriere pentru fiecare ciclu de invatamant,si anume:primar,gimnazial,liceal.
  Detalii aici :http://www.tribunainvatamantului.ro/noi-modificari-legate-de-inscrierea-la-ora-de-religie/
  Aceasta noua modificare contravine cu : http://www.oradereligie.ro/25-septembrie-inscrierea-la-ora-de-religie-se-face-o-singura-data/
  Observati graba cu care comisia de invatamant din Senat a adus aceasta modificare fundamentala,cu doar o saptamana inainte de inscrierea la licee,ceea ce nu a dat timp Patriarhiei sai APOR-ului sa reactioneze,sau poate chiar sa afle!

 23. Vad ca au aflat si cei de la APOR :
  https://www.facebook.com/parintipentrureligie/
  Ar fi trebuit o reactie imediata din partea lor sau a Patriarhiei.
  Observati din comentariile parintilor cat de intempestiv si abuziv s-a facut aceasta modificare.

 24. In dreapta imaginii de mai sus nu cumva este o poza cu barack obama?

 25. “16. Căci nu mă ruşinez de Evanghelia lui Hristos, pentru că este putere a lui Dumnezeu spre mântuirea a tot celui care crede, iudeului întâi, şi elinului.
  17. Căci dreptatea lui Dumnezeu se descoperă în ea din credinţă spre credinţă, precum este scris: “Iar dreptul din credinţă va fi viu”.
  18. Căci mânia lui Dumnezeu se descoperă din cer peste toată fărădelegea şi peste toată nedreptatea oamenilor care ţin nedreptatea drept adevăr.
  19. Pentru că ceea ce se poate cunoaşte despre Dumnezeu este cunoscut de către ei; fiindcă Dumnezeu le-a arătat lor.
  20. Cele nevăzute ale Lui se văd de la facerea lumii, înţelegându-se din făpturi, adică veşnica Lui putere şi dumnezeire, aşa ca ei să fie fără cuvânt de apărare,
  21. Pentru că, cunoscând pe Dumnezeu, nu L-au slăvit ca pe Dumnezeu, nici nu I-au mulţumit, ci s-au rătăcit în gândurile lor şi inima lor cea nesocotită s-a întunecat.
  22. Zicând că sunt înţelepţi, au ajuns nebuni.
  23. Şi au schimbat slava lui Dumnezeu Celui nestricăcios cu asemănarea chipului omului celui stricăcios şi al păsărilor şi al celor cu patru picioare şi al târâtoarelor.
  24. De aceea Dumnezeu i-a dat necurăţiei, după poftele inimilor lor, ca să-şi pângărească trupurile lor între ei,
  25. Ca unii care au schimbat adevărul lui Dumnezeu în minciună şi s-au închinat şi au slujit făpturii, în locul Făcătorului, Care este binecuvântat în veci, amin!
  26. Pentru aceea, Dumnezeu i-a dat unor patimi de ocară, căci şi femeile lor au schimbat fireasca rânduială cu cea împotriva firii;
  27. Asemenea şi bărbaţii lăsând rânduiala cea după fire a părţii femeieşti, s-au aprins în pofta lor unii pentru alţii, bărbaţi cu bărbaţi, săvârşind ruşinea şi luând cu ei răsplata cuvenită rătăcirii lor.
  28. Şi precum n-au încercat să aibă pe Dumnezeu în cunoştinţă, aşa şi Dumnezeu i-a lăsat la mintea lor fără judecată, să facă cele ce nu se cuvine.
  29. Plini fiind de toată nedreptatea, de desfrânare, de viclenie, de lăcomie, de răutate; plini de pizmă, de ucidere, de ceartă, de înşelăciune, de purtări rele, bârfitori,
  30. Grăitori de rău, urâtori de Dumnezeu, ocărâtori, semeţi, trufaşi, lăudăroşi, născocitori de rele, nesupuşi părinţilor,
  31. Neînţelepţi, călcători de cuvânt, fără dragoste, fără milă;
  32. Aceştia, deşi au cunoscut dreapta orânduire a lui Dumnezeu, că cei ce fac unele ca acestea sunt vrednici de moarte, nu numai că fac ei acestea, ci le şi încuviinţează celor care le fac.” (Rom. 1)

 26. =)))

  Domnisorul “Levente”(curat roman) a fost teribil aseara.Parca era un copil rasfatat cu deficiente de vorbire(impreuna cu prietena lui LGBTQ) .Era de pe alta lume saracutul(genul de baiat care la scoala nu se poate implica in activitatile baietilor,si nu pentru care ar fi ,vezi Doamne ,mult prea superior intelectual si spiritual pentru astfel de activitati…dimpotriva).Prietena lui parea chiar ca are un deficit mental.Parea un pic…abtiguita.Intrase diavolul in ei.Noroc cu domnul Cernea care a salvat ziua din nou :)) .Am aflat si eu procentul de gay dintr-o populatie aleasa aleatoriu de pe planeta.

  In schimb,recunosc ca mi-a facut o impresie placuta tanara domnisoara(un pic emotionata ,normal).Era o prezenta placuta in platou,avand in vedere ca pe cealalta parte aveam ,aparent, 3 maimute.Nu e o rautate(vorba lui nea’ Gigi) !
  Oricum,eu cred ca demascarea lor trebuia facuta printr-un proces istoric ,facand referiri la “revoutia sexuala” .Era foarte mult de vorbit(ajungeam sa vorbim si despre criza din Institutul American de Psihologie/Psihiatrie).Eu as fi abordat altfel discutia cu domnul Cernea.Plus ca as fi incercat sa ma adresez cat mai mult publicului.Sa-l privesc in ochi si sa ii fac sa intealeaga urmarile acceptarii cerintelor acestor dezaxati.
  Dar ce-a fost a fost.Un Virgiliu Gheorghe ar fi fost de folos.Mereu la datorie.Daca i s-ar fi dat ,desigur,si timp.

 27. @admin

  “Asztalos Csaba”

  Am spus tot.Puteti sa trageti apa dupa .

 28. @admin

  Adevarul e ca nici “iubirea” unora dintre crestinii hetero, aparatori ai familiei traditionale nu e deloc departe de “iubirea” si “credinta” celor homo…

  https://www.facebook.com/photo.php?fbid=509434245918718&set=a.109651885896958.1073741825.100005564412640&type=3&theater

  🙂

  La asta s-a ajuns prin abuzarea de predici cu mesaj siropos(care indeamna la dragoste intre oameni…make love not war…nu-i asa?) in bisericile noastre ecumeniste.Am ajuns sa nu intelegem semnificatia profunda a cuvantului “dragoste”(“sa va iubiti asa cum v-am iubit Eu pe voi”) si sa ne asemanam cu toate sectele neoprotestante.V-am spus ca daca nu ne catehizam bine,ne paste un pericol mititel.Multi dintre tinerii care participa in aceste “aliante” nu au discernamantul necesar pentru a intelege diferenta fundametala dintre ortodoxie,romano-catolicism si protestantism pe tema “dragoste,casatorie,familie,mantuire” .Aici as putea fi de acord cu domnul Evdokimov( are si el greseli,avand in vedere ca era un teolog ortodox stabilit in apus) care statueaza faptul ca Taina Casatoriei NU duce prin nasterea de prunci neaparat la mantuire.Neo-protestantii nu au inteles prea bine acest aspect.Ei sunt legati foarte puternic de latura TRUPEASCA a crestinismul(sa avem familie mare,frumoasa,sa raspandim crestinismul cu orice pret,sa-i pedepsim pe necrestini sau rau-crestini s.am.d. sa-i pedepsim pe anti-sionisti).Au initiative bune,mai ales la ei in tara.Dar in acelasi timp reusesc sa discrediteze crestinismul prin cealalta fata a monezii(si nu,nu ma refer la faptul ca sustin creationismul;si eu il sustin,chiar daca unii ortodocsi,nu il sustin;da,din pacate sunt ortodocsi care achieseaza la diverse teoreme care se departeaza tot mai mult de crestinism)

 29. @admin

  Dar care-i faza cu poza respctiva pana la urma? Cine sunt cei doi?

 30. “ajungi să vezi ce este în sufletul fiului tău şi înţelegi că legătura dintre el şi partener este eminamente una spirituală, la fel ca în orice alt cuplu. ”

  Chia platonica =)) . Doar nu vedem aceste legaturi spirituale la fiecare parada gay sau in deja cunoscutele sate gay?

 31. Slava Domnului! Astept si hotarirea cu privire la referendum. Sfinte Ilie, nu ne lasa!

 32. @ emanuel:

  Pai ce nu ai clar, ca tocmai ai comentat pe seama ei?

  Dar nu lipsa de catehizare e problema, ci lipsa de sinceritate a omului cu el insusi, ca totusi nici macar iubirea (mincinoasa) ecumenista propovaduita pe alocuri nu are legatura cu iubirea erotica de tip american si nu trebuie sa-ti explice nimeni, in afara propriului bun-simt, ca Sfantul Ioan Gura de Aur NU propovaduia erotismul si senzualitatea… ci chiar impotriva lor. Problema nu sta nici in aliantele cu neoprotestantii (ale caror limite sunt bine subliniate, dar macar sa faca ei binele pe care il stiu si il pot), ci in aliantele ortodocsilor cu patimile si cu duhul lumesc cel mai grosier. Dincolo de asta, personal de mai multa vreme am banuiala infilitrarii in zona activismului ortodox a unor persoane de sex feminin care sa deraieze discret mesajele si, poate chiar mai mult de atat. Sunt destul de multe DIVE aparute peste noapte, in ultimi ani, pe post de “misionare” ale valorilor ortodoxe si nationale, care isi asorteaza sistematic cate o ie si o cruce la vedere cu niste buze si unghii rosii tipatoare, dar mai ales cu forme etalate provocator si atitudini concupiscente… Dupa care (sau in timp ce) scriu si carti “de succes”, unde imprastie cu generozitate platitudini jenante, neaparat foarte roz-roz-roz, despre iubiiiiiiiiirea care e totul pe pamant, sau scriu pe Facebook despre frumuseeeeeeetea (trupeasca) care e darul lui Dumnezeu (cu care sa seduca barbatii spre curvie?).

 33. Din cate stiu eu, Mnisterul Public NU inseamna Ministerul Justitiei, ci PARCHETUL GENERAL al Romaniei, deci nu este vorba de guvernul Ciolos.

 34. A observat careva că băieții sunt ortodocși? Au o icoană cu Izvorul Tămăduirii în poză pe noptieră în partea americanului. Ce mai e de comentat….

 35. @ Gheor21:

  A observat si a comentat asta cam toata lumea, incepand cu autorii articolului, in nota de sub stiri 🙂

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare