DER SPIEGEL despre alegerea lui TRUMP ca presedinte al SUA: SFARSITUL LUMII ASA CUM O CUNOASTEM/ Grait-a si oracolul Vasilescu de la BNR: ALEGEREA LUI TRUMP, O GRANITA DE SISTEM, SFARSITUL UNEI ERE, INDREPTAREA CATRE UN RAZBOI

15-11-2016 1 minut Sublinieri

der-spiegel

„BBC-ul spunea că dacă Trump ar ieşi preşedinte, jumătate din populaţia Americii trebuia să-si găsească o altă ţară. Noi spunem, azi, că dacă Trump a ieşit preşedinte, jumătate din lume ar trebui să se gândească la altă planetă”, a declarat joi Adrian Vasilescu, consilier al guvernatorului BNR.

Oficialul BNR a avut, joi, o intervenţie la conferinţa de lansare a „Capital Top 300 Cei mai bogaţi români”, în care s-a referit la rezultatele alegerilor din SUA, scrie Mediafax.ro.

„Schimbarea din America pune foarte multe probleme în faţa noastră, aici, în Estul Europei. În primul rând, s-a spus toată ziua de ieri că cel mai bun documentar despre întâmplările din America l-a făcut BBC-ul. Iar BBC-ul spunea în acest documentar că dacă Trump ar ieşi preşedinte, atunci jumătate din populaţia Americii trebuia să-si găsească o altă ţară sau alte ţări. Noi spunem, azi, că dacă Trump a ieşit preşedinte, poate că jumătate din lume ar trebui să se gândească la altă planetă”, a spus consilierul guvernatorului BNR.

El a precizat însă că aceasta „e o figură de stil”, pentru că „noi nu mai avem unde să plecăm de aici si poate că noi facem parte din această jumătate de lume care vrem să privim în viitor să întrebăm ce va fi”.

Adrian Vasilescu, consilier al guvernatorului Bancii Nationale a Romaniei (BNR), considera ca alegerea lui Donald Trump in pozitia de presedintele al Statelor Unite a marcat o granita de sistem, iar acum urmeaza un nou ciclu de 100 de ani.

Vasilescu a avertizat ca astfel de cicluri lungi nu au neaparat finaluri fericite, in conditiile in care ciclul de 100 de ani de dupa pacea de la Viena, din 1815, care a pus capat razboaielor napoleoniene, s-a sfarsit cu tragedia Primului Razboi Mondial.

“Daca Trump a iesit presedinte probabil ca jumatate de lume trebuie sa se gandeasca la alta planeta. Nu indraznesc sa fac previziuni. Poate ca alegerea lui Trump a marcat o granita de sistem, vorbim de cicluri istorice de 100 de ani, si ne pregatim pentru un alt ciclu de 100 de ani”, a spus Vasilescu.

Consilierul guvernatorului BNR a contrazis-o pe Anca Dragu, ministrul Finantelor, care a prezentat cifre incurajatoare privind cresterea economica, afirmand ca, in realitate, Romania nu sta chiar atat de bine din punct de vedere economic.

“Acum, in 2016, suntem prima tara care alearga in capul plutonului, dar ne trage in jos istoria. Ramanem pe locul 27 in ceea ce priveste ritmul de dezvoltare, si anume puterea de cumparare din aceasta tara”, a spus Vasilescu.


Categorii

1. DIVERSE, Al treilea razboi mondial, America, Noua ordine mondiala, guvern mondial (Pasi catre Antihrist?)

Etichete (taguri)

, , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

11 Commentarii la “DER SPIEGEL despre alegerea lui TRUMP ca presedinte al SUA: SFARSITUL LUMII ASA CUM O CUNOASTEM/ Grait-a si oracolul Vasilescu de la BNR: ALEGEREA LUI TRUMP, O GRANITA DE SISTEM, SFARSITUL UNEI ERE, INDREPTAREA CATRE UN RAZBOI

  1. Spre fericirea celeilalte jumatati? Abereaza nea Vasile, dar macar recunoaste ca eram implicati intr-un conflict nevazut. Baietii destepti pe de-o parte si fraierii pe de alta parte.

  2. Ultimul vals al lui Hollande cu Merkel

    French PM: “Europe Is In Danger Of Falling Apart”
    French prime minister Manuel Valls, who speaking in Berlin, said that the European Union is in danger of breaking apart unless France and Germany, in particular, work harder to stimulate growth and employment and heed citizens’ concerns.
    Taking a stab at the UK, Valls said: “If they are able to have all the advantages of Europe without the inconveniences, then we are opening a window for others to leave the European Union”
    http://www.zerohedge.com/news/2016-11-17/french-pm-europe-danger-falling-apart

  3. Comertul international a intrat in picaj, chiar si fara introducerea unor bariere comerciale.
    Sauditii si chinezii au vandut masiv certificate de trezorerie americane.

    DryShip Plummets 67% After Reopening; JPM Warns Dry Bulk Sector Has “Gone Bananas”
    http://www.zerohedge.com/news/2016-11-17/dryship-plummets-67-after-reopening-trade

    Saudis, China Dump Treasuries; Foreign Central Banks Liquidate A Record $375 Billion In US Paper
    http://www.zerohedge.com/news/2016-11-16/saudis-china-dump-treasuries-foreign-central-banks-liquidate-record-375-billion-us-p

  4. Ca sa nu vin numai cu vesti proaste, iata si un aspect pozitiv datorat lui Trump:

    Acţiunile celei mai mari companii de armament au crescut cu 12% doar într-o săptămână datorită lui Trump
    http://www.zf.ro/burse-fonduri-mutuale/actiunile-celei-mai-mari-companii-de-armament-au-crescut-cu-12-doar-intr-o-saptamana-datorita-lui-trump-15969750

  5. Si inca o veste buna: in timp ce dolarul se intareste, pretul petrolului scade, pretul cuprului scade, pretul tuturor materiilor prime scade. Ba chiar si pretul aurului scade (asta e semn de incredere in moneda si economie in general). Vom avea produse mai ieftine cu o moneda euro mai slaba, deci ar trebui sa se ieftineasca totul, totul. Asta in timp ce posturile TV ne vorbesc ca urmeaza scumpiri exact la materiile prime, dictate de cei care se ingrijoreaza de politica economica a lui Trump.

  6. Rabin de varf spune ca victoria lui Trump este inceputul noii dezordini mondiale

    Top European rabbi: Trump victory is the start of a new world order
    Goldschmidt, who is also the chief rabbi of Moscow, told The Jerusalem Post that he believes US influence over its allies and other countries in the world is going to be greatly diminished under Trump’s leadership.
    “What we see right now is a revolution happening in the world,” Goldschmidt says.
    “Europe has been weakened with Brexit and we fear now that with new winds blowing from the US, Europe is going to change as well. And not for the better.”
    http://www.jpost.com/Diaspora/Top-European-rabbi-Trump-victory-is-the-start-of-a-new-world-order-472687

  7. Dupa India se pregateste Australia sa scoata din circulatie bancnotele cu cele mai mari valori, ca sa-si tina oamenii banii in banci, nu la saltea.

    Less than a week after India’s surprise move to scrap its highest denomination cash notes, banking giant UBS proposed that eliminating Australia’s $100 and $50 bills would be “good for the economy and good for the banks.” Citibank announced that it was going cashless at some of its Australian branches.
    As UBS pointed out yesterday, “de-monetizing” Australia’s $50 and $100 bills would force anyone holding those notes to deposit them back in the banking system.
    http://www.zerohedge.com/news/2016-11-16/war-cash-intensifies-citibank-stop-accepting-cash-some-branches

  8. 9/11, “ziua de dupa” alegerea lui Trump, a declansat intrarea in picaj a unor economii emergente, precum India, Australia si Turcia. In Turcia se vorbeste despre “sabotaj economic” si “lovitura economica”.

    On November 11th emerging-market currencies suffered their second-biggest daily sell-off in the past five years, dropping by 1.7% against the dollar. The dollar-denominated bonds of developing-country governments fell by more than 6% in the four trading days after the election, while their local-currency bonds (exposing foreign investors to the risk of depreciation) dropped by 7.4%, according to Bloomberg. And the MSCI emerging-market equity index fell by 7% in dollar terms.
    The Institute of International Finance, a trade group, reports that foreigners have pulled some $7bn out of emerging markets since the election.
    http://www.economist.com/news/finance-economics/21710244-american-election-has-added-new-source-uncertainty

    India’s economy has ground to a halt with its Composite PMI crashing by a record in the last month as demonetization strikes.
    http://www.zerohedge.com/news/2016-12-07/indian-economy-crashes-modis-black-money-theory-collapses

    Australia’s Economy Shrinks Most in Eight Years; Currency Slumps
    https://www.bloomberg.com/news/articles/2016-12-07/australia-s-economy-shrank-0-5-last-quarter-

    Erdogan Says Turkey Faces ‘Economic Sabotage’ as Lira Plunges to record low
    https://www.bloomberg.com/news/articles/2016-12-03/erdogan-says-turkey-faces-economic-sabotage-as-lira-plunges

    Turkey mobilizes against ‘economic coup’
    http://www.al-monitor.com/pulse/originals/2016/12/turkey-identifies-new-economic-coup-plot.html

  9. Pingback: NOUA ORDINE MONDIALA IN ERA TRUMP/ PRO-AMERICANISMUL MANUFACTURAT DE CIA-SRI IN CRIZA. Structurile de putere din România, COMPLET DEZORIENTATE in fata agendei de politica externa a noii adminitratii americane? POSIBILITATEA UNEI NOI YALTE SI A DESTRAMARI
  10. Petrodolarul si SUA intra in moarte clinica:
    http://www.zf.ro/business-international/china-va-obliga-arabia-saudita-sa-tranzactioneze-petrolul-in-yuani-cu-impact-asupra-dolarului-16765677

    Fractura puternica intre Arabia Saudită si SUA:
    Arabia Saudită a arestat 11 prinţi moştenitori, inclusiv miliardarul Waleed bin Talal
    http://adevarul.ro/international/in-lume/arabia-saudita-11-printi-mostenitori-arestati-inclusiv-miliardarul-waleed-bin-talal-1_59fe61865ab6550cb8d16365/index.html

    Arabia Saudită a interceptat o rachetă lansata din Yemen, care avea ca ţintă Aeroportul
    Internațional King Khalid din Riad.
    http://stirileprotv.ro/stiri/international/arabia-saudita-a-interceptat-o-racheta-care-avea-ca-tinta-aeroportul-din-capitala-video.html

  11. Un elicopter saudit, avand la bord 8 inalti oficiali, care incercau sa fuga in Yemen, a fost distrus
    http://www.digi24.ro/stiri/externe/mapamond/video-elicopter-cu-opt-inalti-oficiali-la-bord-prabusit-in-arabia-saudita-823440

    Arabia Saudită si-a bombardat luni ambasada din Yemen
    Unica ambasadă care a rămas operaţională la Sanaa este cea a Rusiei. Restul misiunilor diplomatice şi-au închis porţile în 2015.
    http://www.stiripesurse.ro/incepe-dezastrul-in-orientul-mijlociu-arabia-saudita-a-luat-decizia-fara-precedent-de-a-i-bombarda_1229835.html

    Hezbollah acuză Arabia Saudită că l-a forţat pe premierul libanez să demisioneze
    http://www.mediafax.ro/externe/hezbollah-acuza-arabia-saudita-ca-l-a-fortat-pe-premierul-libanez-sa-demisioneze-16808220

    Israelul a inceput cele mai mari exercitii militare aeriene din intreaga sa istorie!
    https://www.timesofisrael.com/idf-kicks-off-its-largest-ever-international-aerial-exercise/
    http://www.express.co.uk/news/world/876210/israel-defence-force-military-drills-war-games-airforce

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare