Surpriza: TRUMP ESTE NOUL PRESEDINTE ALES AL AMERICII, impotriva falselor asteptari alimentate de sistemul de propaganda! TRUMP A CASTIGAT, DAR CHIAR POATE SCHIMBA CU CEVA “SISTEMUL”? “Baronii agendei globale” vor declansa un “cutremur” prin care sa pedepseasca revolta poporului? / CONFORM UNUI RABIN, VENIREA “MESIEI” ASTEPTAT DE IUDEI (ANTIHRIST) VA AVEA LOC IN “ERA” TRUMP

9-11-2016 12 minute Sublinieri

Hillary Clinton l-a sunat pe Donald Trump și și-a recunoscut înfrângerea. America scrie istorie. Un candidat atipic, considerat outsider în urmă cu un an și jumătate, reușește să răstoarne toate predicțiile analiștilor.

America a ales. A fost bătălia finală din cea mai crâncenă luptă pentru Casa Albă din ultimii 80 de ani. Şi e decizia care ar putea transforma, în anii următori, nu doar democraţia americană, ci lumea întreagă.

VIDEO Alegeri SUA: Donald Trump e noul presedinte al SUA. Magnatul de 70 de ani a invins-o pe Hillary Clinton si a sfidat sondajele, clasa politica si mass-media

Donald Trump este noul presedinte al Statelor Unite ale Americii, dupa ce contracandidata democrata Hillary Clinton l-a sunat si si-a recunoscut infrangerea in alegerile desfasurate marti. Donald Trump a sfidat astfel sondajele de opinie, ostilitatea generalizata a sistemului politic si mediatic din SUA si a devenit cel de-al 45-lea presedinte american, la capatul celei mai violente si murdare campanii electorale din era moderna. In discursul victorios, Trump a renuntat la cateva dintre temele favorite de campanie, precum imigrantii, zidul de la granita cu Mexic si amenintarile la dresa lui Clinton. Marea necunoscuta pentru comunitatea internationala este acum echipa lui Trump si in ce masura izolationismul promovat in camapanie se va transforma in politica oficiala.

Trump a castigat 276 de electori (avea nevoie de 270 pentru a castiga cursa), Hillary – doar 218.

La cinci-sase ore dupa inchiderea urnelor in primele state americane, Donald Trump conducea in fata lui Hillary Clinton. Chiar daca a pierdut California (un stat cu 55 de electori, fief democrat), republicanul a luat Florida si mai multe state indecise (swing states) si conducea la numarul de electori, avand nevoie doar de circa 30 de astfel de voturi pentru a merge la Casa Alba.

Republicanii isi mai asigura majoritatea in Camera Reprezentantilor (213-152) si in Senat (48-46)

[…]/

Iată-ne la capătul unui nou spectacol. De data aceasta cu final neaşteptat pentru mulţi, în special pentru cititorii manipulaţii de presa mainstream. Trump câştigă alegerile propulsat fiind de ceea ce numim „America profundă”, acea Americă a cărei agendă a fost întotdeauna străină de subiecte precum corectitudinea politică, globalizare, agenda gay s.a.m.d. Altfel spus, America pe care o iubim, America lui John Dos Passos, aceea aflată în căutarea propriilor rădăcini şi nicidecum disperată întru ruperea oricărei legături cu trecutul.

Trump a câştigat lupta! Probabil, o explozie sinceră de bucurie populară va izbucni de la un mal la celălalt al Continentului. Suntem obişnuiţi şi ştim: asta e Norteamérica. Mulţi răsuflă uşuraţi. Şi nu numai în America, ci în toată lumea. Toţi îşi pun speranţele în Trump; el estre cel care învinge diavolul globalizării, iar mulţi îl şi văd călărind pe un cal alb. Nu vă grăbiţi!

[…]

În SUA se-ntâmplă ceva mai subtil. Nu-i chiar ca la greci deoarece e greu să scoţi un acoperit din mânecă. În SUA Trump chiar a câştigat pe bune o luptă inegală. A luptat cu însăşi corupţia întruchipată, a luptat împotriva unui sistem monstruos. Pentru prima dată în America un candidat n-a avut de partea sa decât o parte infimă a presei, pentru prima dată în istorie un candidat n-a avut de partea sa nicio vedetă. Singurul aliat al lui Trump a fost americanul adevărat, acela în care se mai regăsesc încă idealurile şi rădăcinile unei Europe din care-a plecat, dar pe care încă o simte ca pe o mamă.

Idealurile poporului diferă radical de agenda elitei din spatele scenei. Elita vrea corectitudine politică, globalizare, disoluţia generalizată, până la nivel de bază, în timp ce poporul vrea linişte, îşi vrea viaţa tihnită şi bucuria fiecărei zile. S-a plictisit de războaie inutile, de crize economice, de buzz, de probleme. Însă elita crede altceva şi, spre disperarea celor care cred că au câştigat, planurile ei sunt pe termen lung. Aşa cum, de altfel, au fost dintotdeauna.

În timp ce poporul se culcă mulţumit şi plin de speranţe, elita mai bifează un capitol din foaia de parcurs. Probabil, citind afirmaţia anterioară, mă veţi întreba: „adică vrei să spui că totul a fost premeditat?”. Da, exact asta vă spun, cu subiect şi predicat! Mult prea ieşita la vedere elită avea nevoie de un respiro. Nu putea merge mai departe fără a suferi o înfrângere. Întotdeauna a fost aşa. Alegerea lui Trump reprezintă setup-ul ideal pentru globalişti. Cu toate că poate părea un joc la ruletă, veţi vedea că, în realitate, lucrurile stau total diferit.

Trump a câştigat, dar va putea să-şi pună în practică ideile şi promisiunile din campanie? Nu prea. Administraţia musteşte de oameni dedicaţi intereselor elitei. Pentru a putea mişca puţin lucrurile, Trump ar trebui să se transforme într-un Erdogan al Americii. Ar trebui să decapiteze întreaga presă, să concedieze aproape jumătate dintre magistraţi, să închidă Hollywood-ul şi cam două treimi din universităţile americane. Poate face aşa ceva? Desigur nu.

[…]

Şi încă n-am spus totul. Mai este o mică-mare problemă: economia. SUA este exact aşa cum a fost gândit să fie: supraîndatorată, falită din punct de vedere economic.Make America Great Again” e doar un slogan, din păcate imposibil de fi pus în aplicare. Singurul atu al SUA este armata, dar nici ea nu se simte foarte bine. Poate să se menţină pe linia de plutire – strict inerţial – încă o perioadă de timp, dar fără un fundament economic solid în spate îi va fi imposibil. Ce poate face Trump în aceste condiţii? Mai nimic.

Trump nu poate lua decizii majore deoarece banii nu sunt la el. Banii sunt strict la adversarii săi, iar controlul lor depăşeşte zona de jurisdicţie a SUA. Nicio instituţie a SUA, niciun oficial american, nimeni din afara cercului restrâns al elitei nu poate controla sistemul financiar deoarece acesta este ghidat din altă parte. Fluxurile financiare mondiale se află sub controlul câtorva oameni prea puţin cunoscuţi şi ale căror interese sunt garantate de tratate solide. În acest fel, orice stat din lume se poate transforma în victimă în momentul în care calcă strâmb. Controlând emiterea şi fluxul monetar, poţi transforma orice economie, indiferent de cât de prosperă ar fi, într-un deşert golit de sens.

Demonizarea lui Trump din timpul campaniei nu a avut ca scop campania în sine, ci perioada de după câştigarea alegerilor. După ce poporul se va duce la culcare bucuros că i-a râs în nas stăpânului prin votul „contra”, în momentul în care somnul va fi cel mai dulce şi mângâiat de vise frumoase, fix atunci va începe cutremurul. Şi nu va fi un cutremur aşa cum ştiţi. Va fi un cutremur combinat cu un tsunami şi cu un incendiu major. Va fi acel scenariu dezastruos, cu oameni disperaţi alergând fără o direcţie, exasperaţi şi cuprinşi de delirul lipsei de soluţii. Acela va fi momentul în care baronii agendei globale vor ieşi în faţă transfiguraţi şi aparent fără soluţii, spunând pe o voce tremurată că ei au atras atenţia că nu e bine să faci jocuri periculoase, să te pui contra mersului normal al istoriei, că uite „unde-am ajuns!” s.a.m.d. Iată cum, un popor revoltat este adus din nou sub influenţa celor care decid mersul istoriei. Iată cum, prin pedepsirea exemplară a copilului neascultător, dai exemple în întreaga clasă şi, dacă pedeapsa e mediatizată cum trebuie, în întreaga şcoală.

[…]

integral la SURSA

Va mai fi oare criticat de europeni si, mai ales, de presa militarista si militanta romaneasca, “populistul” Trump*, noul presedinte al SUA?

In raport de Trump, noi, “populistii” romani, vom mai fi infierati cu manie militarista de bnr, de lobby-istii bancari si de ong-urile care si-au asumat, pe nemerit, titulatura de societate civila (cand, de fapt, ele nu sunt decat soldati ai furtunii)?

Trump a convins, printre altele, prin argumente ca acestea: in loc sa dam de munca americanilor, noi facem iphone in China; in loc sa cream locuri de munca pentru americani, noi cheltuim cu NATO si banii pe care europenii si ceilalti aliati ai nostri refuza sa ii cheltuiasca pe motiv ca au nevoie de acesti bani pentru a salva banci. Si, cica, acest discurs este populist. O fi Trump misogin, rasist, nepriceput in afaceri externe, prieten (prezumtiv) cu Putin, dar ideea de a face America americana din nou nu e gresita deloc. Asta au vrut si britanicii atunci cand au votat cu patima Brexit-ul (un vot care nu este anti-Europa, ci anti-birocratie bruxeleza si anti-tehnocratie a usii rotative cu exit catre corporatiile globaliste). Elitele globale si ONG-urile iluminate militariste, convinse pana acum 3 ore ca mme Clinton, favorita lor, va castiga, nu au inteles nimic din Brexit, asa cum nu au inteles nimic din referendumul grecesc de anul trecut. Lectia primita de acesti grauri care alearga in sincron in bataia pustii este aceasta : people matter, mother f..rs!.

[…]*Dilema veche de saptamana trecuta dedica populismului nu mai putin de 6 pagini, stampilandu-l pe Trump cu tot felul de epitete.

Victoria lui Trump – previzibila prin spirala tacerii si iesirea masiva la vot a majoritatii mute – arata ca “s-a intors machina lumii”. Cred ca daca democratii nu l-ar fi blocat pe Sanders, daca n-ar fi avut lacomia de a impune o candidata, cu grave vulnerabilitati, a unui Sistem corporatist si financiar-bancar uzat moral, daca n-ar fi ignorat imensa frustrare sociala, fara precedent, dupa unii, in ultimul secol si jumatate, astazi Trump n-ar fi erupt. Uluitor e faptul ca intreaga masinarie de soft-power a Americii, in frunte cu presa, elitele liberale si Hollywood-ul, a fost ingenuncheata, iar imaginile ridicole cu Madonna si Lady Gaga au pus capac unui esec simbolic. A fost de fapt o lupta intre beneficiarii si perdantii globalizarii, iar ultimii s-au dovedit a fi mai numerosi.  In administratia Obama, mai ales dupa criza financiara, clasa de mijloc americana s-a redus la 10%, cifra mai mult decit alarmanta, iar polarizarea sociala a atins cota de avarie. Clinton merita, din multe motive, sa piarda, dar victoria lui Trump ma sperie. Nu prin eventualele ei implicatii “de securitate globala” (it`s not my business, iar potentialul belicos al lui Hillary era oricum nelinistitor), ci prin valul de nationalism etnic si xenofob, sexism si intoleranta pe care il va incuraja, sub pretextul refuzului corectitudinii politice. Mi-e teama ca Romania nu e pregatita pentru ce ar putea sa urmeze. Elitele ei, ca si cele europene, se afla acum in fatza unui foarte serios examen: e nevoie de luciditate critica, de echilibru si de intelepciune. Exista resurse pentru asa ceva?

Victoria lui Trump […] nu este doar una personală, ci este o victorie a majorității tăcute împotriva unui sistem criminal şi corupt până în măduvă.

Este victoria Americii profunde împotriva unui establishment obez care era in primul rând un pericol la adresa democrației interne. Însă destabilizarea lumii şi pericolul unei conflagrații mondiale devenise un modus vivendi cu care începuserăm să ne obişnuim.

Corporatocrația va riposta, probabil, printr-o criză economică. Trebuie însă ca Statul să revină oamenilor, nu unei elite demente avide de acumulare în dauna unei clase mijlocii pe care au distrus-o.

De ce au făcut-o praf?
Pentru că au alergie la libertatea umană, nu o suportă.

[…]

Mirel Palada:

[…]

Teleorman, un cuvînt care a ajuns ocară în gura tinerilor frumoși și sălbateci. Uite acum că Teleormanul a votat. A votat un Teleorman cît un continent întreg. Teleormanul din Oklahoma. Teleormanul din Kentucky. Teleormanul din Utah Wyoming Idaho Alabama Arkansas Indiana Louisiana Missouri. Dar mai ales și mai ales Teleormanul din Pennsylvania, din Florida, din Ohio, din Michigan.

Un Teleorman mare cît o lume. Un Teleorman care tace și face. Care bagă capul în pămînt, nu răspunde la sondaje, dar votează. Care vine vine vine, calcă totul în picioare, brexituiește trumpuluiește peseduiește și spune simplu: noi vrem pămînt. Și mai ales și mai ales, să nu dea Dumnezeu cel sfânt, să vrem noi sânge, nu pământ!

Țineți minte data asta. 11/9, un soi de 9/11. Și mai țineți minte o dată: 12/11. Peste o lună. Să vedeți 11 decembrie cum o să fie. Teleorman. Teleorman everywhere.

De ce? Pentru că sînteți tineri și proști și sălbateci și frumoși și naivi și ticăloși și nu credeți că ceilalți din jurul vostru sînt tot oameni. Două mîini două picioare. Cu aceleași drepturi ca și voi. Și pentru că în superbia voastră de tineri frumoși și proști îi disprețuiți, o să vină Teleormanul peste voi. Proștilor.

cw0f4mzxeaez6zt

Nota noastra

Alegerea lui Trump ca presedinte al SUA a fost ca un soc. De ce acest soc si care ar fi consecintele, pentru noi, ale acestei schimbari de politica in SUA?

– Socul mainstream media si al establishmentului american este, probabil, doar partial real. In realitate, o mare parte din acest sistem de propaganda s-a ocupat intocmai cu falsificarea perceptiilor si realitatilor societatii americane. Numai cine a luat in serios aceasta oglinda distorsionanta sau cine a crezut, oarecum fanatic, in naratiunile mainstream putea sa fie realmente socat. Restul – probabil majoritari – aveau o idee despre potentialul de vot anti-establishment al Americii profunde si despre mecanismele sociale care puteau juca un rol in asigurarea unei victorii surpriza. Au jucat, insa, acest joc, pana la capat, sperand, cel mult, intr-o self fufilling prophecy. Asta daca nu cumva lumea acestei elite a devenit intr-atat de ermetica si de aburita de cine satanice incat a devenit …fanatica si “mistica” in privinta agendei sale. Trump a castigat pentru a reusit sa reprezinte acel outsider (nu neaparat anti-sistem) al politicului american care spune ce nu se poate spune oficial si care face apel la o America nationalista (intr-un sens foarte specific american). El NU este insa un outsider al sistemului.

– Alegerile din SUA reprezinta si o tendinta care va ajunge pana la periferiile acestui imperiu mondial. Daca ne gandim si la votul Brexit, atunci directia este clara. Tensiunile tinute sub capac incep sa puna o presiune pe sistem. Sunt aceste alegeri o maniera de a depresuriza sistemul si, astfel, a-l salva? Sau sunt o cale prin care se va ajunge la haos? Ce fel de alegeri vor urma si in Europa? In Franta, in Germania? De acum, incercarile de a baga pumnul in gura societatii “profunde”, adica a societatii care nu se regaseste in vocile mainstream media sau in politica oficiala, se prea poate sa aiba efectul invers – victorii “surpriza” pentru candidati si formatiuni percepute drept anti-sistem si care fac apel la valorile locale.

– In ce ne priveste, sistemul media si cel politic par a fi fost captive integral miturilor si legaturilor create cu actuala administratie a SUA, democrata. S-a gandit careva la eventualitatea ca Trump sa castige alegerile? Exista ceva contacte cu “cealalta” tabara? Exista Romania pe harta celor care vor inlocui administratia Obama? La cat de iresponsabili, diletanti si vanduti sunt acesti pungasi ajunsi in postura de “experti”, “influenceri” si reprezentanti ai “societatii civile”, e greu de crezut.

– Ce fel de consecinte va avea existenta unei noi administratii pentru realitatile institutionale interne din Romania si pentru politica noastra externa ramane de vazut. In orice caz, schimbarile nu sunt, de regula, revolutionare. Exista niste interese si agende care sunt urmarite de orice fel de administratie, indiferent de cel care e presedinte sau de partidul de origine. Oricat de “outsider” ar fi Trump pe plan intern american, exista o posibilitate solida ca pe plan extern sa respecte liniile deja trasate.

– In prelungirea celor scrise la ultimul punct, Trump ca presedinte va avea in spate un intreg complex militaro-industrial care are interese certe in lume. De fapt, are interese cat lumea de mari, fiind vorba despre puterea mondiala nr. 1. Greu de crezut ca vor exista schimbari bruste sau rearanjamente internatonale radicale. Probabil va exista un alt ritm, alte metode, poate va exista un grad mai mare de imprevizibil, insa e greu de crezut ca Trump va infrunta realmente acest complex pentru a impune o cu totul alta politica externa, sa zicem cu SUA facand parteneriate cu Rusia sau renuntand la interesele sale din Ucraina si Siria. Declaratia sa privind infrangerea Statului Islamic cu trupele altora e simptomatica. Exact asta e politica americana in acest moment.

trump

Mirel Palada:

Sînt atît de multe comentarii scurte, dar geniale, încît e clar: nu le pot da share la toate pe rind. Ia să le punem noi pe toate laolaltă grămadă și să încercăm să facem un Best Of.

Tapalabă, simți cum începi să mori de rîs? Ridendo castigat mores. Rage. Rage everywhere. Do not go gentle into that good night.

Alexandru Rada: Întrebarea zilei – este pregătită România să primească un val masiv de migranți americani?

Andrei Belous: […]cu victoria lui Trump, practic noul Președinte al SUA după standartele PNL este un penal, că el nu și-a plătit mulți ani taxele, iar IRS nu a ajuns la el datorită legăturilor lui, aștept ca doamna Isar să îi ceară demisia Președintelui SUA, sau să mai tacă cu integritatea morală și cu penalii.

Dan Diaconu: Tapalabă e în dilemă: să treacă brutal la pupatul-lins în cur sau s-o facă pe deontologul şi să pupe, pentru început, doar din vârful buzelor. Încă exersează la oglindă!

Cristian Popescu: sa iasa Statul de Drept cu Bibliile pe strada si sa faca ancheta cine, daca si de ce a votat!!

Dan Selaru: Urmeaza preamarirea curului trumpinian. Si-au smirgheluit frumos limbutele fix aia care l-au injurat.

Orlando Nicoara: Primele alegeri pierdute de Facebook si big data.

Petrut Dumitru: Acum, când e aproape sigur că Hillary va câștiga, mă uit cu nerăbdare după mesajul de felicitare al șefei DNA!

Claudiu Degeratu: Hahhaa, dis de dimineata, brusc toata lumea fan Trump la Digi 24 ” Aş vota pro-republican” Excelenta Sa Teodor Baconschi, disperarea este maxima

Sorin Faur: Presupun că democrații nu vor continua să susțină că alegerile au fost cîștigate de Putin. Sau, mai știi? #multălumenecăjită

Ionut Atudorei: E hilar ca ultimele cuvinte ale lui Hillary vor fi: Bill, my love!!!

Bogdan Tiberiu Iacob: Deci, boboru’ aruncă bomba / Și democrații-și pierd trom… trum… tr… fir-ar să fie că nu găsesc rima!

Petrut Dumitru: Pufoșilor, ce vă mai place anti-sistemul! Nu uitați, 11 decembrie, votați buletinul cu numele lui cioloș pe el.

Cotizo Draia: Se zice ca daca te injura sapte milioane de romani in 2012 ca l-ai tinut cu forta pe Basescu presedinte, pierzi alegerile in 2016… 🙂))

Tiberius Serghei: Winter is coming, by the Canadian border

Ferenczy Attila Stefan: Mon empereur, les américains se sont trumpés!

El (nu dau nume, conversatie privata): In what kind of a fucked up world are we waking up today? // Eu: in aceeasi lume in care in anii 80 a cistigat alegerile un actorash de mina a dooa, Reagan, iar in anii 90 a cistigat alegerile prostu lu tata, Bush Jr

El (acelasi): Lulutza et Co. beau a patra cafea pe ziua de azi. 🙂 Eu: A treia e cu vodca. A patra e deja cu un pic de stricnina

El (altu’, un var pufos 🙂 ): Da cum de-ai gresit-o pe asta cu trump pufosule? Ce te-au invatat la scoala aia de politichie? Eu: Pt ca n-am facut sondaje in America, m-am luat dupa ale altora 😛

El (altu’): O sa inceapa Tapalaba cu stanga de acum. Dupa sloganul “Make your dick red again!”

Și, de departe, cea mai bună:

George Damian: Ia să vedem cine știe definiția la cuvântul ”democrație”?

* * *

Si o runda noua, v2.0. Calde, proaspete:

El (altu’, nu dau nume): ma mananca mainile sa scriu #binecanuaiesitponta (parca asta era explicatia marilor democrati, nu? Eu: Evident 🙂 Scrie. Scrie. Si asa nu mai are cind sa te mai dea afara

El: Dar inca n-au venit voturile din diaspora. am auzit ca la Paris au votat peste 10 milioane de americani. Eu: Klemm. Klemm everywhere. El: Klemm in peace!

Cristian Opariuc-Dan: Hillary, you’re fired!

Mariana Papava: l-ai uitat pe-ăla cu “și-au luat și americanii țara înapoi”. acum vin la noi să ceară sfaturi

Laurentiu Catrina: rog persoanele disperate sa nu se arunce inca in sabii! mai exista o sansa sa dea ccr o erata.

Dan Selaru: Atata vreme cat in mintea ta nu mai conteaza alegatorul, cand il injuri, il consideri prost, il privesti cu superioritate, ii impui ca pe sfintele moaste corectitudinea politica si niste valori cu care nu rezoneaza pentru ca nu-l reprezinta, ii spui ca e bine cand, de fapt, e rau, atunci sa nu te miri ca pierzi alegerile. Brexit-ul, Trump stau dovada ca am dreptate. Plecati cu sclifosirile astea pseudointelectual fasciste, guvernati pentru oameni, nu pentru profitul corporatiilor. Si e foarte valabil si in Romania.

Ionut Ionuţ Apahideanu: Păi și Madonna ce face amu?

Doru Rizescu: Cam ce cotă de migranți americani poate să primească România? Întreb și io..

Laurentiu Mironescu: Eu am fost convins că iese Trump. Am fost convins că oamenii cărora nu le place lumea în care trăiesc îi depășesc, ca număr, pe ăia cărora le place. În America. Cred c-o să iasă Trump. Și am convingerea că, la o scară mai mică, lucrurile se vor replica și la noi. Adică falsitatea și discursul forțat și corect politic vor fi teleormănizate în ciuda absenței bibliotecilor din județul cu pricina.

Bogdan Pentilescu: Corectitudinea Politica a fost prinsa de …(grab them by the pussy) si data de toti peretii!

Dabu Rock: Dovada clară că dacii au format leagănul civilizaţiei: noi ne-am ales preşedinte incult şi mârlan cu 12 ani înaintea americanilor.

Bogdan Tiberiu Iacob: De azi dimineata, lumea se imparte in doua: statele unite si statele uimite!

Mirel Curea: CNN: Hillary Clinton i-a telefonat lui Donald Trump si s-a recunoscut invinsa.
Se pare ca sustinerea din partea presei deontoloage din Romania nu i-a fost suficienta democratei, fiind astfel invinsa de mentalitatea teleormaneana care, iata, a trecut oceanul.

Victor Ciutacu: Finii analisti de-l injurau aseara pe Trump de parca le furase ceasurile ne anunta, conform obiceiului, ca ei stiau ce bun e

Adriana Popa: Klem, bre fugi la Mariana din Obor să te susțină! Ah! cheamă-l pe Biciclescu, te face om, nu te mai recunoaste Trump

Sorin Camner: Poate intelegem ca si cetateanul care circula cu tramvaiul 36 voteaza. Si ca singura metoda de a progresa si de a generaliza ideile liberale este educatia. Continuand sa ignoram pe cei amarati, pe cei fara sansa, o sa tot fim luati la palme de realitate.

Bogdan Tiberiu Iacob: Bill Clinton, după anunțarea rezultatelor: ”I did not have sexual relations with that woman!”

George Damian: Deci noi când găsim pe stradă o democrație, o putere a poporului, o societate bazată pe votul cetățenilor, deci noi sunăm la 112 de urgență să anunțăm Miliția.

Ghematria e una dintre cele 32 de reguli hermeneutice de interpretare a Torei.

Fiecare literă din alfabetul ebraic are o valoare numerică; pentru aflarea valorii numerice a fiecărui cuvânt, se adună valorile literelor – cam ăsta e principiul după care câţiva rabini din Israel au oferit pronosticuri pentru prezindenţialele din Statele Unite.

Chiar dacă cifrele sunt încăpăţânate, depinde cum alegi literele ca să obţii un răspuns. Aşa se face că întrebând doi rabini “Clinton sau Trump?” răspunsurile pot fi diferite.

Netanel Shriki, zis şi Rabinul Tunelurilor (fiindcă a declarat că doar cu puterea rugăciunii poate nărui tunelurile săpate de Hamas în Gaza), descendent al unei ilustre familii de cabalişti, a ajuns la concluzia că va câştiga Hillary Clinton, ba mai mult a prezis şi procentele: Clinton 54 la sută, Trump 46 la sută.

Roni Cohen, rabinul din Gan Yavne (lângă Ashdod) e convins că Zoharul (”Cartea splendorii”, textul fundamental al Cabalei) îl dă învingător pe Donald Trump. E drept că informaţia a furnizat-o publicaţiei Israel Hayom (“Israelul astăzi”), proprietate a unuia dintre sponsorii candidatului republican.

Rabinul Matityahu Glazerson, calculând pe texte din Numeri şi Deuteronom, a explicat pe youtube că preşedinţia Americii nu poate fi câştigată decât de Trump.

Rabinul american Mendel Kessin, care a învăţat tot ce ştie nu doar de la Universitatea Fordham din New York, ci mai ales de la rabinul lituanian Moshe Feinstein, tot pe Trump îl vede învingător. Cum explică? Numărul lui Donald Trump e 424, identic cu al lui “Mesia, fiul lui David”, pe când numărul doamnei Clinton e 255, identic cu al amaleciţilor, duşmanii evreilor.

Urmând învăţătura înţeleptului Abraham ben Meir ibn Ezra, evreul spaniol din secolul al XII-lea, care spune că ghematria poate oferi unui cuvânt sau unei sintagme orice semnificaţie, un analist cu umor, care în revista Mosaic semnează Philologos, observă că tot valoarea 424 o are şi sintagma me’umad ra (“un candidat rău”), dar şi sintagma shed-lets (“clovn demonic”). Iar Hillary poate sta liniştită, pentru că numărul 255 corespunde şi formulei t’hi malkah (“va fi regină”).

De ce, totuşi, calculele ghematrice ale rabinilor îl favorizează pe Trump? Poate fiindcă a declarat că, dacă va ieşi preşedinte, va muta ambasada de la Tel Aviv la Ierusalim. Dar promisiunea asta a făcut-o Hillary Clinton înaintea lui.

Explicaţiile lui Rabi Glazerson, care ajunge să lege mandatul prezidenţial pe care crede că îl va câştiga Trump de venirea lui Mesia:


Categorii

America, Articolele saptamanii, Noua ordine mondiala, guvern mondial (Pasi catre Antihrist?), Opinii, analize, Razboiul impotriva familiei / vietii/ copiilor, Video

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

108 Commentarii la “Surpriza: TRUMP ESTE NOUL PRESEDINTE ALES AL AMERICII, impotriva falselor asteptari alimentate de sistemul de propaganda! TRUMP A CASTIGAT, DAR CHIAR POATE SCHIMBA CU CEVA “SISTEMUL”? “Baronii agendei globale” vor declansa un “cutremur” prin care sa pedepseasca revolta poporului? / CONFORM UNUI RABIN, VENIREA “MESIEI” ASTEPTAT DE IUDEI (ANTIHRIST) VA AVEA LOC IN “ERA” TRUMP

VEZI COMENTARII MAI VECHI << Pagina 3 / 3 >>

  1. @Elena

    Da, e adevarat ca a declarat si scris ca e impotriva acordului cu Iranul si pozitia lui pro-Israel este fara rest. Totodata, s-a exprimat critic fata de interventiile din Libia si Irak.

  2. @ Doroteea, Carmen:

    Da, doar in sensul in care si Hristos a adus in lume nu pace, ci sabie… si multi s-au smintit intru El, fiind multora semn si pricina de impotrivire. Altfel evident ca nu. Am impresia ca unora le e dor de Killary si de niste Spirit Cooking mondial 🙂 🙁

  3. @admin2:

    “Am impresia ca unora le e dor de Killary si de niste Spirit Cooking mondial”

    Punctul pe i. Asta ma mira si pe mine! Pana acum injuram elita mondiala, acum o deplangem. Nu mai inteleg nimic…

  4. http://www.telegraph.co.uk/news/2016/11/12/trump-putin-alliance-sparks-diplomatic-crisis/

    A intrat Foreign Office-ul în fibrilație. Cu Siria m-am lămurit. Momentan.
    Mai rămâne de văzut ce va fi cu prezența americană în Estul Europei. Alt test. Crește, scade, rămâne constantă?
    Față de Iran, fundamental, nu va schimba nimic…cel puțin așa am dedus din fragmentul publicat pe blogul lui Cristoiu.
    Și ciudat, Trump, omul cel portocaliu la fața, mi-a adus aminte de Băse.

  5. @admin2, Doroteea,

    simt nevoia sa fac o clarificare: nu cred ca pozitia comentatorilor care au exprimat puncte de indoiala vis-a-vis de bunele intentii ale presedintului ales al SUA echivaleaza cu deplangerea elitei mondiale a carei reprezentant de seama este dna Clinton. Sa nu fie!
    Cred ca mai multi comentatori, printre care ma numar si eu, incearca sa atraga atentia asupra faptului ca din pozitia noastra de mici spectatori ne scapa foarte multe informatii si nu ar trebui sa ne amagim ca ceea ce s-a intamplat in America este neaparat o amanare. Poate fi, nu neg acest lucru…poate fi mila Domnului care ne-a mai dat timp de pocainta inaintea declansarii unor cataclisme mondiale. Desigur ca Hillary nu putea reprezenta o alegere pt un crestin, in primul rand, si pentru orice om care refuza sa se lase manipulat de filozofiile neo-marxiste si globaliste care bantuie America. Dar de la refuzul raului evident pana la a ne lasa convinsi cu atata usurinta ca acum putem rasufla usurati ar fi o dovada de naivitate nepermisa. Chiar daca, presupunand prin absurd, ca lui Trump i se va permite sa isi aplice ideile si programele fara interferente din partea “sistemului” , ar trebui sa ne dea de gandit faptul ca si el, ca multi alti leaderi cocotati in varful piramidei prin metode mai mult sau mai putin mafiote, a dat dovada de multa inconsistenta de-a lungul timpului si s-a contrazis pe el insusi in diferite ocazii, inclusiv cand vine vorba de valorile traditionale pe care le-a sustinut in campanie ( vezi familia traditionala si pozitia Pro Life).

  6. @carmen:

    Am citit articolul lui Stelian Tanase, Nu mi-e clar cum serveste el tezei tale.

    Lasand la o parte ca e intrinsec contradictoriu (in prima parte il aseamana pe Trump cu Nixon pt ca in a doua sa explice victoria lui Trump prin carentele regimului Obama), el nu spune nicaieri ca discursul pretins agresiv al lui Trump a divizat tara in doua, ci ca cei care sunt acum in strada sunt imbuibatii corporatisti (sintetizez aici, desigur), iar cei care l-au votat reprezinta America profunda, perdantii globalizarii care s-au dovedit o majoritate (fie ea si fragila). Or in aceasta America profunda intra exact acei oameni care ar fi trebuit deranjati de anti-imigrationismul lui Trump si care, totusi, l-au votat. De ce? Pt ca sunt idioti? Nu. Ci pt ca a opri imigratia – exact cum spunea si autorul unuia din articolele excelente postate azi de CO – inseamna a da o sansa in plus clasei de mijloc, si nicidecum xenofobism. Sunt lucruri diferite (bine, nu si pt marile trusturi mediatice care au convins in timp pe unii ca e vorba de unul si acelasi lucru).

    In alta ordine de idei, citesc tot in Cotidianul ca Trump ar fi pus in discutie utilitatea Nato! Pe bune?? Habar n-am avut! pai atunci, scuze, cum sa nu-l deteste Spirit Chefs??

  7. Surpriza a fost prezisa in detaliu in The Simpsons, in 2000:
    http://www.snopes.com/simpsons-trump-prediction/

    Luati ceva pentru inima!

  8. @ admin, Elena: la Tel Aviv au loc proteste anti Netanyahu, profetii oficiali (presa) spun ca N. trebuie sa plece.. clar, fara violenta. Erdogan il asteapta in prima lui vizita externa si nici el nu sta prea bine pe scaun.

  9. @enkidu

    Waw, pudelul a intrat in sevraj, zgarda trimite semnale nemaivazute. Latra la stapan, poate-poate, incepe sa se comporte ca altadat’.

  10. @admin
    Mda, mersi

  11. @Elena:

    Nu cred ca cineva de aici dintre cei multumiti de rezultatul alegerii au dat de inteles macar ca ‘de-acum vor rasufla usurati’. Ar fi, intr-adevar, o naivitate nepermisa. Eu una nu am observat-o.

    Sigur ca nu avem toate informatiile, dar asta ce ar trebui sa semnifice? Sa nu mai avem opinii, sa nu mai discutam? Cred ca asta ar conveni nespus puterii pt ca ne-ar impiedica si sa ne solidarizam atunci cand puterea devine abuziva, sau sa ne consultam si sa ne sprijinim in raportarea noastra la deciziile puterii – decizii care, vrand-nevrand, ne afecteaza constant, cotidian. La drept vorbind, niciodata nu am stiut si nu vom sti exact ce se intampla in culisele puterii. Cu toate astea suntem chemati sa votam – ma refer la noi, oamenii obisnuiti, in general. Mai mult, in momentul in care, dincolo de resorturile intime ale puterii (pe care admit ca nu le stim) putem insa observa din plin efectele acesteia, iar aceste efecte lezeaza insasi constiinta noastra crestina – atunci eu cred ca, indiferent daca alegem sa votam sau nu, suntem chemati sa ne exprimam. Prin urmare necunoasterea deplina a informatiilor nu cred ca e un element ce se impune subliniat: el reprezinta insasi premisa discutiei si cauza ei principala.

    In rest, prefer un om care s-a razgandit si care – in plina campanie prezidentiala! – se opune casatoriilor homosexuale decat unii care le sustin constant si fara ezitari. Am mai explicat de ce faptul ca Trump nu e perfect nu poate fi in sine un motiv serios pt a nu saluta alegerea lui, nu reiau argumentele. Nici macar nu cred ca alegerea lui Trump poate frana Apocalipsa (pe care, cum am spus, nu o vad in sine un rau).. Acest eveniment il vad mai degraba ca o reflectie a ce este lumea acum si ca pe un semn ca inca exista bun simt in omenire pe o scara mai larga decat as fi crezut. Atat si nimic mai mult.

    In alta ordine de idei, apropo de Antichrist: nu m-ar mira sa apara chiar ca un opozant al actualului establishment. Nu m-ar mira deloc! Ar fi chiar foarte in logica diabolica a disimularii perfecte.

  12. @admin
    🙂
    mi-am ascuțit ghearele si colții degeaba.
    Pe oficiosul ocultei, Trump a primit o rubrică specială:
    https://www.project-syndicate.org/focal-points/trump-an-american-horror-story

  13. Anglia, Franta si Ungaria intorc spatele Germaniei si UE!

    Chaos Ensues As Europe Splinters In Response To Trump: UK, France, Hungary Snub EU Emergency Meeting
    British foreign secretary Boris Johnson dropped out of the Brussels meeting, with officials arguing that it created an air of panic, while French foreign minister Jean-Marc Ayrault opted to stay in Paris to meet the new UN secretary-general. Hungary’s foreign minister boycotted the meeting, labeling the response from some EU leaders as “hysterical”.
    http://www.zerohedge.com/news/2016-11-13/chaos-ensues-europe-splinters-response-trump-uk-france-hungary-snub-eu-emergency-mee

  14. “Donald Trump e naiv daca declanseaza un razboi comercial.” Amenintari fara precedent lansate din China catre Statele Unite

    Trump a promis ca va pedepsi Beijingul impunand o taxa de 45% pe produsele chinezesti importate de Statele Unite. In ianuarie, in timpul testului nuclear al Coreii de Nord, el a cerut Beijingului sa faca presiune asupra aliatului sau comunist. In caz contrar, “am face foarte dificile schimburile comerciale cu China”, a avertizat el.

    Ziarul de stat, Global Times, ii transmite lui Donald Trump ca “face o grava eroare”. “Daca Trump distruge relatile economice ale SUA cu China, industriile americane vor fi afectate. Va fi condamnat pentru nesabuinta, ignoranta si incompetenta sa. Orice masura fiscala va declansa o contramasura”
    http://stirileprotv.ro/stiri/international/donald-trump-e-naiv-daca-declanseaza-un-razboi-comercial-amenintari-fara-precedent-lansate-din-china-catre-statele-unite.html

  15. @ M: daca este adevarat ceea ce spun cei de la nytimes, ca Banca Chinei este unul dintre creditorii sumei de 950 milioane $ pt o cladire de birouri din Manhattan (am inteles ca n-ar fi singurul proprietar), atunci naivii suntem noi daca am crede ce spune mai sus.

  16. @carmen
    China il are in lesa pe Trump, ca dealtfel si pe Obama, dar trebuie sa latre si el un pic spre China, ca sa para ca nu are stapan si face ce vrea in SUA.

  17. Donald J. Trump, suggested that he might reduce the national debt by persuading creditors to accept something less than full payment.
    Asked on Thursday whether the United States needed to pay its debts in full, or whether he could negotiate a partial repayment, Mr. Trump told the cable network CNBC, “I would borrow, knowing that if the economy crashed, you could make a deal.”
    http://www.nytimes.com/2016/05/07/us/politics/donald-trumps-idea-to-cut-national-debt-get-creditors-to-accept-less.html

  18. Trump isi cere scuze lui Xi prin nepoata sa în vârstă de cinci ani, Arabella Kushner. O înregistrare cu fetiţa recitând poezii în chineză circulă pe reţelele de socializare din ţara asiatică, iar utilizatorii de internet se declară încântaţi.
    http://www.digi24.ro/stiri/externe/sua/alegeri-sua-2016/video-un-clip-cu-nepoata-lui-trump-viral-in-china-612935

    Nepoata lui Donald Trump face senzație în China: Micuța de trei ani a spus o poezie în chineză
    http://www.b1.ro/stiri/externe/nepoata-lui-donald-trump-face-senzatie-in-china-micuta-de-trei-ani-a-spus-o-poezie-in-chineza-video-168139.html

  19. @carmen
    Stirea aia nu i-a incantat pe creditori, asa ca a inceput carnagiul: obligatiunile de stat emise de SUA au pierdut un trilion din valoare!

    Trump dump: Bond prices lose $1T as investors fear higher debt
    http://www.cbc.ca/news/business/donald-trump-bond-market-impact-1.3850307

  20. Mda. Analizele acestea cu cat de rau va face Trump prin ce isi propune sa faca arata ca putem trage orice concluzie si sa aruncam rezultatul in spatele cui ne convine, pentru ca ne place sa uitam de unde plecam.
    De exemplu, situatia de acum din Siria nu are cum sa nu duca la un conflict mult mai mare. Este clar ca rusii nu vor mai ceda acolo absolut nimic, iar America nu are cum sa cedeze fara ca aceasta conducere democrata sa isi recunoasca infrangerea, ceea ce ar fi o catastrofa pentru America. In Siria, practic, acum se joaca “chiken”: Rusia a scos volanul si l-a aruncat, iar America a renuntat la frana. Ca America sa cedeze in Siria are nevoie de o alta “paradigma”, o alta viziune la Casa Alba, ca sa iasa basma curata. Rezultatul ar fi ca un conflict global ar putea ramane regional in cel mai rau caz sau se va amana, pana se va gasi o alta rezolvare. Nu este absolut sigur ca Rusia si cu Turcia nu se pot intelege, Un conflict intre Putin si Erdogan nu ar face decat sa confirme propaganda actuala mainstream despre ei, deci cred ca vor incerca o rezolvare diplomatica pentru orice neintelegere. In plus nici Rusia nici Turcia nu au nevoie de un conflict pentru ca nici una nu ar iesi intarita in urma lui, si ei stiu asta. Deci e probabil ca se vor abtine.
    Stiu, profetiile… dar profetiile nu sunt date ca sa se implineasca, ci spre atentionare, ele contin mereu un daca. Suntem ortodocsi, nu calvini, deci nu credem in predestinare.

    Economic, poate ca investitorii fug de bondurile americane, dar asta a intarit dolarul. De la 1EUR=1.12USD la 1EUR=1.07USD in mai putin de o saptamana! Deci cei care au imprumutat guvernul american vor primi inapoi poate mai putini bani, dar de o valoare mai mare, ceea ce nu este chiar asa rau. Apoi, o piata volatila inseamna dobanzi marite, deci nu creditare ci economisire. America va atrage bani pentru ca va fi rentabil sa cumperi dolari. Este exact ceea ce are nevoie o politica de tip new deal asa cum a anuntat-o Trump in chiar seara alegerilor si care va face America great again. Si atunci, cu o moneda tare si cu tendinte de intarire in continuare, de ce ar renunta la tiparnita? Abia ca tiparnita isi va gasi din nou o justificare, aducand si mai multi bani valorosi pe piata americana. Mie chiar mi se pare ca America va deveni great again.
    Daca mai punem la socoteala si speranta oamenilor normali de a avea din nou o viata normala, adica a celor care muncesc si intretin familiile lor normale, nu a celor care fac bani din te miri ce si ii rezolva repede pe placeri desucheate, sa stiti ca si in felul acesta un popor poate muta muntii din loc, pentru ca le da un tel, fiecaruia in parte si unul tuturor impreuna.

  21. Cele patru puteri ale statului care sunt, de fapt, cinci:
    http://stateofthenation2012.com/?p=56571
    (sau cand The Fifth Estate (2013) – Wikileaks: A cincea putere în stat trece de pe marele ecran in viata cotidiana; scurt rezumat: http://www.cinemagia.ro/filme/the-fifth-estate-589133/ )

  22. Pingback: ALEGERI FRANTA. Confruntarea finala in alegerile prezidentiale va fi intre MACRON si LE PEN
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare