Aberatiile laicismului si multiculturalitatii: CATEVA SCOLI DIN ITALIA ANULEAZA SARBATORIREA CRACIUNULUI

1-12-2015 1 minut Sublinieri

School-nativity-main_article_image

Prim-ministrul italian Matteo Renzi l-a criticat pe directorul unei şcoli din Milano, după ce a decis să amâne concertul de Crăciun şi a interzis cântecele religioase, drept o măsură de integrare şi a altor naţionalităţi.

Directorul unei şcoli din Milano, Marco Parma, a fost aspru criticat de premierul italan, după ce a interzis concertele de Crăciun şi colindele într-o şcoală de lângă Milano, în numele multiculturalismului.

Dacă el crede că aşa promovează integrarea, mi se pare că face o mare greşeală. Crăciunul este mult mai important”, a declarat premierul în Corriere della Sera.

Marco Parma, în vârstă de 63 de ani, a stârnit numeroase proteste din partea unor părinţi şi a presei, după ce a decis să schimbe concertul de Crăciun într-unul al “sărbătorilor de iarnă“, care nu include cântece religioase, relatează The Guardian.

Anul trecut am avut un concert de Crăciun, iar parinţii au insistat ca elevii cânte colinde. Copiii musulmani n-au cântat, au stat pur şi simplu. Într-un mediu multicultural, acest lucru produce probleme”, a declarat directorul.

El a mai spus că e dispus să îşi dea demisia decât să se întoarcă şi să ceară sprijinul profesorilor în această problemă delicată.

Un scandal care mocnește la foc mic a izbucnit în aceste zile, înainte de Sărbătoarea Nașterii Domnului, în Italia. În unele școli italiene, direcțiunea a decis să impună linia laică și să renunțe la simbolurile creștine ale sărbătorii.

Scandalurile se țin lanț în școlile din Peninsulă. După ce zilele trecute presa scria despre decizia unei școli de a nu-i mai lăsa pe elevi să cânte celebrul “Adeste Fideles“, colind renumit în Occident, ieri conducerea unei alte instituții de învățâmânt din Milano a hotârât să anuleze Concertul de Crăciun și să dea jos Crucifixul.

Cei care s-au revoltat au fost părinții. Ei i-au acuzat pe șefii Institului Garofani di Rozzano din Milano, o școală publică, de faptul că anulează “Sărbătoarea Nașterii Domnului“. În fiecare an, aici se ținea un concret de Crăciun, la care luau parte copiii și profesorii, cântând colinde și imnuri dedicate acestei sărbători, scrie ziarul Il Giornale.

După ce anul trecut copiii au cântat cântece de genul “Jingle Bells” , anul acesta, părinții au cerut școlii să includă în repertoriul copiilor colinde cu tentă religioasă precum “Tu scendi dalle stelle“, “Adeste fideles” și “Stille Nacht“.

Răspunsul a fost un NU mai mult decât surprinzător din partea șefilor școlii. Care au invocat “laicitatea” instituției de învățământ.

Susținând că vor să respecte diversitatea și să nu afecteze alte religii, conducătorii școlii au anunțat că acest concert va avea loc după Crăciun, adică pe 21 ianuarie, și se va numi “Sărbătoarea Iernii“.

O altă școală, de lângă Bergamo, a anunțat că în programul de colinde de Crăciun, dedicat copiilor și părinților, nu va mai fi inclus “Adeste Fideles“, pentru că “este mult prea asociat cu religia creștină“.


Categorii

1. DIVERSE, Corectitudine politica/ Marxism cultural, Razboiul impotriva Bisericii/ crestinismului

Etichete (taguri)

, , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

5 Commentarii la “Aberatiile laicismului si multiculturalitatii: CATEVA SCOLI DIN ITALIA ANULEAZA SARBATORIREA CRACIUNULUI

 1. Tocmai din aceasta cauza fac nemernicii din directiune asa, au vazut ca merge…

 2. IATA DE CE SUNT ADUSI MUSULMANII!
  O rusine de neimaginat s-a intamplat in Italia. Cat de spalat pe creer sa fii ca sa interzici ceea ce ai cantat si tu ? Oare chiar ii durea de grija musulmanilor?
  Nu, ci mai degraba S-A GASIT CADRUL IN CARE POTI SA INTERZICI CEVA CRESTIN.
  Uite asa poti sa interzici fara sa se zica ca ai ceva cu ei… spunand ca de fapt nu vrei sa fie deranjati ceilalti… cineva a avut aceasta idee de a persecuta in acest mod. Aceasta aparenta grija loveste, omoara, face rau celor care implinesc voia Domnului, in timp ce se ranjeste ca face bine altora.
  Diabolic mod de a ataca pe cineva!
  Cum s-au simtit copii aceia? Ar fi un moment in care ar fi bine sa fie aratati acei indivizi cu titulatura de persecutori meschini, mincinosi si mai ales implinitori ai altor directive spuse de te miri cine.
  E bine sa stiim ca se va face si aici la fel.
  Poate s-o deranja cineva sa anunte acest lucru la scoli, inainte de a se intampla.

 3. Pingback: In unele tari musulmane, CRACIUNUL este INTERZIS. In cele ”civilizate”, este SUPRIMAT corect politic si inlocuit cu ”Placerile ierniiȚ… | Cuvântul Ortodox
 4. Pingback: Cuvantul PS SEBASTIAN, Episcopul Slatinei, despre RADICALIZAREA SECULARISTA SI CEA ISLAMICA IN EUROPA, multiculturalism si sincretism religios: “SE LOVESTE SISTEMATIC IN CRESTINISM”; “Se organizeaza demostratii nerusinate pentru pacatele
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare