[update] – PACTUL DE COABITARE – Intalnirea secreta de noapte USL-BASESCU: “Pupat toți piața endependenți…”. Inca o TRADARE A LUI PONTA, inca un vot popular VANDUT printr-un BLAT “EURO-ATLANTIC”? (video)

18-12-2012 21 minute Sublinieri

Băsescu i-a dat lui Schulz ”Actul Coabitării”. Update: președintele s-a întâlnit cu liderii USL

UPDATAT (1) CU ALTE EDITORIALE (Vezi spre finalul postarii)

UPDATAT (2) CU VIDEO  Ambuscada de imagine” sau tradare? Şu-şu-şu şi mu-mu-mu”

 • DC News:

Băsescu i-a dat lui Schulz ”Actul Coabitării”. Update: președintele s-a întâlnit cu liderii USL

Traian Băsescu a încercat o ieșire „europeană” din criza pe care a declanșat-o implicându-se în campania electorală și afirmând că nu-l va numi pe Ponta premier. Documentul pe care președintele l-a înmânat lui Martin Schulz, în mod ostentativ, în momentul în care la Bruxelles se făcea ”fotografia de familie”  conține un acord de coabitare, care ar evita o criză politică și ar exprima acordul lui Traian Băsescu pentru numirea lui Victor Ponta. Modul ostentativ în care Traian Băsescu a înmânat documentul este un răspuns la presiunile pe care le-au făcut liderii europeni, ca acesta să-și recunoască înfrângerea și să-i dea mandat lui Victor Ponta. De celalată parte, lideri europeni au cerut USL să coabiteze cu Traian Băsescu și să colaboreze cu UDMR în actul guvernării.

Din cât se pare, Băsescu a discutat personal cu Victor Ponta, Liviu Dragnea și Crin Antonescu, înainte de plecarea la Bruxelles. O convenție între forțele politice din România ar fi putut fi solicitată de liderii europeni și de SUA, ambasadorul Mark Gitenstein întâlnindu-se marți cu premierul Ponta. Discuția între cei trei lideri USL și Traian Băsescu ar fi avut loc la Cotroceni, miercuri seara.

Băsescu i-a spus lui Schulz că a convenit cu USL conținutul documentului. Acesta cuprinde o declarație comună de susținere a viitorului României și a parcursului său euro-atlantic. Sunt fraze generale, despre eforturile pe care le vor face împreună forțele politice din România, pentru a asigura stabilitatea țării și continuarea reformelor. Condițiile de coabitare, menționate în document, menționează reguli generale, aflate, de altfel, în obligațiile constituționale ale părților implicate.

Băsescu ar fi explicat demersul, față de  liderul Parlamentului European, prin aceea că dorește o garanție suplimentară că noua Putere va respecta Constituția și statul de drept, astfel încât să-i poată da mandat lui Victor Ponta pentru formarea Guvernului.  De aceea s-ar fi adresat unui socialist, din familia politică a premierului.

Acest acord ar putea fi interpretat ca o acceptare a înfrângerii din partea lui Băsescu. Surse de la vârful Uniunii susțin că Traian Băsescu a regizat acest episod pentru că dorește o scuză ”ca să înghită porcul”. Astfel, ar transfera decizia numirii lui Ponta la nivelul UE, iar întoarcerea cu 180 de grade ar părea că este făcută spre binele națiunii, pentru a căpăta sprijin  european. De asemenea, Traian Băsescu ar putea invoca acest așa-zis acord în cazul unei noi suspendări, acuzând USL în fața partenerilor europeni că nu respectă înțelegerea din momentul nominalizării.

Informațiile potrivit cărora cei trei lideri USL s-ar fi întâlnit cu Traian Băsescu nu au fost negate. Crin Antonescu a declarat în prima parte a zilei ”am idee de conținutul documentului”, dar a refuzat să dea detalii.


Liderii USL s-au intalnit in secret cu Basescu

BLAT CU BASESCU AL LIDERILOR USL DUPA ALEGERI?
“Ambuscada de imagine” sau tradare? “Şu-şu-şu şi mu-mu-mu”

“Sunt atât de vehement pentru că cei doi, dar se pare că a fost şi al III-lea, dar nu din partea celui de-al treilea partid din Coaliţie. Deci domniile lor dau aceste explicaţii şi învârtind termenii după ce a fost o întreagă emoţie în legătură şi despre circul făcut la Bruxelles cu fluturarea acelor file şi zvonul la data aceea că a fost o întâlnire infornală”, a spus fostul deputat PC, la Antena 3.

Sergiu Andon a accentuat faptul că nu e în regulă ca liderii USL să meargă “pe blat” la întâlniri cu şeful statului, urmare a votului de pe 9 decembrie.

“Păi Mister Ponta şi Mister Antonescu când aţi obţinut ditamai milioanele de voturi şi aţi fost bucuroşi de simpatia poporului a fost bine? Nu de dragul domniilor voastre ci ca să repede înfruntarea lui Traian Băsescu ca ales al acestei naţiuni, de aceea au ieşit oamenii la vot. După aceea să mergeţi pe blat la întâlniri oricum le-aţi numi?… Nu e în regulă! Poporul ăsta cere transparenţă!, a mai completat Andon.

 • DC News:

Martin Schultz recunoaște Actul Coabitării

Președintele Parlamentului European, Martin Schultz, a confirmat astăzi informația publicată în exlclusivitate de site-ul De Ce News pe 15 decembrie: hârtia pe care președintele României, Traian Băsescu, i-a înmânat-o în mod ostentativ la fotografia de grup președintelui PE reprezintă un act al coabitării între premierul Victor Ponta și Traian Băsescu.

Antena 3 a trimis solicitări către Comisia Europeană şi către biroul lui Jose Manuel Barroso, prin care cerea să afle ce conţinea acel document. Potrivit răspunsului oferit de președintele Parlamentului European, Martin Schulz, “hârtia era despre coabitarea Băsescu-Ponta”. Nu se menționează însă, dacă actul prezintă semnătura premierului României.

Crin Antonescu declara vineri, 15 decembrie, că nu știe ce informații conține documentul înmânat de Traian Băsescu liderilor europeni: “Nu am habar, am răspuns la Teleorman într-o doară că am idee, nu ştiu ce ar putea scrie acolo, nu văd ce putea scrie ca să fii în situaţia jenantă să tragi de mânecă omologi europeni să le arăţi nişte hârtii”, spunea Crin Antonescu.

Ponta, în dispută cu Chirieac, pe Actul Coabitării: Eu am semnat. Motivul va ramane o enigma a istoriei

Victor Ponta a recunoscut la România Tv că a semnat Actul Coabitării, în prezența lui Crin Antonescu și Liviu Dragnea. ”Am semnat instituțional: premierul și președintele”, a spus Ponta. Întrebat de Bogdan Chirieac dacă ar mai fi fost premier în absența semnăturii, Victor Ponta s-a eschivat de la un răspuns tranșant.Va rămâne una din enigmele istoriei”, a răspuns premierul.

Victor Ponta consideră că documentul parafat miercuri noaptea, la Cotroceni, este un act de colaborare, nu de coabitare, și face trimitere la respectarea Constituției și legilor țării. “Este vorba despre colaborare instituţională. Nu e nimic din lucrurile spectauloase, cum ar fi să nu-l mai supendăm pe Băsescu sau să facem Parlament cu 300 de oameni. Ne-am angajat că vom respecta statul de drept şi independenţa Justiţiei, lucruri normale. L-am semnat eu şi domnul Băsescu. Se referă la preşedinte şi prim-ministru. În rest, cu domnul Băsescu ne-am angajat doar să respectăm legile şi Constituţia României”, a spus co-președintele USL.

Întrebat de Chirieac de ce este nevoie de un act care să confirme că vor fi respectate legile, Victor Ponta a evitat să ofere o explicație.De ce m-au votat românii, că dumneavoastră știu că nu m-ați votat? Dacă se aștepta cineva să-mi pun cagule și să incendiez Comisia Europeană, se aștepta degeaba”, a spus Ponta. Premierul a răspuns astfel criticilor ridicate de Chirieac, care a remarcat dezamăgirea electoratului ce a dat un vot anti-Băsescu, la alegerile parlamentare. Ponta a mai susținut că a semnat documentul în interes național.

Chestionat dacă a simțit nevoia realizării unui asemenea acord, social-democratul a replicat că “nu a simțit nevoia”, lăsând să se înțeleagă faptul că inițiativa a aparținut părții celeilalte. Întrebat dacă mai este dispus să semneze și alte astfel de documente pe viitor, premierul a răspuns: “Nu știu. Depinde de situație. Dacă este important pentru țara a cărei prim-ministru sunt, o să-mi calc pe orgolii și resentimente. Încerc să mă ridic la așteptările oamenilor”.

În problema UDMR, singurul reproș pe care și-l face premierul este că s-a pripit atunci când a crezut că societatea este pregătită pentru ”reconstrucția națională”, dar unii membri PSD și partenerii din USL au combătut ideea guvernării cu fostul adversar. ”A fost o propunere, sunt unul singur, din patru aliați în USL, a căzut. Nu trebuie să am doar eu dreptate, era anormal dacă toate ideile mele treceau”, a explicat Ponta.

Sâmbătă seara, la Antena 3, Victor Ponta a refuzat să răspundă la întrebarea dacă a semnat ceva la Cotroceni, miercuri. Premierul a spus că nu știe ce i-a înmânat președintele lui Martin Schulz, la poza de familie de la Bruxelles.

Published on Dec 16, 2012

Ponta insulta cu nesimtire inteligenta oamenilor si refuza sa raspunda daca a semnat ceva cu Basescu. Unul din liderii formatiunii ce a fost votata de milioane de oameni la alegeri si premierul romaniei (platit din bani publici) refuza sa raspunda la intrebarea care sta pe buzele tuturor celor ce i-au votat! Ca nota personala: e clar ca a semnat ceva, tradand astfel increderea electoratului. Daca nu ar fi semnat, ar fi dezmintit clar si vehement aceste zvonuri, precum a mai facut-o si in alte cazuri in care zvonurile veneau de la propaganda basista!

[Comentariu user youtube]

[…]

Realizator: Aţi semnat un document, un set de condiţii pentru o Românie europeană?

Victor Ponta: Dincolo de ceea ce domnul Antonescu v-a relatat, eu nu povestesc din întâlniri informale şi din discuţii informale. Mă gândesc câte discuţii informale am avut cu dl. Chirieac, de exemplu. Ce ar fi să le povestesc la televizor?

Realizator: Nu ştiu să fie…

Bogdan Chirieac: Nici eu nu le-am povestit vreodată!

Realizator: Şi nici n-aţi vrut să-l suspendaţi anul ăsta!

Victor Ponta: Nu, n-am insinuat nimic în sensul ăsta. Am spus un singur lucru: că vreau să reiterez ceea ce dl. Antonescu v-a spus în mai multe cuvinte, că ceea ce am făcut împreună am făcut în ideea, pe care ne-o asumăm, că România n-avea nevoie, de luni, de un nou război, de o nouă criză politică, de o nouă instabilitate, ci, dimpotrivă, avea nevoie, de luni, de o situaţie foarte clară şi stabilă, şi asta înseamnă un nou guvern până la Crăciun.

Realizator: Pe dvs. v-a convocat, v-a chemat, v-a invitat Traian Băsescu?

Victor Ponta: O să rezist cu obstinaţie la toate încercările dvs. de a afla mai mult decât v-a spus dl. Antonescu.

[…]

Realizator: Dar aţi semnat ceva? Asta este întrebarea-cheie.

Victor Ponta: Încă o dată: nu doresc să comentez întâlniri informale. O să comentez doar întâlnirea formală de luni, întâlnire prevăzută de Constituţie, la finalul căreia preşedintele României va desemna un candidat. Evident, nu-mi ascund dorinţa de a…

Bogdan Chirieac: Domnule prim-ministru, documentele pe care le-a înmânat domnul guvernator Traian Băsescu domnului preşedinte Martin Schulz în faţa întregii Europe, deci şi CNN, şi EuroNews, şi mama EuroNews-ului au transmis de acolo momentul respectiv, are vreo legătură acel document cu discuţia dvs. informală de miercuri noapte, de la Palatul Cotroceni?

Victor Ponta: Nu am de unde să ştiu aşa ceva.

(…) Realizator: Încă o dată, ca să îi pot mulţumi domnului prim-ministru, şi chiar îi mulţumesc că a intrat în legătură directă cu noi, obsesiv pun această întrebare: din acea întâlnire informală, a reieşit vreun document oficial cu semnătură? Aşadar formal?

Victor Ponta: Încă o dată aştept ziua de luni, să văd dacă documentul oficial numit decret al preşedintelui conţine numele meu, ca să ştiu că am câştigat pariul cu domnul Chirieac. Mulţumesc. Şi o seară bună!

Bogdan Chirieac: Of, domnule Ponta, depinde şi preţul cu care câştigaţi un pariu pe care aş fi vrut să îl câştigaţi!

Victor Ponta: Ei, asta este! Ştiu că nu vă place să pierdeţi, dar poate pentru România este mai bine aşa!

Bogdan Chirieac: Poate, poate.

Victor Ponta: O să vedem. Mulţumesc.

***

“Dincolo de orgolii, cred că trebuie să fac lucruri mai importante decât să mă bucur eu (de învestire). Am fost miercuri la intâlnirea cu Băsescu pentru că am vrut să evităm prelungirea unui conflict. Toată lumea de la Bruxelles încă de luni întreba, ce se întamplă în România, vă suspendaţi, vă bateţi, joi trebuia să dăm un mesaj de normalitate. Nu te duci direct la întâlnirea mare la Cotroceni şi începi să te cerţi acolo. Nu există nimic scris, că nu-l suspendăm, nici n-am fi scris noi asta. Am stabilit doar că, atunci când considerăm ambele părţi, dăm publicităţii inclusiv documentul: că respectăm instituţiile statului, că vrem în NATO şi UE, că justiţia e independentă. Nu ştiu dacă e acelaşi document cu cel primit de Schulz, n-am verificat. Nu s-a angajat nimeni că de la anul o să fim prieteni, am deblocat doar o criză care ne-ar fi aruncat pe toţi într-un dezastru”, a declarat Victor Ponta.

Victor Ponta a precizat că, la întâlnirea de miercuri, el şi preşedintele au semnat un document de colaborare instituţională. Crin antonescu a fost prezent la întâlnire şi şi-a dat acordul pentru semnarea documentului, a mai spus Ponta.

Preşedintele Traian Băsescu l-a desemnat luni pe Victor Ponta premier, în urma consultărilor desfăşurate la Cotroceni cu toate partidele parlamentare. De altfel, atât USL cât şi UDMR l-au propus pe Ponta premier, în timp ce PDL nu a venit cu o propunere. Ulterior, în cadrul negocierilor dintre USL şi UDMR, s-a decis ca UDMR să rămână în opoziţie.

 • DCNews:

Gitenstein, co-autorul Actului de coabitare. SUA și UE interzic o nouă suspendare

Ambasadorul Mark Gitenstein, care și-a încheiat vineri misiunea în țara noastră, confirmă că Statele Unite au cerut forțelor politice din România să evite o criză similară celei din iulie 2012. Mesajul lui Gitenstein, difuzat de Mediafax, care citează un interviu al ambasadorului, acordat AFP, lămurește unele neclarități în ceea ce privește Actul de Coabitare. Documentul a fost discutat de Ponta, Antonescu și Dragnea cu Traian Băsescu, la Cotroceni.

Gitenstein, co-autorul Actului de coabitare. SUA și UE interzic o nouă suspendareGitenstein a reamintit autorităților că trebuie să-și respecte promisiunile făcute aliaților euro-atlantici. ”Respectarea tuturor acestor promisiuni poate fi o problemă de viaţă şi de moarte într-o alianţă”, a declarat Gitenstein.

NATO şi Statele Unite, implicate într-o alianţă strânsă cu Bucureştiul, au ales să instaleze o componentă-cheie a viitorului lor scut antirachetă în România, scrie AFP, dar Bucureştiul şi-a atras nemulţumirea UE şi a Washingtonului. Motivul: metodele folosite de USL pentru a încerca să îl demită pe rivalul său, preşedintele de centru-dreapta. Este amintită și intervenția secretarului de Stat, Hillary Clinton, care a denunţat provocările pentru procesele constituţionale din România. În faţa acestui val de nemulţumiri, premierul Ponta a promis că statul de drept va fi respectat.

Nu repetați această criză! Cu ce amenință Gitenstein

Gitenstein consideră că suspendarea a fost un spectacol  dezagreabil de privit. “Nu repetaţi această criză!”, a declarat el, adresându-li-se oamenilor politici. Acest mesaj  poate fi explicația întâlnirii de la Cotroceni. Gitenstein s-a văzut cu premierul Ponta în cursul dimineții de miercuri, iar seara târziu, cei trei lideri USL au avut discuții cu președintele, înainte ca acesta să plece la Bruxelles, cu un Act al coabitării. Ambasadorul a lansat o amenintare voalata. ”Coaliţia aflată la putere are meritul că a spus că va respecta condiţiile acordului de finanţare cu Fondul Monetar Internaţional (FMI) şi criteriile definite de UE pentru ameliorarea sistemului judiciar şi combaterea corupţiei. Ea trebuie să îşi respecte promisiunile”, subliniază Gitenstein.

“Pentru moment, toate indiciile arată că va urma această direcţie. Dacă nu o va face, va avea o problemă gravă şi se va confrunta cu o nouă criză”, a avertizat el.

Bogdan Chirieac: Pacea nopții informale

Martin Schultz a confirmat astăzi, pentru Antena 3, că documentul agitat de Băsescu la summit-ul de la Bruxelles este un Pact de Coabitare. Ceea ce anunțase De Ce News de vineri, când am aflat despre noaptea informală de miercuri, de la Palatul Cotroceni, în care d-nii Băsescu și Ponta au semnat minuta întâlnirii.

Personal, în afară de reacția absurdă a domnului Ponta – în ciuda celor 70 la sută locuri în Parlament – că dl Băsescu nu îl va numi premier, nu găsesc o explicație pentru ceea ce s-a întâmplat. Coabitarea între Guvernatorul Băsescu și Guvernul Ponta mi se pare imposibilă, cu sau fără acte de coabitare.

În toată lumea, unul dintre scopurile alegerilor libere și democratice este tocmai disiparea tensiunilor sociale acumulate, a potențialelor stări de conflict ce se acumulează în perioadele de tranziție sau crize economice profunde. În România, alegerile din 9 decembrie nu fac altceva decât să tensioneze și mai mult situația generală.

Pe de o parte, Traian Băsescu. Un personaj orgolios ca el, până acum doi ani un învingător, a fost pus în situația ridicolă, conform propriilor spuse, „să înghită porcul”. Practic, pentru a-și menține scaunul de la Cotroceni, a fost în stare de ultima cedare, aceea de a numi în funcția de prim-ministru un om pe care l-a demonizat în toate felurile. O cedare mai mare decât cea din vară, când – dând dovadă de o lașitate pe care probabil nici chiar el nu și-o bănuia – s-a întors la Cotroceni după negocieri la masa verde, împotriva voinței poporului român. Puterea lui Traian Băsescu este, deocamdată, întreagă. Tot sistemul de represiune se află în continuare la mâna sa. Nu va ezita să-l folosească pentru a-și șterge ziua de luni, 17 decembrie, din biografie.

De partea cealaltă, decizia lui Victor Ponta de a lua UDMR la guvernare – abandonată ulterior – a tensionat la maximum relațiile din USL. Formula de Guvern propusă nu a surprins decât prin mărimea acestuia. Dl Ponta își începe mandatul cu un handicap imens: majoritatea alegătorilor USL au votat pentru îndepărtarea lui Traian Băsescu de la Cotroceni. Adică, exact a celui cu care dl Ponta a semnat Pactul de Coabitare.

Există o singură modalitate prin care tensiunea socială se poate risipi: creșterea prosperității generale. Credeți însă că lucrul acesta este posibil, judecând după contextul economic general, național și internațional și după calitatea protagoniștilor politici? Nici eu…

V-ați obișnuit să vedeți televiziunile de știri pe galben de Breaking News? Mi-e teamă că așa vor rămâne în continuare, până când nu se va înțelege că nu întâlnirile de taină sunt cele care hotărăsc destinul pe termen lung al unei națiuni.

Pacea politică va dura exact atât cât ține o noapte informală.

 • Jurnalul:

Sorin Roşca Stănescu: Seminţele răului

Se pot planta, Doamne fereste, acum. Si cand ne vom trezi va fi prea tarziu. De aceea, opinia publica, presa, analistii, sustinatorii partidelor si chiar artizanii regimului non-Basescu sunt extrem de atenti la miscarile politice din aceste zile. Si mai mult decat atenti. Chiar irascibili.

O intalnire cu Traian Basescu in miez de noapte, executata in mod discret de cei doi copresedinti USL, este, orice s-ar spune, un fapt ciudat. De ce noaptea si nu ziua? De ce discret si nu transparent? Daca ea a fost insotita si de o minuta semnata, atunci intalnirea nu mai este informala. Ci s-a formalizat de-a dreptul. Ceea ce inseamna ca opinia publica trebuie sa aiba acces la toate detaliile. Si asta chiar daca cele scrise pe document sunt absolut inofensive. Chiar daca presedintele demis politic si primul-ministru, inca nenumit la acea data, au compus o simpla reteta de cozonac. Ea tot trebuia facuta imediat publica. Pentru ca, pana la urma, si cozonacul, daca nu e bine preparat, poate deveni nociv pentru cetatenii care te-au votat sau nu te-au votat. Iar daca una dintre parti, adica Traian Basescu, devoaleaza intalnirea si documentul, atunci cealalta parte, respectiv USL, prin Victor Ponta, ar trebui sa aiba mainile dezlegate.

Prin urmare, prima samanta a raului care ameninta arhitectura politica viitoare este insasi intalnirea de taina, urmata de un document scris, semnat, deci asumat si de o devoalare a sa, facuta doar de una dintre parti. A doua samanta a raului poate fi documentul in sine, chiar daca este o simpla reteta de cozonac. Pentru ca sunt retete si retete. Iar unele pot fi otravitoare. Daca, Doamne fereste, Ponta s-a angajat, prin respectiva minuta, sa-l lase pe Basescu acolo unde e pana la expirarea mandatului, indiferent de ce trasnai ar mai face acesta? Ar fi o intelegere peste capul romanilor si impotriva majoritatii acestora. Daca, Doamne fereste, in minuta sunt prevazute norme ale viitoarei Constitutii? Ar fi si extrem de periculos si ilegal, intrucat Legea fundamentala este expresia vointei romanilor, in baza unui referendum, si nicidecum un aranjament intre doi oameni politici. Si ar fi ilegal pentru ca Presedintele, prin Constitutia in vigoare, nu are absolut nicio atributie care sa-i permita sa devina initiator al vreunei legi, daramite a unei legi fundamentale.

A treia samanta a raului poate fi chiar si un angajament asumat de Victor Ponta, in sensul fidelitatii viitorului Guvern in raport cu partenerii nostri euro-atlantici. Ar fi o gafa monumentala. Pentru ca ar insemna implicit o recunoastere a unui neadevar. A unei atitudini inverse adoptate de USL. Ce nevoie ar fi de o minuta, cand, chiar prin programul de guvernare USL, parteneriatele noastre sunt nu numai consacrate, ci chiar intarite? Dar asta i-ar da un ascendent lui Basescu, infatisandu-l in postura de pitic bun.

A patra samanta a raului poate fi legata de prezenta conditionata a UDMR in structurile viitorului Guvern. Dar ar fi o samanta mult mai putin rea decat prezenta in Guvern a unor romani nevrednici. Mai sunt si alte seminte ale raului, la care ma voi referi in demersurile viitoare. Important e ca principalii actori politici sa stie inca de acum ca, daca proiectul USL va esua, originea acestei drame se afla chiar in actele si faptele savarsite de ei in decembrie 2012.

Victor Ciutacu:

Cuvântul de oroare

Premierul în exerciţiu şi preşedintele Senatului, însoţiţi de secretarul general al celui mai mare politic, se întâlnesc informal cu preşedintele României. Noaptea, pe fulgerătură, într-o semiclandestinitate jenantă, câştigătorii alegerilor se prezintă disciplinaţi la chemarea marelui învins, creatorul regimului care le-a constituit obiect exclusiv de campanie electorală. Şi asta deşi Constituţia-l obligă să-i cheme, transparent, la consultări. Totu-i atât de confidenţial, încât presa află în mai puţin de două zile despre negocierile nocturne. Laolaltă cu informaţia potrivit căreia aparent ireconciliabilele părţi au pus pe hârtie în cadrul marii furişări şi-un soi de legământ de veselă convieţuire.

Oamenii de bună credinţă care i-au votat pe autointitulaţii intransigenţi se freacă la ochi stupefiaţi. La nici o săptămână de la scrutin, promisa dreptate până la capăt pare a se răsfira ca nisipul printre degete. Cei pe care i-au mandatat să-i reprezinte arată ca nişte oameni dispuşi la aproape orice compromis pentru a pune mâna pe putere. Trădare e cuvântul care se aude peste tot. În faţa revoltei şi a dezamăgirii publice, drumeţii de noapte fac pe principialii şi anunţă semeţi, la televizor, că ei au caracter, bună creştere şi nu dau din casă. Că-i treaba lor ce-au discutat cu omul-regim. Şi a noastră să-i credem că totul e-n numele interesului naţional, nicicum al vreunei dorinţe de parvenire politică. Transparenţii şi amabili de odinioară, degrabă ameninţători cu suspendarea preşedintelui dacă mişcă-n front, au căpătat, în doar câteva zile, o aroganţă sfidătoare. Tupeul e ieşit din comun. Găsesc justificări pentru orice, se oţărăsc la lume, descoperă duşmani în ziariştii care i-au dus în spate până la urne, joacă prost rolul neînţeleşilor.

Sunt gata să bată palma şi cu udemeriştii. Brusc, complicii tuturor ororilor băsiste (tăierile de venituri, concedierile-n masă, închiderea spitalelor) au redevenit frecventabili. Toleranţa faţă de minorităţi şi respectarea cuvântului dat sunt aşa-zisele argumente fluturate-n vânt. De parcă scrie undeva că maghiarii trebuie să fie musai în guvern ca să nu se simtă persecutaţi. De cuvântul de onoare dat electoratului care i-a votat nu pare a-şi mai aminti nimeni. Onoarea s-a transformat în oroare. Lumea, care i-a votat într-o majoritate covârşitoare, să n-aibă nevoie să se alieze cu nimeni, e luată iar de proastă. Din ciclul “nu ştie ţăranul ce e şofranul“, noi, cei 67%, trebuie să luăm totul ca pe un dat. Rolul nostru – al celor sătui până peste cap de aroganţa, tupeul, autoritarismul şi abuzurile băsiste – s-a încheiat. Şi pesemne că trebuie să facem ciocu’ mic, că-s ei la putere acum. N-o să aibă plăcerea asta…

Pomana pisicului pe drumul Pekinului

Tensiunea politică s-a risipit. Începută astă vară, lovitura de stat care a speriat Europa cu apă caldă la bloc a reuşit prin votul poporului suveran. În crucea nopţii, pe-o linişte de nu se auzea nici cucuveaua palatului, plagiatorul mitoman a căpătat încrederea tiranului. S-a băut aldămaşul coabitării, s-a înghiţit pisicu’ şi s-a făcut dreptate până la capăt. Dacă tot au luat dealu-n piept pe-o ninsoare de nu vedeai picior de doctor pe la televizor, au pus oamenii tocmeala şi pe hârtie, să rămână mărturie scrisă pentru manualele alternative de istorie. Dar nu ne arată papirusul, că-s de onoare şi n-ar vrea să risipească vraja.

Cum s-a terminat campania electorală, un pic înaintea sfârşitului lumii, România a devenit puternică. Ştiau ei mayaşii ce ştiau, dar n-au vrut să ne spună, că ne-o luam în cap. Majoritatea iraţională şi abuzivă a călcat pe gât fragila opoziţie. Şi-a impus dictatura. Bruxelles-ul e departe, Washington-ul nici nu se zăreşte, Curtea Constituţională stă ascunsă pe facebook. Drumul către Pekin, pe relaţia Moscova, e larg deschis şi curăţat de nămeţi. Prin voia Divinului, ţărişoara are deja un (aproape) premier. Care-i tot plagiatorul antieuropean şi antiamerican de până acum, probabil în numele continuităţii deciziilor iresponsabile şi-n lumina falimentului economic. Conform consecventului care a organizat consultarea-n grup organizat şi a semnat decretul de nominalizare, soarta ne stă între copitele unui porc imatur, care, când nu ia banii înainte, face ca o maimuţică.

Concordia de partid şi de stat încă nu-i supremă. Mai lipsesc vreo câteva căpăţâni din tablou, dar se lucrează intens la asta. Baronetu-i de cu dimineaţă-n satu’ cu miniştri. S-a desantat în regim de urgenţă. Pentru că fiecare nobil de provincie are câte un premiant de rezolvat şi tortu-i cam mic. Plus că-i nevoie şi de expertiza maghiară pentru stabilitate. Dacă nici udemereii nu ştiu să-nchidă spitale şi să-şi renoveze apartamentele pe banii statului, chiar nu mai ştie nimeni. În definitiv, chiar şi fondatorul SMURD aduce a ungur rătăcit prin Regat, că-i de pământ din Târgu Mureş. Odată rezolvată problema euro-asiatică, ne mai rămân de închis parteneriatul strategic şi cazul NATO, că doar n-a jucat Gittenstein ‘geaba vârf de atac în meciul de retragere. Iar omul providenţial, alesul, e-n block-start. Plecat olecuţă din garnizoană cu interesul naţional (să ţină anticriza pe umerii-i herculeeni) şi revenit spăşit la picioarele finului nedrept renegat odinioară, generalul de la Kaufland asudă-n tranşee. A consolidat stânga politică şi acum s-ar întoarce la hectarele libere de sarcini ale oştirii, da’ stă-n uşă Moş Teacă. E nevoie de-un hei-rup, dar ce nu fac înaltele conştiinţe pentru binele naţiei?

Important e că reforma statului continuă. Şi că, într-o ţară proaspăt modernizată, se va desfiinţa prin referendum pomana porcului. E vremea pisicului…

P.S.Anul Mâţei începe fără udemerişti la Palatul Victoria. E prima decizie raţională.

UPDATE:

Lucian Avramescu: Într-o oră, Ponta 2 a devenit Boc 7

Primesc, pe mormanul meu de cenușă și moloz, telefoane de la prieteni sau oameni care țin la scrisul meu. Mai toți mă încurajează după incendiul de acum trei zile. Un pensionar din Ploiești, căruia îi știu doar numele și care mă sună uneori, trece peste necazul meu și mă întreabă de ce s-a predat Ponta. Incendiul casei mele a fost până la urmă stins. Cum stingem marele incendiu care se prefigurează peste România? Cum să semnezi o înțelegere cu dracul când nu era nevoie, nici măcar pentru a trece puntea? Băsescu era terminat, a făcut o campanie deșănțată până în ultima zi pentru PDL (ARD), l-a porcăit pe Ponta în fel și chip, anunțând poporul că nu-l va pune în veci premier, doar, doar va scădea sub 50 la sută procentul USL, dar a fost zdrobit la vot. Poporul a votat cu îndârjire, cu ură, cu speranța că vom scăpa de Băsescu, numele de cod al nenorocirii abătute de mulți ani peste România. USL a fost votată ca alianță împotriva lui Băsescu și nu pentru proiectele ei geniale sau pentru că sunt Adoniși liderii ei. 80 la sută din cetățenii țării nu-l mai vor, nu-l mai suportă.

De ce a făcut Ponta asta? Nu-i era destul votul nostru? Ce să răspund? Pun și eu aceleași întrebări și mă las cutremurat de aceleași nedumeriri. Rămâi perplex. Cetățeanul Băsescu, instalat ilegitim la Cotroceni, a câștigat din nou. Ponta, învingător prin votul popular, s-a predat necondiționat în mâna învinsului. Cel care spunea cu o săptămână în urmă că între el și Băsescu nu e cale de împăcare și toți așteptam ca, după imensele încălcări ale Constituției în campania dusă de Băsescu împotriva voinței poporului român, să fie urgent trimis acasă, dă mâna cu satrapul care e la pământ. Tratat de nonbeligeranță cu un mort? De ce ți-a fost frică de adversarul înfrânt, Ponta?

Am muncit pentru tine și USL în toți acești ani fără să vă cer nimic, decât să fiți cinstiți față de poporul român. Poporul român nu-l mai vrea pe Băsescu. Tu, voi l-ați reînviat, sacrificând milioane de oameni. Feriți-vă de ura celor trădați! Ai câștigat pacea cu Băsescu, dar ți-ai pierdut, cu nesăbuință, încrederea multora din cei care te-au adus aici.

Ține minte, fiindcă îl știu mai bine decât tine pe Băsescu. Vin luni grele, un an de coșmar. Băsescu te va călca în picioare, tot răul îți va fi vărsat în cap, iar poporul nu va mai fi lângă tine. A meritat să iscălești o idioțenie cu care să se fâțâie prin fața liderilor europeni? Ăia de acolo se lămuriseră că poporul nu-l mai vrea, că în vară n-a fost nici-o lovitură de stat, că au fost mințiți. Băsescu era tratat deja ca un gunoi. De ce a fost nevoie să-l lustruiești? Ai căzut în capcană. Hârtia nu-ți va aduce ție liniște. Liniștea e a lui Băsescu, lăsat să pună dinamită și să te arunce în aer când te aștepți mai puțin. Nimeni, niciodată n-a putut să aibă o înțelegere cu Băsescu. Îmi pare rău pentru tine. Ți-ai dorit prea mult să fii prim ministru și riști să ajungi – operațiunea a început – un Boc din seria de boci, de care arendașul din Deal se va putea debarasa oricând, având sub stăpânire mai departe instituțiile împănate cu slugi. Ai făcut un schimb păgubos – ai dat votanți și ai luat râsul sardonic al lui Băsescu.

Petre Calapodescu: Ponta, între compromis şi compromitere

Politica e definită adesea ca fiind arta compromisului. Adică nevoia de a armoniza interese divergente, de a ceda pentru a primi. De vreo zece zile (asta, doar cât a ieşit la suprafaţă), tânărul premier al României pare a merge pe sârmă, într-un echilbru precar între compromis şi compromitere. A fost mai întâi pripeala cu care a vrut să impună cooptarea la guvernare a UDMR, care a fost expulzată de un electorat furios. Ponta a fost nevoit să facă pasul înapoi, recunoscând strepezit că s-a aşezat contra curentului popular, a mass-media şi chiar a partenerilor din USL. Argumentele sale că a dorit doar pacea politică şi bunăvoinţa PPE nu rezistă, dacă preţul era dispreţuirea voinţei electoratului.

Mai ciudat, însă, rămâne episodul vizitei în miez de noapte la palatul unde Băsescu vrea să aibă garanţia că va rămâne încă doi ani. Este din ce în ce mai clar că, în timp ce Crin Antonescu n-a fost deloc încântat de această convocare (încă ceţoasă, dar detaliile deloc onorabile continuă să apară), iar Daniel Constantin nici nu a fost invitat, Victor Ponta a agreat-o. Ba a mers până acolo, încât a semnat, împreună cu Băsescu, un document aberant, prin care “părţile contractante” se angajează să respecte Constituţia, legile şi instituţiile statului, fiind strecurată parşiv (şi nulă de drept, cum bine remarcă Sorin Roşca Stănescu) transferarea atribuţiilor de politică externă în portofoliul prezidenţial. Deşi ea face parte din programul Guvenului aprobat de Parlament, preşedintele având doar rol de reprezentare. A doua zi chiar, Băsescu, printr-un gest absolut neprotocolar, trăgea de mânecă lideri ai UE, înmânându-le copii ale ciudatului înscris. Prin care lasă impresia, poate că aşa şi stau lucrurile, că l-a supus pe Ponta, iar el îşi cauţionează rămânerea la Cotroceni. De unde va continua să tragă sforile: asta a făcut timp de opt ani, asta va face în continuare.

Nu avem de unde şti cu ce promisiuni l-a îmbrobodit Băsescu pe Ponta, cel care îşi asumă riscul ca, în loc de un compromis politic, să aibă parte de compromiterea sa şi a USL. Cu desemnarea ca premier, în nici un caz, era obligat să o facă, altminteri îl păştea suspendarea imediată. Atunci? Îşi imaginează Victor Ponta că va putea avea o autentică şi corectă coabitare cu Băsescu? Că va avea în acesta un real partener? Să-i întrebe pe Tăriceanu şi chiar pe Boc şi MRU cât de generos, onest şi loial e Băsescu. Aceste mişmaşuri, aceste pertractări nocturne nu sunt categoric de natură să fie acceptate de electoratul care a înmânat USL-ului 67% din mandate tocmai spre a putea guverna în afara presiunilor sau şantajului controcenist. Dimpotrivă, ele se potrivesc foarte bine cu diversiunile şi mânăriile lui Băsescu în ofensiva de a sparge USL, de a isca şi accentua disensiuni între Ponta şi Antonescu, acesta din urmă fiind un adversar convins al concesiilor păgubitoare făcute unui preşedinte dovedit ca abuziv.

Stângăciile lui Ponta pot avea consecinţe nefaste pentru o construcţie politică în care populaţia a crezut şi trebuie lămurite cât mai grabnic. Nu este exclus ca Victor Ponta, “cârlan” fiind încă, să fi dorit să pască iarba şi de pe alte pajişti. Fără să-şi de seama că acolo e lupul alfa. Care, îl contrazic pe Adrian Năstase, n-a înnebunit. Ci stă, împreună cu haita care i-a mai rămas, la pândă.

Robert Veress: Povestea porcului

[…] Așadar, copii, când spunem că înghițim porcul, spunem că facem ceva nedemn sau că suntem umiliți. Împreună cu Traian Băsescu au înghițit porcul și Victor Ponta și partenerul său politic, Crin Antonescu. Cei doi au ascultat chemarea lui Traian Băsescu și l-au vizitat acolo unde a cerut el, la Palatul Cotroceni, semnând un pact care să fie pe placul liderilor Uniunii Europene. Astfel, ei au trădat încrederea celor care îi votaseră cu speranța că vor face tot ce le va sta în putere pentru a-i scăpa de Traian Băsescu cel Tiran. Ulterior, USL, formațiunea lui Ponta și Antonescu au constituit un Guvern a cărui componență a transmis clar, de la bun început, că misiunea lui este de a produce bani pentru partid, nu pentru țară. Prin urmare, am cam înghițit porcul cu toții și nu ne-a căzut deloc bine. Vedeți doar unde am ajuns – cum se trăiește azi și cum se trăia cu optsprezece ani în urmă! […]

La noi în ţară oamenii aleg. Bine, prost, nu contează. Aleg ca mai toţi europenii o chestie călduţă de centru care apoi mimează în fel şi chip consternarea în faţa crizei. După ce aleg au diverse reguli pentru desemnarea guvernului. Cu controversă interpretări. Nimic deosebit. Între timp însă tot apar paşi intermediari între vot şi desemnarea propriu-zisă.

Să repetăm paşii. 9 decembrie. Votul e mai clar ca oricînd în ultimii 20 de ani. Şi totuşi nu e nimeni sigur de nimic. Pentru că trebuie luate nişte semnături, aprobări. Aşa că Victor Ponta semnează pe 12 februarie, în prezenţa lui Antonescu şi Dragnea, o hîrţoagă neprevăzută de nimeni şi nimic în care se arată dispus să coabiteze cu Traian Băsescu. Iar preşedintele o duce la liderii europeni. Ca şi cum ultimele alegeri ar fi fost despre cum se înţelege el cu Ponta. Asta arată o gîndire complet nedemocratică doar? Nu, arată un servilism agresiv care se transformă spre bucuria unor autorităţi europene în “proceduri”.

Ulterior, purtatorul de cuvant a revenit cu precizarea: “Era acordul de coabitare dintre Ponta si Basescu” (“It was thé cohabitation agreement btw ponta and Basescu”).Victor Ponta a precizat ca a decis alaturi de Crin Antonescu si de Liviu Dragnea ca, decat sa arunce iar tara intr-o criza politica, care ar fi dat un semnal de instabilitate, este mai bine sa semneze un astfel de document care sa arate ca presedintele si premierul “pot sta la o masa”. “Orgoliul meu a fost mult mai putin important.” (…)

Primul ministru desemnat a sustinut ca “a suferit foarte mult” in vara, la suspendarea presedintelui Basescu, cand partenerii europeni ii reprosau lui acest lucru, iar el explica faptul ca Parlamentul a demarat aceasta procedura.

Intrebat cine a conceput acest document, Victor Ponta a spus “o sa imi scriu memoriile”. (sursa)

Am mai spus-o, doar cei care n-au citit vreodată blogul ăsta m-ar putea bănui de vreo fărîmă de naţionalism. Ce subliniez e doar că zilele astea s-a exersat un mecanism democratic pentru periferici. Perifericii europeni aleg şi nimic nu e sigur apoi. Ce tot vorbim de constituţie, de stat de drept. Premierul a vrut pace, dar a făcut o pace cînd putea să forţeze un tip precum TB să accepte lucrurile aşa cum sînt. Înghiţirea şantajului, “înghiţirea porcului” a comis-o Ponta în secret înainte s-o facă Băsescu în public. Acest preşedinte îşi cumpără legitimitate foarte scump, din ce în ce mai scump. Mai mult, se pare că avem acum un premier care la numai 40 de ani poartă deja adînci “traume europene” şi care “suferă foarte mult”. Şantajul poate continua.

Traian Băsescu şi-a pierdut limita, radarul. “Preşedintele jucător” joacă tot ce prinde, tot ce mai găseşte. Victor Ponta a pus pacea în faţă şi a vrut s-o obţină prin semnătură şi nu printr-o ultimă confruntare în care era deja învingător. În care dintre filmele cu “statul de drept” sîntem? În măreţul teatru al votului democratic au început să se vadă schele, julituri din decor, maşinişti, senvişuri neterminate.

Nota noastra:

Este inexplicabil de ce Ponta si Antonescu au mers la “intalnirea informala” cu Traian Basescu si primul a mai si semnat un “pact de coabitare” cu cel care-l facuse porc si mitoman in urma cu numai o saptamana.

La modul cel mai evident cu putinta, reiesind inclusiv din prestatiile tot mai penibile ale presedintelui, sufocat de un vot urias pro-USL si anti-Basescu, lipsit pana si de sprijinul european dupa ce Barroso recunostea, practic, victoria adversarilor sai in alegeri, cel care avea nevoie de acest pact era Traian Basescu. Pentru ca el se afla in situatia disperata atat de a-si justifica “inghitirea porcului” cat si de a-si securiza scaunul in eventualitatea unei demiteri/suspendari. Ponta & Antonescu nu doar ca nu aveau nevoie de asa ceva, ci intalnirea, sub forma aceasta conspirativa, mirosind a blat, si semnarea pactului in sine ii vulnerabilizeaza, le “tradeaza” o dispozitie de compromitere (si nu de compromis).

Poate ca se intampla cu Ponta ceea ce s-a intamplat cand a fost numit MRU premier. Sau poate ca vrea atat de mult sa fie premier, incat e dispus sa inghita el, mai intai, absolut orice pentru a-si trai visul. Oare il vor trezi din acest vis ranjetele si icnetele de cosmar ale presedintelui Traian Basescu, atunci cand acesta isi va relua rolul de principal agent al “reformarii si modernizarii” statului? Pana atunci, Ponta isi traieste, se pare, visul, vorbeste despre penibila scena a “consultarilor” umilitoare de la Cotroceni ca fiind “civilizata”, normala, este prezentat de propaganda basista drept liderul USL-ist care, spre deosebire de Antonescu, are sansa sa invete sa fie “european“, iar unii chiar ii fac punctajul variantelor guvernului sau “cu sau fara PNL.”

Daca intr-o astfel de situatie unde, totusi, elementul personal, animozitatile intre politicieni, au fost atat de mari, “opozitionistii” regimului Basescu si, mai ales, Ponta, au dat dovada de o asemenea maleabilitate, la ce sa ne asteptam cand va veni vorba despre temele mari, importante, care vor afecta societatea? Cand va bate UE si FMI cu pumnul in masa, via Basescu, cerand alte sacrificii sociale? Nu se juruia Ponta, mai deunazi, ca nu poate exista coabitare cu cineva care-ti infige cutitul in spate? Dar, la primul semnal, iacata, a dat fuga la Cotroceni si a semnat Pactul. Pentru ca imediat sa fie dat de gol de acelasi Basescu in scena grotesca a hartiilor fluturate unor lideri europeni la “fotografia de familie” de la Bruxelles.

Pana la urma, intrebarea care ramane este: CARE-I PRETUL COABITARII? Pentru ca e o intrebare ce ne priveste pe toti… 

Legaturi:


Categorii

1. DIVERSE, Alegeri in Romania, America, Articolele saptamanii, Razboiul impotriva Romaniei, Sergiu Andon, Tradatori si lichele, Video

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

15 Commentarii la “[update] – PACTUL DE COABITARE – Intalnirea secreta de noapte USL-BASESCU: “Pupat toți piața endependenți…”. Inca o TRADARE A LUI PONTA, inca un vot popular VANDUT printr-un BLAT “EURO-ATLANTIC”? (video)

 1. Premierul a fost “resapat”.

 2. Nu-mi pot stapani un zambet, dar, din pacate, e unul amar. Chiar si in momente de deriva (sau poate tocmai atunci), Basescu revine cu obstinatie la aceleasi solutii. Una dintre ele (si cea folosita cel mai des in situatii critice pentru el) este semnarea unui act/acord. Acel acord are rolul de a-l consfinti drept aparator al unor nobile idealuri si, in cazul unui esec, sa-i ofere posibilitatea de a da vina (juridic-penal?) pe cineva. In trecut, astfel de acorduri, incheiate cu puteri externe, aveau rolul de a-i oferi acoperire in fata romanilor. Problema e ca, daca ajungi sa ai nevoie de marcat in scris lucruri aparent evidente si de bun simt, undeva e o problema. Presupun ca si aceast acord cuprinde, in mare parte, principii generoase si bune, DAR si asumarea unor tabere si po

 3. (continuare, scuze pentru taierea comentariului in doua, simpla eroare de tastare)

  (…) si poate chiar a unui program (in special pe plan extern). Si astfel, printr-un simplu gest, l-a livrat pe Ponta (si, cu el, tot USL-ul) puterilor externe, iar el a punctat (din nou) la capitolul ‘sprijin al statului de drept’ (=obedienta fata de Bruxelles), iar Ponta risca sa fie compromis in fata romanilor care au votat USL. E foarte ingrijorator, intr-adevar, ca Ponta a acceptat acest joc murdar, mai ales ca nu era nevoie s-o faca. Basescu a primit un respiro tocmai cand era la pamant, numarat. Tehnica e, evident, securistica. Pana la urma chiar daca documentul ar fi nevinovat, ar fi fost o victorie pentru el sa obtina semnatura lui Ponta alaturi de a sa intr-un asa moment. Dar sunt convins ca textul acordului nu e nevinovat si va deveni munitie numai buna de a fi folosita de Bruxelles, SUA si altii pe viitor.

 4. Nu trebuie sa vi se para incredibil ca Ponta a semnat acel act de coabitare cu Basescu. Pentru ca, de fapt, ei acolo la varf sunt mana in mana! Restul e campanie electorala ieftina, circ pentru prosti! Perdea de fum sa nu se vada cand dau marile tunuri (gen hotarari de Guvern ciudate luate peste noapte, etc.).
  Aici nu e ca in filmele americane cu bad boys si good boys.
  Chiar credeti ca la ce mize uriase se joaca in Europa de azi papusarii isi permit sa piarda sau macar sa riste? Nu, domnilor!Realitatea este ca, indiferent cu oricine ai vota, tot pe ei ii alegi!
  Si asta-i!
  De asta nu mai exista solutie lumeasca pentru calvarul pe care il traim.
  Doamne ajuta!

 5. @ Dumitru:

  E un pic cam reductionista perspectiva asta, dupa mintea noastra proasta. Cu certitudine nu e loc de “speranta de mai bine” sau de ivirea vreunei lumini din partea politicienilor, insa daca asteptarile de bine sunt nejustificate, totusi chiar e valabil dictonul “se poate si mai rau”

 6. Despre “inghitirea porcului” de catre presedintele Romaniei, nu pot decat sa sper ca acesta nu a fost infectat cu Trichinella Spiralis.
  Si apropo de Trichinella, cred ca dl Robert Veress se cam inseala cand afirma ca “am cam înghițit porcul cu toții”. Parerea mea este ca ne-am procopsit cu ceva, paraziti,(organisme care traiesc si se hranesc pe seama altui organism, careia ii provoaca adesea daune, boli sau chiar moartea)tenii, oxiuri, pe langa limbricul (cel mai mare vierme intestinal) pe care il aveam deja.
  Simptomele sunt clare: stari de greata (la unii) oboseala si somnolenta (la majoritatea), mancarimi anale (se stiu ei, cei care n-au astampar), eliminarea parazitilor cu materia fecala (mai rar, dar se intampla).
  Cred ca aceasta napasta ni se trage de la consumul de apa si alimente contaminate (vezi Monsato), dar si de la consumul de carne cruda (mare atentie la cleveteala, ca de-aci se ajunge si la “a manca din carnea fratelui tau”). Contaminarea poate surveni si in urma vizitelor in zone ale lumii deja contaminate.
  Slava Domnului, tratamentul nu este costisitor. Inca se mai poate fara reteta electronica sa cumparam furazolidon, tinidazol si inca vreo doua, dar este bun si usturoiul (parca ii facea unul reclama si impotriva strigoilor).
  Impotriva contaminarii medicii (cei ramasi in tara) recomanda spalarea frecventa a mainilor (o mana spala pe cealalta), si a se evita mergerea prin iarba descult (cei porniti de la firul ierbii sunt contaminati din start).

  Acum, serios vorbind, daca eram in locul lui Basescu nici nu-i invitam la Cotroceni, ci in celebrul garaj. Asta asa, ca sa vada cat sunt de mici la suflet si la caracter.

 7. “Cu certitudine nu e loc de “speranta de mai bine” sau de ivirea vreunei lumini din partea politicienilor,… totusi chiar e valabil dictonul “se poate si mai rau”…”
  Sunt de acord cu o corectie: certitudine si la ideea de sfirsit, sigur va fi mai rau. Avem parte de raul din vremea comunistilor(dar fara resursele ramase de atunci si furate…pardon privatizate azi) plus “raul necunoscut inca” ce vine dela (S)UE/SUA. Atunci era democratie socialista si toti alesii implementau politica partidului unic; azi avem democratie europeana si alesii implementeaza politica partenerilor unici (S)UE/SUA. Azi exista mecanisme si recomandari de guvernare(impuse de dusmanii romanilor) prin care politica partenerilor unici este implementata indiferent de vointa alegatorilor. Inainte partenerul unic era clar URSS, azi partenerul unic este o jumatate clara (SUA) si o alta jumatate ascunsa, (S)UE.

 8. „Iar ei nicidecum la un cuvântu nu sta, ci unile zicea și altele făcea, altile făgăduia și altele răsufla”.
  „Întru care în deșertu nădăjduia, că nemții nicicum după a lor nebunie nu umbla, ci numai folosul lor și trebile lor căuta și cum vor lua”.
  „Multe stricăciuni și lucruri fără de cale au făcut, om trufaș și lacom cum mai sus s-au zis, și fără de socoteală fiind”.
  „Văzând silnica faptă a nemților ce pusese înainte, care era începătură de stingerea țării, însă nu den singură voie și socoteala nemților acelea veniia, ci cum mai sus s-au zis, den demnarea și pornirea hiclenilor și vînzătorilor țării”.
  „Acolo și groful unguresc să afla, căruia, Împărățiia Turcului, domniia Ardealului dedese, carele și împreunare cu domnul pohtind a avea, o dată și de doao ori viind, s-au împreunat și s-au ospătat”.
  „Și făcându-se primire cu cinste, în zavistie vrăjmașul adevărului l-au adus, și cu tot feliul de vrăjmașie asupra țării s-au întorsu, nesocotindu-și ticălosul binele și folosul casii și al capului lui, ci cu minte cuvântul carele zice că zavistia nu știe a alege cela ce iaste de folos”.
  „Făgăduindu-i nemții și îmbunându-l că ei nu vin pentru vreun rău sau stricăciune domniei sau țării, ci numai pentru zdrobirea vrăjmașilor, că ei pentru bine se luptă cu răul, și altele multe ca acestea zicea și scriia; și nici acele feliuri de amăgituri și de înșălăciuni prilistiia, că faptele și apucăturile lor nu răspundea ziselor”.
  „Iar nemții ajungea țara den munte până în rîu cu prada și jaful, și spărgea pimnițile de mînca și bea, și risipiia și strica tot, dezbrăca oamenii unde găsiia și alte multe răutăți făcea”.
  „Unii boieri se rătăcea după ale vremii curgeri. Atuncea dar toți alalți la mare turburare și întristare se afla, văzând că pridedise nemții țara, cu povățuirea și îndemnarea hiclenilor și vânzătorilor de țară, care era și veniia să apuce și scaunul. Pentru care vestire nici unul den cîți era iubitori de pământul său și ticniți, și drepți la inimă, nu era fără de lacrimi și jale”.
  „Deci măcar că ceririle lor era țării și domniei cu greutate mare nesuferită și peste toată putința, iar nu putea într-alt chip să fie făr cît lucrul acesta la o cale să-l puie: ca țara să nu să calce peste tot de dînșii, alta: ca să să mai lungească vremea trecînd așa, pînă Dumnezeu altu mijloc de mîntuință lor va arăta și va da”.
  „Fiind și ciumă pre acele vremi în tîrgu, săvai că despre istovul și contenirea ei era acestea toate, pentru nenumăratele păcatele noastre socotindu-le că veniia, nici un fel de rău văzîndu-să că lipsiia după acest ticălos de pămînt”, „într-această ticăloasă țară, și atîtea rele viind pre ea, ce alta să aștepta, fără istovul pustiirii ei”.

  Sunt citate din doar 10-12 pagini de cronică de acum 300 de ani, „pentru cele în cumplite viitoare răotăți și primejdii care pă ticălosul pămîntul acesta să vie era, cum în cea de apoi au venit, mai vîrtos din ficlenile lucruri, și îndemnări ale unora numai răi pămînteni, CARII ÎN SCURTĂ VREME DUPĂ ACEIA DEN DEPĂRTAREA LUI DUMNEZEU VREDNICĂ PLATĂ ȘI OSÎNDA ȘI-AU LUAT”.

 9. Sunt convins ca A Nastase l-a ales si promovat pe tanarul Ponta pentru ca era cel mai destept, frumos, cult si de viitor prim-ministru. S_a uitat asa prim’prejur si ce si_a zis: ia sa_l infiez io p’asta, ca pare mai de treaba.Mai e un ins, la fel de nevinovat, cu o traiectorie asemanatoare(chiar daca alearga pe niste turnante periferice si trage cu fumigene din toate pozitiile): la fel de tanarul, pe atunci, Gusa.

 10. Acest acord mi se pare o monstruozitate a lipsei de bun simţ, din partea celor implicaţi. Mă întreb oare ce or gândi diplomaţii noştri acreditaţi în ţările UE, văzându-l pe Băsescu plimbându-se cu hârtiile pe la întrunirile oficiale. Nu cred că în ultimii 25 de ani România a suferit vreo umilinţă mai mare la nivel de demnitate naţională. Pur şi simplu îţi vine să-ţi bagi picioarele în ţara asta şi să le-o laşi să se spele pe cap cu ea. Oare chiar nu mai ştie nimeni ce înseamnă politica adevărată printre politicienii noştri!

 11. “Tagma de profitori
  Nedemna de injuratura mea amara
  Luati-va banii si naravul
  Si pricopsiti o alta tara.

  Sarea din lacrimile noastre
  Ati fi vandut-o fara mila
  Si din castiguri v-ati fi luat
  In tari mai calde alta vila.

  Ce demoni vi se strecurara-n minte
  In inima si-n sange
  De radeti ca descreieratii
  Cand tara noastra toata plange?”
  (Tudor Gheorghe)

 12. Pingback: “ACORDUL DE COLABORARE” (coabitare) PONTA-BASESCU – documentul infam care consfinteste statutul de sluga de lumea a treia al Romaniei in Europa. PANA UNDE SE POATE INJOSI SI CAT POATE TRADA UN PREMIER DISPERAT DE PUTERE? - Razboi întru
 13. Pingback: Mircea Cosea despre semnificatia tradarilor lui Ponta pe tema procurorilor si a gazelor de sist: DE ACUM INAINTE NE PUTEM ASTEPTA LA ORICE. SUNTEM SI COLONIE POLITICA, NU DOAR ECONOMICA! - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
 14. Pingback: JOS MASCA, DOMNULE PONTA! JOCI PENTRU BASESCU! [video] - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare