Biserica Catolica din Franța MODIFICĂ formularele de BOTEZ: nici tată, nici mamă/ Sute de mii de francezi au protestat față de Legea Reproducerii Asistate pentru lesbiene/ AFR și Pro Vita București despre reflexele TOTALITARE ale primarului din Târgu Mureș/ Rezoluție defăimătoare a PE față de REFERENDUMUL din România. Reprezentanții „conservatorului” PMP au votat rezoluția

22-01-2020 12 minute Sublinieri

Gabriel Popa:

Nici tată, nici mamă. Formularele de botez franceze au fost aduse „în pas cu vremurile”

Francezii vor avea noi formulare de botez care se vor adapta la „noile realități sociale”. Aceste formulare nu vor mai menționa cuvintele „tată” și „mamă”.

O mică (nouă) revoluție are loc în Biserica Catolică din Franța, conform publicației „Valeurs” (link aici), care citează „Le Figaro”. Nerăbdătoare să se adapteze la „noile realități”, Conferința Episcopilor Francezi a recomandat adoptarea unor noi formulare de botez. Din aceste formulare vor dispărea cuvintele „mamă”, „tată”, „fiu” și „fiică”.  „Le Figaro” mai arată și că foarte probabil multe dioceze nu vor adopta cel puțin într-o primă instanță noile formulare „neutre de gen”.

Conform episcopului catolic Joseph de Metz-Noblat, din Lagres, motivarea introducerii acestor formulare ar fi aceea că „nu poți să tragi la răspundere copiii pentru situația părinților”, iar noile formulare ar reprezenta „o recunoaștere simplă a situației familiilor respective, fără să judecăm pe nimeni”. Episcopul a mai arătat că noile formulare nu sunt „deschise” doar față de cuplurile de același sex; și că trebuie să ne gândim și la situațiile când copilul ar avea un tutore legal.

Asociațiile LGBT din Franța au salutat cu mult entuziasm acest „mare pas înainte” făcut de Biserica Catolică. Însă unele dioceze au decis deja că vor continua să folosească vechile formulare de botez.

Știripentruviață:

„LIBERTATE, EGALITATE, PATERNITATE”: Toți copiii au un tată. Sute de mii de francezi cer oprirea legii reproducerii asistate pentru lesbiene

ACTUALIZARE. Organizatorii avansează cifra de 600.000 de participanți, confirmată de tally counter-ul instalat în Place de l’Opéra:

ȘTIREA INIȚIALĂ. La Manif pour tous, mișcarea pro-familie din Franța, a mobilizat duminică, 19 ianuarie, sute de mii de francezi pe străzile Parisului după ce Camera Deputaților a aprobat o lege care le va permite cuplurilor de lesbiene să aibă copii creați în eprubetă. Deși, pentru a „crea” copilul, materialul genetic al unui tată este indispensabil, legea va permite și ștergerea tatălui din actele de identitate.

Este, practic, vorba despre o refondare a conceptului de familie. Dacă și Senatul francez aprobă marți, 21 ianuarie, legea, aceasta va însemna că tatăl nu mai este indispensabil pentru definirea familiei.

Manifestarea de pe străzile Parisului a fost organizată de La Manif pour tous împreună cu alte 20 de asociații religioase și laice, printre care și La Voix des Sans Pères (Vocea Celor fără de Tată).

La Manif pour tous („Manifestația pentru toți”) s-a înființat în 2012 pentru a contesta legalizarea căsătoriei între persoane de același sex și are ca scop «respectarea interesului superior și a nevoilor elementare ale copilului, amenințate astăzi de reforme societale inspirate de ideologia de gen».

Mișcarea a scos în mod repetat câte un milion de francezi pe străzile Parisului în 2013, dar „căsătoria pentru toți” (eufemism egalitarist care desemnează „căsătoria între persoane de același sex”) a fost legiferată în Franța.

Extinderea reproducerii asistate pentru cuplurile homosexuale este consecința legii „căsătoriei pentru toți”, căci politicienii pretind că sunt discriminate cuplurile homosexuale, cărora nu li se permite să aibă o „familie”, chiar dacă de fapt natura însăși este cea care de fapt nu le permite.

La Manif pour tous spune că de fapt legea discriminează copiii, permițând crearea de orfani de tată prin lege, nu prin accident. Așadar, de la bun început, o categorie de copii sunt lipsiți de prezența tatălui în viața lor, o prezență formatoare care nu va putea fi suplinită de două femei.

Manifestanții se mai tem că, odată acceptată noua lege, se va deschide cutia Pandorei și se vor legifera gestația pentru terți, reproducerea asistată după moartea tatălui (cu material biologic congelat) și multe asemenea practici care transformă conceperea copilului într-un serviciu prestat pe foarte mulți bani și pentru persoane care-și doresc un copil ca pe o achiziție, nu ca pe rod al unei relații de iubire.

Presa de mainstream (RFI, de exemplu) pune accentul pe faptul că legea le va da posibilitatea femeilor singure să aibă copii și spune că manifestația a fost organizată de fundamentaliștii catolici.

Au fost remarcabile din nou organizarea impecabilă și lipsa incidentelor violente, mai ales într-o perioadă în care în Franța au loc confruntări dure de stradă din cauza reformei legii pensiilor.

Manifestările La Manif pour tous continuă marți și miercuri în fața Senatului francez, anunță pagina de Facebook La Manif pour tous.

Număr record de participanți la Marșul pentru viață Chicago 2020

Mii de susținători ai vieții au mărșăluit pe 11 ianuarie în Chicago și Denver pentru a susține dreptul la viață al copiilor nenăscuți. Cel mai mare Marș pentru viață din SUA va avea loc în 24 ianuarie, la Washington. Pentru a putea participa și la acesta, organizatorii din alte orașe aleg o dată apropiată dar diferită de cea a MFL. LA MFL participă sute de mii de persoane din toată America.

Marșul pentru viață din Chicago se organizează doar de câțiva ani, iar anul acesta a stabilit un record în ceea ce privește participarea, reunind peste 9.000 de oameni.

În România și Republica Moldova, Marșul pentru viață 2020 „Pentru viață. Pentru părinți. Pentru copii” se va desfășura în sâmbătă, 28 martie2020 în peste 700 de localități din România și Republica Moldova. Marșul pentru viață este cel mai important eveniment din cadrul Lunii pentru viață (1-31 martie), o lună plină de ateliere „Spune-mi o poveste pentru suflet”, proiecții de film, prezentări pro-viață și multe alte evenimente.

Alianța Familiilor din România:

Reflexele totalitare ale primarului din Târgu Mureș și obsesia statului-providență

Poziție comună Alianța Familiilor din România – PRO VITA (București) cu privire la declarațiile politice formulate de dl. Dorin Florea, primarul municipiului Târgu Mureș

De 3 decenii, conceptul de „drepturi ale copilului”, devenit unul major în dreptul internațional, își propune să tuteleze cu prioritate interesul superior al copilului, în orice decizii l-ar privi pe acesta. În practica instanțelor și instituțiilor însă, această noțiune, la fel ca toate noțiunile generale, ridică multiple dificultăți de interpretare.

Asemenea „dificultăți de interpretare” pare că întâmpină și domnul primar al municipiului Târgu Mureș, Dorin Florea: conform declarațiilor sale politice recente, copilul ar trebui protejat nu de sărăcie, ci de părinții săi săraci, prin decăderea din drepturi a acelor părinți care nu trec un test-grilă, standardizat la discreția autorității locale pe care Dorin Florea o prezidează. Vizate de această campanie sistematică și programatică sunt nu doar familiile care au deja copii, ci și cele care au intenția de a avea copii în viitor.

Apărătorii propunerilor lansate de dl. Florea vor invoca, fără doar și poate, multiplele cazuri de abuzuri ale părinților împotriva copiilor și nevoia lor de a fi apărați în fața violențelor de orice fel. Doar că prevederile deja existente în legislația penală și în legea specială sunt, în opinia noastră, suficiente, pentru că ele consideră decăderea din drepturi a părinților drept o situație de excepție și în niciun caz o regulă aplicată după un standard absurd, cum ar fi veniturile sau studiile părinților.

Într-adevăr, anumite comunități prezintă un risc accentuat sau major de sărăcie sau de excluziune socială. Pot acestea fi motive suficiente pentru o măsură atât de radicală? Și invers, sunt un loc de muncă ori o situație materială stabilă îndeajuns pentru ca doi adulți să primească un „certificat de reproducător”, așa cum și-ar dori Dorin Florea să elibereze? Nimic nu este mai nesigur astăzi decât un venit stabil. La fel, nu există nicio garanție că o diplomă de studii certifică altceva decât absolvirea unei școli. Caracterul, valorile morale sau aspirațiile nu se învață la școală, ci se deprind în familie.

Din păcate, nu doar domnul primar Florea este un susținător al extinderii abuzive a autorității statului-providență. La fel sunt și parlamentarii care în ultimii ani au reglementat prin lege obligativitatea grădiniței și instituția „avocatului copilului”, iar acum au în vedere o lege a vaccinării obligatorii. Toate au fost abil îmbrăcate în retorica „drepturilor copilului” și s-au făcut prin abuzarea autorității parentale, în răspăr cu rolul primordial pe care Constituția îl conferă acesteia.

Spre exemplu, expunerea de motive a proiectului legii privind avocatul copilului motivează necesitatea înființării acestei noi instituții astfel: „O autoritate independentă care să promoveze drepturile copilului, așa cum sunt definite prin lege, care să poată fi sesizată și cu încălcarea drepturilor copilului de către persoane private este imperios necesară”. Cine a descoperit „necesitatea imperioasă” nu e greu de ghicit. La fel, cine sunt aceste „persoane private”. Mai notăm și că acest nou „avocat” nu e cu mult diferit ca principii și organigramă de Avocatul Poporului, una din cele mai detestate, pentru ineficiența și lentoarea sa, instituții publice din România.

Întocmai ca și propunătorii „avocatului copilului”, domnul primar de la Târgu Mureș nu suflă un cuvânt despre o posibilă încălcare a drepturilor copilului chiar de către instituțiile publice: cum anume va reuși dl. Florea să-i salveze pe acei copii de sărăcie? Prin scoaterea din sânul familiei și închiderea lor în centre ale statului? Ale aceluiași stat care nu găsește în vistierie bani pentru majorarea alocației lunare de la 30 de euro la 60 de euro lunar, dar are suficienți pentru plata pensiilor speciale și pentru umflarea de la an la an a bugetului serviciilor secrete, ori pentru scutiri de taxe la companiile multinaționale! Cu greu putem concepe o măsură care să contravină mai flagrant scopului declarat.

Martin Guggenheim, profesor la New York University School of Law, avocat și expert în domeniul drepturilor copilului, punctează în cartea sa „What’s Wrong with Children’s Rights” câteva din consecințele multiplicării situațiilor în care lucrătorii serviciilor sociale din Statele Unite intervin în familiile considerate „sărace”:

„A intra coercitiv peste familii sărace doar pentru că acei copii sunt crescuți în sărăcie înseamnă jignirea și degradarea părinților. Lipsa de respect pe care statul o arată părinților săraci este teribil de distructivă pentru copii, cărora le este negată o nevoie importantă în dezvoltarea lor: de a crede și a se baza pe omnipotența părinților.”

„Astăzi, judecătorii, asistenții sociali și avocații decid cu cine trebuie să trăiască copiii, dacă trebuie să li se permită să aibă sau să continue relații cu anumiți adulți (…) Poate este adevărat că acești specialiști, spre deosebire de părinți, nu sunt în conflict de interese cu copilul al cărui viitor îl decid. Dar nici nu au vreun interes sau cunoaștere profundă și individuală a lor, pe care se bazează atât de mult drepturile parentale”.

Propunerea domnului primar Dorin Florea nu privilegiază, în opinia noastră, în niciun fel interesul copilului și nici nu-i acordă vreun drept de a-și lua soarta în mâini. Soarta copilului născut într-o familie săracă nu va fi decisă de el, ci tot de adulți – numai că aceștia vor fi nu părinții, ci funcționarii statului, într-o procedură impersonală și automată.

Ne este proaspăt în minte cazul familiei Bodnariu, care a provocat atâta emoție în opinia publică din România. Soții Bodnariu nu erau nici săraci, nici neșcoliți: erau creștini. Oricât de absurd ar părea, după bizarele criterii ale autorităților norvegiene, cele două situații sunt echivalente, iar motivația brutalei intervenții a funcționarilor Barnevernet a fost, evident, protejarea copilului și a drepturilor sale prin… întreruperea legăturii cu familia naturală! Asocierea domnului primar Florea cu sinistra Barnevernet poate fi făcută fără prea mari ezitări.

Înțelegem dificultatea sau chiar incapacitatea individului provenit din medii defavorizate de a gândi dincolo de limitele a ceea ce apreciază drept bine personal sau imediat. Nu este acceptabil însă ca sub acoperirea unui iluzoriu și lunecos „bine comun”, autoritatea publică să-și aroge, cu titlu de regulă, măsuri care ar trebui să fie (și sunt, deocamdată, conform cu legislația în vigoare) excepționale.

Privind, așa cum suntem mereu îndemnați, la țări cu democrație consolidată, vedem că drepturile funcționează cel mai bine atunci când ele stabilesc precis aria pe care statul NU o poate încălca și nu aceea pe care statul are obligația de a o controla. În ce o privește, familia trebuie să rămână inclusă în prima categorie.

Nu putem scăpa de sărăcie lichidând săracii

Încă mai alarmant decât intențiile manifeste ale primarului Dorin Florea sunt clarele sale simpatii eugenice. Camuflate abil, întrucât contravin flagrant legii românești dar și tratatelor internaționale, ele sunt evidente în aversiunea nedisimulată față de cei săraci, de cei ne-educați sau față de veșnicul „țap ispășitor” al tuturor problemelor din societate, etnia țigănească.

Istoria recentă ne trage de mânecă și nu ne permite să rămânem indiferenți la asemenea idei distructive.

În urmă cu aproape 2 secole, Thomas Malthus deplângea familiile mari ale săracilor și susținea că tendința acestora de a se reproduce în număr mai mare era într-o măsură importantă responsabilă de sărăcia lor. El recomanda abstinență și căsătorie târzie a celor săraci. Ideile malthusiene aveau să se regăsească în manifestul darwinist cu privire la „Originea speciilor” și, mai târziu, în fundamentele mișcării eugenice, dezvoltată în Europa spre finalul secolului XIX. Eugeniștii susțineau că multe dintre boli se datorează unor trăsături inferioare moștenite. Ca regulă generală, ei încurajau clasele mijlocii și superioare să aibă familii mari, în timp cei inapții – săracii, minoritățile, imigranții – trebuiau să se reproducă mai puțin.

De la teorie la practică, de la eliminarea lentă a celor inapți prin selecție naturală s-a trecut la uciderea programatică a celor inapți în doar câteva decenii: în Germania anilor 1920, Karl Binding și Alfred Hoche au publicat „Permisiunea distrugerii vieții nedemne de viață” („Die Freigabe der Vernichtung lebensunwerten Lebens”) în care introduceau conceptul de „drept la moarte”. Binding era un jurist proeminent, iar Hoche, profesor de psihiatrie, ambii membri ai elitei intelectuale germane. Devotați eticii utilitariste, de care se presupunea că ar beneficia societatea, autorii recomandau pur și simplu să fie lichidați fizic cei a căror viață era „lipsită de valoare”. Era, în viziunea lor, un act de „compasiune” și „eliberare de suferință”!

Ideologia fost adoptată de medicii germani, iar eutanasierea sistematică a început în anii 1930, cu copiii cu retard mintal și a continuat cu adulții invalizi, bolnavi mintal sau cu boli incurabile. Criteriile au fost ulterior extinse pentru a include adulții și copiii cu „comportament antisocial” și pe cei cu dizabilități minore. Impulsul programului eugenist îl constituia, ca întotdeauna, meschina contabilitate a bugetelor de venituri și cheltuieli (J. C. Willke, „Assisted Suicide and Eutanasia”), grija față de „banul public”. Ulterior, guvernul nazist a preluat programul, l-a extins și l-a dus la scara exterminaționistă pe care o cunoaștem, una fără precedent în istorie.

Binding și Hoche nu erau niște exaltați oarecare, ci savanți cu autoritate și preocupare față de economie și față de o societate sănătoasă. Ideile lor nu doar că n-au fost respinse, ci au fost adoptate de oameni de acțiune care le-au pus în practică.

Sunt „detalii” de reținut și de adus în atenția celor care obiectează că poziția exprimată de domnul primar Dorin Florea este doar o simplă declarație politică, probabil una rezultată dintr-un calcul electoral. Nu ne putem asuma riscul repetării unor pagini nefaste de istorie, mai ales într-o țară în care experiența totalitară este proaspătă în memoria colectivă și individuală.

Ca organizații întemeiate pe principiile și valorile morale creștine, Alianța Familiilor din România și PRO VITA (București) cer ca declarațiile primarului-medic Dorin Florea să fie sancționate la vot, iar transformarea lor în realitate să fie împiedicată.

PARLAMENTUL EUROPEAN ATACA MISCAREA PRO-FAMILIE DIN ROMANIA

Monitorizam îndeaproape ce se petrece în Parlamentul European încă dinainte ca România să fi intrat în Uniunea Europeană, în 2007. Ne-am format ca miscare profamilie in 2005. O observație constantă de atunci incoace este că PE demonizează cetățenii Uniunii Europene. În permanență. Ne împarte în categorii de cetățeni și demonizează și înfierează pe cei care nu subscriu ideologiei seculare și secularizante care domină gândirea dinlăuntrul Parlamentului European.

Denigrarea est europenilor

Est europenii tradiționali sunt etichetați ca fiind retrograzi, pe când occidentalii și cei care cred în „valorile” europene (de genul avort, perversiune sexuală, eutanasie, desființarea familiei și a căsătoriei naturale și înlocuirea lor cu familia socială și „echipă parentală”, ateism, evoluționism, confiscarea drepturilor parentale, eliminarea valorilor tradiționale) sunt etichetați ca fiind „progresiști”. Natural, cei din urmă sunt mai buni ca primii, care trăiesc în trecut, iar viitorul aparține „progresiștilor”.

Nu știm în ce măsura ați observat și voi, cititorii, acest lucru, ori daca vă irită, dar pe noi ne irită. Creștinii și valorile noastre sunt mereu marginalizate în rezoluțiile adoptate periodic de PE, rezoluții care, în marea lor majoritate, sunt inițiate de „minorități sexuale” ori de reprezentanții lor, de avortiști, de anti-creștini, de o elită politică care e în întregime înstrăinată de noi și de realitate. Găsim aceste rezoluții ofensatoare la adresa noastra ca cetățeni ai Uniunii Europene și o ofensă la adresa valorilor noastre creștine și a identității noastre creștine și tradiționale. Vreme de decenii, Parlamentul European s-a alipit de idolatria revoluției sexuale. Periodic, PE își reafirmă acest atașament prin declarații și rezoluții care vin în sprijinul „minorităților sexuale”. Rezoluțiile sunt, ca de obicei, distorsionate și fondate în mare parte pe informații neadevărate ori eronate.

Acțiunile anti-creștine și anti-valori ale PE se acumulează de la an la an și cu fiecare nouă rezoluție care e adoptată. În decembrie a venit și rândul mișcării pro-familie și pro-căsătorie din România pentru a fi demonizată de PE.

Atacul impotriva Romaniei

Pe 18 decembrie PE a adoptat o rezoluție care condamna Polonia pentru că un număr în creștere de municipalități poloneze se declara „LGBT free zones”, adică zone în care manifestările și propaganda homosexuală nu sunt permise. Rezolutia menționează și România, în mod special mișcarea pro-familie din România.

Paragraful „O” din rezoluție scrie următoarea minciună despre noi, cei 3,5 milioane de români care am votat pentru normalitate și normativitatea căsătoriei și familiei naturale în octombrie 2018: „discrimination and violence against LGBT people has taken multiple forms, with recent examples including homophobic statements in the campaign for a referendum on narrowing down the definition of family in Romania …” („discriminarea și violența împotriva persoanelor LGBT a luat forme multiple, exemple recente fiind comentarii homofobe în campania pentru referendumul de restrângere a definiției familiei în România”). [Link: https://www.europarl.europa.eu/…/parliament-strongly-condem…]

Nu ne amintim de nimeni din mișcarea pro-familie din România să fi făcut comentarii ori afirmații „homofobe” în contextul referendumului ori să fi comis acțiuni de violență la adresa homosexualilor. Dimpotrivă, elita politică a României, președintele României și dl Moraru de la Curtea Constituțională ne-au numit pe noi, oameni raționali și în toată firea, fanatici, retrograzi, oameni smintiți la minte.

PE se confruntă cu o mare problemă, aceea a credibilității. A fost fondat în 1979 pentru a combate „deficitul democratic” al Uniunii Europene. Din nefericire, PE a eșuat în încercarea de a fi un reprezentant democratic al tuturor cetățenilor Uniunii Europene. PE a ales să reprezinte un segment „progresist” (a se citi „minorități sexuale”) al populației Europei și să demonizeze oamenii de bună credință, de genul celor 3,5 de milioane de români care au votat la referendum.

Europarlamentarii romani voteaza impotriva noastra

Votul în sprijinul acestei rezoluții a fost zdrobitor: 463 la 107. Toate partidele politice din România au votat în sprijinul rezoluției și împotriva noastră, a României și a intereselor noastre valorice. Iată lista europarlamentarilor români care au sprijinit rezoluția, în ordinea în care ei apar în lista voturilor: Băsescu, Blaga, Bogdan, Bușoi, Mureșan, Nistor, Botoș, Cioloș, Ghinea, Pîslaru, Ștefănuță, Strugariu, Tudorache, Borzan, Nica și Tudose. Buda, Falcă, Marinescu, Motreanu și Ciuhodaru au votat împotrivă. Ulterior și-au modificat voturile și Blaga, Bogdan, Bușoi și Nistor. Fiii și fiicele lui Macron in Romania, adică europarlamentarii USR, au votat împotriva României și a noastră.

Ceea ce impune concluzia următoare: USR e consistent în pozițiile lui anti-române, anti-creștine și anti-tradiționale. A ajuns la 11% în sondajele de opinie, de la 22% la europarlamentare în mai anul trecut. Un semn bun, speram, spre eliminarea cât mai grabnică și totala a USR și a influenței lui de pe scena politică a României.

Parlamentul European atacă Polonia creștină

Rezolutia din 18 decembrie e intitulată Public discrimination and hate speech against LGBTI people, including LGBTI free zones (Discriminare publică și incitarea la ură împotriva persoanelor LGBTI, inclusiv zonele interzise LGBTI) [Link: https://www.europarl.europa.eu/…/parliament-strongly-condem…]

Anul trecut, peste 80 de municipalități din Polonia au adoptat ordonanțe care interzic manifestări de tipul LGBT și declară zonele respective zone ale valorilor familiei. Polonezii și-au exercitat autoritatea suverană pentru a-și proteja copiii, adolescenții și tinerii de îndoctrinarea LGBT. Pentru asta merită să fie apreciați, iar acțiunile lor imitate. Acțiunile lor au ajuns repede la urechile europarlamentarilor care, ca de obicei, au venit de partea comunităților LGBT, presupus „persecutate și discriminate”.

Cum indicam mai sus, Rezoluția a fost votată de majoritatea europarlamentarilor români și majoritatea dintre ei au votat împotriva Poloniei, o țară creștină și tradițională, la fel ca România. Toate partidele României reprezentate în PE au sprijinit Rezoluția: PMP, USR, PNL și PSD. Redam lista europarlamentarilor români care au sprijinit rezoluția sunt, în ordinea în care ei apar în lista voturilor: Băsescu, Blaga, Bogdan, Bușoi, Mureșan, Nistor, Botoș, Cioloș, Ghinea, Pâslaru, Ștefănuță, Strugariu, Tudorache, Borzan, Nica și Tudose.

Dragi români, aceștia sunt europarlamentarii pe care i-ați votat. Ați votat împotriva intereselor voastre și împotriva viitorului valoric al copiilor voștri. Consideram gestul României și al europarlamentarilor români unul rușinos. Polonia și România, polonezii și românii, sunt legați de legături de prietenie de mai multe secole. Am suferit din partea acelorași dușmani, dar ne-au legat sentimentele și valorile creștine și tradiționale în toată această perioadă de timp.
Atacul împotriva Poloniei nu este justificat. Este un atac la adresa suveranității Poloniei și a poporului polonez. E regretabil că în mai, anul trecut, mișcarea pro-familie din România nu a reușit să plaseze în PE niciun reprezentant pro-valori capabil să contracareze asaltul PE împotriva valorilor tradiționale.

Rezoluția este o dovadă în plus a ceea ce am afirmat în multe rânduri: nici un partid politic din România nu este autentic conservator. PMP s-a erijat la prezidențiale ca fiind un partid de dreapta. Voturile PMP privind rezoluția împotriva Poloniei, dar mai ales cel al dlui Băsescu, sunt o dovadă în plus că PMP nu are o orientare tradițională.

Anghel Buturugă

Băsescu a votat rezoluția PE în care se dă de pământ cu Polonia pentru inițiativa unor orașe locale de a se declara zone libere de LGBT, rezoluție în care se înfierează tovărășește și atitudinile „homofobe” din România exprimate cu ocazia referendumului din 2018. Practic, Băsescu a votat că Neamțu merită să fie condamnat de PE pentru homofobie. Ceea ce și merită, dacă stai să te gândești. Oricum, bravo PMP, aplauze dreapta conservatoare, soluția politică salvatoare, din câte am înțeles de la directorii de conștiință care s-au ocupat cu șocul referendumului.

Iulian Capsali:

Pe scurt

i. Declarațiile primarului din Tg. Mureș despre felul în care ar limita el procrearea sunt ale unui dement. Grav este că există destui neo-hitleriști care-i susțin ideile, adică să nu ai voie să faci copii decât cenzitar, doar dacă dovedești că ai școală, casă, venit sigur.

Colegilor mei care au făcut și crescut copii în căminele studențești le-ar fi luat statul copiii, după standardele acestui dement.

După gestapoviștii Kövesi și Coldea, care au refăcut frumos poliția politică (globalistă) și au statuat scârba față de Constituție, după un președinte îngălat mental ca Johannis, cu aceleași propensiuni antinaționale, Ardealul mai oferă un produs consistent de extremă-dreapta.

ii. Moldoveanul cu #șîeu mai există, sau toată tevatura a fost construită de servicii ca să arate nenorocirea pesedistă? Adică guvernul Orban anunță că suspendă orice finanțare pentru o autostradă în Moldova, Comisia Europeană face mișto de noi cu gândacul care oprește autostrada spre Transilvania, iar #șîeu tace?

Adică dacă nu mai e ciuma roșie la putere, totul e normal, autostrăzile e azi și nu e? Băbăeți, iubesc consecvența cu epoleți!

iii. După ce i s-a descoperit cadavrul la câteva săptămâni după deces, înconjurată de alți trei câini morți și ei de foame (ce ironie a sorții…), familia Cristinei Țopescu a hotărât că va fi arsă și, în consecință, lipsită de slujbă religioasă. O consecvență nefericită…

Și ultimul stop-cadru:

iiii. Petrov și cotarlele securiste trimise de “noi” în Parlamentul European au votat o rezoluție prin care este condamnată Polonia pentru că se opune dictaturii LGBTQ și pe românii care au vrut să clarifice în Constituție definiția căsătoriei. Ce fac cotarlele intelectuale “de dreapta”, crema conservatorismului cu voie de la stăpânire, intelectualii de curte ai Băsescului?

Tac.

Inclusiv Neamțu, purtător de vorbe în campania PMP și un apărător al normalității familiei.

Pe scurt, câteva imagini la minut ale unei Românii în descompunere programatică.


Categorii

1. DIVERSE, Papa (Papism), Razboiul impotriva familiei / vietii/ copiilor, Uniunea Europeana, globalizare, guvernarea europeana (UE)

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

5 Commentarii la “Biserica Catolica din Franța MODIFICĂ formularele de BOTEZ: nici tată, nici mamă/ Sute de mii de francezi au protestat față de Legea Reproducerii Asistate pentru lesbiene/ AFR și Pro Vita București despre reflexele TOTALITARE ale primarului din Târgu Mureș/ Rezoluție defăimătoare a PE față de REFERENDUMUL din România. Reprezentanții „conservatorului” PMP au votat rezoluția

 1. “În 2019 sistemul și-a dat seama că poate face orice.”(Ion Cristoiu, în concluzie la scurta analiză de sfârșit de an). Este bineînțeles vorba despre sistemul care conduce România. Pentru că sistemul (etablishmentul) care conduce UE (ca să nu mai spun de cel care conduce lumea !) a făcut totdeauna orice a vrut cu România. Însă sistemul de la noi s-a mai temut de reacțiile celor mulți. Acum însă nu se mai teme, deoarece cei mulți sunt “sedați” de televiziuni și rețele de socializare, de care ascultă mai mult decât de Dumnezeu, de preoți și de învățătura Bisericii. Sistemul UE și cel global lucrează cu Aghiuță, iar împotriva lui Aghiuță nu se poate lupta decât cu ajutorul Bunului Dumnezeu.

  “Mă DOARE însă să văd că şi acum, la 30 de ani de la acel trist eveniment (decembrie ’89, n.m.), nu am înţeles nimic din lecţia pe care Domnul ne-a dat-o în tot acest timp. Ne urâm şi ne contrazicem. Credem în cei care ne manipulează ca în cuvântul Evangheliei. Mergem la biserică şi ne considerăm un popor religios, dar alegerile noastre de viață vorbesc adesea despre cu totul altceva.”

  “Din nefericire însă, televiziunile şi duhul lumii au atras poporul într-o cu totul altă direcţie, într-o CAPCANĂ pe care nici măcar nu o CONȘTIENTIZĂM și, de aceea, nici nu ne ZBATEM să ieşim din ea. Vinovaţii sunt ÎNTOTDEAUNA în afara noastră ‒ cineva trebuie permanent criticat. Acum e vorba de PSD sau PNL, de Dăncilă sau Iohannis, însă câţi înţeleg că aceştia nu sunt decât exponenţii unei stări de fapt îngăduite de Dumnezeu pentru păcatele noastre, pentru lepădarea noastră implicită de El? Atât timp cât nu l-am BIRUIT pe duşmanul din lăuntrul inimii noastre, nici pe cel dinafară, din societatea românească, nu-l vom putea BIRUI. Vom deveni, pas cu pas, SCLAVI străinilor, asemenea poporului lui Israel, pentru că, înainte de toate, suntem SCLAVII propriilor patimi.”
  (Virgiliu Gheorghe în “Revoluția pocăinței”).
  Cu riscul de a mă repeta și de a primi bobârnace peste bobârnace pentru repetiție, am postat din nou aceste fragmente tocmai pentru că mă DOARE foarte tare sufletul și prefer să fiu apostrofat pentru repetiție, decât să fiu mustrat (de conștiință) pentru nepăsare.
  Pentru că dacă nu înțelegem în ce mlaștină am intrat, mai ales începând din 2007, odată cu aderarea la UE, nici nu ne vom zbate măcar să ieșim. Oricum nici nu am mai putea ieși singuri din mlaștină, ci numai și numai cu ajutorul Bunului Dumnezeu.
  Iertare și Doamne ajută tuturor !!!

 2. “Nimic nou sub soare”.E greu,daca aproape imposibil sa intelegi ,ca lumea in care traim e pe duca,MOARE,ca nimic n-o mai poate salva,nici chiar Dumnezeu,prntru ca-i refuza ajutorul.Cand SF. LITURGHIE va fi suprimata,LUMEA va trece intr-o stare de amorteala a ratiunii ,vecina cu cea a maimutelor din care se trag,dupa cum sustin.(sper sa nu fiu acuzat de rasism,SUPARAND MAIMUTELE).Parintele Cleopa spunea ca nu va fi cipare la vedere,fiindca , cei ce vor fi ai dracului ,sunt inferati in ei insisi ,de propria lor nebunie.Si totusi CIPARE va fi.CONCLUZIA :SCAPA CINE POATE……. si CREDE cu adevarat in ajutorul lui Dumnezeu.Oricat s-ar inpotrivi cele 2 generatii de dupa al doilea razboi mondial, si milioane de ar fi,ceata lui Antihrist va gasi modalitatea de ai anihila,chiar cu provocare celui de al 3-lea razboi mondial,atat de mediatizat.DOAMNE AJUTA!

 3. Căderea lumii .
  Uraciunea se întinde .
  Taina fărădelegii se lucrează .
  Căderea celor care nu aduc roadă in butucul de vita de vie .
  Sa luam aminte .
  Dumnezeu sa aibă mila de sufletele cărora ierarahi umbla pe cai sterpe .

 4. Politicienii sant votatide oameni ca sa-i reprezinte.

  Romanii au ales pe cei care distrug Romania si batjocoresc ceea ce inaintasii nostri au avut sfant.

  Oare cati Romani au votat in Referendul pentru Famile?

  Avem ce am ales.
  Pana cand nu vor fi alesi oameni care sa aiba o coloana vertebrala si sa le pese de tara aceasta nu se va schimba nimic in bine.

 5. Pingback: Șeful CNCD, comentând pe seama primarului din Târgu Mureș: AȘ INTRODUCE EDUCAȚIE SEXUALĂ ÎN ȘCOLI. De ce este discriminatorie această afirmație?
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare