STRIGĂTUL COPIILOR MIHAI ȘI MARIA SMICALĂ: “Vreau la mama mea, vreau să am o viață normală, ca și ceilalți… și vreau ca ăia care au facut asta să plătească!”. DUREREA UNEI MAME, COMPASIUNEA ACTIVĂ A UNUI ARHIEREU – PREASFINȚITUL MACARIE DRĂGOI: “Iubită mamă Camelia-Mihaela, Dumnezeu te vede și te aude, iar noi îți suntem alături și nu putem rămâne indiferenți, reci și nepăsători față de durerea ta de mamă” (VIDEO, TEXT)

20-01-2020 4 minute Sublinieri

Stiri pentru viata:

BREAKING. Mihai Smicală: „Am fugit fiindcă m-au sunat la școală de la casa de copii și mi-au zis că vin să mă ia. Vreau o viață normală și cei care mi-au făcut asta să plătească!”

A fost făcut public un video în care Mihai Smicală explică de ce a fugit de la casa de copii. Era la școală când a primit un telefon de la centrul de copii în care era obligat să locuiască de aproape cinci ani. I-au spus că vin să-l ia de la școală.

S-a temut că urma să-l ducă într-un loc de unde nu mai putea să-și vadă mama și poate nici nu mai putea urma unul din cele mai bune gimnazii din Finlanda, unde a fost acceptat de curând. Performanțele lui școlare sunt fără precedent pentru copiii din sistemul de protecția copilului din Finlanda.

Transcrierea mesajului lui Mihai Smicală:

„Salut! Eu sunt Mihai. Am fugit de la casa de copii pentru că mi-a fost frică. M-au sunat de la casa de copii când am fost la școală și mi-au zis că vin să mă ia. Mi-a fost frică că au să mă ducă undeva unde n-am să o mai văd pe mama mea. Și va rog ca să mă ajutați cumva, să mă scoateți de aicea de la casa de copii și poate și din Finlanda, că eu nu mai pot! Vreau la mama mea, vreau să am o viață normală, ca și ceilalți… și vreau ca ăia care au facut asta să plătească!

La finalul filmării a fost compilat și un fișier audio cu vocea Mariei Smicală. Și ea cere la mama:

„Salut! Eu sunt Maria. Eu fac (sunt) bine. Mie mi-e frică că dacă merg inapoi in casa de copii nu pot să văd pe mama… nu pot să traiesc normal viața…Vreau acasă la mama!”

De curând, Mihai a fost găsit, la fel și sora lui, care fugise și ea din centrul de copii, iar cei doi frați au fost duși la psihiatrie, în timp ce mama lor este anchetată de poliție și se teme că va fi arestată. Mihai mai fusese amenințat că va fi internat la psihiatrie și înainte să fugă din centru.

Mihai este foarte bun la scoala, este un copil linistit si nu are nici o problema de comportament. Decat ca se opune torturii la care este supus”, scrisese de curând mama lui pe Facebook.

Între timp, protestele continuă în țară. Românii le cer autorităților să recupereze copiii, cetățeni români, și să asigure repatrierea familiei în România.

Din păcate, dintre persoanele publice importante, doar PS Macarie, episcopul ortodox român al Europei de Nord, a susținut-o public și constant pe Camelia Smicală și pe copiii ei despărțiți de mamă contra oricăror legi și uzanțe europene în domeniul protecției copilului.

***

FOTO. Protest pentru copiii Cameliei Smicală la Galați

FOTO, VIDEO. Protest pentru COPIII SMICALĂ la București: „Pe copiii sechestrați noi îi vrem repatriați!”

ACTUALIZARE. Organizatorii vor picheta Ambasada Finlandei la București în fiecare sâmbătă și duminică, de la ora 13:00, și vor citi zilnic, timp de 40 de zile, Paraclisului Maicii Domnului pentru Camelia-Mihaela Smicală și copiii ei, Johan-Mihail și Maria-Alexandra.

ȘTIREA INIȚIALĂ. Vineri seară, în jur de 100 de persoane au susținut un protest spontan în fața sediului Guvernului din Piața Victoriei, București. Manifestanții le-au cerut autorităților să acționeze de urgență pentru repatrierea copiilor, tratați în mod samavolnic de autoritățile finlandeze.

După aproape cinci ani de rezidență forțată în centre sociale din Finlanda, despărțiți de mama lor și unul de celălalt, Mihai și Maria Smicală au fugit și au fost dați dispăruți câteva săptămâni, timp în care mama lor a fost anchetată de poliție și acuzată că își influențează prea mult copiii, care vor să locuiască împreună cu ea în căminul familial, nu în centre.

Copiii au fost găsiți în urmă cu câteva zile și internați în clinici de psihiatrie.

Organizatorii protestului au cerut intrvenția urgentă și fermă a autorităților din România, deoarece nu se respectă drepturile omului în cazul copiilor Smicală. Prezentăm mai jos memoriul transmis de organizatori autorităților.

[…]

FOTO, VIDEO. Protest pentru copiii Smicală la Ambasada Finlandei de la București

Protestele în favoarea reîntoarcerii copiilor Smicală alături de mama lor au continuat tot weekendul la București. După protestul de vineri, din fața guvernului, la care s-a cerut repatrierea familiei întregite în România, deoarece copiii sunt cetățeni români, ca și mama lor, sâmbătă și duminică a fost pichetată Ambasada Finlandei.

Unul din participanții la pichetul de duminică a spus:

„Cine crede că lui nu i se poate întâmpla se înșală.”

Participanții îi cheamă pe români „să iasă din lumea virtuală și să facă ceva concret”, în lumea reală, pentru a-i sprijini pe copiii Smicală și pe mama lor.

Protestele din fața Ambasadei Finlandei vor continua în fiecare weekend, sâmbăta și duminica de la ora 13:00.

Situația este una extrem de gravă. După ce Mihai și Maria Smicală au fugit din centrele de copii în care erau ținuți separat și împotriva voinței lor, poliția i-a internat la psihiatrie.

Camelia Smicală, mama lor, se teme că va fi și ea arestată. După fuga copiilor, poliția a anchetat-o, acuzând-o că influențează copiii în mod negativ („alienare parentală”) și de aceea ei nu se pot obișnui în centre, departe de mama lor.

***

PS Părinte Episcop Macarie: „Durerea de mamă este una dintre cele mai mari și adânci dureri pe care le cunoaște umanitatea!”

Duminică, 19 ianuarie 2020, la prăznuirea Sfinților Cuvioși Macarie cel Mare și Macarie Alexandrinul, Părintele Episcop Macarie, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, a săvârșit Sfânta Liturghie de hram în parohia românească din Vejle-Kolding. În cadrul slujbei, au fost înălțate rugăciuni stăruitoare pentru reîntregirea familiei medicului Camelia Smicală din Finlanda despărțită de copilașii săi, Johan-Mihail și Maria-Alexandra.

În cuvântul său, Preasfințitul Macarie s-a referit la durerea acestei greu încercate mame, asigurându-o că nu este lăsată singură:

Durerea de mamă este una dintre cele mai mari și adânci dureri pe care le cunoaște umanitatea. Durerea de mamă strigă către ceruri în împrejurările grele ale vieții, mai cu seamă atunci când o mamă este despărțită de copiii ei, răpiți sau uciși.

Sunt multe mărturii în Sfânta Scriptură: în Vechiul Testament, de la Rițpa care și-a văzut cei șapte fii uciși de gabaoniți și până la Solomonia, mama celor șapte frați Macabei, care și-a văzut fiii uciși înaintea ei, martirizați de către un crud persecutor. Iar în Noul Testament: de la mamele îndurerate care și-au văzut pruncii uciși de învârtoșatul și tiranicul Irod și până la mama văduvă din Nain la a cărei durere Mântuitorul nostru Iisus Hristos a săvârșit prima minune a învierii fiului ei și totodată până la mama canaaneancă, care s-a rugat pentru fiica ei chinuită de demoni, într-un adânc de smerenie, iar întru credința ei neșovăielnică, Domnul Iisus Hristos a miluit-o, spunând câteva cuvinte pe care nu le-a mai rostit altă dată: „Mare este credința ta, fie ție după cum voiești” și fiica ei s-a tămăduit în ceasul acela. Însă cea mai mare durere de mamă, care depășește orice durere este cea a Preasfintei Fecioarei Maria prin a cărei inimă a trecut sabia răstignirii și uciderii Fiului său.

De ce vă spun acum despre durerea de mamă? Deoarece nu departe de noi, în Finlanda, o mamă greu încercată și îndurerată este despărțită, împotriva voinței ei de copilașii, care de asemenea doresc să rămână lângă mama lor. Ne rugăm neîncetat pentru medicul român Camelia-Mihaela Smicală despărțită samavolnic de copilașii ei Johan-Mihail și Maria-Alexandra. Neîncetat îi pomenim în rugăciuni și le purtăm de grijă cu toată ființa noastră. Ieri am vorbit cu ea la telefon și era deznădăjduită.

De aceea, împreună îi spunem: Nu ești singură, greu încercată și îndurerată mamă! Oricât ai crede că Dumnezeu nu te aude și nu te vede să ști că nu este așa. De aceea am pomenit acum de aceste îndurerate și greu încercate mame menționate în Sfintele Scripturi, față de care Dumnezeu a făcut milă, mângâindu-le și întărindu-le. Iubită mamă Camelia-Mihaela, Dumnezeu te vede și te aude, iar noi îți suntem alături și nu putem rămâne indiferenți, reci și nepăsători față de durerea ta de mamă. Așa cum odinioară Împăratul David nu a rămas nepăsător față de durerea Rițpei căreia i-au fost uciși cei șapte copii, așa cum odinioară Regele Solomon a făcut dreptate ținând seamă de iubirea de mamă, așa și noi, în Hristos, îți suntem alături, iubită mamă, cu toată ființa noastră. Nu te teme! Hristos te poartă pe brațele Sale milostive, iar noi, în Hristos, te pomenim și te asigurăm că așa cum Dumnezeu s-a milostivit spre atâtea mame, se va milostivi și spre tine!

„Situația familiei medicului român din Finlanda SE ÎNRĂUTĂȚEȘTE din ce în ce mai mult”. COPIII CAMELIEI SMICALĂ AU FOST GĂSIȚI DE POLIȚIA FINLANDEZĂ: “Copiii au fost duși la psihiatrie, iar pe mine mă vor închide”/ PS MACARIE cere autorităților române să se IMPLICE mai mult “PENTRU A ÎMPIEDICA O TRAGEDIE ȘI MAI MARE”/ Un europarlamentar român îi scrie prim-ministrului finlandez

”CAPTIVI ÎN ȚARA FERICIRII” – emisiune TVR despre Camelia Smicală și copiii săi (VIDEO)/ PS Macarie Drăgoi invocă necazurile familiei SMICALĂ în Pastorala Crăciunului 2019

PS MACARIE s-a rugat cu credincioșii din Suedia pentru Camelia-Mihaela Smicală/ Ambasada României ar fi REFUZAT să acorde AZIL Cameliei și copiiilor săi!

CAZUL COPIIILOR CAMELIEI SMICALĂ SE AGRAVEAZA. Ipoteza: Finlanda s-a oferit sa ne inlocuiasca la presedinitia Consiliului UE ca sa blocheze eventuale initiative in acest caz?/ REZOLUTIA PE A CONDAMNAT ROMÂNIA SI PENTRU REFERENDUMUL PENTRU CĂSĂTORIE

“Reducerea la tacere naste sfinti si monstri” – STRIGATUL STINS AL UNEI MAME careia i s-au furat copiii de 2 ani… CAZUL COPIILOR CAMELIEI SMICALA DIN FINLANDA, confiscati si ucisi psihologic lent si… “legal” de autoritatile unui STAT EUROPEAN, in INDIFERENTA SI UITAREA tuturor

PLATFORMA IMPREUNA cere presedintelui, premierului si liderilor Parlamentului implicarea in DRAMATICUL CAZ AL CAMELIEI SMICALA/ Un fenomen grav: tot mai multe cazuri definite de instantele românești “RAPIRE INTERNATIONALA DE MINORI” in urma carora MAMELOR LI SE SMULG, LITERALMENTE, COPIII DIN BRATE

PS MACARIE la copiii Cameliei Smicală: “NU VĂD NICIUN MOTIV pentru care acești copii să rămână DEPARTE de MAMA și SEPARAȚI între ei”. Un nou caz dramatic in FINLANDA. “Serviciul social joacă un PING-PONG SINISTRU cu sufletele noastre”

Părintele Episcop MACARIE DRĂGOI despre SFINȚII MARTIRI NĂSĂUDENI: “Să nu ne pierdem credința, fiindcă nu ne putem juca cu mântuirea noastră!”. MĂRTURIE TARE ȘI INTERVENȚIE ÎN CAZUL COPIILOR CONFISCAȚI ȘI TRAUMATIZAȚI AI CAMELIEI SMICALĂ: “Autoritățile finlandeze trebuie să știe faptul că această familie nu este fără patrie, nu este a nimănui” (și VIDEO)


Categorii

1. DIVERSE, Confiscarea copiilor de catre stat, PS Macarie Dragoi, Razboiul impotriva familiei / vietii/ copiilor, Video

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

6 Commentarii la “STRIGĂTUL COPIILOR MIHAI ȘI MARIA SMICALĂ: “Vreau la mama mea, vreau să am o viață normală, ca și ceilalți… și vreau ca ăia care au facut asta să plătească!”. DUREREA UNEI MAME, COMPASIUNEA ACTIVĂ A UNUI ARHIEREU – PREASFINȚITUL MACARIE DRĂGOI: “Iubită mamă Camelia-Mihaela, Dumnezeu te vede și te aude, iar noi îți suntem alături și nu putem rămâne indiferenți, reci și nepăsători față de durerea ta de mamă” (VIDEO, TEXT)

  1. Pingback: EPISCOPUL EUROPEI DE NORD, ÎN CONTINUARE ALĂTURI DE COPIII ROMÂNI PERSECUTAȚI NEMILOS DE STATUL FINLANDEZ ȘI DE MAMA LOR, CAMELIA (video)/ Pr. Radu Preda: "Cazul de faţă reprezintă traducerea INFERNULUI pe finlandeză, este un SCENARIU DE GRO
  2. Pingback: EPISCOPUL EUROPEI DE NORD, ÎN CONTINUARE ALĂTURI DE COPIII ROMÂNI PERSECUTAȚI NEMILOS DE STATUL FINLANDEZ ȘI ALĂTURI DE MAMA LOR, CAMELIA (video)/ Pr. Radu Preda: "Cazul de faţă reprezintă traducerea INFERNULUI pe finlandeză, este un SCENAR
  3. Pingback: PREASFINȚITUL MACARIE împreună cu enoriașii de la Stockholm, în rugăciune CU și PENTRU CAMELIA SMICALĂ (video, text): "SUNTEM ÎMPREUNĂ! Aceasta înseamnă Biserica. SĂ TE DOARĂ ATUNCI CÂND FRATELE TĂU ESTE ÎN DURERE. Este cumplit atunc
  4. Pingback: "Cine doarme, măi? De ce mințiți oamenii? Lăsați-i, măi, să vină!"/ MĂRTURIA DOAMNEI CAMELIA SMICALĂ despre PREZENȚA VIE, MINUNATĂ ȘI ÎNCURAJATOARE A PĂRINTELUI IUSTIN PÂRVU (101 ani de la naștere) - Cuvântul Ortodox
  5. Pingback: De ce continuă abuzurile asupra copiilor Smicală? SE PARE CĂ MARIA ȘI MIHAI AU FOST INTERNAȚI ÎN CENTRE DE TRATAMENT PSIHIATRIC AFLATE LA MARE DISTANȚĂ, fără acordul mamei, unde există temerea că sunt supuși unor tratamente degradante - Cuvâ
  6. Pingback: De ce continuă abuzurile asupra copiilor Smicală? SE PARE CĂ MARIA ȘI MIHAI AU FOST INTERNAȚI ÎN CENTRE DE TRATAMENT PSIHIATRIC AFLATE LA MARE DISTANȚĂ, fără acordul mamei, unde există temerea că sunt supuși unor tratamente degradante (VIDEO)
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare