Alianta pentru Demnitate Nationala: ANUNT IMPORTANT

10-07-2013 1 minut Sublinieri

Constitutie_reprezentativa

 

În zilele de 4-5 iulie 2013, la Palatul Patriarhiei, a avut loc şedinţa de lucru a Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române.
În contextul dezbaterilor publice din ultimul timp referitoare la proiectul de modificare a Constituţiei României, Sfântul Sinod susţine definirea în legea fundamentală a „familiei ca elementul natural şi fundamental al existenţei şi dezvoltării societăţii, care se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între un bărbat şi o femeie, pe egalitatea acestora şi pe dreptul şi îndatorirea părinţilor de a asigura creşterea, educaţia şi instruirea copiilor şi beneficiază de sprijin şi ocrotire din partea statului şi a societăţii”.
sursa: basilica.ro

De ziua Sfinților Români, Alianța pentru Demnitate Națională este hotărâtă sa ducă mai departe procedura de revizuire a Constituției prin referendum național, conform art. 150 alin. 2 din Constituția României. De asemenea, am hotărât sa mergem mai departe cu un singur punct din cele menționate anterior, adică Art.48 se va modifica şi completa la aliniatul (1) după cum urmează:

“Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între un bărbat şi o femeie, pe egalitatea acestora în faţa legii şi pe dreptul şi îndatorirea părinţilor de a asigura creşterea, educaţia şi instruirea copiilor.
Statul ocroteşte şi sprijină familia ca element natural şi fundamental al societăţii.”

Semnalăm deplina congruență între demersul nostru și recomandarea Sfântului Sinod al BOR și ne declarăm voința să ducem la bun sfârșit această afirmare a rolului esențial și organic al Familiei în viața unei societăți normale. O familie puternică poate fi baza unei revigorări naționale.

Așa să ne ajute Dumnezeu!


Categorii

1. DIVERSE, Comunicate, Revizuirea constitutiei

Etichete (taguri)

, , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

4 Commentarii la “Alianta pentru Demnitate Nationala: ANUNT IMPORTANT

  1. Foarte bine. Asa trebuie procedat. Pozitie comuna a laicatului si a Sinodului si la obiect.

  2. Pingback: IPS Laurentiu Streza ataca dur Constitutia revizuita pe tema familiei. “ESTE O PEDEAPSA A LUI DUMNEZEU CARE VINE ASUPRA NOASTRA. ESTE CEL MAI MARE ATENTAT LA FIINTA NEAMULUI NOSTRU” [video] - Recomandari
  3. Pentru însănătoşirea unei societăţi bolnave, avem nevoie de o Biserică puternică şi curată. Citez din Andrei Pleşu: “RITUALISMUL ABUNDENT NU POATE COMPENSA IMPURIATEA UNEI VIEŢI SMINTITE”.

  4. @Olga:

    …si insanatosirea nu poate veni de la moralisti compromisi care o scalda interesat cu puterea lumeasca.

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare