IPS Ambrozie de Kalavitra: DIN CAUZA EGOISMULUI SI A INDEPARTARII DE EVANGHELIE AM AJUNS LA SARACIE!

12-11-2012 2 minute Sublinieri

Iată cum am ajuns în sărăcie

de Mitropolitul Ambrozie de Kalavrita

Țara noastră (Grecia) a ajuns deja la capătul extrem al sărăciei! Cea mai mare parte a poporului grec suferă în mod insuportabil! Capii de familie gospodari suferă, pentru că deja nu mai au nici lucrurile elementare (pentru a trăi)!

Multe sunt cauzele care ne-au adus în halul acesta (starea aceasta). Cauza principală a fost însă faptul că fiecare dintre noi în parte era indiferent față de aproapele lui. Noi toți și fiecare în parte am încercat să ne construim egoul nostru și astfel … am uitat de omul de lângă noi ! Așadar, o concepție egoistă bizară despre viață ne conducea modul de a gândi cum să ne aranjăm averile proprii!

Câteodată chiar am încercat să le aranjăm prin mituire, prin așa-numiții ”bani negri”, adică prin banii blestemați de Dumnezeu, pe care nu i-am câștigat prin sudoarea noastră cinstită !

Ne-am îndepărtat mult de învățătura Evangheliei, am uitat identitatea noastră creștină, am călcat principiile (valorile) în picioare, de multe ori ne-am vândut fie sufletul, fie trupul nostru, fie chiar pe amândouă! Și acum … iată rezultatul! Fiecare lua, mânca ceva de la aproapele lui! O dată și o dată însă se mai termină și minciunile! Creditele facile și ademenitoare s-au terminat! Subvențiile s-au terminat și ele. Diferitele “bonusuri” s-au pierdut și ele! Sărăcia și lipsa și-au arătat fața lor răuvoitoare! Și atunci Troica a venit ca să ne readucă pe calea onestității, la regulile moralei creștine (nu ca asta i-ar fi intentia… – n.n.).

Un exemplu simplu ne-a dat o doamnă respectabilă, care face parte dintre cele care urmăresc site-ul nostru (n.tr. – al Mitropoliei de Kalavrita probabil). Ea pune în evidență o antiteză între două moduri diferite de gândire și de comportament.

Pe de o parte ne prezintă pe Nikitaras și în persoana lui vede mândria adevăratului grec! Pe de altă parte, ea alege o persoană foarte cunoscută din spațiul politic, care a ieșit la pensie de la vârsta de 45 de ani de la Compania Olimpică care a dat faliment, fără să lucreze niciodată la această companie, așa cum se susține! E o doamnă care face parte dintre mulții ”salvatori de neam”, așa cum o numește ea în acest sens!

Concluzie: Dacă vrem să depășim criza economică, atunci noi toți – și eu primul – trebuie să ne împăcăm cu valorile creștine, să trăim morala creștină în toată dimensiunea ei, să iubim munca, să căutăm niște ocupații cinstite și prin urmare câștigul cinstit și legal!

Legalul nu e întotdeauna și moral, cum au vrut să ne învețe agenții sistemului politic alterat al tuturor partidelor, fiecare dintre partide având o parte diferită de vină (n.tr. – în toată această situație)!

Deci, dacă vrem să depășim criza trebuie să intrăm din nou în biserică, să participăm la slujbe în mod regulat, adică în fiecare duminică, să ne spovedim, să ne împărtășim regulat cu Trupul și Sângele lui Hristos, să îl recunoaștem pe Domnul nostru ca Stăpân al sufletului și al vieții noastre, să îl simțim pe aproapele ca pe fratele nostru și astfel să pășim de acum înainte, adică să redevenim creștini și să trăim o biruință hristică! (n.tr. – adică să biruim tot ce este rău)!

traducere din neogreacă de pr. dr. Ciprian-Ioan Staicu, consilier cultural

sursa: ROMFEA.GR

Legaturi:


Categorii

Grecia, Mitropolitul Ambrozie de Kalavrita, Traduceri, Uniunea Europeana, globalizare, guvernarea europeana (UE)

Etichete (taguri)

, , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

11 Commentarii la “IPS Ambrozie de Kalavitra: DIN CAUZA EGOISMULUI SI A INDEPARTARII DE EVANGHELIE AM AJUNS LA SARACIE!

 1. “vede mândria adevăratului grec !”….poate ca si atata mandrie, fie ea chiar greaca, strica.

 2. Sa spuna cineva mesajul asta poporului roman . Stiti ce s-ar declansa : o avalansa de dejectii anticlericale si antibiserica. (a se vedea ce-a fost la gura unora despre sf. moaste). Deci Biserica in viziunea multora trebuie sa taca s-au sa dispara.Observati ce alergie fac unii la cuvintele de folos !
  Suntem mandri de romanitatea noastra,de ortoddoxia noastra ,dar mi-e rusine de f.multi romani si de f.multi ortodocsi.

 3. @ c2
  @ Radu Delacruce

  Sa aveti pace in inima si
  ,,Lucrati cu intelepciune”

  fretilor, smerenie, iubire si rugacune…

 4. Astazi in Grecia, maine in toata lumea…
  “Indiferenti față de aproapele” suntem toti; “Toţi s-au abătut, împreună netrebnici s-au făcut; nu este cel ce face bunătate, nu este până la unul”
  si asta nu tine de o nationalitate anume, dar Domnul pe cine iubeste cearta. Durerea mare este ca desi Grecia mama se prabuseste financiar, grecia din diaspora nu contribuie prea mult la redresarea tarii (desi sunt mult mai puternici financiar si chiar mai multi la numar); sa fie oare dezbinarea o rana comuna cu a romanilor?

 5. Pingback: Cunoscutul duhovnic grec NECTARIE vede legatura intre DEMISIA PAPEI BENEDICT, NOUL PAPA SI IMPLINIREA APOCALIPSEI sub ochii nostri: "Sa ne pregatim duhovniceste pentru ultimul RAZBOI IMPOTRIVA CRESTINILOR!" (video) - Razboi întru Cuvânt - Reco
 6. Pingback: Parintele grec ELPIDIE: "Va cer sa va rugati toti impreuna, sa faceti un lant al rugaciunii... Sa nu va speriati cand veti vedea ca se vor aprinde focuri in jurul Greciei, ca vor fi linsati oameni politici si state se vor prabusi" - Razboi într
 7. Pingback: PARINTELE ELPIDIE despre formele CELUI DE-AL TREILEA RAZBOI MONDIAL, RELIGIA UNICA si PREGATIREA DUHOVNICEASCA (Omilia din 27.03.2013 - video) - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
 8. Pingback: Mitropolitul Ambrosie al Kalavitrei: GRECIA A FOST PREDATA INVADATORILOR STRAINI - Recomandari
 9. Pingback: Arhim. Nectarie Mulațiotis: “NOI CA POPOR NE-AM INDEPARTAT DE HRISTOS SI DE ACEEA DUMNEZEU A PERMIS SA NE CONDUCA TIRANII. Norii negri si marea ceață se apropie. Suntem in fața celui de-al treilea razboi mondial si nuclear“ -
 10. Pingback: VOIA TA SAU VOIA MEA, DOAMNE? “Nu numai ca parintii isi pierd propriii copii, ci familii intregi se scufunda, chiar si economic, fiindca au vrut sa administreze problema singuri. Nu s-au increzut in Dumnezeu si iata rezultatele de astazi” -
 11. Pingback: “Este epoca vieţii ticăloase… Popoarele nu se pocăiesc. Noi cărbuni aprinşi sunt pregătiţi pentru omenirea care are inima împietrită…”/ PACAT, IMPATIMIRE sau MENTALITATE STRICATA: pentru ce ne mustra mai mult Dumnezeu? | C
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare