MITROPOLITUL GREC Ambrozie de Kalavrita a DEMISIONAT. In cuvantul de plecare ierarhul a spus ca “TARA SE AFLA IN PRIMEJDIE, IAR CREDINTA SUB ASEDIU”

19-08-2019 34 secunde Sublinieri

IPS Ambrozie de Kalavrita a anuntat duminica, 18 august, in cadrul Sfintei Liturghii, ca si-a dat demisia din pozitia de mitropolit dupa 41 de ani de slujire arhiereasca.

Ierarhul de 82 de ani nu a explicat in scurta sa cuvantare motivul, spunand doar ca a venit timpul sa se retraga. Mitropolitul Ambrozie a mai adaugat ca “tara noastra este in primejdie, iar credinta se afla sub asediu”.

El a fost condamnat, in ianuarie 2019, pentru “discurs al urii”, la sapte luni de inchisoare cu suspendare. Sentinta a fost data in cadrul unui proces intentat IPS Ambrozie pentru afirmatiile sale dure la adresa homosexualilor facute pe blogul sfintiei sale in 2015 (vezi textul pentru care a fost condamnat aici). 

Mitropolitul Ambrozie era cunoscut pentru iesirile sale categorice. In octombrie 2017 a cerut preotilor din eparhia sa sa bata clopotele zilnic, a jale, pentru votarea iminenta a parteneriatelor civile pentru cuplurile de acelasi sex. A condamnat deseori politicienii Greciei, acuzandu-i ca ar fi predat tara “invadatorilor straini”. Era acuzat, totodata, pentru suportul dat formatiunii de extrema dreapta Zorii Aurii.

A fost o prezenta constanta critica fata de Patriarhia Ecumenica, lucru ce a dus, in final, la intreruperea comunicarii dintre PF Bartolomeu si Mitropolit.


Categorii

1. DIVERSE, Grecia, Ierarhi greci, Mitropolitul Ambrozie de Kalavrita, Video

Etichete (taguri)

, , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

1 Commentariu la “MITROPOLITUL GREC Ambrozie de Kalavrita a DEMISIONAT. In cuvantul de plecare ierarhul a spus ca “TARA SE AFLA IN PRIMEJDIE, IAR CREDINTA SUB ASEDIU”

  1. Adevărat și vrednic ierarh!
    Domnul să ne ajute ca să avem și noi parte (măcar de acum încolo) de astfel de astfel de ierahi curajoși.

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare