ASUR vrea sa declanseze VANATOAREA DE “ORTODOCSI FUNDAMENTALISTI” DIN SCOLI. Scandal pe marginea “INDOCTRINARII RELIGIOASE”

20-05-2013 5 minute Sublinieri

scoala

Asociatia Secular-Umanista din Romania (ASUR) solicita Ministerului Educatiei sa demareze urgent o ancheta privind o serie de cazuri de indoctrinare religioasa din scoli. Invatatorul Teofil Creanga de la Scoala Gimnaziala din comuna Botosana, judetul Suceava, a fost reclamat de parinti pentru agresarea psihica si fizica a elevilor, se arata intr-un comunicat remis HotNews.ro de catre ASUR. Potrivit acestuia, “in timpul orelor ii obliga sa citeasca acatiste, iar daca pe elevi ii doare capul, ii trimite in ultima banca, dandu-le rugaciuni de citit.” In Iasi, un profesor de stiinte sociale a fost acuzat ca si-a afirmat in timpul orelor “dispretul pentru atei sau pentru cei de alte religii decit cea ortodoxa”, iar la Galati un profesor de Istorie le vorbeste elevilor despre Judecata de Apoi, Iad, Adam si Eva sau Satana, sustine ASUR, care face trimitere catre inregistrari audio din timpul orelor de Istorie. 

“Saptamina trecuta au fost facute publice trei cazuri distincte de invatatori sau de profesori de stiinte sociale care isi folosesc pozitia si autoritatea pentru a face ‘educatie religioasa pentru mantuirea copiilor’, dupa cum s-a exprimat unul dintre ei”, informeaza Asociatia Secular-Umanista din Romania printr-un comunicat de presa. Potrivit ASUR, in judetul Suceava invatatorul Teofil Creanga de la Scoala Gimnaziala din comuna Botosana a fost reclamat de parinti pentru agresarea psihica si fizica a elevilor.

Conform declaratiilor celor implicati, cadrul didactic in cauza le vorbeste insistent copiilor de ‘diavol, vraji, avorturi, exorcizari si alte lucruri de care ei se sperie. […] In timpul orelor ii obliga sa citeasca acatiste, iar daca pe elevi ii doare capul, ii trimite in ultima banca, dandu-le rugaciuni de citit.'”, se arata in comunicat.

Potrivit ASUR, in judetul Iasi “in urma cu citeva zile am primit o plingere privind un profesor de stiinte sociale care, in mod repetat, si-a afirmat la ore dispretul pentru atei sau pentru cei de alte religii decit cea ortodoxa. De exemplu, catolicii sint considerati ‘impuri'”. 

Asociatia sustine ca “o situatie deosebit de grava” a fost semnalata si la Scoala Nr. 29 “Sf. Ana” din Galati. “Aici, unul dintre profesorii de istorie manifesta o atitudine fundamentalist ortodoxa, intoleranta si discriminatoare. Peroratiile despre Judecata de Apoi, Iad, Adam si Eva sau Satana par sa ocupe ce mai mare parte a orelor de istorie (!), iar subiecte precum avortul sau ‘scientismul’ sint abordate frecvent la clasa”. “Acest ultim caz este deosebit de relevant. Existenta unor inregistrari audio din timpul orelor, postate pe un site de video sharing (aici si aici), ofera o masura cutremuratoare a degradarii invatamintului romanesc. Redam citeva exemple”, informeaza ASUR:

  • Si scrie Sfantul Vasile cel Mare intr-o carte a sa… zice (caut sa va redau citatul, ca este zguduitor si asa va fi, sfintii nu mint, ca sunt insuflati de Duhul Sfant), zice Sfantul Vasile cel Mare ‘Pedeapsa lor infioratoare va fi pentru cultul celor lumesti de vreme ce vazand atat de adanc in stiintele cele desarte si-au inchis de buna voie ochii aflarii adevarului’
  • Biserica noastra (Hristos), Biserica mea, n-o va sfarama nici portile iadului! Nici portile iadului!!! Deci daca ai scaun la cap, ce crezi? Daca Dumnezeu, Hristos, ti-a spus, e clar ca Biserica n-are cum sa piara. Ah, ca mai omori din ea, ca-i mai subtiezi, ca-i mai inchizi, dar Biserica nu piere. N-ai cum s-o starpesti. Nu stiu daca ati priceput. Care-i mai istet zice ‘Dom’ profesor, da’ totusi e o logica in asta.‘”
  • Uriasa majoritate sunt pagani, sunt sectanti, sunt catolici, sunt budhisti, sunt de-aia, sunt de-aia, sunt de-aia, ma doare capu’. Era sa spun si de-astia […] si greco-catolici, da’ nu mai spun. […]
  • I-auzi ce spune Hristos: Nu te teme, turma mica! Eu cu tine sunt pana la sfarsitul veacului. Turma mica. Biserica lui Hristos se va numi ceea ce este turma mica! Din pacate, in lume crestini sunt putini, foarte putini. Ortodoxia adevarata… putina. Si mai este ceva ce spune Hristos si-mi place, tot despre biserica lui: nu te teme, turma mica, eu cu tine sunt pana la sfarsitul veacului! Si-atunci completez eu […]: Dumnezeu e cu noi, cine e impotriva noastra? Daca Dumnezeu e cu noi, CINE ar putea fi impotriva noastra?!
  • Si eu va spun acuma ca sa fiti destepti si sa fiti mai atenti cand socotiti ca stiinta e cea mai buna… Bai copilasi, stiti voi ca Dumnezeu le-a zis lui Adam si Eva ‘Uite va pun in rai sa traiti, faceti orice vreti, da, mancati orice vreti, sunteti liberi, faceti ce vreti, eu sunt Dumnezeul vostru’. […] Asta e credinta care apare prima in lume si este dumnezeiasca, pentru credinta n-ai nevoie de dovezi, credinta nici nu trebuie demonstrata ca la matematica, ‘ia sa vedem, rezulta sau nu rezulta’, credinta am spus se respira, se miroase, se simte. […]
  • Dar imediat dupa, dupa ce au stat ei oleaca in rai, apare si stiinta. Cum apare? Pai vine serpelutul ala si spune Evei ‘Ia gusta tu din fruct, sa vezi ce bun e, ia da-i si lui Adam sa guste’. Si vine caderea. Tii minte cum au cazut lin? Si daca au cazut, apare stiinta. Cum apare stiinta? Imediat sarpele: ‘Ia cerceteaza tu sa vezi cum e, ia experimenteaza tu sa vezi cum este’. Aia este stiinta. De aceea credinta este dumnezeiasca, stiinta este luciferica in esenta ei, draceasca.

Asociatia sustine ca “dl. invatator Creanga a fost reclamat de parinti pentru probleme similare si in trecut, dar a ramas in continuare la catedra. Nu este o situatie singulara; de exemplu, in 2005 un profesor de religie, dl. Catalin Barbosu, a fost reclamat pentru ca a batut un elev; cu toate acestea, i s-a acordat Definitivatul in Invatamint si a fost hirotonisit preot. Mai nou, preotul Constantin Marisca, profesor de religie si muzica la Scoala Generala Bursuceni (jud. Suceava), desi a fost filmat la sfirsitul anului trecut in timp ce batea un elev, apare in continuare listat printre cadrele didactice ale scolii”.

“Prin pasivitatea de care da dovada, Ministerul Educatiei se face direct vinovat de actuala situatie. Indoctrinarea religioasa este un fenomen prezent de multa vreme in scoli si nu se limiteaza la orele de religie. La Limba Romana se invata rugaciuni, la Muzica cintece religioase; chiar si cartile de Istorie sau Biologie se transforma uneori in instrumente de promovare a ‘dreptei credinte’, pline de citate din Biblie si interpretari in cheie religioasa. Mai mult, profesorii de religie, chiar si atunci cind agreseaza fizic elevii, par a se bucura de imunitate.” a declarat Toma Patrascu, vicepresedinte ASUR.

Asociatia Secular-Umanista din Romania (ASUR) a solicitat Ministerului Educatiei sa demareze urgent o ancheta privind cazurile semnalate de indoctrinare religioasa din scoli. De asemeni, Ministerul trebuie sa elaboreze si sa implementeze un set de politici educationale destinate a preveni pe viitor aparitia unor cazuri similare, precizeaza ASUR.

Potrivit Asociatiei, in unitatile publice de invatamint trebuie pastrata o stricta neutralitate religioasa, iar in cadrul orelor de Religie trebuie predata Istoria Religiilor si nu doar viziunea particulara a unui anumit cult, indiferent care ar fi acela. “Sa nu uitam: In Romania sint 18.300 de biserici; doar 4.700 de scoli generale stau la dispozitia copiilor”, incheie ASUR.

Nota noastra:

ASUR si-a mai gasit un cal de bataie – indoctrinarea religioasa in scoli facuta de educatorii de alta specialitate decat ora de religie. 

Nu e posibil ca din trei cazuri izolate sa generalizezi pana la identificarea unui fenomen (!) in cadrul scolilor romanesti, fenomen care ar consta, bineinteles, in prezenta unor ortodocsi funamentalisti care mai discuta si despre avort sau scientism la orele lor!

De fapt, cu aceasta ocazie ASUR isi dovedeste inca o data un discurs si o mentalitate a urii fata de ortodoxia majoritara din Romania. De ce? Pentru ca numai autorul acestor randuri a auzit, inca de pe vremea lui Ceausescu, de cazuri de invatatori sau profesori sectanti care nu ezitau sa faca si prozelitism la ore. Si bineinteles ca sunt si astazi, cu siguranta, destui care fac prozelitism sectar in scoli. ASUR, insa, are o problema cu doi, trei profesori, identificand deja un asa-zis fenomen de indoctrinare religioasa – adica NUMAI ortodoxa. Mai mult decat atat, cine face ceva impotriva educatorilor care fac prozelitism… scientist? A celor care propovaduiesc evolutionismul, a celor care vorbesc explicit IMPOTRIVA Bisericii, impotriva sfintilor, a icoanelor, a educatorilor care participa, ca Emil Moise, la campanii de scoatere a icoanelor din scoli, a celor care ii invata propaganda LGBT si ii incurajeaza sa fie deschisi catre homosexualitate, ca celebra, de-acum, profesoara de la Liceul George Cosbuc. Adica aici am ajuns?! Predicatorii homosexualitatii sa fie premiati si promovati, iar profesorii cu partis-pris ortodox sa fie sanctionati si sa fie declansata o vanatoare de vrajitoare impotriva lor?!

Scopul ASUR, de fapt, este sa declanseze un fel de teroare intelectuala in scoli, astfel incat nimeni sa nu mai indrazneasca sa argumenteze/exprime o opinie ortodoxa cu privire la orice. Atat si nimic mai mult sau mai putin. Bineinteles ca nu putea lipsi nici manipularea cu cifrele scolilor vs cifrele bisericilor din Romania.

PS1: Discutia reala, care nu prea merita a fi purtata in cadrul acestui atac propagandistic marca ASUR, ar fi despre libertatea pe care o au profesorii sa-si expuna sau nu propriile convingeri in afara materiei discutate sau legat de unele teme din materie.

PS2: Dar oare onor elevii romani, “sarmanii” subiecti inocenti ai “indoctrinarii religioase” nu cumva, prin intermediul acesteia, ar ajunge la performanta de a nu se mai injunghia, de a nu mai accesa pornografie pe net, de a nu-si agresa colegii si profesorii si de a nu mai injura obscen de trei ori intr-o propozitie de 4 cuvinte? Ar fi ceva… un real progres umanistic!


Categorii

1. DIVERSE, Opinii, analize, Razboiul impotriva Bisericii/ crestinismului

Etichete (taguri)

, ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

39 Commentarii la “ASUR vrea sa declanseze VANATOAREA DE “ORTODOCSI FUNDAMENTALISTI” DIN SCOLI. Scandal pe marginea “INDOCTRINARII RELIGIOASE”

  1. Toata dragostea (si respectul, nu mai vorbesc) pentru moldoveni.

  2. La cati am mai ramas in tara, astia fac propaganda ateista si ies la vanatoare de vrajitoare…care/cati/cate cred in Dumnezeu, cati sunt fundamentalisti se numara-ntr-o clasa – ca sa se stie cati vor fi/ramane NORMALI, cati – NU!
    Poate pentru racolare, cine stie?!

    E clar ca nu trebuie sa ramana nimic sfant, curat sau in PICIOARE!

    Iar daca, unii nu vor practica sportul astora ecumenist, laxist DAR afurisit…multi, putini – ei vor reprezinta intotdeauna o amenintare ”serioasa” fiindca, vor reprezenta REDUTA care mai face ca ortodoxia sa ramana cu capul sus!

  3. Citesc acest site, de cel putin 6ani. Sunt recunoscator faptului ca m-ati ajutat sa-mi identific pozitia in aceasta lume. Eram in ton cu toleranta acceptata de majoritatea, nu ma regaseam in ea, nu-mi dadeam seama de unde provine nefericirea in care ma scufundasem. Credeam ca toleranta propovaduita de canalele media este normala, si nu eu.
    Acum, ca am inteles, imi ridic totusi o intrebare… De ce, totusi, nu ne indemnam, nu numai la nivel sugestiv, ci si la nivel propriu, real, la actiune…

  4. Deci, de acuma, avand in vedere toate fronturile pe care este atacata tara si credinta noastra, e calr ca au venit vremurile grele. Cine este cu Hristos, sa indrazneasca! Altfel lasitatea ne va costa scump. Chiar nu mai merge sa fim prostiti ca suntem habotnici, talibani si fundamentalisti. Ori suntem cu Hristos, ori nu. Ori vom fi locas al cucuvelelor, ori vom fi lumina marturisitoare; nu mai exista cale de mijloc. Poate tocmai pt ca starea de caldicel duce la apostazie.

  5. ASUR nu realizeaza ca degeaba gasesc ei mici probleme in ortodoxie, dar lumea nu crede si nu va crede ca ei niciodata. Asta ar trebui sa realizeze de la bun inceput, daca sunt destepti.

  6. Extraordinar profesorul! N-a vrut Domnul să rămână ascuns… treaba cu știința e fenomenală. Cinste lui!

  7. @Liviu:

    E posibil ca sa existe exagerari sau sa se insiste intr-un mod complet …nepedagogic crezand ca fac lucrurile credintei. Nu stim daca respectivii profesorii au facut asa ceva, insa ne este absolut clar ca ASUR a fabricat inca o tema de atac pe agenda lor anti-ortodoxa.

  8. “Scopul ASUR, de fapt, este sa declanseze un fel de teroare intelectuala in scoli, astfel incat nimeni sa nu mai indrazneasca sa argumenteze/exprime o opinie ortodoxa cu privire la orice.”

    si nu numai scopul asur

    rugati-va pentru fratele gigi (george)

    tocmai au vrut sa dea un exemplu sa ne mai potolim noi astia
    cu mila Domnului, nu o sa ne potolim noi astia

  9. tot despre asur si cei impreuna cu ei:

    http://m.hotnews.ro/stire/13597916
    Gigi Becali, candidat la alegerile parlamentare pe listele USL, din partea PNL, a afirmat luni ca, atat timp cat va fi in Parlament, cei care doresc sa scoata icoanele si religia din scoli pot “sa-si puna pofta in cui”.

  10. @admin
    Te rog permite-mi sa insist:
    “NU ATI RASPUNS LA INTRBARE!”

  11. daca dupa toate cele intamplate ramanem nesimtitor, cu adevarat suntem niste gaini de cotetz
    azi l-au luat pe el; maine te vor lua pe tine

    iti vor baga homosexualitatea pe gat
    si normal, nu vei schita un gest, ca asa te-ai obisnuit

    http://adevarul.ro/news/sport/corneliu-vadim-tudor-despre-condamnarea-gigi-becali-l-au-bagat-puscarie-ultimul-borfas-1_519a43d3053c7dd83fb51130/index.html

    Corneliu Vadim Tudor a fost foarte vehement la adresa judecătorilor care au decis să-l condamne pe Becali, considerând că sentinţa este nedreaptă. „L-au băgat la puşcărie ca pe ultimul borfaş pe Gigi Becali. Problema României nu este Becali, ci marii tâlhari ai ţării care sunt în libertate….

    Cum s-a dat condamnare dacă Gigi NU a avut imunitatea parlamentară ridicată?

    http://www.economist.com/blogs/easternapproaches/2013/05/gay-rights-georgia

    To mark the International Day against Homophobia on May 17th, a small number of gay rights activists planned a rally in central Tbilisi. In response, several thousands of Georgians joined churchmen to stage a large counter-demonstration.

    georgia nu vrea sa intre in UE, nu?

  12. @ adrian:

    Iarta-ne, dar e impiedicat cineva sa faca ceva, daca poate, stie ce si cum si are cu cine? (Dar are?!) De ce ii reprosezi mainii ca nu este picior? Fiecare sa faca ceea ce este chemat sa lucreze, potrivit talantului sau. Totul e sa existe si dreapta socoteala, si binecuvantare de sus. Ca de extremisme, hei-rupisme si zelotisme “anti-sistem” care sa serveasca perfect “sistemului” nu vrem sa auzim (dar vom tot auzi, ca securismul romanesc e omniprezent si nemuritor). Iar pe de alta parte, unde ne sunt păstorii si unde este unitatea si increderea intre noi, romanii ortodocsi? Cand UNUL singur indrazneste sa deschida gura, o mie sar pe el sa-i inchida gura si sa stearga si urmele marturisirii lui, daca se poate… Asta se intampla cu unii dintre noi inclusiv in ultimele 24 de ore si nimeni nu a avut ochi sa vada si inima sa creada! Noi suntem mai mult decat sceptici, din pacate, privind limpede si lucid realitatea, fara sa vrem sa descurajam pe nimeni.

  13. @ raducu:

    Da, SUNTEM gaini de cotet, asa este si pentru asta ne vom merita soarta pustiirii. Dar pe Becali… are cine sa-l apere si cine sa-l planga, desi e clar ca acum plateste pentru ca a intors armele si a strigat tare impotriva lui Basescu mai an. Pe cei mai mici nu ii stim, nu ii vedem, nu ii credem, nu ii sprijinim, nu impreuna-patimim.

  14. Ma temeam de un lucru: de trimiterea la extremisme (zelotisme). Oare sa-ti sustii in mod public credinta, cu convingere, poate fi catalogat in acest fel? Exista multe exemple de sfinti care si-au dat viata pentru credinta, dupa exemplul Mantuitorului, numai pentru ca au sustinut in mod public convingerile lor.
    Cred ca exista un curent, propagat prin media din vremurile de dupa cel de-al doilea razboi, care face sa paralizeze vointa, facand trimitere la banditi (Pitesti?). Daca ne exprimam in mod public ceea ce EL ne-a lasat, nu cred ca asemanarea cu legionarii ne-ar putea opri… Nu fac apologia a ceea ce poate nici istoric nu se va sti niciodata, insa exemplul multora dintre ei este cutremurator.
    Sunt profetii care vorbesc de paralizia vointei in oarece vremuri …
    (Renuntati la orice fel de informare vizuala sau auditiva… Dupa ani veti redescoperi fiinta voastra).

  15. Asteptam reactia patriarhiei!

  16. Ma temeam de un lucru: de trimiterea la extremisme (zelotisme). Oare sa-ti sustii in mod public credinta, cu convingere, poate fi catalogat in acest fel?

    Nu la asa ceva ne-am referit.

    Repetam, fiecare are locul/rostul sau. Al nostru nu este sa conducem actiuni, pur si simplu. Si ca exista zelotisme si extremisme, si ca acestea pot fi provocate si/sau incurajate de autoritati – acestea sunt niste fapte. Cine nu vrea sa le vada, ori e prea naiv, ori e interesat. Marturisirea curata si in duh ortodox, da, e altceva, dar sa o faca fiecare pentru sine, nu punandu-i pe altii sa scoata castanele din foc in locul sau. Dar oamenii nu se aduna in jurul lui Iisus, ci doar al lui Baraba. Din pacate, oamenii ii iubesc pe criminali, iar nu pe oamenii lui Dumnezeu.

  17. @admin

    in spatele omului becali este simbolul, becali, periculos, “bandit” (terminologia anilor 50)

    cine stie cum poate coaliza ortodocsii in jurul lui
    nu s-a trasat sarcinile sa dispara “ciorile”?
    am vazut o inregistrare cu protagonist becali impotriva unuia care facea valuri sa se scoata icoanele din scoli; (unu Moise, cu antrenor Gabriel adamesteanu, prietenu … popo’rului) l-a ridiculizat trei ore si au trebuit sa renunte la masura

    si in miorita vedem cum e asasinat cel mai mandru dintre pastorii de oi

    bineinteles, ochii nostri plang cu fiecare dintre cei mici frati ai nostri

    dar ne plangem vrasazica, ca nu suntem buni de nimic, si cand se iveste o raza de speranta, iluzorie sau nu, ne legam la ochi sa nu o vedem

    mi-e teama ca multi au avut exact aceeasi reactie si fata de Parintele Corogeamnu

    nne nicomodeaza ceva, strutz cap nisip si venim cu justificari

  18. @ raducu:

    Cum crezi, totusi noi nu il vedem pe Becali totusi in aceasta lumina si nicidecum condamnat acum pentru marturisirea sa ortodoxa, ci pentru cea politica – ceea ce e, desigur, tot foarte grav, e un abuz. Nici el nu a fost cinstit, sa fim sinceri, nu s-a imbogatit din cer, dar dupa gratii a ajuns doar cand l-a suparat pe seful cel mare, nu cand il lauda si cand bea cu el dupa meci. Si atunci marturisea ortodoxia, in felul sau amestecat si galagios, dar nu deranja, din contra, ii ajuta sa ridiculizeze si sa discrediteze atitudinea ortodoxa…

    Iarta-ne daca nu suntem cu totul de acord. Nu am face din Becali acel simbol. Insa fenomenul descris de tine chiar incepe sa se intample. Si nu la lumina reflectoarelor TV. Dimpotriva.

    PS: Dar ne-a placut modul crestinesc si demn in care si-a asumat crucea pentru pacatele sale. Dumnezeu nu ramane indiferent la asa ceva si va fi cu el. Dar haideti sa depasim totusi.

  19. A-sociatia
    S-atanista
    U-raste
    R-omania

  20. “De ce, totusi, nu ne indemnam, nu numai la nivel sugestiv, ci si la nivel propriu, real, la actiune…”
    Stimate domnule Adrian, (as vrea sa zic frate dar nu te cunosc)
    si eu mi-am pus aceasta intrebare si am gasit raspunsul: nu trec la actiune deoarece nu cunosc pe cei din jurul meu (loc de munca, biserica, strada, …) care vor acelasi lucru. Privind omeneste este important sa pornesc la actiune “in echipa”. Ca sunt sigur ca atunci cind va vrea Domnul voi actiona (cu sau fara constiinta ca fac voia Lui). Mai este un element: prudenta. Nu am (inca) capacitatea de a discerne intre fratii ce sunt in stare sa actioneze (nu vorbesc de cei ce vor dar nu sunt in stare) si provocatorii ce au misiunea sa se infiltreze intre frati cu rol de “cartite” (cartita este un agent infiltrat in dispozitivul adversarului care actioneaza cind este activat conform consemnului primit).
    Doamne iarta, miluieste si ne mantuieste.
    Amin.

  21. “De ce, totusi, nu ne indemnam, nu numai la nivel sugestiv, ci si la nivel propriu, real, la actiune…

    “Şi a mai zis Avraam: “Să nu se mânie Stăpânul meu de voi mai grăi încă o dată: Dar de se vor găsi acolo numai zece drepţi?” Iar Domnul i-a zis: “Pentru cei zece nu o voi pierde”….

    Eu propun sa incepem sa ne numaram….

  22. Pt adrian: a răspuns bine admin la întrebare- de ce nu ne îndemnăm la acţiune. Poate mai tb completat, că nu neapărat acţiunea este problema, ci gândirea, mentalitatea. Aici tb ca să acţionăm noi mai întâi, apoi faptele vor fi pe măsură.
    Deci în primul rând să ne întrebăm: dacă vine unul şi vrea să facă ceva bun pt ţară, adicăteleia şi pt noi, ce facem noi? Îl urmăm sau îl criticăm şi defăimăm? În plus, orice eventuală acţiune sau mai bine zis sistem de acţiuni sau mişcare de masă tb să aibă binecuvântarea, girul măcar ale unui episcop de-al nostru, dacă nu ale mai multora; căci nu-i aşa, noi dorim ca să facem ce facem ÎN Biserică şi nicidecum în afara ei!
    Ca o clarificare şi mai bună, citeşte ce le spune Sf Ioan Botezătorul celor care merg la el ca să se boteze şi-l întreabă, ce să facă. Acesta le dă câteva exemple, pe care noi tb să le transpunem în situaţia noastră personală şi concretă. Şi să fim convinşi, că peştele de la cap se împute, dar de la coadă se curăţă!!!

  23. Ispititori se gasesc destui, chibiti flecari sunt si mai multi… faptuitori si impreuna-purtatori ai Crucii extrem de putini. Cand ucigasii de oameni, noii securisti si calomniatorii abjecti si subumani calcau in picioare vieti si suflete, unde erau marii marturisitori si oameni de actiune? 🙁 Si daca facem atat de putin, precum ti se pare, draga Adriane, de ce s-au napustit cu pumnii si picioarele si cu toate armele intunericului ca sa ne inchida gura si sa ne discrediteze? Mda…

    Dar poate ca, in conditiile astea…

    PUŢINA VREME MAI SUNT CU VOI…

  24. Oare despre ce ar vrea ASUR sa se vorbeasca la ora de reigie???daca nu despre Adam si Eva iad si rai(bine si rau) si Judecata de Apoi??

  25. @admin
    Ma iertati, insa in ceea ce am scris nu am exprimat in nici un fel faptul ca faceti putin. Si nici nu gandesc asta.
    Din pacate acesta este unicul site de limba romana, in care evenimentele sunt tratate foarte pertinent din viziunea ortodoxa. Din viziunea unui popor statornic, care, cu chiu, cu vai, a reusit sa se mentina in acest spatiu. Si care popor si-a dorit (si ar dori si acum, daca ar mai sti ce vrea) sa fie lasat sa-si faca singur ordine in batatura.
    Nu am spus si nici nu gandesc ca faceti putin. Poate am incercat sa facem un exercitiu de gandire.
    Adevarul este ca, atunci cand citesc unele articole de aici, ma cuprinde indignarea, temporar deznadejdea. Gasesc ca este extrem de greu sa analizezi zilnic si sa pui “pe hartie” lucruri ce duc la dizolvarea unui neam, si, mai direct, agreseaza fiinta copiilor nostri.

  26. Si, as mai adauga ceva. Cred ca ne alimenteaza o credinta ca ce se intampla la altii la noi nu va ajunge. Gresit. Agenda este urmata pas cu pas. Si va ajunge si la noi. Si vom fi atat de slabiti incat vointa lor se va impune. Vom fi poate cateva sute, cativa stingheri care vor agita cateva pancarte si se vor auzi in media numai cuvintele celor mai caraghiosi dintre ei.
    Victimele sunt inca de pe acum copiii nostri.

  27. @ adrian:

    Asa este, numai ca noi refuzam sa vindem false sperante, iluzii, minciuni frumoase, sloganuri pompoase si optimiste, ci incercam sa ramanem treji, sa vedem clar si sa spunem deschis ce vedem ca ni se intampla si ce e esential din tot ce ni se ascunde. Am rezistat cu durere, cu chin, tragand din greu de noi, si asta pentru fratii nostri si pentru Adevar, fara vreun interes ascuns si fara sa slujim NIMANUI altcuiva decat lui Dumnezeu, Bisericii si neamului nostru, dupa constiinta noastra. Fara adevaruri macar marturisite si impartasite, fara macar acest sentiment ca nu esti singur, ca mai multi ne regasim intr-un duh si un cuget, ni se pare ca pentru toti va fi cu mult mai greu de rezistat. Mai mult de atat nu am putut face, dar… mai putin de atat nu e exclus de acum incolo! Vom intra cu totii, tot mai accelerat in robie si din punct de vedere al libertatii gandirii si cuvantului. Am intrat, practic, deja, dar inca e prima faza. Securismul in Romania a cucerit cam tot ce inseamna expresie, iar propaganda, dezinformarea si diversiunile sale sunt tot mai puternice, pe orice plan.

    Da, e cumplit de greu si acum tinde sa devina imposibil, si subiectiv, dar si deja… impotriva vointei noastre. Oricum, cu noi si fara noi, probabil ca solutii omenesti nu mai exista, suntem intr-un ceas prea tarziu al tarii si al lumii si intrebarea este daca si care dintre care noi ne vom mai putea salva sufletele, asa, ca prin foc.

  28. ASUR si alte ONG-uri asemenea lor sunt in spatele multor actiuni indreptate impotriva ortodoxiei si a familiei:
    1. scoaterea religiei din scoli – o exprima printr-o forma “politic corecta” legata de orele de religie care sunt optionale. Au o petitie pentru asta:
    http://www.petitieonline.ro/petitie/scrisoare_deschisa_a_parintilor_ingrijorati_din_cauza_modului_de_predare_a_religiei_in_scoala_romaneasca-p32220138.html
    2. cenzurarea manualelor de religie in numele asa-zisei tolerante fata de alte religii
    3. promovarea homosexualitatii si a casatoriilor lor
    4. introducerea in scoli a educatiei sexuale de la o varsta frageda (vor sa scoata religia si sa introduca educatia sexuala)
    5. promovarea planificarii familiale, inclusiv a avorturilor.

    Sunt ocupati, nu se plictisesc. Nu stiu daca sunt finantati de UE, sau se ofera voluntar pentru asemenea demersuri.

    Campania ASUR si a altor ONG-uri este sustinuta cum am mentionat atat prin petitii cat si prin intermediul Facebook – exista o pagina facebook “Parinti buni” care deja a preluat articolul de mai sus (publicat si in Revista 22). Oana Marinescu, fosta purtatoare de cuvant a lui Tariceanu si actuala presedinte a unei companii OMA Vision, sustine pe facebook toate aceste actiuni impotriva religiei. Exista si un grup de discutii pe facebook “Taxarea cultelor si separarea religiei de politica”. Exista si un blog “Profu’ de Religie” unde se publica articole impotriva credintei si chiar hulitoare. Probabil ca multe alte astfel de actiuni online exista impotriva ortodoxiei.

    Este trist ca s-a ajuns aici, dar nu trebuie sa ne temem. Pe vremea comunistilor lupta impotriva ortodoxiei a fost apriga. Acum aceasta lupta este mult mai perfida si mai periculoasa pentru ca este tintit omul de la o varsta frageda pentru a fi pervertit si a creste dezorientat, intr-o libertate aparenta.

    Sa ne rugam pentru ei sa-i lumineze bunul Dumnezeu, sa-i miluiasca pe ei pacatosii si sa ne miluiasca si pe noi pacatosii. Doamne ajuta!

  29. Tin sa spun si eu impreuna cu admin ca este foarte important sa ramanem impreuna, in acelasi duh si cuget, in aceste timpuri si intotdeauna. Aceste timpuri sunt de asa natura ca nici nu vom mai putea supravietui daca nu luptam pentru aceasta coeziune (de suflet). Sa trecem cu vederea toate neconcordatele dintre noi oricat de mari, sa incercam sa le indreptam, dar cu orice pret sa ramanem impreuna ca persoane (restul sunt detalii). Se poate! Se poate sa ramanem buni si normali. Este usor si firesc cu ajutorul lui Dumnezeu. Cand cadem in extreme si inselaciune, atunci nu se prea mai poate, deci sa fim vigilenti si rugatori (sa avem tot timpul inima fata de tot aproapele).

  30. profilul copilului de clasa a VII-a care l-a dat in judecata pe profesorul din Galati e relevant. https://www.facebook.com/tudorg42

  31. nu era de ajuns ca aceste secte ordinare ne fac albie de porci, acum colac peste pupaza au inceput si acesti neica nimeni a ne ataca si improsca cu noroi

  32. Pingback: ASUR declanseaza din nou CAMPANIA ANTI-ORTODOXIE legata de ora de religie - Recomandari
  33. Pingback: Mai multe ONG-uri crestine vor da in judecata MINISTERUL EDUCATIEI daca nu va stopa celebrarea HALLOWEEN-ului in scoli/ CAMPANIE ANTICRESTINA IN MEDIA PE TEMA “GRADINITELOR TANACU” - Recomandari
  34. Pingback: BOLSEVICII DE IERI SI DE AZI. Cum recupereaza discursul COMUNIST despre Scoala si Biserica secularistii anticrestini ai zilelor noastre - Recomandari
  35. Pingback: CAZUL DISPARITIEI IULIEI IONESCU – eleva de 15 ani ce ar fi fugit de acasa “la manastire”. BISERICA, DUHOVNICUL SI “SITE-URILE RELIGIOASE” – VINOVATII DE SERVICIU? - Recomandari
  36. Pingback: PARINTELE VISARION ALEXA, duhovnicul adolescentei fugite de acasa: “Cunoasteti-va copiii! Ajungeti la inima lor!” (VIDEO)/ ORTODOXO-FOBIA si sportul national al ATACULUI LA BISERICA. Copiii muritori de foame sau cei exploatati sexual nu sunt o
  37. Pingback: PARINTELE VISARION ALEXA, duhovnicul adolescentei fugite de acasa: “Cunoasteti-va copiii! Ajungeti la inima lor!” (VIDEO)/ ORTODOXO-FOBIA si sportul national al ATACULUI LA BISERICA. Copiii muritori de foame sau cei exploatati sexual nu sunt o
  38. Pingback: PARINTELE VISARION ALEXA, duhovnicul adolescentei fugite de acasa: “Cunoasteti-va copiii! Ajungeti la inima lor!” (VIDEO)/ ORTODOXO-FOBIA si sportul national al ATACULUI LA BISERICA. Copiii muritori de foame sau cei exploatati sexual nu sunt o
  39. Pingback: RELIGIA IN SCOLI: “UN PERICOL”! Activistii agresivi vor MANUALE CORECTE POLITIC invocand …prezenta imigrantilor din Romania - Recomandari
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare