ATENTATE SUCCESIVE IN RUSIA (Volgograd – ex-Stalingrad) cu bataie la Jocurile Olimpice de la Soci (VIDEO). ”Rasplata” pentru Siria? PUTIN anunta sporirea MASURILOR DE SECURITATE, expertii se asteapta la alte ATACURI TERORISTE

30-12-2013 9 minute Sublinieri

 • Mediafax:

ATENTAT într-o gară din Rusia: Cel puţin 18 morţi şi 40 de răniţi în explozie. Atacul, comis de o femeie kamikaze – VIDEO

Cel puţin 18 persoane au murit, iar alte 40 au fost rănite într-o explozie produsă duminică dimineaţă într-o gară din oraşul rus Volgograd, situat în sudul ţării, serviciile de securitate precizând că deflagraţia a fost provocată de o bombă, relatează presa rusă. Atentatul a fost comis de o femeie kamikaze, anunţă autorităţile ruse.

Explozia a avut loc în gară la ora locală 12.45 (10.45, ora României), a declarat Svetlana Smolianinova, purtătorul de cuvânt al Ministerului rus pentru Situaţii de Urgenţă. Conform Itar-Tass, explozia s-a produs în apropierea detectoarelor de metal instalate în principala gară a oraşului Volgograd.

Bilanţul anterior, prezentat de un oficial din cadrul Ministerului rus pentru Situaţii de Urgenţă, era de zece morţi şi trei răniţi.

Incidentul este considerat un atac terorist, a declarat Vladimir Markin, purtător de cuvânt al comisiei de anchetă, informează Russia Today. ”A avut loc o explozie puternică, care a produs numeroase pagube. Se crede că explozia a fost produsă de o femeie-kamikaze”.

În octombrie, un terorist-kamikaze originar din Daghestan a omorât şase persoane într-o autogară din Volgograd.

ATENTATELE din Rusia: Capul femeii care a comis atacul de duminică din Volgograd a fost descoperit. Cine era femeia kamikaze

Femeia care s-a detonat duminică într-o gară din Volgograd (sud-vestul Rusiei), omorând cel puţin 17 persoane şi rănind alte câteva zeci, intensificând temerile cu privire la securitatea JO de la Soci, este Oksana Aslanova, capul acesteia fiind descoperit la scena atacului.

Potrivit site-ului Lifenews.ru, atacatoarea a fost decapitată de suflul exploziei.

“Aslanova a fost măritată în două rânduri cu rebeli. Cei doi foşti soţi ai acesteia au fost ucişi de către forţele ruse”, scrie site-ul, care o identifică drept o “văduvă neagră“, numele dat femeilor kamikaze.

Potrivit anchetatorilor, ea a fost “asistată” de către un complice, identificat pentru moment doar cu numele de familie, Pavlov.

Dată în căutare din iunie 2012, Oksana Aslanova era prietena altei femei kamikaze, care a ucis şase persoane la Volgograd, în octombrie, detonându-se într-un autobuz plin cu studenţi, scrie Lifenews.ru.

Acest atentat precedent a provocat temeri cu privire la securitatea Jocurilor Olimpice (JO) de Iarnă de la Soci, care urmează să se deschidă pe 7 februarie.

Începând din 1999, Rusia a fost afectată de o serie de atentate sângeroase, multe dintre ele comise de către femei kamikaze, “armele” privilegiate ale rebeliunii islamiste.

O femeie a participat, de asemenea, la dublul atentat sinucigaş din martie 2010, comis în metroul din Moscova, în care au fost ucise 40 de persoane. În 2004, două femei originare din Caucazul de Nord au aruncat în aer două avioane de linie care tocmai decolaseră de pe aeroportul Moscova-Domodedovo, omorând 90 de persoane.

– Temeri pentru JO de la Soci

Rebeliunea islamistă încearcă să creeze un stat islamist în Caucazul de Nord, iar liderul acesteia, Doku Umarov, inamicul numărul unu al Kremlinului, a îndemnat în iulie, într-o înregistrare video, la comiterea unor atacuri care să împiedice “prin toate mijloacele” desfăşurarea JO de la Soci.

Această staţiune balneară, situată între malul Mării Negre şi Munţii Caucaz, la aproximativ 690 de kilometri sud-vest de Volgograd, se află în apropierea regiunilor caucaziene afectate în mod frecvent de violenţe, în special Daghestanul.

Vladimir Putin a ridicat aceste jocuri la rang de prioritate naţională şi intenţionează să le transforme în cartea de vizită a Rusiei. Mijloace enorme au fost investite în lucrări de amploare la Soci, un oraş în care nu se aflau aproape deloc infrastructuri sportive.

Factura totală transformă aceste JO în cele mai scumpe din istoria olimpică – de iarnă şi de vară la un loc -, cu aproximativ 50 de miliarde de dolari (36 de miliarde de euro).

O nouă EXPLOZIE în Volgograd: Cel puţin 15 oameni au murit şi 27 au fost răniţi. Puterea exploziei, echivalentă cu cea a patru kilograme de TNT – VIDEO

Cincisprezece persoane au murit şi alte 27 au fost rănite în urma unei explozii produse luni dimineaţă într-un troleibuz din Volgograd, în sud-vestul Rusiei, unde un atentat sinucigaş a provocat moartea a 17 persoane, duminică, au anunţat agenţiile ruse.

UPDATE Explozia troleibuzului de la Volgograd, echivalentă cu explozia a patru kilograme de TNT

Puterea exploziei produse în troleibuzul vizat de atentatul comis luni la Volgograd este echivalentă cu cel puţin patru kilograme de TNT, a declarat purtătorul de cuvânt al Comitetului rus de anchetă, relatează agenţia Itar-Tass în pagina electronică.

Potrivit agenţiei, Ministerul rus al Sănătăţii Publice a anunţat că au fost ucise 15 persoane, iar alte 27 de persoane erau în continuare spitalizate.

Cinci dintre răniţi au murit în spital, bilanţul iniţial de zece morţi crescând la 15, potrivit aceleiaşi surse.

UPDATE 10:55 Anchetatorii ruşi susţin că au identificat o legătură între cele două atentate de la Volgograd

Atentatul comis luni dimineaţa într-un troleibuz la Volgograd, în sud-vestul Rusiei, este opera unui kamikaze şi pare să aibă legătură cu cel comis cu o zi înainte în gara centrală din oraş, au anunţat anchetatorii, citaţi de AFP.

Primele elemente ale anchetei privind acest atentat arată că “dispozitivul exploziv a fost declanşat de un kamikaze de sex masculin”, a precizat comitetul de anchetă rus într-un comunicat.

Explozibilul folosit pentru atentat prezintă elemente “identice” cu cel folosit duminică, ceea ce “confirmă versiunea unei legături între cele două atentate“, a adăugat acest organism.

Cel puţin 14 persoane au murit în acest atentat, potrivit ultimului bilanţ anunţat de Ministerul rus al Sănătăţii.

“Numărul morţilor a crescut la 14, iar cel al răniţilor la 28”, a declarat purtătorul de cuvânt al ministerului, Oleg Salatai, citat de agenţiile ruse.

UPDATE 9:50 Bilanţul exploziei din Volgograd a crescut la 12 morţi şi 28 de răniţi

Bilanţul exploziei produse luni dimineaţă într-un troleibuz în oraşul Volgograd s-a ridicat la 12 morţi şi 28 de răniţi, a anunţat Ministerul rus al Sănătăţii, citat de agenţia Itar-Tass, în pagina electronică.

Două dintre persoanele rănite au murit la spital, ceea ce a ridicat bilanţul victimelor la 12. Potrivit ultimelor informaţii oferite de reprezentantul Ministerulul Sănătăţii, Oleg Salagai, alte 28 de persoane rănite a fost internate în spital.

Atacul de luni s-a produs la o oră de vârf pe una dintre cele mai aglomerate străzi ale oraşului. Numeroşi locuitori, care s-au adunat în spatele cordonului amplasat de poliţie la locul exploziei susţin că în troleibuz se aflau mulţi elevi care mergeau la şcoală.

“A fost un zgomot puternic, apoi o lumină şi tot drumul era în fum. Trecătorii nu au înţeles ce s-a întâmplat, într-o primă fază. Dar apoi, când au văzut flăcările ieşind din troleibuz şi cadavrele victimelor în jur, au fost îngroziţi”, a declarat una dintre martorele oculare, Polina.

UPDATE Cel puţin 23 de răniţi în urma exploziei de luni de la Volgograd

Cel puţin 23 de persoane, inclusiv un copil în vârstă de un an, au fost transportate la spital după atacul cu bombă comis luni dimineaţa împotriva unui troleibuz în oraşul rus Volgograd, au declarat serviciile medicale regionale pentru Itar-Tass, relatează agenţia rusă în pagina electronică.

Potrivit ultimelor informaţii, cel puţin zece persoane au murit şi alte 23 au fost rănite.

Bomba a explodat în momentul în care troleibuzul traversa o zonă apropiată de una dintre pieţele oraşului.

Un reporter al Itar-Tass, care s-a aflat la faţa locului, a declarat că troleibuzul a fost spulberat de explozie, din el rămânând doar carcasa metalică. Trupurile neînsufleţite ale victimelor zac în jurul acestuia.

Primele informaţii sugerează că explozia de luni dimineaţă a fost opera unui atacator sinucigaş, potrivit unei surse din cadrul serviciilor de securitate.

“Acest lucru este sugerat de caracterul exploziei şi de fragmentele umane găsite la faţa locului”, a declarat sursa citată.

Guvernatorul regional Serghei Bojenov şi ministrul rus al Sănătăţii, Veronika Skvorţova, care a ajuns la Volgograd cu o zi înainte în legătură cu un alt atac terorist, au venit la locul exploziei.

Bilanţul preliminar a fost confirmat pentru agenţiile ruse de purtătorul de cuvânt al comitetului de anchetă rus, Vladimir Markin, şi de Ministerul de Interne. O sursă din cadrul comitetului de anchetă din regiunea Volgograd, situată în apropiere de zona instabilă a Caucazului rus, a afirmat că este vorba despre un “atentat”.

Zece persoane au fost rănite, potrivit unui bilanţ provizoriu întocmit de Ministerul local pentru Situaţii de Urgenţă, a anunţat purtătoarea de cuvânt a acestuia, Irina Gogoleva, pentru agenţia Interfax.

Explozia a avut loc la ora locală 08.23 (06.23 ora României), a precizat Ministerul pentru Situaţii de Urgenţă într-un comunicat.

Potrivit imaginilor difuzate de televiziunea rusă, vehiculul a fost total distrus de explozie.

Rusia a deschis o anchetă pentru “atentat terorist” după explozia din Volgograd

O anchetă pentru “atentat terorist” a fost deschisă după explozia soldată cu zece morţi, luni dimineaţa, într-un troleibuz din Volgograd (sud-vest), unde un atentat sinucigaş a provocat deja moartea a 17 persoane, duminică, a anunţat un purtător de cuvânt al comitetului de anchetă, citat de AFP.

“A fost deschisă o anchetă pentru atentat terorist şi trafic de arme”, a declarat pentru agenţiile ruse Vladimir Markin, purtătorul de cuvânt al comitetului de anchetă, organismul care se ocupă de principalele investigaţii din Rusia.

ATENTATELE din Rusia: Vladimir Putin ordonă sporirea măsurilor de securitate în toată ţara

Preşedintele rus, Vladimir Putin, a ordonat sporirea măsurilor de securitate în toată Rusia, în urma celor două atentate comise duminică şi luni la Volgograd, a anunţat comitetul rus de anchetă.

Putin a “dat comitetului naţional antiterorism o serie instrucţiuni pentru sporirea securităţii pe tot teritoriul Federaţiei Ruse“, a declarat un purtător de cuvânt al comitetului, citat de agenţiile ruse.

Atentatele din Volgograd poarta amprenta rebelilor islamisti din instabilul Caucaz de Nord, care incearca sa creeze o atmosfera de teroare inaintea Jocurilor Olimpice din Rusia, o amenintare pentru securitate dar si o “palma” pentru Vladimir Putin, afirma expertii intervievati de AFP.

“Este evident ca aceste atentate sunt legate de Jocurile Olimpice de la Soci”, care au loc in perioada 7 – 23 februarie in aceasta statiune balneara aflata intre Marea Neagra si muntii Caucaz, crede Alexandr Konovalov, presedintele Institutului de studii strategice. Aceasta serie de explozii vizeaza crearea unei atmosfere de teroare inaintea Jocurilor Olimpice”, spune si analistul rus independent Pavel Felgenhauer.

Cel putin 14 persoane au fost ucise luni intr-un atentat comis de un kamikaze intr-un troleibuz la Volgograd, fostul Stalingrad, a doua zi dupa un atentat sinucigas care a ucis 17 oameni in gara centrala a acestui oras de pe Volga, situat la aproximativ 1.000 km atat de Moscova cat si de Soci. Dupa atentat, Vladimir Putin a cerut intarirea securitatii pe ansamblul Federatiei Ruse.

Seful rebeliunii islamiste din Caucaz, Doku Umarov, ceruse in iulie “impiedicarea prin orice mijloace” a organizarii Jocurilor Olimpice, foarte dragi presedintelui Vladimir Putin, care si-a folosit toata influenta pentru a obtine organizarea lor si in care vede o ocazie foarte buna pentru a promova imaginea Rusiei.

Aceste atacuri organizatea inaintea Anului Nou – reprezinta “o mare palma pentru Putin”, spune expertul rus Alexei Malashenko, de la Centrul Carnegie. Operatiunile islamistilor din Caucaz in afara regiunii lor sunt rare, in conditiile in care sunt cvasi-cotidiene in Daghestan, Ingusetia sau Cecenia.

Atentatele din Volgograd sunt opera unui “grup organizat care a lovit intr-un loc unde nimeni nu se astepta”, spune Malashenko. Intr-adevar, autoritatile isi concentrau eforturile si atentia asupra Soci, unde importante masuri de de securitate au fost impuse in vederea Jocurilor Olimpice.

Aproape 40.000 de politisti vor fi mobilizati pentru a asigura securitatea iar accesul cu autoturismele va fi interzis pentru nerezidenti incepand cu 7 ianuarie, cu o luna inainte de ceremonia de deschidere.

Expertii noteaza insa ca rebelii din Caucaz, plecati pentru jihad, in Siria, reprezinta o amenintare serioasa pentru securitate daca revin in Rusia.

Dupa primul razboi din Cecenia (1994-1996), rebeliunea s-a islamizat progresiv si a depasit din ce in ce mai mult frontierele acestei mici republici pentru a se transforma la mijlocul anilor 2000 intr-o miscare islamista activa in intreg Caucazul de Nord. Analistii cred ca islamistii din Rusia vor incerca sa exploateze Jocurile Olimpice pentru a-si demonstra forta si capacitatile in fata sustinatorilor lor finaciari. “Cel mai important pentru ei este ca atacurile sa faca cat mai multi morti posibil pentru a crea un sentiment de frica si de panica“, explica Konovalov.

Stalingrad, simbolul victoriei impotriva Germaniei naziste

Volgograd, fost Stalingrad, ramane pentru numerosi rusi simbolul victoriei tarii lor impotriva Germaniei naziste, obtinuta in urma unei dintre cele mai sangeroase batalii din al doilea Razboi Mondial.

Volgograd, care se intinde pe malul drept al Volgai, se afla la circa 1.000 kilometri sud de Moscova. Populatia acestui oras industrial, cu importante uzine metalurgice si militare, este de un milion de locuitori.

Fostul Taritin din epoca imperiala a fost renumit Stalingrad in 1925, in cinstea liderului sovietic Iosif Stalin. In 1961, a revenit la numele de Volgograd, in cursul destalinizarii demarate de Hrusciov. Batalia de la Stalingrad, cu pana la doua milioane de morti in ambele tabere, potrivit cifrelor oficiale rusesti, este una dintre cele mai sangeroase din istorie si a fost considerata adeseori un punct de cotitura in al doilea Razboi Mondial.

Inceputa in iulie 1942, a durat pana in 2 februarie 1943. Trupele maresalului german Friedrich von Paulus au capitulat la acea data, incercuite de Armata Rosie, la capatul unei batalii incrancenate in acest oras, un punct strategic de acces spre Caucaz si spre bogatele sale resurse petroliere. Predarea lui Paulus este prima din istoria armatei naziste si va schimba cursul conflictului atat in plan strategic cat si psihologic in URSS, demoralizata pana atunci de infrangeri rasunatoare.

Experţii antitero avertizează că numărul atacurilor teroriste de genul celor în care au fost ucise 25 de persoane în oraşul rus Volgograd ar putea creşte deoarece Jocurile Olimpice de Iarnă organizate de Rusia, în februarie, la Soci le oferă teroriştilor prilejul de a face „cea mai mare impresie”.

„Ne putem aştepta la mai multe astfel de atacuri”, a spus Alexei Filatov, reprezentant al asociaţiei veteranilor unităţii antitero ruseşti Alfa, citat de agenţia Thomson Reuters. „Pericolul este cel mai mare acum pentru că teroriştii pot face cea mai mare impresie. Măsurile de securitate din jurul staţiunii Soci au fost deja întărite, aşa că teroriştii vor lovi oraşe alăturate, precum Volgograd”, a adăugat Filatov.

Primul atac sinucigaş a avut loc duminică în gara principală din Volgograd unde o femeie a detonat zece kilograme de dinamită, omorând 16 persoane şi rănind alte câteva zeci. Luni dimineaţa, un troleibuz a sărit în aer în apropierea unei pieţe intens circulate, iar în urma exploziei au murit aproximativ zece persoane.

Incidentele din Volgograd din ultimele două zile vin după ce în urmă cu câteva luni liderul rebelilor ceceni Doku Umarov a cerut intensificarea atacurilor împotriva civililor ruşi, ţintind inclusiv JO de Iarnă de la Soci.

Rusia s-a  confruntat cu atacuri sinucigaşe în mai multe rânduri în ultimii ani, dar cele mai multe au avut loc în Caucazul de Nord, centrul insurgenţilor care vor să creeze un stat islamist în regiune. Până anul acesta, Volgograd nu a fost ţinta atacurilor teroriste, iar incidentele din ultimele două zile sugerează că militanţii ar putea folosi centrele de transport pentru a arăta că există o cale de a merge cu actele teroriste dincolo de Caucazul de Nord.

„Forţele de securitate va trebui să îşi mute atenţia de la Soci către alte regiuni din Rusia”

Volgograd, situat la o distanţă de 650 km nord de Soci, este un centru important de trasport pentru cei care călătoresc între Moscova şi Soci şi oferă linii de legătură cheie cu Caucazul de Nord, potrivit CNN.

Expertul rus în probleme de securitate Andrey Soldatov, afirmă că atacurile din Volgograd arată că militanţii care operează în Caucazul de Nord au „capacitatea şi forţa umană pentru a pune la cale atacuri cu bombă” în apropierea evenimentului sportiv de la Soci şi mai ales de a organiza astfel de atacuri în afara Caucazului de Nord, potrivit insidethegames.biz. „Forţele de securitate va trebui să îşi mute atenţia de la Soci către alte regiuni din Rusia”, a spus Soldatov.

Două rapoarte de securitate canadiene, declasificate la începutul acestei luni, au atras atenţia asupra pericolului ca Soci să devină anul viitor ţinta atacurilor teroriste şi în special asupra ameninţării venite din partea grupului islamist Imarat Kavkaz şi a liderului cecen Doku Umarov, care a făcut apel în această vară către adepţii grupului printr-o înregistrare video să folosească „toate forţele” pentru a împiedica organizarea JO de Iarnă din 2014, pe care le-a numit „jocuri satanice”.

Umarov, liderul grupului care se face vinovat de atacurile teroriste de la metroul din Moscova din 2010 şi din aeroportul Domodedovo din 2011, este cel mai vânat om din Rusia.

Atacurile cu bombă aduc în prim plan problemele de securitate pe care Rusia trebuie să le rezolve pentru a-şi putea îndeplini promisiunea organizării „celor mai sigure JO din istorie”. Guvernul rus asigură protecţia în Soci şi împrejurimi desfăşurând forţe impresionante de zeci de mii de soldaţi, poliţişti şi agenţi de securitate, precum şi introducând puncte de control şi securitate la scară largă. Zona de securitate creată în jurul staţiunii se întinde pe o distanţă de aproximativ 100 km de-a lungul coastei Mării Negre şi pe o distanţă de 40 de km în interiorul continentului.

Members of the emergency services work at the site of a bomb blast on a trolleybus in Volgogradfoto: rt.com

As-Safir scrie că prinţul Bandar a promis că ţara sa va proteja baza navală a Rusiei din Siria dacă regimul lui Assad este înlăturat şi a trecut la ameninţări sugerând că Jocurile Olimpice de Iarnă din staţiunea rusească Soci vor fi perturbate de atacuri teroriste din partea cecenilor dacă nu se ajunge la un acord cu Moscova.

„Pot garanta că vom proteja Jocurile Olimpice de anul viitor. Grupările cecene care ameninţă securitatea Jocurilor sunt con­trolate de noi. Le folosim în faţa regimului sirian, dar nu vor avea rol în viitorul politic al ţării“, a spus Bandar.


Categorii

1. DIVERSE, Rusia, Teroarea "terorismului", Video

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

11 Commentarii la “ATENTATE SUCCESIVE IN RUSIA (Volgograd – ex-Stalingrad) cu bataie la Jocurile Olimpice de la Soci (VIDEO). ”Rasplata” pentru Siria? PUTIN anunta sporirea MASURILOR DE SECURITATE, expertii se asteapta la alte ATACURI TERORISTE

 1. http://voiceofrussia.com/2013_08_29/Bandar-Bush-threatens-President-Putin-with-Sochi-terrorist-attack-2596/

  ”As an example, I can give you a guarantee to protect the Winter Olympics in the city of Sochi on the Black Sea next year. The Chechen groups that threaten the security of the games are controlled by us, and they will not move in the Syrian territory’s direction without coordinating with us. These groups do not scare us. We use them in the face of the Syrian regime but they will have no role or influence in Syria’s political future.”

 2. @enkidu:

  Da, stirea aparuse si in romana, in primul link de la trimiteri:

  As-Safir scrie că prinţul Bandar a promis că ţara sa va proteja baza navală a Rusiei din Siria dacă regimul lui Assad este înlăturat şi a trecut la ameninţări sugerând că Jocurile Olimpice de Iarnă din staţiunea rusească Soci vor fi perturbate de atacuri teroriste din partea cecenilor dacă nu se ajunge la un acord cu Moscova.

  „Pot garanta că vom proteja Jocurile Olimpice de anul viitor. Grupările cecene care ameninţă securitatea Jocurilor sunt con­trolate de noi. Le folosim în faţa regimului sirian, dar nu vor avea rol în viitorul politic al ţării“, a spus Bandar.

  http://www.cuvantul-ortodox.ro/recomandari/2013/08/29/putin-santaj-rusia-arabia-saudita-siria-avertizare-mae-pericol-major/

 3. Recunosc, am fost sceptic referitor, mai ales datorita limbajului amenintator(pe fatza) folosit atunci, cu atat mai mult ca Putin nu e chiar oricine. Sunt curios care va fi mutarea lui Putin.

 4. Scuze pentru greşelile din mesajul anterior!

  Dacă o să se enerveze Putin va reacţiona brutal şi o să iasă nasol de tot.
  Ei tocmai asta şi urmăresc.
  Eu sper totuşi să nu reacţioneze sau să găsească o modalitate mai inteligentă care să nu amplifice tensiunile care ar fi pe cale să izbucnească în ceva mult mai grav ce cu greu va mai putea fi oprit după aceea. De aici ar putea ieşi ceva urât. Dumnezeu să ne păzească!

  Şi iată că avea dreptate:

  “Maşinaţiile din spatele tuturor acestora le zămisleşte sionismul internaţional, finanţatorul internaţional, care se numeşte America. Sioniştii sunt America, ea de fapt nu există. Deci, aceştia după ce primesc mesajele sataniste, le pun înainte Vaticanului, acesta le preschimbă în planuri şi în continuare cheamă Islamul să le aplice. Acesta este modul în care funcţionează astăzi planurile satanice.”(Cuv. Paisie Aghioritul)

 5. dar sistemul asta si doreste, iscarea de noi conflicte

 6. Pe lânga asta se mai doreşte supravegherea totală în genul Panopticon iar atentatele de acest gen sunt cel mai bun pretext pentru implementare acelui sistem de supraveghere.

  http://www.mediafax.ro/externe/statele-unite-propun-intensificarea-cooperarii-cu-rusia-pentru-securitatea-jo-de-la-soci-11835681

  Video, Putin la spital lângă răniţi
  http://lifenews.ru/news/124952

  http://www.mediafax.ro/politic/basescu-i-a-trimis-lui-putin-un-mesaj-de-condoleante-in-urma-atentatelor-de-la-volgograd-11833772

 7. Pingback: Rusia si-a “mutat” frontiera pe teritoriul Abhaziei - Recomandari
 8. Pingback: Jocurile Olimpice de la SOCI: RISC DE ATENTATE, NAVE AMERICANE IN MAREA NEAGRA, PATRIARHUL KIRILL IN TRENING. Si Ponta la deschidere - Recomandari
 9. Pingback: ATENTAT GRAV LA PARIS. Directorul publicatiei Charlie Hebdo, jurnalisti si politisti UCISI DE ATACATORI INARMATI CU MITRALIERE care au strigat Allah Akbar [VIDEO] - Recomandari
 10. Pingback: update: Nou atac armat in Franta. PANICA “SECURITARA” si PSIHOZA ANTITERORISTA re-legitimeaza ingradirea si mai mare a drepturilor si libertatilor fundamentale in Europa?/ ATENTAT GRAV LA PARIS. Directorul revistei satirice cu profil anti-reli
 11. Pingback: EXPLOZIE SANKT PETERSBURG. Cel putin 9 morti si zeci de raniti. Procurorul general afirma ca este un ATAC TERORIST (Video)
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare