Rusia pregateste DEZMEMBRAREA UCRAINEI?

30-12-2013 1 minut Sublinieri

ukraina-o

 sursa foto: Zerkalo Nedeli

Pentru a nu admite extinderea spre est a ideilor naţionale ucrainene şi pentru a preveni o pierdere totală a acestei ţări, Moscova are un „plan B“ privind soarta Ucrainei, şi anume dezmembrarea ei în trei părţi, susţine influentul săptămânal de la Kiev „Zerkalo Nedeli“ (Oglinda săptămânii).

“În Rusia capătă o popularitate tot mai mare ideea precum că este imposibil şi chiar inutil de a menţine întreaga Ucraină în sfera de influenţă rusească. Or o Ucraină, “bolnavă” de revoluţie naţională şi libertate a cuvântului este o sursă de infecţie şi cangrenă care se poate răspândi de la Kiev la Moscova. Cea mai bună metodă de luptă cu cangrena, iar pentru Moscova, revoluţia este o cangrenă – este amputarea părţilor infectate. Aşa că există o tentaţie de a izola regiunile vestice (ale Ucrainei n.r.) bolnave, până când în ele nu au infectat întreaga Ucraină“, notează publicaţia de la Kiev.

Potrivit Zerkalo Nedeli, această idee nu este nouă şi îşi are origine încă din Rusia Ţaristă, când un fost ministru al Afacerilor Interne Piotr Durnov care a salvat guvernul ţarist în cele mai întunecate luni ale anului 1905, a pretins ceva asemănător. Astfel acesta susţinea că Rusia nu ar trebui să lupte pentru a prelua Galiţia, pentru că în acest caz “aşa-numita mişcarea ucraineană s-ar extinde şi ar cuprinde şi restul teritoriului populat de ucraineni“, menţionează autorul. În opinia celor de la săptămânalul de la Kiev concepţia de separare în trei părţi a Ucrainei, domină şi la Lubeanka şi în alte centre decidente din Rusia şi denotă că Moscova se teme să preia toată ţara, iar “proiectul ucrainean“ este totuşi un succes.

“Posibilitatea integrării depline în Rusia, astazi este oferit doar pentru trei regiuni estice (Doneţk, Lughansk şi Harkiv) şi Crimeea. Ucraina Centrală şi de Sud va urma să aibă statutul de ţară tampon, dar formal va fi un stat independent, aşa-zisa Ucraina rusească. Doar cele cinci regiunile vestice pot merge unde doresc. De exemplu, pot deveni o zonă neutră, sau poate chiar să adere la NATO şi UE. Un fel de iad, purgatoriu şi paradis. Chiar 15-20 de ani în urmă, pentru vestul Ucrainei era planificat un statut de tampon, în timp ce apartenenţa restului ţării la Rusia nu era pusă la îndoială de nimeni“, mai constată Zerkalo Nedeli.

În opinia publicaţiei procesul va fi unul de durată şi ar putea porni de la federalizarea ţării, mutarea capitalei în Harkov sau Doneţk şi aşa mai departe. Totodată Zerkalo Nedeli susţine că mulţi din cei care promovează aceste idei sunt chiar din Ucraina. “Înrăutăţirea situaţiei economice va forţa Kremlinul să acţioneze. Pentru că mâine poate fi prea târziu. În orice caz anul 2014 ar putea fi decisiv în adoptarea unor deciziilor necesare”, avertizează săptămânalul de la Kiev.


Categorii

1. DIVERSE, Rusia, Ucraina, Uniunea Europeana, globalizare, guvernarea europeana (UE)

Etichete (taguri)

, , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

18 Commentarii la “Rusia pregateste DEZMEMBRAREA UCRAINEI?

 1. Rusia fara Ucraina nu mai poate fi un hegemon. Ar ramane la statutul de putere regionala asiatica. Ucraina ar fi poarta Rusiei spre Europa.

 2. Rusia nu câștigă nimic din federalizarea Ucrainei. ”Influentul săptămânal de la Kiev” anunță, de fapt, ce au de gând să facă ”prietenii Ucrainei”. Dacă o reeditare a Revoluției portocalii a eșuat, planul B este încercarea de a produce o mișcare separatistă care să ducă eventual la un război civil. Logica planificatorilor ar fi ca astfel să se poată cere și acorda sprijin militar într-un conflict ce are șanse mari să provoace o reacție militară din partea Rusiei (ceea ce se și dorește).

  Mă tem că toți acești propagandiști de serviciu care, fără minte, din prostie, rea-voință și la ordin, scriu astfel de articole, nu pricep ce va urma.

 3. @ Liviu Nanau

  De acord cu tine.

 4. De acord cu Hrisanti care este de acord cu Liviu.

  @ enkidu,de la ghilgames

  Europa tine pina la muntii Urali,din punct de vedere geografic ( daca nu ma insel ).Din punct de vedere crestin,s-ar putea sa tina numai de la granita Ucrainei cu Rusia pina la Urali,daca nu acum,macar in viitorul previzibil.

 5. Exista planuri si pentru R Moldova, Romania, poate chiar si pentru Polonia.
  M-ar mira sa nu fie astfel de planuri, atat la Moscova cat si la Berlin si Washington, fireste in numele “democracy” la cei din urma.

  Inteligenta speculativa a diplomatiei ruse o intuim si din atitudinile britanice contra UE. Ca intotdeauna lupta (intre ele) puterilor europene e cine sa bata palma cu Ursul rus, cu speranta dominatiei celorlalti. Nicio noutate…sau poate China ?

 6. Lasa sa se dezbmembreze, ar fi o mica plata pt tinerea nordului Bucovinei noastre sub ocupatie. Dumnezeu nu bate cu parul… Va veni o vreme cand vom reface granitele intregi ale Romaniei. Domnilor, Cernatiul si Herta sunt stravechi teritorii romanesti, iar 28 noiembrie 1918 este o data scrisa cu litere de aur in Cartea Neamului nostru.

 7. Primul gand atunci cand am citit acest articol, a fost, cred eu, acelasi cu al unei majoritati: de ce sa doreasca Rusia dezmembrarea Ucrainei? Nu cred ca i-ar folosi la nimic.

  Stand si gandindu-ma putin, cu mintea mea proasta, am fost tentat sa cred ca dezmembrarea Ucrainei i-ar fi mai de folos UE si SUA.

  Iar din ceea ce ne arata istoria recenta, “revolutiile” in numele drepturilor,libertatii si al democratiei sunt o specialitate a acestor doua.
  Asta nu inseamna ca Rusia n-ar avea capacitatea coparticiparii sau organizarii de una singura a unor astfel de “revolutii”.

  Si mai stand putin pe ganduri, sunt tentat sa cred ca nici nu se pune problema dezmembrarii Ucrainei, si aceasta stire este fabricata cu scopul de ai speria pe ucrainieni si ai face sa reactioneze mai puternic impotriva conducerii care doreste mai degraba o apropiere de Rusia decat de UE.

  Sau poate doar pregateste terenul pentru o alta “stire”.

  Cine oare dintre noi, oamenii de rand, poate sa intuiasca realitatea ce se ascunde in spatele acestei stiri!

  Multe evenimente si stiri sunt atat de bine fabricate si servite tuturor prin intermediul mass-mediei, incat poti pica foarte usor in capcana.

  Un film interesant despre fabricarea stirilor si manipularea tuturor prin intermediul mass-mediei:

  http://www.youtube.com/watch?v=omi6L_PC8a4

 8. numai ca ucraina este pusa in situatia de asi dori sa intre in aceasta spurcaciune numita u.e, adca facuta in asa fel sa-si doreasca asta

 9. De acord cu Liviu Nanau,

  Si eu sunt de parere ca tot ce se vede de jur imprejurul nostru adica aceste “Revolutii” nu sunt altceva decat crearea conflictelor civile care sa aduca tarile intr-o asa stare de saturatie a instabilitatii incat sa acepte intr-un viitor nu foarte indepartat pe cel care o sa le ofere pacea si linistea.

  Tot ce se intampla si la noi cu aceste legi proaste, gaze, Rosia Montana, trai din ce in ce mai greu, pretentiile ungurilor, este cu scopul de a coace buba poate poate o sa izbucneasca ceva revolte populare care sa duca la instabilitati. Si ce e foarte rau este ca nu mai e ca in 89 cand macar armata si politia a fost de partea populatiei pana la urma. Acum nu se mai ofera nici un fel de legitimitate manifestatiilor, iar jandarmii sunt atat de spalati pe creier incat o sa isi bata si proprii parinti pentru “locul lor de munca stabil”.

  Multi daca nu chiar toti au datorii la banci si rate de platit si nu o sa renunte la confortul lor riscand sa isi piarda slujbele.

  Astfle am fost adusi de sistemul consumist, indatorati vanduti bancilor, astfel incat o sa se accepte si cipuri numai sa avem slujbe din care sa platim ratele sa nu ne ia “Prima casa” sau cine stie ce alte bunuri avem in rate.

  La americani sistemul e avansat acolo toti sunt datori, noi am ramas putin in urma daia era nevoie de schimbarea comunismului cu capitalismul. Oricum toate sistemele sunt si au fost coordonate de aceeasi oameni si acum si atunci.
  “Protocoalele Inteleptilor”. Poate suna a teoria conspiratiei dar prea totul se leaga in acest sens.

  Iertare Bunului Dumnezeu si sa ne dea intelepciunea vederii acestor lucruri.

 10. Pingback: Ceva se intampla pe frontul de Est. ORBAN LA MOSCOVA: ACORD NUCLEAR DE 10 MILIARDE EURO/ Republica Moldova: probleme in GAGAUZIA, posibila “AUTONOMIE LARGA” pentru TRANSNISTRIA/ Kievul incrimineaza orice forma de PROTEST/ Bulgaria: 8 ani inchi
 11. Pingback: PROTESTE MASIVE SI VIOLENTE LA KIEV [video] - Recomandari
 12. Pingback: Ucraina – catapultata spre razboiul civil? CONFRUNTARILE DE LA KIEV DEVIN TOT MAI VIOLENTE [video] Calugarii de la LAVRA PECERSKA s-au pus intre PROTESTATARI si FORTELE DE ORDINE - Recomandari
 13. Pingback: Ucraina – catapultata spre razboiul civil? CONFRUNTARILE DIN KIEV DEVIN TOT MAI VIOLENTE [video] Calugarii de la LAVRA PECERSKA s-au pus intre PROTESTATARI si FORTELE DE ORDINE - Recomandari
 14. Pingback: UCRAINA – ASALTUL CONTINUA. Opozitia refuza compromisul politic si cere ALEGERI ANTICIPATE/ AHMETOV, oligarhul din Donetk, si TUSK, premierul Poloniei, cred ca Ucraina s-ar putea DESTRAMA - Recomandari
 15. Pingback: UCRAINA SFASIATA: protestele violente s-au extins in mai multe orase printre care si CERNAUTI [video]/ “NEGOCIERILE” DINTRE PUTERE SI OPOZITIE AU ESUAT - Recomandari
 16. Pingback: CE SE INTAMPLA, DE FAPT, IN UCRAINA? Dezinformari si perspective geopolitice: LA MIJLOC E “DEMOCRATIA” SAU HEGEMONIA REGIONALA? Si un altfel de “cocktail Molotov”: greco-catolici vs cazaci, kieveni vs moscoviti, occidentali vs ruso
 17. Pingback: UCRAINA – O ALTA IUGOSLAVIE?/ Emisarul american Victoria Neuland injura UE pe tema implicarii din Ucraina. AMERICANII COORDONEAZA PE FATA STRATEGIA OPOZITIEI PRO-UE/ Rusia sugereaza ca ar putea interveni pentru “APARAREA SUVERANITATII” U
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare