BAZA ANTIRACHETA DE LA DEVESELU – PRIMA TINTA A SISTEMELOR OFENSIVE ALE RUSIEI

21-07-2015 2 minute Sublinieri

Scutul anti racheta

Planurile privind implementarea sistemului american de apărare antirachetă în Europa, inclusiv bazele antirachetă din România şi Polonia, ar putea ameninţa pe termen lung potenţialul forţelor strategice nucleare ale Federaţiei Ruse.Pentru a neutraliza aceste ameninţări, Rusia, în cazul unei agresiuni din partea SUA, îşi rezervă dreptul de a folosi întreg arsenalul şi mijloacele militare disponibile.

Baza americană antirachetă din Deveselu, România, va deveni una din primele ţinte pentru sistemele de ofensivă ale Rusiei în cazul în care SUA atacă Federaţia Rusă, consideră participanţii la conferinţa de presă, cu tema „Perspectivele de dezvoltare ale Forţelor de Rachete Strategice ruse”, care a avut loc marţi în oficiul central al agenţiei „Interfax”.

Baza Deveselu, prima ţintă a Rusiei

„Mi se pare că ar fi o reacţie prognozată, cea de a include această bază în lista obiectelor pasibile de a fi atacate în primul rând în cazul unei agresiuni americane împotriva Rusiei”, a declarat fostul comandant al Statului Major al Forţelor de Rachete Strategice ruse, colonel-generalul Victor Esin.

Esin a reamintit că în anul 2015 la baza românească Deveselu va fi instalat sistemul antirachetă american.

„Măsurile privind aducerea în capacitate de luptă a sistemului antirachetă american de la Deveselu se află în etapa finală. Începând cu luna mai acolo se duc lucrări de instalare, care urmează să fie finalizate la sfârşitul lunii august”, a declarat expertul.

Potrivit acestuia „această bază americană cu 24 de antirachete „Standard-3M” în versiunea „1A” va fi pusă în funcţiune pentru luptă în 2015”.

Nu este necesară folosirea „Topol”

Întrebat dăcă rachetele balistice intercontinentale ruse, de exemplu „Topol”, pot să ţintească şi să ajungă la orice sistem antirachetă american, Esin a declarat: „Orice sistem este în stare să atace obiectele sistemelor antirachetă americane, nu doar Topol”. „Dar eu nu văd necesitatea de a lovi baza din România cu Topol. Pentru aceasta există şi alte mijloace, care sunt în stare să o facă. Planificarea raţională înseamnă că pentru fiecare ţintă se prevede acel mijloc de ofensivă, care este cel mai eficient”, a subliniat Esin.

Acesta a mai declarat că forţele strategice nucleare ruse sunt necesare pentru a preveni un război nuclear. „Vă asigur, că pentru aceasta şi există forţele strategice nucleare, pentru ca să nu fie război mondial”.

Inamicul va fi distrus o singură dată

Totodată, nu este nevoie să deţii forţe nucleare în exces. „Nu este nevoie să distrugi inamicul de două-trei ori, este suficient o singură dată”, spune Esin.

„Toate evenimentele care au succedat conflictele armate locale demonstrează faptul că nimeni nu se implică, pentru a lupta de partea, să spunem, a Georgiei împotriva Rusiei nucleare, aşa cum a fost în 2008”, a adăugat Esin.

Potrivit experţilor ruşi, numărul de participanţi la sistemul global de apărare antirachetă al SUA se află în continuă expansiune.

„Din păcate, nimeni din cei care au acceptat sistemul global de apărare antirachetă al SUA nu are de gând să iasă din acesta, numărul participanţilor doar se va mări. Acum, sistemele globale antirachetă ale SUA sunt instalate în Danemarca pe insula Groenlanda, în Marea Britanie, Norvegia, Japonia, Turcia, Spania, în curând – în România şi Polonia. Nu este exclusă şi antrenarea Coreei de Sud în legătură cu ameninţarea nord-americană. Nici Australia nu este împotrivă să plaseze unele obiecte”, zice Esin.

[…]/ integral pe adevarul.ro


Categorii

1. DIVERSE, Rusia, Scutul antiracheta (Deveselu)

Etichete (taguri)

, , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

17 Commentarii la “BAZA ANTIRACHETA DE LA DEVESELU – PRIMA TINTA A SISTEMELOR OFENSIVE ALE RUSIEI

 1. „Toate evenimentele care au succedat conflictele armate locale demonstrează faptul că nimeni nu se implică, pentru a lupta de partea, să spunem, a Georgiei împotriva Rusiei nucleare, aşa cum a fost în 2008”

  Exceptionala aceasta remarca, care ne arata ce o sa ni se intample cat de curand si cine o sa ne ” apere”.
  Credeti ca ia in seama cineva din structurile de conducere a tarii , acest avertisment cat se poate de clar?
  Sa fim seriosi! Doar ne aflam in Colonia americana numita Romania, cu cel mai americanofil popor de pe Glob si cu niste surogate de conducatori , care au cedat Unchiului Sam toate parghiile statului(n-ar fi exclus ca sa proclame Romania, drept al 51-lea stat al SUA). Se spune ca, fiecare traieste asa cum isi asterne, iar d.a.p.d.v, ne meritam soarta cu varf si indesat.

 2. @vlad:

  Asta spun rusii, asta vor sa o creada si pe asta mizeaza. Insa nu asta e realitatea pentru ei. Pentru noi…

 3. daca te uiti pe harta, traiectoria unei rachete care sa tinteasca deveselu trece aproape de Bucuresti. Asa ca “din greseala”, si Bucurstiul devine o tinta “colaterala”.

  ca sa nu mai zic de baza de la Kogalniceanu si de alta victima “colaterala”, Constanta.

  mi-e groaza sa ma gindesc!

  Insa vorba., Marii Ducese Elizabeta: tot ce se face, se face cu ingaduinta lui Dumnezeu.

 4. Fratilor, nu suntem in stare sa protestam impotriva mega-moscheei? REVOLTATOR! DOAR 100 de oameni au participat la protest, mult mai putin decat pt Rosia Montana. Si ne mai numim tara de crestin-ortodocsi? Vorba parintelui Aldea ~ Crestinii nostrii nu stiu decat sa faca scandal pe internet, in loc sa iasa in strada. Pai pe cine intereseaza acest lucru?~
  Uitati articolul cu ce a fost acolo la protest

  http://epochtimes-romania.com/news/protest-impotriva-mega-moscheei-ce-urmeaza-sa-fie-construita-la-bucuresti-video–236065

 5. @admin

  Pentru noi……, Dumnezeu cu mila…

 6. @ alin
  O moschee de 1000 persoane nu este o super-moschee, atâta timp cât cea din Constanța are 800 locuri. Și tocmai pentru ca suntem ortodocși trebuie sa îi lăsăm și pe alți sa-și manifeste liber credința. În anumite limite, desigur. În acest caz nu sunt probleme. Este doar o situație preluată și prelucrata în mod corespunzător de presa mainstream. Așa ca, mai ușor cu pianul pe scări! Spune, Alin, ce comunitate confesionala mai de bun simt știi decât musulmanii din România?

 7. Și mai loiala statului roman?
  Crezi ca vei fi teribil dezavantajat dacă Red Arafat se va închina la “super”-moscheea din București?

 8. Suntem in bataia pustii cu scutul asta antiracheta, si nu numai Deveselul ci intreaga tara.Dee , si aici au vrut romanii asa ceva?

 9. Pingback: TRANSNISTRIA ISI MOBILIZEAZA REZERVISTII/ Rusia amplaseaza o ESCADRILA de BOMBARDIERE in Crimeea drept replica la DEVESELU/ Gruparea paramilitara SECTORUL DE DREAPTA “supravegheaza” granita dintre Ucraina si Transnistria | Cuvântul Ortodox
 10. Pingback: RUSIA AMENINTA ROMANIA. Moscova cere renuntarea la SCUTUL ANTIRACHETA “CAT NU E PREA TARZIU”/ Conflictul din Siria: RAZBOI INTRE SIRIA SI SUA PRIN INTERPUSI/ Concluziile anchetei prabusirii avionului MH17 in Estul Ucrainei. CE CAUTA AVIONUL IN
 11. Pingback: Cum a definit PUTIN scutul de la Deveselu: “POTENTIAL NUCLEAR STRATEGIC AL SUA DESFASURAT LA PERIFERIE”/ Analist militar: rusii cred ca SUA POT “DECAPITA” RUSIA atacand nuclear SOCHI si MOSCOVA din BAZELE SCUTULUI ANTIRACHETA/ Anal
 12. Pingback: Cum a definit PUTIN scutul de la Deveselu: “POTENTIAL NUCLEAR STRATEGIC AL SUA DESFASURAT LA PERIFERIE”/ Analist militar: rusii cred ca SUA POT “DECAPITA” RUSIA atacand nuclear SOCHI si MOSCOVA din BAZELE SCUTULUI ANTIRACHETA/ Come
 13. Pingback: Cum a definit PUTIN scutul de la Deveselu: “POTENTIAL NUCLEAR STRATEGIC AL SUA DESFASURAT LA PERIFERIE”/ Analist Jamestown Foundation: rusii cred ca SUA POT “DECAPITA” RUSIA atacand nuclear SOCHI si MOSCOVA din BAZELE SCUTULUI ANTI
 14. Pingback: In timpul unei vizite la Atena, PUTIN a amenintat direct ROMÂNIA: „”Dacă ieri în acele zone din România oamenii nu ştiau pur şi simplu ce înseamnă să fie ţinte, atunci azi vor fi forţaţi să ia anumite măsuri pentru a-şi asigura secu
 15. Pingback: In timpul unei vizite la Atena, PUTIN a amenintat direct ROMÂNIA: “Dacă ieri în acele zone din România oamenii nu ştiau pur şi simplu ce înseamnă să fie ţinte, atunci azi vor fi forţaţi să ia anumite măsuri pentru a-şi asigura securit
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare