LAGARE DE CONCENTRARE PENTRU AMERICANII “NELOIALI”. Wesley Clark propune izolarea persoanelor suspecte de “radicalizare” (Video)

21-07-2015 2 minute Sublinieri


Generalul in retragere si fostul sef al NATO, Wesley Clark, a propus, in cadrul unui interviu acordat MSNBC, instituirea de lagare de internare pentru americanii ce s-ar dovedi neloiali fata de SUA.

W. Clark a facut trimitere la practica din timpul celui de-al doilea razboi mondial, cand SUA a izolat si internat, in lagare de concentrare, cetatenii americani care ar fi sprijinit Germania nazista (dar nu numai – SUA a procedat astfel si cu cetatenii americani de origine japoneza, considerati suspecti doar din cauza etniei lor).

Comentariile lui Clark au pornit de la cazul din Chatanooga, unde un islamist radical a ucis cinci soldati americani dintr-o baza din Tennessee (cf. CNN, cazul e ceva mai complicat, fiind vorba de o persoana cu abuz de droguri la activ si bolnav de depresie).

Fostul sef al NATO a propus “solutia” crearii unor lagare de concentrare pentru combaterea extremismului musulman, afirmand: “daca acesti oameni se radicalizeaza si nu sprijina SUA, devenind neloiali fata de SUA, bine. E dreptul lor si dreptul si obligatia noastra sa-i izolam de comunitatea normala pe durata conflictului”. 

“Trebuie sa-i identificam pe cei care sunt pasibili de a se radicaliza. Trebuie sa oprim acest lucru inca de la inceput“, a mai spus Clark. “Cred ca trebuie sa privim, din perspectiva unei politici nationale, la ce inseamna aceasta radicalizare pentru ca suntem in razboi cu aceste grupuri de teroristi”. Si Clark a mai adaugat ca “nu numai SUA, ci si natiunile aliate, ca Marea Britanie, Germania si Franta trebuie sa-si revizuiasca procedurile legale interne in aceasta privinta”. 

Afirmatiile lui W. Clark au starnit un adevarat scandal mediatic in SUA, insa fostul general nu a revenit asupra spuselor sale. Ele sunt cu atat mai surprinzatoare cu cat Clark a fost un critic al “politicilor fricii” pana in acest moment, precum si al modului in care a fost dus “razboiul impotriva terorii”. 

The Intercept arata faptul ca propunerile lui Clark sunt cu atat mai tulburatoare cu cat se refera la identificarea celor care sunt prezumati a se radicaliza. In plus, insusi conceptul de radicalizare este extrem de ambiguu si de greu de definit. Practic, va reveni guvernului american si serviciilor secrete definirea a ceea ce inseamna radicalizare si a suspectilor care s-ar putea dovedi potential-radicali si neloiali fata de SUA! 

Altfel spus, oricine va contesta vehement (sau, pur si simplu, va avea tendinta de a fi critic fata de) razboiul impotriva terorii sau noile valori americane (sa ne amintim de cazul britanic, unde contestarea casatoriilor homosexuale contravine valorilor britanice si poate fi un motiv de etichetare drept “extremism”) ce includ casatoria homosexuala se poate pomeni, conform lui Clark, intr-un lagar de concentrare.

Cu aliatii SUA luand lumina de la marele licurici si procedand asemenea. Oare la astfel de decizii grele se gandea Maior deunazi?

*

*

*


Categorii

1. DIVERSE, America, Noile totalitarisme, dictatura si reeducare, Teroarea "terorismului", Transcrieri-Redactari, Video

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

5 Commentarii la “LAGARE DE CONCENTRARE PENTRU AMERICANII “NELOIALI”. Wesley Clark propune izolarea persoanelor suspecte de “radicalizare” (Video)

  1. Intr-adevar, foarte alarmant! Terorismul a fost mult prea de multe ori folosit pentru justificarea unor masuri politice, militare sau de alta natura. Poate fi si acum folosit, foarte bine, pentru crearea acestor lagare in care sa fie aruncati nu doar cei ce se radicalizeaza ci si toti cei incomozi intr-un fel sau altul.

  2. FEMA baieti .

  3. Persoanele suspecte de radicalizare le considera teroriste.Ma asteptam la stfel de masuri. Deci noi care mai tragem un semnal de alarma aici suntem cumva radicale? Iar ortodocsii vor fi probabil cei mai radicali.Deci la ce sa ne asteptam?La persecutii, ca deja au inceput dupa cum am vazut: americani crestini amendati pentru ca nu au facut tort pentru homosexuali.

  4. Asa este, emmanuel, aceste lagare exista, nu mai trebuie create. Trebuie doar umplute! Cu cine??

  5. Au mai fost “internati” preventiv si italienii si nemtii si bietii bastinasi din Alaska, nu numai japonezii. Canadienii au folosit si ei aceleasi masuri in timpul celui de-al doilea razboi mondial. Sper sa nu ne interneze si pe noi romanii preventiv in propria tara, daca hotarasc cumva ca Ortodoxia reprezinta pentru ei un pericol.

    https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_concentration_and_internment_camps#Japanese-.2C_German-.2C_Italian-Americans_and_Native_Alaskans_During_WWII

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare