Biserica Serbiei NU il mai invita pe Papa Benedict la sarbatorile de la Nis (2013)

21-05-2012 1 minut Sublinieri


Biserica ortodoxă Sârbă a decis să nu extindă invitaţia către Papa Benedict al XVI-lea, ca acesta să participle la sărbătorile prilejuite de cea de-a 1700-a aniversare a Edictului de la Milan, care vor avea loc la Niş, în 2013.

Festivităţile şi manifestările cultural-academice de la Niş, locul de naştere al Sfântului Împărat Constantin cel Mare, vor beneficia de prezenţa unui mare număr de profesori, ierarhi, cercetători etc.

La un moment dat, existau zvonuri că printre invitaţi se vor afla şi Papa Benedict al XVI-lea şi Patriarhul Kirill al Rusiei. O şedinţă recentă a Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe a Serbiei a anunţat planurile complete ale sărăbătorii, care nu include o invitaţie către pontiful roman.

Conform agenţiei sârbe Tanjug, episcopii sârbi au spus că Vaticanul a anunţat deja că nu va participa la festivităţile de la Niş.

De fapt, ierarhii sârbi nu au invitat pe ierarhul primat al Romei şi din cauza protestelor credincioşilor şi ale unor mănăstiri care nu doresc o vizită a Papei în Serbia.

Traducerea şi adaptarea: Pr. Ioan Valentin Istrati

Sursa: http://www.catholicculture.org

Actualul Patriarh al Serbiei declarase inca din ziua investirii ca intentioneaza sa il invite pe Papa Benedict la sarbatoarea de la Nis:

IRINEU, NOUL PATRIARH AL SERBIEI – promotor acerb al agendei ecumeniste si europeniste inca din prima zi!

Noul patriarh al Bisericii Ortodoxe Sârbe, Irineu, a întins mâna Vaticanului, propunând joi o mare întâlnire ecumenică în 2013, în Serbia.

Ulterior, intentia nu s-a mai confirmat, fara sa fie vorba de o atitudine oficiala: UPDATE – Sinodul Bisericii Serbiei (neoficial): PAPA NU ESTE INVITAT IN SERBIA IN 2013, EPISCOPUL ARTEMIE NU A FOST EXCOMUNICAT

Unii considera ca Papa Benedict nu a fost invitat pentru ca nu a vrut Biserica Rusiei:SINOD IMPORTANT IN SERBIA: se discuta despre excomunicarea Episcopului Artemie si despre preconizata vizita a Papei/ BISERICA RUSA SE OPUNE VIZITEI PAPEI IN SERBIA?

Asta dupa ce Patriarhul Irineu participase la un eveniment sincretist fara precedent (celebrand Hanuka intr-o sinagoga, alaturi de Boris Tadici, presedintele de atunci al Serbiei) si participase activ la caterisirea Episcopului Artemie de Kosovo intr-unul din cele mai grave conflicte interne care au marcat Biserica Serbiei.


Categorii

1. DIVERSE, Erezii, secte, rataciri, sminteli, inselari, scandaluri..., Opinii, analize, Papa (Papism), Patriarhul Irineu al Serbiei

Etichete (taguri)

, , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

5 Commentarii la “Biserica Serbiei NU il mai invita pe Papa Benedict la sarbatorile de la Nis (2013)

  1. Ma bucur ca nu-l mai primzsc pe papa, asta dovedeste ca sunt foarte ortodocsi, dar….bisericile, cu adevarat surori, ortodoxe romane, le vor recunoaste si lasa sa se ocupe de sufletele romanilor din Serbia ? Sau vor continua sa le prigoneasca…?

  2. PS: vorbesc de “biserici” ortodoxe romane, tinand cont de comunitatile romane din Serbia raspandite geografic, care au nevoie de biserici locale !

  3. Pingback: Papa Benedict, invitat in BULGARIA de presedintele tarii in ziua… Sfintilor Chiril si Metodiu - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  4. Pingback: PARINTELE THEODOROS ZISIS la Constanta - predica audio si conferinta (text) despre DESCRESTINAREA EUROPEI, rolul Sfantului Imparat Constantin, CADEREA CONSTANTINOPOLULUI, ierarhii filo-papistasi si PERICOLUL ECUMENISMULUI - Razboi întru Cuvânt - Recoman
  5. Pingback: Patriarhul Irineu al Serbiei: SUNT MAI MULTE CELE CE NE UNESC DE CATOLICISM DECAT CELE CE NE DESPART - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare