BOCANCUL STATULUI PE GATUL PARINTILOR/ De ce mor copiii in România? MORTALITATEA INFANTILA, AVORTURILE SI VACCINAREA OBLIGATORIE/ Rujeola si acoperirea vaccinala: date contradictorii/ ”Surprizele” proiectului LEGII VACCINARII: achizitii FARA LICITATIE, produse ”INOVATIVE” scumpe, sanctiuni draconice pentru parinti

4-08-2017 32 minute Sublinieri

 • ActiveNews:

Adriana Oprea-Popescu: Pumnul statului

Nu cred că există vreun părinte care să-și fi vaccinat copilul senin, fără să aibă o strângere de inimă. Administrarea oricărui medicament, iar vaccinul este un medicament, poate avea efecte adverse. La vaccinul ROR, de pildă, pot apărea convulsii cu febră și reacții alegice „la mai puțin de 1 din 1000 de doze de vaccin”. Scrie în prospectul din autorizația de punere pe piață a vaccinului Priorix. Nu cred că există vreun părinte care să-și fi vaccinat copilul fără să citească prospectul. Fără să fie bine informat.

Decizia finală a părintelui e rezultatul unui calcul matematic. Care este cea mai posibilă variantă? Nevaccinat, să fie copilul tău acel 1 la 1000 de cazuri de pojar în care pot apărea encefalita sau alte complicații fatale, sau, vaccinat, să fie celălalt caz dintr-o mie, care poate face convulsii cu febră? Hotărârea finală o ia părintele. Ȋntotdeauna cu o strângere de inimă. Rugându-se ca decizia lui să fie cea mai bună. Pentru că de ea depind viața și sănătatea copilului lui.

Credeți că în astfel de momente, când părintele chibzuiește și pune în balanță avantaje și dezavantaje, când întreabă medicul și întoarce apoi pe toate părțile răspunsurile lui, e folositor ca statul să-i stea în ceafă și să-l amenințe: „fă vaccinul, că te ard la buzunar”? Sau „fă vaccinul, că altfel îți iau copilul”?  „Fă vaccinul, că așa vreau eu”?

Folosirea forței poate avea efecte adverse grave. Nu demult și nu de tot, ne-am rupt de comunismul în care cu forța s-a făcut colectivizarea. Tot cu forța, deportările în Bărăgan, înscrierile în PCR și canalul Dunăre – Marea Neagră. Și da, tot cu forța s-au făcut atunci și vaccinările. Mai puține la număr, dar cu acord prezumat. Am fost înțepați colectivități întregi de copii, aduși cu școala la dispensar și puși în șir indian. „Atunci se putea, era bine”, spun fanii vaccinării, nostalgici. Nu era deloc bine. Cum pe atunci nu existau seringi de unică folosință, de multe ori asistentele ne înțepau cu același ac pe toți, iar cei mai puțin norocoși scăpau de un virus și dădeau de ta’su.

N-a fost bine deloc. Părinții de azi sunt decrețeii acelor vremuri. Ȋncă mai știu ce înseamnă ca statul să folosească forța. Folosirea forței nu va ține niciodată loc de argumente. „Pentru că așa vreau eu” înseamnă capitularea neuronului în fața tendonului.

Autoritățile, cele care știu tot și le pot pe toate, ar trebui să asculte argumentele părinților care refuză vaccinarea. Și ar trebui să vină cu contra-argumente. Calm și logic, fără să urle. Pentru că, dacă în locul acestor explicații, atât de necesare, statul pune pumnul și amenzile, întrebările vor rămâne. Ȋndoiala va crește. Chiar credeți că un părinte care-și iubește copilul și și-ar da și viața pentru el poate fi obligat, cu represalii de ordin financiar, să-i facă ceva copilului, împotriva voinței sale?! N-aveți copii.

Atunci când sunt bolnavi și pot face tratamentul acasă, medicul prescrie medicamentele, iar părintele le administrează. După ce citește prospectul. Nu vine nimeni să-i numere pastilele și să verifice dacă au fost luate sau aruncate. Decizia îi aparține părintelui, pe care statul îl consideră suficient de responsabil și nu-l constrânge cu amenzi.

Părintele are dreptul, când copilul lui se îmbolnăvește grav, să-l ducă la tratament în străinătate. Și să plătească pentru asta, căci statul român, prin sistemul medical, nu-l poate ajuta. E tot viața copilului și e tot decizia părintelui. Și nu există niciun fel de sancțiune în astfel de situații, pentru niciuna dintre părți, deși statul ar merita pus la zis și călcat pe pumni, pentru că nu mișcă un deget pentru a salva copiii.

Părintele decide dacă-și îndoapă sau nu copilul cu fast-food, cu dulciuri, cu mezeluri sau cu băuturi carbogazoase. Iar statul, prin neintervenție, pare să încurajeze consumul acestor produse, fără să pună vreun moment la îndoială decizia părintelui, deși numărul de cazuri de obezitate infantilă, diabet și afecțiuni ale ficatului la copii e mai mai mare decât numărul celor nevaccinați. Dar onor statul, care știe să folosească pumnul atunci când i se cere, nu mai e deloc preocupat de sănătatea copiilor și nu face nici măcar campanii de informare și de avertizare, atunci când vine vorba de interesele unor companii precum KFC, McDonald’s, Coca Cola, Pepsi Cola și altele asemenea…

Zeci de mii de copii din România adorm flămânzi. Nu sunt înscriși la vreun medic de familie care să le verifice sănătatea și dezvoltarea, care să-i ajute când sunt bolnavi, iar statul ridică din umeri și nu se mai simte nici puternic, nici responsabil. Nu-și arată pumnul în oglindă și nici nu amenință cu amenzi, deși din vina lui e sărăcie în România, de atâta amar de vreme.

Statul face pe forțosul numai când îi convine și numai cu cine are chef. Numai când trebuie să onoreze vreo comandă. Și doar atunci când cetățenii nu simt pericolul acestei atitudini dictatoriale și acceptă pumnul. Primul pumn.

Explicațiile unui părinte care și-a vacinat primul copil, iar pe al doilea NU: „Tot felul de tâmpiți urlă, de parcă toți cei care nu și-au vaccinat copiii sunt niște monștri inconștienți care vor răul copiilor”. Ce a spus despre „remarca prim-sinistrului”

Unul dintre subiectele pe care românii se ceartă, de câțiva ani, este pro sau contra vaccinare. Taberele sunt pe poziții aproape ireductibile, fiecare afirmând că deține adevărul suprem. Din păcate, sunt prea puțini cei care privesc cu luciditate fenomenul, acceptând că poate nu dețin adevărul absolut.

Marius Cătălin Popa (n. 1 aprilie 1979) este un muzician (solist vocal, compozitor, instrumentist) ce a făcut parte din trupe românești precum Foișorul de Foc, Spin, Latin Expres, Jukebox, Popas Band.

El povestește experiența pe care a trăit-o cu cei doi copii: pe unul dintre ei a decis să îl vaccineze, iar pe celălalt nu. Marius Popa explică situațiile cu care s-a confruntat și care sunt concluziile sale legate de acest subiect mult discutat.

„Haideți să vă mai spun și o altă parte a poveștii cu vaccinarea. Varianta mea. Pe scurt, am doi copii. O fată de 12 ani (Anda) și un băiat de 6 (Matei). Anda a fost vaccinată complet, la zi. Când s-a născut Matei, eram într-o nebuloasă generată și amplificată de mulți oameni din jurul meu. Am decis să nu îl vaccinăm. Nu a fost o decizie ușoară și niciodată nu m-am gândit la altceva decât la binele lui. Am luat mereu în considerare și opinia pediatrei lui de la acea vreme, o doamnă aproape de pensionare, care spunea clar că ea nu recomandă vaccinarea. Eu nu am fost niciodată convins că e o decizie bună, însă am acceptat cu jumătate de gură.

Decizia de a nu-l vaccina pe Matei nu a fost legată de autism sau de mercurul din vaccinuri ci, mai degrabă, de felul în care sistemul imunitar al bebelușului este forțat și manevrat nenatural încă din primele luni de viață. Timpul a trecut. Am observat un lucru: întâmplător sau nu, comparativ cu Anda la aceeași vârstă, Matei a trecut mult mai ușor peste toate bolile și a dezvoltat un sistem imunitar foarte experimentat. A fost mereu în colectiv, s-a îmbolnăvit de tot felul de boli, erupții și alte cele, a făcut varicelă… dar mereu a demonstrat o mult mai bună adaptare la boală față de sora lui care, repet, a fost vaccinată complet și la timp. Poate e doar o coincidență, mai ales că fiecare individ e unic și reacționează diferit la mediu.

Nu spun și nu insinuez nimic ci doar relatez. Chiar și în situația dată, nu am fost și nu sunt convins că decizia de a nu-l vaccina este una bună. Din acest motiv, de acum 2 ani am început să caut o soluție de a recupera sau a continua vaccinarea lui, însă, surpriză!, nu am găsit nicio variantă. Noua sa pediatră, medicul de familie, nu a găsit o schemă de recuperare a vaccinării și nimeni nu mi-a spus ce putem face în situația dată. Acum stau, aștept și caut informații. Tot aud că dacă are o anumită vârstă, nu mai este o problemă faptul că e nevaccinat. Am sunat la spitale, la medici… fiecare are varianta lui și nu spune nimeni ferm: “da, în situația asta se procedează așa…!”

Între timp, tot felul de tâmpiți urlă, de parcă toți cei care nu și-au vaccinat copiii sunt niște monștri inconștienți care vor răul copiilor. Amice, dacă tu ți-i vaccinezi pe ai tăi, nu sunt puși în pericol de al meu care nu e vaccinat, nu? Iar partea cu “imunizarea de grup” eventual îi ajută pe cei nevaccinați, deci, indiferent cum ai da-o, vaccinează-i pe ai tăi și fii mulțumit că ești asigurat! Plus de asta, copiii care au murit, nu au murit de rujeolă ci de la complicațiile unor probleme deja existente dar accentuate de rujeolă. De ce nu vorbește nimeni despre numărul copiilor nevaccinați care au făcut rujeolă și NU au murit? Mă rog, aici polemicile sunt nesfârșite și văd că sunt și medici IDIOȚI care, în loc să aibă poziții echilibrate, se comportă la fel de debil de parcă ne condamnăm copiii la moarte. Iar remarca prim-sinistrului Tudose care a spus că părintele poate fi decăzut din drepturi dacă nu își vaccinează copilul, vine, probabil, dintr-un creier foarte “vaccinat” cu diverse…

Repet, Matei este foarte ok, mulțumesc de grijă și de “complimente”! Vă retransmit, la rândul meu, aceleași gânduri de bine.

Una peste alta, nimeni nu are răspuns la colapsul Institutului Cantacuzino care făcea vaccinuri foarte bune și care, colaps, a dus la o infuzie de vaccinuri “de import”, nimeni nu are răspuns la motivul pentru care NIMENI NU GARANTEAZĂ pentru siguranța vaccinurilor și… TOATĂ LUMEA URLĂ. Țară plină de idioți.

Dacă reușesc să găsesc o soluție la schema de vaccinare a lui Matei, revin cu un update și aștept păreri și variante, dacă sunt oameni în aceeași situație. Până atunci, mi-ar plăcea dacă pe subiect și-ar da cu părerea doar oameni care pot vorbi din experiență. De teoreticieni “savanți” este plin online-ul. Sănătate!”

 • Anghel Buturuga:

Mortalitate infantila, mortalitate fetala si urgenta vaccinarilor in Romania

In Romania copiii mor pentru ca sunt ucisi prin avort, de saracie si de lipsa serviciilor medicale de baza. In schimb, autoritatile vor sa ne vaccineze fortat, rezolvand o problema care nu exista.

Mortalitatea infantila in Romania este una dintre cele mai ridicate din Europa, insa se afla pe o panta descendenta.* Astfel, daca in 1995 erau 21 decese la 1000 locuitori, in 2015 sunt 7,5 decese la mia de locuitori. Exista un decalaj mare intre rural si urban, in primul caz avand 9,5 decese la mie, in al doilea 5,8.

Care sunt cauzele mortalitatii infantile?

Potrivit unor statistici facute pe intervalul 1990-2014**, principalele cauze sunt:

“- cauzele perinatale, care oscilează de la 19,4% în 1990 la 33,2% în 2000 şi 37,8% în 2005; din 2006, cauzele perinatale devin principala cauză de deces infantil cu 37,8% , în 2013 proporţia crește la 38,8%, iar creșterea continuă și în 2014 când se atinge maximul perioadei de 39,2%;
– bolile aparatului respirator, care s-au situat pe primul loc cu 39,3% în 1990, trec din 2000 pe locul 2 după cauzele perinatale, revin pe primul loc cu 31,3% în 2002; în 2013 înregistrează valoarea minimă a perioadei studiate de 23,5% din totalul deceselor; în 2014 înregistrează o creștere de aproape un procent până la valoarea de 24,4%;
– anomaliile congenitale, au oscilat, între 14,9% în 1990 şi 23,4% în 2012, reprezentând în această perioadă a treia cauză de deces infantil, în 2013 au înregistrat 23,5%, similar cu bolile respiratorii, iar în 2014 au scăzut cu 2%”

Datele sunt confirmate si de statisticile Eurostat, pe intervalul 2011-2014, cele mai pregnante cauze fiind cauzele perinatale, bolile aparatului respirator, anomalii cromozomiale, malformatii congenitale.

Studiile mai noi*** sau mai vechi**** arata ca principalii factori ai acestei mortalitati infantine sunt cei socio-medicali. “nivelul scăzut de şcolarizare al părinţilor, sărăcia, marginalizarea geografică, lipsa de acces la servicii medicale de bază, lipsa de informare profesională a medicilor, reglementări contradictorii în sistemul sanitar, lipsa de informare a părinţilor cu privire la serviciile de care pot beneficia şi lipsa de abilităţi parentale”.

Cum nivelul scazut de scolarizare tine tot de marginalizare sociala, in cele din urma, toti acesti factori se reduc la unul singur: SARACIA. La care se adauga, ca o circumstanta agravanta, sistemul sanitar deficitar, mai ales in mediul rural.

Cat priveste cauzele medicale, se observa faptul ca tin fie de conditii greu de controlat, cum ar fi parcursul sarcinii, conditii genetice, fie boli foarte raspandite, cum sunt cele ale aparatului respirator. In orice caz, nu sunt boli sau afectiuni care sa poata fi prevenite prin vaccinare, exceptie facand, poate, unele afectiuni respiratorii care se dezvolta in unele cazuri de rujeola (de remarcat, insa, ca in anii statistici acoperiti mai sus nu s-au raportat decat cazuri foarte rare de decese din cauza rujeolei, maxim 1 caz pe an in 2011 si 2012).

Daca despre mortalitatea infantila se gasesc date, despre mortalitatea fetala mai greu. Mortalitatea fetala inseamna moartea copilului nenascut. Ea poate fi provocata prin avort sau neporovocata, prin avort spontant sau nastere de nou nascut mort.

In 2010 mortalitatea fetala era de 480 la mia de locuitori. In 2012 ramasese la fel.*****

Deci, daca in Romania mor 7 copii sub 1 an la mia de locuitori, mor, in schimb, aproape 500 (!) copii nenascuti la mia de locuitori prin avort provocat.

Tragem linie si recapitulam.

In Romania este un adevarat macel al copiiilor nenascuti. Cei care izbutesc sa se nasca mor in proportii mari pentru o tara membra UE pentru ca fac pneumonie sau bronsita si ajung la spital prea tarziu. Pentru ca mama si tata sunt saraci, stau la tara, nu au la dispozitie servicii medicale, medici, asistenti. Nu au mai nimic.

Dar, care este urgenta acestor zile? Pentru ce este aruncata Romania in haos, isterie, ura intre tabere, in ce se investesc sume mari de PR, lobby ilegal si netransparent?

In vaccinarea obligatorie fara compensari specificate clar. Vaccinare, evident, cu vaccinuri produse de companii farmaceutice straine.

Cui foloseste?

——–
*https://monitorsocial.ro/indicator/calitatea-vietii/
**http://insp.gov.ro/…/Raport-National-de-Sanatate-a-Copiilor…
***http://adevarul.ro/…/romania-loc-mortalitatea-in…/index.html
****https://www.unicef.org/romania/Mortalit_ROM_FINAL_CD.pdf
*****http://www.mediafax.ro/…/romania-are-cea-mai-ridicata-rata-…

Corelatie intre cazurile de rujeola si acoperirea vaccinala (2009-2015). Cu o rata optima de vaccinare (95%), in 2012 au fost cam tot atatea cazuri de rujeola cat sunt raportate si in 2017

Evidentele despre cazurile de rujeola pe fiecare an sunt disponibile, pe siteul centrului pentru supravegherea si controlul bolilor, doar din 2009 incoace: http://cnscbt.ro/index.php/rapoarte-anuale

In 2009* si 2010 s-au raportat putine cazuri. Doar 253 cazuri posibile in 2009, abia 8 confirmate cu laboratorul. Din astea 8, 6 au constituit un focar cu sursa de import (familie cu copil mic veniti la rude din Irlanda). Cei afectati erau copii intre 4 si 8 ani, VACCINATI DUPA CALENDAR. Acoperirea vaccinala, in 2009, este SUB tinta propusa de 95%, undeva putin peste 80% sau chiar sub in anumite momente.

Nici in 2010 numarul nu e impresionant.

In 2011**, insa, dintr-o data, explodeaza numarul de cazuri de rujeola: 4784 cazuri confirmate si 1 deces confirmat.

Acoperirea vaccinala este de 95%, adica optima, la varsta de 24 de luni. E drept ca cei mai afectati, atunci, au fost copii sub 1 an, care nu se vaccineaza de ROR. Spre deosebire de rapoartele din anii precedenti, nu ni se explica ce a cauzat focarele de rujeola.

In 2012***, numarul de cazuri raportate de rujeola este de 7450 cazuri confirmate. La fel ca in anul precedent, 1 caz de deces.

Acoperirea vaccinala, ca si in 2011, este, din nou, optima la varsta de 24 luni: peste 95%, atat cat este si tinta.

In 2013****, numarul de cazuri scade la e 1159 cazuri confirmate. Si atunci a fost raportat un deces.

Acoperirea vaccinala este, insa, ceva mai scazuta decat cele din anii 2011 si 2013, insa ridicata la varsta de 24 de luni: peste 93%.

In 2014***** numarul de cazuri suspecte este de doar 165, confirmate 95. Niciun deces. Este notabil ca, in acest raport se afirma, pentru prima oara, ca avem o problema cu acoperirea vaccinala cauzata, “intr-o oarecare masura” (??), de refuzul parintilor si neincrederea in beneficiile vaccinarii. Nu se dau cifre, ceea ce inseamna ca avem de-a face cu o teza, nu cu un fapt.

De asemenea, se deplange descresterea acoperirii vaccinale la copiii de 12 luni, varsta la care se face primul vaccin anti-rujeolic. Este dat si un grafic, care de arata cum, in 2009, rata vaccinarii la copii de 12 luni era de 96%, ajungand, treptat, in 2014, la 89%.

NOTA BENE: in 2014 nu ni se mai da cifra de acoperire vaccinala, ci doar statistica relativa primului vaccin antirujeolic (cel de la 12 luni).

In 2015******, dupa “dezastrul” din 2014, sunt raportate 7 cazuri de rujeola. Intr-un mod greu de inteles, insa, Centrul raporteaza, in pofida propriilor sale date din anii anteriori, o descrestere constanta a acoperirii vaccinale, reluandu-se teza neincrederii in beneficiile vaccinarii:

“Vaccinul RRO a fost introdus în calendarul național începând cu anul 2005, acoperirile vaccinale menținându-se o perioadă de timp peste 95% (ținta OMS); din 2010 valorile acestor acoperiri vaccinale au avut o tendință descrescătoare, situându-se în 2015 la 85,8% (doza I) și la 67% (doza a-II-a) (Fig. 1). Acest lucru se datorează într-o oarecare măsură și scăderii încrederii în beneficiile vaccinării concretizată prin refuzul părinților de a-și vaccina copiii.”

Bun. Deci in 2011 si 2012, cand au fost si cele mai multe cazuri de rujeola, acoperirea vaccinala era optima, conform rapoartelor Centrului din anii respectivi. Prin urmare, nu are cum sa fi fost o descrestere constanta la mijloc. Apoi, in 2014 Centrul nu ne da cifra acoperirii vaccinale decat pentru primul vaccin, cel de la 12 luni. Si, brusc, in 2015, cand, practic, nu a existat rujeola in Romania, se face caz ca descreste vertiginos acoperirea vaccinala. Mai mult, in graficul care da situatia acoperirii vaccinale, sunt date alte cifre pentru 2011 si 2013, acoperirea fiind sub 95%, in ciuda cifrelor oficiale din rapoartele aceluiasi Centru! In fata acestor contradictii, avem urmatoarele variante:

– fie Centrul a mintit in rapoartele din 2011 si 2012, cand raportau o acoperire vaccinala optima,
– fie a mintit in 2015, cand a raportat secvential, pe doze, nu per total;
– fie a schimbat metodologia de calcul a acoperirii vaccinale (adica a manipulat cifrele, insa in functie de ce?)

Nu-i o problema in sine schimbarea metodologiei, o problema este contradictia si lipsa de transparenta.

O alta mare problema este inexactitatea, imprecizia afirmatiilor din rapoartele centrului. Nu stim unde anume nu este acoperita vaccinarea antirujeola si nu stim absolut deloc ce fel de corelatie exista intre vaccinare, ne-vaccinare si cazurile de rujeola. De asemenea, din 2009 incoace, Centrul nu mai raporteaza accurate cauzele rujeolei. Se raporteaza doar numarul, nu si mediul de provenienta si mecanismele raspandirii.

Ah, si, evident, ceea ce sare in ochi tuturor: anul 2012, cel in care s-au raportat tot atatea cazuri ca si in situatia de fata, a fost cel cu acoperirea optima vaccinala… Iar in 2011, cand erau mai multe cazuri decat in 2016, nu a facut nimeni isterie nationala pe tema asta.

*http://cnscbt.ro/…/543-analiza-evolutiei-bolilor-trans…/file
**http://cnscbt.ro/…/545-analiza-evolutiei-bolilor-trans…/file
***http://cnscbt.ro/…/546-analiza-evolutiei-bolilor-trans…/file
****http://cnscbt.ro/…/547-analiza-evolutiei-bolilor-trans…/file
*****http://cnscbt.ro/…/548-analiza-evolutiei-bolilor-trans…/file
******http://cnscbt.ro/…/549-analiza-evolutiei-bolilor-trans…/file

Decadere din drepturi da, compensare ba

O intrebare simpla: de ce nu exista, in actualul proiect de lege al MS, nicio institutie special destinata compensarii efectelor speciale, daca tot vor astia sa bage vaccinare obligatorie?

Uite, partenerul strategic are asa numita Vaccine Court si un program national creat special pentru compensari (National Vaccine Injury Compensation Program). Numai pentru anul 2017 au fost admise 689 plangeri fata de efectele adverse ale vaccinurilor in valoare de 230,140,251 dolari.

De altfel, numarul plangerilor a crescut exponential. Daca la infiintarea institutiei, in primul an, au fost admise doar 6 plangeri, in ultimii ani sunt admise cu sutele. Si nu va ganditi ca acolo se admite asa usor acuzarea de efecte adverse. Dimpotriva. E tot un fle de bataie de joc, dar mai ”civilizata”. Macar asa, ceva, acolo, si tot exista! Niste maruntis pe care sa-l mai dea companiile farmaceutice alora cu viata distrusa pentru imunitatea turmei de berbeci.

La noi, insa nimic! Doar amenintari de sereist imbatranit in rele.

Aici cea mai recenta evidenta a programului National Vaccine Injury Compensation Program: https://www.hrsa.gov/vaccinecompensation/data/vicpmonthlyreporttemplate7_1_17.pdf

Vorbeam ieri de minciunile si imoralitatea bancilor si a industriei auto germane (afirmata de Zf, cu titlu mare si clar). Va spuneam ca nu trebuie sa omitem Big Pharma. Astia sunt cu mult mai rai. O spun soptitorii (whistleblowers), ciripitorii (tweeters) si denuntatorii lor interni si o comenteaza sever presa britanica, de exemplu.

Iata, in plus, un motiv de intrebari si ingrijorare : Romania nu numai ca nu mai produce vaccinuri, dar nu mai are nici macar un singur centru independent care sa testeze aceste produse inainte de a fi puse pe piata si nici centre care sa analizeze si sa listeze in scopuri medicale si statistice cazurile de efecte secundare adverse. Singura certificare, in ambele situatii, vine de la producator, care isi face propriile teste pre- si post-vanzare a produsului. Nimeni nu isi pune problema minciunilor si a imoralitatii in acest domeniu. Nici a conflictelor de interese a expertilor si a “expertilor” care isi pun stampila de calitate pe aceste produse.

Si, ca sa devina interesant si pentru tfl-isti : nu se fac licitatii si nici selectii de oferte in acest domeniu, ci contractari din surse unice, de la detinatorul cvasi-monopolului, cu pretul impus de acesta. Nu exista concurenta si tot ceea ce trebuie facut pentru asigurarea vanzarii ultra-profitabile a intregii productii, chiar uzata moral sau lipsita de eficienta medicala, este sa se creeze “necesitatea” achizitei produsului respectiv. Sistemul de forta anti-coruptie ar avea ce sa faca in acest domeniu, daca lupta pe care ar duce-o ar fi reala si onesta. In acest domeniu, coruptia chiar ucide destine.

https://www.theguardian.com/business/2012/jul/08/pharma-misbehaviour-gsk-fine

Prima amenda consistenta aplicata unui mamut farmaceutic (GlaxoSmithKline) 3 miliarde $ . Cartelul farmaceutic a depasit in magarii Complexul Industrial Militar. Medicamente contrafacute, toxice si ineficiente au invadat pietele. Agentiile care, in mod natural, ar trebui sa vegheze la siguranta publica, o freaca pe bani buni si bonusuri pe sub masa . Chiar ma intrebam care o fi interesul mutarii Agentiei Europene a Medicamentelor la Bucuresti. De ce? Pentru ca in Romania e viata fara stress ptr flagelul corporatist . Un poulifrici, europarlamentar roman, s-a angajat in demersul transferului pe care il considera prioritate nationala. Cred si eu, cand te spurci la salariul si deconturile bruxeleze , pretentiile cresc, consumul se dilata si portofelul urla dupa supliment si sporuri de mic dejun.

Cum sa vaccinezi un copil la 24 h dupa ce s-a nascut? Cate informatii stii despre puiul de om? ce boli are, la ce e alergic? Spiritul de turma( pardon, schema nationala de vaccinare) poate ucide. Sau mutila. De ce in alte tari primele vaccinuri se fac abia la 6-8 saptamani de la nastere? Ma gandesc la cazul prietenei mele. A nascut un baietel sanatos, cu scor apgar 10. O minune de copil! Mama a refuzat vaccinarea. De orice fel. Pe la vreo 3 luni observa ca ceva nu e in regula cu baietelul. Are reflexe motorii incetinite sau inexistente. Merge la medic. Diagnostic prezumtiv: sindrom hipoton. Urmeaza o serie de analize, investigatii, vizite si plimbari de la un medic la altul .Analize scumpe, facute in strainatate. In urma analizelor, pe la 4 luni jumate, medicul pediatru-unul dintre cei mai buni din oras, pro vaccinare- o intreaba. L-ati vaccinat? Nu, raspunde mama. “Bun. In stare in care e, vaccinarea ii este contraindicata. ” Stop cadru! Dupa 4 luni jumate si zeci de investigatii, medicul pediatru concluzioneaza ca puiul are contraindicatii la vaccin. Ce se intampla cu acest copil daca respecta schema nationala si era vaccinat pana acum cu…14 vaccinuri?Una din posibile efecte secundare? Paralizie sau poate chiar deces? Intre timp, puiul de om a crescut. Are aproape 9 luni. Urmeaza un tratament neurologic., face kinetoterapie si aquaterapie. a recuperat foarte bine intarzierile. Spre slava lui Dumnezeu! Asta nu e habotnicie! si nici informare de pe bloguri obscure! E o alta realitate, de langa noi. Acum intreb si eu, ca om fara studii medicale: cum sa introduci un amestec de substante intr-un pui de cateva ore fara ca sa ii faci niste investigatii inainte? Pe principiul altii nu au murit si acum sunt bine? Oare tratamentul unui pacient nu se da individualizat, in functie de anamneza facuta?

Nu se poate face nimic daca taberele nu isi modereaza tonul si nu aduc solutii concrete, la probleme concrete. Solutii exista, evident, dar nu vor fi implementate daca ambele tabere se trateaza cu flit una pe cealalta.
Cititi intreg articolul. Se intampla in Romania, 2012. BCG se face la nastere.

“Reacţiile adverse apar după câteva luni, poate chiar cinci luni. Acum, sunt internaţi zece bebeluşi cu reacţii adverse grave. Ei au între două şi patru luni”, a spus medicul de la Institutul de Pneumoftiziologie “Marius Nasta”.
Murgoci a precizat că bebeluşii au fost operaţi, iar în prezent se află sub tratament. “Micuţii au TBC ganglionar. Ganglionii umflaţi sunt în zona axială şi claviculară, cu abces. Au fost operaţi, le-a fost scos puroiul, iar acum iau tratament cu antitubercolitice”, a explicat medicul.”

Cer public ziarului Evenimentul Zilei sa relateze obiectiv pe tema Vaccinarii, si sa raspunda public la intrebarile pe care le adresam.Publicul larg, stie deja ca acum cativa ani, loturile de vaccin au fost aduse din kazakhstan si ca multi copiii s-au imbolnavit din cauza lor. De asemenea publicul larg, din Romania si nu numai , isi pune tot mai multe intrebari, in privinta bunelor intentii ale companiilor farmaceutice- companii care controleaza fonduri URIASE, in privinta multiplicarii pana la absurd al numarului de vaccinuri obligatorii, in privinta combinarii mai multor vaccinuri in cocktailuri ucigatoare pentru corpul micilor pacienti, in privinta asumarii raspunderii de catre companiile producatoare in cazurile in care efectele adverse duc la alergii, in privinta acestei campanii media legata de Rujeola. Publicul larg, observa ca aceasta campanie media seamna foarte mult cu cea din perioada gripei Porcine, cand intr-un final, s-a dovedit ca totul era o inventie a companiilor care produc vaccinul. Ne intrebam de asemenea, de unde aceasta sustinere neconditionata a Vaccinarii obligatorii! Evenimentul Zilei, pentru cine lucreaza?

Pentru informarea corecta a cititiorilor, sau pentru interese obscure, interese de care Romania este plina pana in gat? Pe cand o ancheta adevarata Jurnalistica, in genul dezvaluirilor din seria NOI SUNTEM STATUL? De asemenea, publicul larg, isi exprima ingrijorarea fata de adevaratele probleme ale sistemului medical, noi aflandu-ne in situatia in care nu putem trata o arsura, dar vom vaccina in curand si pentru flatulenta- bineinteles OBLIGATORIU. Se mai pune intrebarea: cum va proceda statul Roman, daca sa zicem, peste 2 milioane de oameni vor refuza vaccinarea? Va trimite Armata dupa noi? Evenimentul Zilei, organ de presa, si organ de opresiune in devenire, respecta dreptul la alegere al fiecarei familii? Respecta in general familia? Respecta capacitatea familiei Romane de a-si creste copiii, si de a alege ce este cel mai bine pentru copilul pe care au ales sa il faca si sa il creasca? Care este relatia dintre cetatean si stat in viziunea prestigiosului cotidian? De asemenea, de cand un ziar, sustine incarcerarea cetatenilor, si mai grav, incarcerarea unor parinti care nu vor nimic altceva decat sa isi apere copiii, in fata unor companii monstruoase, fata de care, chiar Occidentul “civilizat” isi pune intrebari din ce in ce mai des, si tot mai vocal?

Ne intrebam, unde ne veti incarcera in caz ca vom refuza? Dispune statul Roman de conditii de incarcerare pentru 2 milioane de parinti? Dispune Protectia Copilului de Orfelinate la standare internationale, in care sa ne creasca copii confiscati?Sau ne veti gaza in tomberoane, cum s-a procedat cu orataniile, in timpul unei alte inventii, numita GRIPA AVIARA? Ne exprimam de asemenea, mirarea, ca un ziar cu vechime, serios, intra intr-o hora, din care fac parte publicatii ca VICE, publicatii care sustin neomarxismul si corectitudinea politica, aceste noi cancere sociale, care ne dezradacineaza, si ne schimba felul de a fi.

Totodata, adresam aceste intrebari nu doar ziarului Evenimentul Zilei si domnilor Andronic si Mirel Curea, cat si primului ministru Tudose altaturi de ministrul sanatatii Bodog. De ce demonizati pe oricine se impotriveste acestei campanii probabil bine sponsorizata cu bani de afara? Ce credibilitate considerati ca mai are Ministerul Sanatatii si Statul Roman, dupa 27 de ani de JAF? As mai dori din partea prea maritilor si galonatilor jurnalisti, anchete adevarate, pe tema exploziei autismului in randul copiilor, si exploziei cancerelor, tot in randul copiilor. Cerem ca aceste anchete, sa nu fie realizate doar cu concursul medicilor tributari sistemului, ci, din contra, sa fie realizate cu concursul medicilor care si-au pastrat un dram de independenta, si care sunt ostracizati si de colegi cat si de presa. Am mai dori sa stim, de ce cand Institutul Cantacuzino a fost distrus, acelasi ziar, si de fapt toata presa a tacut aproape malc? Va cerem public sa fiti cu adevarat jurnalisti, sa lucrati intr-adevar pentru interesul public, si nu pentru banii companiilor farmaceutice.

Va mai adresam o ultima intrebare: daca este Epidemie, cum se face ca nimeni dintre noi, publicul larg, nu stie aproape pe nimeni care sa aiba Rujeola??? Mai jos, am atasat cateva burtiere care circula non stop pe pagina distinsului ziar, care naste pui vii. Rog pe toti cei care isi pun aceste intrebari, sa dea Share acestei postari.

Postez şi aici un comentariu făcut la o postare de pe o altă pagină, cuprinzînd un mic exemplu prin care am încercat să surprind matricea în care discutăm despre obligativitatea vaccinării:

Să presupunem că avem o comunitate de 100 de oameni aflaţi la mâna arbitrariului unui tiran, numit Destin Arbitrarovici, oameni cărora, pentru a beneficia de hrană şi celelalte necesare unui trai acceptabil sau pentru a nu risca mânia lui care poate deveni agresivă (de la violenţe necauzatoare de leziuni până la, cine ştie, deces) şi pentru a-l ţine pe Destin Arbitrarovici liniştit şi ne-opresiv cu supuşii, li se cere să participe la un joc, foarte drag lui Destin: să ia fiecare pistolul cu un încărcător cu o capacitate de 100 de gloanţe, în care e posibil să fie 1, 2, 3, maxim 6 gloanţe, şi să tragă fiecare câte o dată, aleatoriu, dar diversificat de la unul la altul, conform sorţilor, în propriul corp: unul în zona piciorului, altul în zona mâinii, altul în zona inimii sau a capului.

Un refuz e posibil să atragă mânia lui Destin Arbitrarovici, revărsată în mod (cum altfel  :)) arbitrar, asupra unui număr mai mare sau mai mic dintre membrii grupului, sau e posibil să nu îl deranjeze; iar dacă e să se mânie, nu se ştie când o va face; dar niciodată nu va lovi (mai tare sau mai puţin tare) decât cel mult un sfert dintre membrii grupului, pentru că, de regulă, după o vreme se plictiseşte.
Cei care riscă vor fi premiaţi cu raţii suficiente de hrană şi, cu o probabilitate de 98%, Destin Arbitrarovici îi va privi cu oarece simpatie.

Unii vor fi dispuşi să rişte, pentru că riscul li se pare mic iar beneficiul este mare, atât cel personal, cât şi -în cazul în care toţi ceilalţi vor risca- cel colectiv, comun, chiar dacă e posibil ca unul, maxim şase, să aibă de suferit (nu se ştie cât de grav – de la leziuni minore până la deces); dar se poate şi să scape toţi întregi. Opţiunea pentru risc e justificată şi de anxietatea cu privire la viitorul lor aflat în mâinile unui Destin Arbitrarovici imprevizibil, dar foarte probabil sever dacă nu-i este satisfăcută solicitarea de participare a supuşilor la joc.

Alţii, mai puţini, dimpotrivă: anxietatea legată de riscul concret şi efectiv la care se supun instantaneu în momentul în care apasă pe trăgaci e mai mare decât cea referitoare la conduita doar eventuală, ipotetică a lui Destin şi căreia, chiar dacă e să se întâmple, există în continuare cel puţin 75% şanse să-i scape. Argumentul solidarităţii spune că e preferabil ca cei 100 să rişte şi să tragă, pentru că e nu numai posibil, ci şi suficient de probabil ca prejudiciile efectiv rezultate în urma riscurilor asumate să fie suficient de puţine şi/sau mici, însă comunitatea ca întreg va avea de câştigat.

Dacă toţi (sau imensa majoritate, 90 dintre ei) decid că e preferabil, judicios şi just pentru ei şi pentru grup să rişte, avem o solidaritate voluntară, care respectă, în linii mari, libertatea de alegere (între opţiunile existente).
Iar în acest caz, dacă va rezulta vreo victimă a ruletei ruseşti, se va putea spune că aceasta s-a jertfit, s-a sacrificat.
Deci, vorbim despre o jertfa proprie, liberă.

Dacă, însă, urmare a refuzului unora (justificat de ponderea mai mare dată temerii de un risc în dauna temerii de celălalt risc, apreciat ca preferabil), colectivitatea impune tuturor jocul ruletei, avem solidaritate ne-voluntară, ceea ce echivalează cu ne-solidaritatea, pentru că solidar nu poţi fi decât cu voie, fără voie eşti rob, nu solidar. Solidaritatea aparţine celui liber.
În acest caz, dacă va rezulta vreo victimă a ruletei ruseşti, se va putea spune că aceasta a fost jertfită de ceilalţi; a fost sacrificată, nu s-a sacrificat.

Deci, vorbim despre sacrificare (a altuia), adică despre crimă.

Diferenţa dintre libertate şi obligativitate ar fi, ca să folosesc o referinţă dragă şi ateiştilor, diferenţa dintre răstignirea lui Hristos şi arderea pe rug a ereticului.

Iată un alt motiv pentru care nu sunt de acord cu obligativitatea vaccinării.

(PS: pentru orice eventualitate: pistolul e seringa cu vaccinul aducător de beneficii; cele câteva gloanţe dintr-o sută de spaţii ale încărcătorului sunt efectele adverse)

 • CunoasteRiscurile.ro

Legea vaccinării – pe înțelesul tuturor – Cap 1 – Dispoziții generale

Cred ca ați aflat cu toții de noul proiect științifico-fantastic, nesemnat, neasumat, al obligativității vaccinării. Declarațiile domnului ministru au fost contradictorii și neadevărate cu privire la prevederile proiectului de lege, lucru care arată că nici dânsul nu a citit proiectul înainte să vorbească. De ce l-ar citi? Oamenii nu contează.

Am studiat astăzi timp de 5 ore proiectul și ca și o concluzie aș spune că statul aliniază deopotrivă Adulții și copii și le anulează orice drept uman existent.

Pentru că multe persoane nu au cunoștințe juridice, iată un rezumat al proiectul de lege privind obligativitatea vaccinării, pe înțelesul tuturor.

Cap I – Dispoziții generale.

Autorii proiectului spun că prin această lege, se garantează și promovează interesul copilului de primi toate măsurile profilactice (vaccinuri) în vederea obținerii beneficiilor MAXIME privind starea de sănătate.

Cu toții știm ca aceste beneficii ale vaccinurilor, nu numai că nu există, ci chiar dacă ar exista nu pot fi dovedite în niciun fel. Nimeni nu poate demonstra că lui Ion Mihai Condurache (p.fictiv) din comuna Adonate, i se vor crea anticorpi după administrarea vaccinului ROR.

Așa cum spun nenumăratele studii științifice, apariția de anticorpi nu este garantată de vaccin ci de modul în care organismul pacientului reacționează. Deci, nu putem vorbi despre asigurarea de beneficii maxime.

În vaccinare, ca de altfel în toată medicina, nimeni nu poate garanta siguranța unui act medical, chiar cel mai simplu. Nimeni nu poate da garanții, pentru că orice act medical implică riscuri. Cum există “maxime” beneficii, așa pot exista și “maxime” riscuri (în proporție egala sau înclinată 100% spre riscuri).

Principalele obiective ale acestui proiect sunt:

– atingerea unei rate a vaccinării de 95%  (pentru copii) cu vaccinurile din schema națională  și de 50% cu vaccinuri opționale pentru persoanele ce sunt vizate ca și grupuri de risc (medici, asistente, avocați, profesori, educatoare, instructori, bătrâni etc).

– asigurarea accesului la servicii de calitate (???) și inovative (???) pentru întreaga populație

Vaccinuri de calitate? Ați auzit așa ceva? Mai departe în proiect (voi detalia într-un viitor articol) se consemnează că sancțiunea în caz de păstrare necorespunzătoare a vaccinurilor, se va sancționa cu….AVERTISMENT (ART 71, Alin 3, pct 1, cu referire la ART 50, lit D)

Deci, pînă aici cu intenția autorităților de a vă oferi vaccinuri de calitate.

Mai departe veți afla că aleșii fac și excepție de la legea achizițiilor publice și vor să cumpere vaccinurile fără licitații, direct de la producătorii sau distribuitorii de vaccinuri. În mod normal, orice achiziție publică se face NUMAI după ce statul organizează o licitație, unde va alege oferta cea mai convenabilă. (Cel puțin teoretic, evitându-se favorizarea unei firme sau alteia). În acest proiect aleșii își crează o portiță pentru a scapa de această licitație. (ART 34 – va fi detaliat mai târziu)

Mai departe, avem cuvântul INOVATIV. Nu este un cuvânt pus la întâmplare acolo.

Ceea ce nu știți, ceea ce aleșii poate vor sĂ nu aflați este diferența dintre medicamentele generice și inovative.

Medicamentele generice au costuri cu pana la 90% mai mici decat medicamentele inovative

Medicamentele inovative sunt acele medicamente care introduc în aria terapeutica o substanță activă nouă: un compus cu o structură nouă și un mecanism nou de acțiune.

Medicamentelele generice și medicamentele inovative au același efect terapeutic.

Atât medicamentul inovativ, cât și cel generic, au aceeași substanță activă și în aceeași doză, ceea ce le permite celor două categorii de medicamente să fie echivalente din punct de vedere terapeutic. Deși au un preș mai mic, medicamentele generice au același efect asupra organismului ca medicamentul inovativ.

“Ești tentat să te intrebi: dacă este cu 30% mai ieftin, este oare mai putin eficient cu 30%? Nu! Medicamentele generice se încadrează din punct de vedere al eficacității în intervalul reglementat.”, explica Prof. Dr. Dumitru Lupuleasa, Președintele Colegiului Farmaciștilor în cadrul unui interviu.

Așadar, pe piața din România vor ajunge vaccinuri inovative, adică scumpe și atât. Va închipuiți efortul bugetar și buzunarele doldora ale companiilor farmaceutice?

Tot în cadrul acestui prim capitol, se vorbește pentru prima dată despre obligativitate și se spune că vaccinarea copiilor cu vaccinurile prevăzute în Calendarul Național de Vaccinare (pe viitor îl voi prescurta cu inițialele CNV, deoarece ne vom lovi des de acest termen), precum și cu alte vaccinuri pe care tot aleșii ni le vor impune prin diferite situații “epidemiologice” va fi obligatorie.

În aceste situații epidemiologice se va vaccina precum animalele cu mijloace fixe și mobile.

Ați văzut-o pe tanti cu rochia și geanta frigorifică roz, care ținea lângă sandwich și apa dânsei vaccinurile? Exact așa va fi. În parc, la WC, pe plajă, în pădure, va veni cineva cu seringa să vă fugărească copiii și pe voi. Ce dacă vor ține vaccinurile în căldură la 40 de grade. Se vor alege doar cu un avertisment, în timp ce părintelui îi moare copilul.

O altă minciună grasă, pe care o găsiți la ART 7, este ca statul român asigură vaccinuri eficace și sigure.

Nu există vaccinuri sigure, pentru că implică riscuri, iar cuvântul risc și cuvântul sigur sunt antonime.

Despre eficacitate, am vorbit mai sus.

Urmează partea mea preferată din acest capitol. Întrebare:

Cine credeți ca stabilește reactiile adverse postvaccinare?

Prospectul, medicul..? Cine?
La oricine v-ați gândit este greșit.

Conform articolului 8, aliniat 2 din minunatul proiect, reacțiile postvaccinare sunt stabilite …. prin…. Hotărâre a Guvernului României.

La asta nu v-ați așteptat nu?

Deci, guvernul va decide ce anume poate să manifeste copilul dvs., pentru a fi considerată reacție postvaccinare.

Recent, Aprilie 2017 a fost actualizat prospectul ROR și s-a adăugat încă o reacție adversa edem hemoragic acut. (https://www.fda.gov/downloads/BiologicsBloodVaccines/Vaccines/ApprovedProducts/UCM558984.pdf)

Ce înțelegem de aici? Că vaccinurile sunt încă experimentale și întodeauna pot apărea reacții adverse noi, care pot completa prospectul.

În România, o dată cu apariția acestui proiect de lege, se exclude total șansa de a se mai recunoaște orice altă reacție adversă în afara celor pe care guvernul vi le dictează . ATENȚIE, Guvernul, nu prospectul!!!

Mai departe, copilul suferă o reacție adversă gravă. Ce este de făcut, conform proiectului vaccinării?

ART 8, Alin 3 ne spune că aceasta reacție adversă și legătura ei cu vaccinul administrat se va face de către Grupul Tehnic de Coordonare a Activităților de Vaccinare.

Adică, în loc să îți duci copilul la spital, cauți rapid Grupul acesta tehnic, ca să îți confirme ca este reacție adversă. Chiar dacă este trecută pe prospect, chiar dacă copilul tău intră în convulsii sau în comă, dacă NU îl duci la acest grup tehnic, nu este reacție postvaccinare.

Simțindu-mă pe deplin în siguranță, știind că acest grup tehnic va veghea deasupra mea, mergem mai departe:

Ce se întâmplă când copilul rămâne paralizat de la vaccin și se constată că această reacție este imputabilă producătorului vaccinului?

Ce credeți că va face statul român?

Credeți că va da producatorul în judecată și va lupta cu toate resursele pentru despăgubirea suferinței copilului dumneavoastră?

Mă rog…poate un pic mai puțin? Mai puțin?

Greșit. Conform ART 8, Alin 4, vi se va da o sumă mică ca și valoare compensatorie (ce frumos sună, negot cu  viața copilului), apoi statul va solicita recuperarea acestei sume mici de la producător.

Cu alte cuvinte, producatorul poate pune în vaccin și clor pur. NU va Răspunde niciodată.

Apoi, mai găsim un articol (9) special dedicat publicității vaccinurilor. În acest articol statul da mâna liberă societăților comerciale producătoare de vaccinuri să deruleze campanii de publicitate singure sau în parteneriat cu Ministerul Sănătății.

Legea vaccinării pe înțelesul tuturor – Cap II – Regimul juridic al vaccinării

În acest capitol sunt reglementate categoriile de vaccinuri obligatorii și anume:

Vaccinurile stabilite prin Calendarul Național de Vaccinare (CNV) pentru copii
Vaccinuri suplimentare pe care Guvernul le va impune când va declara :”situație epidemiologică”
Vaccinarile pentru personalul medico – sanitar din unitatile sanitare publice si private.

Toți medicii/asistentele/infirmierele/portarul/femeia de servici din unitățile sanitare (clinici dentare, spitale, clinici private indiferent de domeniul în care își exercită activitațile) vor fi obligati să se vaccineze cu cele desemnate ca fiind “vaccinuri obligatorii”.  Vaccinarile pentru alt personal din unitățile publice și private (indiferent dacă unitatile sunt medicale sau nu), care prin natura atribuțiilor sunt expuse suplimentar la boli infecțioase (???) Cu toții suntem expuși, conform teoriei provaccinare, la boli infecțioase, deci în aceasta categorie intră TOATA LUMEA care lucrează cu publicul (vânzătoare, casieră, educatoare, muncitor necalificat, învățător, avocat, polițist, profesor, pictor, etc). Categoriile exacte urmeaza a fi stabilite prin HG.

Dar vaccinurile opționale care sunt?

Fiți fără grijă, vă răspunde proiectul vaccinarii la art 14.

Sunt recomandate  urmatoarele categorii de vaccinări:

Vaccinurile opționale din afara CNV pentru copii.
Vaccinurile stabilite prin Calendarul Național de Vaccinare al adultului (aici se face referire pentru prima dată la vaccinarea adulților, care nu intră în categoria de mai sus)
Vaccinarea femeilor gravide
Vaccinarea persoanelor care prezintă afecțiuni cronice și la care aparitia bolilor infecțioase, care pot fi prevenite prin vaccinare, ar putea duce la decompensarea acestora și le-ar putea pune în pericol viața.

Vă rog să observați că este primul act normativ în care se vorbeste cu atâta dragoste despre bolnavii cronici. Inițiatorii acestui proiect, iubesc oamenii cu adevărat.

Dar cine sunt bolnavii CRONICI?

Statisticile arată că în România trăiesc 3,5 milioane de bolnavi cronici dintre care 1,7 milioane suferă de hepatită B sau C, 1 milion suferă de diabet si 400.000 suferă de cancer.

Iată care sunt cele 10 boli cronice de care suferă românii:

HEPATITA
CANCERUL
DIABETUL
BOLILE CARDIO – VASCULARE
BOLILE DE RINICHI
BOLILE APARATULUI RESPIRATOR
BOLILE APARATULUI DIGESTIV
BOLILE PSIHICE
BOLILE BĂTRÂNETII (Nu râdeți, este pe bune)

Principalele boli supranumite “ale bătrânetii” sunt glaucomul, poliartrita si boala Parkinson. Glaucomul atrage o prescriere de 7,80 % din cele 31 de boli cronice. Urmează Parkinson (6,87%) si poliartita reumatoidă (6,71%),
SIDA
În concluzie, TOȚI românii trebuie să se vaccineze. (A se vedea articolul “Romania mea vaccinată, moare”)

RENV – va fi Dumnezeul vaccinurilor, va fi baza de date unde vom găsi de toate: vaccinuri, zone, medici, nevaccinați, etc.
Prezentarea copilului la vaccinare constituie responsabilitatea părintelui. – De aici începe partea cea mai urâtă a proiectului:

Întrebare: Ce se întamplă dacă nu ești de acord cu vaccinarea dar nu dai declarație scrisă?

Răspuns: Copilul îți va fi vaccinat cu FORȚA  pentru că în momentul absurd în care acest proiect ar intra în vigoare, conform art 21 alin 2 si alin 3, consimțământul pentru vaccinare SE PREZUMĂ ca fiind dat.

Vă închipuiți abuzurile care se vor face, câți copii vor fi vaccinati cu forța când părinții vor fi dați afară din cabinet, sub scuza patetică și criminală că consimțământul părintelui este PREZUMAT A FI DAT PENTRU VACCINARE?

Faceți un exercițiu de imaginație. Copil cu tuse (conform argumentelor provaccinare, tusea nu este o contraindicație la vaccinare, se vaccinează.). Doi parinți tineri, necunoscători, speriați, se prezintă la cabinetul medicului. Medicul, fără să le spună, administrează  copilului 4 vaccinuri : ROR, DTP, PNEUMOCOCIC si VARILIX.

Ajungând acasă reacțiile adverse nu încetează să apară, părinții întreabă medicul, medicul spune ca a vaccinat copilul. Părinții întreabă DE CE a vaccinat fără ACORDUL LOR? Medicul răspunde: Pentru că legislația îmi permite să vaccinez fără acordul tau, acordul este PREZUMAT dacă nu îl dai în scris.

Contraindicațiile de vaccinare:

Se acceptă numai contraindicațiile de vaccinare DEFINITIVE și fiecare contraindicație va fi certificată de Comisia Județeană de Vaccinare din județul de domiciliu al copilului, la solicitarea părintelui.

La înscrierea COPIILOR SAU ADULȚILOR  într-o unitate de învățământ sau o altă colectivitate, instituția are obligația de a solicita prezentarea unei ADEVERINȚE, emisa de medicul de familie care are în evidența sa persoana respectivă, care să ATESTE sau să INFIRME efectuarea vaccinărilor obligatorii.

Ce înseamnă UNITATE DE ÎNVĂȚĂMÂNT (conform definiției din lege) – toate categoriile de unități de învățământ prevăzute de Legea Educației, inclusiv nivelele antepreșcolar (0-3 ani) și învățământul preșcolar (3-6 ani).

Ce înseamnă COLECTIVITATE: înseamnă un grup de copii sau adulți care, după caz, frecventează cursurile unei instituții de învățământ de stat, particular sau confesional în România, inclusiv cele ale unei instituții din învățământul special și special integrat precum și orice instituție care asigură servicii sociale de cazare pe perioada determinată sau nedeterminată, ori în centre de zi, pentru copii, familie, persoane cu dizabilități, persoane cu afecțiuni psihic, persoane vârstnice (azilele pentru bătrâni), persoane fără adăpost, victime ale violenței domestice, victime ale traficului de persoane, precum și pentru solicitanți de azil sau imigranți.

Ce se întâmplă dacă se prezintă o ADEVERINȚĂ în care figurează că vaccinurile obligatorii nu au fost efectuate?

Conform art 24 din Proiectul de Lege, persoana responsabilă (părintele) are obligația prezentării, până la intrarea în colectivitate, a unuia din cele doua documente eliberate de Comisia Județeană de Vaccinare :

Calendarul de recuperare pentru vaccinurile obligatorii , în acest caz schema trebuie recuperată într-un an de la data admiterii in colectivitate.
sau Adeverința contraindicațiilor medicale DEFINITIVE pentru anumite vaccinuri.

Dacă părintele NU PREZINTĂ unul din acele documente, unitatea de învățământ are obligația de a sesiza Comisia Județeană de Vaccinare în maxim 30 de zile de la data intrării în colectivitate a copilului.

Vaccinurile obligatorii la intrarea în colectivitate a copiilor sunt cele impotriva: Difteriei, Tetanosului, Tusei Convulsive, Poliomielitei, Rujeolei, Rubeolei, Oreion si Hepatita B

De aici, urmeaza SANCȚIUNILE pe care le voi dezbate în următorul capitol.

Legea vaccinării pe înțelesul tuturor – SANCȚIUNI

Prin articolul 59 din prezentul proiect de lege,  personalului medico-sanitar și farmaceutic i se interzice să vorbească împotriva vaccinării:

Personalul medico-sanitar și farmaceutic cu drept de liberă practică, indiferent de specialitate, are următoarele obligații:

a) să nu furnizeze informații eronate, nedovedite științific, tendențioase legate de vaccinuri și activitatea de vaccinare;

b) să prescrie vaccinarea pentru pacienții din grupe de risc, dacă este cazul, care sunt în monitorizarea lor clinică.

Problema proiectului în sine, o reprezintă faptul că EXISTĂ STUDII ȘTIINȚIFICE care vorbesc despre ineficiența și periculozitatea actului vaccinării.

Alte aspecte legale ce sunt încălcate în acest articol nu le voi divulga. Le voi invoca în instanță când și dacă va fi cazul.

Bolnavii de risc, despre care se face referire la litera b) i-am enumerat aici. Medicul este obligat astfel de a prescrie (a se înțelege pe rețetă, vaccinuri pentru persoanele bolnave de CANCER, SIDA și alte boli grave – ce impact credeți că va avea vaccinul asupra sănătății acelui om?)

Revenind la SANCȚIUNI, nerespectarea acestui articol constituie ABATERE DISCIPLINARĂ GRAVĂ și se sancționează de către Colegiul Medicilor din România, OAMMR, CFR și Colegiul Medicilor Dentiști (art 71 din Proiectul de Lege).

2. Conform art 41 din Proiect

În activitatea de vaccinare, au responsabilități și obligații:

a) Ministerul Sănătății, în calitate de autoritate competentă de decizie în domeniul vaccinării;

b) Institutul Național de Sănătate Publică;                                                                                                                                                                                   c)Direcțiile de Sănătate Publică Județene și cea a Municipiului București;

d) Casa Națională de Asigurări de Sănătate;

e) Ministerul Educației Naționale;

f) Inspectoratele Școlare Județene și unitățile de învățământ;

g) Autoritățile administrației publice locale;                                                                                                                                                                               h) Direcțiile Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului;

i) Colegiul Medicilor din România;

j) Ordinul Asistenților Medicali din România;

k) Colegiul Farmaciștilor din România;

l) Colegiul Medicilor Dentiști din România;

m) furnizorii de servicii medicale de vaccinare;

n) părinții sau reprezentanții legali ai minorilor, precum și persoanele fizice cu vârste mai mari de 18 ani, eligibile la vaccinare;

o) Comisiile de vaccinare județene și respectiv a Municipiului București;

p) GTCAV.

Daca aceste instituții nu își asumă si exercită obligațiile referitoare la vaccinare, acest fapt reprezintă ABATERE DISCIPLINARĂ GRAVĂ și se sancționează conform legii. (Nu se precizează care vor fi sancțiunile exacte)

Cunoașteți situația când depășiți pe linie continuă și polițistul întocmește un Proces Verbal de Contraventie? Același lucru se va întampla și în următoarele situații, sancțiunile se vor da sub formă de contravenții (aplicându-se același regim cu cel al contravențiilor rutiere, deși nu se specifică exact unde și când trebuie contestată contravenția).

Se sancționează cu AVERTISMENT la prima abatere:

Furnizorii de servicii medicale de vaccinare dacă:

 • NU prestează servicii medicale de vaccinare.
 • NU asigură raportarea în RENV a tuturor cazurilor de RAPI, conform metodologiei elaborate de INSP.
 • NU asigură păstrarea în condiții adecvate a vaccinurilor (!!!). Cu alte cuvinte, poate să țină vaccinul și sub pernă, nu pățesc nimic, indiferent de ce pațește pacientul.
 • NU asigură dotarea cu medicamente şi instrucțiuni pentru conduita adecvată în cazurile de reacții adverse postvaccinale imediate. (MARE ATENTIE la cuvantul “imediate”, adică dacă nu intră copilul în comă în 3 secunde după vaccinare, nimeni nu trebuie să asigure nimic, nici medicamente, nici instrucțiuni, părintele se descurcă singur).
 • NU trimit către Comisia Județeană de Vaccinare sau a Municipiului Bucureşti, pentru analiză și rezolvare, lista cazurilor care prezintă contraindicații definitive, lista refuzurilor la vaccinare consemnate prin semnarea formularului de refuz, precum și lista copiilor care nu s-au prezentat la vaccinare, după depășirea cu 3 luni a vârstei eligibile stabilite în calendar pentru fiecare vaccin. – avertisment.
 • Dacă NU informează medicul de familie al acestora prin completarea adeverinței de vaccinare și prin transmiterea unei scrisori medicale inclusiv în format electronic ori în altă modalitate stabilită prin Ordin al ministrului sănătății.
 • Dacă NU asigură vaccinarea corectă a copiilor şi NU introduce în RENV datele privind vaccinările efectuate conform Calendarului Național de Vaccinare.
 • Dacă medicii de familie NU pun la dispoziția pacientului sau, după caz, a persoanei responsabile cu creșterea și educarea copilului minor, la cerere, antecedentele vaccinale ale copilului, sub forma unei adeverințe sau a unui alt document formalizat.
 • Dacă medicii de familie NU comunicaă Serviciului Public de Asistență Socială cazurile în care părinții sau persoana responsabilă, după caz, nu desemnează persoana care va însoți copilul la vaccinare.
 • Dacă medicii de familie  NU informează părinții sau, după caz, persoana responsabilă despre utilitatea administrării vaccinurilor din Calendarul Național de Vaccinare, dar și despre posibilitatea de a suplimenta schema națională cu vaccinurile recomandate.
 • Dacă NU se va consemna în documentul eliberat pentru înscrierea în colectivitate “antecedente vaccinale complete corespunzătoare vârstei” sau “antecedente vaccinale incomplete corespunzător vârstei”sau sintagma „nevaccinat”.
 • Dacă se vor desfășura  servicii medicale de vaccinare de către cadre medicale neorganizate ca furnizori de servicii medicale conform prevederilor legale.

Unitatile de învățământ:

 • Dacă NU vor să efectueze informarea COPIILOR cu privire la vaccinare.
 • Dacă NU vor solicita documentele prevăzute la art. 24, art. 25 alin. (1), art. 26; (adeverința de vaccinare, scutirea de vaccinare, calendarul de recuperare, dacă nu sesisează Comisia Județeană de Vaccinare cu privire la copii nevaccinați)
 • Dacă NU vor să ofere părinților sau altor reprezentanți legal, după caz, la cerere sau în mod public, o statistică privind numărul de copii nevaccinați din cadrul școlii.
 • Dacă nu vor efectua informarea cu privire la vaccinare, cu implicarea cadrelor medicale din unitățile de învățământ sau din direcțiile de sănătate publică în cadrul unor activități curriculare și extracurriculare, în cadrul unor discipline din planul de învățământ care permit abordarea acestui subiect: biologie, anatomie, cultură civică, educație pentru sănătate, dirigenție.

Autoritățile administrației publice locale (Primăriile)

 • Dacă NU vor solicita documentele prevăzute la art. 23-24, art. 25 alin. (1) ((adeverința de vaccinare, scutirea de vaccinare, calendarul de recuperare, dacă nu sesisează Comisia Județeană de Vaccinare cu privire la copii nevaccinați)), după caz, pentru copiii care nu frecventează o unitate de învățământ, la admiterea și menținerea copiilor într-o instituție/unitate de asistență socială în care se asigură servicii sociale cu cazare, pe perioadă determinată sau nedeterminată, ori în centre de zi;
 • Dacă NU vor comunica Comisiei Județene de Vaccinare și a Municipiului București din cadrul Direcției de Sănătate Publică Județeană și a Municipiului București lista copiilor care nu au fost vaccinați conform Calendarului Național de Vaccinare;
 • Dacă NU vor oferi  servicii de consiliere pentru familie precum și alte servicii sociale în legătură cu vaccinarea în funcție de nevoile identificate;

Direcțiile Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului

 • Dacă NU vor lua măsurile necesare astfel încât dosarul copilului din sistemul de protecție specială să conțină documentele prevăzute la 23-24, art. 25 alin. (1), după caz;(adeverinta de vaccinare, scutirea de vaccinare, calendarul de recuperare, dacă nu sesisează Comisia Județeană de Vaccinare cu privire la copii nevaccinați).
 • Dacă NU vor lua măsurile necesare informării copiilor din sistemul de protecție specială cu privire la vaccinare, în colaborare cu Direcțiile de Sănătate Publică.
 • Dacă NU vor identifica  la solicitarea Comisiei Județene de Vaccinare sau a Municipiului București, piedicile întâmpinate de către părinţi sau alți reprezentanţi legali în calea vaccinării şi să ofere consiliere acestora.
 • Dacă NU vor transmite trimestrial Comisiei Județene de Vaccinare și Comisiei de Vaccinare a Municipiului București din cadrul Direcției de Sănătate Publică Județeană și a Municipiului București situația copiilor din sistemul de protecție specială care nu au fost vaccinați conform Calendarului Național de Vaccinare.

Părinții și celelalte persoane responsabile de creșterea și educarea copilului

 • Dacă NU se vor prezenta la medicul de familie/furnizorul de servicii medicale pentru realizarea vaccinărilor complete corespunzătoare vârstei în cazul vaccinărilor obligatorii (ATENȚIE, NU pentru informare, ci pentru realizarea EFECTIVĂ a vaccinărilor).
 • Dacă nu vor să se prezinte în cazul în care sunt convocați de Comisia Județeană de Vaccinare sau de cea a Municipiului București. (Deci, nici vorba de consiliere dată de medicul de familie, cum a afirmat greșit și absurd domnul ministru, ci vorbim de Convocare dată de Comisia Județeană de Vaccinare, în cazul copiilor nevaccinați)

Se sancționează cu AMENDĂ de la 500 la 1000 lei, dacă fapta se află la a DOUA ABATERE, în termen de maxim 6 luni de la aplicarea primei sancțiuni:

Furnizorii de servicii medicale de vaccinare dacă:

 • NU prestează servicii medicale de vaccinare.
 • NU asigură raportarea în RENV a tuturor cazurilor de RAPI, conform metodologiei elaborate de INSP.
 • NU asigură păstrarea în condiții adecvate a vaccinurilor (!!!). Cu alte cuvinte, poate să țină vaccinul și sub pernă, nu pățesc nimic, indiferent de ce pateste pacientul.
 • NU asigură dotarea cu medicamente şi instrucțiuni pentru conduita adecvată în cazurile de reacții adverse postvaccinale imediate. (MARE ATENTIE la cuvantul “imediate”, adica daca nu intra copilul in coma in 3 secunde dupa vaccinare, nimeni nu trebuie sa asigure nimic, nici medicamente, nici instructiuni, parintele se descurca singur)
 • NU trimit către Comisia Județeană de Vaccinare sau a Municipiului Bucureşti, pentru analiză și rezolvare, lista cazurilor care prezintă contraindicații definitive, lista refuzurilor la vaccinare consemnate prin semnarea formularului de refuz, precum și lista copiilor care nu s-au prezentat la vaccinare, după depășirea cu 3 luni a vârstei eligibile stabilite în calendar pentru fiecare vaccin. – avertisment.
 • Dacă NU informează medicul de familie al acestora prin completarea adeverinței de vaccinare și prin transmiterea unei scrisori medicale inclusiv în format electronic ori în altă modalitate stabilită prin Ordin al ministrului sănătății.
 • Dacă NU asigură vaccinarea corectă a copiilor şi NU introduce în RENV datele privind vaccinările efectuate conform Calendarului Național de Vaccinare.
 • Dacă medicii de familie NU pun la dispoziția pacientului sau, după caz, a persoanei responsabile cu creșterea și educarea copilului minor, la cerere, antecedentele vaccinale ale copilului, sub forma unei adeverințe sau a unui alt document formalizat.
 • Dacă medicii de familie NU comunică Serviciului Public de Asistență Socială cazurile în care părinții sau persoana responsabilă, după caz, nu desemnează persoana care va însoți copilul la vaccinare.
 • Dacă medicii de familie  NU informează părinții sau, după caz, persoana responsabilă despre utilitatea administrării vaccinurilor din Calendarul Național de Vaccinare, dar și despre posibilitatea de a suplimenta schema națională cu vaccinurile recomandate.
 • Dacă NU se va consemna în documentul eliberat pentru înscrierea în colectivitate “antecedente vaccinale complete corespunzătoare vârstei” sau “antecedente vaccinale incomplete corespunzător vârstei”sau sintagma „nevaccinat”.
 • Dacă se vor desfășura de servicii medicale de vaccinare de către cadre medicale neorganizate ca furnizori de servicii medicale conform prevederilor legale.

Autoritățile administrației publice locale (Primariile)

 • Dacă NU vor solicita documentele prevazute la art. 23-24, art. 25 alin. (1) ((adeverinta de vaccinare, scutirea de vaccinare, calendarul de recuperare, daca nu sesisează Comisia Județeană de Vaccinare cu privire la copii nevaccinați)), după caz, pentru copiii care nu frecventează o unitate de învățământ, la admiterea și menținerea copiilor într-o instituție/unitate de asistență socială în care se asigură servicii sociale cu cazare, pe perioadă determinată sau nedeterminată, ori în centre de zi;
 • Dacă NU vor comunica Comisiei Județene de Vaccinare și a Municipiului București din cadrul Direcției de Sănătate Publică Județeană și a Municipiului București lista copiilor care nu au fost vaccinați conform Calendarului Național de Vaccinare;
 • Dacă NU vor oferi  servicii de consiliere pentru familie precum și alte servicii sociale în legătură cu vaccinarea în funcție de nevoile identificate;

Direcțiile Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului

 • daca NU vor lua măsurile necesare astfel încât dosarul copilului din sistemul de protecție specială să conțină documentele prevăzute la 23-24, art. 25 alin. (1), după caz;(adeverinta de vaccinare, scutirea de vaccinare, calendarul de recuperare, daca nu sesiseaza Comisia Judeteana de Vaccinare cu privire la copii nevaccinati)
 • daca NU vor lua măsurile necesare informării copiilor din sistemul de protecție specială cu privire la vaccinare, în colaborare cu Direcțiile de Sănătate Publică
 • daca NU vor identifica  la solicitarea Comisiei Județene de Vaccinare sau a Municipiului București, piedicile întâmpinate de către părinţi sau alți reprezentanţii legali în calea vaccinării şi să ofere consiliere acestora;
 • daca NU vor transmite trimestrial Comisiei Județene de Vaccinare și Comisiei de Vaccinare a Municipiului București din cadrul Direcției de Sănătate Publică Județeană și a Municipiului București situația copiilor din sistemul de protecție specială care nu au fost vaccinați conform Calendarului Național de Vaccinare.

Se va sanctiona cu amenda de la 1000 lei la 2.500 lei, la a doua si la urmatoarele constatari ale abaterii:

Unitatile de invatamant:

 • Daca NU SUSPENDA participarea la cursuri sau la alte forme de participare colectivă a copiilor care nu sunt vaccinați potrivit Calendarului Național de Vaccinare, in cazul unei epidemii declarate

Autoritățile administrației publice locale (Primăriile)

 • Dacă NU vor solicita documentele prevazute la art. 23-24, art. 25 alin. (1) ((adeverinta de vaccinare, scutirea de vaccinare, calendarul de recuperare, dacă nu sesisează Comisia Judeteană de Vaccinare cu privire la copii nevaccinați)), după caz, pentru copiii care nu frecventează o unitate de învățământ, la admiterea și menținerea copiilor într-o instituție/unitate de asistență socială în care se asigură servicii sociale cu cazare, pe perioadă determinată sau nedeterminată, ori în centre de zi;
 • Dacă NU vor comunica Comisiei Județene de Vaccinare și a Municipiului București din cadrul Direcției de Sănătate Publică Județeană și a Municipiului București lista copiilor care nu au fost vaccinați conform Calendarului Național de Vaccinare;

Direcțiile Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului

 • Dacă NU vor transmite trimestrial Comisiei Județene de Vaccinare și Comisiei de Vaccinare a Municipiului București din cadrul Direcției de Sănătate Publică Județeană și a Municipiului București situația copiilor din sistemul de protecție specială care nu au fost vaccinați conform Calendarului Național de Vaccinare.

Părinții și celelalte persoane responsabile de creșterea și educarea copilului

 • Dacă NU se vor prezenta la medicul de familie/furnizorul de servicii medicale pentru realizarea vaccinărilor complete corespunzătoare vârstei în cazul vaccinărilor obligatorii (ATENTIE, NU pentru informare, ci pentru realizarea EFECTIVĂ a vaccinărilor)
 • Daca nu vor să se prezinte în cazul în care sunt convocați de Comisia Județeană de Vaccinare sau de cea a Municipiului București. (Deci, nici vorba de consiliere dată de medicul de familie, cum a afirmat greșit și absurd domnul ministru, ci vorbim de Convocare dată de Comisia Județeană de Vaccinare, în cazul copiilor nevaccinați)

Se va sancționa cu amendă de la 2.500 lei la 5.000 lei, la a doua și la următoarele constatări ale abaterii:

Direcțiile Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului

 • Dacă NU vor lua măsurile necesare astfel încât dosarul copilului din sistemul de protecție specială să conțină documentele prevăzute la 23-24, art. 25 alin. (1), după caz;(adeverința de vaccinare, scutirea de vaccinare, calendarul de recuperare, dacă nu sesisează Comisia Județeană de Vaccinare cu privire la copii nevaccinați).
 • Dacă NU vor lua măsurile necesare informării copiilor din sistemul de protecție specială cu privire la vaccinare, în colaborare cu Direcțiile de Sănătate Publică. 

Se va sancționa cu amendă de la 5.000 lei la 10.000 lei următoarele fapte:

Furnizorii de servicii medicale de vaccinare

 • NU asigură raportarea în RENV a tuturor cazurilor de RAPI, conform metodologiei elaborate de INSP.
 • NU asigură păstrarea în condiții adecvate a vaccinurilor (!!!). Cu alte cuvinte, poate să țină vaccinul și sub pernă, nu pățesc nimic, indiferent de ce pățețte pacientul.
 • NU asigură dotarea cu medicamente şi instrucțiuni pentru conduita adecvată în cazurile de reacții adverse postvaccinale imediate. (MARE ATENȚIE la cuvântul “imediate”, adică dacă nu intră copilul în comă în 3 secunde după vaccinare, nimeni nu trebuie să asigure nimic, nici medicamente, nici instrucțiuni, părintele se descurcă singur)
 • NU trimit către Comisia Județeană de Vaccinare sau a Municipiului Bucureşti, pentru analiză și rezolvare, lista cazurilor care prezintă contraindicații definitive, lista refuzurilor la vaccinare consemnate prin semnarea formularului de refuz, precum și lista copiilor care nu s-au prezentat la vaccinare, după depășirea cu 3 luni a vârstei eligibile stabilite în calendar pentru fiecare vaccin. – avertisment.
 • Dacă NU informează medicul de familie al acestora prin completarea adeverinței de vaccinare și prin transmiterea unei scrisori medicale inclusiv în format electronic ori în altă modalitate stabilită prin Ordin al ministrului sănătății.
 • Dacă NU asigură vaccinarea corectă a copiilor şi NU introduce în RENV datele privind vaccinările efectuate conform Calendarului Național de Vaccinare.
 • Dacă medicii de familie NU pun la dispoziția pacientului sau, după caz, a persoanei responsabile cu creșterea și educarea copilului minor, la cerere, antecedentele vaccinale ale copilului, sub forma unei adeverințe sau a unui alt document formalizat.
 • Dacă medicii de familie NU informează părinții asupra drepturilor și obligatiilor privind vaccinarea.
 • Dacă medicii de familie NU comunică  Serviciului Public de Asistență Socială cazurile în care părinții sau persoana responsabilă, după caz, nu desemnează persoana care va însoți copilul la vaccinare.
 • Dacă medicii de familie NU informează părinții sau, după caz, persoana responsabilă despre utilitatea administrării vaccinurilor din Calendarul Național de Vaccinare, dar și despre posibilitatea de a suplimenta schema națională cu vaccinurile recomandate.
 • Dacă NU se va consemna în documentul eliberat pentru înscrierea în colectivitate “antecedente vaccinale complete corespunzătoare vârstei” sau “antecedente vaccinale incomplete corespunzător vârstei”sau sintagma „nevaccinat”.
 • Dacă se vor desfășura servicii medicale de vaccinare de către cadre medicale neorganizate ca furnizori de servicii medicale conform prevederilor legale.

Părinții și celelalte persoane responsabile de creșterea și educarea copilului

După ce se va lua evidență copilul nevaccinat, se vor consilia cel puțin o dată la 3 luni părinții sau ceilalți reprezentanți legali ai minorilor care trebuie vaccinați, până la acceptarea planului de recuperare,se va stabili un plan de recuperare pentru antigenele obligatorii posibil a fi administrate în conformitate cu vârsta și se monitorizează cazul până la administrarea tuturor vaccinurilor corespunzătoare vârstei, părinții vor fi amendați cu amenda între 5000 si 10.000 de lei dacă:

 • Dacă NU se vor prezenta la medicul de familie/furnizorul de servicii medicale pentru realizarea vaccinărilor complete corespunzătoare vârstei în cazul vaccinărilor obligatorii. (ATENȚIE, NU pentru informare, ci pentru realizarea EFECTIVĂ a vaccinărilor)
 • Dacă nu vor să se prezinte în cazul în care sunt convocați de Comisia Județeană de Vaccinare sau de cea a Municipiului București. (Deci, nici vorba de consiliere dată de medicul de familie, cum a afirmat greșit și absurd domnul ministru, ci vorbim de Convocare dată de Comisia Județeană de Vaccinare, în cazul copiilor nevaccinați)

Contravențiile vor fi aplicate de DIRECȚIILE DE SĂNĂTATE PUBLICĂ JUDEȚENE prin inspectorii sanitari de stat și asistenți inspectori sanitari.


Categorii

Sistemul romanesc de sanatate, Vaccinuri / legea vaccinarii obligatorii

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

21 Commentarii la “BOCANCUL STATULUI PE GATUL PARINTILOR/ De ce mor copiii in România? MORTALITATEA INFANTILA, AVORTURILE SI VACCINAREA OBLIGATORIE/ Rujeola si acoperirea vaccinala: date contradictorii/ ”Surprizele” proiectului LEGII VACCINARII: achizitii FARA LICITATIE, produse ”INOVATIVE” scumpe, sanctiuni draconice pentru parinti

 1. Porcaria asta de proiect de lege e dementsa pura. Sper sa dispara urgent din peisajul politic si din partea mea si din tara toti cei care vor sa impuna acest sistem de crima organizata. Cine propune asa ceva nu se cheama roman, ci se cheama asasin platit.

 2. Subscriu celor scrise de Ileana.

 3. Vaccinul produs in Kazahstan, care a omorat copilasii nevinovati din judetul Arges si a nenorocit altii, a fost retras de pe piata cand au vazut ce se intampla. In mod normal datele de achizitie a vaccinului pot fi facute publice(la solicitarea noastra), sa poata afla si muritorul de rand precum si provaccinistii, cate doze au cumparat si care este explicatia pentru disparitia lor, din moment ce fara vaccinuri nu se mai poate trai sanatos. Am nadejde ca nu ne va lasa Maica Domnului, Avocatul Piperera a castigat procese mai grele decat acesta. Daca va triumfa raul inseamna ca si-a luat Dumnezeu mana de pe noi(nu ca n-am merita). Poate ne mobilizam la nivel national cu ajutorul lui Dumnezeu si vom iesi in strada, o mana de oameni in fiecare oras n-ar fi in zadar. Rugaciune, rugaciune si iar rugaciune. Iarta-ne Doamne!

 4. Are perfectă dreptate Ileana.Să-i ia un vânt și să-i ducă afară din ţară pe cei care,practic, ar trebui să fie condamnaţi pentru acest proiect de crimă organizată împotriva poporului român.Dictatura ceaușistă era de nivel “grădiniţă” pe lângă acești alienaţi sufletește care au putut gândi un asemenea proiect,diabolic de-a dreptul.Câtă dreptate avea părintele Iustin Pârvu:”Pitești după Pitești ,nu vedeţi măi că-i un Pitești mondial acum ?”.Atât doar,că locul lui Eugen Ţurcanu e luat de Mihai Tudose.Să ne rugăm Bunului Dumnezeu să ne ajute în aceste cumplite încercări,căci pentru păcatele noastre le-a îngăduit,iar mulţi nici măcar nu înţelegem ce ni se întâmplă !!!

 5. Guvernul PSD a devenit Guvern satanic – De aici orice se poate intampla. Cei care gandesc nu vor sta cu mainile in san in fata terorii comuniste . Atat am de spus.

 6. Pingback: PATRIARHIA ROMÂNA despre VACCINARI/ Mai bine de o treime din parintii din SUCEAVA ar fi refuzat VACCINAREA/ EPIDEMIA DE URA
 7. Pacea Domnului fratilor…Chiar dacă nu sunt Ortodox subscriu celor scrise mai sus și am sa spun și dece.Am mai mulți copii(8)..fete și băieți parte vaccinați…parte nu… Mulțumesc lui Dumnezeu ca sint foarte sănătoși toți.. DAR… DAR… Ce vreau sa scot în evidenta este faptul ca cei nevaccinati (2) s au adaptat mult mai bine mediului și pot spune fără sa greșesc ca de răcit…banala răceală nu au auzit… TOȚI FIIND CRESCUȚI LA FEL… DIN TOATE PUNCTELE DE VEDERE…Ceea ce am remarcat de multicel este gradul de…dezvoltare fizica și intelectuala (nu ca cei nevaccinati nu ar fi deștepți sau cu probleme fizice de vreun fel)…dar rapiditatea cu care cei nevaccinati s au dezvoltat este evidenta… Dece nu i am vaccinat pe toți? Nu ptr ca ar fi vreo chestie religioasa… NU NU NU!!!! DOAR DIN MOTIVE MEDICALE (DOVEDITE)… Știu cazuri (apropiate) de copii vaccinați cu tot felul de….substante care acum au diverse probleme… Vizibile sau nu… Asta ne a făcut sa ne documentam mai mult și sa studiem problema și fără sa ezitam am luat aceasta hotărâre de a nu i mai vaccina DELOC.. Sunt destule argumente palpabile…plauzibile…nu le voi enumera acum. Ce as vrea sa știu legat de copii…familie (creștină)..de ceea ce am dreptul și obligația ca părinte SANATOS LA CAP..sint următoarele : dece se îngrijește statul de ‘binele’ copilului meu?? Ii vrea BINELE MAI MULT CA MINE??? Dece este asa preocupat de el atita timp cât nu i oferă NIMIC în viata?? Cine are peste 4 copii nu primește NIMIC de la stat ca ajutor(indemnizație, trusou, etc) …Ei nu sunt copii statului??? Ei nu sunt viitorul?? Eu dece am dreptul sa aleg (legal) sa aleg ce i bine ptr el pina la majorat?? Dar când vine vorba de vaccin statul știe mai bine ce i bun ptr COPILUL MEU???!!!!! DARUL MEU DE LA D ZEU!!!!!! Dece nu se verifica SERIOS ce copii au restricții de vaccinare?? Dece?? La ce sunt alergici?? Dece nu gândesc logic?? Tu faci vaccin ca să NU te îmbolnăvești… Dece ți este frica atunci?? Teoretic ești imun… Teoretic… Practic am văzut o mutime de copii vaccinați bolnavi tocmai de acea boala care trebuia sa nu fie.. Iar copii mei (și nu doar ei)au fost în colectivitate cu cei bolnavi FARA SA SE IMBOLNAVEASCA… Si nu o data…In alta ordine de idei.. Știu ca sfârșitul este aproape si Domnul vs veni.. Știu ca trebuie sa fie și lucruri satanice dar chiar sa ne dorim raul chiar asa mult noi ca popor?? “întreb retoric…. Chiar sa nu gândească nimeni la poporul lui??

 8. Eu zic ca vaccinarea este necesara, pentru ca poate preveni unele boli grave. Cred ca este un lucru bun, dar nu trebuie facut la stilul asta cum il impune legea asta…din ce vad eu proiectul de lege e o aberatie sinistra. Adica parintele nu se poate sfatui cu medicul, acesta din urma nu ii explica nimic. El este trimis in fata unei comisii judetene, care e ce? Inchizitia? Iar treaba cu Comisia Tehnica de kko (ca sa ma exprim intr-un limbaj “la moda”) mi se pare o abureala. E normal ca daca se intampla ceva cu copilul parintele fuge la spital cu el, nu se duce sa caute nu stiu de “comitet de stat”.
  In plus proiectul spune ca se vaccineaza tot (sugarul, caruia ii mai bagam vaccinuri suplimentare, femeia insarcinata, bolnavii de SIDA, cancer etc). Pai cum sa faca asa ceva? Daca eu vaccinez un bolnav se SIDA il omor. Femeia insarcinata…e risc de avort spontan.
  Eu ma tem ca toate astea vor avea in timp efectul invers, adica intr-un viitor lumea va fugi de vaccinuri, chiar si atunci cand va fi nevoie de ele, pentru ca oamenii sunt siliti sa faca sub amenintarea comisiilor de stat, a asa-zisei “protectii a copilului” etc si pentru ca sunt incluse la vaccinat, categorii de persoane, care ar trebui excluse. Omul nu percepe ca pe un bine ceea ce este realizat cu forta asupra lui.

 9. Ar trebui sa reactionam. Doamne ajuta! Pace voua tuturor.

 10. @Bogdan

  Pace tie frate. Iata ca se poate dialoga.. Sa va traiasca copii, sa creasca mari, sanatosi si cu bucurie mereu.
  Multumesc pentru informatii.

 11. AMIN.. Da..se poate dialoga CAND SE VREA… Merci ptr urare… La fel doresc tuturor celor ce doresc binele poporului nostru…Avem o responsabilitate enorma ptr copii noștri și ptr TARA NOASTRA…D zeu ne a dat o gramada de binecuvintari…trebuie doar sa le administram asa cum trebuie..iar copii…sunt cele mai mari binecuvintari…trebuie sa avem mare grija de ei…de viitorul lor pământesc și nu numai….avem o datorie enorma fata de ei..(dar și de semenii noștri)… Știu ca vor veni vremuri grele…foarte grele…asa trebuie sa fie…tocmai de aceea trebuie sa i creștem asa cum trebuie…sa fie OAMENI…nu pioni…Cat despre conducători…avem datoria sa ne rugam și ptr ei (chiar dacă de multe ori ne vine sa cred ca le zicem și sa le facem multe lucruri rele)… Sănătate tuturor..

 12. Pingback: RELATARI DE LA MITINGUL IMPOTRIVA OBLIGATIVITATII VACCINURILOR/ Cateva observatii simple si necesare: LISTA VACCINURILOR - STABILITA NETRANSPARENT, RECUNOASTEREA EFECTELOR ADVERSE, FARA CRITERII
 13. Stat totalitar si asta nu se pare, ci asta este. Se pare insa, ca contemporanii nu realizeaza asta, ci cei de dupa, vor citi si se vor mira se se intampla in zilele noastre… dar mai ales de lipsa noastra de reactie. Aceasta reactie la masele largi poate fi o manifestatie impotriva celor care au puterea de decizie. Ce pot face de fapt oamenii, mai ales ca noi nu suntem nici prea uniti din cauza felului de a fi al multora. Daca nu esti in functie de decizie poti sa strigi democratic… in strada.
  Rujeola nu e boala grava, e ca o gripa sau chiar mai usoara. Niste copii sociali s-au imbolnavit de aceasta boala. Au stat in spital cu telefonul pe facebook si totul a fost ok, au avut restrictii la miscare in rest nimi, nu se dau nici antibiotice la virusuri… Apoi au venit inapoi in centrul social si se distreaza de parca nu ar fi avut nimic…
  Trebuie precizat in toate articolele ca ceea ce a facut Pasteur e o idee buna, dar ce se face azi e o nenorocire din cauza produselor suplimentare bagate in vaccinuri, cum ar fi… Hg, Al, in cantitati peste limita admisa si mai rau un praf fin descoperit in Italia de medicii care au analizat o asemenea doza. Acel praf ajuns la creer prin sange, poate provoca blocaje ale functiilor acestuia si asta e un lucru grav.
  RETINEM DECI OBLIGATIVITATEA REFERIRII LA ADITIVII PERICULOSI DE ALUMINIU MERCUR SI ACELE PARTICULE DESCOPERITE RECENT, CARE ASTEA SUNT PERICULOASE, NU IDEEA DE VACCIN. Asta nu o stiu autoritatile.
  Ne trezim ca vorbim 2 limbi diferite, una a autoritatilor care spun de avantajele vaccinarii si cea a beneficiarilor care stiu ca vaccinarea poate imuniza, DAR pericolul e dat nu de virusii atenuati de rujeolă, oreion, si rubeola, ci de acei aditivi. In discutiile duse fiecare vorbea de altceva unii de vaccin in general si ce a facut el… ceilalti de ce mai contine doza de vaccin. Fiecare vorbeste de altceva.
  Nu stiu daca manifestantii au accentuat ideea ca acele vaccinuri contin acele subst periculoase care se stie ca duc la demente SI DECI DACA STIU ASTA SA AM DREPTUL DE A REFUZA CEEA CE AM AFLAT CA NU E BUN. Asta sa fie ideea nu ca sunt liber sa ma vaccinez sau nu. Asa poti spune ca vreau sa fiu liber sa nu ma spal pe maini… sau vreau sa fiu liber sa nu iau tratament daca am deja TBC… asa inteleg ceilalti. Dar trebuie inteles ca s-au descoperit substante periculoase care fac rau si in urma acestei descoperiri vreau sa fiu liber sa refuz ceea ce este periculos.

 14. Cei care fac importurile nu constata ca vaccinurile sunt contaminate? Aia ar trebui sa plateasca cu viata la randul lor. Daca elemente din componenta vaccinurilor nu au fost testate pe om cum este hidroxidul de aluminiu, atunci de ce ministetul sanatatii a aprobat vaccinurile? Se fac partasi la omucidere.

 15. Ceea ce ar trebui sa inteleaga lumea este ca toate vaccinurile au fost periculoase inca de la inventarea lor si SINT si mai periculoase in ziua de azi. Nu vaccinurile au contribuit la eradicarea unor boli care, iata reapar sau au reaparut periodic, ci imbunatatirea conditiilor de viata: igiena si nutritia. Pentru cei care au timp si rabdare, cititi ce scrie aici https://quibono.wordpress.com/despre/ Aceasta daca nu v-a convins pledoaria doamnei Todea Gross.

 16. “Se fac partasi la omucidere.”
  Subscriu.
  Ceea ce ar trebui sa inteleaga lumea este ca toate vaccinurile au fost periculoase inca de la inventarea lor si SINT si mai “periculoase in ziua de azi. Nu vaccinurile au contribuit la eradicarea unor boli…”
  Subscriu.

 17. https://www.activenews.ro/stiri-sanatate/Consiliul-Legislativ-despre-obligativitatea-vaccinarii-%E2%80%9EPot-fi-create-premisele-afectarii-dreptului-persoanei-de-a-dispune-de-ea-insasi-drept-prevazut-la-art.-26-din-Constitutia-Romaniei-145601

  „Ȋn altă ordine de idei”, spune Consiliul Legislativ, „semnalăm că sunt în vigoare art.660 alin. (1) și art. 663 alin. (1) al legii nr.95/2006 privind reforma în domeniul sănătății, republicată, cu modificările și completările ulterioare, potrivit cărora pentru a fi supus la metode de prevenție, diagnostic și tratament, cu potențial de risc pentru pacient, după explicarea lor de către medic, medic dentist, asistent medical/moașă, pacientului i se solicită acordul scris; medicul, medicul dentist, asistentul medical/moașa au obligația de a acorda asistență medicală/îngrijiri de sănătate unei persoane doar dacă au acceptat-o în prealabil ca pacient, criteriile de acceptare urmând a fi stabilite prin normele metodologice de aplicare a legii (aspecte pe care le regăsim și în Legea drepturilor pacientului nr.46/2003 cu modificările ulterioare), fiind necesar a se stabili un raport față de aceste dispoziții.”

  Doroteea sau alt avocat, poate ma ajuta sa inteleg ce consecinte atrage refuzul meu de a-mi da acordul scris privind vaccinarea copilului(se pot prevala pe viitor ca nu i-am acordat asistenta medicala si sa ne trimita la mititica sau sa-l ia din sanul familiei?). In Craiova, pana pe 30 august suntem chemati la medicul de familie pentru a da o declaratie ca suntem impotriva vaccinarii si sa ne dam acordul scris(un tipizat de la CAS Dolj) ca am fost informati de medicul de familie de beneficiile vaccinurilor dar refuzam sa le facem.

 18. Feminismul este periculos pentru viata si pentru sanatatea mintala.

  “Raportul recent al Parlamentului UE redactat cu ocazia aderării UE la Convenția de la Istanbul conține o formulare extrem de îngrijorătoare potrivit căreia „refuzarea avortului sigur și legal” este o formă de violență îndreptată împotriva femeii.”
  https://www.activenews.ro/externe/Penalizam-opiniile-pro-viata-Un-eurodeputat-socat-de-Conventia-de-la-Istanbul-ratificata-de-Parlamentul-UE-O-legiferare-a-delictului-de-opinie.-In-curand-nu-va-mai-trebui-doar-sa-va-imaginati-aceasta-lume-pentru-ca-exact-asta-este-ceea-ce-UE-incearca-146439

 19. Pingback: LEGEA LIBERTICIDA A VACCINARII OBLIGATORII A FOST VOTATA IN SENAT. Niciun vot impotriva, niciun amendament care sa imblanzeasca regimul sanctiunilor/ PROTESTE IN MARILE ORASE IMPOTRIVA VACCINARII OBLIGATORII. Numarul participantilor - sensibil mai mare de
 20. Pingback: PROTESTE împotriva VACCINĂRII FORȚATE a populației. LANȚ UMAN PENTRU LIBERTATEA DE ALEGERE - duminică 29 octombrie, Piața Constitutiei, Bucuresti. COSTEL STANCIU (APC) remarca, justificat, "GRABA cu care a trecut de Senat acest proiect de lege
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare