Atitudinea PATRIARHIEI ROMÂNE pe tema VACCINURILOR/ Mai bine de o treime din parintii din SUCEAVA ar fi refuzat VACCINAREA/ EPIDEMIA DE URA

9-08-2017 7 minute Sublinieri

Descoperirea vaccinului ca metodă de prevenţie şi tratament medical a reprezentat un pas foarte important în medicina modernă. Astfel au fost eradicate boli foarte grave, au fost salvate milioane de vieți și s-a îmbunătățit semnificativ calitatea vieții oamenilor.

Vaccinurile sunt de o importanță deosebită în prevenirea unor boli și epidemii care pot amenința viața unor segmente foarte largi de populație, contribuind astfel la apărarea darului sacru al vieții umane. În acest sens, părinții au responsabilitatea de a preveni îmbolnăvirea copiilor şi de-a salva viaţa acestora în caz de boală, vaccinarea copiilor având un rol important în apărarea vieții și a sănătății acestora.

Biserica susține programele publice de vaccinare care urmăresc scopuri terapeutice. Efectele secundare menționate în prospectele medicamentelor, inclusiv vaccinuri, pot genera ezitări şi rezerve ale unor părinți față de administrarea acestor medicamente propriilor copii. Aceste ezitări sunt fireşti şi trebuie adresate şi discutate în detaliu cu personalul medical, cel mai în măsură să ofere sfaturi competente şi recomandări părinţilor.

De aceea, părinții copiilor trebuie să primească asigurări din partea autorităților competente și a companiilor farmaceutice asupra faptului că vaccinurile provin din surse sigure și că sunt stabilite responsabilitățile producătorilor și ale autorităților publice pentru erorile medicale și efectele secundare ale vaccinurilor, în cazul în care acestea apar.

Este în beneficiul copiilor şi al familiilor din România să existe o informare precisă, detaliată şi transparentă cu privire la toate activităţile cuprinse în procesul de vaccinare. Cunoaşterea normelor de siguranţă şi de calitate care sunt respectate în fabricarea, transportarea şi administrarea vaccinurilor va convinge pe mai mulţi părinţi să ia decizia vaccinării copiilor.

Comisia etico-juridică a Patriarhiei Române

In judetul Suceava, 12% din numarul total al parintilor care au copiii inscrisi la medicii de familie au semnat ca refuza vaccinarea impotriva rujeolei, iar 30% “au refuzat mascat” imunizarea, a declarat marti, intr-o conferinta de presa, directorul Directiei de Sanatate Publica (DSP), medicul epidemiolog Catalina Zorescu, in baza unei statistici realizate de institutie, transmite Agerpres.

Potrivit Catalinei Zorescu, in iulie s-a raportat vaccinarea a 2.006 copii, cifra apreciata ca multumitoare si in “crestere remarcabila” fata de luna precedenta, dar se inregistreaza inca foarte multi copii restantieri, motiv pentru care autoritatile sanitare si medicii de familie trebuie sa actioneze “mai sustinut” pentru cresterea acoperirii vaccinale.

Directorul DSP Suceava a subliniat ca numarul cel mai mare de restantieri se inregistreaza la grupa de varsta 5-9 ani, constatandu-se ca sunt parinti care au refuzat “consecvent” vaccinarile. ”

Mai exista o categorie mare de copii care sunt plecati in strainatate, dar si cei care, desi sunt anuntati, nu se prezinta la vaccinare, fapt pe care noi il consideram tot un refuz mascat al vaccinarii.

Adica, parintele nici nu-si asuma prin semnatura refuzul vaccinarii, dar nici nu se prezinta la medicul de familie pentru a vaccina copiii”, a spus Catalina Zorescu, precizand ca pentru aproximativ o treime dintre copiii inscrisi la medicii de familie exista un “refuz mascat” al parintilor de a-si imuniza antirujeolic copiii. 

Conform aceleiasi surse, in judetul Suceava exista suficiente doze de vaccin ROR distribuite medicilor de familie, care ar trebui sa se mobilizeze si sa deruleze o campanie activa de vaccinare.

“La grupa de varsta 5-9 ani sunt copii care nu au nicio doza de vaccin ROR administrata, iar aici merge cel mai greu vaccinarea. Sunt parinti care refuza consecvent vaccinarea copiilor de la nastere. In cursul lunii iulie s-au vaccinat impotriva rujeolei doar 173 de copii din aceasta categorie de varsta, care nu aveau nicio doza de vaccin in antecedente”, a spus Zorescu.

In Suceava sunt si aproximativ 1.200 de copii cu varste cuprinse intre 5 si 9 ani, inscrisi pe listele medicilor de familie, care nu au administrata nicio doza de vaccin ROR, iar la aceeasi categorie de varsta mai sunt si copii care au doar o doza de vaccin in antecedente. 

La administrarea vaccinului ROR se inregistreaza cel mai mare procent de refuz al imunizarii copiilor, subliniind ca, in general, in maternitati sunt administrate vaccinurile in procent de peste 90%.

Amintim ca la sfarsitul lunii trecute DSP Suceava a reclamat un medic la Colegiul Medicilor si a solicitat ridicarea dreptului de libera practica, dupa ce acesta s-ar fi exprimat impotriva vaccinarii, a declarat intr-o conferinta de presa, marti, adjunctul institutiei, medicul epidemiolog Catalina Zorescu, citat de Agerpres.

Potrivit acesteia, medicul stomatolog Mircea Puscasu a fost reclamat pentru ca se exprima public impotriva administrarii vaccinurilor, sustinand ca ”sunt nocive, omoara copiii”.

Zorescu a spus ca medicul in cauza a facut afirmatiile ”cu mare putere de convingere”, dar cu ”false argumente stiintifice”, in cadrul unei emisiuni televizate.

Săptămâna care tocmai se încheie a coborât atât de jos în ceea ce se numește controversă sau, în limbaj dichisit, dezbatere publică, încât cu greu ne-am putea închipui o mai mârșavă, abjectă, ignobilă lovitură dată “gloatei” zgomotoase, cea care dă de furcă tot mai mult politicienilor și nu numai lor. O gloată care are o singură vină: aceea de a vrea să își apere pruncii. Dacă o face cu dreptate sau sub lațul unei “crunte manipulări”, dacă ea, gloata, acuză cu sau fără argument, dacă războiul a atins culmi greu de imaginat în urmă cu un sfert de secol este pentru că undeva, în interiorul sistemului, ceva nu funcționează. Mai mult, ceva sau cineva acolo, în interiorul sistemului, se joacă monstruos cu viețile copiilor noștri.

Un fost ministru și eticheta sărăciei în România!

În primele zile ale săptămânii, un fost ministru (al Justiției!) din Guvernul Cioloș făcea aprecieri inadmisibile, pe pagina sa de FB, cu privire la o categorie socială pe care doamna ex-ministru o eticheta drept “Votant tipic PSD”. Termenii erau aceștia: “…un votant fie interesat de pensia lui speciala si de pensionare la 40 de ani, in genere un mediocru, fie un dezavantajat social care e tinut in lanturile asistentei sociale de 27 ani, cel mai adesea turmentat inca de dimineata, cu copii multi pe care ii arunca in lume ca sa isi sporeasca venitul din alocatii si creditul pe caiet la crasma, cu copii pe care ii abuzeaza de multe ori, cu care se poarta violent si pe care ii retrage de la scoala pentru ca sunt o mana de lucru gratuita.”

Cu ce criterii sociologice, cu ce măsurători și parametri a lucrat Raluca Prună atunci când a despărțit apele și a pus etichete, nu ni se spune. Aflăm doar că în țara asta sărăcimea înseamnă, în ochii unui politician, “votant PSD”. Nu mai există indicatori-cheie care măsoară calitatea vieții populației, amintind aici că, de pildă, mortalitatea infantilă (moartea copiilor de la naștere până la împlinirea unui an de viață, o categorie la care România se află pe locul întâi în Europa de aproape un deceniu!)  reprezintă un indicator de bază al stării economico-sociale și de mediu al unei comunități umane. Mai mult, aflăm din rapoartele oficiale, și îi amintim doamnei ex-ministru, că România este țara europeană care cheltuiește cel mai puțin pentru sănătatea și educarea populației. Cum traducem acest fapt? Să zicem așa: România este statul care cheltuiește cel mai mult pe salarii de politicieni, pe pensii speciale, pe privilegii de partid (TOATE partidele!)

Cât din această tragedie vă asumați, ca politician, doamnă ex-ministru? Câți dintre copiii morți în ultima jumătate de secol să fi fost ai votanților PSD și câți ai votanților dvs.? Să le însemnăm crucile? Să îi trecem în pomelnice roșii, galbene, portocalii?

“Cu cat mai multi prosti dau coltul cu atat mai bine voi trai eu”

Însă, dacă un politician se dezice de propriul popor sărăcit, dacă o femeie- fie ea și fost ministru al Justiției – poate comite asemenea nedrepte categorisiri, atunci când un medic își pune la pământ pacienții, în loc să îi informeze cu calm, cu profesionalism, lucrurile devin nu doar dramatice, ci și periculoase.

Nici un jurământ al lui Hippocrate, nicio dezamăgire profesională, nici un eșec mare sau mic nu îi permit unui om în halat alb să rostească astfel: “Medicina nu e democratie. Nu e vreo vrajeala pe care sa o comenteze toti zoiosii. Medicina nu poate fi practicata de orice tuta care a facut scoala prin boscheti sau de orice cretin cu „opinii” culese pe net”, spune medicul sucevean Florin Haidamac. 

Și continuă domnul doctor: Lumea asta se imparte in destepti si prosti. Din punctul meu de vedere, cu cat mai multi prosti dau coltul cu atat mai bine voi trai eu. Ca nu le voi mai plati ajutoare sociale, pensii si alte ‘drepturi’. Asa ca, dragi idioti, autopsie placuta”.

Iată cum un medic și un politician pot conlucra împreună, cu rezultate excelente, pentru ca numărul săracilor să se diminueze drastic, să devenim o țară fericită, în care, în sfârșit, nu-i așa, să trăiască și medicii bine.

Desigur, e mai ușor de aplicat limbajul suburban decât a explica populației de ce au murit cei peste 30 de copii, la ce vârste, ce complicații prezentau atunci când s-au îmbolnăvit de rujeolă, de ce pe vremea noastră pojarul era prilej de a sta câte o săptămână închiși în case și toți știam că vom face, pe rând, toate bolile copilăriei (da, așa le spuneam, boli ale copilăriei!, și știam că nu vom muri din asta, dar respectam cu strictețe ceea ce mamele noastre ne spuneau).

Un profesionist în halat alb explică pe înțelesul tuturor (da, și al celor din crâșme, care nu știu decât să facă prunci care apoi mor pentru că nu mai sunt spitale, moașe la sate, medici în dispensar, așa cum altădată aveam) de ce în 2012 zeci de copii între două și patru luni s-au îmbolnăvit de tuberculoză ganglionară, pentru că bacilul utilizat la fabricarea vaccinului în Danemarca, la Statens Serums Institute din Copenhaga, nu a fost suficient neutralizat. Asta se întâmpla chiar dacă Institutul Cantacuzino din București avea, în primăvara acelui an, în depozitele sale, 400.000 de doze de vaccin contra tuberculozei, care însa avea rezultate de analize de control de calitate neconforme. De ce erau neconforme? Pentru că Guvernul României a refuzat să investească în acest institut, deși România era o țară producătoare și exportatoare de vaccinuri. Institutul Cantacuzino, o glorie științifică a României de altădată, filială a celebrului Institut Pasteur din Paris, nu mai are dreptul să fabrice vaccinuri, licența fiind suspendată cu sprijinul și strădania suspectă a politicienilor noștri (de toate culorile!)

Ce ne mai spune domnul doctor Haidamac? Iată: “Sunt forme de viata care fac umbra pamantului degeaba. Si din pacate apartin rasei umane. Asemenea criminali ar trebui sa stea acolo unde le e locul. Intr-o rezervatie. Sa se descurce singuri. Pe principiul “Statul nu va cere nimic, dar nici nu va da nimic. Traiti cum vreti”. Asa ar merita toti astia plini de opinii care omoara copiii”Domnule doctor, avem tot respectul pentru profesia dvs., pentru sacrificiile pe care le faceți, dar permiteți o întrebare: Sunteți gata să adresați aceleași – dar exact aceleași! – cuvinte și medicilor care, prin acțiunile lor, duc la moartea pacienților? Se numește culpă medicală. Și de cele mai multe ori rămâne nepedepsită.

“Ignorante, tâmpite, și căzute din lumea a treia, și anii 1700 direct in 2017”

Ca și cum nu era de ajuns, o altă postare din zona “profesionistă” a început să țopăie pe internet și în presa românească. De această dată, o asistentă medicală din Brașov. Termenii de cel mai jos nivel și agresivitatea manifestată de un cadru medical ar fi de ajuns, într-un stat normal, pentru o sancțiune care poate merge până la pierderea dreptului de a profesa. Vă lăsăm să judecați singuri:

“Și așa suntem deja prea mulți pe stradă, și spitalele nu mai au locuri pt copii bolnav, refuzați vaccinarea băă, să vedeți și voi cum este la izolator, plin de bube si cu febră. Să vă sperie doctorul că nu mai sunt locuri in spital, că nu mai au cearceaf, că nu pot accepta și mama alături de copil, datorită supraaglomerării … Sau la Terapie Intensivă, care are in spate lift direct cu morga”.

“Ignorante, tâmpite, și căzute din lumea a treia, și anii 1700 direct in 2017”.

“Lumea a treia.. mai idioți ca-n India”.

“Ce “imunitate naturală” băi ?? Cea din mere lăcuite, lămâi crescute la neon, portocale mutante fără sâmburi, roșii fără gust, pui umflat cu pompa, napolitane, pufuleți, ”supă la plic” și lapte din cutia din carton poleit cu aluminiu ???“, scrie asistenta. Și aici îi dăm dreptate, dar vine întrebarea: de ce doamna asistentă și medicii, și Ministerul Sănătății, și Guvernul nu au emis legi care să înterzică toate aceste produse în magazinele din România? De ce nu vedem în fiecare zi proteste, atenționări, avertismente?

De ce ministrul Sănătății nu amenință cu decăderea din drepturi orice părinte care cumpără din supermarketuri produse otrăvite? De ce nu vedem aceleași indignate cuvinte când copiii cu boli grave sunt lăsați fără tratament? Sau când mor oameni din cauza infecțiilor intraspitalicești? Când tăiați banii copiilor cu autism pentru că – într-un an – au învățat să folosească furculița și să facă un pas în plus pe un tărâm atât de alunecos al vieții lor? De ce, domnilor, numărați doar cele 30 de cazuri (pe care nu le explicați până la capăt), dar treceți cu vederea statisticile crunte ale mortalității infantile, ale culpelor medicale din maternități, ale copiilor din satele fără medic de familie?

Acest material nu este despre vaccinuri, ci despre dreptul la demnitate, dreptul de a fi informat, de a fi tratat corect într-un stat civilizat din secolul XXI. Este despre politicienii bogați care își disprețuiesc propriul popor. Despre halatele albe care incită la ură, într-o țară în care trăiesc politicieni și votanți. Altădată eram un popor cu oameni.


Categorii

1. DIVERSE, Vaccinuri / legea vaccinarii obligatorii

Etichete (taguri)

, , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

33 Commentarii la “Atitudinea PATRIARHIEI ROMÂNE pe tema VACCINURILOR/ Mai bine de o treime din parintii din SUCEAVA ar fi refuzat VACCINAREA/ EPIDEMIA DE URA

 1. Miruna Andreescu · Lucrează la Scriitor
  Funcționarii comisiei BOR au primit „ordinul pe unitate” și au început a cânta la unison cu presa propagandistică partitura „progresului social orwellian”…

  Recomand 2 cărți:

  1. Louise de Brouwer – Vaccinarea: Eroarea medicala a secolului. Pericole si consecinte
  https://www.google.gr/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web

  2. Dr. Christa Todea‑Gross – Vaccinurile: prevenție sau boală?
  https://www.google.gr/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web

  In cartea „Vaccinarea: eroarea medicala a secolului” este vorba despre dogma vaccinarii, adica despre credinta in principiile nedemonstrate stiintific ale imunologiei si ridicate la rang de religie de catre doi „profeti”: Jenner si Louis Pasteur. Conform acestei dogme, daca se realizeaza preventiv o agresiune, sistemul imunitar o inregistreaza, o memoreaza si ia masurile necesare pentru a contracara o alta agresiune. De unde axioma: „Fara vaccinuri nu exista salvare! Fara vaccinuri, raultriumfa”. In ceea ce priveste „profetii”, unul este Jenner, medic fara a fi biolog, si celalalt, Pasteur, chimist mediocru, fals biolog si catusi de putin medic. Acesti fondatori ai noii religii nu poseda, de fapt, nicio notiune de imunologie. Jenner aplica un principiu stabilit empiric, iar Pasteur falsifica experimentele: intre altele, inocularea la Pouilly-le-Fort a unui vaccin impotriva antraxului, diferit de cel pe care il anuntase, apoi inocularea tanarului Meister cu un vaccin impotriva turbarii, fara ca pacientul sa fi contractat aceasta boala. Pasteur a avut apostolii si discipolii sai ignoranti, precum Roux si Chamberland, Calmette si Guerin etc. si s-a preocupat de formarea „marilor preoti”. Institutul Pasteur a devenit sediul „bisericii vaccinarii”. Afaceristii, marii „preoti”, au inceput sa formeze noi „preoti” si „misionari” si sa-i invete noua dogma. Corpul medical s-a „convertit” imediat si fara sa comenteze la aceasta noua religie din prostie, ignoranta sau spirit de turma, cu exceptia unei minoritati de medici si profesori inteligenti, de pilda A. Bechamp, Tissot, Deloge, Carrel etc. care au opus rezistenta. Au fost infiintate „biserici” pretutindeni in lume, adica alte laboratoare si institute Pasteur atat in Franta, cat si in alte tari.

  Producatorii de vaccinuri, ajutati de corpul medical care a acceptat fara niciun fel de rezerva sau comentarii principiul vaccinarii, au atins adevarate culmi in ce priveste dezinformarea si minciuna. Un fapt fara precedent in istoria umanitatii: sa faci oamenii sa creada in eficacitatea si inocuitatea acestui principiu inventat de Jenner si insusit de Pasteur, desi nu are niciun fundament stiintific serios. Imunologia moderna demonstreaza, dimpotriva, ca actul vaccinal constituie o lezare grava a integritatii sistemului imunitar al persoanelor vaccinate, facand din acestea veritabile rezervoare de virusuri. Virusuri si retrovirusuri devenite pasive de-a lungul evolutiei se gasesc in stare latenta in toate organismele animale si umane, pierzandu-si o parte din capitalul lor genetic sau enzimatic. Introducerea in organism (prin vaccinare) a virusurilor vii sau atenuate ii permit acestuia sa reconstituie acest capital si sa dobandeasca deci o virulenta noua sau sa creeze din bucati un virus sau un retrovirus hibrid. Procesul se numeste recombinare genetica. (HIV este fara indoiala rezultatul unei astfel de recombinari.) Desi accidentele provocate de vaccinuri sunt nenumarate, ele sunt tinute in secret.

  Se stie astazi, la 100 de ani dupa moartea sa, ca Pasteur a fost un geniu al trisarii, al plagiatului, al trucarii statisticilor, al traficului de influenta, al publicitatii bine regizate, iar diversele sale experiente vaccinale erau trucate, dupa cum marturisesc chiar colaboratorii sai. Aceasta carte stabileste adevarul despre acest personaj si demonstreaza, prin studiul principalelor vaccinuri, inutilitatea si pericolul lor.

  In sfarsit, cititorul va afla despre cardasia farmaco-medico-politica ce dezinformeaza publicul si predica vaccinarea doar pentru a profita financiar. De asemenea, va afla de ce vaccinarea a devenit un fel de act de credinta intr-o religie ale carei dogme sunt false si ai carei mari preoti sunt producatorii de vaccinuri si corpul medical.

  http://www.ziaristionline.ro/…/noi-nu-vaccinam-un…/

 2. “Altădată eram un popor cu oameni.”

 3. @Av. George Pană

  Intreb, ca nu-mi dau seama daca inteleg corect: deci toata povestea cu vaccinarea e un fake? Inclusiv vaccinul anti-rabic? Totusi, vaccinurile si-au dovedit efectele pozitive pana la un anumit punct.Din cate stiu efectele sunt cuantificabile, sunt boli care chiar au fost aproape eradicate. Mortalitatea a scazut si pt asta cred ca mai sunt inca in viata oameni care sa dea marturie.

  Nu sustin vaccinarea oricum si stiu ca sunt o multime de vaccinuri dubioase, insuficient testate etc.. Dar insasi notiunea de vaccin sa inteleg ca este de fapt o frauda? Sau exista niste nuante?

 4. In alta ordine de idei: Raluca Pruna nu ma uimeste, nu mai tin minte in ce context si-a mai etalat ea stofa ‘elitista’. Dar ma intreb ingrozita: cum o fi – fereasca Domnul! – sa ajungi pe mana unui hater ca medicul Florin Haidama? Brrr.. Si ma mai intreb: or mai fi multi ca el in corpul medical? Doamne, sper ca NU! Eu ma gandeam ca faci medicina pt ca iubesti oamenii…sau, cel putin, nu-i detesti!

 5. Eu propun ca toti cei care vor sa ne vaccineze copiii sa se vaccineze ei insisi cu ce ne propun noua. Observ ca toti istericii astia pro-vaccin sunt doar pro-vaccinarea altora ca sa nu se imbolnaveasca ei. Eu zic sa se vaccineze ei. Si le-as cere si in mod public dar nu stiu unde sa o fac ca sa ma asculte.

 6. Pozitia patriarhiei este una pur lumeasca(parerea mea). Cand se doreste instaurarea unui barnevernet ma asteptam sa aud de la ierarhi: “libertate!”, “copiii sunt ai parintilor!”, “vaccinul bun sau rau – parintii decid!”, “jos comunismul!”, “mai exista si Dumnezeu nu numai vaccinuri!”(cuvantul “Dumnezeu” nici nu exista in mesaj) etc. Poate mai bine sa nu fi spus nimic si ar fi fost catalogata doar drept o biserica “muta-fricoasa” dar uite ca sau aliat impotriva libertatii noastre(fara sa-si dea seama).
  Patriarhia de cativa ani parca nu mai reprezinta oamenii acestei tari, parca nu mai reprezinta nici ortodoxia(nici in fapte, nici in vorbe – Creta, familia normala, vaccinuri si alte probleme). Nu sunt la curent cu aceste probleme?! Aceasta pozitie parca ar fi mai degraba un mesaj pentru cei de la putere cum ca “vedeti noi nu ne impotrivim, nu noi i-am starnit pe oameni impotriva acestei legi, dati ce legi vreti numai nu va luati de noi, nu ne taiati salariile si finantarile” etc… o pozitie lasa… a devenit mai mult o institutie sociala lumeasca.

  Pastorii parca au abandonat turma de oi si traiesc in lumea lor… dupa modelul lupilor… au cariere de pastrat, mod de viata comod, limbaj de tehnocrat… Tin mai mult la imagine parca decat la adevar. Ii lauda pe martirii comunismului dar nu spun nici un cuvant impotriva noilor comunisti.
  Daca te uiti pe unele site-uri oficiale(patriarhie/mitropolii) totul e bine si frumos – ai spune ca traim in cele mai bune vremuri.
  Poate gresesc, sper ca macar sa ne lase Dumnezeu preoti buni prin care sa avem acces la Sfintele Taine!

 7. PROTEST ANTI VACCIN – Piața Victoriei, București, duminica, 13 august, la ora 15:00.

  Obligativitatea vaccinarii fara ca statul sa-si asume responsabilitatea unor eventuale consecinte nefaste ale vaccinurilor este un abuz fara precedent.

  Atentie: sa nu creada cineva ca adultii vor scapa. Pana acum am refuzat vaccinul antigripal si a trebuit sa semnez ca refuz. Pentru o muscatura de capusa am fost intimidata si practic manipulata sub presiune emotionala si amenintare sa fac un vaccin antitetanos ( recomandare care nu se sustine din punct de vedere medical) si mi s-a pus in fata din nou sa semnez refuzul. Din pacate in acel moment nu am putut sa mai gindesc lucid si am facut vaccinul care s-a dovedit a fi o gresela foarte mare. Problemele cu care am ramas sunt cumplite si bineinteles fara sansa de vindecare iar eu nu am cui sa reclam ceva pentru ca s-a respectat un protocol. Punct. Medicina aplica protocoale, pentru ei suntem indivizi, atat.
  Treziti-va!

  Din punct de vedere duhovnicesc vaccinarea incalca unicitatea fiecarei persoane si liberul arbitru.

 8. @Denis:

  Punctul pe i:
  “Patriarhia de cativa ani parca nu mai reprezinta oamenii acestei tari, parca nu mai reprezinta nici ortodoxia(nici in fapte, nici in vorbe – Creta, familia normala, vaccinuri si alte probleme). Nu sunt la curent cu aceste probleme?! Aceasta pozitie parca ar fi mai degraba un mesaj pentru cei de la putere cum ca “vedeti noi nu ne impotrivim, nu noi i-am starnit pe oameni impotriva acestei legi, dati ce legi vreti numai nu va luati de noi, nu ne taiati salariile si finantarile” etc… o pozitie lasa… a devenit mai mult o institutie sociala lumeasca.”

  Imi pare rau, dar este adevarat: Biserica s-a parasit pe sine. Cel putin la noi, in Romania.

 9. Dumnezeu Însuși a spus că dacă ar mai fi fost chiar și numai cinci drepți în Constantinopol, nu îngăduia ca acesta să cadă…

 10. http://www.cuvantul-ortodox.ro/din-profetiile-sfantului-nil-athonitul/

  Profetia Sfantului Nil Atonitul, despre Antihrist si sfarsitul lumii

  “Pe la anul 1900, mergand spre jumatatea mileniului al optulea de la facerea lumii, acesta se va schimba si se va face de nerecunoscut. Cand se va apropia vremea venirii lui Antihrist, se va intuneca mintea omului de toate patimile cele trupesti ale curviei, si foarte mult se va inmulti necredinta si faradelegea. Atunci omul va deveni de nerecunoscut, schimbandu-se fetele oamenilor, si nu se vor mai cunoaste fetele barbatilor de ale femeilor, pentru nerusinata imbracaminte si a parului din cap.

  Oamenii din vremea aceea se vor inrai ca niste fiare salbatice, fiind inselati de Antihrist. Nu vor da respect parintilor si celor mai batrani, iar dragostea va pieri. Pastorii crestinilor, arhierei si preoti vor fi oameni cu slava desarta, afara de prea putini, cu totul nerecunoscand calea din dreapta de cea din stanga. Atunci se vor schimba obiceiurile si traditiile crestinilor si ale Bisericii.

  Curatia va pieri de la oameni si va stapani faradelegea. Minciuna si iubirea de argint vor ajunge la cel mai inalt grad si va fi vai de cei care vor aduna bani. Curviile, preacurviile, sodomiile, hotiile si omorurile, in vremea aceea, vor fi pe toate drumurile. Pentru savarsirea acestor mari pacate, oamenii vor fi lipsiti de darul Sfantului Duh, pe care l-au primit la Sfantul Botez, precum si de mustrarea constiintei.

  Bisericile lui Dumnezeu vor fi lipsite de preoti credinciosi si evlaviosi si va fi vai de crestinii care se vor afla in lume, caci isi vor pierde cu totul credinta, nevazand la nimeni lumina cunostintei. Atunci se vor duce la locurile ascunse si sfinte (manastiri si schituri), ca sa gaseasca mangaiere sufletului de multele tulburari si ispite pe care le vor intampina zilnic; dar usurare nu vor gasi, caci peste tot vor fi piedici si sminteli.

  Si toate acestea se vor face pentru ca Antihrist va stapani peste tot, va domni in toata lumea, va face semne si minuni cu inselaciune si va insela pe oameni cu viclenie, ca sa nascoceasca si sa vorbeasca unul cu altul de la un capat al pamantului la celalalt (telefonul, radiotelefonul, televiziunea, n.n.). Atunci vor zbura prin aer ca pasarile (avioanele n.n.) si vor inota prin adancul marii ca si pestii (submarinele n.n.).

  Si toate acestea le vor face oamenii, traind in tihna, necunoscand ca acestea sunt inselaciunile lui Antihrist. Si asa de mult va inainta stiinta vicleanului, ca sa insele prin nalucire pe oameni, pentru a nu mai crede in Dumnezeu Cel in Sfanta Treime inchinat. Atunci, vazand Prea Bunul Dumnezeu pierzania neamului omenesc, va scurta zilele pentru cei putini care se vor mantui; ca se va sili Antihrist cu slugile sale sa insele – de va fi cu putinta -, si pe cei alesi. Atunci fara de veste va veni sabia cu doua taisuri si va omori pe inselatorul si pe cei ce-i slujesc lui.”

  Cuvant al Sfantului Nil pentru venirea lui Antihrist

  Cand se va inmulti faradelegea se vor aduna toate pacatele si faradelegile lumii si se vor incuiba intr-o necurata fiica a desfranarii, care va fi lacas al preacurviei, mama a tuturor faradelegilor si a spurcatului Antihrist si va fi o femeie necurata si preaintinata in toata viata ei. In aceasta femeie prea desfranata se vor aduna toate faradelegile lumii din care se va naste fiul pierzarii, Antihrist.

  Din pricina lipsei harului Duhului Sfant de la oameni, pentru pacatele lor, se vor aduna in pantecele ei toate faradelegile oamenilor. Dupa nasterea lui Antihrist va veni toata lipsa in lume. Intai, va lipsi dintre oameni dragostea, unirea, curatia si frica lui Dumnezeu. Orasele vor fi lipsite de pastori si de povatuitori credinciosi. Bisericile lui Dumnezeu vor fi lipsite de episcopi, de duhovnici si de preoti evlaviosi, asa cum au inceput inca de pe acum a lipsi.

  La urma se va arata si necuratul Antihrist, dupa cresterea varstei lui, si se va umplea de sataniceasca putere, ca sa faca semne si minuni cu vrajitoriile lui inaintea oamenilor patimasi. Dar peste oamenii cei sfinti nu va avea nici o putere sa-i amageasca cu vrajile lui, ci numai pe cei intunecati de patimi.

  La inceput se va arata bland, ca sa plece popoarele la inselaciunea lui, si sa-l puna imparat. De asemenea, se va arata cu pace si smerenie, ca sa i se inchine toti, fiindca hrana lui Antihrist este tulburarea oamenilor; caci, cand se vor tulbura oamenii, atunci el se va bucura. Lumea se va tulbura prin uitarea credintei si lipsa fricii de Dumnezeu. Caci atunci vor stapani in lume desfranarea, preacurvia, sodomia, iubirea de avere, iubirea de bani, pomenirea de rau, zavistia, uciderea de oameni, betia, avortul, stricarea familiei si celelalte greutati. Toate acestea vor cuprinde intreg pamantul si vor stapani toate orasele si satele, pentru ca nu se va gasi atunci alt om vrednic sa imparateasca lumea. Atunci cand vor pacatui toti oamenii, vor crede ca isi lucreaza mantuirea lor.

  Atunci, in vremea lui Antihrist, se vor defaima Bisericile lui Dumnezeu si Sfanta Evanghelie si va fi multa lipsa in lume. Adica: semne si aratari de la Dumnezeu, foamete indoita, atat de hrana trupeasca cat si sufleteasca si de invatatura dreptei credinte. Caci se va incuia cerul, ca in vremea lui Ilie, si nu va ploua pentru faradelegile oamenilor. Apoi vor flamanzi oamenii de cuvantul lui Dumnezeu, ca nu se va gasi un om drept, cu fapte bune, ca sa-i invete cuvantul mantuirii. In vremea aceea se va ridica binecuvantarea lui Dumnezeu de la mancaruri si bauturi, caci cu cat vor manca mai mult, cu atat mai mult vor flamanzi. Atunci se va zamisli rautatea Satanei in inimile oamenilor si va vietui paganatatea cu pecetea lui Antihrist, caci se va ridica darul lui Dumnezeu de la oameni, precum zice Sfanta Scriptura: “Nu va ramane Duhul Meu in oamenii acestia in veci, pentru ca sunt numai trup” (Facerea 6,3).

  Atunci se vor imputina oamenii pe pamant, vor slabi si vor muri cei pecetluiti de Antihrist ca pasarile pe drumuri si vor manca oamenii trupuri de oameni morti, nemaiputand suferi lipsa si foamea. Iar intelesul pecetii lui Antihrist este acesta: “Al meu esti, iar eu sunt al tau; de buna voie vii la mine, iar nu de sila“. Vai si amar de cei pecetluiti de Antihrist. Atunci se va face mare tulburare in lume. Caci auzind oamenii ca in alte parti este pace, se vor muta acolo, dar, dimpotriva, vor gasi mai multa lipsa si vor auzi de la locuitorii locului aceluia, zicand: “Cum ati venit in acest loc blestemat, unde n-a mai ramas intre noi intelegere omeneasca?“. Atunci vor inceta oamenii de a se mai muta din loc in loc. Iar din cauza fierberii marii si a focului de sub pamant, se va desfiinta pamantul, adica se va usca si nu va rasari iarba; copacii nu vor odrasli vlastare si izvoarele apelor vor seca, iar animalele si pasarile vor muri de aburii marilor si a pucioasei.

  Insa purtand Dumnezeu grija de mantuirea tuturor oamenilor cu buna vointa, va trimite atunci pe pamant pe cei trei sfinti: Ilie, Enoh si Sfantul Ioan Evanghelistul, ca sa propovaduiasca, sa intoarca la dreapta credinta si sa invete pe cei putini care vor sa se mantuiasca. Caci cei ce nu se vor pecetlui cu pecetea lui Antihrist, vor mosteni Imparatia cerurilor, insemnandu-se cu semnul Sfintei Cruci si se vor izbavi de osanda iadului. Daca flamanziti, rabdati, ca Dumnezeu va va trimite ajutorul Sau dintru inaltime. Iar oamenii vor zice: iata ca cei ce s-au pecetluit cu pecetea lui Antihrist sunt multumiti. Dar sfintii le vor zice: ce multumire este aceasta la insemnarea pecetii celei pierzatoare, care cu inselaciune i-a inselat, nesimtitori fiind, ca nu-si cunosc mantuirea lor? Atunci vazand Antihrist pe cei trei prooroci propovaduind adevarul si aratand inselaciunea lui, se va mania si va porunci slugilor sale sa-i aduca inaintea lui. Si intai are sa-i ademeneasca, zicand: Pentru ce voi nu vreti sa va pecetluiti cu pecetea imparateasca? Atunci ei il vor ocari in fata, pentru inselaciunea lui, zicandu-i: “O, amagitorule si inselatorule Antihrist, nu-ti ajunge ca ai pierdut atatea suflete, ci ne silesti si pe noi sa te ascultam? Blestemata este pecetea ta si slava ta si cu pierzarea ta a venit sfarsitul lumii …” Iar spurcatul auzind ocarile lor si blestemurile pe care le rostesc sfintii, singur va lua sabia si-i va taia …”

 11. @Lucian-Octavian Anghel

  “fiindca hrana lui Antihrist este tulburarea oamenilor; caci, cand se vor tulbura oamenii, atunci el se va bucura.”
  “Iar din cauza fierberii marii si a focului de sub pamant, se va desfiinta pamantul, adica se va usca si nu va rasari iarba; copacii nu vor odrasli vlastare si izvoarele apelor vor seca, iar animalele si pasarile vor muri de aburii marilor si a pucioasei.”

  YELLOWSTONE volcano has been struck by 1,400 earthquakes in recent weeks, leading to fears that the supervolcano is ready to blow and WIPE OUT life on Earth.
  http://www.express.co.uk/news/science/837120/Yellowstone-supervolcano-to-BLOW-1400-earthquakes

  A bulls-eye shaped section of uplift can be seen at the Norris Geyser Basin, where the ground has risen roughly 3 inches.
  http://www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-4779550/See-ground-deformed-Yellowstone-volcano.html

 12. @nimeni:

  Huff, macar o usurare…Cel putin din partea lui Yellowstone a carui eruptie prezinta (cf. articolului nr. 2 postat de tine), un risc de 1 la 700 000 anual, nu sunt probleme!

 13. Sa ne vedem păcatele , nu căutând vulcanii care …

 14. Este evident ca “vaccinarea” a devenit o dogma in lumea medicala si este foarte greu ca aceasta sa fie pusa la indoiala chiar de persoane credibile si independente. Nu am studii medicale si nu pot pretinde ca pot intelege toate subtilitatile unor discutii, cu argumente medicale, pro sau contra vaccinare.
  In principiu, as putea accepta ca vaccinarea, ca act medical, este benefica pentru sanatatea umana si accept acest act medical cu o singura conditie: alegerea vaccinarii propriului copil sa imi apartina, in calitate de parinte, care a putut beneficia de o informare corecta si completa. Insa atitudinea statului roman de a imi impune cu forta un act medical, despre care se afirma a fi benefic pentru sanatatea copilului meu, este un evident abuz din partea acestuia si nu pot accepta aceasta atitudine de forta a statului, chiar si in eventualitatea bunelor sale intentii, declarate sau nu? In istorie, in numele unui presupus bine colectiv au fost savarsite abuzuri individuale inimaginabile. Imi pare rau, dar nu il pot crede, pe cuvant de onoare, pe statul roman care ne spune ca vaccinurile care vor fi administrate sunt necesare, sigure si eficace. Statul roman trebuie sa isi convinga cetatenii de necesitatea, siguranta si eficacitatea vaccinurilor prin argumente corecte, complete, venite din partea unor surse credibile si evident, neimpuse cu forta. Acesta este un semn ca statul isi respecta proprii cetateni si daca acestia, ca urmare, a unei informari corecte si complete, aleg sa nu isi vaccineze copiii, statul trebuie sa le respecte aceasta alegere.
  Pe de alta parte, multe semne de intrebare apar atunci cand, in incercarea de a oferi anumite informatii sau explicatii, producatorii de vaccinuri sau reprezentantii statului fie ofera informatii selective, fie sunt lipsiti de transparenta cand se solicita anumite informatii. In multe randuri, intrebarile pertinente ale unor persoane avizate despre necesitatea ori continutul acestor vaccinuri sau despre efectele adverse ale vaccinurilor sunt fie ignorate, fie inlaturate agresiv sau batjocoritor de reprezentantii institutiilor statului sau de catrei cei care se pretind specialisti independenti. Mai mult chiar, cat de obiectiva mai poate fi considerata opinia unui medic sau specialist, care se pretinde a fi independent, atunci cand aflam despre acesta ca a obtinut beneficii materiale de pe urma colaborarii cu anumiti producatori de vaccinuri?
  Statul roman nu trebuie sa considere, ab initio, ca orice refuz al parintilor privind vaccinarea propriilor copii este un act de rea-credinta din partea acestora si de aceea, acestia trebuie sanctionati. Statul roman nu este detinatorului adevarului absolut si a pune la indoiala “cuvantul” statului in legatura cu necesitatea, siguranta si eficacitatea vaccinurilor este obligatia noastra de parinti si nu un moft sau o atitudine de “rea-credinta”, cum gresit o califica statul.
  Prin urmare, nu pot accepta aceasta pozitie de forta a statului roman si in virtutea drepturilor mele individuale, voi apela la toate caile legale pentru a raspunde acestei “vaccinari cu arcanul” pe care doreste sa o legifereze statul roman.

 15. Pozitia Comisiei etico-juridice este “moale”, ambigua, prea putin argumentata pe partea de etica si mai deloc pe cea juridica. Au spus orice numai despre obligativitatea vaccinarii nu au pomenit nimic. Cam cat de etic poate fi un act medical obligatoriu, un tratament medical care este impus prin lege? De juridic ce sa mai vorbesc. Pacat, mai bine taceau. Dar se pare ca mai mult nu s-a putut a spune. Si totusi? O fi BOR sub vremuri dar si noi parintii suntem sub aceleasi vremuri. Si daca noi parintii ne asumam raspunderea individual, fiecare in dreptul lui si spunem limpede ca aici in vaccinarea obligatorie nu este Dumnezeau, atunci ierarhilor de ce le e teama sa zica cu subiect si predicat ca dracu e drac? E buna si diplomatia, dar pana cand? Care sunt efectele reale ale acestei legi? Ce urmareste ea de fapt? Ce va urma dupa introducerea acestei obligativitati? Daca Hristos nu obliga pe nimeni la mantuire, care este binele suprem si absolut pentru om, atunci cum poate statul roman, in numele unui bine relativ si efemer, sa impuna un act medical cu forta? Pentru un ortodox autoritatea suprema este Hristos si statul nu poate fi mai mult decat Hristos. A respecta autoritatea lumeasca este pana la un punct. Din acel punct supunerea si ascultarea vor exista numai fata de Hristos, indiferent de consecintele lumesti.

 16. @petru
  Sfaturile date altora trebuie intai puse in practica de cel ce le da, asa ca nu baga in seama pe nimeni si vezi intai pacatele tale, ca oricum nu poti poti vulcanii ce stau sa erupa, cu sau fara stirea ta.

 17. @George Pana

  Numai 2 carti ? Adaugati si “Vaccinarea si autoimunitatea” .

  Dati un “search” pe amazon si veti vedea cate carti vor aparea .Cu duiumul .Cele mai multe nu sunt traduse in romana.

  Va recomand :

  http://www.mnwelldir.org/docs/history/biographies/Bechamp-or-Pasteur.pdf

  https://en.wikipedia.org/wiki/Antoine_B%C3%A9champ

  @Doroteea

  https://en.wikipedia.org/wiki/Rabies_vaccine

  E o diferenta intre vaccin si ser .Pe langa asta,vaccinul anti-rabic e putin utilizat.Ai auzit vreodata in viata ta la medicul de familie de vaccin anti-rabic?Nu v-ati pus niciodata intrebarea : “De ce ,desi mi-am facut vaccinul anti-rabic si anti-tetanos,atunci cand ma musca un caine turbat sau ma tai intr-un obiect ruginit trebuie sa merg de urgenta la spital sa mi se faca o injectie cu antidotul ? Asta desi mi-am facut asa zisul vaccinescu .” ?

  https://www.amazon.com/Dissolving-Illusions-Disease-Vaccines-Forgotten/dp/1480216895

  Stiu sigur ca ma exista niste carti care prezinta indeosebi imagini cu oroarea vaccinarilor fortate din diverse epoci.Ganditi-va numai la comunisti : nici vorba de ace individuale si sterile. Multe reactii adverse s-au musamalizat.Din fericire,comunistii aveau doar vreo cateva vaccinuri(ala anti-rujeolic a venit muuult mai tarziu) .Din cate am mai aflat eu (din surse particulare),s-au mai creat si niste vaccinuri experimentale care au dat gres .Nimeni nu stia exact despre ce e vorba.Oricum,s-a musamalizat.

 18. @nimeni

  in primul rand nu era un sfat dat altora, se includea si pe el
  In al doilea rand, nu conteaza pana la urma ce facem cu sfaturile pe care le dam, ci daca ele sunt bune sau nu.
  3. In cazul de fata, chiar e un sfat minunat, pt ca – te contrazic – de noi si de modul in care ne gestionam pacatele depind eruptia vulcanilor, cutremurele, razboaiele samd. Dumnezeu ingaduie nenorocirile pt ca ele sunt monstrii pe care noi i am creat prin pacatele noastre.
  In al patrulea rand, asa cum spunea Parintele (Sfantul) Porfirie, noi, oamenii, suntem legati prin fire nevazute unii de altii, si orice lucrare de curatire individuala va avea in efect colectiv, chiar daca nevazut. Lumea e ca o haina: tragi de o maneca se misca toata.

 19. Ei spun ca vaccinul anti rabic are efect 5 ani..parca.
  Intrebarea e: chiar toate vsccinurile or fi nocive si inutile? Ai avea nerv sa nu ti faci antirabicul daca ai fi muscat de o vulpe, de ex? Totusi, speranta de viata dupa aparitia vaccinurilor s a imbunatatit intr adevar, ne aflam intr una din cele mai sigure perioade ale istoriei (daca nu cea mai sigura) din acest punct de vedere. Mortalitatea infantila a scazut considerabil.

  Ce vreau sa spun este ca nu cred ca tr bagate toate vaccinurile in aceeasi oala. Nu ma indoiesc ca vaccinarea poate servi unor scopuri experimentale sau si mai rau, si ca multe se pot face pe aceasta cale, dar cred ca tr sa avem grija sa nu aruncam si copilul odata cu apa din copae.

 20. @Nimeni
  Prietene ! Nu eu sunt in măsura sa dau sfaturi . Îmi cunosc pacatele .
  Păcatele mele , Doamne nu le pomeni /
  După mare mila Ta ma miluiește .
  Discuția între noi imi dau seama după cuvântul tau ca e sterila . Mulți pe acest site au dat termene când începe conflicte , au dat termene pt Leviathan , termene …
  Eu am considerat ca nu are rost , ele vor veni mai devreme sau mai târziu , dar ele vor veni atunci când măsura PĂCATELOR va umple paharul . Crezi ca conflictele is așa la nimereala ? Nuu , e pronia Domnului in toate . Iar când va fi , Domnul sa aibă mila …
  Ce sa fac prietene ? Zvonuri , vesti rele , un neam se ridica peste alt neam , Siria , Corea N , Venezuela , Africa … tulbura omul .
  Nu îmi doresc război in lume , dar nu am de gând sa ma tulbur pentru toate zvonurile , am păcatele mele .
  Am considerat un sfat , din câteva cuvinte, fără nume , pe care eu încerc sa îl urmez . Ca reușesc sau nu , Domnul știe. Deci sfatul pe care l-am dat încerc sa îl urmez. Vulcanii care erup mereu in mine sunt : mândria – maica .. , trufia – fata de tine , iubirea de bani , patimi grosiere … si lista i lunga .
  Acuma te las . Iti dau sărutare frățească si înainta cu … războiul

 21. Pingback: RELATARI DE LA MITINGUL IMPOTRIVA OBLIGATIVITATII VACCINURILOR/ Cateva observatii simple si necesare: LISTA VACCINURILOR - STABILITA NETRANSPARENT, RECUNOASTEREA EFECTELOR ADVERSE, FARA CRITERII
 22. @Doroteea

  “Ai avea nerv sa nu ti faci antirabicul daca ai fi muscat de o vulpe, de ex? ”

  Vaccinul antirabic e una,anti-rabicul e alta. Informati-va cu privire la diferenta intre ser si vaccin.

  Exista sute de marturii in lumea satului in legatura cu muscaturi ale diverselor animale ,muscaturi tratate….necoventional.Luati-va tolba si mergeti prin satele romanesti. Indienii din America de Nord isi faceau bandaje cu echinaceea angustifolia …nu erau prosti baietii .

  “Intrebarea e: chiar toate vsccinurile or fi nocive si inutile? ”

  Sunt multe necunoscute de luat in seama .Spre exemplu:imunitatea celui caruia i se face vaccinul,varsta la care se face vaccinul etc etc .Daca ai mai multe necunoscute decat cunoscute (dupa cate se vede) …parerea mea e sa nu ne hazardam cu masurile de coercitie.

  “Totusi, speranta de viata dupa aparitia vaccinurilor s a imbunatatit intr adevar, ”

  Nu stiu de voi,dar la mine in orasel mor oameni de 60 de ani pe capete.Oameni in putere. Avem un bilant negativ ingrijorator.Bine,zona mea a fost usor afectata si de bombardamentele NATO . Dar MULTI mor dupa un anumit tipar: ieri radea la masa,maine…infarct .N-o fi facut vaccinul saracul .
  De ce nu vorbim de bolile cronice,de stres ,de “killarirea” populatiei cu buna stiinta? Credem ca daca am “eradicat” X boala am eradicat moartea? Traiesc africanii mai mult pentru ca a venit Gates cu vaccinul ? Despre sterilizarea femeilor din diverse tari africane de ce nu vorbim? Numai ideea ne provoaca fiori pe sira spinarii . Dar despre studiile care prezinta “noile boli ale Africii” de ce nu se vorbeste ? Am scapat de dracu’ si am dat de taica-sau .Credem ca stam in calea lui Dumnezeu :vrem sa eradicam boli ,sa “omoram” moartea (transplanturi,operatii chirurgicale repetate etc) …dar iata cu Dumnezeu ne arata mereu ca planurile facute de om sunt efemere ,provocand mereu un nou raspuns.

 23. @emanuel

  Marea majoritate a sfintilor despre care am citit, contemporani sau nu, au respectat medicina conventionala, chiar daca, exceptional, au atras atentia asupra posibilitatii de abuz sau incompetenta – ceea ce se poate intampla in orice domeniu. Multi sfinti – exemplul clasic modern fiind Luca al Crimeei – au fost ei insisi medici, iar altii au recomandat fiilor lor duhovnicesti in multe randuri recursul la metodele medicale. Sunt multi medici prin care lucreaza Harul Duhului Sfant, e suficient sa ne documentam un pic in vietile sfintilor contemporani sau, pur si simplu, in realitatea din jur.
  Pe de alta parte, Biblia ne spune ca boala e o consecinta a pacatului.
  Ce deducem de aici? Ca grija pt suflet are un efect preventiv, dar odata instalata boala Domnul nu impiedica si interventia fizica, pt ca si aici e o lucrare sacra, in care vindecatorul se poate inalta iar bolnavul, prin travaliul tratamentului, se poate curata, smeri, intari in credinta. Domnul face asadar din chiar interventia fizica un instrument de curatare a pacatului, aratandu ne ca, odata imbolnaviti ca urmare a acestui pacat, nu ne impune calea unica a travaliului duhovnicesc, pt ca e milostiv si stie cat e de grea, stie si neputintele noastre si mai stie ca sub presiunea mortii s ar putea sa nu o putem duce, si sa sfarsim in panica si ranchiuna, mai jos decat atunci cand am intrat in boala.

  Medicina e o “carja”, adevarat, iar faptul ca Domnul o accepta ne arata cat e de milostiv. Solutiile radicale, “puriste”, in care bolnavul isi asuma singur vindecarea exclusiv prin propria lucrare duhovniceasca iata ca, desi pe placul unora dintre noi, nu corespund conceptiei Divine. Pt ca si din aceste “carje” Domnul, inventiv cum Il stim, face prilejuri de mantuire pt toti cei implicati, nu doar pt bolnav.

  Asta apropo de ultima parte a mesajului tau.

  In rest, repet intreb, de data asta individual: ai avea curajul, daca ai fi muscat de o vulpe, sa nu ti faci vaccinul? Ser sau nu, principiul dupa care functioneaza e acelasi. La noi, in singurul loc din Bucuresti unde poti sa faci un astfel de vaccin, ii zice “vaccin”, nu ser.

 24. @emanuel

  Interventia medicala reprezinta, in sine, la origine, expresia milei si umanitatii. Cum ar fi, de ex, sa vezi un om suferind, sa atii ce sa faci ca sa i alini durerea, dar sa ridici din umeri zicand: “deh, sufera pt pacatele sale, asa a vrut Dumnezeu.” Poate asa si e, dar daca intorci spatele acelui om lasandu l singur “sa inlature cauza, el poate se mantuieste, dar tu ca suflet te pierzi, oricate cruci ai face si oricate osanale as aduce Domnului.

  Faptul ca multe boli au fost eradicate e bun. Faptul ca exista un dezechilibru planetar masiv intre nord si sud si ca bietii africani sunt folositi drept cobai e rau, e sinistru chiar. Faptul ca metodele de descoperire a diverselor terapii au fost lipsite adesea de scrupule e de asemenea rau. Dar daca metodele au fost corecte, atunci e bine.
  Ce vreau sa zic: sa despartim apele si ce i bun de ce e rau. Faptul ca exista rau nu justifica aruncarea la gunoi a ce e bun. Asta vroiam sa zic cu copilul si apa din copae.

 25. @doroteea

  “Medicina e o “carja”, adevarat, iar faptul ca Domnul o accepta ne arata cat e de milostiv. Solutiile radicale, “puriste”, in care bolnavul isi asuma singur vindecarea exclusiv prin propria lucrare duhovniceasca iata ca, desi pe placul unora dintre noi, nu corespund conceptiei Divine. Pt ca si din aceste “carje” Domnul, inventiv cum Il stim, face prilejuri de mantuire pt toti cei implicati, nu doar pt bolnav. ”

  Te referi la inselarea New Age cu auto-vindecarea ? Nici eu nu sunt de acord cu acest fel de a gandi . Am observat atat la alopati ,cat si la naturopati(cu diferenta ca naturopatii se apleaca si asupra preventiei si asupra comuniunii omului cu “Natura” ,zic aia mai noncomformisti, cu “Dumnezeu si creatia Sa” zic cei mai crestini) aplecarea pur lumeasca asupra trupului: sa traim bine,lung,fara boli.Sanatatea trupului,asigurata de yoga fizica.Nimic despre sanatatea sufletului.Sa nu ne inselam.Stiinta nu a fost lasata de Dumnezeu,ci permisa. Vorba lui taica-meu: “daca ar fi fost lasata de Dumnezeu,ne trimitea prin Sfintii sai aceste informatii “pretioase” ” . Insa dupa cum se dovedeste adesea,fara de Dumnezeu e lipsita de sens ( vezi cazul Einstein,care dupa parerea unora,tot mai multi,a fost un plagiator ordinar,promovand o viziune atee-New Age ) ,relativa .Newton a descoperit ceva (cu toate ca geocentristii considera ca n-a descoperit nimic,fiind inselat) ,dar nu pentru ca ar fi fost luminat de Dumnezeu.Toata lumea stie ca Newton era pasionat de ocultism,era un apropiat al cercurilor masonica. Putem spune ca l-a “luminat” Diavolul ? Observand cum a aratat Europa in timpul Revolutiei Industriale…am putea spune ca DA .

  E culmea,avand in vedere ca eu urmez cursurile la …Facultatea de Medicina din Timisoara . Straniu,nu ? Nu . Inca de miculet am hotarat ca vreau sa fac recunoscuta Medicina Naturista la nivel universitar.Si o sa fac tot posibilul . Si mi-am mai promis ca voi afla informatii din pozitia de “insider” ,sa nu fiu momaie,sa pun intrebari. Am aflat insa ca daca pui intrebari …cazi examenele.In fine…

  “In rest, repet intreb, de data asta individual: ai avea curajul, daca ai fi muscat de o vulpe, sa nu ti faci vaccinul? Ser sau nu, principiul dupa care functioneaza e acelasi. La noi, in singurul loc din Bucuresti unde poti sa faci un astfel de vaccin, ii zice “vaccin”, nu ser. ”

  Unii au fost muscati de caini .Si ?Mergi sa iti faci “vaccinul ” si …NU E . Ce faci ? Te trantesti cu fundul de pamant ? Daca ai fi cunoscut bine natura nu te-ai mai fi panicat. Exista remedii ancestrale.Ca tot vorbim de medicina.Medicina alopata de acum 100-200 de ani se baza in majoritar pe produse ale naturii (excluzand ,bineinteles,operatiile chirurgicale etc) .De ce am renuntat la produse confectionate 100% din natura?

  Vaccinul contine VIRUSUL (mort,viu,atenuat etc) stimuland(teoretic) organismul la producerea de anticorpi .Serul contine ANTICORPI si e administrat atunci cand virusul ajunge pe cale salbatica in organism provocandu-ti boala.Anticorpii respectivi (formati in general in corpul diverselor animale ) actioneaza distrugand virusul din organism.Deci,nu presupune efortul organismului .

  Apropo :

  http://www.imunoinstant.ro/
  http://agrointel.ro/21236/tratament-revolutionar-pentru-infectiile-la-animale-lansat-de-romvac-cristian-lungu-fermier-am-tratat-mamita-vacilor-in-cateva-zile/

  “Poate asa si e, dar daca intorci spatele acelui om lasandu l singur “sa inlature cauza, el poate se mantuieste, dar tu ca suflet te pierzi, oricate cruci ai face si oricate osanale as aduce Domnului. ”

  Daca nu-l ajuti sa se vindece SI spiritual,tot degeaba e .Cunosc oameni care NU s-au vindecat DECAT atunci cand s-au vindecat spiritual . Nu ma credeti ? Cititi-l pe Lazarev (cu toate influentele lui new-agiste) .

  “Ce vreau sa zic: sa despartim apele si ce i bun de ce e rau. Faptul ca exista rau nu justifica aruncarea la gunoi a ce e bun. ”

  Adevarat.

 26. Va citez din una din cartile mele preferate: “Antibiotice din plante” de Stephen Harrod Buhner

  Evolutia medicinei “moderne”(imaginata si adaptata de Jim Duke dupa o ampla navigare pe internet)

  Acum 8.000.000 de ani : Un cimpazeu catre alt cimpanzeu: “Ma doare burtica”…(zice el in limba cimpanzeilor in timp ce isi maseaza burtica).Raspuns:”Uite aici,maimutico,mananca ierburile astea amare! ” (tot in limba cimpanzeilor)

  Acum 5.000.000 de ani : “Poftim,hominidule,mananca ierburile astea amare! ” (in limba hominizilor)

  Acum 2.500.000 de ani :”Poftim,Homo,mananca ierburile astea amare,da’ vezi sa lasi cateva si pentru familia Leakey! ” (in limbajul semnelor humanoizilor)

  2500 I Hr :”Poftim ,omule,ia de mananca ierburile astea amare!” (in araba,copta,farsi,ebraica etc)

  0 :”S-a nascut Mantuitorul! Credinta poate vindeca .Mananca ierburile astea amare !(in caz in care credinta da gres) ”

  1200 d Hr :”Ierburile astea amare nu sunt crestine.Sa te rogi cand le iei ! ”

  1850 d Hr :”Rugaciunile tin de superstitie.Mai bine ia si bea potiunea asta amara ! ”

  1900 d Hr : “Potiunea aia amara e apa de ploaie!Mai bine inghite pastila asta amara ! ”

  1950 d Hr : ” Pastila aceea amara n-are niciun efect.Mai bine ia antibioticul asta amar! ”

  2000 d Hr: ” Antibioticul asta amar nu e natural,e ineficient si toxic:in afara de asta,toti microbii sunt rezistenti,iar unele antibiotice le fac mai mult bine decat rau (inclusiv vancomicina) .Mai bine ia si mananca ierburile astea amare.Si ai face bine sa te si rogi(95% din americani si doar 33% din psihologi recunosc ca apeleaza la forta divina) . ”

  “Oricine ajunge in punctul in care nu-i mai pasa de nimic care ar putea sa-i tulbura intru catva credinta religioasa nu se mai cheama ca actioneaza in numele stiintei,nici macar ca urmeaza cu strictete o disciplina .Nu face nimic altceva decat sa perpetueze o secta limitata si ingusta la minte .”

  – Paul Krugman

 27. Pingback: Ionut Mavrichi, purtator de cuvant al Patriarhiei, despre VACCINARE si OBLIGATIVITATE. "Militam foarte clar pentru DREPTUL parintelui de a DECIDE informat"
 28. @emanuel:

  Multumesc pt recomandari, o sa ma uit! Si eu apreciez medicina naturista. Dar asta nu exclude si aprecierea pt evolutiile medicale :). Iti reamintesc ca la un mom dat Par. Paisie Aghioritul spunea, apropos de subiect, ceva de genul: ‘domle’, anumite bacterii au efect imunologic (asa se zice?). Daca am o infectie, e posibil ca mancand 1 kil de paine mucegaita sa ma vindec. Dar nu mai bine iau eu un antibiotic, daca tot l a luminat Domnul pe unul ca sa il descopere?

  Cat despre “daca nu l ajuti SI spiritual degeaba il ajuti”, nu e adevarat, pt ca nu asa se pune problema. Il ajuti cu ce poti! Iar cu ce nu poti, il ajuta altul. Sau Insusi Domnul. Sau Domnul prin altii etc.. Pt ca nu poti sa nu ajuti cu ce nu ai. Dar in schimb ar fi f grav sa nu l ajuti cu ceea ce ai si ai putea sa o faci! De ex, poate sunt un doctor bun dar nu prea le am cu delicateturile spirituale. Sigur, nu e bine, dar ar fi si mai rau sa nu mai intervin deloc pt ca oricum e degeaba. Imi fac partea mea si de restul se ocupa altii. Si, uite asa, neputinta +neputinta si dar +dar se naste colaborarea smerita si bunavoirea intre oameni. Cred ca asa trebuie privite lucrurile.

  Lazarev? Oh, da, e f tare Lazarev, si mie imi place! F f tare, ideologia lui este de fapt crestinismul ‘in a nut shell’, lucreaza direct cu esentele. Mai nou am vazut ca are si niste aparitii pe youtube, unele traduse in engleza si chiar in romana. Ma fascineaza, este un om al carui fel de a vorbi, a privi si a se exprima mie chiar imi sugereaza o apropiere de sfintenie!

 29. Pingback: PATRIARHIA a raspuns unor mireni in chestiunea legii vaccinarii: BOR a ”subliniat” importanta vaccinarii, DELIMITANDU-SE, TOTODATA, DE OBLIGATIVITATE
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare