SANCTIONAREA PARINTILOR PENTRU NEVACCINARE – de la AMENZI la DECADEREA DIN DREPTURILE PARINTESTI. Noile prevederi din proiectul de lege/ PREMIERUL TUDOSE INSISTA AGRESIV: parintii care nu vaccineaza sunt IRESPONSABILI; legea vaccinarii OBLIGATORII trebuie emisa PRIORITAR. Totodata, declara ca ”VREA SA CREADA” in calitatea VACCINURILOR IMPORTATE/ Replica medicului MIRCEA PUSCASU

28-07-2017 14 minute Sublinieri

Părinţii care refuză să îşi vaccineze copiii după ce vor fi informaţi despre riscuri vor primi avertismente şi apoi amenzi care pot ajunge la 10 mii de lei. Sunt prevederi din forma finală a proiectului pe care TVR a obţinut-o în exclusivitate. Aceleaşi pedepse sunt prevăzute şi pentru medici şi instituţiile statului dacă nu respectă legea vaccinării care intră în vigoare în 2019.

Devin obligatorii la întrarea în colectivitate vaccinurile care îi protejează pe copii împotriva difteriei, tetanosului, tusei convulsive, poliomielitei, rujeolei, rubeolei, oreionului, hepatitei B.

La înscrierea copiilor în creşă, grădiniţă sau şcoală, părinţii vor fi trebui să prezinte adeverinţe care să arate dacă cei mici au fost sau nu imunizati.

Dacă există contraindicații la vaccinare, părintele trebuie să aducă o scutire emisă de Comisia Judeţeană de Vaccinare. Iar pentru cei care nu au probleme medicale, un calendar de recuperare.

În cazul părinţilor care nu aduc adeverințe, conducerea şcolii va sesiza Comisia Judeţeană de Vaccinare. Din aceasta vor face parte medici specialişti, psihologi, reprezentanţi ai DSP şi ai Inspectoratului Şcolar. Membrii comisiei au obligaţia de a consilia cel puţin o dată la trei luni părinţii ca să accepte, până la urmă, vaccinarea. Dacă în 18 luni de la înscrierea în colectivitate nu a început imunizarea, va fi sesizata Protecţia Copilului.

Reporter: În legea vaccinării este prevăzut că părintele poate fi acuzat de neglijare medicală dacă nu-şi vaccinează micuţii?

Ministrul Sănătăţii, Florian Bodog: Da, sunt prevăzute sancţiuni pentru părinţii care nu participă la activităţile de informare.

Cristi Danileţ, judecător: Neglijenţa medicală din partea părinților nu este, în momentul de faţă, prevăzută în legislaţia penală sau legislaţia civilă. Pentru o astfel de abatere, ar putea fi sancţionaţi părinții cu decăderea din drepturile părinteşti.

De cealaltă parte, Ministerul Sănătăţii va fi obligat să asigure toate vaccinurile şi un stoc de rezervă. Astfel, va fi evitată situaţia din acest an când, în plină epidemie de rujeolă, am rămas fără ser.

32 de copii nevaccinaţi au murit iar 8.300 s-au îmbolnăvit. În urma scandalului, conducerea a 5 DSP-uri a fost demisă.

Premierul României, Mihai Tudose: I-am solicitat domnului ministru să înceapă să folosească bisturiul. A început, am văzut. Probabil că vom trece la etapa următoare dacă lucrurile nu funcţionează, la un bisturiu mai mare. Mergem pe lanţ în sus, nu ne permitem să ne jucăm cu aşa ceva. Acel părinte nu îşi pune în pericol doar copilul lui, ci întreaga comunitate. Suntem departe de lumea civilizată”.

Medicii de familie trebuie să le spună părinţilor care sunt beneficiile imunizării dar şi posibilele reacţii adverse în caz de vaccinare.

Copiii care nu sunt imunizaţi nu vor mai merge la şcoală când sunt epidemii.

În cazul în care legea vaccinării nu este respectată de către instituţiile statului, părinţi sau medici, sunt prevăzute sancţiuni.

Pentru prima abatere, inspectorii sanitari dau avertisment. Apoi, amenzi cuprinse între 500 şi 1000 de lei. Dacă legea este încălcată de mai multe ori, amenzile ajung până la 10.000 de lei.

Peste 200.000 de copii cu vârste cuprinse între nouă luni şi nouă ani sunt nevaccinaţi împotriva rujeolei, se arată într-un raport publicat recent de Ministerul Sănătăţii. Organizaţia Mondială a Sănătăţii a inclus România între cele cinci ţări care însumează la nivel global peste 80% din numărul de îmbolnăviri de rujeolă.

Ministerul Sănătăţii a făcut o scurtă analiză a Programului naţional de vaccinare, în care au fost identificate o serie de puncte slabe, printre care faptul că nu există stocuri de vaccinuri pentru intervenţii în situaţii de epidemie. Guvernul intenţionează să ia măsuri pentru operaţionalizarea producţiei de vaccinuri la Institutul Naţional de Cercetare “Cantacuzino”.

În acelaşi timp, executivul dezbate un proiect care urmăreşte reglementarea activităţii de organizare şi finanţare a vaccinării din România, precum şi conştientizarea părinţilor privind beneficiile imunizării, siguranţa, calitatea şi reacţiile adverse posibile. Atât autorităţile, cât şi Radioul public desfăşoară o campanie de informare privind vaccinarea.

Reporter: Oarecum atipic, acest interviu nu se va realiza telefonic, ci faţă în faţă. Mă aflu în biroul primului ministru al României din Palatul Victoria şi vom vorbi despre problemele din sănătate, despre focarul încă nestins de epidemie rujeolică şi, desigur, despre vaccinuri, care sunt sau care nu sunt. Dle prim ministru, vă mulţumesc că aţi răspuns solicitării noastre şi ne-aţi invitat aici, la locul de muncă al şefului guvernului.

Mihai Tudose: Eu vă mulţumesc mult pentru faptul că imediat după ce am aprins lumina asupra acestei probleme grave cu care se confruntă România şi am solicitat dlui ministru Bodog să implice şi presa în această campanie de conştientizare a situaţiei în care ne aflăm şi a riscului în care ne punem în fiecare zi, RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI a fost cred că primul canal media care a devenit instantaneu parte a acestui efort şi a făcut lucruri minunate în ultimele săptămâni şi pentru asta vă mulţumesc.

Reporter: Chiar toată corporaţia RADIO ROMÂNIA. Şi noi vă mulţumim că aţi remarcat lucrul acesta. Dar lumina de care vorbeaţi a fost una foarte crudă, mi-aş permite să remarc. 180.000 de copii nevaccinaţi, peste 18.000 de îmbolnăviri în ultimul an şi 32 de decese. Un bilanţ urât. Dar cifrele vă aparţin şi cred că s-au regăsit şi în raportul ministrului sănătăţii, nu-i aşa?

Mihai Tudose: Aceasta este situaţia tragică de astăzi. Şi am ales această cale de a face public acest raport şi de a spune public care sunt cifrele pentru a fi consecvent cu ce am spus de când am preluat mandatul: nu păcălim pe nimeni, nu minţim pe nimeni, nu vrem să fim eroi, vrem să fim normali. Iar ca să fim normali, trebuie să privim în faţă realitatea, ca să ştim cu ceea ce ne confruntăm, de unde plecăm şi ce vrem să îndreptăm.

Reporter: Una dintre cauze o reprezintă uneori refuzul părinţilor – şi aici aţi avut o poziţie foarte fermă. O altă cauză o reprezintă însă lipsa vaccinurilor în diverse zone ale ţării. Ambele chestiuni ar putea fi soluţionate printr-o lege care înţeleg că se află pe masa guvernului. Reporter: Ambele chestiuni ar putea fi soluţionate printr-o lege care înţeleg că se află pe masa guvernului. Ce ne-aţi putea spune?

Mihai Tudose: Da, a fost în prima lectură, nu rezolvă toate problemele.

Reporter: De ce?

Mihai Tudose: Fiindcă, aşa cum aţi spus şi dumneavoastră, problema este complexă. Pe de o parte, la un capăt al problemei se află sincopele în aprovizionarea cu vaccinuri. Apoi, am constatat că şi atunci când sunt, nu au ajuns toate în timp util în toată ţara. Apoi, după ce au ajuns în toată ţara, atunci când au ajuns, nu toată lumea din sistemul de sănătate publică s-a preocupat suficient de bine să fie şi copiii vaccinaţi şi în ultimă speţă, au fost acei părinţi iresponsabili – şi îmi asum cuvântul – care, invocând diverse pretexte sau diverse convingeri, au considerat copiii lor nu trebuie vaccinaţi. Deci o lege a vaccinării poate începe cu a asigura stocurile necesare, cum v-am spus, şi mi-am asumat şi ca proiect al guvernului, dar şi ca proiect personal, revigorarea şi reinventarea, dacă vreţi, a Institutului Cantacuzino, să producem şi noi vaccinurile noastre…

Reporter: O să vorbim şi despre asta.

Mihai Tudose: … apoi, ele să fie distribuite, iar medicii să-şi facă efectiv treaba. Nu se poate să avem judeţe cu un procent de sub 50% din copii vaccinaţi. Este absolut incredibil.

Reporter: Şi atunci o să fiu direct, pentru că am observat şi apreciat – de ce să nu o zic? – că aţi avut atitudini foarte directe, tranşante şi faţă de colegii de cabinet în anumite situaţii. Deci credeţi că situaţia actuală din România ar impune introducerea vaccinării obligatorii?

Mihai Tudose: Eu cred că da. Sunt şi vaccinuri care se adresează unor boli care sunt transmisibile. Deci, acel părinte nu-şi pune în pericol doar copilul lui…

Reporter: Ci întreaga comunitate.

Mihai Tudose: … ci întreaga comunitate. Pe tot ceea ce înseamnă civilizaţie europeană nord-atlantică sau centru, trebuie să fie peste 95% din copii vaccinaţi. Iertaţi-mă, când noi stăm în jur de 50%, suntem departe de lumea civilizată…

Reporter: Doar în anumite zone, nu peste tot.

Mihai Tudose: Nu, vă fac o medie pe ţară. Aţi văzut, raportul este public.

Reporter: Domnule prim-ministru, aţi declanşat un val…

Mihai Tudose: Din păcate…

Reporter: … intens, aproape fără precedent, legat de situaţia vaccinăririi din România. Au apărut date, informaţii, demiteri, demisii. Azi aţi spus prea puţine. Aţi produs, evident, un şoc, însă asta nu garantează că mecanismul funcţionează şi va funcţiona la parametri maximi. Ce alte măsuri aveţi în vedere pentru a creşte această rată de acoperire vaccinală de care vorbeaţi, de peste 95%?

Mihai Tudose: Am aşteptat o lună de zile, să spunem, măsuri făcute doar la solicitări blânde. Eu am solicitat domnului ministru să înceapă să folosească bisturiul, a început, am văzut, /doar când/ vom trece la etapa următoare, dacă lucrurile nu funcţionează, la un bisturiu mai mare. Mergem pe lanţ în sus. Nu ne permitem să ne jucăm cu aşa ceva.

Reporter: Când estimaţi ca legea aceasta a vaccinării să fie în funcţiune?

Mihai Tudose: Este o prioritate a întregului guvern, este o prioritate, repet, cu cât mai repede, cu atât mai bine, dar să fie bine.

Reporter: Avem un nou director la Institutul Cantacuzino. Asta nu rezolvă mai nimic. Am reţinut însă expresia dumneavoastră, o foloseam şi la începutul acestei discuţii, să avem o fabrică de vaccinuri a noastră, un Institut Cantacuzino funcţional. Cum, domnule prim-ministru? Cât ar costa şi cât ar dura?

Mihai Tudose: Începând cu a pune pe cineva. Eu am înţeles că costurile sunt în jur de 50 de milioane de euro, ceea ce la nivel de ţară nu este o sumă care să creeze probleme…

Reporter: Nu e un capăt de ţară.

Mihai Tudose: Nu e un capăt de ţară, dimpotrivă. Problema este că nu putem să cumpărăm peste noapte cu banii aceştia, că dacă ar fi un magazin de unde să cumpărăm mâine un institut, o fabrică de vaccinuri, am face-o. Trebuie să parcurgem nişte etape. Prima etapă, numirea unui nou manager, fiindcă înţeleg că echipa de acum este cumva autoarea, cu ghilimele sau fără, a situaţiei în care ne aflăm, sau co-autoare. Eu mă aşteptam ca, ştiu eu, chiar din prima zi să vină, să mă trezesc cu ei la guvern, spunând că nu au găsit înţelegere până acum şi uite ceea ce doresc ei să facă şi ceea ce au nevoie. Nu i-am găsit, ba dimpotrivă, ştiţi, nu prea am găsit pe nimeni ţipând pe această temă.

Reporter: Să ştiţi că nici noi nu am găsit, am încercat să facem un reportaj acolo şi am găsit uşile închise. Domnule prim ministru, v-am auzit în debutul şedinţei de guvern spunând că e nepermis ca la anumite alimente care intră în România să existe un dublu standard. Credeţi că ar putea exista un dublu standard şi în ceea ce priveşte vaccinurile?

Mihai Tudose: Vreau să cred că nu se poate aşa ceva.

Reporter: Tot în debutul acestei şedinţe de guvern vorbeaţi de birocraţia din sistem. Credeţi că aveţi şanse, domnule prim ministru, aveţi instrumente să degripaţi sistemul? E un loc în care mulţi şi-au rupt dinţii.

Mihai Tudose: Asta e viaţa, mai încercăm o dată. Încerc şi eu. Am un stomatolog bun, îmi asum riscul. Încercăm să găsim nişte ieşiri din această paradigmă, să facem lucrurile mai simple, fiindcă le-am complicat în 27 de ani şi din păcate, unele măsuri care au fost implementate pentru a stopa anumite furturi din farmacii, anumite înţelegeri între medici şi farmacişti şi pacienţi, ştiţi foarte bine că s-a reliefat şi din cauza a doă-trei cazuri, a zece cazuri de echipe de astea, de furăcioşi de medicamente, suferă toată ţara. Sunt boli cronice unde bolnavul cronic – că de asta îi spune cronic, că nu mai trece, de diabet, de exemplu – în fiecare lună trebuie să se ducă, fiindcă trebuie să îi dea medicul specialist scrisoarea medicală cu care se duce la medicul de familie, care emite reţeta cu care după aia se duce la farmacie. O tracasare a bolnavilor, a oamenilor, a românilor, absolut inutilă. Între timp, mai producem şi 10 tone de hârtie, şi drumuri, şi birocraţie şi îl îmbolnăvim eventual şi de alte boli. Chiar nu se mai poate aşa ceva.

Reporter: Mulţumesc foarte mult.

Mihai Tudose: Şi eu vă mulţumesc.

„Să-i decădem din drepturile părintești pe cei care nu-și vaccinează copiii”, susține premierul Tudose. Decăderea asta nu-i ca debranșarea de la gaze dacă nu-ți plătești factura. Numai instanța judecătorească poate să decadă un părinte din drepturile părintești. Și doar în baza unor probe. Ȋn cazul unui copil nevaccinat, proba „relelor tratamente” ar putea fi îmbolnăvirea gravă a celui mic și internarea lui în spital. Moment în care statul intervine, civilizat, cu flori și portocale, și-i ia părintele de alături. E uman, nu? Să pedepsești în plus copilul pentru că tu, autoritate pusă și plătită să facă legi, n-ai găsit o altă soluție…

E „decăderea din drepturile părintești” doar un bau-bau pentru părinții care nu vor să-și vaccineze copii? Binele cu forța înseamnă comunism. Sau Barnevernet. Să aplicăm deci, aceeași măsură și pentru părinții care și-au vaccinat copiii, iar cei mici au făcut reacții adverse grave, ce necesită internarea în spital. Nu e același lucru? Și în acest caz, ca și în cazul refuzului vaccinării, decizia părintelui a pus „în pericol viața, sănătatea sau dezvoltarea copilului”.

Dar statul nu vrea să vorbească despre eventualele reacții adverse ale vaccinurilor, despre dezdăunarea celor afectați, așa cum se întâmplă peste tot în lumea civilizată, despre vaccinurile aduse în România din Kazahstan sau, mai nou, din Coreea de Sud (72.000 de doze de vaccin hepatitic B). Întrebat dacă și la vaccinuri ar putea exista „un dublu standard”, ca în cazul alimentelor aduse din vest, Tudose a spus azi: „Vreau să cred că nu se poate așa ceva”.

Premierul vrea să credă. Noi vrem să-l credem. Statul vrea doar să înțepe. Iar modul în care pune problema, nesincer și de pe poziții de forță, este principala cauză pentru care unii părinți refuză vaccinarea.

Ȋnsă nu din cauza acestor refuzuri avem o acoperire vaccinală de cca 80% la nivel național. Ci pentru că, în România anului 2017, există 43.449 de copii cu vârsta între 9 luni și 9 ani neînscriși la vreun medic de familie. Copii nevăzuți de doctor, nici când sunt sănătoși, nici când sunt bolnavi. Ȋn România e o criză reală de medici de familie, dar nimeni nu vorbește despre asta. Așa cum nu se vorbește despre condițiile din spitale, de imposibilitatea de a izola pacienții contagioși și de copiii internați cu enterocolită și externați cu rujeolă.

Aplicând aceeași măsură, n-ar trebui să-i decădem din dreptul de a guverna pe cei care nu asigură nici măcar copiilor dreptul constituțional la ocrotirea sănătății?

Povestea cu refuzul părinților de a-și vaccina copiii a început odată cu distrugerea Institutului Cantacuzino și cu importul de vaccinuri. Cred cu tărie că, dacă Institutul Cantacuzino ar reîncepe să producă vaccinuri, problema refuzului vaccinării ar dispărea de la sine.

Cred că dacă guvernul ar lansa o campanie de subscripție publică pentru „Cantacuzino”, exact așa cum a făcut pentru „Cumințenia Pământului”, românii ar dona. Și Institutul ar putea, într-un viitor apropiat, să producă vaccinuri. Pe care să le trimitem noi în Kazahstan și-n Coreea de Sud.

Se dorește asta? Pentru ca Institutul Cantacuzino să funcționeze ar fi nevoie de vreo 50 de milioane de euro. „Nu e un capăt de țară, dimpotrivă. Problema este că nu putem să cumpărăm peste noapte cu banii aceștia, că dacă ar fi un magazin unde să cumpărăm mâine un institut, o fabrică de vaccinuri, am face-o. Trebuie să parcurgem niște etape”, a declarat Tudose azi la Radio România Actualități.

Ȋntr-un raport pe care Bodog i l-a trimis miercuri premierului se vorbește despre „flexibilizarea achiziței de vaccinuri”, „până la acoperirea necesarului pentru 2018”. „Fabrici de vaccinuri” există. Noi vom rămâne cumpărători.

Iresponsabilitatea bună de condamnat cu decăderea din drepturi a părinților care refuză deliberat vaccinarea copiilor rezultă, cică, din faptul că refuză prevenția unor boli la riscul cărora expun copilul.

Păi:
– unii încearcă, prin vaccinare, să prevină pojarul, oreionul, poliomielita, tetanosul şi vaccinează copilul pentru a nu-l expune riscului îmbolnăvirii de acestea.
– ceilalți încearcă, prin nevaccinare, să prevină eventualele boli autoimune, reacții alergice, astm alergic, eczemă atopică, şoc anafilactic sau alte posibile patologii adverse la vaccinare şi refuză vaccinarea copilului pentru a nu-l expune riscului îmbolnăvirii de acestea.

Tot responsabilitate este în ambele situații, doar că se manifestă diferit.

Ceea ce diferă nu este nepăsarea față de sănătatea copilului şi de riscul de a-l expune unor boli, deci nu e responsabilitate vs iresponsabilitate, ci modul diferit de evaluare a probabilității riscului de îmbolnăvire prin nevaccinare vs a celui de îmbolnăvire prin vaccinare şi a gravității patologiilor prevenite prin vaccinare vs cele prevenite prin nevaccinare.

Unii părinți fac altfel decât oficialitățile această evaluare, dar asta nu înseamnă nici intenție criminală nici nepăsare; înseamnă că există o problemă de credibilitate în modul de comunicare al oficialilor cu privire la riscurile/beneficiile vaccinării, în sensul că par a evita discutarea altfel decât prin expediere în abstract a problemei efectelor adverse şi a responsabilității pentru acestea, sau par a nu spune complet adevărul atunci când bagă în față decesele “datorate” rujeolei dar nu spun că cel puțin jumătate din cazuri aveau patologii asociate şi că o epidemie sezonieră de gripă face un număr similar de victime;

înseamnă ceva neglijență şi nepăsare din partea acestora în aprovizionarea cu vaccinuri şi o proporție ridicată de nevaccinări a cărei responsabilitate pare a se pasa de pe umerii statului nepriceput pe umerii “evreului vinovat de serviciu”, adică ai anti-vaxxerului;

tentativa de manipulare/evitare a unei informări corecte, faptul că nu se răspunde cu seriozitate şi bună credință fiecărei probleme/întrebări venite din public ci se preferă rezolvarea cu biciul nu vor face decât să amplifice fenomenul, pentru că va confirma (just sau nu) celor care au îndoieli că ceva e necurat iar la primul caz de reacție adversă gravă neîncrederea va exploda;

înseamnă lipsa posibilității de a alege între mai multe variante de vaccinare, pentru cei mai scrupuloşi: faptul că ți se bagă la pachet două vaccinuri mai puțin utile (dpdv al riscurilor) pe lângă altele necesare poate descuraja, la unii, vaccinarea cu întreg pachetul vaccinal, pentru că sunt puşi în fața unei alegeri ori vaccinare-ori nu, iar nu a alegerii unor vaccinuri.

Deci, iresponsabilitatea criminală e la oficialități.
Ele trebuie decăzute din drepturi.

Cel mai mare blestem al României este parazitarea Statului de către o castă din servicii, ce răspunde exclusiv la comenzile globaliste, reprezentate aici de Klemm (ambasadori), bănci și corporații. Interesul național este prins în acest clește zdrobitor. Securitatea a bătut palma cu Soros încă din 1990, la deschiderea Fundației în sediul GDS, când și-au pus oameni în conducere. Era vorba de putere, bani și alte beneficii, pentru care unii sunt capabili de orice. Dar desăvârșirea procesului de subjugare totală a Statului de către corporații s-a făcut sub regimul Băsescu.

Problemele au început când Sistemul, după ce aproape a distrus economia cu capital autohton și a atacat direct politicienii din partide, altele decât PDL, a început să decimeze politicienii din camarila băsistă și cercurile lor de interese din servicii care-i deserveau, cei care au întreținut corupția la un nivel fără precedent.

Imbecilii utili nu și-au dat seama că sunt doar unelte locale, de care se vor descotorosi la un moment dat, și au intrat în panică. De asta războiul dus împotriva lui Codlea și al Codruței Kövesi, care nu aveau habar că ofițerul acoperit Ghiță este o nucă prea tare, dificil de spart. Băsescu, de asemenea, e un maidanez care le știe dedesubturile turpide. Faptul că s-a ajuns la Elena Udrea și la rudele apropiate (frate, fiice), asta l-a determinat că să își scuture râia peste inamicii care au fost inițial oamenii lui de casă, promovați chiar de el.

Partea din Servicii care lucrează la Marele Imperiu Globalist, generic spus oamenii lui ”Soros”, sunt într-o oarecare derută după victoria neașteptată a lui Trump, care însă nu poate destabiliza total o construcție realizată sistematic și în care s-a investit enorm. Consilierul mai multor președinți americani, Roger Stone, a declarat după vizita din țara noastră că “George Soros este în cârdășie cu SERVICIILE DE INFORMAȚII DIN ROMÂNIA (s.n.) și Ungaria”. Deep State încă încearcă răsturnarea lui Trump, mediatic este supus unei flagelări continue, însă Sistemul la noi nu are adversar, operațiunea de discreditare a politicului fiind metodică iar populația fiind în proporții enorme, tot după Stone, aflată sub supraveghere continuă. Acoperiții din servicii sunt prezenți peste tot: partide, economie, presă, justiție, procuratură șamd.

Dorința corporatocrației este că să aibă partide “proaspete”, de genul USR, care să le pună în aplicare agenda secularist-progresistă și privatizări convenabile, partide făcute cu sprijinul serviciilor, scenariul Cioloș – USR dând roade în Franța, cu un Macron prezentat de media mainstream ca un mare lider mondial, deși la el acasă a avut cea mai mare prăbușire de încredere în cel mai scurt timp din istoria Republicii.

PSD a fost votat masiv tocmai pentru că publicul aștepta o izbăvire, dorința de a îndepărta de la putere partidele Sistemului (PNL/USR/Cioloș) fiind una instinctivă. Însă PSD nu are puterea de a rupe pisica, întrucât Sistemul s-a asigurat că are la vârf oameni șantajabili, iar partidul este infestat de acoperiți. Modul de operare al lui Ponta (prieten de rețea cu Ghiță) și Grindeanu, a fost unul care stârnește nedumeriri.

Aducerea lui Tudose în funcția de prim-ministru arată însă ca o mișcare de cadre. 

Statul Paralel are nevoie de siguranță.

Viața politică, cu o stradă (tefelistii) pe care Sistemul o controlează (identic cu ce se întâmplă în SUA) prin corporatiști și ONG-urile Soros, precum și cu o mass media confiscată, va fi greu de mișcat și transformat.

Prin grăbirea unei legi (a vaccinării obligatorii) care a fost probabil impusă în “Foaia de parcurs” pe care corporațiile au înmânat-o guvernului anterior, prin amenințările directe ale premierului sub acoperire Tudose de instituire a unui Barnevernet național, adică a distrugerii familiei prin dictatul Statului; prin hăituirea medicului sucevean Mircea Pușcașu care urmează celei a dr. Christei Todea-Gross, ce a scos un studiu în volum ce demonstrează nocivitatea unor vaccinuri, viteza cu care se dorește implementarea cărții de identitate cu cip electronic – o mega-afacere ce grevează MAI de investiții urgențe în infrastructură și ne transformă pe toți în potențiali infractori; prin miliardele de dolari date în avans pe un sistem defensiv de rachete care ar trebui să ne apare de prezumtivele rachete nucleare ale… Iranului (!), toate aceste scurgeri imense care nu țin de agenda reală a cetățeanului fac ca partidul aflat la guvernare să arate faptul că investiția de încredere a poporului este pe cale sa eșueze deplorabil.

Președintele Dragnea ar trebui să înțeleagă faptul că o șansă ca asta ratată, poate să însemne și ruperea partidului. În plus, candidatul la alegerile prezidențiale din partea PSD nu va avea nicio șansă la viitoarele alegeri. Cine va mai credita un partid neputincios?

Singurul proiect care ar putea să miște țara – și de care Sistemului globalist îi este o frică paralizantă -este Referendumul pentru definirea în Constituție a actanților căsătoriei (bărbat și femeie), adică o definire a NORMALITĂȚII, așa cum am ajuns să facem astăzi, presați de valul ideologic, revoluționar, sexo-marxist. Acest proiect ar putea să redea ceva din credibilitatea pierdută întregii clase politice românești.

Dacă uneltele globaliste ale Sistemului nu vor fi îndepărtate de zona decizională, dacă politica nu va fi rebranșată la realitățile societale, România – o țară importantă a zonei – nu își va mai reveni din poziția periferică la care a fost condamnată de elită globalistă mondială, folosindu-se de cozile de topor locale.

Țara are nevoie că de aer de o recâștigare a demnității naționale, care nu se poate face prin promovarea acerbă a agendei globaliste, așa cum se întâmplă acum. Iar acest deziderat nu se poate realiza fără oameni de curaj.

Vestea că Direcția de Sănătate Publică a județului Suceava dorește sancționarea medicului stomatolog Mircea Pușcașu pentru exprimarea unei opinii împotriva vaccinurilor a făcut și continuă să facă foarte multă polemică.

Dacă unii au salutat o astfel de intenție, au fost destui care s-au arătat contrariați de tendința aceasta de tip totalitar. ActiveNews i-a cerut și doctorului Mircea Pușcașu o opinie în acest sens, medicul manifestându-și încrederea în colegii săi medici.

Acesta a mai precizat că este foarte grav că la 27 de ani de la căderea totalitarismului comunist, încă există campanii de intimidare a vocilor care pun în discuție subiecte foarte importante.

„Am toată încrederea in buna judecată a colegilor mei medici. Există și oameni normali în această pădure cu fiare sălbatice în care trăim. Încrederea mea în onestitatea și integritatea colegilor mei din Colegiul Medicilor este deplin îndreptățită și confirmată de declarațiile publice oneste ale președintelui Colegiului din Suceava, doctorul Dan Gospodaru și mai ales de luările de poziție publice favorabile  ale profesorului  Vasile Astărăstoae,  fost președinte al Colegiului Medicilor pe România.

Personal consider că vaccinarea în masă este un subiect medical controversat  și  sunt necesare cercetări susținute, care in România lipsesc cu desăvârșire. Dialogul și dezbaterile științifice la care să participe societatea civilă și lumea academică sunt o necesitate stringentă. Campaniile de vaccinare compulsivă propagate de guvernanți in aceste vremuri au accente zootehnice, respectul față de persoana umană lasă mult de dorit. Există demersuri concertate in care nu mai întelegi unde se termină marketingul farmaceutic și unde incepe grija pentru sănătatea oamenilor. 

Grav este că în România liberă, pretins civilizată și europeană, la 27 de ani după răsturnarea totalitarismului comunist, avem campanii de intimidare, efectuate prin trusturi media și prin institutiile statului, impotriva celor care au păreri diferite de politica oficială. Oficialitățile consideră că cei ce îi critică trebuie să fie drastic sancționați. Dezbaterile și dialogul sunt abilități prea fine pentru grobianismul instituțional de la noi. Sunt aceleași reflexe totalitare intâlnite inainte de 89. Dar eu cred că  nu mor caii când vor câinii’‘, ne-a declarat doctorul Mircea Pușcașu.


Categorii

1. DIVERSE, Iulian Capsali, Vaccinuri / legea vaccinarii obligatorii

Etichete (taguri)

, , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

8 Commentarii la “SANCTIONAREA PARINTILOR PENTRU NEVACCINARE – de la AMENZI la DECADEREA DIN DREPTURILE PARINTESTI. Noile prevederi din proiectul de lege/ PREMIERUL TUDOSE INSISTA AGRESIV: parintii care nu vaccineaza sunt IRESPONSABILI; legea vaccinarii OBLIGATORII trebuie emisa PRIORITAR. Totodata, declara ca ”VREA SA CREADA” in calitatea VACCINURILOR IMPORTATE/ Replica medicului MIRCEA PUSCASU

 1. Păcat că românul de rând nu prea are opțiuni clare de a-și exprima măcar opțiunile, dacă nu de a le duce la îndeplinire.

 2. Pingback: REGIMUL SANCTIUNILOR DIN NOUL PROIECT AL LEGII VACCINARII OBLIGATORII/ Delir vaccinist: FUNERIU vrea ca opiniile anti-vaccin sa fie considerate INSTIGARE LA CRIMA/ DE CE ESTE VACCINAREA FORTATA O CRIMA? - pledoaria unui suporter al vaccinarii
 3. Eu nu inteleg, logic vorbind, daca vaccinul ofera imunitate pentru cel vaccinat, cum de cel nevaccinat poate pune in pericol comunitatea celor vaccinati? Inseamna ca imunizarea nu este sigura suta la suta daca exista riscul imbolnavirii pentru cel vaccinat.

 4. 4. Şi s-au închinat balaurului, fiindcă i-a dat fiarei stăpânirea; şi s-au închinat fiarei, zicând: Cine este asemenea fiarei şi cine poate să se lupte cu ea?
  5. Şi i s-a dat ei gură să grăiască semeţii şi hule şi i s-a dat putere să lucreze timp de patruzeci şi două de luni.
  6. Şi şi-a deschis gura sa spre hula lui Dumnezeu, ca să hulească numele Lui şi cortul Lui şi pe cei ce locuiesc în cer.
  7. Şi i s-a dat să facă război cu sfinţii şi să-i biruiască şi i s-a dat ei stăpânire peste toată seminţia şi poporul şi limba şi neamul.
  8. Şi i se vor închina ei toţi cei ce locuiesc pe pământ, ale căror nume nu sunt scrise, de la întemeierea lumii, în cartea vieţii Mielului celui înjunghiat.
  9. Dacă are cineva urechi – să audă!
  10. Cine duce în robie de robie are parte; cine cu sabia va ucide trebuie să fie ucis de sabie. Aici este răbdarea şi credinţa sfinţilor.
  11. Şi am văzut o altă fiară, ridicându-se din pământ, şi avea două coarne asemenea mielului, dar grăia ca un balaur
  12. Şi toată stăpânirea celei dintâi fiare ea o pune în lucrare, în faţa ei. Şi face pământul şi pe locuitorii de pe el să se închine fiarei celei dintâi, a cărei rană de moarte fusese vindecată.
  13. Şi face semne mari, încât şi foc face să se pogoare din cer, pe pământ, înaintea oamenilor,
  14. Şi amăgeşte pe cei ce locuiesc pe pământ prin semnele ce i s-au dat să facă înaintea fiarei, zicând celor ce locuiesc pe pământ să facă un chip fiarei care a fost rănită cu sabia şi a rămas în viaţă.
  15. Şi i s-a dat ei să insufle duh chipului fiarei, ca chipul fiarei să şi grăiască şi să omoare pe toţi câţi nu se vor închina chipului fiarei.
  16. Şi ea îi sileşte pe toţi, pe cei mici şi pe cei mari, şi pe cei bogaţi şi pe cei săraci, şi pe cei slobozi şi pe cei robi, ca să-şi pună semn pe mâna lor cea dreaptă sau pe frunte.
  17. Încât nimeni să nu poată cumpăra sau vinde, decât numai cel ce are semnul (aceasta deja se întâmplă, încercați să vindeți ceva care nu are cod de bare, încercați să cumpărați ceva cu factură fără să vă dați CNP-ul – încă se poate, dar legea e din ce în ce mai restrictivă), adică numele fiarei, sau numărul numelui fiarei.
  18. Aici este înţelepciunea. Cine are pricepere să socotească numărul fiarei; căci este număr de om. Şi numărul ei este şase sute şaizeci şi şase.

  Pentru că cele arătate nu sunt din cele văzute, ci nevăzute, pentru ca în consecință nu se vor petrece ad-literam în lumea văzută,
  se apropie, nu mai este mult, decât dacă multă va mai fi mila și răbdarea Domnului cu noi.

 5. Pingback: LEGEA LIBERTICIDA A VACCINARII OBLIGATORII A FOST VOTATA IN SENAT. Niciun vot impotriva, niciun amendament care sa imblanzeasca regimul sanctiunilor/ PROTESTE IN MARILE ORASE IMPOTRIVA VACCINARII OBLIGATORII. Numarul participantilor - sensibil mai mare de
 6. Pingback: PROTESTE împotriva VACCINĂRII FORȚATE a populației. LANȚ UMAN PENTRU LIBERTATEA DE ALEGERE - duminică 29 octombrie, Piața Constitutiei, Bucuresti. COSTEL STANCIU (APC) remarca, justificat, "GRABA cu care a trecut de Senat acest proiect de lege
 7. Pingback: LANT UMAN IMPOTRIVA OBLIGATIVITATII VACCINURILOR (Video)/ Mesaj dur al medicului crestin PAVEL CHIRILA trimis parlamentarilor/ OPINIE aparuta intr-un BULETIN al COMISIEI EUROPENE: Legea vaccinarii ar trebui sa ofere protectie PERSONALIZATA copiiilor si sa
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare