FOLLOW THE MONEY. Ministrul BODOG anunta ca propunerile INDUSTRIEI FARMACEUTICE vor fi incluse in LEGEA VACCINARII/ Guvernul a incheiat contracte pe mai multi ani cu companiile farmaceutice

29-05-2017 3 minute Sublinieri

Ministrul Sănătății, Florian Bodog, a anunțat luni, că, în prezent, există stocuri suficiente de vaccin ROR (rujeolă-oreion-rubeolă) în toată țara.

“La momentul de față, există stocuri suficiente de vaccin pentru ROR în toată țara și urmează să mai primim încă o cantitate de vaccin la sfârșitul lunii viitoare. Iar pentru hexavalent s-au devansat toate livrările (…) cu minimum o lună, în așa fel încât să fie acoperit și necesarul de hexavalent”, a declarat Bodog.

Ministrul Sănătății a participat luni, la Palatul Victoria, la o întâlnire cu reprezentanții companiilor farmaceutice, la care a fost prezent și premierul Sorin Grindeanu, potrivit programului șefului Executivului.

Întrebat ce cantitate este necesară pentru vaccinurile ROR, Bodog a răspuns: “Necesarul până la sfârșitul anului, ca să nu avem absolut nicio problemă și să nu existe nicio problemă în ceea ce privește aprovizionarea la nivel național, este în jur de 400.000 — aceasta este cifra pe care a comunicat-o Institutul Național de Sănătate Publică”.

Ministrul a precizat că toate procedurile de achiziție de vaccin se vor realiza prin acorduri-cadru cu o durată de minimum doi ani și maximum patru ani.

“Pentru toate vaccinurile vor porni acordurile-cadru din timp, în așa fel încât să nu mai ajungem în situația ca, la începutul anului următor, datorită faptului că nu a pornit procedura, să nu avem vaccin. Termenele de livrare vor fi dimensionate în așa fel încât firmele să aibă predictibilitate în ceea ce privește livrarea de vaccin și (…) necesarul real din țară va fi furnizat de către Institutul Național de Sănătate Publică”, a explicat Bodog.

El a adăugat că a discutat cu reprezentanții companiilor farmaceutice despre legea vaccinării, pentru ca, la momentul în care actul normativ va ajunge în Guvern, să înglobeze și propunerile industriei pharma.

“Să asigure și pentru dânșii predictibilitate și pentru noi posibilitatea de a putea suplini toate nevoile la nivelul României. În finalul acestei discuții, am convenit ca propunerile să fie discutate la nivelul Ministerului Sănătății. Vor fi avizate de către noi, după care proiectul legii merge la avizare interministerială și va intra în primă lectură într-o ședință de Guvern și va fi transmis către Parlament”, a afirmat Bodog.

Guvernul şi companiile farmaceutice au ajuns la un consens în ceea ce priveşte achiziţionarea dozelor de vaccin şi au stabilit ca acordurile cadru prin care sunt cumpărate aceste produse să se facă pentru perioade de la doi la patru ani. În acest mod, autorităţile vor să se asigure că aprovizionarea cu vaccinuri va fi continuă, iar crizele declanşate de lipsa vaccinurilor vor putea fi evitate, potrivit unui comunicat de presă al Guvernului.

În prezent, achiziţia de vaccin se face pentru un an, însă procesul de fabricare a unui vaccin poate dura şi până la doi ani, în funcţie de tipul vaccinului.

„Am făcut câţiva paşi importanţi în ultimele săptămâni în soluţionarea problemelor legate de vaccinuri, dar mai avem încă multe de făcut. Prioritatea este implimentarea planificării multianuale în achiziţionarea vaccinurilor”, a spus Sorin Grindeanu, prim-ministrul României.

Florian Bodog, ministrul Sănătăţii, a spus că va iniţia procedura de licitaţie pentru vaccinul rujeolic (ROR) pentru perioada 2018-2019, iar la jumătatea lunii iulie va achiziţiona necesarul pentru acest an prin procedură de urgenţă urmând ca necesarul pentru anul curent să fie achiziţionat până la mijlocul lunii iulie, prin procedură de urgenţă.

Pentru Campania de vaccinare 2017 – 2018, Institutul de Sănătate Publică va consulta medicii de familie pentru a transmite ulterior date privind necesarul de vaccinuri către ministerul Sănătăţii.

„Pe baza necesarului transmis de medicii de familie, ministerul va iniţia achiziţia vaccinului gripal pentru sezonul următor”, se mai arată în comunicat.

România se află în plină criză a vaccinurilor şi, deşi există statistici cu privire la numărul de nou-născuţi, dar şi raportări cu privire la cazurile de rujeolă, ministerul de resort nu a reuşit să asigure stocul necesar astfel încât copiii să fie imunizaţi la timp.

În 2015, ultimul an pentru care există date publice, în România erau 385.000 de copii cu vârsta până într-un an, din datele Institutului Naţional de Statistică, iar anual se nasc circa 180.000 -190.000 de copii, potrivit aceleiaşi surse. În România, rata de vaccinare pentru principalele vaccinuri incluse în programul de imunizare se situează la 88%, cele mai scăzute valori fiind pentru vaccinul rujeolă-rubeolă-oreion şi vaccinul diftero-tetanic, arată ultimele date publicate pe site-ul Societăţii Române de Microbiologie.

Grindeanu si Bodog anunta ca au incheiat acorduri “multianuale” cu companiile farmaceutice pentru achizitionarea vaccinurilor. Asta, chipurile, pentru a nu mai exista criza cu stocurile. Poate. Sau, poate, aceste acorduri sunt un fel de aplicare inca locala a ideii comisarului european pentru sanatate, care voia sa ajute companiile farmaceutice cu acorduri, adica contracte, la nivelul intregii UE. Practic, esenta este asigurarea cashului pentru industria farmaceutica. Asta inseamna “predictibilitate”.

Aceasta nevoie de “predictibilitate” si intentia de a realiza contracte de acest gen, pe mai multi ani si (posibil, in viitor), pe plan european, sta rau de tot cu trendul vaccino-sceptic tot mai crescator in toata Europa. Si, coincidenta, exact in aceeasi perioada se discuta legi mai dure sau coercitive de vaccinare in Italia, Germania, Romania, se excomunica medicii cu alte opinii despre imunizare etc. Asta, uneori, sub pretextul epidemiei de rujeola, care, totusi, nu este genul de sperietoare cum a fost cu celebrele ebola sau ecoli.

Mai mult decat atat, Bodog a declarat si asumat ca vor fi incluse in lege propunerile industriei farmaceutice. Dupa ce opinia publica fusese informata ca un reprezentant al companiei Sanofi a devenit consilier al premierului. Asta ca sa fie totul clar si pe fata. Desigur, nimic despre doleantele asociatiilor sau parintilor copiiilor, cei care, chipurile, sunt beneficiarii legii vaccinarii.

PROIECTUL LEGII VACCINARII OBLIGATORII IMPINS INAINTE PRIN MANEVRE DUBIOASE/ Voci critice fata de proiectul Ministerului Sanatatii/ INTERVIU CU GHEORGHE PIPEREA (2)/ Vaccinare obligatorie ca-n Germania? Mai degraba fakenews la Antena 3/ PREA PREOCUPAT DE VACCINURI, BODOG A UITAT DE URGENTE. Acuzele doctorului Arafat si criza ambulantelor

IOHANNIS SUSTINE VACCINAREA OBLIGATORIE si descrie epidemia de rujeola drept “CATASTROFA”. Liderul PSD, Liviu Dragnea, ramane cu “REZERVE” privind OBLIGATIVITATEA/ Doi specialisti italieni acuza mai multe firme producatoare de VACCIN HEXAVALENT de neglijenta pentru NANO PARTICULE TOXICE in produs

SOCIOPATIA VACCINARILOR OBLIGATORII – un experiment financiaro-medical?/ Eforturi conjugate si intense pentru impunerea legii vaccinarii/ FOST DISTRIBUITOR AL VACCINURILOR SANOFI-PASTEUR, CONSILIER AL PREMIERULUI/ Din gandirea vaccinistilor: “Copilul apartine comunitatii”/ PRIMUL FOCAR AL EPIDEMIEI DE RUJEOLA – INTR-UN SPITAL

MANIPULARI GROSIERE PE TEMA VACCINARII. Medicul crestin PAVEL CHIRILA linsat la Antena 1, medicul Razvan Constantinescu ”trunchiat” la TVR Iasi/ COMISARUL EUROPEAN PENTRU SANATATE minte flagrant. Posibila explicatie pentru vaccinarea obligatorie: LOBBY PENTRU MECANISM COMUN DE ACHIZITIE A VACCINURILOR

Presa: “În România, rujeola a ucis deja 22 de copii”. COLEGIUL MEDICILOR numara “21 de decese la bolnavi cu rujeolă nevaccinaţi”. CARE ESTE ADEVARUL FACTUAL DESPRE CELE 22 CAZURI DE DECES ASOCIATE CU RUJEOLA?/ Asociatia pentru Protectia Consumatorilor cere DEMISIA MINISTRULUI SANATATII/ Sergiu Moroianu: Legea Vaccinarii este undeva INTRE NAZISM SI COMUNISM

COALITIA PENTRU SANATATE ia atitudine fata de proiectul LEGII VACCINARII OBLIGATORII. Un proiect ilegal si abuziv, nefundamentat stiintific si fara precedent european, care ANIHILEAZA DREPTURILE PARENTALE

SCANDALUL VACCINARII OBLIGATORII. Tabloul complet al instituirii unui GESTAPO VACCINIST/ Cum manipuleaza autoritatile datele despre EPIDEMIA DE RUJEOLA


Categorii

1. DIVERSE, Vaccinuri / legea vaccinarii obligatorii

Etichete (taguri)

, , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

3 Commentarii la “FOLLOW THE MONEY. Ministrul BODOG anunta ca propunerile INDUSTRIEI FARMACEUTICE vor fi incluse in LEGEA VACCINARII/ Guvernul a incheiat contracte pe mai multi ani cu companiile farmaceutice

  1. Deci tăvălugul globalist merge mai departe după program, opiniile părinților informați nu contează nici cât o ceapă degerată. Practic și România a ajuns o gubernie, iar guvernul implementează ideile și directivele ocultei pe față. Nimeni nu mai slujește onor poporului, nici președintele, nici parlamentarii, nici guvernul, nici SRIul, nici DNAul, cu toții reacționează numai la comandă externă sau în interesul propriului buzunar.

  2. Tineti crestinii cat mai departe de treburile cetatii romani si veti trai roadele acestei tradari, din plin. Se si vad, s-au si vazut.

  3. Pingback: VACCINAREA OBLIGATORIE - TOT MAI APROAPE DE TEROAREA TOTALITARA. Raportul ministrului BODOG, inca un PR pentru achizitii de la marile companii/ PRIM-MINISTRUL TUDOSE VREA NIMIC MAI PUTIN DECAT DECADEREA DIN DREPTURI A PARINTILOR CARE REFUZA VACCINAREA!/ D
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare