IOHANNIS SUSTINE VACCINAREA OBLIGATORIE si descrie epidemia de rujeola drept “CATASTROFA”. Liderul PSD, Liviu Dragnea, ramane cu “REZERVE” privind OBLIGATIVITATEA/ Doi specialisti italieni acuza mai multe firme producatoare de VACCIN HEXAVALENT de neglijenta pentru NANO PARTICULE TOXICE in produs

19-05-2017 8 minute Sublinieri

Presedintele Klaus Iohannis a declarat joi ca epidemia de rujeola din tara noastra reprezinta o “catastrofa” si ca este de parere ca vaccinarea trebuie sa se faca obligatoriu.

“Avem in jur de 5.000 de cazuri de rujeola, este o catastrofa”, a afirmat Iohannis, la Palatul Cotroceni.

Seful statului a precizat insa ca nu vrea sa acuze doar actuala echipa guvernamentala si ca “avem de-a face cu greseli sistemice”.

“Constat ca la nivel de Guvern se recunoaste gravitatea acestei situatii si sper ca se va veni cu o rezolvare”, a spus Iohannis.

“Cred ca intre timp toata lumea s-a lamurit ca fara vaccinare nu se poate, este necesara prevenirea”, a mai spus seful statului.

Intrebat de jurnalisti daca sustine obligativitatea vaccinarii, Iohannis a raspuns: “Da, eu sunt de parere ca vaccinarea trebuie sa se faca obligatoriu”.

Președintele Partidului Social Democrat (PSD) a declarat, vineri, la Bacău, că susține vaccinarea obligatorie, însă a subliniat că are rezerve în a o impune beneficiarilor.

El spune că, dacă ar fi în situația de a avea copii și de a fi nevoit să-i vaccineze, nu ar ezita să facă acest lucru.

Liderul social-democrat i-a solicitat ministrului Sănătății, Florian Bodog, să demareze mai multe campanii publice de informare a populației cu privire la avantajele vaccinării.

“Eu, în principiu, am o foarte mare rezervă în a obliga pe cineva să facă ceva. În principiu, dar rugăm și pe domnul ministru să se implice mai mult și să explice mai mult, și să aibă mai multe întâlniri. Această problemă a vaccinării copilului este extrem de sensibilă și cred că aici Ministerul Sănătății ar trebui să aibă săptămâna viitoare o prezentare mai amplă cu riscurile, cu avantajele acestei măsuri, pentru că subiectul este foarte, foarte important. Din punctul meu de vedere, dacă aș avea copii mici, eu da, i-aș vaccina, dar am o foarte mare rezervă de principiu să oblig pe cineva să facă ceva. Dacă din punct de vedere al securității sănătății este imperios necesar ca această măsură să fie prevăzută, nu mă voi opune”, a declarat Dragnea.

 • ActiveNews: 

Mai vreți vaccinare obligatorie? Procuratura din Torino anchetează „substanțe suspecte” din vaccinul hexavalent

Vaccinul hexavalent este „anchetat” în Italia, unde, ca și în România, tot mai mulți părinți refuză să își vaccineze copiii. Procuratura din Torino a deschis oficial o anchetă privind vaccinurile comercializate în peninsulă.

Conform presei italiene, decizia magistraților vine în urma unei plângeri trimise de către Codacons, o organizație care reunește asociațiile pentru apărarea mediului înconjurător și a consumatorilor, în care se cere să se spună cu exactitate care sunt efectele combinării a șase vaccinuri pentru sănătatea omului.

Cei de la Codacons au adus în atenția magistraților testele de laborator realizate de doi specialiști în nanotehnologie,  Antonietta Gatti și Stefano Montanari, pe 44 de vaccinuri, iar procurorul torinez Vincenzo Pacileo se va ocupa de acest dosar.

Studiul celor doi specialiști, publicat anul acesta, în ianuarie, în revista „International Journal of Vaccines and Vaccination” arată că în urma analizării vaccinurilor haxavalante produse de compania Glaxo, și care în Italia sunt obligatorii, „s-a constat o contaminare cu micro și nanoparticule”.

Ce a găsit Montanari la microscop după ce a analizat 20 de tipuri de vaccinuri? „În interiorul produsului am identificat, în toate cele 20 de cazuri, particule foarte mici de aliaje metalice, care nu sunt compatibile cu corpul uman și nu sunt degradabile. Nanoparticule care nu au legătură cu ingineria, și care sugerează că au fost puse intenționat”, declara Stefano Montanari,  cunoscut în Italia pentru studiile sale asupra vaccinurilor. Prin urmare, rămâne de stabilit, așa cum spune expertul, responsabilitatea companiilor farmaceutice. „Companiile farmaceutice  au păcătuit, hai să spunem din neglijență, pentru că nu au făcut nimic pentru a preveni ca aceste particule să ajungă în vaccinuri”, consideră Montanari.

Și, mai spune, el,  orice persoană care  are ceva noțiuni de nanopatologie știe că a injecta pulberi anorganice, non-biodegradabile și non biocompatibile poate constitui factorul declanșator pentru o serie de boli: anumite forme de cancer sau boli neurologice.  În concluzie, administrarea acestor vaccinuri care conțin „corpuri străine” poate fi considerată cel puțin criticabilă.

„Scopul nostru – afirmă Carlo Rienzi, președintele Codacons – nu este de a submina în vreun fel credibilitatea vaccinului sau de a contesta importanța vaccinării. Dar pretindem  o maximă transparență și adevărul total în ceea ce privește combinarea mai multor vaccinuri, precum și consecințele pe care le are asupra sănătății oamenilor, dar și interesele economice care stau în spatele vaccinului hexavalent”.

Rienzi vrea, de asemenea, ca procuratura să stabilească misterul dispariției vaccinului antidifteric din Italia, în 2014, dar care poate fi disponibil numai atunci când este combinat cu alte vaccinuri, ca și vaccinul hexavalent. În plus, procuratura din Torino urmează să facă lumină asupra poveștii raportului confidențial al celor de la „Glaxo”, care, dintr-o eroare, a ajuns online. Documentul cu pricina conține o listă cu multe efecte adverse ale vaccinului hexavalent, care însă nu au fost niciodată prezentate autorităților sanitare din Italia.

Încă o știre cusută cu ață albă din partea ministerului Sănătății pe tema vaccinării obligatorii? Decesul unui bebeluș de cinci luni a fost pus pe seama rujeolei, deși primele investigații medicale au descoperit altceva

În ultimii ani s-a început o campanie pro vaccinare pe care ministerul Sănătății o susține și care dorește să devină obligatorie pentru copii, iar părinții care refuză acest lucru ar putea fi sancționați.

Pe mai toate canalele media sunt transmise știri despre numărul de decese survenit în urma virusului de rujeolă, însă numărul celor decedați din cauza gripei nu este comunicat, asta deși acesta este la fel de mare cu cel al cazurilor de rujeolă.

Ați auzit vreo autoritate publică îngrijorându-se că se moare de gripă în România? Sau pomenind de „condiții medicale pre-existente” în cazul deceselor asociate cu epidemia de rujeolă?

Când vine vorba de pojar, autoritățile ne comunică, sec, doar numărul de decese. Nimic în plus. „Au fost  înregistrate 22 decese, astfel: 6 în jud. Timiș, 5 în jud. Arad, 5 în jud. Dolj, 3 în jud. Caraș Severin, 1 in jud. Călărași, 1 in jud. Satu Mare și 1 in București”, se arăta în ultimul comunicat al CNSCBT.

ActiveNews v-a prezentat cronologia acestor decese și date despre fiecare caz în parte, așa cum au apărut ele, la vremea respectivă, în mass-media sau în comunicatele oficiale.

Ȋntr-un interviu realizat de ActiveNews, dr. Amalia Șerban a vorbit despre neraportarea tuturor reacțiilor adverse, despre cum a izbucnit actuala epidemie de rujeolă, despre copiii vaccinați recent și creșterea numărului de cazuri de rujeolă, despre decese și condiții medicale pre-existente, despre sugarii care nu sunt în evidențele niciunui medic de familie și despre reluarea producției de vaccinuri la Institutul Cantacuzino.

Este cazul și a unei știri prezentate ieri de Mediafax în care ni se comunică faptul că un bebeluș de cinci luni a decedat din cauza rujeolei, specificându-se și faptul că nu a fost vaccinat.

„Un bebeluș de cinci luni, din Vaslui, a murit la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași, din cauza rujeolei, iar potrivit medicilor micuțul nu fusese vaccinat.”, începe prezentarea știrii de pe Mediafax.

În primul rând, până în urma cu câteva luni, vaccinarea copiilor se făcea la 12 luni, apoi scăzând acest prag la nouă luni din cauza epidemiei de rujeolă care a cuprins întreaga țară. Deci conform acestor precizări, bebelușul nu ar fi putut să fie imunizat nici dacă s-ar fi dorit acest lucru.

În al doilea rând, directorul medical al Spitalului Județean de Urgență Vaslui, Lelia Croitoru, precizează cauzele pentru care copilul a fost internat inițial în data de 6 mai „cu febră, tuse și cu tulburări respiratorii, cu dispnee”, iar ziua următoare după ce i s-a făcut o radiografie toracică, s-a descoperit faptul că băiețelul suferea de „o pneumonie de vârf pulmomar”.

Iată ce spune directorul medical al Spitalului Județean de Urgență Vaslui, Lelia Croitoru:

„Este vorba despre un copil de cinci luni, din Ferești, care este internat în Secția de Pediatrie pe 6 mai, cu febră, tuse și cu tulburări respiratorii, cu dispnee. Pe 7 mai se face o radiografie toracică, care evidențiază o pneumonie de vârf pulmomar, probele biologice pledează pentru o infecție bacteriană, întrucât avea leucocitele crescute. Se instituie tratament antibiotic și de susținere, pentru faptul că tușea, nu avea aer. Pe 10 mai apare o erupție pe piele. Se ridică suspiciunea de rujeolă. Este văzut de infecționist și pe 11 mai a fost dirijat în Secția de Boli Infecțioase la Iași, cu insuficiență respiratorie acută și suspiciune de rujeolă. Serologia pentru rujeolă se ia la 72 de ore, după apariția erupției. Pe 13 trebuia să fie luat și înțeleg că s-a luat (serologia – n.r.) la Iași, nu știu care este rezultatul. Copilul nu era vaccinat, pentru că se face la vârsta de un an”.

În continuare, directorul Direcției de Sănătate Publică Vaslui, Mihaela Vlada, a declarat, la rândul său, că s-a confirmat faptul că decesul bebelușului a fost cauzat de rujeolă, nicio vorbă despre afecțiunile care fuseseră descoperite copilului după ce acesta a fost internat.

„Am fost informată de către medical epidemiolog. Decesul s-a produs pe 12 mai. Se respectă un circuit informațional, se anunță Institutul Național de Sănătate Publică în legătură cu acest caz, Ministerul Sănătății. Bebelușul a fost internat inițial la Vaslui, după care a fost transferat la Iași. Debutul a fost pe 10, când a apărut erupția, iar pe 12 a decedat. Există confirmarea că a fost rujeolă. Este declarat ca deces din rujeolă”, a precizat Mihaela Vlada, directorul DSP Vaslui.

„Este al 26-lea caz la nivel național, din păcate”, a mai declarat Mihaela Vlada, directorul DSP Vaslui.

Prezentarea acestei știri într-un asemenea mod reprezintă încă o dovadă a faptului că propaganda pro vaccinare folosește toate armele necesare pentru a prezenta astfel de evenimente într-un fel ce pare cusut cu ață albă.

ActiveNews a arătat ceea ce doamna jurist Alexandra Oberschi a prezentat un dosar cu 1.000 de copii care au avut de suferit ca urmare a vaccinării.

Guvernul italian a adoptat vineri un decret-lege care-i obligă pe părinţi să-şi vaccineze copiii pentru a-i putea înscrie la şcoală, pe fondul unui vârf al cazurilor de rujeolă care afectează ţara de la începutul anului, informează Reuters şi France Presse. 

Decretul ”face obligatorii anumite vaccinuri care până acum erau doar recomandate”, cum ar fi cele împotriva rujeolei sau meningitei, a declarat şeful guvernului, Paolo Gentiloni, după şedinţa de guvern.

De acum va fi ”imposibilă” înscrierea la creşă sau grădiniţă a copiilor între 0 şi 6 ani nevaccinaţi. În total 12 vaccinuri devin obligatorii. La 6 ani, vârsta de şcolarizare obligatorie, părinţii copiilor nevaccinaţi vor trebui să plătească amenzi grele.

Italia se confruntă de la începutul anului cu o recrudescenţă a cazurilor de rujeolă, care îngrijorează autorităţile. Potrivit Observatorului italian privind rujeola, 2.395 de cazuri au fost înregistrate între 1 ianuarie şi 14 mai, faţă de 860 pentru tot anul 2016. Iar 89% dintre pacienţii din acest an nu au fost vaccinaţi.

Conform Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), citată de mass-media italiene, Italia şi România înregistrează doar ele 48% din cazurile de rujeolă de pe întreg teritoriul Uniunii Europene.

Cele 12 vaccinuri care sunt de acum obligatorii în Italia au rolul de a preveni următoarele boli: poliomielita, difteria, tetanosul, hepatita B, haemophilus B, meningita B şi C, rujeola, rubeola, oreionul, tusea convulsivă şi varicela.

”Aceasta este un mesaj foarte puternic adresat populaţiei”, a reacţionat ministrul sănătăţii, Beatrice Lorenzin, care face presiune de săptămâni pentru adoptarea acestei măsuri contestate în parte de colegul său de la educaţie şi viguros de Mişcarea 5 Stele (M5S, populist), care consideră că este un cadou făcut industriei farmaceutice.

După ce a depăşit 90%, rata copiilor de doi ani vaccinaţi împotriva rujeolei a scăzut la 85,3% în 2015, în timp ce OMS recomandă o rată de 95%, pentru a opri circulaţia acestui virus foarte contagios.

În general benignă, rujeola poate provoca complicaţii uneori mortale. În timpul ultimei epidemii importante, în 2002, Italia a înregistrat 15 decese la 18.000 de cazuri.

După ce a făcut peste 3 milioane de oameni care vor să apere Familia “fanatici religioşi”, acum are încă un puseu de ofiţer care are în grijă proiectul Lebensborn pentru România:

“Da, eu sunt de părere că vaccinarea trebuie să se facă obligatoriu”.

Ce urmează, Mein Führer? Donarea de organe obligatorie?
Dar e obligatoriu să suportăm un detracat?

Notița, privind legea vaccinării, a trezit reacții la care chiar nu mă așteptam. Spuneam în acea notiță că trebuie să existe o lege a vaccinării, că vaccinurile și-au dovedit eficiența, dar că au și reacții adverse și de aceea impunerea vaccinării obligatorii este un abuz, doar persoana în cauză sau părintele fiind cei care au dreptul să opteze pentru această manoperă.

La această opinie m-am trezit cu acuzații că aș fi antivaccinist și că sunt retrograd și nu recunosc progresele științei. Mai mult, mi s-a spus că date fiind intențiile bune ale inițiatorilor legii nu trebuie să aduc nicio critică. Aceste reproșuri au venit fie de la rezidenți care nu au profesat nicio zi, fie de la absolvenți de Medicină care nu au profesat nicio zi, fie de la persoane care nu au nicio legătură cu practica medicală.

Nu neg intențiile bune pe care le-au avut inițiatorii legii. Ceea ce am criticat (zic eu într-un limbaj ultracivilizat și moderat) este încercarea de fetișizare a unei practici care are riscuri și îndepărtarea de la principiile consimțământului informat și a eticii tradiționale. Cu alte cuvinte, am pus problema eticii vaccinării și nu a eficienței vaccinării.

Tuturor celor care fetișizează realizările științei medicale și care pleacă de la premiza că toate cercetările au respectat principiile etice le dau doar câteva exemple:

 1. Abuzurile în transplant – din momentul inițierii până la cazul Chinei în care deținuții de conștiință au devenit furnizori de organe fără consimțământ.
 2. Eșecul campaniei de combatere a sifilisului în Taiwan, în anii 60. Sub egida OMS s-a construit o schemă de tratament cu penicilină pe baza experienței din Africa. Doar că Treponema palidum din Taiwan era mult mai sensibilă și au apărut sute de mii de reacții alergice cu decese.
 3. Terapia genică atât de mediatizată, care după ce a fost pusă în practică, a trebuit să se reîntoarcă în laboratoare în urma unor decese raportate.
 4. Mitul celulelor stem. După o propagandă de cel puțin 10 ani, s-a dovedit că doar în cazul unor tipuri de leucemie a avut efect. În rest nimic.
 5. Cazul thalidomidei lansată pe piață de firmele farmaceutice cu mare tam-tam și retrasă după ce au apărut zeci de cazuri de focomielie (copii fără membre superioare).
 6. Sterilizarea obligatorie non-voluntară a anumitor categorii de bolnavi.

Și lista poate continua. Marea majoritate a celor menționate mai sus s-au întâmplat în țări democratice, nu în regimuri dictatoriale l-a recomandarea oamenilor de știință care aveau bune intenții. Nu am pomenit de Mengele sau de sovietici.

Am dat aceste exemple pentru a arăta că în medicină, în pofida bunelor intenții, uneori, rezultatele pot să fie nefericite. În alte cazuri, date fiind cifrele de afaceri din industria farmaceutică și orgoliul cercetătorilor, putem bănui și reaua intenție.

În concluzie, societatea are dreptul și obligația de a analiza mai ales sub aspect etic toate actele și manoperele medicale (bineînțeles documentat) și are dreptul și obligația de a apăra libertățile individuale.

P.S.1: Citesc cu uimire că legea interzice medicilor să aibă opinii negative cu privire la vaccinare. Cu alte cuvinte, de acum înainte doar cei ca mine vor mai putea să critice diferite aspecte din sistemul medical.

P.S.2: Pentru idolatrii științei un citat: ”Știința a făcut din noi zei înainte de a reuși să devenim oameni.”- J. Rostand.


Categorii

1. DIVERSE, Vaccinuri / legea vaccinarii obligatorii, Vasile Astărăstoae

Etichete (taguri)

, , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

14 Commentarii la “IOHANNIS SUSTINE VACCINAREA OBLIGATORIE si descrie epidemia de rujeola drept “CATASTROFA”. Liderul PSD, Liviu Dragnea, ramane cu “REZERVE” privind OBLIGATIVITATEA/ Doi specialisti italieni acuza mai multe firme producatoare de VACCIN HEXAVALENT de neglijenta pentru NANO PARTICULE TOXICE in produs

 1. “[…] There is a tremendous advantage in experimenting with humans […]”

  https://www.youtube.com/watch?v=cql5Yf_h8EU#t=12m22s

 2. Dupa parerea mea, baietelul din Feresti a murit de la combinatia rujeola (boala virala) + antibioticul care inrautateste lucrurile in astfel de cazuri, insa daca avea si pneumonie bacteriana era musai sa-l puna pe antibiotic. Stiu o cunostinta careia doctorul de familie i-a citit gresit simptomele si i-a dat antibiotic la oreion, incat starea de rau a fost destul de severa si aproape ca nici nu mai auzea deloc. Fetita de la care a luat oreion, pentru ca tocmai avusese ea, i-a spus ca ea crede ca e oreion, dar nimeni n-a crezut-o, pana s-a dus la alta doctorita si aceeaa spus ca a avut oreion. Din fericire i-a revenit auzul.

  Nici Dragnea, nici Iohannis nu sunt informati si ar trebui sa ia exemplu de la Germania, unde vaccinarea este optionala, numai ca ii preseaza niste aia de la spate sa ia vaccinurile si homosexualii in brate.

 3. Cunosc un creştin care s-a rugat mult la Dumnezeu sa-i descopere daca e bine sa-şi vaccineze copiii. Intr-o noapte, cand se afla la rugaciune, Dumnezeu i-a descoperit ca cele mai periculoase vaccinuri sunt cele care conțin celule umane de copii avortați. Aceste vaccinuri întinează fizic si spiritual atât copilul cât şi parintele, iar nu in ultimul rand doctorul ce il administreaza.( ” …să ne curăţim de orice întinăciune a cărnii şi a duhului şi să ne ducem sfinţirea până la capăt, în frica de Dumnezeu.” II Corinteni 7:1) sau ( “Şi nu fiţi părtaşi la faptele cele fără roadă ale întunericului, ci mai degrabă, osândiţi-le pe faţă”. Efeseni 5:11).
  Acestea vaccinuri sunt: MMR – VAXPRO, PRIORIX, MMR-II, adică toate vaccinurile ROR autorizate in Romania. Mai sunt si altele, insa doar ROR este obligatoriu.
  Daca sunteti interesați de istoria dezvoltarii vaccinurilor din copii avortați, gasiti aici :
  https://www.google.ro/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://cogforlife.org/farnsworthvaccines.pdf&ved=0ahUKEwjq5Kz84v3TAhWjF5oKHdspBjcQFgggMAI&usg=AFQjCNEhqnn-ZR65wUgywoRE9qb-G8WcCQ

  Pe scurt, au fost avortati zeci de copii din care s-au preluat celule vii imediat dupa avort, cat inca mai traiau, si s-au creat ” banci” de astfel de celule. De ex. Wistar RA 27 / 3 din vaccinul MMR – VAXPRO de pe situl http://desprevaccin.ro/vaccinul-ror-rujeolic-rubeolic-urlian/
  reprezintă “Institutul Wistar, Rubeola Avortat al 27-fetus / 3 organe”.
  Doamne ajuta sa nu devină obligatoriu un astfel de vaccin!

 4. Doamne ajuta sa nu devină obligatoriu un astfel de vacccin!

 5. Cred ca un vaccin nu poate fi obligatoriu.

 6. Daca presedintele si primul ministru au spus ca va fi obligatoriu, atunci sa stiti ca va fi.

 7. Aveam,candva,un coleg care zicea-”e usor sa comanzi 20 de lovituri la fundul altuia”.Iohanis,daca ar avea nepoti,ar gandi altfel,poate.

 8. Daca va deveni obligatoriu, gasim noi portite sa evitam astfel de ‘binefaceri’.

 9. Avem cel putin trei chestiuni arzatoare la ordinea zilei: Referendumul, Vaccinurile obligatorii, Claudia Smicala si copiii ei (plus altii ca ea, precum Florin). Toate trei converg spre un singur punct: viitorul copiilor. Cit au incasat iudele din conducere pentru distrugerea viitorului Romaniei, si asa subred?

 10. Pingback: PROIECTUL LEGII VACCINARII OBLIGATORII IMPINS INAINTE PRIN MANEVRE TICALOASE/ Voci critice fata de proiectul Ministerului Sanatatii/ INTERVIU CU GHEORGHE PIPEREA (2)/ Vaccinare obligatorie ca-n Germania? Mai degraba fakenews la Antena 3
 11. Pingback: BODOG anunta ca propunerile INDUSTRIEI FARMACEUTICE vor fi incluse in LEGEA VACCINARII/ Guvernul a incheiat contracte pe mai multi ani cu companiile farmaceutice
 12. Pingback: CJUE SI VACCINURILE Invocarea unor indicii grave, precise si concordante poate fi suficienta pentru dovedirea unei legaturi intre ADMINISTRAREA VACCINULUI si DECLANSAREA UNEI BOLI
 13. Pingback: PROTESTE împotriva VACCINĂRII FORȚATE a populației. LANȚ UMAN PENTRU LIBERTATEA DE ALEGERE - duminică 29 octombrie, Piața Constitutiei, Bucuresti. COSTEL STANCIU (APC) remarca, justificat, "GRABA cu care a trecut de Senat acest proiect de lege
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare