Presa: “În România, rujeola a ucis deja 22 de copii”. COLEGIUL MEDICILOR numara “21 de decese la bolnavi cu rujeolă nevaccinaţi”. CARE ESTE ADEVARUL FACTUAL DESPRE CELE 22 CAZURI DE DECES ASOCIATE CU RUJEOLA?/ Asociatia pentru Protectia Consumatorilor cere DEMISIA MINISTRULUI SANATATII/ Sergiu Moroianu: Legea Vaccinarii este undeva INTRE NAZISM SI COMUNISM

27-04-2017 27 minute Sublinieri

Avem 46.543 de cazuri de infecții respiratorii acute. Erau 70.777 la începutul lunii, iar Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT) recunoaște că acum „valorile mai scăzute sunt datorate în principal subraportărilor din această săptămână în contextul Sărbătorilor de Paște”.

Avem 27 decese la cazurile confirmate de gripă, (1 la 0-1 an, 3 la 15-49 ani, 3 la 50-64 ani și 20 la ≥ 65 ani). „Toate la persoane nevaccinate antigripal, 93% dintre acestea având condiții medicale pre-existente”, informează CNSCBT.

Ați auzit vreo autoritate publică îngrijorându-se că se moare de gripă în România? Sau pomenind de „condiții medicale pre-existente” în cazul deceselor asociate cu epidemia de rujeolă?

Când vine vorba de pojar, autoritățile ne comunică, sec, doar numărul de decese. Nimic în plus. „Au fost  înregistrate 22 decese, astfel: 6 în jud. Timiș, 5 în jud. Arad, 5 în jud. Dolj, 3 în jud. Caraș Severin, 1 in jud. Călărași, 1 in jud. Satu Mare și 1 in București”, se arată în ultimul comunicat al CNSCBT.

Ȋntr-un raport despre epidemia de rujeolă din România, Centrul European pentru Prevenirea și Controlul Bolilor precizează însă că până la 17 februarie a.c. fuseseră „raportate 16 decese, toate apărute la persoane care au fost imunocompromise sau au avut alte co-morbidități.”

ActiveNews vă prezintă cronologia acestor decese și date despre fiecare caz în parte, așa cum au apărut ele, la vremea respectivă, în mass-media sau în comunicatele oficiale.

CAZUL 1 Ȋn iunie 2016 a murit un băiețel de 8 luni, din comuna Conop (Arad). El luase pojarul de la frații mai mari, care nu fuseseră vaccinați. „Mai avea trei frați, iar în casa în care locuia  mai stăteau șapte persoane: bunicii, frații și mama. Tatăl nu locuia cu ei, deci vorbim despre o familie dezorganizată. Nici condițiile în care locuia bebelușul mort nu erau dintre cele mai bune, mă refer la condiții mai grele de trai”, spune Ionel Sărmășan, reprezentat al Serviciului de Asistență Socială din cadrul Primăriei Conop. Băiețelul era de etnie rromă. CNSCBT spune că el a fost adus „tardiv” la spital, fără să menționeze și dacă era înscris pe lista vreunui medic de familie sau dacă fusese consultat periodic, așa cum ar fi trebui să se întâmple cu copiii sub 1 an.  

Sursa: adevarul.ro; vocearomilor.ro

CAZUL 2 Un bebeluș de 11 luni din Biled (Timiș) a decedat la Spitalul de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din Timișoara. „Bebelușul a fost internat la sfârșitul lunii iulie la Secția de Terapia Intensivă. A stat mult în comă, a fost intubat o lună, iar la sfârșitul lunii august a murit. Avea o boală genetică care nu permitea să se formeze anticorpi. Virusul rujeolei a dat boala, care se transmite pe cale respiratorie și de aici ajunge în sânge, se contaminează mucoasele. În acest caz, a dus la insuficiență respiratorie, pentru că acest copil suferea de o boală genetică foare gravă”, a explicat Virgil Musta, medic la Clinica de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din Timișoara. CNSCBT spune despre acest copil doar că avusese „spitalizări prelungite, având în antecedente bronșiolita emfizematoasă, otită medie supurată”.

Sursa: adevarul.ro

CAZUL 3 La 19 septembrie, o fetiță de nouă luni din Curtici a fost adusă la Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad, „în stop cardiorespirator. Personalul Unității Primire Urgențe s-a mobilizat încercând să salveze viața sugarului, prin manevre de resuscitare. În ciuda tuturor eforturilor depuse, decesul a fost declarat la ora 18:15. Sugarul a ajuns, luni, la spital după ce, cu două zile înainte, bunica sa a refuzat internarea copilului, deși fetița a fost diagnosticată cu bronșită acută, hipotermie și rujeolă”, a declarat  dr. Ciprian Pribac, director medical al Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad.

Și acest copil era de etnie rromă. CNSCBT precizează că a fost adusă „tardiv” la spital, dar nu menționează și dacă se afla în evidențele vreunui medic de familie. Părinții fetiței sunt plecați la muncă în Spania, ea fiind lăsată în grija bunicii materne.

Sursa: aradon.ro; vocearomilor.ro

CAZUL 4  Ȋn octombrie 2016, o femeie în vârstă de 27 de ani din Arad a murit ca urmare a complicațiilor apărute, în timp ce era internată în Spitalul Clinic Județean de Urgență Timișoara. Conform Direcției de Sănătate Publică Arad, ea se transferase aici la cerere. Tânăra decedată era seropozitivă, fiind în tratament pentru HIV de mai mulți ani.

Sursa: aradon.ro

CAZUL 5 La 20 octombrie 2016, un băiat de 15 ani a murit la Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad, la patru zile după internare. Potrivit dr. Dorin Lazăr, șeful Secției Pediatrie II, „copilul suferea de o boală congenitală metabolică – boala Niemann Pick – cu depozitare de structură lizozomală. E o boală congenitală care afectează întreaga economie a organismului prin depozitarea unor substanțe străine organismului în creier, în ficat, în splină, în rinichi, în plămâni și care afectează dezvoltarea somatică (fizică), psihică și intelectuală. Nu există tratament la îndemână și nici nu a urmat un tratament. Pe acest fond, cunoscut, confirmat ultima dată la 14 ani, la Clinica din Cluj, a făcut o rujeolă. A luat-o din familie, de la niște verișori. A făcut, deci, rujeolă care a evoluat, timp de o săptămână acasă și, în evoluție, spre sfârșit, a făcut o complicație. O situație care e frecventă evoluția unor rujeole cu forme grave, mai ales pe teren din acesta, care este tarat”, a declarat dr. Dorin Lazăr.

Sursa: aradon.ro

CAZUL 6La 26 octombrie 2016, o fetiță de 1 an din Arad a murit la Secția ATI a Spitalului Clinic Județean de Urgență. Fetița era din localitatea Caporal Alexa  și fusese vaccinată împotriva rujeolei în urmă cu doar două săptămâni.Copilul avea și o serie de alte complicații, printre care insuficiență multiplă de organe și o distrofie musculară ca urmare a malnutriției, la vârsta de un an cântărind doar 6 kilograme.

Sursa: mediafax.ro

CAZUL 7 La 9 decembrie 2016, o adolescentă în vârstă de 14 ani a decedat la Institutul „Matei Balș” din București. Fata nu fusese vaccinată, ea suferind de „mai multe boli asociate. A fost internată mai întâi la Spitalul de copii «Marie Curie» din Capitală. Starea ei era tot mai gravă și a fost transferată la Institutul Național de Boli Infecțioase «Matei Balș», cu rujeolă în forma severă”, a precizat dr. Adriana Pistol, directorul Centrului Național de Prevenire și Control al Bolilor Transmisibie (CNPCBT).

Sursa: hotnews.ro

CAZUL 8La 13 decembrie 2016 s-a înregistrat decesul unei fetițe de 1 an din Craiova. „Fetița nu era înscrisă la un medic de familie și nici nu fusese vaccinată împotriva acestei boli, însă vaccinul nu este obligatoriu. Ceilalți patru copii au fost duși la medic de colegii mei și unul dintre aceștia a fost internat cu suspiciune de rujeolă. Copiii par bine îngrijiți de bunică. Nu s-a reușit să se stea prea mult de vorbă cu aceasta, fiind foarte afectată de decesul nepoatei. Îi așteptăm pe părinții plecați în Italia pentru discuta și cu aceștia despre situația celor mici“, a spus Florin Stancu. Fetița a murit în ambulanță, în timp ce era transportată de la Spitalul de Boli Infecțioase la Spitalul Județean de Urgență din Craiova.

Reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Dolj au confirmat că fetița nu se afla în evidența vreunui medic de familie și au precizat și că tot mai mulți români care lucrează peste hotare revin în țară cu afecțiuni grave ce necesită internare.

Surse: realitatea.net; gds.ro

CAZUL 9 La 18 Decembrie 2016, o fetiță de 1 an și trei luni din județul Timiș a murit în urma complicațiilor provocate de rujeolă. Fetița nu a putut fi vaccinată din cauza unor unor malformații congenitale, ea suferind mai multe intervenții chirurgicale, potrivit purtătorului de cuvânt al Direcției de Sănătate Publică (DSP) Timiș, Dana Șpac.

Sursa: digi24.ro

CAZUL FALS Ministerul Sănătății anunță, la 30 decembrie 2016, că sunt 10 decese, existând un caz neraportat autorităților: un copil de 1 an și șase luni, nevaccinat, care a murit de rujeolă la Timișoara. Purtătorul de cuvânt al Spitalului de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din Timișoara, medicul Virgil Musta, susține însă că în acest caz a fost o confuzie: deși a anunțat inițial că e vorba de rujeolă, cazul nu a mai fost raportat deoarece s-a dovedit că acel copil nu a avut această boală. „S-ar putea să fi fost o viroză eruptivă. E o viroză care e similară cu rujeola. A fost o confuzie a mea când am dat vestea. A fost și o erupție, eu crezând că e în context de rujeolă, dar nu era rujeolă. (…) Spitalul nu a raportat pentru că nu e rujeola. (…) Copilul a murit în 29 noiembrie. A fost un băiat cu malformații multiple de cord, digestive, care a venit la noi pentru o septicemie, o bronhopneumonie cu septicemie, spune dr. Musta.  Copilul era instituționalizat.

Sursa: hotnews.ro

CAZUL 10 Ca să nu se mai supere Ministerul Sănătății, DSP Timiș a raportat un alt deces, deși cazul aparținea de alt județ: un copil de 1 an și două luni din Bocșa (Caraș-Severin), decedat din cauza rujeolei la sfârșitul lunii decembrie. „Nu era vaccinat și, în plus, avea câteva boli asociate, printre care și tuberculoză. Copilul a fost transferat direct la Timișoara, unde a rămas internat și unde a decedat, fapt pentru care nu a mai trecut prin sistemul nostru de raportare. Timișoara a raportat decesul direct la București, fără să ne informeze și pe noi”, a declarat Daniel Botgros, purtător de cuvânt al Direcției de Sănătate Publică din Caraș-Severin.

Sursa: radioresita.ro

CAZUL 11La 3 ianuarie 2017, a murit un băiețel în vârstă de trei luni. „A fost internat cu rinichi polichistic bilateral, intoleranță alimentară multiplă, diaree intratabilă a sugarului și s-a descoperit un eritem ce a fost confirmat a fi rujeolă”, a declarat Ștefan Popescu, purtator de cuvânt al Direcției de Sănătate Publică Dolj. Bebelușul a fost transferat de la Spitalul Județean Târgu Jiu la Spitalul Județean de Urgență Craiova. „Era în stare gravă când a ajuns la noi. Avea sindrom de malabsorbție, nu putea să fie hrănit cu lapte de la mamă. A fost stabilizat, însă pe 2 ianuarie starea lui s-a înrăutățit și a fost transferat pe Secția de Terapie Intensivă. Pe 3 ianuarie a intrat în stop cardio-respirator și a decedat”, a precizat dr. Bogdan Fănuță, managerul SJU Craiova.

El spune că „există posibilitatea (ca bebelușul) să fi luat rujeola din spital. În acest moment, mai avem un copil de un an și o lună cu rujeolă. Copiii pot contacta boala unii de la alții chiar și în spital, pentru că ei atunci când ajung la Pediatrie au la început febră, vărsături, și nu îți dai seama că este vorba de rujeolă decât atunci când apar bubele”, a explicat managerul Spitalului Județean Craiova.

Sursa: gds.ro; stirileprotv.ro

CAZUL 12 La 8 ianuarie, un copil de 1 an și o lună a murit la Spitalul Județean de Urgență Craiova. Băiețelul suferea de o boală autoimună, practic din cauza acestei afecțiuni sistemul lui imunitar nu mai funcționa. A fost adus la noi, la spital, joi, 5 ianuarie, în stare gravă. A fost diagnosticat și cu rujeolă. Nu era vaccinat. Boala de care suferea este una genetică, și de la mamă am aflat că și unchi de-ai copilului au decedat ca urmare a complicațiilor acestei afecțiuni”, a declarat dr. Bogdan Fănuță, managerul SJU Craiova.

Sursa: gds.ro

CAZUL 13 – CAZUL ECHIVOC La 9 ianuarie, un bebeluș de opt luni a murit la Timișoara, fiind suspect de rujeolă. Băiețelul, care nu fusese vaccinat, era internat de mai mult timp la Spitalul „Victor Babeș”. Era „suspect de rujeolă, a avut erupție, dar nu a fost confirmat serologic. Serologia a fost echivocă, adică nici da, nici nu. A stat 3 săptămâni la noi, în Terapie Intensivă, intubat, cu bronhopneumonie, cu insuficiență respiratorie. La necropsie se va preleva proba probabil din plămâni”, a precizat dr. Virgil Musta, purtător de cuvânt al Spitalului de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din Timișoara.

Sursa: opiniatimisoarei.ro; agerpres.ro

CAZUL 14 La 19 ianuarie, a murit un bebeluș de 10 luni din Caraș Severin. Copilul fusese diagnosticat inițial, la spitalul din Reșița, cu roșu în gât. La 7 ianuarie, părinții au mers cu cel mic la Spitalul „Louis Țurcanu” din Timișoara, unde s-a confirmat ca bebelușul are rujeolă. Au fost trimiși Spitalul „Victor Babeș”, dar medicii de aici le-au spus părinților că starea bebelușului nu e gravă și i-au sfătuit să meargă acasă și să revină la spital doar dacă febra nu scade în următoarele 3 zile. La 10 ianuarie părinții au revenit la spital, iar cel mic a fost internat. Inițial a avut o evoluție bună, dar starea lui s-a înrăutățit, iar la 13 ianuarie a fost transferat la Terapie Intensivă, unde copilul a murit. „S-a făcut necropsia, iar cauza morții se pare că este o hemoragie cerebrală, care probabil a inundat centrul respirator și de aceea a avut acele tulburările de respirație”, spune Virgil Musta, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Boli Infecțioase „Victor Babeș” Timișoara.

Rudele copilului acuză că cel mic a murit din cauza incompetenței medicilor. 

Sursa: observator.tv; sursadevest.ro

CAZUL 15La 2 februarie, o fetiță în vârstă de 2 ani, internată la Spitalul Județean Reșița cu suspiciune de rujeolă, a murit chiar în timpul vizitei medicale.„Pe durata internării, au fost recoltate probe biologice, inclusiv pentru a se vedea dacă are rujeolă. A primit tratament pentru rujeolă și era în regulă”, apoi, „chiar în timpul vizitei medicului curant, fetița a intrat în stop cardiorespirator și nu a mai putut fi resuscitată. Urmează să vină rezultatele de la laborator pentru a se stabili dacă avea rujeolă, iar necropsia urmează să fie făcută. Fetița decedată nu era vaccinată”, a afirmat Daniel Botgros, purtător de cuvânt al Direcției de Sănătate Publică Caraș-Severin.

Mama fetiței spune că ea ar fi murit imediat după ce i s-a administrat o injecție, iar familia a anunțat că va face plângere la Colegiul Medicilor. 

Sursa: mediafax.ro; infocs.ro

CAZUL 16 La 6 martie, o fetiță de 1 an și 9 luni a murit la Spitalul Municipal din Oradea din cauza complicațiilor rujeolei.Fusese adusă la Oradea cu câteva ore înainte, în stare extrem de gravă, cu insuficiență respiratorie severă și în stare de șoc, medicii specialiști nemaiputând face nimic pentru a-i salva viața. Dr. Ritli Ladislau spune că micuța făcuse, pe fondul rujeolei, și pneumonie acută.

Fetița provenea dintr-o localitate rurală din județul Satu Mare, dintr-o comunitate defavorizată, de rromi, și mai avea alți 14 frați, dintre care 8 au fost spitalizați la finalul lunii februarie, pentru rujeolă, toți fiind nevaccinați. 

Sursa: ebihoreanul.ro

CAZUL 17La 28 martie, un băiețel de 2 ani și două luni din orașul Băilești (Dolj), a murit din cauza rujeolei. Copilul nu avea certificat de naștere. Mama băiețelului a venit cu acesta la Spitalul Băilești, unde copilul a fost internat cu rujeolă, dar după câteva zile, femeia „a plecat cu el acasă, la cerere, pe motiv că mai are și alți copii de care trebuie să se ocupe și nu mai poate rămâne în spital”, a declarat dr. Mirela Țibreanu, managerul Spitalului din Băilești. 

Acasă, starea de sănătate a copilului s-a agravat, el fiind transportat cu ambulanța la Spitalul Județean de Urgență (SJU) Craiova. „Copilul provine dintr-o familie de rromi. Nu a fost vaccinat și nici ceilalți copii din familie nu au fost imunizați”, a spus dr. Dumitra Gindrovel, coordonatorul Grupului Național de Vaccinologie din cadrul Societății de Medicină de Familie și secretar în cadrul Comisiei de Medicină de familie din Ministerul Sănătății.

Sursa: hotnews.ro; gds.ro

CAZUL 18.Ȋn cursul lunii aprilie, un copil în vârstă de 1 an din Călărași, care fusese internat la un spital din Capitală, a decedat. 

Potrivit potrivit DSP Calarași, copilul era „polispitalizat, cu afecțiuni multiple respiratorii și digestive, cu malnutriție protein calorică”. 

Sursa: radiovocescampi.ro

CAZUL 19 La 5 aprile, a murit un copil în vârstă de 3 ani, internat la Spitalul „Louis Țurcanu”. „Copilul a avut o bronhopneumonie, apoi a făcut și rujeolă, însă nu a apucat să fie transferat la noi, la Spitalul de Boli Infecțioase”, a spus medicul Virgil Musta.

Confirmarea diagnosticului a venit la 19 aprilie, în urma unor analize făcute la București.

Sursa: news.ro

CAZUL 20La 2 aprilie,  o fetiță în vârstă de 1 an și nouă luni din Filiași (Dolj) a murit la Spitalul de Boli Infecțioase din Craiova din cauza rujeolei. Fetița suferea și de tuberculoză. „Tuberculoză depistată la 2 luni, luată de la tată. S-a externat la cerere din clinica noastră de pneumofiziologie și au plecat în familie, o familie în care mai existau și alți copii, și acolo exista un focar de rujeolă. Cea mică, fetița, a făcut imediat rujeolă, formă severă, care a dus la deces”, a declarat dr. Maria Marinescu de la Spșitalul de Boli Infecțiose din Craiova.

Sursa: cvlpress.ro; gds.ro

CAZUL 21 La 9 aprilie, o adolescentă de 17 ani care suferea de mai multe afecțiuni, printre care și rujeolă, a decedat la Spitalul de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din Timișoara. „Era un copil cu tetrapareză spastică, cu probleme din naștere, deficient neuropsihic, a făcut bronhopneumonie. Serologia a ieșit pozitivă de rujeolă, am primit confirmarea de la București. Copilul a decedat din cauza bronhopneumoniei, a făcut septicemie”, a spus doctorul Virgil Musta, purtătorul de cuvânt al Spitalului Victor Babeș Timișoara.

Sursa: tion.ro; sursadevest.ro 

CAZUL 22 La 15 aprilie, la Spitalul de Copii Louis Țurcanu din Timișoara a decedat un bebeluș de opt luni. Cauza morții: o bronhopneumonie, pe fondul rujeolei. Copilul era nevaccinat. 

Sursa: tion.ro

CAZUL 23 La 21 aprilie, o fetiță în vârstă de 5 luni din Lugoj a murit la Spitalul de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din Timișoara, în urma unor complicații la plămâni. Medicul Virgil Musta a declarat că fetița fusese diagnosticată cu rujeola și cu bronhopneumonie. „Când a fost internată la noi la spital, fetița era în perioada de convalescență a rujeolei. Pe parcursul internării ea a facut un pneumotorax spontan. Acest lucru înseamnă, în termeni populari, că un plămân s-a spart în interior și a dus la insuficiență respiratorie”, a spus medicul Virgil Musta.

Sursa: mediafax.ro

Autoritățile, prin vocea prezentatoarelor de știri de la tv, ne informează, de fiecare dată când mai apare câte un deces: „copilul era nevaccinat”. Dar nu adaugă niciodată „era nevaccinat, pentru că afecțiunile de care suferea nu-l calificau pentru vaccinare”. Și nici „era nevaccinat, pentru că în mediul rural sugarii nu sunt luați în evidențele medicilor de familie, așa cum ar trebui”. „Era nevaccinat, pentru că nu avea vâsta necesară, iar rujeola a luat-o din spital” sau „starea sănătății copilului s-a agravat, pentru că nu a fost consultat de vreun medic și nu a primit tratamentul necesar”. Sau „a fost consultat, dar diagnosticul n-a fost cel corect”. E mai ușor și mai folositor altora să strângem toate decesele sub aceeași cauză. 

Ȋn 2012, când acoperirea vaccinală cu ROR era de peste 95%, în România s-au înregistrat, conform datelor CNSCBT, 7450 de cazuri de rujeolă. Cei mai afectați au fost, ca și acum, copiii cu vârsta sub 1 an și cei din grupa de vârstă 1 – 4 ani. 

Și, cu toate acestea, în 2012 s-a înregistrat UN SINGUR DECES! La 7450 de cazuri de rujeolă! 

 

Acum avem 4881 numărate în doi ani (2016 și anul acesta), aceeași categorie de vârstă afectată și 22 de decese! Și mai avem ceva: o nevoie disperată de refacere a stocului de seringi, de când am coborât vârsta de vaccinare cu prima doză de vaccin ROR la 9 luni.

Din cele 380.000 de doze de vaccin ROR achiziționate de Achimaș Cadariu în mai 2016, (9.123.282 lei), în ianuarie a.c. mai rămăseseră în stoc 200.000 de doze. Iar la 22 aprilie, Ministerul Sănătății ne-a anunțat că mai cumpără alte 109.000 de doze.

 • Jurnalul National:

Rujeola, una dintre cauzele principale de deces în rândul copiilor. OMS, alarmată de situația vaccinării în România

Scăderea ratei vaccinării a condus la epidemii de rujeolă şi rubeolă, la nivelul regiunii europene, care ar fi putut să fie prevenite, atrage atenţia Organizaţia Mondială a Sănătăţii(OMS), subliniind că aceasta este, în prezent, una dintre principalele provocări la nivel de sănătate publică. Riscul copiilor sub 5 ani de a dezvolta complicaţii grave şi chiar de a deceda din cauza acestor boli este foarte ridicat, mai spun specialiştii OMS, avertizându-i pe părinţi să se informeze din surse avizate, pentru a nu pune în pericol viaţa celor mici.

Potrivit specialiştilor OMS, imunizarea este un factor important în procesul de prevenţie a unui număr semnificativ de boli transmisibile, a dizabilităţii şi chiar a decesului. România, însă, se află pe lista ţărilor în care, în ultimii ani, a scăzut îngrijorător de mult rata de vaccinare, sub cea recomandată, de 95%, arată statisticile. Scăderea ratei vaccinării a condus la epidemii care, altfel, ar fi putut să fie prevenite, conform specialiştilor.

Biroul pentru România al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii a anunţat, ieri, la începutul Săptămânii Europene a Imunizării (SEI), că o situaţie alarmantă este epidemia de rujeolă, cu care se confruntă şi ţara noastră.

“Rujeola este una dintre cauzele principale de deces în rândul copiilor. În 2015, pe plan global s-au înregistrat 134.200 de decese asociate rujeolei. Totuşi, prin imunizare împotriva rujeolei, între 2000 şi 2015 au fost prevenite aproximativ 20,3 milioane de decese”, mai spun reprezentanţii OMS, avertizând că riscul copiilor sub 5 ani de a dezvolta complicaţii serioase şi chiar de a deceda din cauza bolilor prevenibile prin vaccinare este foarte ridicat.

 “Deşi rujeola este una dintre cele mai periculoase boli prevenibile prin vaccinare, rata acoperirii cu vaccinul împotriva rujeolei, a rubeolei şi a oreionului (RRO) dozele 1 şi 2 s-a modificat considerabil, în perioada 2005 – 2015, în România. Dacă din 2005 până în 2008, rata vaccinării cu RRO 1 şi RRO 2 se afla la peste 95%, în anul 2009, vaccinarea cu RRO 2 a scăzut sub 95%, rămânând însă peste limita de 90%. Din 2010, rata vaccinării împotriva acestor boli transmisibile s-a aflat constant sub 95%, iar în 2015 aceasta a scăzut dramatic: la 85,8%, în cazul vaccinului RRO 1 şi la 67%, în cazul vaccinului RRO 2”, se arată în mesajul OMS.

Părinţii sunt avertizaţi, totodată, că trebuie să se informeze despre vaccinare din surse avizate, pentru a nu pune în pericol sănătatea şi chiar viaţa celor mici.

Vaccinul RRO lipseşte, autorităţile se fac că plouă

În România, rujeola a ucis deja 22 de copii [vezi mai sus fiecare caz detaliat-n.n.], iar numărul cazurilor confirmate se apropie vertiginos de 5.000. În ciuda acestei situaţii alarmante, Ministerul Sănătăţii nu a asigurat o aprovizionare eficientă cu vaccinuri RRO, în zece judeţe stocul fiind epuizat încă din februarie.

În timp ce copiii au rămas fără vaccinuri, distribuitorii de medicamente au notificat Agenţia Naţională a Medicamentului şi Dispozitivelor Mediale (ANMDM) că scot de pe piaţa din România aproape 4.000 de doze de vaccine împotriva rujeolei, şi asta doar în ultimele săptămâni.

Însă, autorităţile responsabile au preferat tot timpul să arate cu degetul către campanile anti-vaccinare, în loc să se sigure că vaccinurile nu mai ies din ţară. Abia în acest weekend, după ce scandalul a izbucnit în presă, Ministerul Sănătății a început procedurile pentru suspendarea exportului paralel de vaccinuri şi de notificare a Comisiei Europene. “Prin Agenţia Naţională a Medicamentului am notificat toţi distribuitorii şi am oprit toate cantităţile de vaccin în depozite”, a declarat, ieri, ministrul Sănătăţii Florian Bodog.

Cu toate că rujeola este o boală care poate fi prevenită prin vaccinare, în România numărul total de cazuri confirmate cu rujeolă până pe 21 aprilie era de 4.881, din care 22 de decese, arată ultimele date ale Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile. Ultimul copil decedat este un bebeluş de doar câteva luni.

Colegiul Medicilor din România consideră că o Lege a vaccinării este foarte necesară în prezent. O atribuție exclusivă a CMR este educaţia medicală continuă în vederea ridicării gradului de competenţă profesională a membrilor săi  

Legea trebuie să ofere soluţii cât mai bune dar  şi realiste la numeroasele şi diversele probleme cu care ne confruntăm privind vaccinarea populaţiei infantile. Normele legislative  trebuie să stabilească un echilibru  între protecţia colectivă faţă de bolile transmisibile şi libertăţile individuale,  să consemneze rolul medicilor în activităţile de promovare a vaccinării şi de realizare a  acesteia dar şi  să responsabilizeze părinţii în a asigura prin vaccinare o stare bună de sănătate pentru copiii lor.

În proiectul Legii vaccinării, elaborat de Ministerul Sănătăţii, proiect supus dezbaterii publice şi ulterior dezbaterii parlamentare, sunt  prevăzute  responsabilităţi şi obligaţii, inclusiv pentru CMR (art.19).

În acest context, CMR va face, prin comisiile sale  de specialitate, o analiză a prezentei  propuneri legislative elaborate de Ministerul Sănătăţii şi, dacă este cazul, va înainta propuneri pentru îmbunătăţirea acesteia.

CMR consideră că vaccinarea copiilor  reprezintă una dintre priorităţile asistenţei sanitare din ţara noastră, fiind un element esenţial în asigurarea sănătăţii individuale şi colective, în preîntâmpinarea apariţiei şi dezvoltării unor epidemii, precum epidemia de rujeolă care evoluează în prezent.

De la debutul epidemiei au fost înregistrate 21 de decese la bolnavi cu rujeolă nevaccinaţi [vezi mai sus cazurile – n.n.], în timp ce, în perioada 2010-2015, au fost patru decese. Epidemia de rujeolă care durează din septembrie 2016 este consecinţa scăderii succesive a ratei vaccinării de la 94 la sută (doza I) şi 93 la sută (doza II) în 2001, la 86 la sută – doza I, respectiv 67 la sută – doza II în 2015. Până în 14 aprilie 2017 s-au înregistrat 4.793 de cazuri şi 21 de decese, boala afectând 38 de judeţe.

O acoperire vaccinală optimă şi constantă va duce, în timp, la eradicarea a numeroase boli infecţioase transmisibile.

În momentul în care Legea vaccinării va fi funcţională, instituţii ale statului vor contribui la aplicarea ei în practica. Însă rolul principal îl vor avea medicii practicieni şi, în primul rând, medicii de familie în educarea populaţiei în favoarea vaccinării şi realizarea acesteia.

Reuşita va depinde de o bună colaborare a trei factori: medicii practicieni (motivaţi şi responsabili), Ministerul Sănătăţii şi instituţiile sale teritoriale (cu îndeplinirea la timp şi în totalitate a obligaţiilor ce le revin) şi populaţia (care trebuie sa fie informată bine şi corect privind vaccinarea).

O atribuție exclusivă a Colegiului Medicilor, conform Legii 95/2006 privind reforma in domeniul sănătății, al. 2), lit. d) este iniţierea şi promovarea de forme de educaţie medicală continuă în vederea ridicării gradului de competenţă profesională a membrilor săi. Aceasta a fost pusa in aplicare prin  Decizia nr. 1 din 2013 a Consiliului Naţional al CMR.

“Managementul activităţilor de EMC este realizat de Colegiul Medicilor din România prin Programul naţional de educaţie medicală continuă, în conformitate cu procedurile prevăzute în prezenta decizie, cu directivele şi recomandările Uniunii Europene (UE) sau cu înţelegerile şi recunoaşterile mutuale ale creditelor, stabilite cu Uniunea Europeană a Medicilor Specialişti/Consiliul European de Acreditare a Educaţiei Medicale Continue (UEMS/EACCME), precum şi cu alte autorităţi ori organisme profesionale medicale europene şi naţionale implicate, prin natura funcţionării lor, în activităţile de educaţie sau dezvoltare profesională continuă a medicilor. “

CMR reaminteşte că, potrivit  Codului de deontologie medicală, sunt contrare principiilor fundamentale ale exercitării profesiei de medic folosirea unor metode de diagnostic sau tratament nefundamentate ştiinţific sau neacceptate de comunitatea medicală, cu risc pentru pacient, precum și  respingerea  publică,  cu  excepţia  dezbaterilor  din comunitatea  medicală,  a  unor  mijloace  de diagnostic,  tratament şi profilaxie recunoscute de comunitatea ştiinţifică academică medicală dar şi recomandarea publică a unor tratamente nefundamentate ştiinţific.

De asemenea, conform articolului 23 din același cod, constituie o atingere gravă adusă caracterului independent al profesiei medicale, cu excepţia situaţiilor prevăzute de lege şi cu anunţarea prealabilă a organelor profesiei, asocierea sau colaborarea, sub orice formă şi în orice modalitate, directă ori indirectă, dintre un medic şi o persoană care produce sau distribuie medicamente precum și reclama, în orice mod, la medicamente, suplimente alimentare, aparatură medicală sau alte produse de uz medical. […]

În atenția Președintelui României, Primului Ministru al României, membrilor actualului Guvern, Parlamentului României, clasei politice din România, Serviciului Român de Informații și, nu în ultimul rând, în atenția cetățenilor din România.

Bună ziua.

Vă deranjez ca umare a publicării, de către Ministerul Sănătății, a propunerii legislative prin care se încearcă impunerea vaccinării obligatorii (atât pentru copii cât și pentru adulți).

Conform acestei sinistre propuneri legislative fiecare dintre noi ar urma să fie obligat să își vaccineze copilul/copiii cu întreaga schemă de vaccinare impusă de către Ministerul Sănătății (schemă care se „îmbogățește” periodic cu noi vaccinuri).

De asemenea, fiecare dintre noi (adultii) ar urma să fie vaccinat obligatoriu cu orice vaccin impune Ministerul Sănătății și cu toate rapelurile (câți dintre noi și-au injectat rapelurile pentru trivaccinurile DTaP și ROR sau pentru vaccinul Hep B)?

În primul rând vă rog să țineți cont de argumentele juridice care desființează sinistra propunere legislativă venită din partea Ministerului Sănătății :

http://pro-decizii-informate.ro/vaccinarea-nu-are-voie-sa-devina-obligatorie/

Vă rog să țineți cont și de argumentele pe care le-am expus în următorul articol :

https://luptapentruviatata.wordpress.com/2017/04/17/treziti-va-partea-a-ii-a/

În continuarea argumentelor prezentate de mine găsiți și mai multe argumente științifice în următorul articol (îi mulțumesc autorului acestui articol pentru tot efortul de documentare pe care l-a depus) :

https://drive.google.com/file/d/0B4Q-ZSZ_wtiZNWFJNFJXTVpScUU/view

Vă cer scuze dacă veți considera că am abuzat de timpul dvs și vă rog să aveți amabilitatea de a asculta ce are de spus dl doctor Adrian Cacoveanu despre această sinistră propunere legislativă :

https://www.mixcloud.com/alex-oprea5/pro-sau-contra-vaccinare-cu-dr-adrian-cacoveanu/

Vă rog să nu susțineți că „și noi am fost vaccinați”, deci este în regulă să fie vaccinați în prezent cu forța copiii. De ce?

Deoarece noi am fost vaccinați cu mult mai puține vaccinuri (majoritatea vaccinurilor fiind în forma monovalentă și produse la Institutul Cantacuzino), în timp ce copiilor li se injectează în prezent mult mai multe vaccinuri (majoritatea fiind în forma polivalentă, adică mai multe vaccinuri în aceeași fiolă) care sunt integral importate.

De exemplu, noi nu am fost vaccinați niciodată cu nici măcar o singură doză de vaccin hexavalent, în timp ce bebelușilor li se injectează în prezent câte 6 vaccinuri simultan (vaccinul hexavalent) la vârsta de 2 luni, 4 luni și 11 luni.

Noi nu am fost vaccinați niciodată cu trivaccinul ROR (rujeola,oreion,rubeola) care a fost introdus în România în anul 2005 ci doar cu vaccinul monovalent împotriva rujeolei (cei născuți înainte de 1980 nu au fost vaccinați nici măcar cu vaccinul împotriva rujeolei), în timp ce bebelușilor li se injectează în prezent trivaccinul ROR la vârsta de 12 luni.

Acestea nu sunt singurele vaccinuri/singurele doze de vaccin care le sunt injectate bebelușilor si copiilor în prezent și pe care Ministerul Sănătății vrea să le injecteze cu forța în organismul lor. Lista completă a actualei scheme de vaccinare din România o găsiți aici.

Așadar, nu putem face o comparație onestă și responsabilă între schema de vaccinare care a fost utilizată în timpul copilăriei noastre și schema de vaccinare care este utilizată în prezent.

În ceea ce privește epidemia de rujeolă, epidemie pentru care sunt învinovățiți în mod public copiii nevaccinați de către Ministerul Sănătății, vă rog să „stăm strâmb și să judecăm drept”.

Vă prezint paginile 313 și 314 din tratatul de imunologie și imunochimie recomandat chiar de către Ministerul Sănătății pentru examenul de grad specialist în imunologie clinică (faceți click aici : Imunologie si imunochimie – despre virusurile vii atenuate si despre virusurile inactivate din vaccinuri).

Este vorba despre tratatul „Imunologie și imunochimie” pe care-l puteți descărca gratuit de aici : http://www.justmed.eu/files/mihaescu.pdf

Am subliniat informațiile extrem de importante pe care un medic specialist în imunologie le învață în facultate, informații pe care Ministerul Sănătății „uită” să le comunice în mod public.

Din acest tratat de imunologie și imunochimie aflăm că specialiștii Ministerului Sănătății știu (ar trebui să știe) faptul că „Virusurile atenuate din vaccinuri, păstrându-și capacitatea de multiplicare în organismul vaccinat, se răspândesc în populație  și imunizează chiar indivizi nevaccinați”.

Imunologii învață încă de pe băncile Facultății de Medicină că virusurile atenuate care se găsesc în anumite vaccinuri (de exemplu trivaccinul ROR conține virusuri vii atenuate pentru rujeolă, oreion și rubeolă) își păstrează capacitatea de multiplicare în organismul celor injectați cu ele.

Mai mult chiar, imunologii învață încă din facultate faptul că aceste virusuri vii atenuate care se găsesc în anumite vaccinuri administrate copiilor (de exemplu virusul viu atenuat al rujeolei care se găsește în trivaccinul ROR) se răspândesc în populație.

Așadar, un copil vaccinat împotriva rujeolei răspândește în populație virusurile vii atenuate care i-au fost injectate (acel copil este contagios). Iar cei care sunt contaminați cu aceste virusuri vii transmise de către cei vaccinați trebuie să facă față acestor virusuri.

Dacă sistemul imunitar al celor contaminați este echilibrat, atunci acele persoane vor învinge boala chiar din stadiul incipient, fără a exista probleme de sănătate.

În schimb, dacă o parte dintre cei contaminați sunt imunodeficienți, atunci virusurile vii atenuate cu care au fost contaminați de către cei vaccinati nu sunt învinse de sistemul lor imunitar. Iar în acest caz virusurile respective pot declanșa boala, provocând infecții persistente și grave probleme de sănătate.

Vă rog să cereți Ministerului Sănătății rapoarte detaliate legate de starea de sănătate și istoricul medical al fiecărui copil care a fost declarat decedat (de către minister) din cauza rujeolei. Conform informațiilor publice apărute în mass-media, majoritatea covârșitoare a acestor copii erau imunodeficienți.

Acum stim  dintr-o sursă cât se poate de oficială (există studii științifice publicate în reviste de specialitate care confirmă informațiile prezentate în acest tratat de imunologie și imunochimie, studii pe care vi le pot transmite dacă doriți acest lucru) că acei copii care sunt vaccinați împotriva rujeolei sunt contagioși și pot să transmită în populație virusul viu atenuat al rujeolei care le-a fost injectat prin intermediul trivaccinului ROR.

Știm de asemenea că acei copii care sunt imunodeficienți pot fi ușor contaminați de către cei care sunt vaccinați împotriva rujeolei, iar infectarea lor poate provoca mari și serioase probleme de sănătate.

Știm că majoritatea celor care, conform comunicatelor publice ale Ministerului Sănătății, au fost declarați decedați din cauza rujeolei erau imunodeficienți.

În aceste conditii, vă rog să căutați răspunsul la următoarele întrebări : de ce ignoră Ministerul Sănătății informația științifică conform căreia copiii vaccinați împotriva rujeolei sunt contagioși și transmit virusul viu al rujeolei în populație, infectând inclusiv copiii care sunt prea mici pentru a fi vaccinați cât și copiii imunodeficienți?

Cum este cu putință ca Ministerul Sănătății să dea comunicate oficiale în care să-i acuze pe copiii nevaccinați că ar fi cauza morții acelor copii ?

Cum poate Ministerul Sănătății să ignore realitatea științifică conform căreia cei vaccinați transmit mai departe în populație virusurile vii care le sunt injectate prin intermediul vaccinurilor?

Cine i-a infectat de fapt pe acei copii imunodeficienți care și-au pierdut viața? Copiii nevaccinați sau copiii vaccinați împotriva rujeolei și care sunt contagioși?

În cele 2 pagini din tratatul de imunologie veți mai găsi și alte informații stiintifice șocante. Veți afla, de exemplu, că virusul rujeolic atenuat este labil și instabil genetic.

Așadar, în timp ce unii acuză public copiii nevaccinați că în organismul lor ar suferi modificări genetice virusurile contactate pe cale naturală, imunologii învață încă din facultate despre faptul că virusul rujeolic atenuat care se găsește în vaccin este instabil genetic. Ce se întamplă oare cu un virus instabil genetic care este injectat în corpul unui copil prin intermediul unui vaccin? Suferă sau nu suferă acel virus rujeolic (care este instabil genetic) modificări genetice în organismul celor injectați cu el?

Vă rog să dăm dovadă de maturitate și să conștientizăm faptul că, oricât de ”nevinovată” ar putea ajunge această lege (în urma dezbaterilor din Parlament), este suficient ca ea să fie votată și promulgată pentru a deschide cutia Pandorei. Pot fi eliminate toate penalitățile, pot fi eliminate toate propunerile sinistre din această lege, se poate menționa că vaccinurile sunt opționale, nu contează. Este suficient să fie creat un cadru legal numit ”legea vaccinării” și să fie creată infrastructura (a se vedea Comisiile Județene de Vaccinare) necesară pentru ca, treptat-treptat, să fie ”strâns șurubul”.

Să nu ne pacălim singuri, o lege a vaccinării, oricât de ”soft” ar fi într-o primă etapă, ar fi modificată urgent și ar institui obligativitatea vaccinării a tot ce mișcă în această țară cu ocazia următoarei pandemii mediatice (a se vedea „pandemia” de gripă aviară sau de gripă porcină).

Din acest motiv vă rog să respingeți pe toate căile posibile orice fel de lege a vaccinării și să le atrageți atenția promotorilor acestei sinistre propuneri legislative că legislația actuală nu împiedică în nici un fel Ministerul Sănătății să asigure vaccinurile pentru toți cei care vor să își vaccineze copiii și să se vaccineze pe ei înșiși.

Vă rog să analizați cu atenție și responsabilitate informațiile oficiale pe care vi le-am prezentat și să faceți tot ce stă în puterea dvs pentru ca România să nu fie transformată într-un lagăr medical.

România a ajuns deja o colonie, structura total dezechilibrată a economiei țării demonstrează fără dubiu acest lucru.

Vă rog, nu acceptați să decădem și mai mult și să fim transformați într-un lagăr medical pentru că atunci nu vom mai avea nici o șansă, în viitor, să ne recâștigăm dreptul de a fi tratați ca o țară și nu precum o colonie!

Cu respect,

Stoian George-Daniel

Barnevernet românesc: Părinții care refuză vaccinarea copiilor pot face închisoare de la 3 la 7 ani, iar copiii acestora vor fi instituționalizați!

Legea vaccinării, în forma actuală, este o afacere de sute de milioane de euro pentru producătorii de vaccinuri!

În nicio țară din Uniunea Europeană nu sunt obligatorii 8 vaccinuri!

În Germania, Austria, Olanda, Spania, Portugalia, Marea Britanie, Luxemburg, Suedia, Danemarca, Italia, Irlanda, Finlanda, Suedia, Croația, Cipru, Estonia și Lituania, părinții decid dacă își vaccinează copiii!

Vaccinul este un medicament, dar poate fi și o armă biologică!

Peste 180.000 de copii vor fi obligați, în primul an de viață, să primească 26 de vaccinuri!

În cazul unui copil contraindicația definitivă la un vaccin sau mai multe se acordă numai la București de către GTCAV!

Până la vârsta de 6 ani un copil trebuie să primească 33 de vaccinuri!

Vaccinurile provoacă boli autoimune: un copil din patru suferă de o boală alergică, iar un copil din zece suferă de astm bronșic!

Asociația Pro Consumatori are o activitate de peste 27 de ani în domeniul apărării drepturilor și intereselor economice ale consumatorilor.

Acest demers este parte a Campaniei naționale de informare și educare “Fii un Pacient ACTIV!’’ a Asociației Pro Consumatori (fosta Asociație pentru Protecția Consumatorilor din România – APC România)  campanie de informare despre drepturile și obligațiile pacienților, lansată și susținută financiar în anul 2002  de  Organizația Mondială  a Consumatorilor. Campania „Fii un Pacient ACTIV!” este un îndemn adresat consumatorilor români de a-și schimba mentalitatea în privința serviciilor medicale.

Vrem ca pacienții români să-și conștientizeze drepturile si să le ceară atunci când acestea sunt ignorate.

Domnule Ministru, Asociația Pro Consumatori vă solicită în mod public să retrageți de pe site-ul Ministerului Sănătății proiectul de lege privind organizarea și finanțarea activității de vaccinare a populației din România, din următoarele considerente:

I. În niciun stat membru al Uniunii Europene nu sunt obligatorii 8 vaccinuri, așa cum se intenționează a se reglementa prin acest proiect de act normativ.

II. Vaccinul este un medicament, dar poate fi și o armă biologică având în vedere faptul că în compoziția acestuia sunt permise a fi introduse bacterii și virusuri vii atenuate, precum și alte substanțe chimice. Din expunerea de motive nu reiese că acest proiect de lege trebuie să primească și avizul Consiliului Superior de Apărare a Țării. Totodată, în cuprinsul acestui proiect de lege nu există inserată nicio dispoziție legală cu privire la obligația Ministerului Sănătății de a realiza analize de laborator asupra unor eșantioane extrase din fiecare lot de vaccinuri achiziționate pentru a se verifica siguranța, calitatea și eficiența vaccinurilor.

III. La secțiunea a 4-a din expunerea de motive se precizează că „Proiectul de act normativ nu are impact asupra bugetului general consolidat”. Având în vedere această afirmație, vă rog să ne răspundeți la următoarele întrebări:

 • Care este bugetul anual necesar achiziționării celor 8 vaccinuri ce vor deveni obligatorii prin acest proiect de lege?
 • Care este bugetul anual necesar asigurării continuității lanțului de frig de la preluarea vaccinurilor de la producător și până la distribuirea acestora furnizorului de servicii medicale de vaccinare?
 • Care este bugetul anual necesar decontării serviciului de administrare a tuturor vaccinurilor de către furnizorii de servicii medicale de vaccinare?
 • Care este bugetul anual necesar funcționării Grupului Tehnic de Coordonare a Activității de Vaccinare?
 • Care este bugetul anual necesar funcționarii Comisiilor de vaccinare județene și a Municipiului București?
 • Care este bugetul anual necesar pregătirii și desfășurării cursurilor pentru personalul medical al furnizorilor de servicii de vaccinare?
 • Care este bugetul anual necesar pentru realizarea studiilor de seroprevalență, sociologice și a campaniilor de informare?
 • Care este bugetul anual necesar pentru menținerea și înlocuirea camerelor frigorifice la nivelul depozitelor județene?
 • Care este bugetul necesar pentru administrarea și dezvoltarea Registrului Național de Vaccinare?
 • Care este bugetul necesar pentru realizarea site-ului informativ www.desprevaccin.ro?

IV. La secțiunea a 6-a din expunerea de motive intitulată „Consultări efectuate în vedere elaborării proiectului de act normativ” menționați faptul că ați consultat societatea civilă, fără a enumera ONG-urile care au participat la elaborarea acestui proiect de act normativ. Având în vedere acest lucru, vă rog să ne prezentați lista ONG-urilor care s-au implicat în elaborarea acestui proiect de lege.

V. Grupul Tehnic de Coordonare a Activității de Vaccinare (GTCAV), potrivit dispozițiilor din acest proiect de lege, capătă puteri excepționale (avizează adeverințele eliberate pe numele copiilor care atestă contraindicația definitivă la un anumit vaccin sau la mai multe, avizează componența comisiilor județene de vaccinare, coordonează și analizează activitatea comisiilor județene de vaccinare, propune calendarul național de vaccinare) devenind un organism suprastatal. Din conținutul acestui proiect de lege nu reiese cine numește reprezentanții grupului și ce criterii trebuie să îndeplinească aceștia. Membrii GTCAV trebuie să aibă, prin lege, calitatea de funcționar public pentru a-i responsabiliza în legatură cu deciziile luate, iar la preluarea mandatului trebuie să-și facă publice pe site-ul Ministerului Sănătății următoarele documente: curriculum vitae, declarația de avere și declarația de interese. Potrivit acestui proiect de lege, GTCAV este format din 10 membri, pentru a evita situațiile neplăcute, gen balotaj, în care decide președintele grupului, în acest fel dându-i-se puteri excepționale președintelui, propunem că acest grup să aibă un număr impar de membri.

VI. Administrarea unor vaccinuri (medicamente) este condiționată de exercitarea unui drept constituțional – dreptul la educație! O astfel de dispoziție legală încalcă Constituția României și Carta drepturilor fundamentale a Uniunii Europene, care prevede la articolul 3, intitulat „Dreptul la integritatea persoanei”, ca „Orice persoană are dreptul la respectarea integrității sale fizice și mentale. În domeniile medicinei și biologiei, trebuie respectate în special: (a) consimțământul liber și informat al persoanei în cauză, în conformitate cu procedurile prevăzute de lege.”

VII. Dubla incriminare a părinților: acuzația de rele tratamente aplicate minorului, care se pedepsește cu închisoare de la 3 la 7 ani, și privarea de educație pentru copiii acestora dacă nu sunt vaccinati! Această practică se numește vânzare condiționată și este interzisă prin lege!

VIII. Din conținutul acestui proiect de lege reiese că vaccinarea este obligatorie și pentru adulții sănătoși, dar și pentru cei care suferă de afecțiuni cronice. Cu ce vaccinuri vor fi vaccinate persoanele care, prin natura profesiei pot reprezenta surse de infecție care ar putea pune în pericol sănătatea publică și ce profesii intră sub incidența acestor viitoare dispoziții legale? Cu ce vaccinuri vor fi vaccinate persoanele care suferă de afecțiuni cronice?

IX. În capitolul III intitulat „Finanțarea activității de vaccinare” se mentionează ca activitatea de vaccinare se poate finanța și din veniturile proprii/donații/sponsorizări. De la cine poate primi donații și sponsorizări Ministerul Sănătății? Din ce sunt constituite sursele de venituri proprii ale Ministerului Sănătății?

X. Potrivit proiectului de lege atât furnizorii de servicii medicale de vaccinare, cât și personalul medico-sanitar și farmaceutic cu drept de liberă practică  este obligat să nu furnizeze informații eronate, nedovedite științific, tendențioase legate de vaccinuri și activitatea de vaccinare. Ministerul Sănătății are o bază de date cu studii despre beneficiile vaccinării? Dacă da, vă rugăm să o faceți publică!

XI. Ca nu cumva să scape vreun copilaș nevaccinat, prin acest proiect de lege ați prevăzut obligația „cetățenească” de  înștiințare a comisiei județene de vaccinare în legătură cu copiii care nu au fost vaccinați pentru multe instituții ale statului român, cum ar fi: unitățile de învățământ, autoritățile administrației publice locale și direcțiile generale de asistență socială și protecția copilului. Cu astfel de dispoziții legale nu faceți altceva decât să încurajați delațiunea! În concluzie, toate instituțiile statului român trebuie să fie angajate în atingerea acestui obiectiv național „Niciun copil român nu trebuie să scape nevaccinat!”

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a reuşit, de asemenea, să distrugă încrederea populaţiei în vaccinuri cu ocazia aşa numitelor „pandemii” de „gripă aviară” şi „gripă porcină”. După ce OMS a declanşat alerta de „pandemie” în cazul ambelor forme de gripă, facilitând în acest mod vânzarea (de către companiile farmaceutice) unor cantităţi uriaşe de doze de vaccin, după ce am fost ameninţaţi pe majoritatea canalelor mass-media că ne aşteaptă „apocalipsa” dacă nu ne injectăm un vaccin pentru a cărui siguranţă nimeni nu şi-a asumat răspunderea legală, realitatea ne-a demonstrat tuturor, fără putinţă de tăgadă, că OMS a jucat rolul de agent de vânzări pentru respectivele vaccinuri.

Criza de încredere cu care ne confruntăm în prezent atât la nivel naţional, cât şi la nivel internaţional se datorează, în primul rând, specialiştilor care şi-au permis să promoveze în spaţiul public informaţii false de cea mai joasă speţă şi să ameninţe populaţia pentru a obţine rezultatul mult dorit: injectarea a cât mai multe doze de vaccin pentru a lupta împotriva unor false „pandemii”!

Atunci când căutaţi vinovaţii pentru scăderea gradului de acoperire vaccinală din România, uitaţi-vă la specialiştii care ne-au ameninţat şi ne-au minţit!

Uitaţi-vă la acei specialişti care au încercat să inoculeze panică în rândul populaţiei pentru a obliga oamenii să se vaccineze, uitaţi-vă la specialiştii care ne-au ameninţat cu „apocalipsa” şi care au promovat vaccinarea cu forţa a populaţiei pentru a lupta împotriva unor „pandemii” care s-au dovedit a fi false, dar care s-au dovedit a fi cel mai eficient instrument de marketing folosit de către companiile farmaceutice pentru a-şi vinde propriile vaccinuri!

Având în vedere campania agresivă pentru vaccinarea obligatorie susţinută de către instituţiile statului român, inclusiv de către Ministerul Sănătăţii, reprezentanţii societăţii civile independente din România au crezut de cuviinţă că trebuie să ia atitudine împotriva acestui demers neconstituţional prin care se doreşte ca un număr de 8 vaccinuri să devină obligatorii. Redăm mai jos punctul de vedere al organizaţiilor care susţin vaccinarea voluntară, aşa cum este şi în prezent, adică fiecare părinte să decidă dacă îi sunt necesare anumite vaccinuri copilului său.

 „Reacțiile adverse ale vaccinurilor (sindrom Guillain-Barre, paralizie, nevrită, dermatită, diaree, vărsături, gastroenterita severă, scleroza multiplă, inflamație a creierului – encefalită, meningită, artrită, bronșită, apnee, reacții anafilactice, reacții alergice, infecții ale tactului respirator superior, pierderea conştienţei, nevrită optică, umflare la nivelul fetei etc.) și compoziția biologică-chimică a acestora (hidroxid de aluminiu, formaldehidă, fosfat de aluminiu, sulfat de magneziu, acid citric, acid acetic, glicerină, 3 tulpini de virusuri poliomelitice inactivate (adică virușii sunt vii, dar virulența lor a fost redusă), anatoxina difterică, anatoxina tetanică, antigen de suprafață al virusului hepatic B, antigen Bordetella pertussis, polizaharid al Haemophilus influenza tip b etc.) îndreptățesc autoritățile să acorde o atenție deosebită monitorizării acestora și supravegherii calității importurilor de vaccinuri. Fiecare copil al acestei țări are dreptul la viață!!! Statul român, prin anumite măsuri spartane, gen vaccinarea obligatorie, nu are dreptul să pună în pericol viața copiilor alergici la anumite ingrediente ale vaccinurilor sau care au un sistem imunitar slăbit. Nimeni nu-i cunoaște mai bine pe acești copii în afară de părinții lor. Prin urmare, numai părinții sunt îndreptățiți să ia decizii pentru copiii lor atât din punct de vedere legal, cât și moral! Acești “lobiști” care susțin vaccinarea obligatorie și ne sunt prezentați ca fiind „experți  medicali” ar trebui, mai întâi, să ne explice cum au reușit să acumuleze averi impresionante într-o perioadă de timp atât de scurtă.

Noi, părinții responsabili, nu avem nevoie de despăgubiri din partea statului român pentru erori medicale generate de vaccinuri.

Noi, părinții responsabili, nu vrem să fim umiliți și amenințați de comisii formate din semidocți, că ne vor fi luați copiii de statul român dacă nu-i vaccinăm!

Noi, părinții responsabili, nu vrem un Barnevernet românesc, modelul norvegian în care niște funcționari semidocți știu cel mai bine ce este potrivit pentru copiii noștri! Acest model nu trebuie să se aplice NICIODATĂ în România!

Statul, prin reprezentanții săi vremelnici, nu poate să încalce Constituția României și să ne impună administrarea unor vaccinuri (medicamente) copiilor noștri sub pretextul prevenirii unor boli demult eradicate, unele dintre ele fiind denumite și boli ale sărăciei. Dacă statul ne va încălca drepturile constituționale, atunci noi ca cetățeni avem dreptul la nesupunere civică!” conf. univ. dr. Costel Stanciu, președinte APC. […]

Propusa “lege a vaccinării” este o lege nici de stânga, nici de dreapta: undeva la mijloc între nazism și comunism. Sunt total contra. Precizez că sunt vaccinat, la fel ca toți copiii mei. Dar nu recunosc nimănui dreptul să mă “convoace” la “Comisia de vaccinare”. Cine prezidează acea comisie, cumva dr. Mengele? Ce urmează, obligativitatea prezentării la comisia de sterilizare?!

“Comisia de vaccinare” este aceeași în spirit cu legendarele “comisii pentru gravide” care controlau abuziv femeile în era ceaușistă, pentru a descuraja eventualele avorturi ilegale. În 2015 au avut loc în România 70.000 de avorturi. Însă în anii 1980, când avortul era permis doar în condiții speciale, aveau loc anual peste 400.000 de avorturi. Așadar când avortul era controlat, aveam mai multe avorturi decât azi când e “la liber”. E oare înțelept să introducem obligativitatea vaccinurilor, sau va avea efectul contrar celui scontat?

“Legea vaccinării” este justificată prin 23 de decese evitabile, uitând că avortul s-a materializat în 22 de milioane de infanticide în România din 1958 până azi. Este total contradictoriu ca înainte de naștere copiii să poată fi lichidați cu milioanele, iar după naștere să ne îngrijorăm cu ipocrizie de sănătatea lor. Un copil are astăzi în România de 3.000 de ori mai multe șanse să fie avortat decât să moară de rujeolă. Sunt de acord că trebuie acționat prin informare sinceră și printr-un sistem de sănătate performant, nu prin interdicții.

În plus, masurile coercitive nu au cum să dea roade sub o guvernare atât de lipsită de credibilitate. Obligativitatea vaccinărilor (cu o listă de vaccinuri stabilită cel mai probabil de vreun instalator devenit ministru al sănătății PSD) nu ar face decât să alimenteze teoria conspirației, neîncrederea populației în vaccinuri și ar conduce la creșterea ratei de nevaccinare.

Părintii vor face întotdeauna ceea ce cred că e mai bine pentru copiii lor. Nimeni nu-și lasă copiii nevaccinați din neglijență. Cei ce decid să o facă își asumă un risc, vădit infim până acum, care nu-i afectează pe ceilalți (întrucât copiii vaccinați sunt protejați de boală). Ca om de știință, trebuie însă să protestez foarte hotărât împotriva dogmatismului în materie de sănătate publică. Nu există certitudine 100%. Rămâne mereu o șansă, desigur mică, ca peste 50 de ani să se dovedească că vaccinurile obligatorii cu care ne-a obligat pesedeul să ne vaccinam copiii aveau poate componente periculoase, sau efecte secundare catastrofice pe termen lung. Nu putem sufoca gândirea critică și progresul prin ucazuri totalitare!

Părintii, nu statul, știu ce e mai bine pentru copii, și vor face orice ca să-i ferească de pericole. Prin absurd, dacă guvernul PSD ne-ar obliga să ne injectăm copiii cu Sida (virusul, nu fostul ginere al unui fost om politic), chiar credeți că am face-o?!

Dacă n-ar fi atât de prostească și de ticăloasă, propunerea asta de lege m-ar face să râd 🙁


Categorii

Razboiul impotriva familiei / vietii/ copiilor, Razboiul impotriva populatiei, Sistemul romanesc de sanatate, Vaccinuri / legea vaccinarii obligatorii

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

9 Commentarii la “Presa: “În România, rujeola a ucis deja 22 de copii”. COLEGIUL MEDICILOR numara “21 de decese la bolnavi cu rujeolă nevaccinaţi”. CARE ESTE ADEVARUL FACTUAL DESPRE CELE 22 CAZURI DE DECES ASOCIATE CU RUJEOLA?/ Asociatia pentru Protectia Consumatorilor cere DEMISIA MINISTRULUI SANATATII/ Sergiu Moroianu: Legea Vaccinarii este undeva INTRE NAZISM SI COMUNISM

 1. “În România, rujeola a ucis deja 22 de copii [vezi mai sus fiecare caz detaliat-n.n.], iar numărul cazurilor confirmate se apropie vertiginos de 5.000. ”

  …iar restul “s-a ales” cu imunitate pe viata.

 2. La Antena 3 e “doliu” national…lasa ca vine Cercel si minte destul de fatis ca “acesti copii au murit din cauza alora de pe net” . Stim noi cine esti Cercel…

 3. Problema achizitiilor insuficiente de vaccin pare a fi creata artificial – Lucrurile sunt aranjate de gasti din afara Min. Sanatatii care detin in mod real controlul – Numai ca punerea in “ordine” a acestui mecanism nu avea nevoie de o noua lege – Neavand pana acum o epidemie ,sau macar ceva declansat au recurs la motivul achizitiilor ca incipit al legii. Ar fi o cale de investigatie – Nu cred ca este vorba doar de incompetenta/dezorganizare…

 4. Pingback: MINISTRUL SANATATII: România e aproape de CATASTROFA din cauza RUJEOLEI. Pentru BODOG, singura optiune: VACCINARE OBLIGATORIE
 5. Trump vede o sansa de conflict major, major cu Coreea de Nord.
  Dragnea are rezerve mai mari decat Bodog, iar Elena Dinu spune ca rezervele au ajuns la nivelul tarilor africane!

  “Ne-ar placea sa rezolvam lucrurile pe cale diplomatica, dar este foarte dificil”. “Exista o sansa sa ajungem la un conflict major, major cu Coreea de Nord. Evident”, a spus Trump.
  http://www.hotnews.ro/stiri-international-21738274-donald-trump-exista-sansa-ajungem-conflict-major-major-coreea-nord.htm

  Liviu Dragnea a intrat joi in randul celor care refuza vaccinarea obligatorie a copiilor, spunand ca are “mari rezerve” fata de legea promovata chiar de ministrul PSD al Sanatatii, Florian Bodog.
  Ministrul Florian Bodog, despre afirmatiile lui Dragnea privin vaccinarea obligatorie: Am rezerve. Eu cred ca vaccinarea obligatorie este singura optiune/ Romania este in plina epidemie de rujeola si la un pas de catastrofa
  Deputatul PSD Elena Dinu, cu privire la epidemia de rujeola: Am ajuns la nivelul tarilor africane
  http://www.hotnews.ro/stiri-esential-21737536-adversarii-vaccinurilor-dragnea-alaturi-olivia-steer-sotul-lui-clotilde-armand-refuza-vaccinarea-obligatorie-romania-plina-epidemie-rujeola-23-victime-printre-care-bebelusi.htm

 6. Pingback: VASILE ASTARASTOAE despre legea vaccinarii obligatorii. Manipularea MINISTERUL SANATATII in privinta EPIDEMIEI de RUJEOLA. De ce vaccinarile de astazi nu sunt acelasi lucru cu cele de acum cateva decenii?
 7. Pingback: MANIPULARI GROSIERE PE TEMA VACCINARII. Medicul crestin PAVEL CHIRILA linsat la Antena 1, medicul Razvan Constantinescu ”trunchiat” la TVR Iasi/ COMISARUL EUROPEAN PENTRU SANATATE minte flagrant
 8. Pingback: PROIECTUL LEGII VACCINARII OBLIGATORII IMPINS INAINTE PRIN MANEVRE TICALOASE/ Voci critice fata de proiectul Ministerului Sanatatii/ INTERVIU CU GHEORGHE PIPEREA (2)/ Vaccinare obligatorie ca-n Germania? Mai degraba fakenews la Antena 3
 9. Pingback: O NOUA CAMPANIE DE VACCINARE implicand Ministerul Sanatatii, Ministerul Internelor si autoritatile locale
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare